בס"ד
קודם לגבי השיעור - אולי לא שמת לב אז אומר שזאת סידרה שלמה של שיעורים. יש חצים מעל כל שיעור שעל ידם אפשר לעבור לשיעור הבא או הקודם בסידרה.(קישור לכל הפרקים: http://www.meirtv.co.il/site/set.asp?id=22471)
דבר שני לגבי מקורות : לכל אדם יכול להיות שיתאים ספר אחר.אני מקווה שאמליץ לך על ספרים שיתאימו לך: אני ממליץ ללמוד כל יום 10 דקות בלי לוותר, זה קל לעשות את זה וזה לא הרבה זמן.אבל חשוב מאוד להתמיד כל יום.
בגן האמונה - ממש חושב שכדאי לך ושמתאים לך למצב שלך וב"ה מאוד חושב שהספר יכול לעזור לך.
ספר שאני חושב שעדיף מאוד ללמוד רק אחרי הספר בגן האמונה - "בשדי יער".
משיבת נפש - וכאן אוסיף דבר: מההכרות המעטה אותך שקבלתי מתגובותיך פה זה נראה לי שהיצר הרע עובד(מלשון מרמה) עלייך מאוד חזק. כל ההמחשבות שלך של: "אני רחוקה מה' ", " ושכבר התרחקת מאוד מה' ושלא נשארה לך תקווה", "התפילה שלי לא אמיתית ולא מתכוון - בטח ה' מואס בה ובי". כל המחשבות האלה וכדוגמתן הנן יצר הרע חזק ומתחזה ליצר הטוב.
את צריכה להבין עד כמה ה' חפץ בך ואוהב אותך במקום שאת נמצאת בו.את צריכה ללמוד לזהות את היצר שהרבה פעמים מתחפש ביצר הטוב.לכן אני מאוד ממליץ על הספר משיבת נפש. מאוד ממליץ לקנות אותו ושתלמדי בו כל יום פסקה אחת(בערך 3 דקות) באופן קבוע כחוק!
ב"ה אני חושב שהדברים מאוד יעזרו לך. (ובנוסף לימוד 10 דקות ביום בספר בגן האמונה)
אציין: יכול להיות שיש פסקאות שפחות תתחברי אליהם אז לכן תחפשי בספר את הדברים/הפסקאות שמחזקים אותך.
אתן לך לדוגמא פיסקה מהספר משיבת נפש:
"
צָרִיךְ הָאָדָם לְחַזֵּק עַצְמוֹ בַּעֲבוֹדַת הַשֵּׁם בְּכָל מַה שֶּׁיּוּכַל אַף אִם הוּא כְּמוֹ שֶׁהוּא וְיִסְמךְ עַל רַחֲמָיו יִתְבָּרַךְ הַמְרֻבִּים מְאד בְּלִי שִׁעוּר, כִּי בְּוַדַּאי לא יַעֲזב אוֹתוֹ. אַף אִם עָבַר מַה שֶּׁעָבַר, הֶעָבָר אַיִן וְהָעִקָּר מִכָּאן וּלְהַבָּא לא יַעֲשֶׂה עוֹד וְיִהְיֶה שֵׁב וְאַל תַּעֲשֶׂה עַל כָּל פָּנִים הֵן בְּמַעֲשֶׂה הֵן בְּמַּחֲשָׁבָה, כִּי גַּם הַמַּחֲשָׁבָה שֶׁל אֲנָשִׁים כָּאֵלּוּ הוּא גַּם כֵּן עֲשִׂיָּה, כִּי גַּם בְּעוֹלַם הָעֲשִׂיָּה יֵשׁ מַחֲשָׁבָה וְצָרִיךְ לִהְיוֹת 'שֵׁב וְאַל תַּעֲשֶׂה' בְּמַּעֲשֶׂה וּבְמַּחֲשָׁבָה, כַּנִּזְכָּר לְעֵיל, וּמַה שֶּׁנַּעֲשָׂה עִמּוֹ מִמֵּילָא אַל יָחוּשׁ וְאַל יִסְתַּכֵּל עַל זֶה כְּלָל. וְדַע, כִּי בְּהֶכְרֵחַ שֶׁיַּעֲבר עָלָיו כָּל זֶה הַנִּזְכָּר לְעֵיל, כִּי זֶה עִקַּר הַתְּשׁוּבָה הַשְּׁלֵמָה כְּשֶׁאָדָם עוֹבֵר בְּאֵלּוּ הַמְּקוֹמוֹת וְהַבְּחִינוֹת אֵלּוּ מַמָּשׁ, שֶׁהָיָה בָּהֶם מִקּדֶם וְעַכְשָׁו הוּא פּוֹנֶה ערֶף מֵהֶם וְכוֹפֶה יִצְרוֹ לִבְלִי לַעֲשׂוֹת עוֹד מַה שֶּׁעָשָׂה הֵן בְּמַעֲשֶׂה הֵן בְּמַחֲשָׁבָה, כַּנִּזְכָּר לְעֵיל, וְזֶהוּ עִקַּר הַתְּשׁוּבָה שְׁלֵמָה "
אז כל הרצון שלך להתקדם עצום - ואת חייבת להעריך את זה ואת עצמך."אדם נימצא במקום בו נימצאות מחשבותיו".
ב"ה מקווה שהדברים/ספרים יעזרו.
באמת שבשמחה, ואם את צריכה או תצטרכי בעתיד לשאול משהו אז בשמחה