מכינה או צבאאלי--

בס"ד

שלום חברים , אני נמצא כרגע בהתלבטות חשובה שבה אני צריך לבחור אם ללכת למכינה , מכינה שהיא אמנם דתית אבל נראה שהיא מיועדת בעיקר לחבר'ה לא כל כך דתיים שעלולים ליפול בצבא וצריכים חיזוק משמעותי, או להמשיך בפרויקט קדם צבאי (אחריי לגבעתי אם אתם מכירים) , שהוא ממוקד אך ורק בהכנה לצבא ללא שום נגיעה בנושא הרוחני ולהתגייס בנובמבר הקרוב.

אני יודע מניסיוני שאני מצליח להסתדר בחברה חילונית כמו זאת שתהיה לי בצבא , בלי להיחלש באמונה. ונראה גם שאת כל הבירורים הרוחניים שהחבר'ה במכינה עומדים לעבור כבר עברתי בעצמי בשנתיים האחרונות.

המכינה הספציפית הזאת מיועדת לחבר'ה שנמצאים במקום רוחני מסוים ושונה מהמקום הרוחני שלי , לכן אני תוהה אם המכינה הזאת תהיה קצת בזבוז זמן שבו הייתי יכול להתגייס דרך הפרויקט שכבר התחלתי.

אשמח לשמוע את דעותיכם , תודה מראש!

נשמע שאתה לא צריך את המכינה הזאתמתה על חופש

אבל אתה לא יכול ללכת למכינות אחרות??...

בנדוד שלי הלך למכינה רק לשנה ונשאר שם שנתיים או שלוש, זה שינה אותו מקצה לקצה...

יש מלא מכינות בארץ ב"ה!

נכוןאלי--

באמת יש הרבה מכינות וגם אני בטוח שיש מכינה שתתאים לי , הבעיה שזאת המכינה היחידה עד כמה שידוע לי שעדיין לא סגרה הרשמה לשנה הבאה... רוב המכינות האיכותיות כמו עלי ועצמונה סגרו לפני כמה חודשים.

אוף אין לך פרוטקציות??...מתה על חופש

חחחח לא, הלוואיאלי--

שמע, יש לי שני בני דודים בשבי חברון... יעזור לך??מתה על חופש

אפשר ללכת לישיבה שנה ואז להתגייסתועה בשדה..

אני מאמין שיש ישיבות שעוד לא סגרו הרשמה

אוליאלי--

אבל בכל מקרה אני מחפש מכינה ולא ישיבה ...

למה לא?לך דומיה תהילה

שנה אחת בישיבה שווה הרבה מאוד, אל תטאטא את האפשרות הזאת מתחת לשטיח.

שבי חברון זאת ישיבה... בכל מקרה תודה על ההצעה!אלי--

אה... אופס. רואים שאני נקבה חסרת אחים גדוליםמתה על חופש

יש הבדל בעצם???...

ישיבה זה מחזק, למה אתה לא רוצה?....

פגשתי מכינה חילונית באיזה טיול, אבל זה לא התחום שלך מן הסתם...צוחק

למרות שהם ממש באורות מהמכינה הזאת.

טוב בהצלחה!!!!

חח תודהאלי--

וכבר התקבלתי לכמה מכינות חילוניות , וזה בהחלט לא התחום שלי . תודה בכל אופן 

אם מכינה לא ברמה הרוחנית שלך יש ישיבות הסדראולגאיסטית
אני לא מבינה בזה.הכל מאת ה'
אולי הם מכירים את ההתלבטות מקרוב,

/Forum/Forum.aspx/f69

בכל מקרה,דעתי היא שתעשה טבלת יתרונות וחסרונות בין שני הקריטריונים,וכך תחליט.והנה כבר כתבת כמה נקודות.

לפי מה שכתבת בשרשור כדאי צבא על פני מכינה.אבל אני לא ממש מבינה בזה,וחשוב להחליט החלטה אמיתית ונכונה שטובה לך.
דעתי היא שתמיד להשתדל לחפש את המקום הכי תורני.

עכשיו מה תורני יותר מכינה או צבא? זה תלוי איזו מכינה ואיזו צבא... ויש הרבה שאלות.

אתה צריך לברר ולדבר עם אנשים שעברו מכינה כזאת,ואנשים שעברו צבא וככה תשמע עוד דעות וכך תחליט. רוב שהאנשים בפורום הזה לא הגיעו להחלטה כזאת,אז לא יודעת,אולי תשאל בפורום "צעירים מעל עשרים" -ספציפי לשאלה הזאת.
בהצלחה!
אולי כדאי לשאול בפורום עם אנשים שכברתפוחית
עשו מכינה? נגיד צעירים מעל 20? שישתתפו אותך בניסיון שלהם ואולי יסדרו לך פרוטקציה.. תכלס פה הרוב עוד לא בגילאי צבא.
בהצלחה
אחי, זאת שאלה גדולה.אורות מאופל
קודם כל, הצבא הוא לא רק חברה חילונית, אלא חברה אנטי דתית, ושאף אחד לא יגיד לך אחרת. לדוגמא, אלעזר שטרן האמור-להיות-דתי אמר בתור קצין חינוך שמאחר וב ציבוריות הישראלית הכללית יש כפייה דתית (שבת, משפחה, כשרות) הוא ושאר קציני החינוך דואגים לייצר בצבא כפייה חילונית.
בצבא יש סכנת פריצות, והרי "אין אפוטרופוס לעריות."
לכן, לא נראלי שיש אפשרות שיחזור לפני הצבא יכול להיות מיותר. ממש לא. ולמה לקחת סיכון על חיי התורה, חיי הנצח שלך?
אם נמשיך בדוגמא שהבאתי, אלעזר שטרן והרב רפי פרץ היו באותו מסלול, בקורס טיס, במרחק שנים לא גדול. הם באו מרקע דומה.מה גרם להבדל ביניהם, לפחות הנראה לעין? שטרן היה לפני הצבא בשנת מכינה, והרב פרץ היה שנתיים בישיבה. לכן, ומאחר ואתה מודה שיש לך כרגע רק מכינות פחות איכותיות, למה לא לבנות אישיות של תורה בישיבה? זה יעצים אותך ואז גם השירות שלך יהיה יותר מניסיון להישאר דתי בחברה חילונית!
אלה החיים שלך על המאזניים, תזכור. בהצלחה.
קודם כל תודה רבהאלי--

ושנית לצערי אין לי אפשרות ללכת לישיבה... לכן האופציה היחידה שפתוחה בפני זאת המכינה הנ"ל.

אני בוגר תיכון ואין לי 5 יח"ל גמראאלי--

והצבא לא ייתן לי להיכנס למסלול של ישיבה (וגם לא רוב הישיבות) , ומכינה כן...

אני לא בטוח שזה בעיהקוד אבל פתוח
אני יכול לשאול את החראי שבושים אצלנו בישיבה....

דחית גיוס?
פנה אלי באישי...

לגבי מכינה, אם אתה מחפש מקום בשביל ללמוד תורה, ולאו דווקא הכנה לצבא, אז ישיבה יכולה לעזור גם אם אתה לא רוצה לעשות שירות מקוצר, לחתום וויתור זה לא בעיה.
ולגבי הצבא, גם אם בתיכון לא הייתה בתיכון דתי זה לא אותו דבר בצבא, גם כי כשאדם מתגייס בגיל יותר מבוגר (והשנה הזו ממש משמעותית) השירות שלו ממש משמעותי.

אני בישיבת הסדר כרגע, שיעור ד
מבחינת הצבאאלי--

חייב להיות או חמש יחידות גמרא או מישהו שלמד בישיבה תיכונית... זה תנאי שלהם כדי להיכנס להסדר/גבוהה.

אתה חושב שאם אלמד לבד / עם רב עד הצבא זה יספיק או שכדאי ללכת למכינה הזאת בכל מקרה? כי כרגע זה די האופציות היחידות שלי.

תודה רבה!

לדעתי כדאי ללמוד במכינהקוד אבל פתוח
אם זה האופציות שלך...

כי לימוד במכינה יותר משמעותי גם כי כשאתה שם אז זה מחייב אותך וגם כי שנה זה יותר זמן מכמה חודשים שיש לך עד הגיוס.

אבל אני לא בטוח שאתה לא יכול ללכת לישיבה, דחית גיוס?

דבר אחרון גם אם סגרו את ההרשמה אם תתעקש, אתה יכול להגיע למקום שאתה רוצה.
היי...דעתייאלטלנה
תלך למכינה ברמה שלך. תמיד יש לאן להתקדם ולצמוח!
תנסה להיעזר במורים שלך מהתיכון מאמינה שאחת מהם קשור למישהו...
אני מסכימה שפחות עדיף ללכת למקום שפחות ממך, אבל אל תוותר על זה...

)קצת גדולה מיושביי הפורום אבל תמיד אוהבת להביע את דעתי
עד כמה שידוע ליאלי--

זאת המכינה היחידה שפתוחה בפניי.

המון תודה!

מכינה מעוזזוהרת בטורקיז
מכינה עם רמה דתית דיי חזקה.כמעט מאמינה שעוד אפשר להתקבל.
אני אבדוק , תודה רבה!אלי--

לדעתיפוסעת
אם אתה באמת בטוח בזה במאה אחוז שלא תיפול אז לצבא, תסיים בזמן (אין לי מושג מה זה הגבעתי הזה בתור בת שכל צהל מבחינתי זה דבר אחד שיש בו חיל רגלים צנחנים וים וזה כל ידיעותיי בנושא) תתחתן, תוכל להמשיך לקבע.
מצד שני מכינה נותנת המון לדעתי.. ויש גם מכינות טובות.. עלי זו אחלה מכינה ממה שידוע לי ועוד מלא מקומות מצויינים.
רעיון קצת אחרחן חיים
אני לא יודע איך זה עובד במסלול ישיבתי בצבא, עם ה 5 יח"ל בגמרא שציינת, אבלנראה לי שאם ממילא אתה הולך לעשות שירות מלא זה לא כל כך משנה עם יקבלו אותך למסלול כזה.
אם יש לך כמה חודשים עד הגיוס, ואולי אפילו אפשרות לדחות אותו עוד קצת, כדאי לך לנצל את הזמן וללמוד.
אני ממליץ לך על מכון מאיר. אמנם רוב החבר'ה שם אחרי צבא (גם אני הגעתי לשם בשלב הזה) אבל אני זוכר שכשהייתי שם היו כמה בחורים צעירים לפני צבא שלמדו אתנו. זה יכול להשמע מרתיע ללמוד עם חבר'ה יותר מבוגרים אבל אני זוכר שזה עשה טוב לחבר'ה הצעירים. בנוסף, המכון הוא גדול, זה לא כמו בישיבה שיש לך את המחזור שלך, וצריך להתקבל וכו'. במכון אתה פשוט בא ולומד. צריך לדבר שם עם הצוות כדי לקבל מקום בפנימייה וכו' אבל בגדול אתה פשוט בא ומתחיל ללמוד ומוצא את המקום שלך- השיעורים, החברותות, הרבנים. אני, כמו שציינתי, הגעתי לשם אחרי הצבא, וברור לי שאם הייתי עובר שם לפני הצבא אז השירות שלי היה יכול להיות הרבה יותר משמעותי מבחינה רוחנית. הארכתי מאוד... אם תרצה לשמוע עוד מוזמן 0528717545
בהצלחה!
מכמה בחורים שאני מכירה.בת מלך =)
המכינה/הישיבה גרמו לשינוי (לרוב גדול) חיובי.

חושבת שזה יעשה רק טוב. כמובן, דבר עם אנשים שמכירים אותך, בטוח יש עוד הרבה מכינות חוץ מהזאת שאתה מכיר וחושב ללכת אליה.
יש לך שנה? תעשה אותה בישיבה.לך דומיה תהילה

כושר וריצות תסדר לעצמך עצמאית. השאלה היא כמה באמת אתה רוצה ללמוד תורה לפני הצבא.

כמו שכתבתי לפני זהאלי--

זה מאוד בעייתי מבחינת הצבא (והישיבות) לקבל למסלול של ישיבה מישהו בלי חמש יחידות גמרא שלמד בתיכון רגיל.

בכל מקרה תודה רבה!

אבל סתם שתדע שיש ישיבות יותר קטנותתפוחית
משפחתיות כאלה שכן ישמחו אולי עוד לקבל.
ישיבה מאוד מעצבת את האישיות וחבל לוותר עליה או על מכינה טובה (וטובה זה מאוד אישי, ולא דווקא האלה המפורסמות)
לדעתי אל תיקח את זה כשיקולקוד אבל פתוח
אם אתה רוצה ישיבה, אפשר למצוא פיתרון, דיברנו באישי.....
השאלה היא אם אתה רוצה.
מבחינת הישיבות - זה ממש לא!לך דומיה תהילה

אם באמת תרצה ותביע את זה - יעשו בשבילך הכל!

אל תחליט בשבילם, תפתח להם פתח לקבל אותך.

זה המינימום.

אם צריך עזרה והמלצות, אני זמין גם בפרטי.

אתה יודע כמה בחורים גדלו בישיבות בלי 5 יח'? זה ממש לא תנאי סף.

ובלי להכיר אותך, אני מבטיח שהיו כאלה במצבים גרועים משלך.

אין לי מושג אבל סתם עלתה בי מחשבה שאם אתה יודע שלא תיפולגאה בעם שלי

אין לי מושג אבל סתם עלתה בי מחשבה שאם אתה יודע שלא תיפול ואתה רוצה לעשות שנה משמעותית לפני הצבא אולי תלך למכינה הזו ותעזור לחבר'ה שם באמונה. 

תגובה חשובה!אליש 7

אבא שלי מקים לקראת השנה הקרובה מכינה באזור המרכז. זאת מכינה קטנה ומשפחתית שמטרתה לבנות את האישיות של החבר'ה ואני יודעת שעוד לא נסגרה ההרשמה. זה חברה בוגרי תיכונים וישיבות תיכוניות שרוצים להתקדם. ויש שם שעות לימוד תורה ושעות של כושר קרבי.  יש שם גם דגש על המוזיקה. הזמר חנן בן ארי ( החיים שלנו תותים) הוא חלק מהצוות שם. אם זה מעניין אותך אתה יכול לבקש פרטים בשמחה.

בהצלחה!

לך לישיבת מעלה אפריםמלכת הבית

אני מכירה בחורים נהדרים שעברו שם מסלול נהדר גם של התרוממות רוחנית וגם הכנה לצבא ברמה שקשה לקבל במכינות ובשאר ישיבות.

יש שם צוות מסור ובכלל אוירה קסומה.

מומלץ לבדוק

ממליצה בכל זאת ללכת למכינה/ישיבה/משו בסגנון...הישראלית הגאה

לוידעת אם אני מכירה מספיק טוב, אבל כולם מדברים על זה שבצבא יש המון המון התמודדויות שצריך להיות מוכן אליהן רוחנית... גם אם נראה לך שאתה מוען מספיק, תנסה-מקסימום אתה לא תיפגע מזה(נראלי..) בכל אופן אולי כדאי שתלך להתייעץ עם איזשהו רב שאתה מכיר וסומך עליו.. המון המון בהצלחה!!

גם בלי קשר להתמודדויות.לך דומיה תהילהאחרונה

כל ההתגדלות התורנית והוספת יראת השמים בנויה על מה שאנחנו עושים בגיל הצעיר. "דיו כתובה על נייר חלק". בגיל הנעורים יש כישרון מיוחד לספוג כמה שיותר, וככל שמתבגרים קשה יותר לקלוט. בשנה אחת בישיבה/ מכינה, כשלומדים מהבוקר עד הערב, זה שינוי משמעותי לכל החיים. ומי שמוסיף: אשריו, אשרי חלקו ואשרי עם ישראל שזכה.

מכינות וישיבות הם לא אנטיביוטיקה לצבא.

התורה היא מזון ושתייה, לא תרופה שלוקחים בדיעבד.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך