חילוני יכול לגדול עם ערכים טובים ולעשות כל מה שבא לו...
באמת לא מבינה למה...😕😕😕😕
יש מקום שאני מבינה זה מחנך וזה..
אבל אם אפשר תשובות שבאמת יענו, לא כי ככה ה' רצה או מצוות או משו כזה ...
תודה!!!!
זה בדיוק הרעיון של החוקים
לנתב את הכוחות בצורה בלתי מזיקה
למה צריך לעצור באדום?
כדי שלא נזיק אחד לשני
החידוש בתורה הוא שגם אתה נחשב שני
וגם אתה צריך לשים לב שלא תזיק לעצמך גם לעצמך
שכיוון שליהודי יש יותר כוח
הוא מסוגל להזיק יותר
לכן כדי שלא יזיק לעצמו ויתעל את כוחו הוא צריך להגביל את עצמו
איך? מתי? כמה? למה?
תשובה פשוטה: התורה
{ולעניין מי אמר שדווקא התורה
זה כבר ויכוח אם תורה מהשמים...}

וגם: זה יכול להישמע מעצבן, אבל הפורום הזה הוא לא כל כך המקום. עדיף לדבר עם רבנים, לקרוא ספרים, לשמוע שיעורים. אי-אפשר ללמד פה תורות שלמות
אה, ועל מטרת החיים פתחי מסילת ישרים בהקדמה
"תשובות שבאמת יענו, לא כי ככה ה' רצה או מצוות או משו כזה"
כאילו ברור שזה לא עונה!
אבל זאת האמת!
אפשר לשאול למה הוא רצה,
אפשר לשאול למה לעשות רצונו,
אבל השלילה הזאת נראית לי לא לעניין.
לגופו של עניין,
יש א-לוהים
והוא ברא את העולם
ונתן מצוות
ואותם אנחנו צריכים לעשות.
אפשר מיראה (יראת ה', יראת העונש וכד')
אפשר מאהבה
אבל חייבים לעשות.
עולה בשבילאדם דתי מבין ויודע למה הוא צריך לחיות בצורה ערכית ולחיות חיי מוסר. זה נותן לו את הסיבה. זה ממקד אותו והרבה יותר הגיוני גם שהוא ישאר מוסרי.
אדם שהוא חילוני אין לו משהו למעלה שמכוון אותו הוא יכול להיות מוסרי ולחיות עם ערכים ואולי הוא אפילו ימות כאדם טוב. אבל הבן שלו יכול לקום בבוקר יום אחד ולחשוב "היי, בשביל מה כל המוסריות הזאת?! בא נעשה חיים! אין פה שום דבר בעולם שמגביל אותי!!"... אדם שנולד להורים חילונים קשה לו הרבה יותר להבין בשביל מה לחיות את חיי הערכיות.
אפשר לראות עובדות בשטח, שהדור של החילונים הקיבוצניקים, רובם הגיעו ממשפחות דתיות, קיבלו חינוך דתי, ושאלו את מה ששאלת ונהיו חילונים מוסריים. אבל הבנים או הנכדים שלהם לא קיבלו את החינוך הדתי, ולא הבינו בשביל מה צריך את המוסריות, ולכן הם נשארו חילונים והרבה מהם איבדו את הסיבה למוסר.
בקיצור, לפי הבנתי, האמונה בקב"ה וקיום מצוותיו, זה מה ששומר על האדם בתוך עולם הערכיות. אולי אפשר להיות ערכי בלי המצוות אבל בלי המצוות האדם יכול לאבד את הערכים הרבה יותר בקלות, אם לא הוא אז הילדים שלו.
יש גבולות אלוקיים ברורים שמעלים את האדם למעלה.
יש גבולות שנוצרו ע"י בני אדם ומשתנים על ידם בהתאם לשכלם ומורידים אותם לשאול תחתית.
אם רוצים להיות ברמה אנושית טובה צריך לעבוד קשה.
ורק הגבולות האלוקיים מובילים לשם
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים