וואי! אני ממש נסערת!!ללליש
סיפרתי לו דברים אישיים בהנחה שברור שזה נשאר בינינו והסתבר ( נפלט לו בטעות) שהוא העביר לחברים שלו!
כזה חוצפן!!!!
בא לי לחתוך על זה,
לא יודעת מה נכון לעשות
כזה מעצבן!!
להבא לא לספר דברים אישיים שתהיה לך בעיה שיעברו הלאה,binbin
אני לא הייתי מקבלת את זה 'נפלט בטעות' אבל זו החלטה שלך. לדעתי זה אומר קצת על הבנאדם..ולא שאני חושבת שהוא מכשפה עכשיו!! זה פשוט חוסר אמון בסיסי כלשהו, רצינות, הקשבה, חוסר תשומת לב...ולי אישית יש בעיה עם זה
אני לא מבינה למה זה לא ברור מאליו.ללליש
חשבתי שסטיגמת הרכילות שייכת יותר לנשים..ממש מגעיל.
כל ההערכה שהייתה לי אליו ירדה לריצפה.
מפלט בטעות הכוונה סיפר לי בטעות שאחרים יודעיםללליש
יש דברים שהם כן ברורים מאליהםאהבה בתענוגים
ויש דברים שלא כולם יהיו רגישים לזה, תבדקי אם זה משהו שיש סיכוי שאפשר להביו את זה כמשהו לא אישי אולי, או שלא ברור שזה רגיש.

וחוץ מזה, אין לי שום דבר נגד הכללות גסות לגבי בנים ובנות.
אבל ההכללה הזאת לא נכונה. גברים מרכלים בהקשר הזה המון. אולי יותר מאיתנו.
כש'נפלט לו' כבר היה ברור לשנינו שזה לא היה לגמרי בתום לבללליש
הוא התנצל והכל אבל נראה לי שההתנצלות באה לא על עצם שיתוף החברים אלא על זה ש'נתפס'.
אמרתי לו שאני ממש מאוכזבת וכועסת
את אף פעם לא חייבת להמשיך איתואהבה בתענוגים
בלי קשר. זה באמת מכעיס ומאכזב אולי, ואת גם לא חייבת לקבל את זה.
תהי שלווה ותעשי את הבחירות שלך באופן שכלי.
וגם גם אם תסלחי לו, את לא חייבת להמשיך. זה לא סותר...

אני לא יודעת מה סיפרת, אבל רק שתדעי שכדאי לך לשמור על הפרטיות שלך, היא יקרה מפז.
אנחנו לא מצניעים משהו כי אנחנו מתביישים בו, אלא כי הוא אישי שלנו והוא חשוב לנו.
את אף פעם לא צריכה לספר משהו שלא היית רוצה שמישהו מלבד אישך ידע ממנו.
לפעמים מרגיש לנו שזה לא ישר לשמור דברים בבטן, אבל ההפך הוא הנכון. מתוך הכבוד לקשר שלך עם אישך, תשמרי דברים לעצמך. (וגם לו את לא צריכה לספר כל דבר, ואולי רצוי שבאמת תשאירי טיפטפונת לעצמך) זו דעתי...
אבל כמובן שכל דבר, צריך להיות בינכם. אלא אם כן זה ממש לצורך, ואני מניחה שזה לא מה שהיה במקרה הזה...
מטבעי אני סומכת על אנשים,ללליש
הייתה הדדיות, זה לא רק אני שיתפתי, גם הוא.

גועל נפש של התנהגות!אסור לעשות את זה!
אם רוצים שמשהו לא יעבור הלאה.בת מלך =)

צריך לומר. אולי מבחינתך זה משהו קריטי וגדול, ומבחינתו לא.

בהירות.

דיברת איתו על זה? שלא ציפית שהוא יעביר? שנפגעת?

אנחנו צריכות ללמוד להיות ברורות, ואם חברה שלך הייתה מבינה

אוטומטית שזה דבר שלא מספרים, לא בהכרח שגם הוא יבין את זה.

(ומניסיון, יש גם בנות שצריך להיות ברורות איתן..)

בכולופן, לוידעת מה אמרת לו. אבל אפשר לדון אותו לכף זכות..

ובכללי, טוב לחיים לדעת שיש דברים שצריך להבהיר לכל הצדדים.

אולי באמת הייתי צריכה להבהיר. לא יודעת,ללליש
זה תמיד טובבת מלך =)
כן. אבל מה אני עושה עם זה עכשיו? מרגישה מבולבלתללליש
כמה דברים..בת מלך =)
ברור לי שנפגעת, וזה מתסכל/מכאיב.
אבל לכעוס עליו או על עצמך לא יקדם אותך לשום מקום.
לכן, הדבר הראשון זה לגשת לעניין עם השכל ולא הרגש.
אחרי שדיברת איתו על זה (לאחר מעשה), לבדוק איך הוא מגיב. לבדוק אם זה היה בתום לב/כי הוא לא חשב שזה קריטי לך/מיליון סיבות שלא נבעו ממקום רע.

לפי התגובה שלו, תחליטי מה לעשות.

ולזכור שלהבא, דברים שאתם לא רוצה שייחשפו. לומר באופן ברור. ואז יהיה לך יותר קל לדעת, אם לצד השני יש רגישות/אכפתיות/הקשבה.
תיקחי את המציאות הזו לשתי מקומות...יהודיה אמיתית

דבר ראשון- תראי איך הוא מגיב לזה שאת כועסת ופגועה ממנו, האם הוא מתנצל?, מברר מה מפגע בזה שהוא סיפר?, בודק איך אפשר להחזיר את האמון?, בקיצור לראות האם הוא מזלזל בך וברגשות שלך או מכבד.

דבר שני - את יכולה לספר לו כל מיני דברים שהם לא כ"כ פרטיים ולמצוא דרך מכרים משותפים ודרך השיחות שלכם יחד האם הוא העביר אותם?

חוץ מזה תמיד טוב להתייעץ עם רב, כי יש לו מבט תורני וגם בד"כ הוא מתעסק עם זוגות ככה שהוא ממש מבין בזה,

שה' יברך אותך במזל טוב!!! 

יש אנשים שלא יודעים לשמור סודותנקודה

בס"ד

יש לי קרוב משפחה כזה, שלפני שמישהו מספר לו משהו-

הוא עוצר אותו ושואל  "רגע, זה משהו שאמור להישאר בסוד?

אם כן אז אל תספר לי ". אם זה בשורות טובות הוא יכול מרוב שמחה לשכוח ולשתף,

אם זה משהו מצער בדרך כלל פחות.. אבל זה קיים.

האדם כבר בגיל 60, הייתי בשוק כששמעתי אותו לראשונה מגיב ככה,

שנייה לפני שסיפרו לו משהו...

הכנות שלו, זה משהו שראוי להערכה!נפש חיה.

נכון! כוונתי הייתה שלא תמיד זה מחוסר אכפתיות או משהו כזהנקודה

ואני נהניתי מהעניין שהוא מכיר בעניין שלו ומקבל את זה בצורהנפש חיה.

יפה ומשדר סבבה לעולם

לא הייתי רוצה לחלוק את חיי עם מי שלא מסוגל לשמור את סודותייללליש
זה דבר בסיסי בבניית קשר שמושתת על אמון.
השאלה במקרה שלי איך מאבחנים אם זאת מעידה ואז אולי אפשר להעביר ולהמשיך תוך הבהרה שהתנהגות כזאת לא מתקבלת בשןם אופן או יותר תכונה בעייתית יסודית ואז כדאי כבר לשמור על מרחק מבן אדם כזה?
לא הייתי רוצה לחלוק את חיי עם מי שלא מסוגל לשמור את סודותייללליש
זה דבר בסיסי בבניית קשר שמושתת על אמון.
השאלה במקרה שלי איך מאבחנים אם זאת מעידה ואז אולי אפשר להעביר ולהמשיך תוך הבהרה שהתנהגות כזאת לא מתקבלת בשןם אופן או יותר תכונה בעייתית יסודית ואז כדאי כבר לשמור על מרחק מבן אדם כזה?
לדעתי, זה לא דבר שטותי, ויותר נכון שתדברי עם מישהו מקצועיכמעין הנובע
בעניין, ולא כאן בפורום.
אם יש מבחינתך כן מקום לחשוב, ואמרת שזה הקשר הכי ארוך שהיה לך - כך אני חושבת שכדאי לך.

צריך לשמוע את הדברים, לשמוע יותר ממך. א"א לבחון על סמך הדברים המעורפלים שרשמת כאן.
מקצועי?*צועד*
לא הבנתי למה זה קשור מקצועי.

היא צריכה לשבת עם עצמה ולהבין אם הבחור עשה זאת מרוע לב, מחוסר הבנה, או שהוא אפילו לא יודע שהוא עשה משהו רע. ואולי גם הוא אדם ר סתם.
שתתבונן. בעל מקצוע? פחות נראה לי..
היא אומרת שכרגע היא מבולבלת וקשה לה להחליט.כמעין הנובע
אז היא יכולה לספר (ולא לכתוב כמו כאן. יש שוני ענק בדברים) למישהו שמבין יותר, והוא ישמע, יכוון אותה.

אם מבחינתה היא תוכל לשבת עם עצמה ולהחליט לבד בלי עזרה - מעולה.
אבל זה דבר שאי אפשר לסלוח לו בקלות. הוא שבר את האמון שלה כרגע (שזה הבסיס לזוגיות). זה לא דבר קל. אני אישית הייתי מרגישה מרומה ונבגדת.
לכן, אם יש בה כן רצון אולי להמשיך - עדיף שתדבר עם מישהו ותשתף. שתחשוב על הדברים עם עוד מישהו. כי זה לא דבר עם משקל קל.
מסכים אבל כתבת 'מקצועי'*צועד*
מה הבעיה לדבר עם מישהו מקצועי?כמעין הנובע
מישהי שמבינה בתחום. אני בעד.
יותר (בהרבה) בעד מלהתייעץ עם אדם אחר.
לא מבין מה יש 'להבין בתחום'*צועד*
זה נטו היא, צריכה להרגע מהכעס עליו
ולהתבונן למה הוא עשה את זה
ולגזור מכך משמעויות.

לא תמיד זה נכון להתבונן ולחשוב לבד.כמעין הנובע
גם זה דבר שירגיע אותה יותר.

אם היא כן חושבת עם עצמה שטוב לה להחליט לבד - מעולה.
לדבר עם אנשים*צועד*
(שזה דבר מעולה ומבורך!)
זה לא לדבר עם מישהו מקצועי.

גם אם לא התכוונת לגורם מקצועי זה היה יכול להשמע בדברייך בקלות.

ולא הייתי רוצה שהיא תלך לפסיכולוג בגלל מקרה כזה.

סבבה?
איך אתה מגדיר מישהו מקצועי??כמעין הנובע

אם התכוונת לפסיכולוג אז זה בכלל בכלל לא הכיוון ().
אני האחרונה שאגיד על כל פיפס ללכת לפסיכולוג.

התכוונתי נטו לרב (שמבין בעניין) שהיא מחוברת אליו או כל מישהי שידיה נוגעות בנושא (הכוונה, זוגיות).

והכי חשוב לדעתי - לראות כיצד הוא מגיב לה לעניין לאחר שהיא משתפת אותו בזה (כי אני כן רואה לנכון שתשתף אותו בתחושות שלה. אופן התגובה שלו כאן מאוד חשוב).
אוקיי, כאן אני מסכימה.אביול

תרשי לי לגלות לך*צועד*
גורם מקצועי מתפרש בעיקר כאדם שזה מקצועו..
תגזרי משמעויות

בכל אופן, אנחנו מסכימים על העקרון.
התכוונתי איך אתה מגדיר "מקצועי" דווקא בעניין הזה כמעין הנובע
אל תהיה קטנוני..

בכל מקרה, אני מניחה שהובנתי (?)
אחרי שקוראים את ההבהרה שלך- כן אביול

מההודעה הראשונה זה באמת נשמע כגורם מקצועי- יועץ\פסיכולוג וכו'.

מזל שאני לא היחיד..*צועד*
מה הבעיה עם פסיכולוגים או יועצים?חלושששש
הבעיה היא רק כספית לדעתי...
אני הייתי הולכת בכיף בשביל שטויות גם...
רק שפגישה בת שעה עולה מינימום 200-250 שח..
כי זה לא פתרון לכל פיפס.כמעין הנובע
צריך ללמוד לקבל החלטות ולעמוד באתגרים.

יש מקרים שצריך בזה מאוד וזה מבורך. אני דוגלת בזה (במקרים שזה נצרך). במקרה הזה? ממש לא. לפסיכולוג אין קשר לכאן.
מסכימה שזה לא נצרך..חלושששש
מצד שני, זה עניין אנדיבדואלי כי יש כאלה שעלולים להסתבך עם עצמם בגלל משבר אמון
אם את מתייחסת רק למקרה הזה -כמעין הנובע
תסלחי לי, אבל את ממש מגזימה.
לא חושבת שהעניין פגע בה כל כך שישפיע לה עכשיו על קשרים אחרים. עובדה שהיא מתלבטת על הקשר.

מה גם שפה השאלה של הפותחת היא לא איך יוצרים אמון בבני אדם, אלא איך להתייחס לאדם שבגד באמון שלה.
והתשובות שונות לכל אחת מהשאלות. כמובן.
סביר להניח שאת צודקת,חלושששש
היה מישהו כאן שפתח שרשור ושאל איך הפורום משפיע והאם הפורום גורם לתסבוכת.. לי זה נשמע קצת מוגזם אבל יש כל מיני אנשים עם רגישות שונה...סייגתי בסה"כ.
סבבה.כמעין הנובע
פשוט כאן לדעתי, אין מקום לפסיכולוגית.
זה לא רק הכסף....אביול

אני חושבת שזה מאוד חשוב ללכת לפסיכולוגים ויועצים, א ב ל - רק במידת הצורך. רק כאשר יש בעיה שבאמת אפשר לפתור אותה ע"י אנשי מקצוע.

אם על כל בעיה כזאת היינו הולכים לאיש מקצועי, כל חיינו היו בקליניקה, מחכים לתור קורץ

חולק עלייך מכל וכל.*צועד*
גם אני אדם שאין לי בעיה ללכת לפטפט עם אף אחד, גם אם קוראים לו 'פסיכולוג' 'יועץ' או כל כינוי אחר.

2 חברים טובים שלי שהלכו לפסיכולוג סתם כזה, חזרו מתלבטים כרוניים. חסרי ביטחון ועוד באגים שפתאום גילו הפסיכולוגים..

וזה לא פסיכולוג אחד. זה כמה.
מוזמנת להאמין, או להמשיך ללכת..אני נגד זה מאוד.
כמו בכל דבר, יש את שביל הזהב.אביול

לא ללכת בכלל לפסיכולוגים, גם כשצריך- זו קיצוניות אחת.

ללכת לפסיכולוגים על כל פיפס- זו קיצוניות שניה.

הכי טוב- שביל האמצע- ללכת לפסיכולוגים רק כשבאמת יש צורך נפשי. ואם הטיפול הפסיכולוגי טוב, הוא לא יגרום למה שאתה תיארת...

אגב, יש כל מיני סוגים של טיפול. אימון, ייעוץ... לא הכל זה רק פסיכולוגים.

*וואי, אחותי תהיה גאה בי... אני תמיד אומרת לה כמה אני מתנגדת לפסיכולוגים ויועצים, אבל בזמן האחרון שיניתי את דעתי...חושף שיניים*

אם אחותי הייתה פסיכולוגיתבת מלך =)
נראלי הייתי מנצלת ת'עניין והולכת על כל פיפס.
חוסך התלבטויות(;
אל תדאגי אביול

היא לא ממש פסיכולוגית, לומדת עכשיו תרפיה...

אבל בהחלט אני מדברת איתה על כל פיפס, מהרגע שמישהו חשב אולי להציע לי הצעה ננה-בננה

"פתאום" חזרו כאלה? נשמע לי מוזר....חלושששש
אולי המודעות שלהם לעצמם עלתה , מה שלא היה להם קודם. ואם כן, זה מבורך לדעתי.
כן כן..*צועד*
'מודעות שלהם לעצמם'
תרשי לי לגחך. הם חברים שלי. רגילים.
עכשיו הם חיים בסרט.
אוי בנים....אביול

כן, יכול להיות מאוד שהמודעות שלהם לעצמם עלתה. והם לא חיים בסרט, הוא מודעים יותר לעצמם. יכול להיות שהטיפול לא היה מספיק טוב, אבל אי אפשר להתעלם מזה שטיפול פסיכולוגי עוזר לך להיות מודע יותר לעצמך.

יש כל מיני רבדים בנפש. לא הכל גלוי לעין. בדיוק כמו באמונה...

לא מאוד מאמין בזה*צועד*
כשלא מדובר במקרה קיצון.
תשמע, נשמע מוזר..חלושששש
אם כמה פגישות עם פסיכולוג גורמים לבנאדם לשנות את דפוס החשיבה וההתנהלות שלו סביר להניח שלא הכל היה יציב בנפש...
נשמע לך הגיוני שכמה שעות שיחה ישנו ככה אדם???
דווקא זה כן הגיוני..אביול

לא סתם פסיכולוג לוקח כ"כ הרבה לשעה.

הוא עובר תהליך עם הבנאדם, ומאוד יכול להיות שהוא גורם לבנאדם להשתנות תוך כמה שעות.

הוא תיאר מצב של ערעור נפשי בעקבות מפגש עם פסיכולוג,חלושששש
זאת תוצאה לא סבירה בעליל.
אבל זה המטרה של הפסיכולוג...אביול

לערער את המטופל ולגרום לו לחשוף רבדים נוספים בנפש.

וחוצמזה, זה נראה שהוא קצת הקצין את המקרה...

לא הקצנתי.*צועד*
אלו לא היה 2 מפגשים וגם לא 5

והם הלכו כי 'יש כסף'

יש בחור אחר שאני מכיר שנדפק רציני מסיפור כזה(כדורים פסיכיאטרים ןכו) אבל זה נראה לי כמו שאת אומרת משהו לא יציב באמת בנפש. לא דומה למקרים שאני מדבר עליהם..
טוב, נצל"שנו מספיק.אביול

הפותחת כבר תעשה חושבים עם עצמה אם מתאים לה טיפול פסיכולוגי או לא...

כל אחד ופס את המקרה בצורה אחרת.

צודקת*צועד*
חדלתי
אני לא קטנוני!*צועד*
את לא מבינה אותי!

כשכתבתי תגזרי משמעויות התכוונתי שתהיי מודעת לזה שאנשים טיפשים כמוני מבינים מקצועי בצורה שונה.
את רוצה לשלוח אנשים בטעות לפסיכולוג?
אני בטוח שלא. אז תעשי ככל יכולתך שאנשים לא יבינו אותך ככה.

לא סתם נתפס על זה. העניין חשוב מאוד.
נראה לי שאתה סובל מפוביית פסיכולוגים..חלושששש
ובסוף אני אלמד את זה..*צועד*
אוקי. אז כמובן שכוונתי לרגע לא הייתה כפי שהבנתם.כמעין הנובע
הסברתי את עצמי, מקווה שעכשיו כוונותיי מובנות.

תודה על ההערה.
יישר כח.*צועד*
נכון, אבל גם לדעתי לא חובה מישהו מקצועיאביול

הסכמתי עם מה שבת מלך כתבה- לנסות לדבר איתו על זה ולראות איך הוא מגיב.

וגם אם מתייעצים עם אנשים- לא חובה שיהיה מקצועי. מספיק מישהו עם ניסיון (נשוי כמובן) שמכיר את הקשר מקרוב.

אין כאן משהו בעייתי עד כדי הליכה לאיש מקצוע.

ולא תמיד צריך לשלוח אנשים לאיש מקצוע- כלל שכדאי לאמץ בכלל בפורום ;)

מחזק את המשפט האחרון*צועד*
בלי קשר לעדן או למישהו אחר.
ראי תגובתי לצועד. כנראה שהובנתי לא נכון..כמעין הנובע
^^^^^^^נקודה

לא צריך הוא כבר נשוי וסבא לנכדים נקודה

בס"ד

תכלס ממש מבינה אותך.

יש בזה כמה רמות,

אותו דוד שלי- לא יודע לשמור סודות שמחים. 
(מישהו עומד להתארס, קנה בית, זכה בלוטו...)

יש סוג של אנשים מרגיזים- שלא רואים לנכון לשמור על הפרטיות של עצמם,

וברגע שאת חלק מהחיים שלהם, הם מרגישים בנוח מאד לשתף.

אימא שלי למשל מספרת לכל מי שבא לה כל דבר שאני אומרת לה,

גם אם אשביע אותה אלף פעם שלא לספר.

היא מנכסת לעצמה את הזכויות כי מבחינתה זה הדאגות שלה וכ'.

(לכן אגב אני משתדלת לא לספר לה כלום-

או לספר רק בשלב שאין ברירה...)
מובן שיש דברים שכולם מבינים שצריך לשמור בסוד,

אבל הקטע המרגיז זה שחלק מהאנשים הופכים להיות אלא שעושים את שיקול הדעת,

ולא מרגישים שעצם זה שבקשת לשמור על סודיות מספיק 

אכן ראוי מאד לברר אם זו מעידה חד פעמית,

או שזה חלק מהאישיות של האדם.

זה באמת לא בסדראהבה בתענוגים
וטעות או לא טעות, את לא אמורה לקבל את זה. וגם אם זו טעות, טעות כזאת מעוררת שאלה. איך הגעת לזה.

אני נזהרת,
אבל בחור שהיה מספר עלי דברים אישיים,
זה היה מעורר בי כמה שאלות.
הוא לא מכבד את הפרטיות שלי, הוא לא מכבד אותי.
פרטיות זו צניעות מסויימת, והוא חושף אותי מול מי שלא בחרתי להחשף. באיזו זכות?
אני הייתי גם חושדת בקשר לאינטימיות שלו,
מי שמהר לחשוף את מה שבינכם, הוא לא באמת נמצא שם לדעתי.

אפשר לנסות להבין אותו ולא לשפוט אותו כ"כ מהר, אבל לא בטוחה שכאן המקום וזה הזמן. את לא אמורה לקבל את זה.

את צודקת לדעתי שבר לך לחתוך על זה, אבל אם יש לך שאלה לגבי זה, כנראה שיש לה מקום, ותבררי אותה עם עצמך. למה בכל זאת לא לחתוך?
קיצור, מקווה שתבחרי נכון, סומכת עליך...

אני לא משתפת בדברים מאוד אישיים כל כך בקלות..ללליש
אני לא מאמינה עליו . יכול להיות שאמי בכלל לא קולטת את האישיות שלו בצורה נכונה.
יכול להיות...אהבה בתענוגים
ויכול להיות שהוא מעד מאיזשהו צורך...
ובכל מצב, באמת זכותך שלא למחול על זה...
^^^ כל מילה.חלושששש
אולי זה משהו שלא נראה לו כל כך אישייוני
והוא לא רואה בעיה לשתף, בטח אם זה אנשים שלא מכירים אותך (או אפילו לא יודעים מי את), שאלת אותו?

יכול להיות שזה משהו שכן נראה לו קריטי (להמשך הקשר) והוא התייעץ על זה עם חברים טובים שלו?

או שזה סתם משהו רכילותי, לא כתבת מה הנושא אז אין לי מושג.
הוא התפדח כשנפלט לו אז הוא יודע שהוא לא היה בסדרללליש
הוא שיתף כמה חבר'ה ולא רק אחד לשם ייעוץ.
איך הוא הגיב לאמירתך כלפי זה?כמעין הנובע
ושאלת אנשים שאת מכירה אם זה דבר שבאמת רגיל אצל כולם לשמור בסוד או לא?
הוא התנצל ואמר שהוא לא טוב בשמירת סודותללליש
אבל במילים קצת שונות ( אני בכוונה לא מדייקת).ללליש
אפשר להתייעץ עם יותר מבן אדם אחדבחור כארזים
אבל האם החברים שלו מכירים אותך באיזשהו אופן? האם הוא מסר פרטים מזהים כלשהם, או רק אמר שהבחורה שהוא יוצא איתה היא ככה וככה?
אני כמובן לא חושב שזה הופך את מה שהוא עשה לתקין, אבל אם הוא לא הבין שמבחינתך זה אישי או שהוא רצה להתייעץ אז זה הגיוני שיספר...
לא היה בשיתוף הדברים שלי שום דבר שצריך להתייעץ לגביוללליש
, נראה לי. בסה"כ שיתפתי בדברים אישיים מהעבר שאין להם השפעה על השיקול האם להמשיך או לא לאור הגילוי הנ"ל. דברנו על הדברים בפתיחות. קיצור, פתחתי את הלב.הוא פשוט חשף אותי בפני מי שלא בחרתי וזה מרתיח!
אני לא יודעת למי בדיוק מהחברים שלו הוא סיפר, אבל חלק מכירים כי חלקם נשואים לחברות וחלקם יצאו/ יוצאים עם חברות. מכירים בערך, בחפיף.
שיתוף חברים ללא מטרת ייעוץ. הוא אמר לי עם מי הוא מתייעץ בדברים חשובים וזה לא הם.
באיזה שלב אתם בקשר?חלושששש
בשלבים מוקדמים ממש לא מומלץ לספר דברים אישיים מידי.
הקשר הכי ארוך שהיה לי. כבר עברנו פגישה 8ללליש
הוא גם סיפר דברים אישיים אבל לי ברור שאין מצב לספר אותם לאחרים, גם לא לקרובים אלי ביותר.
ממש מאכזב!!!!
אל תתנהגי בפזיזות..הולם במיוחד
את עדיין נסערת ופגועה, וזה בסדר.
אבל קשר עובר ויעבור משברים גדולים יותר, ולא בטוח שמדובר במשהו כ''כ משמעותי.
אם את מרגישה שבאמת הוא מישהו שא''א לסמוך עליו, ושזה מעיד על פגם רציני אצלו באמון וכו' - הגיוני לחתוך.
אבל אם את מופתעת כי התרשמת שהוא אדם טוב, שאפשר לסמוך עליו (כמו כל אדם נורמטיבי..)
אז אולי זה היה מקרה חריג.
למה? אין לי מושג. ואין טעם לנחש.
אבל לפני שמחליטים על סמך מקרה יחיד- כדאי לראות אם הוא מצטער באמת, אם אכן זו היתה מעידה חד פעמית.
אני מאמינה שאם תתגברו על המשבר הזה כבר תהיה לך תשובה איך ולמה זה קרה, או לפחות תקבלי את הסליחה שלו.
שלום לך,געוואלד
קודם כל קבלי את השתתפותי הכנה. אין דבר מטלטל כמו לתת אמון במישהו ולגלות שנעשה בו שימוש לא הוגן מבחינתך. אני מכיר את ההרגשה, והיא נוראית... חזקי ואמצי.

כמו בכל תחום אחר בחיים, זוגיות היא דבר דינמי שצומח או נובל - אבל היא תמיד בתנועה. כל חוויה משנה אותה מעט.
אבל חשוב שתזכרי שחוייה שלילית לא בהכרח מנבילה את הזוגיות וחוייה חיובית לא בהכרח מצמיחה אותה. את זו שבוחרת לאן החוייה תיקח אתכם.
שבי עם עצמך ותבדקי מה את מרגישה כלפיו. מה הרגשת לפני המקרה הזה ומה את מרגישה בעקבותיו. מה המקרה הזה אומר בדיוק, מה קשה לך איתו. האם זה בהכרח אומר מה שאת חוששת ממנו? מהם הסיכויים שהוא באמת לא יודע לשמור סוד? מהם הסיכויים שזה יימשך כך? מה עושה לך המחשבה על המשך?
תני לבלגן הנפשי לשקוע, פנקי את עצמך באיזו גלידה טובה ותחשבי על כל העניין בבהירות. תשאלי את עצמך האם יש לך אמון בו, האם יש בך רצון לאמון בו, האם יש לך כוחות לתת בו אמון מתישהו למרות הכל.
ותחליטי האם הסיפור הזה ראוי להפסיק את הקשר הזה או לא.

אם החלטת שכן, שאין לך כוחות לבנות את זה מחדש, שאין לך רצון לתת אמון למרות הכל - כנראה שצריך לומר שלום...
אם הגעת למסקנה שאת רוצה את הקשר הזה למרות זאת, שהיית רוצה לתת בו אמון (גם אם את לא מצליחה כרגע), שיש לך כוחות לתת לאמון הזה להתפתח - רק שתדעי שהחוייה הזו בעצמה יכולה לקחת את הזוגיות 10 צעדים קדימה. הנה נחשף מקום שבו את פגיעה מאוד, והוא לא שם לב. יש כאן הזדמנות מעולה לעבוד על הנושא הכי חם בזוגיות. יש לך הזדמנות לשתף אותו בקושי שלך, בציפיות שלך ממנו, במשבר שנגרם לך. תיזהרי לא לגרום לו להרגיש שאת מאשימה אותו - אלא לשתף במשבר שנגרם לך, בקושי שלך עם הקשר.
תשמעי איך זה קרה לו, מה הוא מרגיש כשאת משתפת אותו באכזבה העמוקה שלך. תשמיעי מה את מרגישה כשאת שומעת את זה...

בקיצור, אם את רוצה לתת לזה סיכוי - דווקא הסיפור הזה יכול לגרום לכם להגיע לעומק אמיתי ומשמעותי, להתמודדות משותפת עם קושי. אבל חשוב שתחליטי מה את רוצה, והחלטה כזו חשוב לעשות ברוגע, בנחת, בלי להילחץ משום כיוון.

אפשר להגדיר את זה אחרת - תבדקי האם את רוצה להתמודד עם האכזבה הזו לבד (ובפורום), או שאת רוצה להתמודד איתה יחד איתו. כל אחת מהאפשרויות מקובלת. וכל אחת לוקחת לכיוון ההפוך - הראשונה מפרקת את הקשר ביניכם, והשנייה - לא רק שלא מפרקת - אלא בונה ומעמיקה אותו.

בהצלחה גדולה, החלטות נכונות ובהירות.
את שלב השוק והדמעות נראה לי שכבר עברתי ועדיין מבולבלת..ללליש
עבר עריכה על ידי ללליש בתאריך כ"ו בתמוז תשע"ו 20:16
שיתפתי אותו והוא יודע בדיוק מה אני מרגישה.עד פרץ הדמעות הבלתי נשלט שתפס אותי הוא התייחס בסלחנות לעצמו ולמעשיו אחרי השוק הראשןני.כל הסיפור הזה ערער הכל מבחינתי, אני פחות סומכת אפילו על עצמי , עובדה שלא הכרתי אותו מספיק טוב כדי לדעת לא לספר למי שלא מתאים לספר,. אני מרגישה אכזבה עמוקה וכואבת.
הבעיה היא שאני מרגישה שאחרי הכל אני לא בטוחה שיש לו איך לשקם את האמון שנפגע.
הוא אמר שיש לו קושי בשמירת סודות ואני אדם שהפרטיות מאוד חשובה לו.
למה אני צריכה להזהר לא לגרום לו להרגיש קצת אשמה? לדעתי טוב מאוד שירגיש. הוא סיפר דברים שמעטים מאוד מאוד יודעים עליו, כולל הקרובים אלי ביותר, מילא אם הייתה מטרה טובה, סתם כך, לשם הכנסת עניין בשיחה חברית..מה יותר מזה??
אוי...געוואלד
אני חושב שהלכת לכיוון קצת לא טוב...
תראי, אני לא מכיר את הפרטים ולכן קשה לדבר בנושא. אבל נשמע לי שאין לסיפור הזה קשר להיכרות. בעיני (ושוב, לא מכיר את הפרטים, בהחלט יכול להיות שאני טועה -) לא מדובר בקושי יוצא דופן בשמירת סודות. כל אדם עלול להיגרר מדי פעם בשיחה לאמירות שאח"כ הוא מצטער עליהן. בהחלט ייתכן שהוא נגרר לזה כדי 'לקדם את עצמו' בשיחה, ורק אח"כ אמר 'אופס מה עשיתי'. אם לא חווית מקרים אחרים של אי שמירת סוד (למשל, שהוא חשף בפנייך דברים רגישים על אחרים) - אני חושב שמדובר במשהו נורמלי.
אין לזה קשר לשיפוט שלך. את הרגשת בנוח לשתף אותו בנושא כ"כ רגיש ואישי, ונפלא שהגעת למקום כזה. זה שהוא פגע בך (ללא כוונה) אח"כ לא מוריד מהחשיבות של זה! הרגשת ביטחון בקשר ובו ולא סתם!! שום דבר לא יכול לקחת את זה, וזה לא קרה סתם. בטחת בו כי הוא ראוי לזה. זה דבר מעולה.

אח"כ הוא היה לא בסדר. מאוד מאוד לא בסדר. כולנו לא בסדר לפעמים... אני לא בא למעט בעוצמת הפגיעה שחווית, אבל קחי את זה בפרופורציות ובעין טובה - קודם כל על עצמך. הי, את בסדר גמור בסיפור! למה לחשוב על עצמך רע?!

לכן הדגשתי שהמרכז עכשיו הוא ההחלטה שלך האם להמשיך או לחתוך. אם את רוצה להמשיך, אם הקשר הזה חשוב לך - הכיוון של 'הוא צריך לשקם את האמון, הוא צריך לפייס אותי' - מסוכן. אף פעם לא נכון שאני אשב על הספסל ואחכה שהוא ירצה אותי. במקרה כזה אני עלול לא להתרצות לעולם...
אם את רוצה להמשיך - *אתם* צריכים לשקם את האמון שלך. *אתם* צריכים לעבוד *ביחד*. כמובן שאת הנפגעת, הוא צריך לפייס ולהתנצל. אבל את גם צריכה להיות שם, איתו. להראות לו שאת עדיין רוצה את הקשר הזה, למרות הכל. לסלוח לו. להבין יותר את המקום שלו ולגרום לו להבין יותר את המקום שלך.

אותו הדבר לגבי הרגשת אשמה. את יודעת מה יקרה אם תגרמי לו להרגיש אשם? יש 2 אפשרויות: או שהוא ירגיש רע, ויהיה הססן בהמשך באופן שיפגע בקשר ובך. או, וזה סביר יותר, שזה יעורר אותו להילחם, בגלוי או בסתר. להגן על עצמו, להאשים אותך בחזרה. כשהוא מרגיש אשם אתם אוטומטית עוברים למצב ששניכם משני צידי המתרס. מה הטעם? את לא רוצה להילחם איתו. אם את לא רוצה לחתוך, את רוצה להיות *יחד* איתו, בצד שלו. שוב, אתם עובדים על הטעות שלו ביחד.

נכון, הוא עשה טעות שפגעה בך מאוד. אבל הקשר הזה מוטל על שניכם. להגיד לו 'תתקן את מה שעשית, ואז אני אחזור להיות נחמדה אליך' - מצטער, אבל זו הטעות הכי גדולה שאת יכולה לעשות עכשיו, והיא תגרום לתוצאה ההפוכה בדיוק.

"בכביש אל תהיה צודק, היה חכם" - זה משפט המפתח כאן. אל תתעקשי להיות צודקת, למרות הקושי העצום לוותר על המקום הממתין לפיוס. שניכם יודעים שאת צודקת, אבל התועלת הגדולה תבוא מהשימוש בחכמה בסיפור הזה. אפשר לבנות אמון גם אחרי פגיעה כזו. אפשר לחזק את הקשר עוד יותר משהיה. זה תלוי בשניכם - וממך זה דורש בעיקר לוותר על הצדק ולעזור לו לתקן.

בהצלחה גדולה! ובעדינות. עליו - ועל עצמך
כתבת ממש יפה.כמעין הנובע
תודה.. גם את, למעלה געוואלד
נראה שיש הבדל ביניכם..ד.

לך הפרטיות מאד חשובה ולכן כ"כ נפגעת. הוא, לא לקח כ"כ ברצינות ש"סיפר". לא התכווין כנראה לעשות עוול. אולי גם לא ייחס לפרטים שסיפר משמעות גדולה כמוך. אינני יודע.

זה לא ש"לא הכרת מספיק כדי לדעת למי לא מתאים לספר"... ואת מאשימה את עצמך. מה הקשר. יכול להיות שהכרת מספיק למס' כזה של פגישות, אלא שאת הנקודה הזו שאצלך רגישה במיוחד הוא לא הספיק להכיר, ואת הכרת נכון - בחור טוב, שאפשר לשתף מצד הקשר. לא חשבת שאולי יש הבדל במושגים של "הפרטיות" ועד היכן. אז מה. כמו כל  דבר שעוד לא מכירים אחד אצל השני. אני לא בטוח שצריך להתייחס לכך כאל "האמון שנפגע" בצורה קיצונית. אולי יותר כאל נקודה של הבדל שהתגלתה.

את לא צריכה להרגיש "אכזבה עמוקה וכואבת". חבל עלייך. ראיתם אחרת את הענין הזה.

וכעת, כמו בעוד דברים שמתגלה הבדל - אפשר לדבר ביניכם. לראות האם ניתן לבנות יחד כשיש הבדל ביחס לנושא הזה. האם זו גישה עקרונית אצלו, או שיכול "להתעדכן" ופשוט לנהוג אחרת.

תודה רבה על התגובה הזאת לך וגם לגעוואלד,ללליש
שניכם עזרתם לי מאוד להבין מה הנקודות שכדאי וחשוב לברר בסיפור הזה וכך להגיע בעזה"י להחלטה טובה ונכונה ,גם אם תהיה כואבת לכאן או לכאן.
בשמחה ובהצלחה רבה תפילות מומלצות ג"כ כמובן...געוואלד
וואי וואי... באמת חוצפה!!אביול

אני הייתי חותכת על דבר כזה, אבל אני לא יודעת מה מצב הקשר וכו' אז לא יכולה להגיד לך לגמרי...

מחילה, אבל אין טעם לדחוף אותה לשום כיוון כל עוד אין לנוכמעין הנובע
בקושי זווית ראיה.
נכון, לכן סייגתי את דבריי...אביול

אמרתי שאני הייתי חותכת על זה. אבל לא יודעת מה לגביה..

אני הייתי חותך מידחסדי הים
באמת? מיד גם אחרי שמונה פגישות? לא פשוט לדעתי....חלושששש
כל אחד מגיב כפי שהוא מגיב. את צריכה לחשוב מה נכון לך.אביול

ב"ה , אני לא. .חלושששש
דווקא בגלל זה..כמעין הנובע
תראי...ד.

התחושה שלך מובנת.

אבל...

אני מציע, אחרי התחושה הראשונית, "להצטנן" לרגע - ולחשוב בנחת יותר.

בוודאי שמה שהוא עשה זה חיסרון.

בגלל שהחיסרון הזה נגע בך כרגע אישית - את מרגישה אותו יותר.

יש להניח, שאם היה מספר לך משהו על בת-דודה שלו למשל, אולי אפילו לא היית מרגישה שמשתף אותך בדבר שאינו שלו.

לאנשים יש יתרונות, ויש גם חסרונות. צריך לשקול את הפרופורציה וביחס לאישיות הכללית.

אם אמר משהו בכיוון ש"אינו טוב בשמירת סודות".. אז יכול להיות שהוא מישהו כזה, שקשה לו להתאפק מלשתף אחרים. אם זה היה במשהו שמבזה אותך, ענין אחר. איך לא חס על כבודך. אבל אני מבין שלא מדובר בדבר כזה, אלא עצם השתוף בעניינים שלך.

ובוודאי שבעיקרון, אין לכך מקום. "האומר דבר לחבירו הרי הוא בבל יאמר עד שיאמר לו לך אמור". זה לא בסדר. בפרט, שמדובר בכאלה שנשואים למי שמכירות אותך, או שיוצאים כעת בעצמם עם חברות.

אז יש לו חיסרון מסויים - שהוא הודה בו - וחיסרון שאם הוא מתמשך אחרי שמבהירים את חומרתו עבור הזולת, הוא עלול גם לפגוע באמון וביכולת לשתף (לפעמים, גם יש הבדל בין בן לבת, בתפיסה עד כמה נושא כלשהו הוא "פרטי").

זה שהוא "נבוך", אחרי שנתפס בקלקלתו - עדיין אינה ראיה גמורה, לכאורה. יש דברים שכאשר אדם עושה, עדיין לא תופס את חומרתם, אבל כאשר אומר, מרגיש שכלפי השני זה ממש לא נעים..

הייתי מציע, שאולי תדברו על כך קצת יותר בנחת. את תסבירי לו מה הרגשת: אני משתפת אותך בדברים שלי, נותנת אמון שזה יישאר בינינו - הרי אני לא רוצה שכולם ידעו עלי דברים אישיים - ואתה מספר, ביחוד לכאלה שמיידית יכולים להעביר לחברות שמכירות אותי.

תראי מה הוא אומר. תשאלי אותו, איך אוכל לתת אמון להבא. ותנסי מתוך דבריו לראות עד כמה אפשר לסמוך שאכן זה ניתן לשינוי. תסבירי לו, שהנקודה של האמון - של דברים שהם רק ביניכם - היא ממש עיקרית בבנין קשר.

ותנסי להתרשם.

כמובן, את יכולה גם "לחתוך". אבל אם את אומרת שנפגשתם כבר 8 פעמים - כלומר, שיש דברים חיוביים כנראה, בו ובאינטרקציה ביניכם - אז נכון שאולי זה אומר משהו, אבל מצד שני, אולי רק אומר שהוא טיפה פטפטן מידי. לפעמים, זו תוצרת-נלוית לחברותיות ונחמדות..  השאלה יהא כמה את יכולה לסמוך עליו - וכמה הוא יחוס על כבודך גם במחיר של אי שיתוף חברים כפי שהיה רגיל טרם היו נושאים כאלה על סדר יומו.

את זה את יכולה לבדוק. מתוך שיחה, מתוך התרשמות עוד קצת הלאה.

אבל - יש תנאי אחד לאם את מחליטה כן להמשיך. והוא - שאת לא נושאת את הענין הזה כצ'ק שניתן לפרעו בכל עת.. את בודקת, שמה עין, ואם את רואה שזה לא מעיד בכללי על אישיותו, ושאפשר לסמוך שלא חוזר - אז את ממשיכה עם האדם כפי שהיכרת. כי אם תהיה לך תחושה של "צל" כלהזמן, זה עלול להפריע.

תשקלי - ובהצלחה.

חיכיתי לתגובתך. תודה. תקשיבי לו^^^כמעין הנובע
גם אם מה שסיפר לא מבזה מצד עצמו,ללליש
הנזק שנגרם לי רגשית הוא גדול. אני אפגוש את האנשים האלה בכל מיני הזדמנויות ויכול מאוד להיות שכרגע זה מופץ הלאה עוד ועוד ( אני רק חושבת על זה ובוכה).
ממש עצוב לי לחשוב שצריך להסביר דברים כאלה, מה , הוא בן 7?
למחוק לגמרי יהיה לי מאוד קשה כי כל פעם שאראה את האנשים האלה ומי שקשור אליהם אדע שבסבירות לא נמוכה גם הם שמעו דברים אישיים שלי.
קשה לי וכואב לי דווקא בגלל שהקשר מתקדם.וכמו שציינתי הסיפור מערער לי הכל מחדש.
זה מובן..ד.

סתם עצה - תחשבי האם באמת מה שמדובר, אלו דברים שמבחינת אחרים יש להם חשיבות כלשהי. האם אלו דברים שאם את היית שומעת על מישהי אחרת, זה באמת היה תופס מקום כלשהו. לפעמים, בגלל שזה עלינו, אז אנחנו חושבים ש"אולי מפיצים" וכו', אבל בעצם כשמסתכלים מהצד, רואים שאחרים יקחו את זה בפרופורציה אחרת לגמרי. 

כמובן, אני לא יודע במה מדובר - אבל זה רק כדי לנסות להקל מהתחושה האישית שאולי מדברים/יודעים עלייך. ללא קשר לנושא של הבחור דווקא.

[ובאמת צריך ללמוד מזה מאד לגבי שמירת הלשון. אדם מדבר על משהו של השני - שיחשוב, אולי השני רוצה שזה יישאר ברשות היחיד]

לגבי הענין איתו - לפעמים גם מישהו לא "בן 7", לא מספיק מודע. לפעמים זה יכול גם להיות הבדל בין איך שהבת תופסת מה שסיפרה, לבין איך שהוא. אינני יודע במה מדובר.

גם אני הייתי חותך.אביאל00
היי,דעה שלי.danielo
פעם קרה שיצאתי עם מישהי,ואמרתי דבר מה באמת בטעות ברגע של חוסר מחשבה.
משהו שמשתמע לשתי פנים והיא הבינה את זה על הצד הפחות טוב.
אני אחסוך את החלק ההירואי שלי בסיפור אבל מאוד הצטערתי על זה.וביקשתי סליחה בצורה הכי מתחרטת שניתן.כי באמת לא התכוונתי.
והיא קיבלה את זה.
אמנם זה לא אותו מקרה
אבל כל זה סיפרתי כי אני חושב שאם הוא באמת מצטער מכיר ומבין את טעותו וזאת הייתה מעידה חד פעמית,ניתן לשקול את זה.
מצד שני אם הוא לא מצטער באמת מהלב ומבין שקרה דבר שהוא בכלל לא תקין אז זאת בעיה.
זאת בעיה כי יש פה חוסר הכלה והתחשבות ודברים שהם יסודיים מאוד בזוגיות.

המון בהצלחה
תודהלללישאחרונה
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלתאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊