למה קמצא ובר קמצא אשמים?נתינה
הם לא בדיוק אשמים.ענבל
הם מדגימים את המצב אליו עמ"י הגיע ובר קמצא הוא זה שהביא את החורבן בסוף כביכול.
למרות שאפשר באותה מידה להאשים את החכמים שהביאו אותו למעשה כזה או את בעל הסעודה או מלא אנשים אחרים אבל הפואנטה היא שאנחנו לא מחפשים אשמים בסיפור הזה. חזל בסה"כ באו לתאר דרך סיפור את המציאות שהייתה באותו זמן.
...מנחם 19
אבל אני שמעתי משהו ממש יפה אין באמת חטא אנמיתי לחורבן בית שני שבאמת יצדיק את חורבנו
א. אף אחד לא יתן לילד להיזרק לרחוב לשרוד לבד,אותו הדבר ברור שהקב"ה לא זורק אותנו סתם
ב.אסור ע"פ ההלכה להרוס בית כנסת בשום סיבה אלא אם כן זה לבנות יפה ממנו ואם זה עונש למה להרוס הקב"ה היה צריך להטמין אותו באדמה
ג.אם זה עונש אז צריך שיהיה הפוך ככול שהזמן עובר יש הקלה וכאן זה הפוך כמו שידוע אמרת חז"ל אין לך יום שצרתו מרובה משל חבירו וכן אפשר לראות שאין צדיקים ות"ח גדולים כבדורות קודמים ועוד הרבה צרות שנעשות ואילו זה היה. עונש זה אמור לניות הפוך בדיוק
אלא שענין הגלות הוא שבית המקדש השלישי הוא בית של נאמנות בית שלא יחרב לעולם (כדברי הזוהר) וכדי שהקב"ה יראה לנו את נאמנותו אנחנו צריכים להוכיח את נאמנותינו אליו ולכן הוא כביכול מצא סיבה להחריב את הבית כדי שנצא לגלות ונראה לו את אהבתינו ונאמנותינו אליו גם במצבים הכי קשים והכי לא הגיוניים כדי שבעזתו ית` הוא יבנה בית שלישי בית של נאמנות שלא יחרב לעולם
אם כבר זה למה מאשימים בסוף אתרוני123
הכהן שלא רצה להרג את בר קמצא רצו להרגו כדי שלא ילשין למלך)!![]()
הם לא.אריק מהדרום
אי אפשר להאשים רק אחדרייצ'ל=)
הנה אני מאשים רק אחד מה תעשי לי?אריק מהדרום
זה לא ממש נכוןנער גבעות מצוי
זו גם שאלה יחסית מפורסמת, מה קמצא אשם? יש על זה גמ'/ראשונים, לא ממש זוכר.
הוא זכאי!!! הוא זכאי!!!אריק מהדרום
לא גמרא ולא ראשוניםעוקר הרים
וורטים של אחרונים
אבל הגמרא לא אומרת כךעוקר הרים
בר קמצא ודאי לא היה צדיק גדול. אבל הגמרא מאשימה בכך את מי שבייש אותו:
"תניא אמר רבי אלעזר בא וראה כמה גדולה כחה של בושה שהרי סייע הקב"ה את בר קמצא והחריב את ביתו ושרף את היכלו".(גיטין נז א)
כשהכוונה היא בעיקר לחכמי ירושלים שישבו ושתקו. כמו שרואים שזו הייתה עיקר הבושה שלו "הואיל והוו יתבי רבנן ולא מחו ביה ש"מ קא ניחא להו"(גיטין נו א).
הגמרא גם מאשימה עוד תלמיד חכם, רבי זכריה בן אבקולס.
תקרא את הסיפור בפנים תגיד לי במה ניתן להאשים את בר קמצאמאיר.
התבלבלת בין קמצא לבר קמצא...עוקר הרים
קמצא הוא זה שלא הוזמן, בר קמצא הוא זה שהוזמן והלשין.
ואם תסתכל בדברי למעלה ובהמשך השרשור, תראה שדעתי היא שלמרות מעשהו הנורא, הגמרא לא מאשימה את בר קמצא אלא את החכמים.
גם קמצא אשם בגלל זה כתבומשה אבואב
על קמצא ובר קמצא חרוב ירושלים זה ללמוד בעיון את האגדתות על מנת להבין אותן באמת
שמעתי וורט,פלצור
”חיכה” להזמנה מבעל הסעודה..
זה חברות זה?! אם אתה חבר אמיתי אתה בא לחתונה בלי הזמנה!! ;)
חח יפה;)רייצ'ל=)
שלא תעזאריק מהדרום
ועוד כמה איסורים נחמדים.
המהרל מסביר.me.
יש עוד גמרות עם רשימה ארוכה של סיבות.
ובסוף האגדתא של קמצא ובר קמצא כתוב ענותנותו של זכריה בן אבקולס הרחיבה את מקדשינו..
בכל אופן.
קמצא בעברית זה או נמלה או חגב או קומץ.
והמשמעות המשותפת היא פירוד. איך ולמה עיין בפנים.
קמצא האהוב לא היה אהוב מצד עצמו אלא בשביל המחלוקת עם בר קמצא. זאת אומרת שאפילו האהבה של אותו איש עם קמצא שלכאורה היא אהבה זה בעצם פירוד כי זה בשביל מחלוקת. וזה המצב שהיה בעם. שיקוף שחברים אחד של השני בשביל לרמוס את השלישי.
והמעלה של עם ישראל שזה הייחוד. ובזכותו היה בית מקדש שני, כשהוא נפגע כבר לא היה זכות קיום למקדש בשביל עם ישראל שהיה מפורד.
נצח ישראל למהרל כפי שאני הבנתי אותו.
אני חושב שזה מה שכתבת אבל במילים יותר ברורותשאג
איזה מין אבא יכול להיות החבר הכי טוב של מישהו ששונא את הבן שלו עד כדי כך שהוא מוותר על סכום גדול כדי לסלק אותו מהארוחה תוך כדי שהוא מודע לגמרי לבושה שהוא עושה לו?
בר קמצא אינו הבן של אותו קמצאעוקר הרים
עד כמה שאני יודע הוא כן אבל יכול להיות שאתה צודקשאג
אסביר מה שאני יודע.me.
וגם לא שני אנשים ספציפיים.
אלא תופעה בעם שיש קמצא קבוצות של אנשים שאוהבים אחד את השני ויש עוד קבוצה שהיא בר (מבחוץ ) לקמצא שאותם לא מקבלים.
למשל המגזרים היום בציבור.
זה קצת פירוש. אני חושב שאבא ובן זה הפשטשאג
^^^^^מגדלור באפלה
ואז השאלה של פותח.me.
וכך פירש זאת רבי על פי המהרל
לדעתי, זו הבנה לא נכונה של הגמראעוקר הרים
"אמר רבי יוחנן מאי דכתיב 'אשרי אדם מפחד תמיד ומקשה לבו יפול ברעה'? אקמצא ובר קמצא חרוב ירושלים אתרנגולא ותרנגולתא חרוב טור מלכא אשקא דריספק חרוב ביתר". (גיטין נה ב)
אז קודם כל כמו שהתרנגול והתרנגולת לא אשמים בזה שנחרבה טור מלכא, ודופן המרכבה לא אשמה בחורבן ביתר, כך קמצא ובר קמצא לא אשמים בחורבן ירושלים.
רבי יוחנן מזהיר אותנו לחשוב היטב על תוצאות מעשינו, כי יכול להגיע אסון גדול מדבר קטן.
כמו שבטור מלכא האשמה היא על אותם אנשים שתקפו את הרומאים בגלל דבר קטן כמו תרנגול ותרנגולת (גיטין נז א). כך בקמצא ובר קמצא, האשמה היא על אותו אדם שבגלל טעות קטנה בין קמצא ובר קמצא, בייש את בר קמצא. ועוד יותר מכך, האשמה על החכמים ששמעו ושתקו.
הוכחה לכך שהבושה שביישו את בר קמצא היא הגוררם לחורבן, היא מהגמרא בסוף הסיפור:
"תניא אמר רבי אלעזר בא וראה כמה גדולה כחה של בושה שהרי סייע הקב"ה את בר קמצא והחריב את ביתו ושרף את היכלו".(גיטין נז א)
לפי זה המסר של הגמרא ברור יותר. זו אינה האשמה של בן אדם אחד, זו האשמה של חכמי ירושלים שבגלל אי הנעימות לא מוחים בבעל הסעודה.
העניין שחז"ל אומרים שהסיבה לחורבן היא רוחניתחיוך-כוח י'
לא רק הם אשמים.חופשיה לנפשי
משהו יפה ששמעתי השבתחפרנית גאה=)
חוצמיזה שנראלי זה די ברור שמביאים את הסיפור הזה כסיפור מייצג למצב בעמ"י באותה תקופה.. וגם אם קמצא לא היה בסעודה, הוא היה חלק מהמצב וסביר להניח שגם הוא עצמו התנהג בצורה דומה..
הסיפור הוא סימן ולא סיבהאנונימי321
אם היינו מאשימים יחידים היה אפשר להאשים את רהי זכריה בן אבקולס שלא נתן להקריב את הקרבן אבל בסופו של דבר הוא לא אשם, והגמרא אומרת "מפני ענוותנותו של רבי זכריה בן אבקולס חרבה המקדש" המהר"ל מסביר בפרק ה בספרו נצח ישראל שהוא על תשעה אב, שמתוך ההקשבה הפנימית של ר' זכריה הוא הבין שאין סיבה לתת להקריב את הקרבן, הוא הבין שפתרון חד פעמי קטן לא יעזור אלא מה דרוש זה תיקון כללי של כל העם.
הסיפור של קמצא ובר קמצא הוא דוגמה!ספר הספרים
הם לא. זה כמו לומר"על שגיאת כתיב חרבה ירושלים"ונסי
מי שאשם זה מי שאוחז בגישה "ענוותנית" שבה מדקדקים במצוות (או מנהגים) בלי לראות את המציאות.
אולי גם אלו שאוסרים כיום את העליה להר הבית, מטעמים "הלכתיים" אבל למעשה מדרדרים את המצב בהר ובנו בתוכינו
אסביר למה גם קמצא אשםא. הראל
אין שום מקור לכך שקמצא היה אביו של בר קמצאעוקר הרים
מכל המקורות נשמע שלא היה שום קשר ביניהם.
ר' יונתן אייבשיץ אומר את זה.yagel
תודהעוקר הרים
לא הכרתי.
אם כי אני עדיין עומד בדעתי שזה ממש לא הפשט.
ובעבור שני אנשים בלבד?!.me.אחרונה
את סדום לא החריב.
לא אשחית בעבור ה.. וכו'
אז את ירושלים ?!
ודאי צריך לומר משהו עמוק יותר משתי אנשים מסוכסכים בעם.
הרי מפורש מסופר שהם היו גומלי חסדים באותו דור.
המעשה של קמצא ובר קמצא מסמל משהו על הדור...yagel
כנראה שזה לא מקרה פרטי... המקרה מראה על המצב בעם ישראל על השנאת חינם וכו'
סתכל במהר"ל חידושי אגדות גיטיןחליל הרועים

אם אני לא טועה בספר נצח ישראל פרקים ד-ח (לא מדויק)משה אבואב
אם זה מעניין אותך קרא את הבן יהוידע על האגדה הזאת.שואף למעלה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.