עזרה?דינה דין
אני נערה בת 16
הבית שלי מלא ג׳וקים
אני היחידה כמעט ששוטפת כלים אז המון פעמים יש ריח נוראי כשאני חוזרת הביתה אחרי יומיים שלא זטפו
סבון ידיים בשרותים? הלוואי
הספות מג׳וייפות
שולחן בסלון מלא כלים מלוכלכים וסתם דברים שהתעצלו להעיף לפח
ועוד המון דוגמאות כאלה.
אני משתדלת לנקות ולסדר כמה שיותר, אבל כמה כבר אני מסוגלת?
מה עושים?
מתחילים עם לדבר עם המשפחה בבית ;) להעלות למודעות שהבית צריךbinbin
להיות מקום שכייף להיות בו....
אם אין לך כסף מיותר-הייתי מבקשת מההורים קצת כדי לרענן את הבית בכמה דברים: *חומר לניקוי ספות
*פח למטבח (כשיש משהו יפה נזכרים בו יותר)
*מהסטוק אפשר לקנות כלים לסבון במקלחת שיהיה יפה,נעים ומזמין...
*לקנות מבשם אוויר בריח שאת אוהבת, תמיד כייף להכנס לבית ריחני ;)
כל הכבוד לך על הרצון ותשומת הלב!
היתה לנו כזו תקופה, אבל אז אחותי ואני הבנו שאנחנו צריכותאמונינוש

לתפוס את האחריות, אני לא יודעת מה המצב המשפחתי אצלכם וכמה אחים אתם, אבל לנו אז היו- אחות בת שבע ואח בן כמעט שש, אז קראנו להם לסלון והסברנו להם את המצב, ואז שאלנו אותם מה הם חושבים שאפשר לעשות בשביל שהבית יהיה נעים- כשהם אמרושצריך לסדר, אז קודם כל שיבחנו אותם ואז הצבנו להם את הבעיה- אנחנו לא בבית כל הזמן וזה בילתי אפשרי שהבית יתבלגן כל היום ואז בערב ננקה, מה אתם מציעים?- ככה הובלנו אותם למסקנה שהם חייבים להיות שותפים בזה.

אחרי זה זה נורא קל לחלק תפקידים: לדוג' בן השש אוסף כל יום אחרי ארוחת צהוריים כל מה שצריך להגיע לפח מהסלון והמטבח ומצרף לזה את הפחים מהשרותים, קושר ושם בפינה.- אח"כ כשאנחנו חזרנו הוצאנו את הפח עוד לפני שהתמקמנו בבית.

תפקיד נוסף שלו היה לאסוף כל ערב את הצעצועים,

או למשל תפקיד של בת השבע היה לשטוף את הסכו"ם והצלחות, ולהכניס את כל הכלים האחרים לכיור,

אח"כ כשאנחנו חזרנו הביתה היה הרבה יותר קל ונעים לנקות ולסדר,

גם בדקנו במה אפשר להקל- נגיד, בבוקר במקום לקפל את הפיג'מה והשמיכה וכו' פשוט קנינו ארגז גדול ועכשיו אנחנו זורקים הכל לשם, קנינו סלי כביסה גם לחדר ואז זאתי בת שבע ממינת את זה בסלסלות של החדר כביסה,

במקום לקפל כביסה אנחנו פשוט תולים הכל, ומה שלא צריך קיפול ישר למגרה- הכל מאורגן.

והכי חשוב רק בנעימות ובשמחה- זו את שרוצה את זה, הם עוד לא...

במקרי חרום שהבית הפוך וחייבים לסדר מהר אפשר לשים שיר וכולם מסדרים עד שהשיר נגמר ואז מקבלים הפתעה קטנה עטופה מקופסת ההפתעות, מנסיון רוצים כמה פעמים- קובעם מה המינימום שכל אחד צריך לסדר,

אם בא לך עוד רעיונות מוזמנת.

תודה רבה על ההשקעה. מחמם את הלב.דינה דין
לשכנע ילדיםצבגילאי 6-7 לסדר את הבית זה לא כל כך קשה. הבעיה היא שאצלנו יש גיל 18, אחר כך אני, אחר כך ילדה בת 13, בת 11 ובת 4.
בת 18 ובת 13 לא יסכימו שיאמרו להם מה לעשות, ולא משנה אם אני אגיד את זה יפה או לא.
בת 11 עושה כל מה שאומרים לה אבל בפרצוף כלכך זועף שכבר עדיף לא לבקש.
הילדונת בת 4 לא מוכנה לאסוף אפילו את המשחקים של עצמה.
ניסיתי לשכנע את אמא שלי לחלק תפקידים, והיא לא מוכנה בשום אופן. לא יודעת למה. היא גם לא מוכנה שכל אחד ישטוף את הצלחת שהוא אוכל בה או יסדר רק רת המיטה שלו.
כששמים מוזיקה זה רק גורם לכולם לבהות במחשב
אבל לפעמים זה באמת עוזר.

תודה רבה על התגובה
אויש, אני מבינה שהמצב אצלינו היה טוב אז...אמונינוש

באמת מה שהכי נכון לעשות במצב כזה, זה קודם כל להתפלל לה' שיתן לך את הרעיון הכי טוב והצלחה...

דבר שני- תשלימי עם זה שאת היחידה שזה איכפת לך, ואין מה לעשות בנידון הזה...

אחרי שתשלימי עם זה תבדקי מה הכי מעצבן אותך במצב של הבית. לא יותר מ2-3 דברים,

אותם תעשי מיד שתבואי הביתה, אחרי שזה יהיה זה ישנה לך את המצב רוח ואז או שתרצי לנקות עוד, או שתרגישי יותר נעים להמשיך בעיסוקים שלך.

לפי מה שאת כותבת דבר ראשון תסדרי את השולחן בסלון, אח"כ תנקי כיור ותכניסי את כל הכלים בלי לכלוכיפ ותזרימי עליהם סבון עם מים, ותנקי קת השיש, תטאטי רצפה.

על הילדה בת 4 ועל הילדה בת 11 את יכולה לנסות את קופסת ההפתעות, או שאת יכולה לנסות להגיד להם שפעם בכמה זמן את תבדקי מה עם החלק שהם צריכות לעשות, אם זה יהיה נקי/מסודר את תשימי להם במיטה הפתעה... בתחילה להסתכל בתדירות גבוהה ולאט לאט להוריד...

או שיהיה לך רעיון אחר מוצלח יותר איך להפעיל אותם.

בקשר לספות- את יכולה לבקש מאמא שלך לקנות כיסוי בד לספות- אם זה מתאים/ להביא מנקה מיוחד של בדים, סיפור יותר יקר (יכול להיות שהמצב הכלכלי שלכם לא מאפשר את זה עכשיו, אז תציעי שתשתתפי בתשלום), את הכל תעשי רק אם זה מתאים אצלכם, יכול להיות שזה יפתח לך את הראש לרעיונות אחרים...

בקשר לתפקידים ולמה שאמא שלך לא מסכימה בעזרת הילדים בבית, יכול להיות שהיא כבר ניסתה את זה וראתה שזה רק גורם למריבות ואוירה חמוצה בבית, והעדיפה את האוירה הטובה על נקיון?, 

והכי חשוב שתזכרי שזו המשפחה שלך עם האחים והאחיות שלך אז אל תסתכלי רק על הצד הפחות טוב אצליכם,

ועוד משהו- לפני שנולדת ה' הראה לך את כל החיים שלך, עם כל התנאים הסביבתיים האלה, ונתן לך לבחור צורת חיים אחרת, ובחרת בזו! אז בטוח שזה הכי טוב בשבילך ומזה את יכולה לגדול ולפתח את האישיות שלך הכי נכון.

המון הצלחה, וכל הכבוד על הרצון לשינוי והנכונות לעבוד על זה...

תודה על הרעיונות, הם מעולים!דינה דין
פח חדש נשמע לי כמו משהו שיצליח.
ניקוי ספות - קנינו חומר לפני פסח שרק לכלך יותר
סבונים וכל אלה לא מחזיקים מעמד בבית...
את זה ניסיתי כבר.
תודה!
נראליכוחות שמימייםאחרונה
שמה שאת יכולה לעשות זה לשמור על הנישות שלך,חדר ושירותים.
ולהתחזק בזה שכשתקימי את ביתך תשמרי על נקיון.
תחלופה של אשפה וקביעות בנקיון זה מה שאפשר לעות. להשקיע במה שקיים ,כי לקנות חדש לא בטוח יעזור.
זה יותר עניין של שינוי הרגלים השאלה כמה את יכולה לשנות את ההרגלים של הוריייך ,אחרי הכל ...

בהצלחה יקרה ,את חייך את יכולה לשנות אך את חיי הורייך --זה כבר לא פשוט ,וכנראה לא מתפקידך.

מטבח יד שניהhodayab
מישהו התנסה עם מטבח יד שניה? צריך שהוא יהיה באותו גודל וצורה של המטבח שאמור להיות? דגשים חשובים?
מקפיצה...hodayab
כן אני.אונמר

אמור להיות אותו גודל או משהו אחר שנכנס במקום שיש לך.

אני נגיד כן שיחקתי עם זה.

לקחתי מטבח שהיה לו ר' ועוד אי.

כשמובילים בכל מקרה מפרקים את השייש, אז את הר' פירקו לי, ושמתי במקום את שני הפסים את הר'-

את הפס הארוך ולידו במקום את הקצר (שהיה לי ארוך מידי) שמתי את האי.

ככה יצא לי יותר ו' וזה יותר מתאים לי לחלל פה.

צריך למדוד ולראות איך זה נכנס לך.

שימי לב שבאמת זה במצב טוב ולא עכשיו עץ מנופח ממים או מגירות לא נפתחות.

אחותי גם עשתה יד שניה, והתאים לה בול למטבח הר' איך שהוא היה בדירה הקודמת שלו.

יש אצל דודים שלינפשי תערוג

משהו ממש יפה. יד שניה.

עלה גרושים לעומת חדש.

לא חייב שיהיה באותו גודל

מטבח מורכב מקוביות. אפשר לסדר בצורה אחרת.

שיש כמובן חייב שיהיה באותו צורה. אחרת קשה להתאים אותו למטבח החדש. אבל שיש זה הוצאה קטנה יחסית. מקסימום עושים חדש.

לשים לב שהמטבח שנקנה טוב ולא מנופח/מעובש

תודה רבה לשניכם!hodayabאחרונה

עזרתם לי מאד!

תיקון קילופים קטנים במשקופי עץמדברה כעדן.
אשמח להמלצות איך לתקן נקודתית ולא לצבוע את כל המשקופים... תודה! 
מחפש תמונות לרכישה של רבנים

אני מחפש צילומים של רבנים מוכרים לצורך מכירת תמונות לאתר שלנו

היכן ניתן לרכוש תמונות עם זכויות יוצרים? 

חשוב צילומים באיכות לצורך הדפסה.

תודה

מיטה יהודית דגשים והמלצותgmail

שלום,אשמח להמלצות על מיטה יהודית באזור המרכז ודגשים  מה חשוב,לשים לב וכל דבר שיעזור,

בברכת חלומות מתוקים

לשים לב שאם קונים עם ארגז מצעיםטוט
המיטות ממש כבדות להזזה, לא משהו שעושים כל יום
המלצה למצעים למיטה יהודיתzvikaabאחרונה

רציתי לשתף אתכם בהמלצה חמה לקניית מצעים למיטה יהודית. 
לאחרונה גיליתי את אתר "מצעים בכפר" ונדהמתי מהמבחר העשיר שיש להם.

הם מציעים סטים מותאמים במיוחד למיטה יהודית, וגם מצעים למיטת יחיד ומצעים למיטה וחצי.
 יש אפשרות לבחור בין מצעי סאטן למצעי פרקל, שניהם ידועים באיכותם הגבוהה ובנוחות שהם מספקים. 
המגוון הרחב של דגמים וצבעים מאפשר לכל אחד למצוא את הסגנון המתאים לו. 
אם אתם מחפשים מצעים איכותיים למיטה יהודית, אני ממליץ בחום לבדוק את האתר הזה.

אשמח לשמוע על החוויות שלכם אם תחליטו לקנות משם! מישהו כאן כבר התנסה במצעים שלהם? אשמח לשמוע דעות נוספות.

מתעניינים בישוב טל מנשה, מישהו מכיר?נכספת

עד כמה היישוב מגוון עדתית והאם יש אופציה לשכירות ביישוב?

נשמח לדעת האם יש תלמוד תורה ביישוב.

תודה!

תשאלי בנשואים טרייםהעני ממעשאחרונה
המלצה לתנור משולב דו תאיטלזי
אשמח להמלצה לתנור משולב, דו תאי, ששני התאים עובדים במקביל
sauter TSD680Xעשב לימון
כמה זמן יש לך אותו?טלזי

כמה זמן יש לך אותו?  שמעתי שיש להם בעיה שהדלת מתפוצצת

לנו יש אותו כ9 שניםנפשי תערוג

מאוד אמין.

ב9 שנים התקלקל רק כפתור פיקוד ונורה שנשרפה.

חוץ מזה מתפקד אחלה

בערך 8 שנים. שום בעיהעשב לימוןאחרונה
המלצות למזגן?תודה לה'.

מחפשים המלצות לקניית מזגן לחדר שינה לא גדול.. משהו לא יקר סביבות ה 1000 שח. יש המלצות או דיס המלצות? 

ממליץ להביא מתקין מקצועיהעני ממעשאחרונה

יגיד לכם איזה כוח סוס לקנות

מחיר המזגן זה 1000/2000 שקל

התקנה עוד 600/1000

ומחיר השימוש השוטף שמתווסף לחשבון החשמל 

מה שלמדתי בדרך הקשה על תלית מדףבינייש פתוח

תלית חפץ כבד על קיר גבס ודיבל רוזטה חזקה יותר מתליה על קיר בלוקים, למרות שהוא עבה יותר ואפילו אם תשתמשו בדיבל אוניברסלי החזק ביותר המתאים.

אם אתם רוצים לתלות מדף בדיוק בתפר בין הגבס לבלוקים קחו בחשבון שהקיר מתעקם בנקודה הזאת והמדף יתלה עקום ולא חזק במיוחד

אולי יעניין אותך