לבנים שפהזו אניי
אם היו מציעים לכם מישהי שלומדת אחיות, היה גורם לכם לא לצאת איתה בכלל?
(בגלל העבודה הדורשת יותר מכל עבודה אחרת...)
*מחשיש קצת להתחיל ללמוד את המקצוע הזה ולדעת שאולי זה יפגע בעתיד*
בוודאי שלא.danielo
מישהי הולכת ללמוד מה שחשקה נפשה וכך זה צריך להיות.
זה מקצוע עם המון חסד ושימושי גם בבית עצמו.

ודבר אחרון - פשוט הוא שאדם שאכפת לו ממישהו רוצה שיהיה לו טוב,והרצון שלו הוא חלק מזה וגם מהאישיות שלו.
ולכן מה שטוב לך - צריך להיות טוב לו.
ואם שללו על זה רק חסכו לך בעיות.
שבוע טוב !
אפשר להיות אחות בקופת חוליםתפוח יונתן
זה לא אותו דברצריך עיון
(גם מבחינה כלכלית, אגב)
נכון, זה לא אותו דבר. בבית חולים יש משמרות לילהתפוח יונתן
ובקופת חולים אין. שזה פותר לה את הבעיה.

תודה לך שאתה מחזק את דבריי.
אבל מי שרוצה להיות אחותצריך עיון
לרוב לא תסתפק בעבודה בקופ"ח, לא בשביל זה היא השקיעה ככ בלימודים
תתפלא. יש לא מעט חסד ועמל וידע בקופח...אחותו
מה גם שהיא תסתפק גם תסתפק אם זה מה שחשוב לביתה.
ממה שדיברתי עם אחיות הבנתי אחרתצריך עיון
יש כאלה שמתפשרות, אבל לרובן זו לא עדיפות ראשונה
כנראה צעירות עדיין במקצוע?אחותו
הנסיון גורם לאנשים להבין שבכל תחום של המקצוע יש השקעה אחרת יתרונות וחסרונות אחרים.
אבל מה שנכון- השכר בקופות פחות אטרקטיבי בלשון המעטה.
ועם זאת יש שנים שזה הדבר הנכון לעשות לבית. והרבה מגלות ששם הן הכי טובות והכי טוב להן.
והשכר לא עונה על הכל בשום מקצוע שהוא
חלקן צעירות, חלקן ממש לאצריך עיון
חברה טובה, כשהתחילה ללמוד אחיות.בת מלך =)
אמרה לי שהיא רוצה להיות אחות בקופ''ח. עדיפות ראשונה שלה..
ועכשיו אחרי שהתחתנה+ילד, זה חיזק לה יותר את הרצון.

מתארת לעצמי שזה משתנה בין בת לבת.
יש כאלה שרוצותצריך עיון
אבל ברור שאם מישהי התכווננה לעבודה בבי"ח להגיד לה עכשיו שתלך לקופ"ח זה פשוט חוסר הבנה של המציאות
וגם חוסר הכרות שלה עם העבודה בקופחאחותו
שתמיד נראית אפורה יותר
אבל זה ממש לא לכאן.
בעיני יש הרבה יתרונות לאחות.~moriya~
יש יתרון עצום במשמרות מגוונות- לפעמים היא בבית כל היום, ואז עובדת לילה, ולפעמים רק בבוקר לא נמצאת וכו׳.
אפשר לשחק עם העבודה- לעבוד בקהילה כשהילדים קטנים, להיות אחות בי"ס וכו ואח"כ כשהילדים גדלים לחזור לעבוד בבי"ח.
אני מכירה אחות שעובדת בבי"ח בלי שבתות וחגים, וגם אחת שעבדה 2 לילות בשבוע כשהילדים היו קטנים והרוויחה 8000 לחודש.
המשכורת לא רעה בכלל, יש המון אפשרויות לבונוסים, ובכלל להתקדם..
אין ספק שזה גם דורש מסירות מצד הבעל, למרות שחוץ מהוראה יש הרבה מקצועות הרבה פחות נוחים ודורשים (מחשבים, רפואה)...
ומעבר לזה, אני מאמינה שזה מקצוע עם שליחות. עם כל הקושי שבמשמרות, זה מדהים בעיני לחיות ולהקים בית עם מישהי שבחרה במקצוע של חסד. סיעוד זה עבודה עם רגישות וחייב להיות לב טוב למי שבחרה בזה..
(ואם יש לך עוד שאלות ספציפיות, מוזמנת בכיף באישי)
עשיתי על זה סקרמתקדם...
עניין אותי זה שזה ממש מפריע לי...
עשיתי סקר שבו השתתפו 250 בחורים בגילאים בין 20 ל25, מתוכם 70 אמרו שיפסלו מיד, 50 אמרו שיצאו וישקלו בהמשך ו130 אמרו שלא מפריע בכלל...
(המספרים מעוגלים כמובן...)
לי אישית מפריע גם מבחינת שעות עבודה, אבל בעיקר החספוס שזה עושה לנשמה... (למרות כל הטוב שיש במקצוע, מבין את החשיבות...)
מה המפריע לך בדיוק בתחום? מה הכוונה חיספוס?חלושששש
עד שתסבול מפציעה קשה בצבא או בתאונה...חכמת ישישים

א. בטח לא יותר מכל עבודה אחרת...נורופן.
ב. תעשי את מה שאת אוהבת וטובה בו ותתני בו הכי הרבה.
ג. את השיקולים של האם זה טוב למישהו אחר לא צריך לעשות. זה תלוי בן אדם.
את השיקולים האלה שאת מדברת עליהם, של האם אפשר להקים ככה בית, אז אפשר. וזה תלוי בך.
וכן, זה יכול להיות שאם היית לומדת חינוך מיוחד היו נפגשים איתך יותר. אז מה...?
כל דבר שתלמדי - יהיה מי שיפסולעוד סתם אחד

כך שאין סיבה לחשוש. זו בעיה שלו. 

באופן אישי לא הייתי פוסל על זה (וכבר יצאתי עם תלמידת-אחיות). 

^^ הכותרת.בת מלך =)
לענ''ד צריך להיות מונעת מבחירות שלך, בלי קשר לאיך הסביבה תגיב.
אחת האחיות אם לא ה-אורות הכתובה
אחיות זה אחלה, לא מפריע בכלל.

(אני אישית נרתע משני סוגי עיסוקים לנשים- בחורה שלומדת רפואה
ובחורה לוחמת בצהל
[בעצם, לוחמת זה אחלה, יש אחלה תשמ"ש ])

תצליחי ותהני!
אחיות זה לא רפואה? (תוהה בקול)כמעין הנובע
לא דומה בכללאורות הכתובה
אחות- לומדת 4 שנים, לימודים שצריך להשקיע אבל ממש לא מטורפים. ויכולה מיד אח"כ להתחיל לעבוד. והמשכורת סבבה בהחלט, בטח לאשה (ובלי להתקטנן בבקשה על שובניזם כי זה ממש לא העניין).
רופאה (ואני לא מדבר על רפואת שיניים)- שש שנות לימוד מ א ד תובעניות. ואז סטאז׳ והתמחות, תורנויות לא נורמליות (לדוגמא- תורנות מתחילה בראשון בלילה ומסתיימת בשלישי בבוקר). לשלב אתזה עם לבנות זוגיות, ושאיפה בעז"ה למשפחה גדולה..הייתי שמח לשבת על כוס קפה עם ד"ר חנה קטן ולהבין איך היא שילבה את שני הדברים (מה שהיא לא ממליצה לאחרות לעשות, מנסיונה).

זו עניות דעתי והבנתי, ומה שאני חושב שטוב לי. מי שחפצה בחלוק הלבן- מאחל לה מכל לבי ב"הצלחה

נכון שזה דורש הרבה אבל צריך נשים בתחוםנתן.1
כמו תפקידים בצה"ל או ח"כ או שר או ראש ישיבה/מכינה זה דורש הרבה ואולי בא על חשבון המשפחה אך לא ראיתי שלא מכוונים לשם ונכון אולי זה לא מתאים לכלל הציבור(אלא צריך לבדוק אישית אם זה מתאים) אך זה משהו שצריך לשים דגש עליו .
ברוך ה הנתונים מראים שיש הרבה רופאות שמסימות תואר אך בגלל חששות שכמה מהן ילדו בתוקפות חופפות אז אין הרבה תקנים.
עוד דבר לדעתי נשים שרוצות משפחה גדולה יעדיפו פסיכיאטריה, רפואת משפחה, רפואת ילדים ומיילדות וכו.
על פני התמחות בכירורגיה על ענפיה השונים, בקרדיולוגיה או בטיפול נמרץ וכו .
בסופו של יום זאת בחירה שמשתנה מאדם לאדם .
אנלא ממש הבנתי את מה שאתה אומראורות הכתובה
נכון שרפואת ילדים (ורופאי משפחה) זה מסתדר לאנשים שרוצים להיות רופאים אבל לא לטבוע בשנות התמחות נוספות (למיטב ידיעתי רופא ילדים בד"כ לא בעל התמחות. מה שנקרא "רופא כללי", ומתחיל לעבוד מייד בתום שבע שנות לימודי הרפואה [6 שנים +שנה סטאז׳ אבל לא עקרוני]. גם רפואת שיניים זה אחלה יחסית- שש שנים הכל כלול ואז מתחיל לשדוד אותנו.
אבל הזכרת פסיכיאטריה ומיילדות- מיילדות זה קורס על בסיסי שאחות מוסמכת יכולה לעשות (פותחת השרשור, לתשומת לבך . [זה קצת מוריד לי מרגשות האשם על הנצלוש]).
המקבילה הרפואית (בערך, ובין היתר, והרבהה מעבר) למיילדות זה גניקולוגיה-
אבל למיטב ידיעתי, גניקולוגיה-יחד עם פסיכיאטריה- דורשות את ההתמחויות הכי ארוכות (6-7 שנים, שוב, למיטב ידיעתי הדלה). לשלב אתזה עם הקמת משפחה זה קושי לא נורמלי. באמת משתאה איך ד"ר חנה קטן הצליחה. (למרות שאני לא יודע מה הוויתורים שנאלצה לעשות לשם כך)

ושוב לפותחת- אם את נמשכת לזה, לכי עלזה. לרובנו זה לא מפריע, ואת המיעוט שיפסול אותך עלזה את גם ככה לא רוצה לפגוש.

ב"הצלחה !!
יש שנות התמחות לרופאי ילדים ומשפחאחותו
טיפה ארוך אך אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור ולא חפרתינתן.1
(אני אנסה להיות יותר ברור וסליחה מראש למי שנפגע מדבריי.
קודם כל ברור לי מאד שיש הבדל עצום בנושא עבודה שדורשת הרבה מבחינת אם זה גבר או אישה  )

אנחנו בתוך הציבור שלנו כמו רואים בדוגמאות שהבאתי (רב,ח"כ,צה"ל)ערך ושליחות למען עם ישראל נגיד ויציעו לבחורה בחור שאלה השאיפות שלו תהיה יותר הבנה והכלה מאשר שאם יציעו לבחור בחורה שלא עוסקת בתחום החינוך וכו מה לעשות הרבה בנות עוסקות בתחום ומכללות רבות קיימות בארץ באווירה דתית מה שאין כל כך בתחום האחיות והרפואה (סליחה מראש) אזי תהיה רתיעה גדולה .
ואגב יש גם שוני מבחינת זה שיש הרבה יותר דחיפה והכנה (מצד רבנים ומורים )לתפקידים כאלה לגברים שאם כל הקושי שבדבר רואים בזה ערך חשוב לבניית עם ישראל יותר מאשר עידוד נשים ללימוד תחום רפואת נשים וכו שזה לא פחות חשוב מהתפקידים שהוזכרו לעיל וגם חוסך הרבה בעיות הלכתיות.

קצת רקע אישי ההורים שלי שניהם עוסקים בחינוך אבא ר"מ, אמא מחנכת(9 ילדים בלי עין הרע ) אולי זה ישמע ילדותי ואולי זה רק הרגשה שלי אבל כן אלה תפקידים שדורשים הרבה ומרגישים את זה קצת שצריך לחלוק את ההורים עם עוד הרבה ילדים שצריכים אותם וכו וגם זה דורש ממך להבין שתפקיד דורש והתנהג בהתאם ודבר נוסף לגביי שבתות יש לא מעט שבתות שהמשפחה לא נמצאת בהרכב מלא שזה גם נושא בפני עצמו שכן לא שייך להביא נערים (12 ומעלה )לשבת אולפנה וכן להפך .

וגם בחור שרוצה לשרת בתור קצין לאו דווקא קצונה בכירה זה דורש המון מצד האישה שרוב הזמן היא לבד וגם קשה לתזמן את היציאות לפי דרישות בת הזוג (יכול להיווצר מצב שאחרי זמן מסויים שלא היית בבית אישתך אסורה עלייך ואני לא רוצה להרחיב בנושא כי זה נושא שהצניעות יפה לו) וככל שמתקדמים בסולם זה מקשה אולי יותר.
בשני המקרים לא ראיתי מי שאומר שלא לפנות לתחומים אלו כי זה יפגע בתא המשפחתי.

לפני קום המדינה באזור תל רבתי היו רק 2 נשים שעסקו במקצוע ומשך השנים הראשונות גם היו יכולים לספור על 2 ידים את הרופואות בארץ היום עברנו כברת דרך אך עדיין זה צריך חיזוק .
לעניות דעתי זה תחום(ילודה וגניקולוגיה) שברובו אם לא כולו צריך להיות על טהרת המין הנשי(60 אחוז בערך מהנשים מהלומדות רפואה לא זוכר בדיוק פונות לתחומים האלו ורובן של הד"ר אינן דתיות ) .

זה אבסורד מצד אחד מבחינה הלכתית ברירת המחדל היא שאישה תלך רופאה ולא לרופא ואם אין אפשרות אז יש הלכות בנושא שאני לא בקי בהם ,מצד שני התפקיד הזה "פוגע" בתא המשפחתי ולכן גם אין עידוד וגם הנשים עצמן מתלבטות אם זה תפקיד שאפשר לשלב בתור אמא,את יודעת כמה זמן לוקח לקבוע תור גניקולוגית? רופואת עור ? למה שרות שהוא כל כך בסיסי לנשים ומצריך צניעות צריך לערב בתוכו גברים?.

כמו שאני חושב שאישה אינה צריכה ללמוד אורולוגיה כך גברים לא צריכים ללמוד גניקולוגיה ,אולי בעבר זה היה שונה כי גם ככה נשים לא עסקו ברפואה בכלל אך היום קשה לראות רבנים שיתירו לגבר ללמוד את זה בעדיפות ראשונה ,מבחינת צניעות והסתכלות במקומות האלה נפסקו בהלכה דברים ברורים  (גם בין בני זוג ושוב לא רוצה להכנס לדברים שהצניעות יפה להם ) וכמו שכבר אמרתי בעבר המציאות הייתה שונה .

והנושא מורכב מהרבה נושאים וגם מבחינת זה שהגברים בתחום יודעים שנשים יעדיפו רופואות על פני רופאים הם לא ששים בלשון המעטה שחודרים לתחום ולוקחים להם את הפרנסה,עוד דבר מבחינה לוגיסטית וסידור העבודות מצריך תיאום כלשהו שלא יקרה מצב שכל הרופואות במחלקה בהריון בתוקופות חופפות מאד שכן חופשות הלידה הן דבר שמעסיק הרבה מן המעסיקים (צריך להבין ולקבל שזה חלק בלתי נפרד מהאישה וחבל שבגלל פיטורים וכו יש השפעה על כניסה להריון).

אם ארגוני הנשים היו משקיעים בתחום הזה (חופשות לידה ואי יכולת פיטורים בגלל הריון )כמו שהם משקיעים כמו גיוס נשים לדוגמא המציאות הייתה אחרת מרוב רצון לשוויון זכויות שוכחים את הדברים הבסיסים שכל אישה צריכה.

וכן מי אמר שאישה שבחרה בתחום הזה צריכה לגדל 12 ילדים(זה טעות כי תמיד זה יבוא על חשבון משהוא "תפסת מרובה לא תפסת" ואולי אף גובל ברשלנות ) לדעתי גם 5-7 ילדים זה בסדר גם לאמא שלא עוסקת בתחום .

לגביי הלימודים כמו שציינת קל להגיד זה רק 7 שנים או 4 שנים ולא כמו התמחות שצריך עוד כמה שנים בנוסף לעבודה קשה מאד, קודם כל הלימודים עצמם גם לא פשוטים, נכון תוקופת הלימודים היא ארוכה אך זה לא מה שימנע מלהתחתן אפשר להתחתן תוך כדי(אולי מבחינה כלכלית זה קשה ועוד כמה בחינות) כמו כל זוג שהוא אברך והיא סטודנטית או שהוא משרת והיא סטודנטית ,מה עושים? נדחה את החתונה לאחר הלימודים? ברוך ה יש זוגות כאלה ומתמודדים אלה החיים ואלה המטרות שהצבנו לנו ואנחנו צריכים להשתדל לעמוד בהם.
מה? ט״נ זה הדבר לרופאים!ארוון
על כל מטופל כמה אחיות, והכל תחת ניטור, והרופא לא צריך לעשות יותר מדי...

טראומה זה שונה
אל תשכחי על בסיסי ותואר שניארוון
אלא אם כן את רוצה להתקע באותו מקום, ולא להתקדם, אבל זו זכותך.

ואגב עם השנים אנחנו רואים שמקצוע הרפואה מתחיל להיות עם רוב נשי מובהק, וכבר מתחיל רוב של נשים רופאות על גברים, אז כנראה זה אפשרי ואפילו עובד טוב...
אה, חשבתי שזאת אחותארוון
בעצם לפי אבשלום קור גם גבר שעוסק בסיעוד הוא ׳אחות׳
אוקי, באמת יש מקום לחלוקה גם בעיניי.כמעין הנובע
פשוט המילה "רפואה" לכשעצמה כוללת את כל מקצועות הרפואה.
היה לי רתיעה כל השנים, אבל הבחורה שעלתה מארה"בחסדי הים
'להיות במקום' דפנה מאיר שיכנעה אותי אחרת.
למה זה צריך להרתיע יותר מהיי-טק? תובעני לא פחותאחותו
והרבה פחות חסד ונשמה במקצוע.
תחשבי על זה ככה: בעל של אחות צריך להיות משהו מיוחדאחותו
תומך לחימה שכזה.
מאד מעורב בגידול הילדים
מבין למה שכנים באים בכל שעה שצריך.
בעל חסד בעצמו.
בקיצור- איכות.
מנסיון...
אז עשי מה שליבך אומר לך מבחינה מקצועית. שנים מסויימות מן הסתם תתאימי עצמך לשינויים ותעשי חישוב מסלול מחדש. וכמו שאמרו לך קודם- השאלה הזו נכונה לכל מקצוע.
להפך.*צועד*
עבודה מדהימה.
יש אנשים שעובדים בסתם עבודות.
ויש כאלו שזוכים שכל העבודה שלהם היא להביא חיים לעולם! זה נפלא!
אני נגיד חייל. עובד בלקחת חיים. זה עבודה לא אידיאלית בכלל! הייתי רוצה לעבוד בלהציל חיים, בעתיד בעזרת ה'.

קשה? אז מה! האידיאלים חזקים יותר!
עובד בלקחת חיים?!בהשתדלותי
שומר על חיים של רבים.
מונע הרג בכמויות שהם היו רוצים, לולא הצבא.
אתה בדיוק עובד בלהציל חיים. וזה אידיאלי. תשמח..

וסליחה על חוסר הקשר לשירשור. צרם לי.
אני שמח וגאה בעבודתי!*צועד*
ח"ו שאני מזלזל במה שאני עושה.

אבל..

המקצוע הוא להרוג אנשים אם צריך. מקצוע שחייבים אותו והוא זכות גדולה..
ועדיין הוא מתעסק בלקחת חיים ולא בליצור אותם.

אני שמח אחותנו
כשאתה הורג אחד ומציל הרבה אחריםבהשתדלותי
זה נקרא עדיין התעסקות בהצלת חיים ולא בלקיחת חיים..

אבל נפסיק לנצל"ש..
'ר"ע דוד המלך וביהמ"ק..*צועד*
הפירוש שאני מכירה הואבהשתדלותי
שדווקא בגלל שזכויותיו היו כה גדולות
ה' לא רצה שיבנה את המקדש כי אז הוא לא יחרב.. וזה לא נועד להיות עדיין ביהמ"ק הניצחי.
ולא בפשטות כי ידיו היו מלאות בדם.. כי האם זה לא ראוי בעיני ה'? ההפך!

(אל תשאל של מי הפירוש כי אני לא זוכרת. זוכרת את הרב שלימד את זה)
זה פירוש נכון*צועד*
אך לא היחיד..

זו זעת ר יהודה בר עלאעי בפסיקתה דרך אגב
^^^^^!!!לגמרי לגמרי!!!!!!חלושששש
עבודה סבבה. יצאתי עם בנות כאלוהיום הוא היום
לכל מקצוע יתרונות וחסרונות.
הייתי שואל אותה מתיישהו איך היא מתכננת לשלב את זה עם חיי משפחה טגידול ילדים אבל ממש לא פוסל מראש.

באופן כללי אני פוסל מראש רק כשיש כמה וכמה דברים שמראים לי שזה לא זה וכשאין מספיק דברים שמחזקים לי את הרצון להשקיע בקשר כזה
ועוד משהו*צועד*
זה חינוך עצום לילדים..
שאמא קמה באמצע הלילה כשצריכים אותה

באמת נותן לילדים המון!
אם מישהו יפסול אותך בגלל זה - בעיני טוב שכךאורי8
אני לא אחות, אך לדעתי בחור שלא מוכן לקחת אחריות לטיפול בילדים בזמנים מגוונים- טוב שלא תתחתני איתו. יש בחיי נישואים כל מיני מצבים שבהם הבעל צריך לקחת אחריות גדולה יותר בלי קשר למקצוע של אשתו- הריון קשה, אחרי לידה ועוד..בחור שמראש פוסל מישהי שעובדת כאחות בגלל שיצטרך אולי לקחת אחריות על הבית, תדעי שגם לא בטוח יתמך בך כשתהיי גמורה מעייפות ובחילות בתחילת הריון עם עוד כמה קטנונים בבית גם אם לא תהיי אחות, לכן תעשי מה שטוב לך ותבחרי מקצוע שאת אוהבת, ואם מישהו יפסול אותך על זה - תדעי שהוא פשוט לא ראוי לך
אויש נו. יש לך את זה ביותר מוגזם??כמעין הנובע
זה לגיטימי לפסול על העיסוק של הבחור/ה.
ואם הוא מעדיף כי אישתו תהיה עם הילדים משעות מוקדמות? יש בעיה בכך? זה מעיד על כך שהוא לא ידע או ירצה או יהיה מוכן לעזור בבית?! איך הגעת למסקנה כזו?

זה יכול להעיד רק על זה שבחור שיפסול על זה - אישה כזו פחות מתאימה לו מבחינתו *האישית*, ולו באופן אישי לא מתאים אורח חיים כזה שאישתו תגיע בשעות מאוחרות הביתה או תצא בשעות האלו.
אף לא לרגע קטן שבקטנים זה יכול להעיד ולהצביע כיצד הוא ינהג עם ילדיו בעתיד.
איך אפשר לעשות הכללה כזו?
ממש לא מוגזםאורי8
בתור נשואה עם 8 ילדים שבכל הריון יש כחודשיים של קושי עצום בתפקוד בבית שבהם בעלי הוא אבא ואמא ובנוסף- עובדת בחינוך ומחדשת לכם שגם שם- יש אינספור ישיבות, אספות הורים , פעיליויות וכו.. אחר הצהריים וטלפונים מהורים בערב , לא הייתי מצליחה להיות במקום בו אני נמצאת היום משפחתית ומקצועית ללא התמיכה של בעלי, מכירה נשים שויתרו על משפחה גדולה מכיוון שהבעל לא עוזר מספיק ויש נשים שבשלבי הריון מסוימים פשוט לא מסוגלות לנהל בית לבד, לכן זו ממש לא הגזמה, ואני מאחלת לבנותי שיתחתנו עם אדם שיקבל אותן בכל מקצוע שיבחרו ויתמך בהן גם כשירצו להתפתח מקצועית במהלך החיים וגם בגידול המשפחה ואם בחור פוסל מראש בגלל שאולי יצטרך להתאמץ יותר בבית בגלל המקצוע של אישתו , לדעתי זו בעיה
אכן זו בעיה. אך את הצגת זאת (לפחות לפי הבנתי), כי כל גברכמעין הנובע
שפוסל אישה על דבר כזה, משמע שהוא "בורח" מלהתאמץ ולהיות מעורב יותר בבית בעתיד.
ועל זה הייתה תגובתי.
יש הבדל גדול*צועד*
בין לקחת אחריות בזמנים מגוונים
לבין להיות בערך האמא בבית.
נכון?
וזה בסדר גמור שאדם מבין שהוא אבא ולא אמא, ולכן הוא מעדיף לצאת עם אחת שתהיה אמא בבית ולא תעבוד כל היום.
אבל עבודה כאחות לא עושה את האמא פחות "אמא בבית" ממקצוע אחראחותו

לא מדוייק.*צועד*
אחיות נחשב מקצוע מחייב יותר.
יש מקצעות שדומים לו, וזה לא סותר.
מצד מספר השעות מחוץ לבית- לא בטוחה.אחותו

מצד זה שאין לך יום, לילה, סופ"ש, חגים, חופש גדול (!!!) - זה נכון בהחלט

תלוי כמה את משתגעת בעבודה.*צועד*
אני מכיר כאלו שהשקיעו מאוד..
ולא היו בבית כמעט.
בסדר. אבל גם זה נכון לכל מקצוע.אחותו

כל דבר דורש איזון.

וכל כמה שנים צריך לאזן מחדש כי הצרכים משתנים.

ויש שנים שאנשים היו נכנסים אלי הביתה בכל זמן ועם כל שטות והיום אני קצת יותר מציבה גבולות גיזרה.

ובכל מקרה- אני חושבת שהיתרונות של החסד והסיפוק והתחושה שאת נמצאת במקום הנכון מבחינה מקצועית עולים הרבה על החסרונות. ( ואלוי גם זה נכון בכל מקצוע)

אל תפחידו אנשים ממקצוע הסיעוד. לא כזה קטסטרופה. ( טוב, נו, חוץ מהחופשות האיומות)  מה גם שיש כל כך הרבה גיוון להתאים עצמך בו  במהלך בחיים המשתנים.

יש גברים שלא יכולים להכיל עבודה כזאת*שלי*
שטויות, בטח שכן!פשוט_
לא אצא עם אישה שמתפשרת
אם זה האידיאל מבחינתה ככה היא מרגישה שהיא תממש את עצמה ותהייה שמחה
אז בטח!
אבל למה שהיא תיכנס לדיכאון וחוסר מימוש עצמי בגלל שלו לא מתאים מה שאת תלמדי
חוץ מזה שזה אחלה דרך סינון (כמו שכבר כתבו)

ואם אני הייתי רוצה לצאת לקצינים אז זו סיבה לא לצאת כי אולי לא יצאו איתי
ואם אני רוצה להיות דוקטור אז להתלבט?

יש מקצועות תובעניים ולא כל זוג מתאים לזה
אבל מי שכן יפרח (וברור שזה דורש המון מאמץ והכנה)
ובנייה טובה של הזוגיות כשאפשר

בקיצור אל תוותרי
לא נראה לי שהיה גורם לי לא לצאת איתה.ותן טל

דעתי היאנתן.1
אני לא הייתי פוסל ואף מעריך ואולי היא מושפעת מזה שאחותי עוסקת במקצוע הזה קרוב ל13 שנים וברוך ה מצליחים כמו זוג אחר מה שונה מחנכת ל30 תלמידות שגם זה דורש לא מעט .
ובנוסף מקצעות כמו אחיות, רופאות נשים ,ומיילדות(לדעתי צריך להיות על המין הנשי ) צריך הרבה חיזוק(צריך להתעורר ולחזק את התחום הזה צניעות לא תזיק ) מה אישה מעדיפה?(גם חילוניות) טיפול ע"י גבר או אישה ומה גם שרוב הרבנים מפנים לרופאות נשים וכו .
דבר נוסף מעצבן אותי לא מעט מה זה" דורש יותר התערבות של הבעל" לדעתי הבעל צריך וחובה עליו להיות מעורב ללא כל קשר במה אישתו עובדת (ואני לא מדבר על חלוקה על מי יקפל כביסה או ישטוף כלים לפי העדפות ואלרגיות כאלה ואחרות) חיי הזוגיות בעיניי היא עבודה משותפת ונתינה בין בני הזוג .
נכון, אך בדר"כ האישה מגיעה הביתה לפני הבעל ונמצאת יותר זמןכמעין הנובע
עם הילדים.
לכן המשפט שמעצבן אותך נאמר.. מכיוון שמדובר במשרה הדורשת יותר מהאישה, ומכאן - שהדבר בא על חשבון הזמן שלה עם הילדים. מה שדורש יותר מהגבר.
כי אין מה לעשות, גם אם תרצה או לא תרצה - כל עוד צריך לדאוג לפרנסה, תמיד אחד מבני הזוג יהיה יותר עם הילדים.
אלא אם כן שניהם סבבה עם זה לחזור מאוחר הביתה ושמטפלת דואגת לילדים ומביאה אותם מהגן.
חיים בסרט.אחותו
נשים שעובדות בהייטק מגיעות יותר מוקדם? ובמפעלים? ובמשרדי עו"ד? ורו"ח? גם מןרות חוזרות מאוחר כבר.
נמצאות במהלך הבקר ונעלמות בלילה כשהילדים כבר ישנים?
מפצלות משמרות על פני 7 ימים ולא על 5 כך שיש בקרים בבית? (בשבת גם אבא נמצא ולא המטפלת)

יש גם יתרונות שאי אפשר להתעלם מהם.(פרט לחופש הגדול ולחגים המתישים) ולא, זה לא מקצוע קל. אבל כמעט שום מקצוע לא קל.
בעל לכל אשה עובדת הינו מעורה יותר ופעיל יותר בבית. אים בכך כל פסול ואולי אפילו רווח גדול.

חלק מהדברים שכתבתי אולי מוגזמים אבל יש מציאות כזונתן.1
אני מסכים שאישה שעובדת זה בא על חשבון דברים אחרים וברוב המקרים האישה עצמה מרגישה שהיא אולי לא נותנת מספיקה שעות לילדים ולבית ודרך אגב גם אבא שעובד 16 שעות ביום זה לא נורמלי הילד זקוק גם לאבא.
כוונתי הייתה הרבה גברים באים בדרישות לאישה(שארוחות תהיינה מוכנות והכביסה בארון ) כאילו היא מכונה ושזה ברור מאליו שאישה גם עובדת וגם עם הילדים ועושה אלף ואחת דברים במכה(נראה שלקחו את שאישה יכולה להיות עסוקה בכמה דברים בו זמנית רחוק מדי) וגם אם הם עושים משהו הם מרגישים שהם עשו טובה ענקית לאישה ולא כל כך מבינים שהאחריות הטיפול בילדים והבית כוללת גם אותם, בסופו של דבר אישה היא בן אדם בדיוק כמו ושלא צריך להגיע למצב שאישה מגיעה לאפיסת כוחות כדי שתתן יד בבית
נכון, מסכימה.כמעין הנובע
לא יצא לי (ב"ה) להכיר בחורים שזה לא מובן מצידם.
אני חושבת שזו גישה יותר של פעם. כיום יש יותר שיתוף פעולה מצד הגבר בבית, וגם העזרה שלו בבית ברורה מאליה (תלוי כמובן בכמות הזמן שעובד).
נכון שיש היום הרבה עזרה אך עדיין זה קייםנתן.1אחרונה
נתן. אם כבר פתחת- זה הזמן לעודד גברים ללמוד סיעודאחותו
אין לך מושג כמה צריך אותם במקצוע.
ודוקא במחלקות האשפוז - כירורגית אורטופדית פנימית גריאטריה- כל כך הרבה גברים המרותקים למיטתם תלויים בחסדיהם ובסיעודן של נשים שבהחלט היו מעדיפים שגבר יטפל בהם.

(וחבל שמרבית הגברים בורחים אל היחידות המיוחדות שם נמצאת ההילה הגדולה ולא נשארים איפה שממש צריך אותם. )
את מודעת לעובדהארוון
שברגע שיש גברים ועובדים בשיטת ההפקדה, גבר מטפל באישה בדיוק כמו שאישה בגברים...

וכמו כן, אמנם אפשר לבקש מטפל אחר לעניינים האלה, אבל במשמרת עמוסה גברים זה לא ממש אפשרי...
אני במקצוע. וזה לא נכון מה שאתה אומר.אחותו

מה לא נכון?*צועד*
שגברים במחלקות מטפלים בנשים כמו בגברים. יש השתדלות להתאיםאחותו

בוודאי בפעולות הסיעוד הגופניות.

שגבר ירחץ גבר, ואישה תרחץ אישה.

כל היתר הם באמת לא כל כך משמעותיים.

זה מאוד נכון... אולי את עובדת בשע"צ או בי"ח דוסי אחר...ארוון

מוזמנת לבתי חולים אחרים, ולא, שם אין הבדל, כמו שאישה מטפלת בגבר אז גבר מטפל באישה.... 

לא ולא. וגם לא חשוב. זה לא נושא השרשור.אחותו

בכל מקרה אני יודעת שאני צודקת....ארוון

לא בטוח שאת צודקת.*צועד*
נכון גם אחותי אמרה לי את זהנתן.1
מבחינה פיזית יש מחלקות שכדי שאולי גברים יהיו בהם וכן צריכה להיות חלוקה ברורה והתאמה בנושאי הרחיצה וכו וגם העניין של תקיפה שצוות רפואי שכן מצריך נוכחות מסויימת של גברים במחלקות בנוסף למאבטחים (שכן יש חולים שלא רוצים לקבל טיפול וזה מצריל קשירה למיטה וכו' )
אני מכירה זוג שהבעל הוא אח בביה"ח, ולאישה לא תמיד פשוטלכל זמן ועת
מבחינת משמרות, סדר יום עם הילדים וכו׳.

מכירה זוג ששניהם אח/ות.היא אחות הוא רופא.היא אחות והוא בקבע!אחותו

( האחרון זה ממש נראה לי מעבר להרי החושך)

באמת איך מסתדרים? אלוקים יודע.

אבל כל זוג לומד להתאים את עצמו זה לזה .

זה באמת המסר של כל השרשור הזה- כל האופציות קיימות ואפשריות. והכל תלוי ברצון הזוג ובגמישות המחשבה שלו.

או בכמות המטפלות בארץ....כמעין הנובע
מכיר איש קבע שאישתו למדה סיעוד ועכשיו היא לא עובדתצריך עיון
אבל הם זוג צעיר, לא יודע מה הם יעשו בהמשך
אולי זו סתם דעה קדומה?!בא לי

יקרים.

כמה פעמים נתקלתם בשנים האחרונות בעבודתה של מורה? בשעות המאוחרות שהיא חוזרת, כי היא מחויבת בשעות של אופק חדש.? בערבים בהם היא רצה להכין מערכים, לתכנן ולמלא אין ספור טפסים? ובאסיפות עד שעות הלילה?!

וכדומה, שעות העבודה כמזכירות, בעולם המחשבים וכו'

כמי שבדקה כאמא את העניין לעומק, מקצוע האחיות היום מעבר לחסד ולנתינה שבו, הוא רחב אופקים באפשרויות שלו: ניתן בתקופות מסוימות לעבוד שתי משמרות בלילה ולפרנס יפה, ניתן לחלק את השבוע לפי צורכי הבית וכמובן כפי שהוזכר לעבוד בקופת חולים/בטיפת חלב.

לענ"ד הבדיקה צריכה להיערך במישור הקשר, סדר העדיפויות שהבת בונה לעצמה כלפי בניין ביתה, ביכולת הויתור שלה, וההשקעה במשפחה ובילדים בע"ה ממש לא תלויה במידת הפניות בזמנים!

וכמו כל מקצוע, יש יחד בהחלטות זוגיות לבחון את המצב, לשנות, לשדרג - והכל בעבודה זוגית שקשורה לכל בניין משפחה ללא הבדל מקצוע ובחירה אישית!

בהצלחה בבחירות הנכונות!

אני אחותח ת ו נ ה
כשהייתי בשרות לאומי. איש אחד ששמע שאני הולכת ללמוד אחיות אמר לי שהוא לא היה מתחתן עם אחות. אך אני ב"ה מצאתי את בעלי יחסית בקלות... היה לי ברור שאני הולכת להיות אחות בהית חולים אך כשנולד הילד הראשון הבנתי שכרגע עדיף לי להיות אחות קופת חולים. ואני עובדת כבר הרבה שנים בקופת חולים ומאוד מרוצה. ואני חושבת שהמקצוע שבחרתי הוא מקצוע מאוד מגוון שמאפשר הרבה אפשרויות עבודה (בנוסף בכל מקום היום צריך אחיות ולכן לא קשה למצוא עבודה..)
ממליצה.
דרך אגב בעלי מאוד מרוצה מזה שאני אחות.
ואכן כשהילדים היו קטנים בעלי עזר לי הרבה, אבל אני רואה גם הרבה בעלים של נשים שעובדות במקצועות אחרים כולל מורות וגננות שעוזרים הרבה...
עזרה של הבעל.ח ת ו נ ה
בכל מקרה עזרה של הבעל תורמת מאוד לזוגיות
יש שיפריע. ויש הרבה שלא יפריע. עשי מה שליבך חפץשאולי18
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקוליאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊