ב"ה הריון שני, עקב סיפור משפחתי הקשור ללידה, ההריון הקודם היה מלא חששות וכמה שניסיתי להתכונן ללידה ולהפחית מתחים, הלידה הייתה טראומטית מבחינתי, ב"ה לא היה משהו רפואי, אבל אני הייתי במצב נפשי גרוע והשתוללתי והזקתי למהלך הלידה.
לקח לי קצת זמן להתאושש (פחות או יותר) מטראומת הלידה ולרצות שוב להיכנס להריון (הרבה בזכות המתנה הנפלאה שנולדה לנו), ב"ה עכשיו אני בהריון שני, חודש רביעי, ושוב התקפי פחד ובכי, לא יודעת מה יהיה, איך אעבור את זה? מה אעשה אח"כ עם 2 ילדים בבית???
רוב הזמן אני מתעלמת מההריון, סוג של הכחשה, אך כשאני רואה את הבטן שמתחילה לצוץ או סתם נזכרת, אני מאבדת זמנית את השלווה...
מכירות דרכים להירגע?
בהריון הקודם ניסיתי: קורס הכנה עם מדריכה מעולה, פסיכולוגית שמתמחה בהריוניות, באה איתי ללידה חברה טובה שהיא גם רופאה וגם מיילדת בהכשרתה (למקרה ש...), עשיתי כל מני תרגילים למניעת קרעים ולקחתי כל מני תוספים לאלף ואחת דברים שאמורים להקל... ניסיתי דימיון מודרך וזה רק עיצבן אותי, לא התחברתי לזה בכלל...
ואף על פי כן ולמרות הכל - הייתי על הפנים!
יש למישהי עוד רעיונות?
(פרט למישהי (דולה מעסה וכו') שאני לא מכירה שתבוא איתי ללידה, רק המחשבה על זה עושה לי לא טוב...)
המון תודה!
נ.ב.
אני לא עם אינטרנט זמין, מבטיחה לקרוא הכל, אך לא בטוח שאצליח להגיב (לא רוצה להעיר שירשור אחרי שנדם...)

אז תודה רבה