תודה רבה.Slow motion
אדירכישוף כושל
זה אדיר ממשהנסיך הקטן.
כל כךרב מג של מילים
כל כך
😶
כל כךSlow motion
להעביר ל"כפיר"
כל כך
😶
מממרב מג של מילים
חחח אני מרשה לך..ענבל
רק כמדומני שצריך להוריד שרשור כלשהו בשביל זה.
באמת הגיע הזמן לעדכן את הנעוצים

תודה!
Slow motion
את צודקת. חשבתי שעדיין יש שלושה
ענבל
אבל אל תתלהבי, בשלב מסוים הוא יירד 😅
בשלב מסויים
Slow motion
הנוכחיים טיפה קריטיים יותר 😅 וגם הם חייבים עדכון דחוף.ענבל
מהי טיפה לעומת הנצח?Slow motion
הטיפה מרכיבה את הים.ענבל
בלי טיפה ועוד טיפה ועוד טיפה אנחנו נהיה מתחת לקו השחור

ועם טיפה ועוד טיפה ננסוק לגבהים (:Slow motion
לרגע חשבתי שזה באמת שיר..ענבל
יאא בואי נעשה שרשור שירים שכל אחת כותבת שורה!
זה יהיה אדיר.
משירים קיימים או שנחבר בעצמנו?Slow motion
ברור שמעצמנו. מקווה שתהיה לי מוזה 😅ענבל
אחרי זה אפשר לעשות אחד עם שירים קיימים. גם יכול להיות מגניב.
אשכרהשמן פשתן
מוצלח כל כך 
יעל
צריך לנעוץ את זה בפרוזה!
^^that's what i saidבן-ציון
but I said it in Hebrewיעל
אז זה יותר שאווה
חלאס מתוקים!Slow motion
תעלי כמה תגובות למעלה. |נוזף|בן-ציון
כתוב בעברית צחה! 
LightStar
בס"ד
|ריווח מוזר וניקוד כאן|
רוצה לומר שהרעיון שלכם מגעיליוני
אם לא יתנסו פה בכתיבה אז איפה כן?
בחייאת רבאק, להזכיר לכם איך אתם כתבתם בגיל 13?!
התנשאות שלא במקומה.
גם היום חלקכם כותבים זוועה, כן דווקא אלו שיודעים לנקד, מדקדקים על קוצו של יוד ומשתמשים באנטר כמו שצריך.
כמובן שזה לא הופך אותם למשוררים (וגם אם הם חושבים ככה, אז שיתפתחו קצת הם יגלו שלא) אבל לשים את זה פה רק יוריד את החשק לכתוב ואין לכם זכות לגרום למישהו לכתוב פחות. אני לא כותב לכם ביקורת בפרוזה, נכון? ותאמינו לי שאני יכול להיות מרושע ולהוציא לבנאדם את החשק לכתוב יותר רק כי לא מוצא חן בעיני הסגנון שלו או לנפח בעיות מינוריות ולהרוס את השיר כולו.
נהנתי מאוד מהתמונה הזאת, אבל מי שהציע לנעוץ את זה פה או בפרוזה יצא קטן מתנשא מגעיל ומרושע. (-להלחין לכם את זה?)
אתה רומז משהו?
בן-ציון
ממש לא בקטע הזה.יעל
בפורומים, באינטרנט ולעצמנו בטח שאפשר ורצוי לכתוב מה שבא לנו, ומותר לנו להתגאות בזה. אבל לא לעוף יותר מדי ולהתחיל להצמיד כינויים ואני יודעת מה, לעשות מזה מקצוע. השירה נהפכה לדבר מוזל וקל אז כולם מנסים, אני חושבת שמעטים מאד מאד אלה שמצליחים באופן מושלם, ולכן אנחנו צריכים פשוט להבין שכמה מילים עם שורות קצרות זה לא בהכרח שיר אומנותי.
וזה בשום אופן לא בא להגביל יצירה.
לא רעיון מגעיל בכללcookie_monster
כמו כן הניסוח שלך די פוגע, רק רוצה לציין.. יש מקום לביקורת תמיד, אבל היי, שים לב שאתה לא פוגע באנשים בדרך. זה לא עושה שום טוב.. (
) זאת בדיחה מתנשאת, עם מסר צודקrakonto
יש מקום לביקורת של יוני, כלומר שיש באמת אנשים שמה שחסר להם זה ליטושים ויד מכוונת
אבל יש הרבה (מסה קריטית אפילו) של כותבים ויוצרים שאם לא נהיה פוליטיקלי קורקט, הם נוראיים.
צר לי, להומור סאטירי יש מקום, ובמיוחד לכזה שאפילו לא פוגע באוכלוסיה המיועדת באופן ישיר ובא בעיקר לשעשע.
הייוני
הבדיחה מגניבה וממש נהנתי ממנה, יש בה הרבה מן האמת וכו'.
הבאתי לפה הרבה בדיחות מפייסבוק, אף פעם לא חשבתי לנעוץ אחת מהן, גם אם זאת הבדיחה הכי מצחיקה שקראתי בחיי, דווקא במקום מסוים.
אז אני ראיתי את זה בתור אמירה.
ולדעתי זה בדיוק כמו שאכתוב "זה שאתה מכוון מראות, מאותת בפניות ומצליח שלא יכבה לך הרכב לא הופך אותך לנהג. תחזור לבימבה"
זה יכול להצחיק, זה יכול להיות נכון, אבל אם אנעץ את זה בראש פורום לימוד נהיגה זה רק יפגע בתלמידים.
כי אם למישהו יש הרגשה טובה מזה שלא נכבה לו הרכב שיעור שלם והוא כבר מרגיש נהג ואז הוא יקרא כזה דבר זה רק יכניס אותו לדאון ויקשה עליו את הלימוד.
כנל כאן. יש פה חברה צעירים שמתנסים בכתיבה וגם אם הם כתבו שיר "נוראי" לדעתך אבל הם מצידם לפחות הצליחו להקליד משהו, לא בטוח שהם מרגישים את עצמם משוררים בגלל זה וזאת שפיטה ממקום מתנשא לדעתי, אבל גם אם הם כן מרגישים משוררים, מה כואב לך?! הם ימשיכו לכתוב, ימשיכו לגלות את עצמם בכתיבה וימשיכו ללמוד איך כותבים..!
אתם לא הייתם ככה?
לא התרגשתם מאיזו שורה וחצי לא תיקנית שכתבתם במחברת חשבון של כיתה ה'?!
הבדיחה מעולה, תתלה אותה על הקיר בפייסבוק, תתלה אותה על הקיר במנהרה, אהנה כל פעם מחדש לקרוא את זה... וכן, גם להעלות את זה בפורום זה בסדר מבחינתי כי למה שהגולשים פה לא יהנו מזה.. הרעיון לנעוץ את זה כאילו זה משהו הכרחי פה בפורום, מול אותם כותבים, עם זה כבר יש לי בעיה.
טעות נפוצה // יוני סמייל.יוני
עם חיוך זחוח
מוזר
לא עושים אותך
חכם במיוחד
אינטלקטואל בשקל
יוני. אני מסכימה איתך, ולגמרי.פינג.
|עז פנים שאינו נוטל רשות|
יוני
(לא רציתי להגיב כדי שהשרשור הזה ירד אבל הוא עדיין פה למעלה אז..)
זאת בדיחה מתנשאת בדיוק כמו כל בדיחה אחרת, בחייאת.ענבל
ענבל מה שהפך את זה למתנשא זאת עצם הנעיצה.נדנדה כתומה.
הבדיחה עצמה טובה.באמת!!
הנעיצה כבר עושה בעע. ומקבעת מצב של אנשים שלא יאמינו בעצמם ולא יתנסו בכתיבה ולא ינסו להשתפר.
ואני לא כזו כבדה. אני פשוט חושבת שזה היה לא במקום.. ואתם ממשיכים ללעוס את זה סתם
להצדיק את זה שזו הייתה רק בדיחה. אבל אם זה היה רק בדיחה אין שום סיבה שזה יינעץ..(ושוב. להעלות את זה לפורום זה סבבה. לנעוץ זה כבר לא נעים.)
הנעיצה הייתה בדיחה! תעקבו!ענבל
הובהר לגמרי שזה זמני ושזה בדיחה.
הבנתי שאמרת את זה.. וזו הייתה בדיחה מעליבה.נדנדה כתומה.
(לא נעלבתי. אבל אני יודעת על אחרים שכן..וחבל)
|מתפוצץ|רב מג של מילים
התאפקתי
אבל כמה כבר אפשר??!
הניםוח חסר הפרופרציות
שעשיתם מהתמונה הזאת
פשוט לא יאמן!
כן,
תתמודדו!
אדם חייב שיהיה לו טיפת כישרון
בשביל להתעסק במשו!
בדיוק כמו שאני מודה לעובדה
שאין לי טיפת כישרון כדי לעסוק
בציור/רישום/אנערף מה
ככה יש אנשים שצריכים להיות מספיק
מודעים לעצמם כדי לדעת שאין להם ולו
טיפת כישרון כתיבה.
זה לא הופך אותם לאנשים רעים/טיפשים/מטומטמים
זה הופך אותם לאנשים שנחנו בכישרונות מרובים
אך למרבה הצער כישרון כתיבה הוא לא אחד מהם.
לא צריך להתעצבן
והעולם לא נחרב בגלל זה
הכל טוב
שישיקיעו את הכוחות והאנרגיות שלהם
בדברים שבהם הם באמת טובים ויכולים להשתפר
במקום לכלות את כוחותיהם במקומות הלא נכונים.
לא בשבילנו- בשבילכם!
בדיוק כשם שבשביל שפרח/עץ
יפרחו חייב להיות זרע שנשתל באדמה
בשביל שתוכל להשתפר בתחום כלשהו
אתה חייב איזשהו כישרון בסיסי מולד.
כי בסופו של דבר מה שיוצא
שזה שכל אחד מנסה לכתוב משו
ויוצא דברים שלא נעים להגיד
הם ב"רמת גן מינוס..."
וזה סתם מוריד את כל הרמה של הפורום
וגורם להצפה של הפורום בדברים האלה
ככה שאלה הכישרוניים באמת
כמעט ולא מקבלים את הבימה שלהם.
עכשיו עם זה היה פורום כדוגמאת נסיו"פ
שכל אחד יכול לכתוב בו את הגיגיו ללא שום קשר
לכלום זה היה סבבה
אך פורום שמוקדש לפרוזה וכתיבה
הוא לא פורום שנועד לנסיונות שכאלה
אולי הפיתרון זה לפתוח עוד פורום
לנסיונות האלה
הוא לפתוח פורום סגור
לאלה שבאמת יותר כישרוניים.
(ועכשיו לפני שאתם מתעצבנים קחו רגע לנשימה
תשתו כוס מים ושימו לב לשני דברים:
1. אני אישית כמעט שכבר לא כותב ב"פרוזה וכתיבה חופשית" ככה שאין מה להבין שהתכוונתי לעצמי
2. זה נכתב ממקום של אהבה ואכפתיות ואני ממש לא רוצה שתקחו אתזה למקום של התנשאות.)
אני ממש מזדהה עם מה שכתבה
@אנחנו יחד נבנה
שלום לכולם! רק רוצה להגיד משהו, בבקשה תפתחו - פרוזה וכתיבה חופשית
התגובה שלך מצדיקה כל מילה שכתבתי. תתפוצץיוני
הי וואוSlow motion
לכולם מותר לנסות. זה שלמישהו אין חוש מוזיקלי לא אומר שאסור לו ללמוד לנגן ולנסות להתקדם, אם הוא אוהב את זה.
התגובה שלך הרסנית ואני מקווה שאף כותב, מתחיל ומתקדם, לא יקח אותה ללב.
תודה. חפרתי את חיי ואז ראיתי את התגובה המדויקת להפליא שלך..נדנדה כתומה.
^^^^^ענבל
^.אביגיל.
לא מסכימה איתך בשום צורה.נדנדה כתומה.
ברור שיש אנשים שזה יותר טבעי להם, אבל ראיתי בפועל ממש איך אנשים התקדמו מרמה ממש בסיסית בכשרון מסוים ועבדו עליו ממש והם מוכשרים בטירוף..
וכתיבה זה אחד הכישרונות הכי הכי נרכשים. והדרך לרכוש אותם היא רק רק רק ע"י התנסות וטעיה והתבררות שמתאפשרת רק ע"י, ובכן, כתיבה 'נמוכה' כהגדרתך.
בנוסף. פורום פרוזה וכתיבה הוא לא במה המיועדת ליצירות מוגמרות. לכך יש את קטגוריות שירה ופרוזה בפסיפס.
הפורום בהגדרתו, מיועד בדיוק להתייעצויות, לנסיונות ולחידודים של היצירה..
וכן. אתה מתנשא. מאוד.
אני רק תוהה לעצמי איך אתה מגדיר כשרוןנפתלי הדג
בשביל שירה צריך עין, נכון, ולב בהחלט. גם בשביל ציור. אבל אף אחד בפורום ציור לא יעיז לכתוב את מה שכתבת, כי כולם יבינו שזו שטות, יותר מזה, כי כולם *יראו* שזו שטות. בשביל להיות כותב-אמן, או איך שלא תרצה להגדיר את זה (ולמה לכל הרוחות צריך להיות כותב אמן) ובעצם כדי להיות אמן בכלל, צריך לרכוש *כלים*, צריך להבין מה אתה עושה, מה שירה עושה. צייר אמיתי יודע מתי להניח כל צבע וכל קו, כך גם פסל או מלחין וכך גם משורר.
מבחינתי, הבדיחה המבריקה הזו לא מוקדשת לכותבים מתחילים. כותב מתחיל הוא מתחיל, ואני לא אשפוט שיר שלו בשום אופן באותה הסקאלה שאשפוט מישהו שמגדיר עצמו כאמן. אם אראה לאנשים שיר שלי לפני כך וכך שנים, יש סיכוי סביר שהם יתרגשו – אבל זה לא הופך את זה לאמנות. מה שאמנות עושה, לדעתי, זה לא לרגש אלא יותר למצות את החוויה האנושית. ודאי שזה מרגש כשלעצמו, אבל הרגש הוא תוצר חשוב, ממש לא מטרה או הגדרה של מה שאנחנו עושים.
הבדיחה הזאת עוקצת בדיוק את הצד השני. אנשים שמנפיקים טקסט קלוקל ומאולתר ובטוחים שהם מינימום דוד אבידן, שבטוחים שהם המציאו את האמנות ושיש להם איזה כשרון קדום שמונח בכיסם בגלל שהם יודעים להשפריץ רגש או כמה מילים על קיר. לא, זאת אינה אמנות – זה פופ, יש לו מקום, אבל הוא ממש לא במחוזות האמנות.
וכמנהל אומר: כותבים צעירים, בואו. תכתבו גרוע, העיקר שתפקחו את העיניים ואת הלב ואת היד, העיקר שתרצו אמנות. אני כותב צעיר, זה מה שאני רוצה ויש לי עוד כל כך כל כך הרבה מה ללמוד בדרך לשם.
תודה. (חותמת בשתי ידיי על כל מילה)פינג.אחרונה
אוקי,Slow motion
נראה לי שאני פרשתי את השיר הזה בצורה שונה לחלוטין (וחביבה הרבה יותר) מרוב האנשים פה. מבינה שיש כאלו שנפגעו, אבל חשוב לי שתדעו שכשאני קראתי את השיר הבנתי אותו, כנראה, באופן שונה מכם, ללא טיפת ביקורת על כאלה שלא כותבים כ"כ יפה.
כתוצאה מכך, גם זה שביקשתי שינעצו לא היה ממקום מתנשא, בכלל לא (כמו שפרסום השיר לא היה ממקום מתנשא). בעיקר התלהבתי מהתמונה ורציתי שיהיה לה, ולו למעט זמן, מקום מיוחד ועוד אנשים ישתעשעו. ענבל ובן ציון הסכימו לנעוץ, אז למה לא? שוב, לא הייתה שום כוונה פוגעת או מתנשאת, לא בפרסום השיר ולא בנעיצה, ולפי הבנתי את השיר, הוא בכלל לא מדבר נגד כתיבה לא טובה (לפחות לא במובן שאותו אתם הבנתם).
אני מבינה שאפשר להפגע אם מפרשים דברים שונה, אני מתנצלת בפני מי שנפגע ומדגישה שוב שכנראה הבנתם את זה שונה ממני לחלוטין.
(מה שכן, בתור אחת שלא עשתה שום דבר רע, מאוד מאוד נפגעתי מכם. לפני שמכניסים כוונות מתנשאות למעשים של אחרים ומתבטאים נגדם בצורה מגעילה, אפשר לנסות לדון לכף זכות או לברר בעדינות מה הכוונה- כי בפירוש שלכם למעשה שלי, טעיתם לגמרי. אני פרסמתי שיר חמוד שהצחיק אותי, ללא שום כוונה רעה, ואני מבינה שהבנתם אחרת ונפגעתם ואני מצטערת, אבל אתם הלבנתם פנים של לפחות בחורה אחת שלא עשתה כלום, ולא נראה לי שזה פחות חמור.)
באמת הבינו את זה אחרת..נדנדה כתומה.
אישית הצטרפתי לשרשור רק בגלל תגובות אחרות. ממש לא מהתגובות שלך.
ואם נפגעת ממני אז סליחה. באמת.
ממש יכול להיות שהייתי קיצונית מידי/לא מספיק בררתי מילים.
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם

- לקראת נישואין וזוגיות