ת'כלסאין קדוש כה

אם העולם הבא כל כך הרבה יותר טוב מהעולם הזה אז למה אנחנו כל כך רוצים לחיות?

כי..לפי דעתיטיפה של אור
אנחנו גם לא באמת מבינים מה יש שם , וגם אנחנו לא רוצים להיפרד מהאנשים שחשובים לנו...
כדי להיות רופא מצליח צריך לעבור בהצלחה את האוניברסיטהסתמישוו
כדי לקבל עולם הבא טוב יותר צריך לעשות את העוה"ז שלך לטוב יותר..
אין אוכל חינם.
וגם בגלל שלפעמים אנשים מפחדים מדברים חדשים, דברים לא מוכרים.. והם מעדיפים להיות איך שהם עכשיו, במקום הנוח והבטוח..
לכל זמן ועת, לא צריך לחשוב איפה יותר טוב, צריך לחשוב - איפה שאני נמצא, איך אני יכול לעשות את הכי טוב
הוא לא.סביון
בעולם הזה יש דבר נפלא שאין לנו בעולם הבא - בחירה. אנחנו יכולים לשנות את העולם ולהשפיע על המציאות, מה שבלתי אפשרי לחלוטין בעולם הבא. אנחנו לא יכולים לדעת מה יש בעולם הנשמות, רק להשתמש בדימויים (כמו של הרמב"ם, לדוגמה). אבל מה שאנחנו יכולים לדעת, שהעולם הבא הוא השתקפות של מעשי האדם בעולם הזה. הוא עולם נצחי, כי אין בו שום שינוי והתקדמות. את שומעת? אין בו שום שינוי והתקדמות!!! זה לא מזעזע??? זה עולם שבו אדם נשאר במדרגה שהוא השיג ונהנה ממנה. אבל אנחנו רוצים להתקדם בעולם הזה עוד ועוד, כל עוד אנחנו יכולים!
לגבי הסוףסביון
"במדרגה שהוא השיג *בעולם הזה*"
אין לי אפשרות לערוך...
אם ככהאנו_נימי (G+)

מה זה עוזר בכלל לשנות את העולם אם אנחנו לא נהנים בזה וזה לא המטרה והתועלת האמיתית שבעניין?

מי אמר שאנחנו לא נהנים מזה?סביון
אם לא נהנים מזה, זו עבודה בפני עצמה. אותי אישית דווקא מזעזע לחשוב הפוך, ממש לא הייתי נהנה אם לא הייתי צריך לעשות כלום.
והעולם הזה הוא אכן המטרה והתועלת האמיתית, כמו שכתב מישהו מתחתי. ומה התפקיד של עולם הנשמות? או, זו שאלה קשה. לא למדתי מספיק על הנושא, אבל ממה שהבנתי בינתיים (זה גם בערך כתוב ברמב"ם איפשהו), הוא סוג של תוצאה מתחייבת מהמדרגה של האדם בעולם הזה, כלומר - אי אפשר מצד הטוב האלוקי שלא יהיה אותו. אל תבקשו ממני להסביר, כי אני לא אדע ויהיה פאדיחות. תחזרו עוד כמה זמן...
הכוזרי מדבר על זהזקוק לגאולה

כי מטרת החיים זה בעוה"ז, שלא כמו שאר הדתות שהוא העוה"ב, ואז שאלתך קשה.

דבר ראשוןאנו_נימי (G+)

שאלה יותר גדולה-אם יש עולם הבא אז למה צריך לחזור לפה בתחיית המתים???

תשובה-העולם הזה הוא פרוזדור,הכוונה מקום שאתה עובר דרכו.מסדרון.

בעולם הזה אתה עובד את ה' ומקבל שכר(אם נסביר את זה בצורה המופשטת ביותר שהיא לא כ"כ נכונה) ואז אתה מגיע לעולם הבא ומקבל אותו.

בתחיית המתים האנשים שעלו השמיימה חוזרים לפה לקיים עוד מצוות ולשפר את עצמם עוד קצת-מה שלא אפשרי בעולם הבא ולכן יש חפץ בתחיית המתים וחוזרים בה רק הצדיקים.

כדי לא להחמיץ את מה שיש כאןחוני המעגל פינות

אתה יודע איזו תחושה של החמצה תהומית יש למעלה על שניית בזבוז?!

איך אפשר לחשוב על לקצר את החיים?!

ה' רוצה שנהיה פה, ואנחנו רוצים רצונו.לך דומיה תהילה

ידוע שלאדם יש יצר חיים שטבוע בוחלילית אלט
אל תסמוך על זה שהעולם הבא יהיה לך יותר טוב מהעולם הזהבינתיים.

אם לא תתאמץ קצת

משמעות העולם הבא הואחן הכתב

שהעולם הפוטנציאלי שהולך ובא, זה הזמן של המקום שהולך ובא, ולא מקום אחר, העולם הזה הוא רמז על החומריות הזמנית וכל מה שלא קדוש ונצחי. (רמב"ם, הרמח"ל והרב קוק)  

רמב"ם הלכות תשובה פרק עשירי הלכה א-גירא ורך לבב

א אַל יֹאמַר אָדָם הֲרֵינִי עוֹשֶׂה מִצְוֹת הַתּוֹרָה וְעוֹסֵק בְּחָכְמָתָהּ כְּדֵי שֶׁאֲקַבֵּל כָּל הַבְּרָכוֹת הַכְּתוּבוֹת בָּהּ אוֹ כְּדֵי שֶׁאֶזְכֶּה לְחַיֵּי הָעוֹלָם הַבָּא, וְאֶפְרשׁ מִן הָעֲבֵרוֹת שֶׁהִזְהִירָה תּוֹרָה מֵהֶן כְּדֵי שֶׁאֶנָּצֵל מִן הַקְּלָלוֹת הַכְּתוּבוֹת בַּתּוֹרָה אוֹ כְּדֵי שֶׁלֹּא אֶכָּרֵת מֵחַיֵּי הָעוֹלָם הַבָּא. אֵין רָאוּי לַעֲבֹד אֶת ה' עַל הַדֶּרֶךְ הַזֶּה, שֶׁהָעוֹבֵד עַל דֶּרֶךְ זֶה הוּא עוֹבֵד מִיִּרְאָה וְאֵינָהּ מַעֲלַת הַנְּבִיאִים וְלֹא מַעֲלַת הַחֲכָמִים. וְאֵין עוֹבְדִים ה' עַל דֶּרֶךְ זֶה אֶלָּא עַמֵּי הָאָרֶץ וְהַנָּשִׁים וְהַקְּטַנִּים שֶׁמְּחַנְּכִין אוֹתָן לַעֲבֹד מִיִּרְאָה עַד שֶׁתִּרְבֶּה דַּעְתָּן וְיַעַבְדוּ מֵאַהֲבָה:

ב הָעוֹבֵד מֵאַהֲבָה עוֹסֵק בַּתּוֹרָה וּבַמִּצְוֹת וְהוֹלֵךְ בִּנְתִיבוֹת הַחָכְמָה לֹא מִפְּנֵי דָּבָר בָּעוֹלָם וְלֹא מִפְּנֵי יִרְאַת הָרָעָה וְלֹא כְּדֵי לִירַשׁ הַטּוֹבָה אֶלָּא עוֹשֶׂה הָאֱמֶת מִפְּנֵי שֶׁהוּא אֱמֶת וְסוֹף הַטּוֹבָה לָבוֹא בִּגְלָלָהּ. וּמַעֲלָה זוֹ הִיא מַעֲלָה גְּדוֹלָה מְאֹד וְאֵין כָּל חָכָם זוֹכֶה לָהּ. וְהִיא מַעֲלַת אַבְרָהָם אָבִינוּ שֶׁקְּרָאוֹ הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא אוֹהֲבוֹ לְפִי שֶׁלֹּא עָבַד אֶלָּא מֵאַהֲבָה. וְהִיא הַמַּעֲלָה שֶׁצִּוָּנוּ בָּהּ הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא עַל יְדֵי משֶׁה שֶׁנֶּאֱמַר (דברים ו-ה) 'וְאָהַבְתָּ אֵת ה' אֱלֹהֶיךָ'. וּבִזְמַן שֶׁיֶּאֱהֹב אָדָם אֶת ה' אַהֲבָה הָרְאוּיָה מִיָּד יַעֲשֶׂה כָּל הַמִּצְוֹת מֵאַהֲבָה:

ג וְכֵיצַד הִיא הָאַהֲבָה הָרְאוּיָה. הוּא שֶׁיֹּאהַב אֶת ה' אַהֲבָה גְּדוֹלָה יְתֵרָה עַזָּה מְאֹד עַד שֶׁתְּהֵא נַפְשׁוֹ קְשׁוּרָה בְּאַהֲבַת ה' וְנִמְצָא שׁוֹגֶה בָּהּ תָּמִיד כְּאִלּוּ חוֹלֶה חֳלִי הָאַהֲבָה שֶׁאֵין דַּעְתּוֹ פְּנוּיָה מֵאַהֲבַת אוֹתָהּ אִשָּׁה וְהוּא שׁוֹגֶה בָּהּ תָּמִיד בֵּין בְּשִׁבְתּוֹ בֵּין בְּקוּמוֹ בֵּין בְּשָׁעָה שֶׁהוּא אוֹכֵל וְשׁוֹתֶה. יֶתֶר מִזֶּה תִּהְיֶה אַהֲבַת ה' בְּלֵב אוֹהֲבָיו שׁוֹגִים בָּהּ תָּמִיד כְּמוֹ שֶׁצִּוָּנוּ בְּכָל לְבָבְךָ וּבְכָל נַפְשְׁךָ. וְהוּא שֶׁשְּׁלֹמֹה אָמַר דֶּרֶךְ מָשָׁל (שיר השירים ב-ה) 'כִּי חוֹלַת אַהֲבָה אָנִי'. וְכָל שִׁיר הַשִּׁירִים מָשָׁל הוּא לְעִנְיָן זֶה:

תלמד מסילת ישרים פרק א. הוא מדבר על זהנשוי שמח
אחרת איך תשיגי עולם הבא?!נער גבעות מצוי

צריך קודם לתקן ולהתעלות בעוה"ז.

הרמב"ם חולק עליךירא ורך לבב

הוא אומר שזו מעלת עמי הארץ ונשים והילדים.

*הרמבם מוסיף...חוני המעגל פינות
הרמב"ם לא חולק עלי ולא ההפך, אין לי רמה כזו.נער גבעות מצוי

ומה שכתבתי לא התכוונתי שזו התכלית, סתם כתבתי, תכל'ס. למי יש כוח לפרט?

כי ככה נבראנו, שנרצה לחיותמישהי בנערותאחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך