מישהו מכיר את הספרים הבאים (ספרי ילדים ונוער)?אנונימי (פותח)

אני ממש אשמח לדעת עליהם פרטים לצורך חשוב מאד, אם אתם יודעים אפילו על ספר אחד מהרשימה יעזור לי ממש

מדובר בפרטים בסיסיים, אם הספרים נקיים ואם יש בהם אלימות- ובאיזו רמה

(כל הספרים מהוצאת דני ספרים ונמצאים שם, אם במקרה מעניין אתכם לראות את העטיפה..)

ילדת הפעמון\נאווה סמל

שני כלבים וילד\ברי פריגת

לפרוש כנפיים

האבן הכחולה\ אסנת פילד

חרדיל לא רגיל\חגי ברקת

מצעד האביב\חגי ברקת

שלישיית דבליו (סדרה)

אמפריית הדממה 1,2\מ"ט אנדרסון

יומנו של דרק פאלוק (סדרה)

אני ג'ייק\ג'ייק מרשונט

תראי אותך\אורה קרופיק

החברים של אדם\אורה קרופיק

מלאכים\ל"א ותרלי

ארנה 1,2

(יש עוד כמה, אבל זה בינתיים)

מתנצלת על האנונימי

רשימת הספריםזהר123

מה השאלה שלך לגבי הספרים? אשמח לענות

אני רוצה לדעת אם הם נקיים או שיש בהם אלימותאנונימי (פותח)

ועד כמה, ואם אפשר גם תקציר קטן עליהם

אתה מכיר חלק מהספרים?

תודה!

יעזור לי גם לדעת אם הם מעניינים ושווים קניהאנונימי (פותח)

תקצירים לשימושךזהר123

כולם ספרים מעולים. לאילו גילאים?  

"ילדת הפעמון" מאת נאוה סמל בהוצאת "דני ספרים", נכתב בהשראת אגדה סינית עתיקה. קוני לא רוצה לעזוב את ביתה ואת חבריה, אך כשאביה מתמנה לשגריר ישראל בסין, היא נאלצת לעלות איתו לטיסה לבייג'ין בעל כורחה.  במהלך הטיסה נותן האב לבתו מתנה מסתורית: גונג סיני קטן שהיה שייך לאמה המנוחה, אותו הביאה פעם ממסע לסין.  זהו אינו גונג רגיל, כי בתוכו חבויה אגדה סינית עתיקה המבקשת לפרוץ החוצה. האגדה העתיקה הולכת ונגלית מתוך הגונג.

גיבוריה של האגדה העתיקה הם חרש פעמונים מהולל בשם קוּאָן-יוּ ובתו קוֹנְג-גֵה שעוזרת לו במלאכת הכנת הפעמונים. קיסר וקיסרית סין מצווים על החרש לצקת פעמון מיוחד שצלילו המיוחד לא נשמע מעולם, אחרת יוצא להורג. קוּאָן-יוּ כושל במבחן פעמיים וחרב התליין כבר מרחפת מעל ראשו. קוֹנְג-גֵה פונה לעזרתה של אלת האש ומתבשרת כי הפתרון לחידה אפשרי, אך הוא כרוך במחיר כבד.

שתי העלילות, זו של קוני וזו של קונג-גה, משתלבות יחד, כאשר בהדרגה הופכת הילדה הישראלית לדמות פעילה בתוך האגדה ומנסה לשנות את גורלם של האב והבת הסיניים.

לאורך כל הספר מתכתב הטקסט עם האיורים המקוריים והיפהפיים של המאיירת ילידת הונג-קונג המתגוררת בתל אביב, זגני אורמוט-דורבין,  אשר הפיחה חיים בסיפור והוסיפה לייחודיות שלו. הספר מיועד לגילאי כיתות ג'-ו'.

--

"האבן הכחולה" מאת אסנת פ. לב, בהוצאת "דני ספרים", הוא ספר פנטזיה חדש ומקורי לנוער.

הקוראים הצעירים עומדים להיפגש עם אחת הדמויות הספרותיות המפתיעות והבלתי שגרתיות שהכירו אי פעם: אלירן נזרי הנורא והנפלא.

בחייו של אלירן  קיימים רק שני דברים יציבים וקבועים: סבתא רחל, שמגדלת אותו בכוחות עצמה מאז היה ילד קטן, וחלום האבן הכחולה החוזר בכל לילה ומפר את שלוותו. אלירן, נער כריזמטי, פרוע ונטול רסן, מסתבך באופן סדרתי בצרות בשל חוסר יכולתו "לעבור מתחת לרדאר", ורק בזכות קסמו האישי ולשונו החדה הוא מצליח להינצל בכל פעם מחדש. אבל נדמה שמהתסבוכת האחרונה הוא כבר לא יצליח לצאת בשלום.

בבת-אחת כל עולמו קורס, ורגע לפני שהקירות סוגרים עליו, נשלחת יד בוטחת ושולפת אותו מתוך גל ההריסות של חייו: עמרם כספי, יהלומן עשיר ומסתורי ובני משפחתו פורשים את חסותם על אלירן, ובכך משנים את כללי המשחק. אך האם מציליו הנדיבים, מאירי הפנים, אכן דואגים לרווחתו? או שמא קיים מניע אפל ונסתר למעשיהם?  סדרה של צירופי מקרים מוזרים מבהירה לאלירן שאין כל מקריות בחייו החדשים: חוט אחד מקשר בין כל הרמזים,  וחוט זה - הוא שמושך אותו שוב ושוב לעבר האבן הכחולה מחלומותיו. בדבר אחד אלירן בטוח: כשערפל המסתורין יתפוגג מאחורי חלום האבן, מסלול חייו לעולם לא ישוב עוד לקדמותו.

על הסופרת: בוגרת תואר ראשון בעבודה סוציאלית ותואר שני בספרות משווה מטעם אוניברסיטת בר אילן. מורה ומחנכת בבית ספר תיכון בתל אביב. גרה ברעננה.

--

ספר הילדים "מצעד האביב – סיפורי טבע בהוצאת "דני ספרים", הוא אוסף מענג ומרחיב לב של אגדות, סיפורים ושירים, שבכולם מככב הטבע סביבנו והגיבורים הראשיים הם בעלי החיים והצמחים המאכלסים אותו.

בלקט נהדר זה תמצאו 19 סיפורים מאת טובי הכותבים לילדים: נורית יובל, חנה בר, מיכאל דשא, ליאורה כרמלי, לבנה מושון, רות ריכטר ואירית שושני. כל הכותבים הם סופרי ילדים מוכרים ואהובים, שספריהם נקראים בשקיקה כבר שנים רבות על ידי ילדים בכל הגילאים. לכבוד אוסף חדש זה, תרם כל כותב מספר סיפורים ממיטב יצירתו, סיפורים בהם הטבע הוא הכוכב הראשי, ויחד הם יצרו עבור הקורא אסופה מקסימה שכולה שיר הלל לטבע.

את הספר מעטרים איוריה של תומר זית, מאיירת צעירה ומוכשרת שסגנונה המיוחד מוסיף נופך "אגדתי" נפלא לסיפורים שבאוסף.

בין הסיפורים באוסף: "מצעד האביב" מאת נורית יובל, "הפרפר הצבעוני" מאת אירית שושני, "מדוע סגולים פרחיו של כליל החורש" מאת רות ריכטר, "הרקפת והפטרייה" מאת מיכאל דשא, "האגדה על עץ הקטלב" מאת חנה בר, "הינשופה החצופה והסנאי הרגזני" מאת לבנה מושון, "מסעות הצב אברהם" מאת ליאורה כרמלי, "המרווה המשולשת, הרופאה שבחורש" מאת רות דיכטר, "איך הוכתר האירוס למלך הגלבוע" מאת רות ריכטר, "העצים הערומים" מאת נורית יובל ועוד.

הספר מתאים במיוחד לגילאי ראשית קריאה, עבור ילדים העושים את צעדיהם הראשונים בעולם הקסום של הסיפור והאגדה.

---

בספרה החדש לבני הנוער "תראי אותך" בהוצאת "דני ספרים", מביאה אורה קרופיק את סיפורה של נעמה, הילדה הכי פופולרית בכיתה  ומספרת על התמודדות לא קלה בין קבוצת ילדים מכיתה ו', שנעמה היא המנהיגה שלהם, לבין ילדה מהכיתה שלא אחת חולקת על דעתם.

נעמה מוקפת חברות, היא מארגנת מסיבות, והיא מנהלת את קבוצת הוואטסאפ "החברים הכי טובים". אז אם נדמה שהכל כל כך מושלם, למה לפעמים, כשהיא בלילה לבדה, היא מרגישה רע עם עצמה? למה היא נטפלת ליעל, ילדה שקטה שאוהבת לקרוא ספרים? ולמה, כשמתברר לה שיעל חלתה בסרטן, משהו בתוכה נשבר?

זהו ספרה השישי לנוער של אורה קרופיק, אם לשלושה, בעלת תואר שני בחינוך, ועוסקת בתחום החינוך והוראת הספרות בכתות היסוד. ספריה הקודמים, "מריה", החברים של אדם" ו"חברות עם שחר" (הוצאת 'דני ספרים') זכו להצלחה גדולה הן בקרב הקוראים והן בקרב המבקרים. הספר "חברות עם שחר" קיבל את "ספר הזהב" על מכירת למעלה מ- 20,000 עותקים.

בספרה החדש מפגינה אורה קרופיק את יכולתה להיכנס אל מחשבותיהם של בני הנוער הצעירים ולחשוף, בכתיבה מרגשת ואמיצה, את צפונות ליבם.

--

"אני ג'ייק" מאת ג'ייק מרשונט בהוצאת "דני ספרים", הוא הספר הראשון בסדרה שנכתב כשהמחבר היה בן 12, תלמיד כיתה ז'. זהו סיפורו האמיתי.

כשמשפחתו של ג'ייק מתיוס מחליטה לעבור מפלורידה השמשית למרילנד האפרורית, הכל נראה מסובך עבורו: בית ספר חדש, מורים חדשים, בריונים חדשים. ג'ייק נופל מחדש לתחתית סולם הפופולריות אבל הוא נחוש לרכוש חברים חדשים ולטפס שוב למעלה בעזרת קלפי הילדים שהוא מצייר ובעזרת הכישרון המיוחד שלו - המגניבות.

הספרים בסדרה כתובים כמו יומן, מודפסים בפונט דמוי כתב יד, ומלווים באיורים הומוריסטיים ותמונות מבדחות. הם מעניינים, מצחיקים, כיפיים ונחמדים, וקל מאוד לקרוא אותם.

כותב הספר הוא ג'ק מרשונט, המתגורר עם אמו, אביו ואחותו הגדולה בפלורידה.  נוסף לכתיבה ג'ייק אוהב לשחק לקרוס ולעצבן את אחותו, אלכסיס. תוכלו לקרוא עליו עוד באתר www.justjake.com. כך כותב ג'ייק מרשונט על עצמו באתר שלו:

"שלום, אני ג'ק. אני ילד אמריקאי טיפוסי שאוהב לעשות ספורט, לבלות עם חברים ולזרוק כדורי שלג בחורף. אני גר במרילנד עם אמא ואבא שלי, וכן, באמת יש לי אחות גדולה מרושעת כמו זו שכתבתי עליה בספר. הספר שכתבתי הוא בעצם חצי ביוגרפי ויש בו הרבה דברים מהחיים האמתיים שלי.

התחלתי לכתוב בבית הספר היסודי – לא בגלל שהיה לי איזה דחף בלתי נשלט להוציא את המחשבות שלי אל הנייר, אלא בגלל שאמא שלי הכריחה אותי לכתוב. אתם מאמינים? זה היה חלק מהמזימה הנוראית שלה להרוס לי את חופשת הקיץ. אבל אחרי כמה שנים של תרגול, התחלתי ליהנות מהכתיבה. התחלתי גם לקרוא הרבה, ומה שממש הרגיז אותי זה שרוב הספרים לגילאים שלי היו מיועדים לבנות. אז יום אחד החלטתי לכתוב ספר שמבוסס באופן רופף על החיים שלי – ספר מנקודת המבט של בן שבו הוא מספר על איך זה להיות ילד חדש בבית הספר, ועל כל הטיפוסים המוזרים והמעצבנים שהוא פוגש שם.

כשסיימתי לכתוב את הספר, חשבתי שהוא ממש מצחיק (בלי להשוויץ). הראיתי אותו לכמה מהחברים שלי וגם הם חשבו שהוא מוצלח, אז החלטתי לנסות להוציא אותו לאור. והנה אני והספר שלי כאן לפניכם. אני מקווה שגם אתם תאהבו אותו ותחשבו שהוא מצחיק ותספרו עליו לכל החברים שלכם. ואולי גם אתם תכתבו יום אחד ספר משלכם."

תודה רבה!אנונימי (פותח)

קראת אותם? איך הם מבחינת נקיות, אלימות? 

תקצירים נוספיםזהר123

אלה ספרי פנטזיה לבני נוער ויש בהם עלילות והרפתקאות. כולם ספרים מעולים.

"אימפריית הדממה 2 – הפרוור שמעבר לכוכבים" מאת מ"ט אנדרסון הוא הספר השני בסדרת הפנטזיה המצליחה לנוער. 

משהו מוזר מאוד מתרחש בוורמונט. זה לא "משחק המקומות הנסתרים" - את זה בריאן וגרגורי כבר עברו בהרפתקה הקודמת. אבל עדיין... יצורים מפחידים רודפים אחריהם ופרודנס, בת דודו ההרפתקנית של גרגורי נעלמה. כשבריאן וגרגורי מגיעים לפרוור בוורמונט כדי לחפש את פרודנס, הם מגלים שדברים רבים אינם כפי שהיו: הזמן הפסיק לפעול כרגיל ובלילות משהו אורב בין הבתים ומעלים אנשים. מעבר לפרוור המצמרר מתרחש קרב גדול בהרבה - קרב בין שתי אימפריות רפאים שאינן נחות לרגע. הדברים המוזרים הופכים מסוכנים יותר מרגע לרגע ומאיימים על שלום הפרוור, המדינה כולה, ואפילו העולם עצמו. בריאן וגרגורי הם היחידים היכולים לעצור אותם.

הסדרה "אימפריית הדממה" זכתה להצלחה גדולה בארה"ב וזיכתה את מחבריה בפרסים רבים. אימפריית הדממה – משחק המקומות הנסתרים הוא הספר הראשון בסדרה.

* "עלילה מופתית" – קירקוס ריוויו

* "מצחיק ומצמרר בעת ובעונה אחת" - בוקליסט

* "אנדרסון מוליך את הקורא דרך מבוך של הפתעות המתפוצצות מסביבו כמו זיקוקי דינור. ספר שלא יעזוב אתכם זמן רב לאחר שתסיימו לקרוא אותו". – פבלישרז וויקלי

==

"ארנה 2 – משחקי המוות" מאת מורגן רייס, בהוצאת "דני ספרים", הוא מותחן פנטזיה פוסט-אפוקליפטי, הספר השני בטרילוגיה שכבשה בסערה את כל טבלאות רבי המכר בארצות הברית ובאמאזון. מאז 'משחקי הרעב' לא הייתה סדרה כל כך מסחררת שלא תוכלו להניח מהיד לרגע.

השנה היא 2120. אמריקה קרועה לגזרים בעקבות מלחמת האזרחים השנייה. בעולם פוסט-אפוקליפטי זה, רק ניצולים מעטים שרדו והם פזורים בהרים ובשטחי הפרא. בערים הגדולות שולטות כנופיות אלימות המפטרלות ללא הרף וצדות עבדים, קורבנות עלובים שנועדו לספק את צרכי הבידור שלהם בזירת המוות: הארנה. בארנה נלחמים היריבים עד המוות ורק חוק אחד מושל בה – אף אחד לא שורד!  זה לא מדע בדיוני, זוהי המציאות!

הספר גדוש הפעולה עוקב אחרי מסעם המסוכן של גיבורי העלילה: ברוּק, ברי, בן ולוגן. לאחר שהצליחו להימלט ברגע האחרון מתוך ארנה 1 ומתוך הריסותיה של מה שפעם הייתה מנהטן, הם עושים כעת את דרכם במעלה נהר ההדסון ללא מזון וללא דלק, מחפשים נואשות מקום להסתתר בו מהקור המקפיא. בעקבותיהם נמצאים ציידי העבדים, שיעשו הכול כדי להחזיר אותם אל בין החומות.

בדרכם אל החופש מפגינים בני החבורה את מלוא התושייה ומשתמשים ביצר ההישרדות שלהם כשהם מתמודדים עם שורדים אחרים, עם כנופיות של קניבלים, עם חיות טרף ועם סופות משתוללות. כשהם עולים על רכבת מסתורית, בתקווה שהיא תיקח אותם אל יעדם, הם מגלים שכל מה שהם עברו עד עכשיו היה כאין וכאפס לעומת מה שמחכה להם בארנה 2 – זירת קרבות חדשה, שממנה איש אינו יוצא בחיים, ושבה הם נקראים להקריב את הקורבן הנורא מכול.

מורגן רייס היא מחברת רבי מכר רבים, בהם "the vampire journals", סדרה הכוללת 11 ספרים וסדרת ""The Sorcerer's Ring ובה 13 ספרים.

---

"מלאכים" מאת ל"א וות'רלי בהוצאת "דני ספרים", הוא החלק הראשון בטרילוגיית פנטזיה מסעירה המאירה את המלאכים באור חדש, אפל ומסוכן.

ווילו יודעת שהיא שונה מנערות אחרות, ולא רק מפני שהיא טובה בלתקן מכוניות. לווילו יש כוח מיוחד: כשהיא נוגעת באנשים, היא מסוגלת לקרוא את עתידם, לדעת את חלומותיהם, את תקוותיהם ואת חרטותיהם. אין לה מושג מאין הגיע הכוח הזה.

ואז הכול משתנה כשווילו מגלה שהיא בעצם מלאכית למחצה, ושמישהו מנסה להרוג אותה.

אלכס המסתורי והיפהפה הוא קוטל מלאכים. הוא יודע את סודה של ווילו ומשימתו היא לעצור בעדה. הכוחות האפלים הנחבאים בתוך ווילו הופכים אותה למסוכנת - וגם לנחשקת. למרות כל פעמוני האזעקה המצלצלים בראשו, אלכס מוצא את עצמו הולך ומתאהב באויבת המרה ביותר שלו.

העלילה שרקחה וות'רלי עוברת ללא מאמץ בין הרפתקת מתח מסחררת ובין רומן אהבה עוצר נשימה המתפתח בין ווילו ואלכס. כשתסיימו לקרוא את הספר, תשתוקקו בכל לבכם לדעת מה קורה הלאה.

ל"א וות'רלי נולדה בשנת 1967 וגדלה בליטל רוק, ארקנסו, ארה"ב. היא חיה עם בעלה בהמפשייר, אנגליה, שם היא כותבת, יוצאת לטיולים, מנסה מתכונים חדשים ומטפלת בחתול ששמו ברנרד. היא כתבה ספרים אחדים לבני הנעורים. סדרת "מלאכים" היא הסדרה המצליחה ביותר שלה.

ספריםזהר123

כל הספרים ברשימה שציינת מעולים. על פי התקצירים שפרסמתי תוכלי לדעת עוד עליהם. 

תודה רבה!אנונימי (פותח)

ובקצרהזהר123

ילדת הפעמון\נאווה סמל - נקי

שני כלבים וילד\ברי פריגת -נקי

לפרוש כנפיים - נקי מאלימות לא מתאים לחרדים

האבן הכחולה\ אסנת פילד - לא נקי

חרדיל לא רגיל\חגי ברקת -נקי

מצעד האביב\חגי ברקת - נקי

שלישיית דבליו (סדרה) - נקי

אמפריית הדממה 1,2\מ"ט אנדרסון 

יומנו של דרק פאלוק (סדרה) -שפה לא נקיה

אני ג'ייק\ג'ייק מרשונט - שפה לא נקיה

תראי אותך\אורה קרופיק - נקי לא מתאים לחרדים

החברים של אדם\אורה קרופיק - מעט אלימות ( אבא עבריין)

מלאכים\ל"א ותרלי - לא נקי

ארנה 1,2 - לא נקי

ממש עזרתי לי, תודה ענקית!אנונימי (פותח)

אני מכירה את מלאכיםליזי בנט

בסולם מאחד עד עשר?

אלימות-3/4

נקיות-5/6

הקטעים האלימים פחות מפריעים, הקטעים הלא נקיים-לא מזעזע אבל גם לא מי יודע מה

תודה גם לך!אנונימי (פותח)אחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין

אולי יעניין אותך