חילונית ודתי ,יכול לעבוד?יפיופית החורש

היי, מכיוון שזהו פורום דתי , חשבתי לנסות לשאול את דעתכם בנושא 

חילונית ודתי יכולים להיות ביחד?  או שמראש כדאי לוותר...? 

לוותרשִׁירָה

אם אני אהיה שופטת אז השופט משוחד...מתה על חופש

פשוט כי אני מתאהבת בכל בנאדם שני, אני פשוט מתה על חילונים- ערסים וכאלה....

למה?

לא יודעת. רואה אותם ישר באלי לקפוץ עליהם בנישוקימחיבוקים....

יש בחילונים משו כזה מתוק (זתומרת לא אלה שמסתכלים עלייך כעל הדוסה ואיך לא חם לך, אלה שמעריכים את הדת ושמים כיפה באירועים מיוחדים כגון יום כיפור, אלה שמתלהבים מלדעת מה התאריך העברי שלהם...).

קיצר אם מישהו מגלה לך את התשובה אני לגמרי רוצה גם כי החלום שלי זה להתחתן עם חילוני כזה שהיה ערס ומתחזק כזה ומעריך את הדת....

פשוט כי זה כזה מהממממםםםם!!!!!!!!!!נשיקהנשיקה

אבל אני יודעת שזה בדר"כ לא הולך, מכירה זוג שהאישה חזרה בתשובה והם אחלה דתיים יחסית (דודיי היקרים...) אבל מכירה גם זוג שהאישה חזרה איתו בתשובה כי הוא כ"כ רצה, ואחרי שהוא נהרג בתאונה היא יצאה בשאלה....

ככה גם יש בספר "ואחד עם כיפה", אם אתה מכיר...

בנדוד שלי יצא בשאלה ויצא יחד עם השאלה לרחוב... (יעני ברח מהבית), ושם פגש מסוממת מהממת שנהייתה חברתו, כיום שניהם חרדים ונשואים באושר...

אם היא לא מתכוונת לחזור בשבילך בתשובה (ואתה לא יוצא בשאלה, זה לא שאלה בכלל) אז זה יותר בעייתי....

וואי, תקרא את הספר "תנו לגדול בשקט" של ליאת רוטנר, ואת "לנצח בגדול", פשוט כי אני לא זוכרת באיזה מהם זה מופיע, אבל בדיוק הדילמה שלך...

והם ספרים קלילים ומתוקים אז זה לא יהיה נורא בטעות לקרוא את שניהם במקום רק אחד...

בהצלחה חבוב ואל תשכח לשתף בתשובות!!!!!

חחח אני הבת בסיפוריפיופית החורש

ואני האמת לא חושבת שחילונים ערסים הם מציאה.... תאמיני לי חחח 

כלומר, בכללי ערסים הם בכלל לא מציאה ועדיף להתרחק מהם.

אז למה חילוני ודתי צריכים לעבוד יחד????תעיתי כשה אובד
אממיפיופית החורש

האהבה יכולה לנצח הכל , לא כך ?

אני פשוט שואלת אם יש אנשים שיש להם ידע או ניסיון מסוים בקשר שכזה , או סתם רוצים להביע את דעתם , כי אם זאת אהבת אמת , אולי זה יכול לעבוד לא ? כולנו יהודים בסופו של דבר כאילו מוציא לשון 

לפי דעתי זאת לא נקראת אהבת אמתתעיתי כשה אובד
אפשר לאהוב כל יהודי גם אם לא עובדים איתו באותו מקום.
חח נראה לי לא הבנתיפיופית החורש

כשאמרתי ״יכול לעבוד״ התכוונתי , מבחינה רומנטית וזוגיות אם קשר זוגי כזה יכול לעבוד.

חחח לא משנה בכל מקרה אני חושבת שגםתעיתי כשה אובד
מהבחינה הזו זה לא יכול לעבוד...
תישאלי בפרום לקראת נישואין וזוגיותאחת מהעם הנבחר

אבל בכללי אפשר שהחלוני יחזור בתשובה

כמובן שזו אפשרות אבליפיופית החורש

זה לא יהיה שיקרי ?  שהחילונית תהיה דתייה כלפי חוץ אבל רק בשביל בעלה הדתי שהיא אוהבת , ולא כי היא באמת גיבשה לעצמה דעה והחלטה 

יש בזה משהואחת מהעם הנבחר

אבל  ניראלי שזה תלוי יותר בדתי כי יש דתיים יותר דוסים ויש כאלה שפחות ויש מסורתיים אז זה ממש תלוי בבן אדם אבל ניראלי שזה יהיה קשה דתי וחילוניה....

זה דעות שונות זה השקפו. שונותטיפה של אור
תחשבי שהוא שומר על שמירת נגיעה והיא... לא וזה רק מכשיל אותו ,וזה נקודה קטנה מכל ההבדלים
יכול לעבוד לגמרי!!ריבתות

אם הם אוהבים אז ברור, זה מנצח הכל
ברור שיהיה חילוקי דעות וזה, אבל כל אחד צריך לכבד תצדדים החשובים אצל השני..
ממ שולי מועלם הייתה ככה, (רק ההפך)
ולנו ביישוב יש דתיה וחילוני שהם זוג מתווק ברמות והבעל שיאא המכבד
זה ממש תלוי בזוג עצמו

לדעתי לא כדאי .הכל מאת ה'
אומרים שאהבה תנצח.
אבל לכתחילה עדיף לא להכנס לקשר כזה,

ואני אסביר:

רצינו ללכת חברה של אמא שלי והילדים לחוף מעורב,ואני הולכת רק לפינה שאין הרבה מתרחצים,

אז החוף הכי טוב
זה חוף מסויים,נסענו עליו והוא היה סגור.
הלכנו לחוף אחר,וכל הדרך התווכחנו שאי אפשר להתפשר.
והחברה דל אמא שלי חילוניה,היא מאוד מכבדת ב"ה,אבל היא לא הבינה להם,והן אמרו לא להגזיים..

ומצב שני יש הלכה,ואי אפשר וניסו להתפשר.
בקיצור,הרבה התלבטויות לא נעימות..
אז הגענו למסקנה,שזה לא ילך דתית וחילוני או להפך..

זה מהמבט הכללי שלי (:
בהצלחה!
זה לא משנהריבתות

אם באמת אוהבים, אפשר להתפשר
אם אוהבים אפשר!! זה לא משנה!!

אין בעיה לחיות כזוג ,אבל לקחת בחשבוןהכל מאת ה'
שיהיו הרבה דברים שאי אפשר יהיה להתפשר עלייהם,בנוגע להלכה. ואחד מהם צריך להוביל לצד אחד.
אני מכירה זו חרדית וחילוני ,שהאמא חזרה בתשובה,אני לא אומרת שזה אי אפשר.
עובדה שהם חיים באושר,פשוט אחד הצדדים מתפשר בסופו של דבר. או לפה או לשם.

זו דעתיי,מהראייה שלי,את חושבת אחרת וזה בסדר (:
צודקתריבתות

בסוף החילוני יהיה זה שיצטרך להתפשר, כי דתיים פשוט לא יכולים והוא יצטרך לכבד.

לפי דעתיצמאה לך נפשי!!

קשר כזה יכול לעבוד רק בתנאי שיש הדדיות, הבנה מטורפת!! שיתוף פעולה, שיח ואהבה מאוד עמוקה וגדולה!!

קשר זוגי אמור להיות דבר מאוד רגיש, עמוק, הדדי, עוטף, ועם כל זה - מאוד מאוד מאוד קשה. 

(אני מדברת כמובן על קשר למטרת חתונה.  כל קשר זוגי שאינו למטרת חתונה זהו קשר סתמי, חסר כל ערך, והרסני.. אם תרצי אסביר לך למה בתגובה אחרת. זהו נושא בפני עצמו...חצי חיוך)

לפני שאת עושה צעד כ"כ משמעותי של יצירת קשר זוגי ובמיוחד עם בחור דתי, את צריכה לחשוב על הכל:

לחשוב על השוני והפער שביניכם, על אורך החיים השונה שיש לכם, על ההתחשבות העצומה שצריכה לבוא משני הצדדים ובמיוחד מהצד שלך.

תחשבי שבשבתות אתם לא תצאו לבילויים, לא יהיה מכבד מצידך להיות לידו עם פלאפון  או לראות טלוויזיה בשבת (ועוד רשימה ארוכה של דברים שהוא לא עושה בשבת..)

תאלצו לשמור על כשרות ולהכשיר את כל הכלים והמטבח (אם את לא שומרת כשרות..)

לא תוכלי לגעת בו עד לחתונה, אולי גם לשלוח את הילדים שיהיו לכם בעזרת ה' למוסדות דתיים, 

ואם הוא דוס (אם את לא יודעת מה זה, דוס זה ביטוי ל-'דתי חזק') הוא יילך שלוש פעמים ביום לתפילה, (בוקר צהריים וערב) שבע פעמים בשבוע, יילך ללמוד תורה וכמובן - יירצה לחנך את ילדיכם לפי הערכים הדתיים.

איפה את בכל הסיפור הזה?

דוגרי - לא יודעת!

זה בינך לבינו.

אתם תצטרכו למצוא את האיזון הנכון. 

אבל חשוב שתדעי שדתיים פחות יכולים להתפשר.

הוא למשל לא נראה לי ייתפשר לאכול סעודת שבת ואז לראות טלוויזיה כדי 'לכבד אותך'.

זה לא בסקאלה של דתיים. ביהדות אין פשרות, יש הקלות, נכון. אבל פשרות אין.

הוא לא יאכל סוס כדי להיות ג'נטלמן או כדי להתחשב.

דתי אמיתי לא ייוותר על העקרונות שלו והאמונה שלו בעד שום דבר שבעולם. ואני מאמינה שאת יכולה להבין..

בנוסף לזה, חשוב שתחשבי על גידול הילדים. איך תחנכו אותם??

שוב, ביהדות אין פשרות. יש דברים שאפשר להקל, ויש דברים שאין אופציה.

וזה קורבן מאוד גדול מצידך שכדאי שתחשבי עליו טוב לפני שאת נוקטת בצעדים כאלה משמעותיים.

תחשבי שבנוסף על כל הקשיים הזוגיים הנורמלים והסטנדרטים, תאלצו להתמודד עם קושי עצום של שוני ופער גדול בכל תחום שהוא. דת זו אמונה שתופסת מרכזיות גדולה בחיים. יותר נכון - החיים מתבססים על הדת. כשאתה בתוך הדת, זה יחסית קל. הכל רגיל ונורמלי וכולם בסביבתך פחות או יותר כמוך.

כולם הולכים לבית הכנסת, כולם שומרים שבת, כולם חובשים כיפה, כולם מאמינים בה'. אבל כשאתה בחוץ ומישהו דתי נכנס לך לחיים זה מאוד קשה. במיוחד שחייו נקשרים בחייך.

מלכתחילה ממש חבל להיכנס לתסבוכת הזו, (לא עדיף לך למצוא בעל חילוני מקסים שהשוני היחיד בינכם בערך זה שהוא אוהב גלידת תות ואת לימון?קורץ

אבל אם אתם כבר בתוך הקשר, ויש הבנה משני הצדדים ויש התאמה (למרות הפער)

ולשניכם יש את אותו כיוון,

אתם מוזמנים בכיף לפנות לייעוץ כלשהו ממישהו קצת יותר מנוסה (כמו רב, יועץ זוגי וכו'..) שיכיר אתכם ואת הסיטואציה שבהם אתם נמצאים, ייתן לכם כלים וייגשר..

ובעזרת ה' תנשאו בשמחה ובאושר כדת משה בישראל ולהקים בית נאמן, מתוך כבוד, הדדיות ואהבה!חיבוק

וואו.כתבת יפה מאוד! הכל מאת ה'
אבליפיופית החורש

משהו בי משום מה רוצה להתחתן עם מישהו דתי לאומי ולא חילוני .... 

למרות שאני חילונית 

אם זה ככה אז נראה לי שכדאי לך לעשות לפני זה "ניסויים" בעצמךשאג
למשל תבקשי ממשפחה דתיה לבוא אליהם לשבת (יהיו המון שיסכימו) ותראי את ההתנהלות ואם את יכולה לעמוד בזה לאורך זמן
או שאם את לא שומרת כשרות תנסי לשמור במשך שבוע

דברים כאלה שיראו לך אם את יכולה להתמודד עם הסיטואציות העתידיות
חחח פאדיחות ... להיכנס למשפחה זרה סתם ככהיפיופית החורש

נכון זה פאדיחותשאג

אבל אם את באמת רוצה קשר כזה את תיהי חייבת לעשות את זה

(אני מאמין שהמשפחה שתכניס אותך תשתדל לעשות את זה כמה שפחות מפדח)

כמו בתגובה שמעלייהכל מאת ה'
נשמה,הרצון שלך טוב ומקסיים.
אבל מה שאת זה מה שתקבלי.

אי אפשר לשדך דתי עם חילונית לכתחילה נכון?
לא שמעתי מתישהוא שמשדכים לזוג.

אם את רוצה עם כל הרצון הטוב שלך,זה אך ורק לשמר על גדרים שהוא יציב לך,

לפי מה שכתבת את עוד לא נכנסת לקשר כזה,תקני אותי אם אני טועה,

לכן הכי טוב לשתייכם,זה שהוא יתן לך לבנות את עצמך/להתחזק בשמירת מצוות.
את רוצה מישהו דתי מן הסתם שהוא שומר הלכות,ואם את רוצה לחיות עם אדם כזה,אז את גם מאמינה במה שהבןאדם מאמין,כי את גם אמרת שאת רוצה להתחתן עם דתי לאומי,מה שאומר שאת שמחה בזה שהוא שומר מצוות.

אז למה שאת לא תיהי גם כזאת?
אפילו תתחילי בדברים הקטנים,ונעזוב את הבחור,כי אחותי שמירת המצוות זה אך ורק בשבילך,את וודאי יכולה לנסות לשמר שבת וכשרות ולנסות על עצמך.

אבל זה חייב להיות גם ממקום אמיתי.
שאת באמת עושה אתזה ומאמינה בזה.
אתם עם דעות שונות,
אם זאת השאיפה שלך,ומעולה,את זאת שחייבת להתפשר בקשר,היא הוא שומר מצוות ולא מוכן לוותר על שמירת הלכה.

נגיד שתשארי חילונית,אז את צריכה המון להתפשר,המון כוחות,והמון רצון,אבל למה לכתחילהה תעשי את זה,את יכולה לשמר מצוות בשמחה באהבה ובכייף,אחרי שתתחזקי תוכלי להשתדך עם דתי.

אם השמירת מצוות תבוא ממקום שיאלה ננסה,אני לא כלכך בטוחה שזה באמת יחזיק מעמד,אולי כן,אבל אם פתאום לא יהיה לך כח,כי כאשר אנחנו עושים משהו רק כדי "לרצות"-מהר מאוד זה גם לא יהיה אמיתי.

זו דעתי,אבל גם מתוך שלא לשמה בא לשמה-את יכולה לנסות סתם,ואז אחרי זה יבוא באהבה.
אבל לכתחילה צריך להשתדל כמה שיותר לעשות בשמחה ולא בכח.

לכן כמו שהוצע למעלה,משפחה דתית כאשר תיהי אצלם ותבואי ממקום של את רוצה להתחזק,אז את תעשי אתזה בשמחה ובאמיתי.
ויהיה לך הרבה יותר קל .

בטוח ישלך שכנים,חברים,ואפילו סתם כך,את יכולה לללכת לבית כנסת בשישי,להכיר שם כמה בנות,
את יכולה להתקשר לאיזושהיא מדרשה,
בטוח יש לכם ביישוב/עיר משפחות מארחות.
ואפילו תבקשי מימשהי /רבניץ סתם כך ברחוב תגידי שאת רוצה להתארח אצל משפחה דתית.
והם כבר ינסו לסדר.

את חייבת מקום אפילו שיעור קצר כדי להתחזק,קשה לבד..
אם אומרת שיש לך מקום כזה,שאת רוצה מישנו דתי לאומי?
תנסי לחשוב ממה זה מגיע?
אני בטוחה שזה מגיע ממקום טוב,ורצון שהנשמה שלך רוצה מישהו שומר מצוות.וזה מדהיים!!
המון בהצלחה!!
אוי איזה מותק!!ריבתות

את רוצה להתחתן עם דתי לאומי?? 

מה בקטע שאת רוצה להיות דתיה\ רוצה להשאר חילוניה ולהתחתן עם דתי??

זה ממש מורכביפיופית החורש

אני בעצמי לא יודעת מה אני 

אני לא יודעת אם אני רוצה להיות דתייה או להישאר חילונית 

זה ממש מורכב , זה משהו שאני חושבת עליו אבל לא מוצאת תשובה

לא יודעת מהי הדרך הנכונה .

הי אם את מרגישה שחסר לך משהו בחייםריבתות

תהיי דתיה.
את לומבינה כמה זה נותן טעם לחיים!! רציני
ואמא שלי חזרה בתשובה בגיל 14 והחזירה את כל המשפחה שלה, אז עם כח רצון גדול את יכולה
ובאמת רק אם את רוצה, כי אחרת תתיאשי מהר צריך כח רצון מטוורף
את יכולה להעזר ברב\ רבניתחצי חיוך יאוו הלכתי רחוק
ממש בהצלחה חייממ!! שווה לך לברר ולבדוק מה נכון בשבילך..
יש פה המון שיישמחו לעזור לך אבל עדיף מישו מבוגר
נשיקה

קשה מאוד מאוד!נער גבעות מצוי

זה יפה שזה בא מכיוון של אחדות ואהבה. אני חושב שבאמת כדאי לוותר.

תלוי מה הסיבה לכך שהיא חילוניתצהובה
היום כולנו עם ראש חולי,אז אם זה בקטע של קשה,כמו כולנו,פשוט לקחה אתזה יותר קיצוני אז סבבה אבל אם זה עניין של אידולוגיה וכפירה אז וודאי שלא.
אני חילונית כייפיופית החורש

ככה גידלו אותי . הייתי אומנם בגן דתי, אבל שאר הזמן במסגרות חילוניות .

לא ממש יצא לי להכיר את העולם הדתי .(חברות חילוניות וכו)

וואלה,אז אולי כדאי להכיר את סגנון החיים הדתי לפניצהובה

(אם חשוב לך שיעבוד ביינכם ביחד.. קורץ )

יש לי שאלה בשבילךחלילית אלט
האם היית מוכנה לקיים מצוות בשביל אהבת חייך?
נניח שהתאהבת בבחור דתי, והוא לא מוכן להיות בקשר אם את לא שומרת מצוות כי זה מסבך לו את החיים,
היית מוכנה לעשות את הצעד הזה בשבילו?
כלומר אני לא מתכוונת שתהיי צבועה ותקיימי מצוות כשאת לא באמת רוצה.
אלא תחקרי ותבדקי, ואני בטוחה שאם תעשי את זה תגיעי למסקנה שאת רוצה לשמור מצוות.
לשאלה ששאלת -חלילית אלטיפיופית החורש

אכן , הייתי מוכנה לקיים מצוות בשביל אהבת חיי חחחח 

אם כךחלילית אלט
לפני שאת מתפשת את אהבת חייך בציבור הדתי,
כדאי שתלמדי קצת יהדות, תראי אם בכלל מתאים לך להיות דתיה - זה יכול להיות קשה מאוד בשביל מישהו שלא גדל במשפחה דתית.
בת כמה את?
עכשיו את אומרת שאת רוצה חבר דתי כי את לא אוהבת חילונים. אני ממליצה לך לחשוב על זה שוב לעומק, להבין מה המשמעות של להיות דתיה, ואחר כך להתחיל קשר רציני.
אשמח אם תעדכני אותי מדי פעם מה איתך...
בהצלחה!
תראייפיופית החורש

אני לא יודעת אם מתאים לי לחזור בתשובה 

אני שאלתי את השאלה שלי , בשביל שאדע לעתיד אם אוכל לנסות עם דתי ולא רק חילוני 

זה לא שאני לא אוהבת חילונים . 

כרגע אני לא מתכוונת להתחתן חח אני צעירה אבל שאלתי בכל זאת אם זה יכול להצליח כדי שאדע לעתיד אם אוכל להיכנס לקשר שכזה או לחתוך מלכתחילה ,כי בעבר יצא לי דווקא לדבר עם בחורים דתיים פה ושם.

בכל מקרה , תודה על התשובות שלכם!!! עזרתם לי , גם אלה שאמרו שלא כדאי חח.

הבנתיחלילית אלט
חח לא חשבתי שאת מתכוונת להתחתן בשנים הקרובות, פשוט לדעתי לא כדאי להיות בקשר שהוא לא למטרת נישואים.
אני יודעת שיש זוגות כאלה שהולך להם טוב מאוד יחד. השאלה אם הם מוכנים לקבל את השונות אחד של השני. אם את תהיי מוכנה להימנע מדברים מסוימים כי הוא דתי, אם הוא מוכן לקבל אותך ולא להתעצבן לדוגמה אם תתלבשי בצורה חשופה או אם תצאו למסעדה ולא תברכי על אוכל. זה תלוי בהמון דברים.
לא יודעת אם לחתוך מלכתחילה. יש לך כבר קשר שאת לא יודעת אם להמשיך או שאת רוצה לדעת אם כדאי לפתח קשר כזה?
בשבילך הייתי אומרת שבטח כדאי לך להיות עם דתיים, הם אחלה אנשים השאלה אם זה טוב גם בשבילו, אם זה לא יגרום לו לרדת מהדת, שזה משהו שלא כדאי שיקרה ואת בטח גם תגידי את זה אם את מבינה שלהיות דתי זה טוב.
אני לא אפתח את הכל פה אבל רק אומר שיפיופית החורש

גם קשר צעיר שהתחיל בגילאי התיכון יש לו סיכוי להיות קשר אמיתי וכמובן חתונה .

אבל היי, למה למהר חח 

אשמח לדבר איתך בפרטי על משהו שאולי תוכלי לעזור לי איתו . 

אם באלך שלחי הודעה

למה לוותר?אנו_נימי (G+)

היאוש מהשטן!

אסור לוותר על שום יהודי-גם חילוני.

אני לא יודע אם את החילוניה או הדתיה אבל תמיד יש מקום ביחד לכל שני אנשים מישראל.

איך לבצע?-שאלת רב.

נכון שאסור לוותר אבליפיופית החורש

בכל זאת , יש שוני בין דתיים לחילונים .

ו...אנו_נימי (G+)

יש גם שוני בין כל אדם ואדם.זה לא נוגד שום דבר.

אדם חילוני עובר על כ"כ הרבה איסורי תורהגאולה- לגאולה

ומי שמתחתן איתו כאילו היא משתפת פעולה

לא חושבתיפיופית החורש

אני לא חושבת שאם דתי יתחתן איתי זה נקרא שהוא משתף פעולה חח 

אז את חושבת שמותר להיות חילוני?גאולה- לגאולה

אממיפיופית החורש

כל אחד בוחר את הדרך שהוא מאמין שהיא הדרך הנכונה 

במקרה שלי אני עדיין לא סגורה על עצמי אבל בינתיים חילונית.

אוקייריבתות

אז מותק זה לא כ"כ עובד ככה
את לא מחליטה שבאלך להתחתן עם דתי וככה יהיה..
זה יהיה מי שתאהבי, אם הוא חילוני אם הוא דתי

אם יש לך התחבטויות על זהטיפה של אור
את מוזמנת במסר, אני יכולה לעזור לך בכל שאלה ,אני חזרתי בתשובה אז אם תרצי לשאול שאלות בעד ונגד או משהו .. אני כאן
אני מאמינה שתקבלי תשובות מנומקות יותר בפורום נשואים טריים אואביגיל.
לקראת נישואין וזוגיות.

רק אומר שצריך לקחת בחשבון מורכבויות כמו שמירת נגיעה (כרגע, ובעתיד בכלל כל עניין הטהרה), כשרות, שמירת שבתות וכו'... מן הסתם תצטרכו להתמודד עם דילמות בתחומים האלה.
וגם כמובן המון חיכוכים אפשריים בגלל פערים בציפיות ובנורמות.

זה לא בלתי אפשרי, אבל צריך להגיע לזה ממקום מאוד מודע, בוגר וסובלני.
כן צודקתיפיופית החורש

זה באמת לא נשמע מלבב כל עניין הטהרה ויכול להוות בעיה בשבילי

תראי את זהחלילית אלט
אולי יוריד קצת מה"לא מלבב" של עניין הטהרה...
אבל לא הבנתייפיופית החורש

למה שמירת נגיעה אמור לעזור לי? זה חלק מזוגיות ... 

אני לא מאמינה שזוג דתי יכול לחכות שנתיים לדוגמא בלי לגעת אחד בשני כלל , אפילו בלי להחזיק ידיים , אבל מנגד גם אי אפשר להתחתן אחרי כמה חודשים כי לוקח זמן לדעת אם הוא האחד .ולגביי הטהרה... יש מחשבה יפה מאחורי הנידה וכל העניין של הגעגוע למגע הפיזי , השאלה אם אפשר למשש את זה בלי שזה ירחיק יותר מידי.

זה פשוט מאוד.פרש יהודי
יש שני סוגי מגע. ושני סוגים של שמירת נגיעה.
1.
יש שמירת נגיעה מכל פונקציה של הנאה (ואני מדגיש דווקא מגע שיש בו פונקציה של הנאה) עם מישהי שלא קיבלה קידושין ולא נישאה. כלומר בעל ואשה.
2.
ויש שמירת נגיעה טוטאלית מכל נגיעה כלשהי.

התורה אוסרת את האפשרות הראשונה של המושג שמירת נגיעה.
יש על זה חוברת יפה של גל עיני,שווה להשיגצהובה

שמירת נגיעה טוטאלית זה מוגזםיפיופית החורש

אין לי מושג איך אפשר ככה ...

אפילו בלי חיבוק? זה בהחלט מוזר חיחי

את צודקתחלילית אלט
אבל תסכימי איתי שחיבוק זו מגיעה של חיבה.
וזה גורר מגע יותר ויותר אינטימי, שאת זה כבר בנת שעדיף שלא יהיה
אני אומרת כך:''הכל לטובה''

אני לא אדבר איתך עכשיו על בני זוג,אבל אני כן יכולה להגיד לך

שיש לי בת דודה בגיל שלי שהיא לא דתייה ואני כן דתייה ואנחנו עושות מלא דברים ביחד

מבלות ביחד,אם יש דברים שאסור אז היא מתחשבת והכל.הכל תלוי בבנאדם ספציפי,לא בדת של כל אחד

הכל לטובה- צודקת לחלוטיןיפיופית החורש

ככה גם אני חושבת 

זה ממש תלוי בבני אדם הספציפיים 

אם הם מתחשבים והכל 

תודה חחח(:''הכל לטובה''

לא מומלץא"י זה קשה

לחבר שני אנשים זה מאוד קשה ודורש הרבה פשרות,

ולחבר שני אנשים עם מטרות שונות לחלוטין לחיים, רצונות שונים, אורח חיים שונה, זה הרבה הרבה יותר קשה. ולכן זה לא מומלץ. 

בנוסף לזה- החילוני תמיד צריך לוותר.. אהבה זה יפה אבל זה דורש המון הקרבה ויכול להיות שזו צרה שאת פשוט לא רוצה להכנס אליה.

נ.ב.

אם את רוצה להתחתן עם דתי זה כנראה אומר משהו על איך הדתיים ואורח החיים הדתי נראים בעינייך, ושווה לבדוק אם זה משהו עמוק יותר ונובע מהאבה סמויה לקשר עם רבש"ע וליהדות בכלל. אולי תגלי דברים נפלאים.

האמת שמאז שכתבתי את השאלה חשבתי על זה ויפיופית החורש

האמת שאני לא חילונית לחלוטין , אולי מסורתית . 

ואני החלטתי שאני לא מתעסקת בזה יותר חח מה שיהיה יהיה ... 

חוץ מזה , כולם כאן אומרים לי כמה זה שונה אחד מהשני , חילוני , דתי אבל באמת שלדעתי אין הרבה שוני ...אולי בשישי שבת יש שוני ואולי בענייני טהרה , אבל זה לא סוף העולם . 

תודה בכל מקרה  

לא עובדלא נשברים!

אני חושבת שכן אבלsuper girl
צריך לכבד את זה שהוא דתי ואת לא..
כאילו שהוא לא יצפה ממך להתנהג כמו דתייה,
ושגם את.לא תצפי ממנו לעשות דברים שנוגדים את הדת..

עד עכשיו כולם רשמו בתגובות רק מהצד של מה שאת צריכה לעשות אבל בקשר כזה שני הצדדחם צריכים לעשות השתדלות לא רק צד אחד..
זה יכול לעבוד בעולם הזה, אבל לא בעולם הבא.אני77

ובצורה ברורה יותר- יכול להיות שהם יחיו טוב ויעמידו משפחה ואפילו יעשו הרבה דברים ביחד, אבל הברית ביניהם תהיה ברית של עולם הזה, וההצלחה שלהם תהיה הצלחה של עולם הזה, והם יפסידו את העומק של החיים הדתיים, את ה"שכינה ביניהם", את הכח הברית של איש האמונה שבונה את החברה לפני אלקיו.

(עקרונית, אלה לא הפסדים דוקא של זוג מעורב אלא גם של זוג חילוני. מה שבאתי לומר זה בעצם שכמו שאדם חילוני מפסיד מזה שהוא לא דתי, ככה גם המשפחה כמו האדם יש בה רובד גשמי ועל גביו הרובד הרוחני, ובזוג מעורב הרובד הרוחני יהיה שבור, וחבל. להוציא מהמחשבה שהעיקר זה רק החיים הפרטיים של האדם ואז כבר לא משנה החברה שבה הוא חי והאנשים איתם הוא נמצא.)

למה שבזוג מעורב הרובד הרוחני יהיה שבור ?יפיופית החורש

דבר ראשון, יש לציין שאני יוצא מנקודת הנחהאני77

שבאדם הפרטי כדי שהרובד הרוחני יהיה שלם צריך שהוא יהיה דתי. אם על זה את שואלת-תגידי.

מה שאני בא לטעון זה שגם משפחה היא מעין ישות שיכולה להיות משפחה דתית או משפחה חילונית, בדיוק כמו שהאדם הפרטי יכול להיות אדם דתי או אדם חילוני. ממילא- זוג שבאופן מוגדר אינו זוג דתי- לא יוכל להרכיב משפחה דתית, והרובד הרוחני בחייו יהיה שבור.

אבל אם אנחנו חיים בעושר ואושר וטוב לנו ביחדיפיופית החורש

מה זה משנה ? אני לא חילונית לחלוטין ויש לי זיקה לדת ולכן לא חושבת שזה יפגע ברוחניות של בעלי או ברוחניות של הבית היהודי . 

לא כך? 

אם אתם חיים בעושר ואושר וטוב לכם ביחד-אני77

זה אומר שהצלחתם לבנות את הקומה של העולם הזה. ואני חושב שאם אתם אנשים טובים-יש לכם בהחלט סיכוי טוב לזה.

אני גם לא אומר שתפגעי ברחניות של בעלך (עלול לקרות, אבל לא מוכרח). אלא שבעצם הדרך היחידה שבה הבית יהיה בית דתי, בית שנוגע גם בקומה של העולם שמעבר-העולם הפנימי, זה אם את תקבלי עליך שבעצם הבית יהיה דתי ואת תהיי חריגה. ואסביר את כוונתי בפירוט-

אם תגידי אני חילונית (עם זיקה לדת) ואתה דתי, נתחתן ותעשה עם הבית מה שאתה רוצה-אז בעצם לא ממש בניתם בית ביחד. אם תגידי-נבנה את הבית ביחד-אז הבית לא יהיה בית דתי, אלא בית שמורכב מהמכנה המשותף שלכם, ומכיון שלא שניכם דתיים-המכנה המשותף אינו דתי. מה שכן אפשרי, זה אם תגידי, אני רוצה לבנות ביחד איתך את הבית הדתי שלך, מתוך הכרה מלאה בטוב שבבית דתי, אלא שלי באופן אישי קצת קשה לקיים מצוות ולכן אני לא מקבלת עלי הכל מיד. ואז בעצם יצא שבאמת את מסכמה להיות חלק מכל הענין של עבודת ה' , אבל  בלי לקיים.

אם כי זו דרך קצת מוזרה, כי זה בעצם לחיות בתוך אבסורד.

הנקודה שחשוב להבין כאן זה שדת היא לא רק משהו שהוא צריך לקיים. הדת היא החיים, מה שהכל סובב סביבו ולא רק טכנית. החברה שהאדם חי בה צריכה להיות דתית, באופן אידאלי, גם השלטון ומערכת המשפט והכלכלה והתרבות, צריכים להיות מערכות שכולם מכוונות מתוך תודעה אחת.

הדת היא הבנה עמוקה יותר של החיים עצמם, החיים הפשוטים של כל אד, ולכן היא גם מקיפה את כל התחומים, וכשהיא חסרה באחד מהם- זה כמו להוציא את הנשמה מאחד האיברים.

אוף אתה מבלבל אותייפיופית החורש

מה אתה מנסה להגיד לי? מה הבעיה שזוג מעורב יתחתן לדוגמה, והם יתפשרו בנושאים מסוימים עד שיגיעו להסכמה של הבית שהם רוצים להקים ביחד ?

אני לא מבינה למה העולם הבא כל כךךךך חשוב כרגע ואיך הוא קשור לסיטואציה הזו.

ואיך הרובד הרוחני קשור בכלל? קשה לי להבין את העניין של הרוחניות שאתם ,הדתיים, מדברים עליו...

טוב, אני אנסה להסביר.אני77

אז דבר ראשון צריך להבין מה זה בכלל דת.

באמת שאני לא מרגיש בטוח מספיק שאני יודע להסביר את כל ענייניה של הדת, כי יש בה צדדים רבים מאד, אבל אני אנסה קצת.

אדם יכול לחיות בעולם, לנצל את הרגע (בתקוה שבאמת יהיו לו חיים טובים ולא חיים של סבל, מה שלא תמיד בשליטתנו) ולחלוף יום אחד ולהגיע לקבר. להיות עוד חלק באבולוציה. לזה קוראים עולם הזה- אתה חי את מה שיש עכשיו, את מה שאתה רואה, וזהו.

עולם הבא זה לחיות את השכינה, את הקרבה אל ה'-אל מי שיצר את העולם. לא להיות עוד חלק באבולוציה אלא להשתתף עם אלקים שברא את הכל מראשית ועד אחרית, ולעמוד לצידו בזמן שהעולם מתפתח.

ה' כרת ברית עם ישראל והפך אותם לעם שלו ונתן להם תורה-וכל זה כדי שהם יוכלו להיות חלק מהמהלך של ה', לא סתם חלק מהמהלך של הטבע. הצעד הזה הפך את ישראל למשהו חדש, קדוש. הם יסכימו במשך דורות למות על קידוש ה', הם ילחמו על שמו הם ויקיימו את התורה במסירות נפש במשך דורות של גלות. כי הטבע הרגיל שייך לגוים, הגוים צריכים לשרוד. ישראל צריכים לחיות, טוב להם למות בעולם הטבע ולהישאר דבוקים באמנה במה שכולל את כל היקום ומקיף אותו, מלחיות בעולם הטבע ולעזוב את ה'. "ואתם הדבקים בה' אלקיכם חיים כולכם היום".

הגוים הם לא רעים. הם בסה"כ חלק מהטבע- העולם הזה. אבל לנו יש תפקיד אחר. וכשאנחנו מצליחי באמת להדבק בה' ולקיים את המצוות שלו-אז הוא עוזר לנו. הוא נותן לנו גם כן כח שהוא מעל הטבע. הוא מברך את החכמה שבנו, ואת הפירות שלנו, ואת היופי שלנו ואת הכשרונות שלנו. הוא נלחם את המלחמות שלנו. הוא מראה איך כל הדברים בעולם-כשהם נוגעים בנו הם לא סתם דברים טבעיים אלא דברים שקשורים באלקים. כמובן-ככל שאנחנו נצליח להתגבר יותר ויותר להראות איך שאנחנו שייכים לה' ומנהלים את הטבע לפי מה שה' רוצה-ככה גם ה' יראה לנו את אותו הדבר. (ולכן דוקא לצדיקים גדולים יש כח לעשות ניסים לפעמים-כי הם מסרו את הכוחות שלהם לה', ולכן הם מחוברים אליו יותר.) וגם הענין של עולם הבא שאחרי המוות-כי בעצם יש בנו משהו שהוא מעל הטבע, הטבע מת אבל אלקים לא וגם הברית איתו לא, ואנחנו חלק מזה, ולכן אנחנו נשארים וממשיכים לחיות, רק בלי הגוף הטבעי שבתוכו פעלנו עד עכשיו.

ועכשיו אנסה להסביר גם למה זה קשור לכל מערכות החיים. אנחנו לא שובתים בשבת רק 'כי ככה התורה אמרה'. אנחנו שובתים בשבת כי בזה אנחנו קשורים לאלקים, שציוה אותנו לשבות בשבת. שציוה אותנו להיות מיוחדים, להתרומם מעל הטבע שעובד כרגיל ועוסק בצרכים שלו ולנוח בקדושה כדי להתקרב לה'. אם זה היה רק כי ככה התורה ציותה אותנו, אז העיקר שאני מקיים את השבת-מה זה משנה מה אישתי עושה? אבל אם זה כי יש לנו מסר לעולם-שהעולם יכול להיות לא סתם טבע עזוב אלא עולם שמחובר לה' שיצר את הכל, אז אם מישהו לא שותף איתנו בזה-הוא בעצם לא שותף איתנו באידאל הכי גדול של החיים שלנו!

אם נרצה לבנות ביחד איתו בית-איזה בית זה יהיה ? בית של טבע-של אהבה טבעית, אידאלים טבעיים ומשפחה טבעית? או בית של ה'- של תורה אלקית, אהבה מקודשת ובית ששורה בו שכינה?

אני קצר בזמן. ככה שאני חותך עכשיו. מקוה שהייתי מספיק ברור ושעזרתי במשהו...

הבנתי את מה שאתה אומר אבליפיופית החורש

איך אתה יודע מה יש בעולם הבא? זה כתוב איפשהו? 

ותודה על התשובה המפורטת! 

(רק עכשיו חזרתי)אני77אחרונה
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך כ"ה באב תשע"ו 15:40

כתוב בכל מיני מקומות מה יש בעולם הבא. אבל בתכל'ס זה מעבר לזה. ככל שמכירים יותר את הקב"ה, כבר לא צריך הבטחות על העולם הבא פשוט מבינים שהקב"ה הוא החיים, ולכן כמה שיכול להיות שלאדם שלא חי בזה הרעיון להתחבר לבורא ולא לשקוע בבריאה יכול להישמע הזוי, למי שמכיר את הקב"ה-זו השאיפה הכי הגיונית ואין זולתה.

כלומר בעצם אנחנו לא צריכים ללמוד על העולם הבא בשביל להתחבר לדת, אלא להתחבר לקב"ה. הסיבה שדיברתי על העולם הבא זה כי בעצם במובן מסוים העולם הבא והחיים עם ה' זה היינו הך.

(הגמרא אומרת כך-"מרגלא בפומיה דרב (=רב היה רגיל לומר, רב זה שם של מישהו): העולם הבא אין בו לא אכילה ולא שתיה ולא שנאה ולא קנאה ולא תחרות אלא צדיקים יושבים ועטרותיהם בראשיהם ונהנין מזיו השכינה".

יש גם מקורות מאוחרים יותר, שמדברים באותו הכיוון, הרמב"ם בהקדמה לפרק חלק, הרמח"ל בספר דרך ה', הכוזרי, המהר"ל ועוד.)

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך