טוב דיי נמאס לי !הכל מאת ה'
נמאס לי לא להיות בשום מקום. נמאס לי לחשוב עלזה הרבה זמן!

לא להיות מוגדרת !

למה כל הזמן אני עושה את החיפוש הזה?
למה הקב"ה לא מכוון אותי מה הכי טוב עבורי?

למה אני צריכה כל חופש לחשוב עלזה ולהתבלבל שוב ושוב.
כל חופש!

למה אני צריכה לחזור מבני ברק ולהצטער שאולי אני מפספסת.

למה אני צריכה לחזור לאולפנה ולהתבלבל שוב ושוב.

נאממס לי להיות בין שתייהם!
להקרע בין שתייהם!

למה אני לי דעה ובחירה משלי?
אבל כל הזמן זה חוזר שוב ושוב.

למה אני בתור נערה מתבגרת,צריכה לשאול האם מותר או אסור,ברור שכל אחד עושה אתזה,אני בטוחה שמשיהי כמו בתוך החברה החרדית הן מוצאת את עצמן , שכל פסיקה שלהם זה ברוור זה מבוהר,ישר מה הרב אומר? ברור שאסור בנים בנות ברוור שאסור לעשות שירות לאומי.אני לא אומרת שלדתיים לאומיים אין פסיקה חד משמעית אבל ,לחרדים יותר קל.כי הכל ברור !! ואני בתור החברה שלי,לא יודעת מה לעשות!
למה אני מוצאת את עצמי בין שתי חברות שכל אחת רוצה ללכת למקום אחר ואני הנייטרלית?
למה הם לא מתפשרות ואני צריכה לבחור?
אני מוצאת את עצמי קרועה בין שתייהם,ואני מוצאת את עצמי ברחוב להחליט לאן אני הולכת או אלייה או אלייה.
כל האוטובוס מחכה שמישהי תתפשר אבל אני הנייטרלית אני בין שתייהם!
וזו בדיוק המחשה להתלבטויות שלי !!

דיי נמאס לי ללכת לשיעורי תורה ולפגוש חברות מתחרדות!
לא באלי יותר!
לא באלי לדבר עלזה.

נאמס לי שחברה הכי טובה שלי היא מתחרדת ואני לא. כי אני לא יודעת מה כדאי לי ! לא יודעת מה טוב לי.
פעם הקב"ה אמר לי שהדרך הנכונה היא החרדית עבורי..
אבל פתאום הוא אומר לי משהו אחר..

אז למה פתאום אחרי כמה שנים אני אמורה לשנות כיוון?

למה אין לי דרך?נמאס לי שכולם עושים מה שבלאהם נהנים,ואני יום וליל חושבת עלזה?

טוב ,דיי נמאס לי.

לא רוצה לבחור דרך,
פעם הייה לי הרבה יותר טוב,הייתי הולכת לשיעורים הייתי צמאה לזה
אבל אני לא יכולה,כי כל שיעור שאלך הגיוון שב"ה יש ,מבלבל אותי שוב ושוב.

כל אחד אומר אחרת. אבל לי אין בחירה.

למה אני לא בטוחה בדרך שלי ?

טוב,תודה שקראתם

וואוו, נשמע ממש קשה.סביון
כל אחד עובר תקופה שבה הוא לא סגור על עצמו, מיטלטל מצד לצד בין הגלים וצריך להחליט. זה באמת קשה, וכשזה קיצוני (נוגע לכל דרך החיים) זה עוד יותר קשה. אבל תחשבי על זה ככה - אשרייך שאת צריכה לבחור את הדרך שלך בעצמך, ולא "כי זה מה שכולם עושים" (מתוך "פה קבור הכלב"...)! תחשבי איזה נהדר זה שאת לא תהיי שכפול של פס ייצור דתי-לאומי או חרדי, אלא פשוט תהיי עצמך, בלי הגדרות מיותרות! יש שיעור שנראה לך מעניין? מחזק? אז תלכי אליו, מה משנה לאיזה זרם שייך המעביר? יש דבר שנראה נכון בעינייך לעשות, אז תלמדי את הסוגיה כמו שצריך, תתייעצי עם מי שצריך, ותקבלי החלטה! בסוגיית "עשה לך רב" זה באמת קצת יותר קשה...
את צודקתטיפה של אור
אבל למה חייב להשתיך לסוג מסוים ? תעשי מה שאת חושבת לנכון , מה שאת רוצה ! את רוצה להתחזק ? תתחזקי!אשרייך!! אל תלכי לשיעורי תורה במחשבה שאץ נולכת לברר מי תיהי , תךכי במטרה ללמודד ,להעשיר . אני גם כמוך אבל אני סומכת על ה' שיראה לי את הדרך הכי נכונה בשבילי , אני מסתמכת על זה שבעתיד אדע יותר על עצמי ואז אחליט ...
אני כל הזמן חושב על הנושאים האלונשמה תועה

וכול הזמן עורך במוחי דיונים בין שני הצדדים שבי אחד המסקנות שהגעתי אליהם זה שלא משנה באיזה צד אבחר תמיד אני יחשוב אולי הצד השני צודק וברור שבכול המגזרים יש אמת השאלה על מה שמים דגש בחיים בנתיים  אני חושב שהאמת על מה לשים את הדגש בחיים היא איפשהו באמצע ושיש לנו המון!!! מה ללמוד מהציבור החרדי על אהבת תורה ומסירות נפש על התורה ועוד כמה נושאים כמו צניעות ויחס לרבנים אז אני משתדל ללמוד מהם את הדברים האלו אבל ממש עוד לא הכרעתי מקווה שמישו בכלל הבין מה כתבתי

היי. אני הבנתי,אני מסכימה איתךצהובה

וממש הזכרת לי את עצמי

וואו. אני כל כך מזדהה עם זה.חלילית אלט
הדבר היחיד שאני יכולה לעשות הוא לאחל לך הצלחה בכל דרך שתבחרי.
אין לי פתרון קסם, גם אני באותה בעיה...
ממ תודה לכם.ו...הכל מאת ה'
אני עונה לכם ביחד,

אם אחזור לשיעורי תורה,אתבלבל,אני אנסה לחזור .
לא יודעת..
אני לא יודעת מה יש לי!

היום פגשתי מישהי שתמיד אני מדברת איתה,ופשוט התחלתי לבכות לה,נמאס ליי למה זה קרה לי ?זה קשה להיות בין שני כיוונים.

כל הזמן זה קורה לי .אם הגעתי למצב כזה,כנראה שזה לא פשוט בכלל.אולי רק אני חווה את המצב קשה בהרבה יותר ממה שהוא צריך להיות..ואוף אני פורקת לכם דבריים שאני לא אמורה לפרוק לאנשים וירטואלייים.אבל אני חיייבת.. אולי זה מכל התיסכולים של כל השנים שלי,לא יודעת.

למה צריך מגזר מסויים? כי זו דרך חייים.
שאין לך מסגרת ברורה,אז אתה נאבד בתוכה.
אדם לא יכול לחיות על פי שום מגזר,יש כאלו,אבל בנוגע למוסדות לימוד,ועוד ענינים וקהילה ? מה אז הם בוחרים?
זה לא פשוט,גם ככה הסביבנ שלי לא הכי דוסית וקשה
לי!!
קשה לי לחיות ככה.
אני הרבה זמן עושה את החיפוש הזה.
וזה לא כיף לי.

אני מפחדת שבסוף אבחר חרדי ואז אני הצטער..
אני מפחדת שאבחר דתי לאומי ואתאכזב..
אני לא יודעת מה הדרך שלי !

אני חושבת שהכי טוב זה שאתנתק מפה לתמיד,
ערוץ 7 מקום מדהים,ועזר לי הרבה,וכל האנשים המדהימים שפה,ובגלל השאלה הזאתי נכנסתי לפה .
כדאי שיהיו לי תשובות!
עזרתן לי בהרבה דברים..
אבל הבלבול תמיד יהיה.

וממ סליחה אם פגעתי או העלבתי מישהו,זאת לא הייתה הכוונה (:
ותודה על הכל. על הרבה דברים .
שמחנו לעזור, בהצלחה בהמשך הדרך!סביון
תקשיבי יקרה.שאילתא מקוננת

דבר ראשון את צריכה לנשוםחיוך.. את נשמעת מאד בלחץ להחליט וזה בכלל לא עוזר!

דבר שני גם אם תבחרי זה לא סוף העולם. את מתחרטת ומרגישה שזה לא המקום המתאים לך, אז עושים חשב מסלול מחדש.

עצה שאולי תועיל לך (נתן לי אותה רב שהתייעצתי אתו לגבי הנושא הזה).

לפי הבנתי את מכירה את שני הצדדים די טוב, אז, קחי לך מחברת ותשבי לכתוב לך שאלות. שאלות שלדעתך אם תצליחי להגיע להחלטה מהי התשובה הנכונה הרי שבחרת לך מגזר. (כגון יחס למדינה...זה הבסיסי ביותר..) את השאלות הללו תפני לרב מהחרדי  ורב מהדת"ל (רבנים שאת מעריכה ויהיה לך נח לפנות אליהם) שיענו לך תשובה. ותשקלי אותן...תעשי מן מסע שכנוע, איזה מהצדדים משכנע אותך יותר... (הרב שהתייעצתי אתו סיפר לי שמישי שעשתה את זה ממש עשתה מחקר על כל אחד מהצדדים.)

מזהירה שזה דבר שלא כל כך קל לעשות. דורש הרבה עבודה.

מקווה שעזרתי והמון המון בהצלחה!! 

אם את עדיין פה...אמונינוש

אני נמצאת גם באותה התלבטות,. אני אמנם לא בכזו דרמטיות, אבל יש מצב שאת יותר טובה ממני בהבעת רגשות.

אני חושבת שכדאי לך לכתוב לעצמך מה זה אומר להיות חרדית- מעלות וחסרונות, מה זה אומר להיות דת"ל- מעלות וחסרונות,

אח"כ לראות איפה זה מתנגש לך וללכת להתייעץ עם רב/רבנית שאת סומכת עליהם,

זה יעשה לך הרבה סדר בראש,

אני גם הייתי במצב שלא מסוגלת לשמוע שיעורים, ופשוט הרפיתי, אחרי כמה זמן ראיתי שאני מסוגלת שוב פעם...

ואל תדאגי - את בגיל המתאים לבילבול, תחשבי מה זה עושה לבן-אדם כשהוא כבר עם משפחה וכו'...

אם את רוצה עוד תשובות- מוזמנת...

תודה לשאר.קצת הצלחתי להרגע.הכל מאת ה'
אני באמת מאמינה שבסוף הדרך היא תהייה נכונה לי.

אני לא יודעת אם לברר שוב ושוב יעשה לי טוב,
ללכת לרבנים להתייעץ,אני לא מסוגלת.

נמאס לי לחשוב עלזה.

תודה על העצות.. שאני ארגע לגמרי אני אברר שוב.

למרותשנראלי שעדיף לי להפסיק לדאוג,פשוט להמשיך במסלול שלי,ושה' כבר ינוט אותי לאן שאני צריכה ללכת..

ואם הוא רוצה שאני אחשוב עלזה,
אין לי מה לעשות וכנראה שעדיף שאלו יהיו המחשבות שלי מאשר דברים אחרים.. אז תודה
טוב שנרגעתאוריתושלה

מקווה שזה לא ילחיץ אותך אבל אני בסירה כמוך רק שאני חרדית...(:

זה לא רק אותך מבלבלדת"י

תביני, אין הבדל בין אדם שקורא לעצמו "חרדי" לבין אדם שקורא לעצמו "דתי לאומי".
למעט השקפה ולבוש. שניהם מחויבים לשולחן ערוך על כל סעיף הכי קטן.

יש רב יקר מאוד, שמו הרב רביד נגר. אולי את מכירה אותו...
הסיפור עליו מאוד מיוחד. הוא אדם שהיה חילוני בצעירותו ולאט לאט התחזק.
בהתחלה הוא לבש כיפה סרוגה אך אחרי כמה זמן החליף אותה. 
זה לא אומר שאם הוא החליף את הכיפה... הוא הצטרף לחבר'ה היותר חזקים.
הוא עדיין אותו אחד. מחויב להלכה. רק עם לבוש מעט שונה. זהו.

אני ממליץ לך לחפש אותו ביוטיוב. מאוד מהנה לשמוע את מה שהוא אומר,
הוא משלב הומור שהנוער מתחבר אליו ומבין אותו... מדבר איתם בגובה העיניים.
הוא עוסק רבות בנוער ואפשר להגיד שהוא הרב שלהם.
יש לו אתר באיטרנט "אור לנוער" עם מלא שו"ת בנושא ואפילו תוכלי לשאול אותו שאלות באופן אישי והוא יענה.
את לא היחידה שזה מאוד מבלבל אותה.

הרב תמיד אומר:
"לא הכובע - קובע ולא המעיל - מועיל ולא העניבה - מוסיפה ענווה
וזקן גודל בלי מים וכיפה אפשר לקנות ב5 שקל"
.
תזכרי תמיד להיות עצמך. תבדקי כמה את באמת מחוברת לקב"ה ולשולחן ערוך.
אז באמת תהיי "בת של מלך".
בהצלחה רבה חצי חיוך

וואו, איזה נס שהגבת, זה מועיל לכולם...אמונינוש

צדיקה!!לא נולדתי
קודם כל תודי לה' שזה הנסיונות שלך. יש לך בחירה בין טוב לטוב. ואני אסביר:
לדעתי העניה, לאדם יש הגדרות מסוגים שונים כמו מגזר, רמה דתית, ואפילו עדה, וזה מבורך. כמו שכתבת באמת אי אפשר ולא בריא לחיות בשני העולמות, גם לעצמך וגם למשפחה שתקימי בע"ה. אולם, הדבר כלל אינו סותר את האהבה שיש לרכוש לאחרים, גם (ובעיקר) למי שלא מאותה ההגדרה כמוני, למשל מישהו ממגזר שונה.
אני רואה את כל מי ששומר מצוות בתור אדם טוב וצדיק שזו הדרך המתאימה ביותר עבורו לעבוד את ה'. המתאימה ביותר עבורו!!! זה לא שאני יותר טובה מחבדניק, ולא שברסלב יותר טוב ממני, והחרדים עדיפים על חבד וכדומה. התפיסה צריכה להיות שכולם צדיקים ויראי שמיים. משמחים את הקב"ה. אלו ואלו דברי אלוקים חיים. ולנו נתונה הבחירה באיזו מהצורות אנחנו הכי עובדים את ה' בצורה המתאימה לנו.
בעולם הזה יש לנו המון משימות, ואפשר להגיד שכל זרם מקדש שם שמיים בתחום אחר או במשימה מסויימת יותר. למשל החסידות מדגישה בעולם את ההתלהבות בעבודת ה', החרדים בדקדוק ובלימוד תורה, הדת"ל ביישוב הארץ וכדומה.
אז לסיכום. את לא צריכה להרגיש קרועה. את יכולה לבחור קצת טוב מכל מגזר, ואז גם לבחור לעצמך דרך חיים ודרך לעבודת השם שמתאימה לך. ותכלס? כולם אהובים לפני ה'!!
נשמע מסובך אבל קורה להרבה אנשיםהאש שלי

בגילצעיר אדם עדיין לא סגור על עצמו הוא צריך לראות את התמונה הכוללת ואז לבחור לו דרך אז ביינתיים הוא מיטלטל מכאן לשם ומשם לכאןולא יכול לבחור אבל בסופו של דבר אדם יכול להינעל על דרך שמתאימה לו ספציפית.בהצלחה רבה!!

בשמחה תמידד (=

נשמה,

גם לי יצא הרבהה לחשוב עלזה..

ומה שאני משתדלת לעשות הוא דבר כזה-

להיות עובדת ה'.

לא משנה אם זה אומר לגור במאה שערים או לגור בשומרון-

פשוט לחפש בכל דבר בחיים שלי מה ה' היה רוצה שאני יעשה עכשיו.

זה בכלל לא פשוט, אבל תכנסי לזה וזה עובד!!

לעבוד את ה' זה ממש לא רק ללכת עם חצאית וגם לא רק ללמוד תורה-

זה גם האם השפה שלי נקייה?

האם אני אוהבת את הזולת באמת??

וואו יצא עמוק.. חצי חיוך

מקווה שעזרתי

לא הבנתם אותי נכון.הכל מאת ה'
ברור שבראש ובראשונה,זה להיות עובדת ה' בלי הגדרות!

זה אין ספק,ואני גם לא רוצה אתזה.
כל מה שאמרתם זה הדבר הראשון מבחינתי.
לא אמרתי שאחד טוב ושני לא.חלילה.
וקודם כל מידות טובות לפני הכל.
ובגד לא קובע ושום דבר.

אבל הכוונה שלי היא לדרך חייים,
כן שירות,לא שירות, אולי סמינר,למוסדות לימוד,לקהילה,להקמת בית.איפה הילדים ילמדו וכו.
נכון שחלק מהשאלות רחוקות,אבל אני בונה אתזה כבר מעכשיו.

אני לא באמת רוצה להכניס את עצמי "להגדרה"-
אבל כאשר וזה נוגע,לקהילה,לבחירת דרך.
אתה צריך להיות סגור על עצמך..
חרדי ודתי לא אומי,זה קהילתיות שונה,סגנון אחר.
זאת הכוונהשלי.

שדרך החיים של שני הצדדים ש-ו-נ-ה .
ולכל בחירה יש גם השלכות.

אוקי ויש כאלו שלא מוגדרים,אשרייכם!
אז אני משהו אחר,אני רוצה להיות מוגדרת שיהיה לי יותר קל בבחירות שלי בהמשך, סבבה
אם אתם אומרים שלהיות עובד ה',אין בעיה.
אז איך זה שיש לי חברות שעזבו את העולם הדתי לאומי ועכשיו הם חרדיות? ולהפך..

הם בחרו דרך חיים ,וזה בדיוק מה שאני רוצה לבחור.
ברור שזה לא קביעה יאלה קבעתי.
זה הכל,זה התחברות,זה סגנון
זה דרך חיים.

בעיקרון,ההשקפה שלי היא דתית לאומית,אבל ברגע שאני יודעת שיש חרדים שהם גם צייונים,אז זה מקשה אליי כי בעצם,אין הרבה הבדל בינהם,חוץ מלבוש וששתייהן בקהילתיות שונה. אז זה מקשה אליי לבחור איזה קהילתיות את מוכנה להיות? (:

טוב,בכל מקרה,אני צריכה לתת לדברים לזרום ולסמוך על ה' שהוא כבר מסדר את העיינים,אולי לא סמכתי מספייק עליו..
תודה רבה לכם.(:
פשוט עשה לך רב ותצא מכל הספקות, הולך לפיו וזהו!yagel

תקרא את התגובה האחרונה שלי לשרשור.הכל מאת ה'
אני הולכת לפי כל הרבנים. למה? כי אני לא מוגדרת!
להלכות-לרב עובדיה זצק"ל.

אבל זה לא קשור עכשיו,
אני אמורה לבחור דרך ,ועד שאין לי דרך,אין לי רב.

דברתי בכלל על ההתלבטות שלי לדרך חיים לא לבחירת רב.

רב חרדי יפסוק עלפי השקפה חרדית.
ורב דתי לאומי יפסוק לפי השקפה דתית לאומית .

לדעתי את מסתבכת כי את מכניסה את עצמך למסגרותyagel

אעפ"י שאני מוגדר דתי לאומי, לומד שם וכו' אני מגדיר את עצמי כאחד שרוצה לחיות את חייו לפי ה'.. מעמיק מעיין פוגש רבנים מתפעל מכל איש תורה בל לשייך אתו לשום מקום

קודם כל .. אשרייך !!דרשתי קרבתךך
איך השם שמח בך שאת עוברת תהליך של בירור , העמקה .. שאת לא ממשיכה ככה בלי לעשות איזה סטופ ולהבין לאן את הולכת ! .. אני ממש מבינה אותך . זה תהליך שעבר גם עליי וגם על חברות שלי .. באמת , לי לפחות הייתה ממש את אותה ההרגשהכמו שלך ! שאמי לא מסוגלת להמשיך בלי לדעת לאן .. קודם כל אל תהיי בלחץ מטורף, בסופו של דבר השם יכוון אותך לאן שיעשה לך הכי טוב, והכי יהיה מותאם לך .. שתיים, בכל זרם יש הרבה כיוונים בתוכו , ככה שתמיד תוכלי למצוא מה שמתאים לך באופן אישי (מצד אחד , כמו שאמרת זה ממש מבלבל .. מצד שני .. תחשבי איזה דבר מדהיםזה) , זה הזמן שלך לטעום מהכל - לראות מה באמת מזיז לך משהו בלב ועושה אותך ליהודייה טובה .. בסופו של דבר את תמצאי את הדרך שלך .. אז באמת בנחת ובשמחה . היום כשאני טיפה אחרי ההתחלה של הדרך אני מבינה שתמיד נהיה בשאיפה כזו להתקדמות , גם היום .. זה בדברים יותר גדולים ויותר משמעותיים ותמיד תמיד קדימה "רק הדומם שלם" אל תצפי לאיזשהיא תחושת שלמות כי זה לא יקרה .. עד הגאולה לפחות בעזרת השם ! בינתיים מה שאני מציעה לך זה באמת, להחליט שאת עוסקת כרגע בחובות שלך - במצוות , שעליהם לא תוותרי לא משנה לאיזה זרם תשתייכי, אין חפיפניקיות! ותוך כדי שומעת וטועמת נושאים שאת אוהבת מהרבה רבנים .. בענווה גדולה ! והלב שלך כבר ירגיש בסוף מה הוא חפץ .. למרות כל הבלבול ! את באמת מדהימה ! והכל יהיה בסדר !!
לפני הכל:לך דומיה תהילה

המון המון המון בהצלחה!

אשרייך שאלו האתגרים הגדולים של חייך.

ולגבי מה שכתבת:

נסי לנתח את המצב בצורה הדרגתית.

עם איזה עולם אני יותר מזדהה?

אילו קשיים יש לי בה?

הקושי הוא פנימי, שלי, או מצד החברה?

אם הוא מצד החברה - הוא מספיק בשביל להתחשב בו?

ואם הוא פנימי - מהו? מאיפה הוא נובע? זה אמיתי?

קחי כמה דקות, אפילו תכתבי לך על דף.

זה מין תרגיל, אבל זה עושה סדר בראש.

כשיודעים להצביע על הבעיות, יותר קל לפתור אותן.

אחרי שתסיקי מסקנות, קחי זמן לעכל אותן ולחשוב עליהן עוד פעם.

אבל שוב, בגלל שזו דרך טובה וזו דרך טובה, יש מקום גדול להזדהות האישית שלך. (לכן גם הצעתי שתתחילי בשאלה הזאת). "אין אדם לומד תורה אלא במקום שלבו חפץ" - יחד עם השכל והנתונים האובייקטיביים האחרים, יש משקל רציני לרצון שלך בעבודת ה'.

בהצלחה רבה!

דבר ראשון מזדהה מאודאניייי

אם כי נראה לי שאצלך זה יורת חזק מאשר אאצלי

דבר שני- אשרייך על הרצון הטהור לעבוד את ה' בצורה הנכונה לך! את מהממת!! ה' רואה את זה  ויודע מה את חושבת ומרגישה. והוא יעזור לך להגיע לאמת הנכונה עבורך.

דבר שלישי- זה גיל ההתבגרות, גיל שבו מבררים את הדרך שלך, את העמדות והעקרונות שלך. ואחכ יוצאים מחוזקים ובטוחים בעמדה שלך. אל תתני לזה לשבור אותך, מה שאת מרגישה זה טוב! זה מה שגורם לך להגיע לאמת האמיתית והמדויקת לך ביותר.

דבר רביעי- תנסי לא לעבוד את ה' עפ"י מגזרים. תמיד, בכל מצב בו את נמצאת תנסי לעובדו בהכי ראבק , שמחה וכוונה.  יכול להיות שיש משהו שאת רוצה ללמוד מהחרדים. ומשהו שאת יותר מתחברת אליו מהציבור הדת"ל. את לא צריכה  לחיות תחת הגדרה של דת"ל/ חרדיה/אחר... תחשבי עלזה.. אולי זה ירגיע אותך..

בהצלחה מהממת!! ממש ריגשת אותינשיקה

וסליחה, לא קראתי את מה שאמרת בתגובה האחרונה שלך אז קבלי באניייי

ביטול על דבר רביעי..קורץ

נתנו לך כאן תשובות נפלאותלחפש את האור

בס"ד

באמת שקודם כל - כל הכבוד לך שזה מה שמעסיק אותך ומפריע לך.

אנסה להוסיף מספר דברים שנראים לי שאולי יכולים לעזור:

קודם כל זה מבורך וניפלא הרצון הזה והוא נובע מתוך דבר טוב. רצון לחיים בלי פשרות ובלי להתפשר על בינוניות. אלא רצון והחלטה לחיות חיים מלאי אמת ועם האמת ללכת עד הסוף.

לפעמים הרצון הזה מייסר - זה נכון אבל יחד עם זאת צריך לזכור לשמוח בזה שיש את הרצון הזה.

הברור הוא אומנם קשה ולא קל אך בסופו ובמהלכו הוא מוליד התבגרות וחכמה. הרבה פעמים בחיים יכול לקרות שיש לנו דברים שמצערים אותנו ובגלל שאנחנו סובלים מאותם דברים אנחנו מתגברים על הקושי לעמול עליהם ולהתקדם בהם - אומנם בגלל צער אך בסופו של דבר שמתסכלים לאחור שמחים בדרך שעברנו אפילו שמה שגרם לנו לעבור את הדרך ולהתקדם ולא לדרוך במקום היה צער וסבל שבשביל להתרפא מהם עמלנו ועברנו בדרך שה' מוליך אותנו בה.

קודם כל תפילה והרבה ממנה - כמו לכל דבר בחיים. להתפלל(ולשוחח עם ה') מתוך הבנה שה' איתך בדרך ושהוא נותן לך אותה באופן מיוחד כי זה הכי טוב עבורך - כפי שרק הוא יודע מה הכי טוב עבורך. להתפלל מתוך שמחה מעצם התפילה עצמה גם אם לישועה לוקח זמן לבוא. כלומר מתוך הבנה שהתפילה היא בעצמה תכלית ולא רק מטרה - כך אפשר להיות יותר סבלניים ולא להתייאש מלהתפלל גם אם צריך זמן רב.

תדברי עם ה' ותשתפי אותו - תבקשי שהוא ייתן לך את החכמה להבין מה הכי טוב ונכון לך ואת הלב הטהור לראות את רצונו האמיתי. שיושיע אותך מהספק ושייתן לך בנתיים אמונה ובטחון בו לעבור את הדרך בהצלחה.ותזכרי שרק הוא יכול לעזור.

ממליץ לך לעיתים קרובות לנסות למצוא מקום רגוע ונעים ושקט ושעושה לך טוב בלב, ליישב בו את הדעת ולהתנתק מהסחות הדעות המפריעות לך והמבלבלות אותך -אני חושב שזה מאוד יקל עלייך עם הקושי והבלבול. (באופן כללי ממליץ מאוד על הספר "בשדי יער" של הרב שלום ארוש)

לגבי שירות לאומי - לדעתי האישית באופן כללי אני חושב שנכון שבנות יתחילו ללמוד לימודים הנצרכים למען פרנסתן במקום לעשות שנת שירות לאומי ולדחות את הדבר בשנה או יותר. תחשבי על זה שהדבר הזה מאוד יכול להיות חשוב עבורך ויקל עליך להתחתן וגם סיכוי טוב שיקדים את הזמן שבו תוכלי לעשות זאת.והרי חסד עצום הוא הקמת משפחה וגידול ילדים.

אני מוסיף לך מאמר של הרב אליעזר מלמד בנושא:

http://www.yeshiva.org.il/midrash/4751

בהצלחה

נכון שיש טוב בלהתחיל ללמודלא נולדתי
אבל יש גם מעלות רבות לשירות לאומי
למשל
התבגרות נפשית
חסד ונתינה
סדר וארגון
את אחראית לעצמך (מעודד אחריות)
וכל התכונות האלו יתרמו לזוגיות אח"כ
כמו כן, לא לעשות שירות לאומי עלול לפגוע במציאת עבודה
ובכלל- זאת שנה כיפית בהחלט
שנת מדרשהלחפש את האוראחרונה

בס"ד

אני חושב שאת כל הדברים שכתבת (אולי חוץ מהקושי המסוים שעלול להיות במציאת עבודה) אפשר לקבל בשנת המדרשה.

אומנם צריך לחשוב איך לעשות את השנה באופן נכון בשביל להוציא ממנה את המיטב אך אני חושב שהיא הרבה הרבה יותר מועילה.

התבגרות נפשית,סדר ואירגון, אחראיות לעצמך (מעודד אחריות) : התנהלות בשנה זאת בתנאי פנימייה מחוץ לבית מאוד מבגרת.

חסד ונתינה : ב"ה שנה של תורה עבורך תוכל להיות לך בסיס שממנו תקבלי את הרצון והכוח לגמול חסדים לכל החיים ולא רק לשנה אחת.

בנוסף אולי כדאי לשלב בשנה הזאת מעט עבודה בשביל עצמאיות

וגם התנדבות כלשהי (באופן מועט שלא תפגע בשנת המדרשה).

תחשבי על זה שהבית שתקימי בעתיד ב"ה יתבסס על האישיות שלך והילדים שבבית יקבלו ממך את החינוך וככל שאת תשתפרי אמונית לדוגמא כך התועלת והברכה עבורם יהיו מאוד גדולים  - דבר שאני לא חושב שתוכלי להשיג בשנת מדרשה באותה מידה.

קראתי הכל ואני לא יודעת מה לומר לךמישהי בנערות

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניקאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך