ת'כלסאין קדוש כה

אם העולם הבא כל כך הרבה יותר טוב מהעולם הזה אז למה אנחנו כל כך רוצים לחיות?

כי..לפי דעתיטיפה של אור
אנחנו גם לא באמת מבינים מה יש שם , וגם אנחנו לא רוצים להיפרד מהאנשים שחשובים לנו...
כדי להיות רופא מצליח צריך לעבור בהצלחה את האוניברסיטהסתמישוו
כדי לקבל עולם הבא טוב יותר צריך לעשות את העוה"ז שלך לטוב יותר..
אין אוכל חינם.
וגם בגלל שלפעמים אנשים מפחדים מדברים חדשים, דברים לא מוכרים.. והם מעדיפים להיות איך שהם עכשיו, במקום הנוח והבטוח..
לכל זמן ועת, לא צריך לחשוב איפה יותר טוב, צריך לחשוב - איפה שאני נמצא, איך אני יכול לעשות את הכי טוב
הוא לא.סביון
בעולם הזה יש דבר נפלא שאין לנו בעולם הבא - בחירה. אנחנו יכולים לשנות את העולם ולהשפיע על המציאות, מה שבלתי אפשרי לחלוטין בעולם הבא. אנחנו לא יכולים לדעת מה יש בעולם הנשמות, רק להשתמש בדימויים (כמו של הרמב"ם, לדוגמה). אבל מה שאנחנו יכולים לדעת, שהעולם הבא הוא השתקפות של מעשי האדם בעולם הזה. הוא עולם נצחי, כי אין בו שום שינוי והתקדמות. את שומעת? אין בו שום שינוי והתקדמות!!! זה לא מזעזע??? זה עולם שבו אדם נשאר במדרגה שהוא השיג ונהנה ממנה. אבל אנחנו רוצים להתקדם בעולם הזה עוד ועוד, כל עוד אנחנו יכולים!
לגבי הסוףסביון
"במדרגה שהוא השיג *בעולם הזה*"
אין לי אפשרות לערוך...
אם ככהאנו_נימי (G+)

מה זה עוזר בכלל לשנות את העולם אם אנחנו לא נהנים בזה וזה לא המטרה והתועלת האמיתית שבעניין?

מי אמר שאנחנו לא נהנים מזה?סביון
אם לא נהנים מזה, זו עבודה בפני עצמה. אותי אישית דווקא מזעזע לחשוב הפוך, ממש לא הייתי נהנה אם לא הייתי צריך לעשות כלום.
והעולם הזה הוא אכן המטרה והתועלת האמיתית, כמו שכתב מישהו מתחתי. ומה התפקיד של עולם הנשמות? או, זו שאלה קשה. לא למדתי מספיק על הנושא, אבל ממה שהבנתי בינתיים (זה גם בערך כתוב ברמב"ם איפשהו), הוא סוג של תוצאה מתחייבת מהמדרגה של האדם בעולם הזה, כלומר - אי אפשר מצד הטוב האלוקי שלא יהיה אותו. אל תבקשו ממני להסביר, כי אני לא אדע ויהיה פאדיחות. תחזרו עוד כמה זמן...
הכוזרי מדבר על זהזקוק לגאולה

כי מטרת החיים זה בעוה"ז, שלא כמו שאר הדתות שהוא העוה"ב, ואז שאלתך קשה.

דבר ראשוןאנו_נימי (G+)

שאלה יותר גדולה-אם יש עולם הבא אז למה צריך לחזור לפה בתחיית המתים???

תשובה-העולם הזה הוא פרוזדור,הכוונה מקום שאתה עובר דרכו.מסדרון.

בעולם הזה אתה עובד את ה' ומקבל שכר(אם נסביר את זה בצורה המופשטת ביותר שהיא לא כ"כ נכונה) ואז אתה מגיע לעולם הבא ומקבל אותו.

בתחיית המתים האנשים שעלו השמיימה חוזרים לפה לקיים עוד מצוות ולשפר את עצמם עוד קצת-מה שלא אפשרי בעולם הבא ולכן יש חפץ בתחיית המתים וחוזרים בה רק הצדיקים.

כדי לא להחמיץ את מה שיש כאןחוני המעגל פינות

אתה יודע איזו תחושה של החמצה תהומית יש למעלה על שניית בזבוז?!

איך אפשר לחשוב על לקצר את החיים?!

ה' רוצה שנהיה פה, ואנחנו רוצים רצונו.לך דומיה תהילה

ידוע שלאדם יש יצר חיים שטבוע בוחלילית אלט
אל תסמוך על זה שהעולם הבא יהיה לך יותר טוב מהעולם הזהבינתיים.

אם לא תתאמץ קצת

משמעות העולם הבא הואחן הכתב

שהעולם הפוטנציאלי שהולך ובא, זה הזמן של המקום שהולך ובא, ולא מקום אחר, העולם הזה הוא רמז על החומריות הזמנית וכל מה שלא קדוש ונצחי. (רמב"ם, הרמח"ל והרב קוק)  

רמב"ם הלכות תשובה פרק עשירי הלכה א-גירא ורך לבב

א אַל יֹאמַר אָדָם הֲרֵינִי עוֹשֶׂה מִצְוֹת הַתּוֹרָה וְעוֹסֵק בְּחָכְמָתָהּ כְּדֵי שֶׁאֲקַבֵּל כָּל הַבְּרָכוֹת הַכְּתוּבוֹת בָּהּ אוֹ כְּדֵי שֶׁאֶזְכֶּה לְחַיֵּי הָעוֹלָם הַבָּא, וְאֶפְרשׁ מִן הָעֲבֵרוֹת שֶׁהִזְהִירָה תּוֹרָה מֵהֶן כְּדֵי שֶׁאֶנָּצֵל מִן הַקְּלָלוֹת הַכְּתוּבוֹת בַּתּוֹרָה אוֹ כְּדֵי שֶׁלֹּא אֶכָּרֵת מֵחַיֵּי הָעוֹלָם הַבָּא. אֵין רָאוּי לַעֲבֹד אֶת ה' עַל הַדֶּרֶךְ הַזֶּה, שֶׁהָעוֹבֵד עַל דֶּרֶךְ זֶה הוּא עוֹבֵד מִיִּרְאָה וְאֵינָהּ מַעֲלַת הַנְּבִיאִים וְלֹא מַעֲלַת הַחֲכָמִים. וְאֵין עוֹבְדִים ה' עַל דֶּרֶךְ זֶה אֶלָּא עַמֵּי הָאָרֶץ וְהַנָּשִׁים וְהַקְּטַנִּים שֶׁמְּחַנְּכִין אוֹתָן לַעֲבֹד מִיִּרְאָה עַד שֶׁתִּרְבֶּה דַּעְתָּן וְיַעַבְדוּ מֵאַהֲבָה:

ב הָעוֹבֵד מֵאַהֲבָה עוֹסֵק בַּתּוֹרָה וּבַמִּצְוֹת וְהוֹלֵךְ בִּנְתִיבוֹת הַחָכְמָה לֹא מִפְּנֵי דָּבָר בָּעוֹלָם וְלֹא מִפְּנֵי יִרְאַת הָרָעָה וְלֹא כְּדֵי לִירַשׁ הַטּוֹבָה אֶלָּא עוֹשֶׂה הָאֱמֶת מִפְּנֵי שֶׁהוּא אֱמֶת וְסוֹף הַטּוֹבָה לָבוֹא בִּגְלָלָהּ. וּמַעֲלָה זוֹ הִיא מַעֲלָה גְּדוֹלָה מְאֹד וְאֵין כָּל חָכָם זוֹכֶה לָהּ. וְהִיא מַעֲלַת אַבְרָהָם אָבִינוּ שֶׁקְּרָאוֹ הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא אוֹהֲבוֹ לְפִי שֶׁלֹּא עָבַד אֶלָּא מֵאַהֲבָה. וְהִיא הַמַּעֲלָה שֶׁצִּוָּנוּ בָּהּ הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא עַל יְדֵי משֶׁה שֶׁנֶּאֱמַר (דברים ו-ה) 'וְאָהַבְתָּ אֵת ה' אֱלֹהֶיךָ'. וּבִזְמַן שֶׁיֶּאֱהֹב אָדָם אֶת ה' אַהֲבָה הָרְאוּיָה מִיָּד יַעֲשֶׂה כָּל הַמִּצְוֹת מֵאַהֲבָה:

ג וְכֵיצַד הִיא הָאַהֲבָה הָרְאוּיָה. הוּא שֶׁיֹּאהַב אֶת ה' אַהֲבָה גְּדוֹלָה יְתֵרָה עַזָּה מְאֹד עַד שֶׁתְּהֵא נַפְשׁוֹ קְשׁוּרָה בְּאַהֲבַת ה' וְנִמְצָא שׁוֹגֶה בָּהּ תָּמִיד כְּאִלּוּ חוֹלֶה חֳלִי הָאַהֲבָה שֶׁאֵין דַּעְתּוֹ פְּנוּיָה מֵאַהֲבַת אוֹתָהּ אִשָּׁה וְהוּא שׁוֹגֶה בָּהּ תָּמִיד בֵּין בְּשִׁבְתּוֹ בֵּין בְּקוּמוֹ בֵּין בְּשָׁעָה שֶׁהוּא אוֹכֵל וְשׁוֹתֶה. יֶתֶר מִזֶּה תִּהְיֶה אַהֲבַת ה' בְּלֵב אוֹהֲבָיו שׁוֹגִים בָּהּ תָּמִיד כְּמוֹ שֶׁצִּוָּנוּ בְּכָל לְבָבְךָ וּבְכָל נַפְשְׁךָ. וְהוּא שֶׁשְּׁלֹמֹה אָמַר דֶּרֶךְ מָשָׁל (שיר השירים ב-ה) 'כִּי חוֹלַת אַהֲבָה אָנִי'. וְכָל שִׁיר הַשִּׁירִים מָשָׁל הוּא לְעִנְיָן זֶה:

תלמד מסילת ישרים פרק א. הוא מדבר על זהנשוי שמח
אחרת איך תשיגי עולם הבא?!נער גבעות מצוי

צריך קודם לתקן ולהתעלות בעוה"ז.

הרמב"ם חולק עליךירא ורך לבב

הוא אומר שזו מעלת עמי הארץ ונשים והילדים.

*הרמבם מוסיף...חוני המעגל פינות
הרמב"ם לא חולק עלי ולא ההפך, אין לי רמה כזו.נער גבעות מצוי

ומה שכתבתי לא התכוונתי שזו התכלית, סתם כתבתי, תכל'ס. למי יש כוח לפרט?

כי ככה נבראנו, שנרצה לחיותמישהי בנערותאחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך