איך מתמודדים עם מעבר דירה?לא משנה!!!

מאז שהייתי ממש קטנה ועד היום אני גרה באותו המקום. לא חסר לי כלום בעיר שלי, בית גדול, קרובה לבית הספר, חנויות וסופרמרקטים והכי חשוב - חברים. בתקופה האחרונה ההורים שלי ואנחנו כבר דיברנו על זה שהולכים לעבור דירה, בגלל העבודה של אבא ועוד כמה סיבות... אבל לא חשבתי לרגע עד כמה נורא זה יכול להיות.
לפני כמה ימים הלכנו כולם לראות את הבית, הכל טוב ויפה, אבל רק כשחזרנו ירד לי האסימון שזהו, אני הולכת לעזוב את כל החברים הכי קרובים שלי, את בית הספר אליו אני כ''כ רגילה, את כל השכנים המתוקים שלנו ואת כל העיר שהיא הכי אהובה עליי בעולם. כשאני חושבת על זה, זה כ''כ הזוי ומוזר. אני לא יודעת איך אני יעמוד בזה שאני עוזבת ככה את הכל ולא פוגשת את החבים שלי בכל יום ועוברת למקום אחר לגמרי עם שיגרה אחרת. 

וזה לא שאני ילדה קטנה שעוברת בית ספר מכירה חברות חדשות, אני כבר מספיק גדולה וכבר יש לי את הסגנון שלי עם החברים שלי שאני קשורה אליהם מאוד מאוד... אני דווקא לא בעייתית בלהכיר אנשים, אני יותר בעייתית בלעזוב אנשים ישנים... ועצם זה שקורה כל השינוי הזה באמצע החיים, כי כבר גם ככה לא הכי קל לי בלימודים וכ''כ התרגלתי למקום הזה שלי, בבית הספר שלי, בעיר שלי, שזה ממש מכה כואבת וקשה בשבילי. ועצם כל העניין הזה שאני לא יודעת מה יהיה וכל ה''לא נודע'' וזה, לא הכי מפריעה לי, כי אני יודעת שבסוף אני יסתדר עם הבית ספר, השכנים והחברות. אבל לעזוב את מה שיש לי עכשיו יותר קשה לי מכל דבר אחר בחיים. (אני רק אציין שאני עוברת דירה לעיר רחוקה מאאאוד מהעיר שלי עכשיו, כך שאני לא יוכל לבקר הרבה את החברים שלייי...)

אז עכשיו אני בסוגשל דיכאון כזה ואתמול גם כעסתי על ההורים שלי שהם ככה עוברים דירה ושהם לא מבינים כמה קשה לי, ושהם אדישים לדברים שאני אומרת להם על כל החששות שלי, את האמת שהם לא כזה מבינים לפי דעתי כמה זה קשה ועצוב לי לעזוב, ויכול להיות שהם קצת עסוקים בעניין המעבר אז הדברים שלי לא כזה לעניין בשבילם.... אני כבר לא יודעת מה אני יעשה ואיך אני יתמודד עם זה, אני שבורה כבר כמה ימים ולא יודעת מה יהיה אחר כך...

אז רק רציתי לשתף אתכם במה שעובר עלי ובזה שאני חוששת מאוד מאוד.

ואשמח שתגיבו ותגידו מה אתם חושבים שאני צריכה לעשות.

אם עברתם דירה מתישהו או הייתם במקרה דומה לשלי תכתבו ותספרו איך היה לכם ומה עשיתם ואיך התמודדתם...

תודה לכולם! בהצלחה לכם בהכל!!!חיוך גדול

זה ממש קשהטיפה של אור
לא עברתי דירה , אבל אני יכולה לתאר לעצמי . תחשבי על ,שהכל נמצא לך בראש ובזכרונות , טזה לא שאת כל היום הולכת בבית ונזכרת במשהו שהיית עושה פעם באיזור ספציפי בבית,כלומר גם כשאת בבית יש את הזיכרון אז זה לר ממש משנה ..
יש פורום של מעבר דירה אני חושבת . בהצלחה לך וץזכרי שזה בתכלס עוד חומר מהעולם ושזה לא ממש משנה איפה העיקר קורת גג כלשהי , אם את רוצה תצלמי לך את הבית כמו שהוא ביום יום ,תפתחי תמונות ותשימי באלבום ככה שכל פעם שתרצי להיזכר יהיה לך את זה לידך .
המון בהצלחה !!!
וגםטיפה של אור
חברים באים והולכים , והכל לטובה. ההורים שלך אני בטוחה שהם מבינים שקשה לך כמו שקשה להם , אולי הם אדישים כי הם עוברים בלי ברירה והם לר רוצים לספר לך כדי לא לדכא אותך .. אולי הם אדישים כי הם מבינים אותך אבל אין מה לעשות , כבר הכל מוכן ... לפעמים משהו חדש יכול חעשות יותר טוב מהישן , שוב בהצלחה !
מתוקה!חרוזית
גם אני לא עברתי דירה, כך שזה אולי מגוחך שאני מגיבה, אבל תדעי לך שמשמה מקום משנה מזל ולא דווקה מרע לטוב וההפך, זתומרת, גם אם היה לך טוב, יכול להיות לך טוב חדש, במקום חדש.
ברור שזה קשה ממש לעזוב את כל החברים והמכרים, והמקום שבו גדלת, אבל- הי, יהיו לך חברים חדשים, ותכירי מקומות חדשים, זה כבר לא העיר החרושה שלך, אלה מקום חדש לגלות בו דברים, ולהנות...
בקשר להורים- כמו שאמרת הם בטח עסוקים, אבל אולי בכל זאת תנסי למצוא לך איזה שעה פנויה לדבר איתם או עם אחד מהם, על החששות, התקוות, ואולי הם יוכלו לעזור נכון, זה לא שתישארו באותו מקום, אבל עדיין הם בטח יכולים לעזור....
מחכה לשמוע איך הסתדרת!
גם לי קרה בדיוק אותו דבראיקס

אוקי אז אני עברתי דירה לפני כבה שנים בין כיתה ו לז בכיתי הרבה והתפללתי לה שנחזור לעיר הקודמת /לנו התגעגתי להכול לקהילה לחברות לסניף ואפילו לבית ספרו מאוד כעסתי על כולם על ה על ההורים שלי אבל עכשיו אחרי כמה  שנים שאני בעיר "החדשה" במבט לאחור אני מבינה שזה בעצם מה שבנה אותי והמעבר הזה תרם לי הרבה ואז מה שאני רוצה בעצם להגיד שלא כל מה שאנחנו חושבים שנכון ומתאים לנו הוא באמת כזה ה יוד מה באמת טוב בשבילך מה נכון תאמיני שהוא עושה הכול מאהבה אליך!

וסתם שיהיה לך בהצלחה!!

המשך....אחיה רווח

בעוד כמה חודשים אני עוזב את העיר שאני גר בה כבר 11 שנים, עם כל החברים, הסניף, המקומות וכו'......

ממש קשה לי לעזוב הכל והמחשבה של כאילו, אני לא מכיר אף אחד וזה, פחדתי....

אבל ההורים שלי הסבירו לי שאפשר לשמור על קשר, להיפגש בחופשים לטייל ביחד וגם בשנת לימודים לא חייב לנתק את הקשר עם החברים "מפעם" לתמיד אולי להוריד את הרמה קצת אבל עדיין לשמור על הקשר

אני גם נמצא במצב כמו שלך בדיוקאחיה רווח

אני עברתי בסביבות ה9 דירות....אחת מהעם הנבחר

כמעט כל המעברים היו קשים לומרות שחלק מהם היו באותה העיר אבל הייתי קטנה....

ושנה שעברה עברנו מעיר ממש גדולה לעיר קטנה יחסית....אבל לא בגלל עבודה של ההורים או משהו אלא סתם כי יתחשק להורים שלי....בתכלס הייתי סבבה אם זה אבל זה קרה ממש מהר...בערך בשבט אבא שלי אמר שעוברים וחשבתי שהוא צוחק...ואז בסביבות פורים הוא התחיל לארוז ושאל אותי למה אני מחכה ושצריך לארוז (וגם בידיוק בכל הזמן הזה שהאי ידיעה עדיין היה אסור לספר לחברות...) ואז אבא שלי הסכים לספר לכולם וכולם כבר ידעו שאנחנו עוברים אבל בגלל שאפילו לא מצענו דירה בעיר הזאת וגם לא עבודה ובית ספר אז חשבו שזה יקרה עוד הרבה זמן...אבא שלי אמר שנעבור עד יום העצמאות...בחול המועד פסח נסענו לראות דירות בעיר בזאת ובדרך מישהו פירסם מודעה על דירה...נסענו לראות אותה והחלטנו שאנחנו עוברים אליה....זה היה שוק בישביל כל החברות ואני הייתי בסדר אם זה(בסוף עברנו שבוע אחרי יום העצמאות)

כשעברנו חוץ מדירה לא היה לנו כלום ובנוסף שברתי את הרגל על היום השלישי שלנו בעיר אבל ברוך ה הורים שלי מצאו עבודה ואני הלכתי לאולפנא שלא חשבתי שיש כאלו אולפנות מדהימות...

בקיצור צריך לסמוך על הקבה הוא יודע מה צריך לקרות ואם היינו נשארים שמה הייתי נהרסת....

אז תסמכי על ה אם את צריכה לעבור לשמה את תעברי....

אם את רוצה קצת יותר עזרה אז אפשר במסרחיוך

בהצלחה!!!

וואי!! חייבת להגיב לך..א"י לעמ'יאחרונה

נשמההשלי!! וואי ריגשת אותי דבר ראשון!!

שקראתי ממש הרגשתי את הכאב שלך לכמה דק..

אהובה, אז ככה תקשיבי..

קודם כל בואי נזכור- שהכל לטובה! מסכימה איתי?

אני ככ מבינה את רמת הקושי שלך.. אני מנסה לתאר את עצמי עוברת לעיר אחרת ועוזבת את כולם.. (עברתי כמה דירות בחיי אבל רק בשכונה שלי שבא גדלתי)

בכל דבר בחיים יש היתרונות וחסרונות.. אני ממש בטוחה שבדירה החדשה בעז'ה את תמצאי את החברים החדשים שלך.. את המקום שלך. את החוויות החדשות שיהיו לך בע'ה.

אין יאווש בעולם כלל!! 

משפט קטן ומחזק כ'כ של ר' נחמן מברסלב- "אם אתה מאמין שיכולין לקלקל, תאמין שיכולין לתקן"- נשמה, אם את מאמינה שעכשיו נהרסוו לך החיים כי את עוברת דירה, וכל החברים שלך עכשיו אין יותר.. למרות שזה בכלל לא נכוןֱ

אז תאמיני ותאמיני בגדול שאת יכולה לתקןן את כל הבלאאגן הזה!! ולמצוא לך חברות וחברים חדשים.. אני ממש בטוחה ומאמינה נשמה!!

החיים יפים! ואני בטוחה שיהיו עוד יותר יפים אחרי שתקומי וואלה תגידי לעצמך שלא משנה מה יקרה אני עוברת דירה כמו גדולה ואני אמצא את החברים והחברות שלי!1 יהיה לי כ'כ כיפ וטוב..

אני מאמינה בךך!! 

רבש'ע לא מעמיד אדם בניסיון בלי הכלים אליו.. אני בטוחה שתצליחי!!!

ותפגשי המון עם החברים שלך!

שיהיה לך בהצלחה נשמה שלי!!

אני פה לכל דבר ועינייןן.. מוזמנת לבוא גם לפרטי

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימוןאחרונה

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך