אמונהאיסי
את הרב בישיבהאברימל'מד
אוקיאיסי
את המדריך (מהסניף, מהישיבה)אברימל'מד
חבר טוב, אבא... כל מי שהוא מרגיש פתוח מספיק וקרוב אליו בשביל לשאול
אישית-מנסה עם חבר שקצת תופס ראש,רציני ומבין דבר.אנו_נימי (G+)
וכמובן מעיין בספרים.תתחיל מהרב אבינר והרב אורי שרקי.
איסי אולי תשאל פה?פרש יהודי
ובת?לטובה
מי שאת מרגישה שיעזור..לא נולדתי
אצלי זה לא קבועלא טיפש עשרה
מי שהכי מתאים לשאלה הזו. פעם למשל בקשתי ממרצה שהגיעה לשבת כתובת וכתבתי לה בענין. כל פעם זה משהו אחר לחלוטין.
בכל מקרה אולי יעודד אתכם שהאדמור מלובביץ' אמר שספקות באמונה זה בגלל הכוח של הגלות, לא בגלל שיש לך בעיה.
זה לגיטמי שיש שאלות כשהמטרה ללמוד ולברר את היסודותשואף לאור
ולכן לא להדחיק,ללכת ללמוד אבל חשוב לשאול את מי שיודע והתשובות שלו אמינות,אם מצאת מישהו שלא יודע לענות אל תחשוב שאין תשובה,תתקדם ותמצא משהו שיודע לענות משום שתשובות יש.
גם אם אתה לא פתוח עם הרב שלך,השאלות האלו הן שאלות של מידע,ופחות שאלות שיש להן גוון אישי (למרות שברור שלכל אדם יש גם את הצד האישי שלו בדברים) אז אולי בהתחלה תשאל שאלות שהן יותר מהצד של מידע בלבד,בהמשך יתכן שתפתח אליו (אפילו סביר) ותוכל לשאול את הכל.בשביל זה הרב שם.
בכל מקרה אם זה לא הולך,תנסה לחפש אדם אחר ,אבל שוב חשוב שהאדם הזה יהיה אדם ירא שמים שלמד ויודע.
מסכים בגדולסביון
נשמע כמו שאלה בקרוב אליך
א"י השלמה
תכלס באמת אתה יכול לשאול שם...
לגיטימי בהחלטחוני המעגל פינות
לנסות לברר ולא להתיאש גם אם הבירור לוקח כמה שנים טובות....
>>>לך דומיה תהילה
התורה היא כל-כך גדולה יותר מהשכל האנושי, שזה פשוט טבעי שיהיה פער בין השניים. על הפער הזה צריך לגשר בלימוד תורה וברצינות בקיום מצוות. (כי התורה היא כל החיים וכוללת גם את המעשים. כשמקיימים זוכים יותר להבין).
הזכירו כאן את הספרים של הרב שרקי והרב אבינר - בכל הנוגע להסברות עמוקות מצד אחד ופשוטות מצד שני, מבחינתי הם המובילים ופותחים פתח גדול מאוד לאמונה.
את מי נכון לשתף: את מי שיש לך את הדיבור הכי ישיר איתו. מי שאתה יכול לשתף אותו בחופשיות בעניינים אישיים ויבין אותך. וכמובן, כדאי שיהיה מי שיוכל לספק לך תשובות.
(אם אתה לא מוצא, אתה יכול לכתוב לי בפרטי).
מצוין שיש לו שאלותחן הכתב
אפשר להתקשר לחברים מקשיבים או לשלוח לאתר שלהם, אפשר גם לצפות בשיעורי אמונה באתר מכון מאיר, וחוץ מזה את מי שמכירים בו שהוא או היא יוכל / תוכל לענות לך .
מסכימהלא טיפש עשרה
שאלות הן הדרך לתשובות, ותשובות הן הדרך לאמונה.
אבל זה מסוכן להישאר הרבה זמן עם השאלות בלי תשובה....
אני אישית מכירה כמה וכמה בנות שנפלו מזה.
חבר טוב ממשנער גבעות מצוי
רבנים, יבקש מה' בעצמו
לשאול רב איזה ספר ללמודמושיקו
לכתוב את כל השאלות.
ללמוד את הספר המומלץ.
לבדוק אחרי זה איזה שאלות נשארו
צריך ללמוד ספרי אמונהשעות של אמת.
גם כדי לפתור את השאלות לפני שהם עולות וגם כדי להבין שלכל שאלה יש תשובה. ככה גם כל העולם האמוני יותר מבוסס ועשיר, והוא בנוי על יותר מ"מה שלמדתי בגן פלוס 2 שאלות שהיו לי ושאלתי את הרב"... בסופו של דבר גם תוכל לעזור לחברים שלך לענות על שאלות ולענות לבד על שאלות שיהיו לך גם אם הספר לא דיבר עליהם.
אני בעד לתקוף רבנים עם שאלות קשותנריה3
תחביב שלי, ככה בדרך כלל גם מקבלים תשובות בזמן...
חחח מהתוקפים אה?נוצת זהב
השאלה היא האם אתה תוקף כדי לקבל תשובה בהבנה או כדי להוכיח וזה?
זה נאמר בצחוק, אבלנריה3
אם זה תחביב סתםלך דומיה תהילה
זאת ממש חוצפה.
זה לא תחביב, זו הדרך הנכונה בדברים אלו כינריה3
זה נושא שבוא אדם לא יכול מתפשר על תשובות שלא מספחק טובות,
תשובות שרבנים רבים מביאים (לחבר שלי רב ענה "כבר חשבו על זה לפניך"!)
ואם הוא לא מקבל תשובה שמסתברת לו הוא צריך לאמר לרב עם כל הכבוד, קשה לי לקבל את מה שאמרת ולאמר לו שיחפש תשובה גם אצל רבנים אחרים, במחילה מכבודו.
אני לא באמת נהנה להציק לאנשים, דל"ת, רק מתבטא בצורה מוזרה =)
מזכיר לי...נער גבעות מצוי
חבר'ה חפרנים שלא באמת רוצים לקבל תשובה ![]()
כמו שצריך.איסי
חברים מקשיביםמשמעות!!
יש שם הרבה שאלות ותשובות יפות וברורות על אמונה..
אם יש קשר טוב עם ההורים ואם אפשר לשאול אותם- הכתובת הכי טובה312214471
תודהאיסי
מישו הגיב פה בשמי וזה לא אני!!! מה לעשות??שעות של אמת.
לבדוק מי השתמש לך בפלאפון לאחרונה ;)בלי שם
אני מהמחשב..שעות של אמת.
וזה לא מישו מהמשפחה..שעות של אמת.
אולי זה משתמש אחר שיש לו מוות לערבים עם סימן קריאה אחד...עולה בשביל
שתבדוק בכרטיס אישי אםתפוחית
הי, תשאלי בפורום משוב וטכני...מתמודדת...
בדף הראשי..
איסי אולי תשאל פה..פרש יהודי
מנצלשת - לגבי בנות שאין כלכך קשר עם רבסתרי המדרגה
הם גם יכולות למצוא רב לשאול אותו, ואם לא, בשביל מה יש לרבאמונינוש
אישה?- קוראים לה רבנית במקרה
יש גם רבניות בזכות עצמן
תפוחית
אני עדדין מצטרפתת למי ששאלה כאן על בנות...
אהבת ישראל!!
יש לך שאלות באמונה? מאיפה את? בת כמה את? אם נדע אתאמונינוש
הפרטים האלו נדע לכוון אותך למישהו המתאים,
באופן כללי- כדאי לקרוא בספרים, לכי לחנות הם כבר יפנו אותך לספרים בנושא שאת רוצה,
כדאי להתחבר למישהי שכבר קיבלה את התשובות, ככה היא תוכל לענות לך יותר מדוייק אלייך- אולי יש לכם באזור פרוייקט חברותא?
כדאי ללכת להרצאות בנושאים שונים...
וסתם ככה- רב הוא לא רק לבנים.
עם המשפט האחרון אני מסכימה בשמונים אלך ואחד אחוזים!!!!
אהבת ישראל!!
אבל עובדתית בנים נחשפים לעולם הרבני הרבה יותר מאשר בנות.. אצל בנות גם אם יש את הרב של האולפנה.. (וזה נורא משתנה מה זה אומר מבחינת הבנות בכל מקום..) את הראש אולפנה אם זה לא בת.. אממ.. ואת אבא או אחים או לוידעת מה.. ברעיון אני לגמרי מסכימה גם עם זה שלבנות אין קשר לעול הרבני כמו שיש לבנים (לא שזה צריך להיות אותו דבר. לדעתי לא. אבל כן אני חושבת שנכון שלבנות בחטיבה ובתיכון יהיה קצת יותר קשר לעולם הרבני.. זה יכול לתת המון!
ודיברתי באופן כללי
אולי יש להן פחות חשיפה, אבל הן יכולות ליצור אותה...אמונינוש
אפשר לארגן קבוצה של 8-10 בנות ולבקש מרב לבוא למסור פעם בשבוע, יש אוירה נעימה, ובגלל שזה יותר קצת בנות מבכיתה גם יותר נעים לשאול ואפשר לתת התייחסות יותר רחבה לשאלה.
זה נכון ולא נכון...אהבת ישראל!!
כי יש דברים שוואלה לא באלך שכל העולם יידע...
וגם זה הרבה פעמים ממש תלוי במסגרת מה את עושה את זה.. אם במסגרת הלימודים, יש מקומות שממש ממש לא יאהבו את העניין...
יש ויש..
גם בנושאים שלא בא לך שהעולם יידע, זה נותן לך קשר לרבאמונינוש
ואת יכולה לשאול אותו באופן פרטני ואישי, וזה לא חייב לבוא משום מסגרת, ואם לא אוהבים, אז שיספקו את הצורך- לא?
רב הוא לא רק לבנים, אבל רבנים הם רק בניםלא טיפש עשרה
אני סתם נערה פשוטה שלא מכירה כמעט שמות של רבנים.
וחוץ מזה, אני לא מתכוונת לחשוף את השאלות הכי קשות שלי, ואת הדברים שאני לא מגלה - לגבר!!!
רק לאשה, ורק למשהי שאני מכירה לפחות מיהי ומתי היו לה שאלות באמונה.
ואני מציינת שלדעתי לכל אחד יש מתישהו ספקות באמונה.
ומי שלא - הוא פשוט מדחיק.
אני מאמיןאיסי
מורות די נבהלות משאלות, ככה לפי הניסיון שלי בעסק...אמונינוש
אאא |מסתייג|אהבת ישראל!!
זה מאוד סובייקטיבי...
יש כאל שישאלו ויש כאלה שלא (כמו שיש כאלה שלא ישאלו את הר"מ שלהם. אבל יש גם כאלה שיכולים לתת לך את ההרגשה ש"אני לא רב, אני יכולה לנות לך באופן כללי אבל אני לא רב אם את רוצה תשראלי רב... תודה..
ועיין גם בתגובה הזו שכתבתי...
ויש גם כאלה שדי נבהלות...
ויד גם כאלה שנותנות לך להרגיש" אני רק מורה למתמטיקה. לא רב.." אז קצת מבאס..
מד שני יש גם כאלה שלא. בכל אופן אני מסייגת. ולא מדובר על אנשים ספציפיים במקום לימודי ספציפי. בכלל בכלל לא!!
ממש לאלא טיפש עשרה
אני לא חושבת שאפשר לשתף מורה. למורה בדרך כלל אין שום ידע, ושום נסיון.
גם מורה עם 20 שנה ותק, לא יודעת כלום על ההתמודדויות שיש היום ועל איך להתייחס לבנות היום. הן יודעות ללמד את מה שאמרו להן וללכת. אף אחת לא תלך לשאול מורה אלא אם היא במקרה אמא שלה או סבתא.
הפעם שבה היתי בקשר הכי פתוח עם מורה - זה היה כשהסברתי למה אני מאחרת כרונית.
מורות זה פשוט לא זה!!!
את עצמו. שיתן לעצמו תשובות. ואם אין לו, שיחיה איתן.kly3
שיחיה איתן?נריה3
איזה ספרים כדאי ללמוד? (אתה לא יודע? תחיה בלי לדעת.)
איך יודעים שצריך להקשיב לרבנים?
איך יודעים שה' קיים? (שאלות ש"תחייה בלי תשובה" הם לא הפתרון מוצלח קיימות...)
מה עושים כששני רבנים טוענים שיש להם 'דעת תורה' וסותרים אחד את השני?
(מה זו דעת תורה אם כבר...)
יש ככ הרבה שאלות שהתשובות להן חשובות, ואפילו אם אפשר לחיות בלי לדעת, חיים אפורים כאלו, מה עשית בזה? באנו לעולם כדאי
לזרום?
אולי לא הבנתי אותך נכון, אבל אם הבנתי נכון, אני צריך הסבר מפורט למה שאמרת.
שב"ש
אוקיי...kly3
מי שיש לו שאלות של אמונה, יש לו מספיק דרכים עצמאיות לקבל תשובות עליהן.
יש לך ספקות בנוגע לקיומו של אלהים? תצטרך ללמוד בעצמך ולקרוא ספרים הנוגעים בדבר. והרבה.
ספקות בנוגע למחלוקות בין רבנים? קרא ולמד ספרים שנוגעים ל"אלו ואלו דברי אלהים חיים".
לגבי שאלות ללא תשובות, לא משנה כמה תלמד, תקרא, תצפה, תמיד ישארו שאלות ללא מענה. אנחנו בניאדם, ובניאדם הם מוגבלים. לא לכל שאלה תהיה תשובה.
ברגע שאתה תולה את השאלות שלך באחרים, הם אוטומטית "יגדרו" אותך בהתאם לאינטרס או האג'נדה שלהם. אתה תהיה כבול בדיעה אחת. בדרך כלל בלי אפשרות לדעת את הצד השני או הנוסף.
לא אומר לא לחפש, אלא שמותר לחפש ואולי אפילונריה3
מותר לשאול רב נוכח כמו שאפשר לקרוא ספרים שלו בחייו או לאחר מכן...
הגישה - "תהיה חזק" היא מה שקשה לי =)
כן?!איסי
כן.kly3
את זה תציע למי שלא יכול לספק תשובהלא טיפש עשרה
ליהדות יש תשובה להכל!!!
תסלח לי מאוד, אבל זה מזכיר לי את הספר האחרון שקראתי.
לנצרות אין תשובה להכל, ולכן הם סותמים פיות!
לאיסלם אין תשובה להכל, ולכן הם סותמים פיות!
כנ"ל לבודהיזם, לאיתאיזם, למדע, וגם לדמוקרטיה
(סליחה על חוסר הפרדת דת ומדינה).
ליהדות יש תשובה להכל!!!!
וכל אחד יכול וצריך למצוא אותה.
מה אתה אומר!...איסי
זה לא נכון,ה"הוכחות" שלהם מלאות בסילופים ואי הבנת הנקראשואף לאור
לפעמים אפילו חצי הפסוק השני סותר את המשמעות שמנסים לתת לחציו הראשון,אני מציע לא לבוא בגישה של "נרטיבים",השקפה שאינה אמת לא מבוססת על הכוחות לוגיות אמינות ואין טעם לצפות ולחשוב מראש שלכולם יש כאלה.
מאידך,צריך להיות בקיא במה שמדובר על מנת לזהות תרמית,ורמת הבקיאות משתנה לפי תחכום התרמית,אך זה כמובן לא הופך אותה למשהו שונה משקר שמסווה ברמה כזו או אחרת..
בוא נאתגר אותך.kly3
ורק לשם הבהרה, תשובה של "אנחנו לא יודעים חשבונות שמיים" לא מתקבלת כן? כי זו לא תשובה.
לפני 3 שנים נהרגה משפחת אטיאס בתאונה בטבריה. כל המשפחה נהרגה חוץ מאחת ששרדה. אבא אמא ושישה אחים.
המשפחה הייתה משפחה שומרת תורה ומצוות קלה כבחמורה. לא שזה קשור, אבל עדיין....
הילדה הקטנה ראתה במו עיניה את ההורים והאחים שלה הרוגים.
מה ליהדות יש להגיד על זה למשל?
להזכירך, תשובה של "אנחנו לא יודעים חשבונות שמיים" זה מה שאני אומר, זה אומר שאין תשובה.
אוקיאיסי
אז הילדה הזאת במקרה ניצלה...ומה שקרה זה מה שקרה! מה פה השאלה?
זה כמו שתזרוק תפוח 2 מטר והוא לא יתפוצץ.
אתה יכול להגיד וואלה נס, ואתה יכול להגיד גם שהוא נפל על הזווית המסוימת הזאת...( היגיון... ) ...
לא, אני מתכוון למשהו ברובד העמוק יותר.kly3
למה היא צריכה עכשיו כל חייה לחיות עם השריטה הנפשית הקשה הזאת?
ובנוגע למשפחה עצמה, למה קורה דבר כזה? ילדים קטנים שמתו בתאונה הזאת. למה זה מגיע להם?
אני לא רוצה לשמוע תשובה כזו או אחרת. אני רוצה אמת...
אפשר לפתח את השאלה הזו לעוד המון מקומות...
עונה:איסי
ולגבי הילדים שמתו, אין הסבר למה זה קרה דווקא להם, יש הסבר למה זה קרה! וזה קרה בגלל מה שכתבתי למעלה...
כל מה שהסברתי אני לא באמת חושב ככה. אני רק מסביר לך כמה החשיבה שלך מוטעית. אפשר להוכיח כל דבר לכל מקום.
לא, אתה מתבלבל בין "איך" ל"למה"?kly3
"איך" זה קרה אני יודע.
"למה" זה קרה אני לא יודע.
למה מתו ילדים? יכלו לחיות עד 120, להביא ילדים, ללמוד תורה, בשמחה ואושר?
אפשר לפתח את זה. למה יש ילדים שפתאום בגיל 3 מתים מסרטן? או למה יש תינוקות שנולדים צמחים, או אוטויסטים, או עם פיגור? למה לא יכלו להוולד בריאים?
תבדיל בין איך לבין למה.
את הטכניקה אני יודע איך התאונה הזאת קרתה, הבלמים יצאו משליטה, הם היו בירידה תלולה, ואז ההגה איבד את הכיוונון והם נפלו כתוצאה מזה לתהום בכביש טבריה - פוריה.
השאה למה ילדה בת 17 מתה בגיל כזה?
אוקיאיסי
ושוב אני חוזר לדוגמא של התפוח.
תפוח נופל מהעץ ומתפוצץ. אתה יכול לשאול למה ואז התשובה תהיה...ככה! כי זה המציאות! זה דרכו של העולם!
"זה הגורל" זו לא תשובה המניחה את הדעתkly3
איזה גורל? מה זה הגורל? למה הגורל קבע שטרוריסט יחיה עד עד 120 ונער בן 16 ימות בתאונה?
כשאתה אומר "זה הגורל" אתה בעצם אומר שאין תשובה. למה? ככה. זה הגורל.
אז זה בדיוק מה שאני כתבתי. שלא לכל שאלה יש תשובה. ותשובה כמו "זה הגורל" זה בדיוק חוסר התשובה.
בהחלטאיסי
גורל זה מציאות. זה מה שאתה חי עכשיו. ו...כן. לא תמיד נחמד לנו לראות את המציאות, יש שאלות, והרבה שאלות- כמו למה הוא מת והוא לא ולמה זה ככה וזה פה.
אנחנו חיים מציאות. והגורל זה תשובה מעולה!
להגיד שככה זו המציאותkly3
מי קבע שככה המציאות צריכה להיראות?
היטלר הרג שישה מיליון יהודים. זהו? פה זה נגמר? הרג, בסדר זו המציאות שיש אנשים רוצחים וזהו.
אמת המידה המוסרית קובעת שאיך שהוא אותו היטלר צריך לתת את הדין בצורה כל שהיא. הרי אם היינו מוציאים להורג רוצחים, היינו צריכים להרוג את הטלר 6 מיליון פעמים. אבל אנחנו לא יכולים להרוג אדם אחד 6 מיליון פעמים, לכן אמת המוסר קובעת שלא יתכן ש"ככה המציאות" ובזה זה נגמר. מוסרית זה לא יכול להתקיים.
לכן, "ככה המציאות" זה בעיקר להתעלם מהשאלה עצמה בלי הסבר.
לעומת זאת, כשאתה אומר "אין לי תשובה להכל, אני בנאדם ואני מודע לזה שיכולות להיות תשובות ללא מענה אבל אני מנסה בכל זאת", אתה בעצם מכיר בגבולות השכל האנושי.
ממש לא!!!איסי
לגבי השואה- חס ושלום שאני יגיד שזה היה סתם!
אבל בכל מקרה זה ויכוח שלא כותבים אותו...צריך ממש להתווכח עליו...
בכל מקרה מה שניסיתי להגיד זה שיש תשובות להכל כמו שיש שאלות להכל...
הבאת כאן רק תשובות ל"איך"סביון
אחזור שוב על מה שאמר kly3 - יש שני מישורים, איך ולמה (אצל הדוסים נוהגים לקרוא להם המישור הארצי והמישור האלוקי). תפקידנו בעולם הזה הוא לפעול בשני המישורים, מכיוון שהם משלימים אחד את השני. נתת דוגמה טובה איך פועלים במישור הארצי, אבל בעצם השאלה שלך היא איך אפשר לקבל תשובות במישור האלוקי. פעם זה היה תפקידו של הנביא (כשישעיה וירמיה ניבאו את חורבן ירושלים הם לא הסבירו את המציאות הפוליטית שתגרום לזה, אע"פ שיש המון מה להסביר שם, אלא במישור האלוקי - חטא ע"ז ועיוות הדין) וכך גם יהיה בעז"ה כשתחזור הנבואה. אבל בינתיים אין לנו תשובות מושלמות, כמו שמסביר הקב"ה לאיוב באריכות החל מפרק ל"ח. אלא מה? חלק מתפקידנו בעולם הזה הוא לחפש תשובות, למרות שאנחנו יודעים בוודאות שלא נקבל תשובות מדוייקות ומושלמות. אלה מגבלות השכל האנושי, כמו שציין יפה kly3.
בעניין הזה כדאי מאוד ללמוד את ספר איוב. הוא עוזר להפנים את התשובה הכי מדוייקת - שאנחנו לא יכולים לדעת כלום על דרכי ההנהגה האלוקית.
כל זה לא פוטר אותנו מלנסות למצוא תשובות שיספקו אותנו, וזה מצויין כל עוד אנחנו יודעים שהאמת היא שאנחנו לא מסוגלים להבין את האלוקות, אבל "לא עליך המלאכה לגמור ולא אתה בן חורין להיפטר ממנה". ובעניין הזה אפשר להסתכל מזווית קצת אחרת ממה שהלך בפינג-פונג הזה עד עכשיו. כידוע, לאמת יש הרבה ענפים והרבה זוויות הסתכלות, ולכל אחד יש זווית הסתכלות מיוחדת משלו. לכן חוץ מלקרוא הרבה ספרים כדאי גם לשאול את מי שאפשר, ובלי להתייאש - אם התשובה לא מספקת, הולכים למישהו אחר עד שמציליחים להניח את הדעת. תשובה שמספקת אדם אחד לא בהכרח תספק אדם אחר, ולכן כל אחד צריך למצוא את הרב שלו.
@kly3, אשמח לתגובתך על הפיסקה האחרונה.
יפה מאוד כתבת.kly3
היות ולא היה לי זמן להאריך בלכתוב תשובה ארוכה ומנומקת יותר, עשית את זה אתה יפה מאוד.
הפותח איסי אכן התמקד ב"איך" ולא כמו שכתבת ב"למה".
לא כ"כ הבנתי באיזה צד של הוויכוח את עומד,בכל מקרהשואף לאור
התשובה "אין אנו יודעים חשבונות שמים" היא בהחלט תשובה,אי אפשר להכריע מראש מה תתקבל כתשובה בהתבסס על מה שאתה יודע שסביר להניח שיענו,אתה סותם את פתחי הדיון מראש.
אין מדובר בתירוץ,אלא חשבונות שמים הן דבר שמורכב יותר מתודעת האדם מלכתחילה,זהו חשבון אלוקי,גם כשאנחנו חושבים שאנחנו מבינים איזה שהוא חשבון שמים וצדק שנעשה בעולם,מאד יתכן שאנחנו מבינים רק את חלקו,גם לכיוון הזה.
כאמור,לא כ"כ הבנתי איפה אתה עומד ואם מה שאמרתי רלוונטי לגביך,אבל אם כן,תשאל את עצמך את השאלה,אילו היית מבין ויכול לפענח חשבונות שמים,האם עדין הייתה בגדר "אדם" ?
לגבי הפיסקה האחרונהסביון
ר' יוסף אלבו כותב בספר העיקרים (מאמר שני סוף פרק ל') "אילו ידעתיו הייתיו", שזה תואם לרמב"ם (זכור לי שזה בהלכות יסודי התורה, אבל לא מצאתי שם) שאומר שהוא וידיעתו שוים. מכאן שודאי שאנחנו לא יכולים להבין חשבונות שמים לגמרי. וגם הנביא יודע רק חלק מהם, ורק מה שגילה לו הקב"ה בעצמו.
למה באמת - אני רק מנסה לענותלא טיפש עשרה
פעם באו זוג הורים עם טענה זהה לבעש"ט. הוא ברך אותם בילד והילד מת בגיל שנתיים. והם שאלו למה. בדיוק כמוך.
אולי אתה כבר מכיר את הסיפור אבל אספר אותו.
הבעש"ט סיפר להם שהילד שלהם היה בגילגולו הקודם בן מלך גוי, שהתגייר גרות צדק. כשנפטר רצו להביאו לגן עדן אך לא יכלו, כי במשך שנותיו הראשונות ינק מגויה. ירדה שוב נשמתו, וינקה מאם יהודיה, וברגע שהפסיק לינוק - הושלם תיקונו והוא עלה ישר לג"ע.
היום כל נשמות הדור הן שנשמות שירדו כדי להשלים תיקון כלשהו. ומי שזוכה, וגומר תיקונו - עולה ישר לג"ע.
אני לא אומרת שצריך לרקוד על הגופות, אך השאלה למה אינה במקומה. כי מבחינת הנשמות - התאונה והמוות הן ההגעה לסוף הדרך, אל השלמות.
אכן, אפשר לשאול למה על החיים, אבל זו שאלה נפרדת.
ואני מציינת שוב, אני לא רב, או נביא. זו רק דעתי המצומצמת.
סתם שתדעלא טיפש עשרה
א' אני נערה, בת
ב' הכרתי את אחת הבנות שנהרגו
אבל בכל מקרה אני מאמינה שלהכל יש תשובה
אם ה' ברא את השאלות הוא גם ברא את התשובות
ואני רוצה לציין שגם אני מחפשת תשובות, אבל בשונה מחלק מהנערים שכאן - אני מחפשת מתוך ידיעה.
תזהרו רק שה' לא יחליט שיש לכם מידי הרבה שאלות, בואו נעלהאמונינוש
אותם מוקדם לשמיים ונענה להם תשובות...
יש הרבה תשובות ללמה?
כדי ש- תזדעזע ותחזור בתשובה,
כדי ש- האנשים לא יחטאו יותר מידי
כדי ש- התיקון יושלם
כדי ש- לא יהיו צרות יותר גדולות
כדי ש- יבינו עד כמה העולם מונהג ביד רחומה וע"י ניסים,
וכו' וכו'...
התשובה שאנחנו לא יודעים חשבונות שמיים- זה שאנחנו לא יודעים את הסיבה האמיתית, אבל לשער אנחנו יכולים, לפעמים זה יותר ברור לפעמים פחות, בכל אופן אנחנו צריכים כל פעם רק להתחזק במצוות יותר ולהעביר ללב את הידיעה שה' מנהיג את העולם ע"י מידת הרחמים וכשמידת הדין פרוסה זהו דין צדק!
וזו העבודה שלנו- ואם השאלות מובילות לכזה מקום אז מצוין, אם הם מובילות לתהיה על הנהגת ה' זה גרוע.
ואת העבודה אפשר לעשות ע"י ספרים, ע"י שמיעת הרצאות, וע"י שאילת רבנים או אנשים יראי שמיים אחרים, חברים זו גם אופציה בתנאי שזה לא מגיע לשאלות על ההנהגה...
בנושא הזה יש ליהדות תשובהנקדימון
השאלה שלך היא בעצם מה זה "חשבונות שמיים", מי קובע אותם, למה קובע אותם, איך ייתכן שאני לא אבין הכל.
האמירה הזו באמת לא מובנת לאדם ונשאלה בספר איוב כידוע "איך ייתכן שצדיק ורע לו, רשע וטוב לו". והתשובה לשאלה היא בעל כרחנו "חשבונות שמיים".
והשאלה הזו (או התשובה) בשורש שלה מובילה אותנו לתהייה על מציאות ה׳, מהות ה׳, מפגש עם ה׳. שזה סבבה לגמרי, אלא ש..
אלא שכעת אין טעם לענות לך ולהתפלסף לשווא אלא לשבת איתך וללמוד את בסיס היהדות, ואז אני ממליץ מאוד על "חובות הלבבות לרבינו בחיי" שהוא ספר שכלי מאוד ופילוסופי כתוצאה מכך. וכן גם הקדמות הרמב"ם למשניות (הרמבם הולך בגישה מאוד שכלית ולוגית ממש כמו רבינו בחיי) ובמיוחד הייתי ממליץ על "הקדמה לפרק חלק" וכן "הקדמה לפרקי אבות" (שמכונה "שמונה פרקים").
וכאשר תלמד את חובות הלבבות אזי במקום ללמוד את "שער הייחוד" (שאר הספר אין בעיה) תלמד כוזרי עם שיעורים של הר ב אורי שרקי שגם הוא מאוד מאוד לוגי.
אשמח שתמצא את מבוקשך.
לא נכון!!!לא טיפש עשרה
לכל אחד יש מקום שבו אין לו שאלות!!!
כל אחד יכול להבין את ה' ברמה כזו שהוא לא יצטרך להרהר אחרי ה'.
כל אחד יכול לחיות את התשובה.
את השאלה חיים בהודו, בדרך ליהדות, לא כשאתה שלם עם עצמך ועם קונך.
אני עדיין מחפשת את הדרך לכך. אבל היא קיימת. חייבת להיות תשובה, שאחריה אין שאלות.
כי ה' הוא אמת אבולוסטית, ואתה לא יכול למצוא שאלה אחרי התשובה.
אבל הדרך ארוכה
ומי שיגיע לסופה...
את הרב של הישיבה\אולפנה...גפן
((כל אדם רציני שמבין ושנוח לך איתו, שאלות באמונה זה הדבר הככי אין פיסבוק
יש את כל הספרונים האלה כמו החופש הגדול,חופשו"ת ופתח ליבך..פרפר הלילה
אני לומדת אתזה עם חברות(:
אדם שעונה על שני קריטריונים:סלמון
א. יש לו את הידע הרחב וההבנה העמוקה שצריך כשנגשים לשאלות רציניות
ב. יש לו גם גישה אל נפש האדם והבנה ברמה כזו או אחרת בפסיכולוגיה
המחשבה ששאלות באמונה הן שכליות נטו היא טעות. יש כאו לחיצה על כפתורים רגשיים שיוצרים את השאלות
ומלבד התשובה העניינית לכל שאלה, צריך תשובה אישית על מנת להגיע לשביעות רצון מהתשובה (ותמיד יש אחת כזו..)
^^^סביון
יש חבר'ה ממש טוביםאחיה רווח
ממש תודה!!איסי
תודה על הרעיונות!
ודרך אגב- למי שהמליץ על חברים מקשיבים - תודה רבה!
בכיף!אחיה רווח
מישהו שאתה בקשר נורא קרוב אליושילתוש כהן
חבר את מתכוונת?איסי
כן אבל יותר גדול שאתם מדבריםשילתוש כהן
מישהו קרובשילתוש כהן
מומלץ ללמוד אתמאן דהו1
לגשת לברר הכל אבל מתוך הבנה שהכל אמתyagel
רק לי לא ברור... נעשה ונשמה... השאלות לא מפריעות לי לחיות חיים עפ"י רצון הבורא. ברור לי שהתורה אלוקית ויש בורא והכל אבל נקודתית לא ברור לי 1\2. זה ממש חשוב! לא מפחדים להישאר בקושיות אבל עדיין מנסים לברר
העיקר לדבר ולשתף ולא לשמור בבטן.עוד עין טובה
כשאתה מדבר על זה, זה מסדר את הדברים ולפעמים אתה כבר עונה לעצמך.
הכי טוב, עם מי שמרגישים בנח.
אבא, אמא, רב, מחנך, מדריך, אח, אחות, חבר וכו'
ולפעמים הכי נח עם מישהו אנונימי... 'חברים מקשיבים' זו הכתובת שלי במצבים כאלה! מומלץ בחום!
חברה צעירים ורציניים, בני ישיבות עם ראש על הכתפיים, מדהים!
בגן האמונה!חוחוחו
ופשוט לדבר עם ה' גם בתקופות קשות!! בהצלחה!! אמנם לא קשורה, אבל מה שעשיתיחוזרת
שאלתי את אבא שלי, למדתי לבד וחקרתי, והתייעצתי עם חברה בוגרת (אפילו לפעמים נשואה שהציעה שתלמד את הנושא איתי/תשאל את בעלה בטשטוש פרטים/תחקור ותחזיר לי תשובה)
כדאי לך להיכנס לאתר הידברות יש המווון תכנים על אמונה...מישהי מהחללאחרונה
יש שם גם אפשרות לשאול את הרב זמיר כהן ועוד רבנים נוספים שאלות על מה שעולה לך.... בהצלחה!!
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!