הוא צבוע בשמנת ויש קיר אחד גדול שצבוע בטורכיז לא מאוד כהה(בערך צבע של בגדי מנתחים
)המיטה בצבע טורקיז כהה ויש לי בד לוילון שצריך לתפור, בצבעים טורקיז וסגול.
חשבתי לצבוע את הקיר הטורקיז בשמנת.
ויש לי כמה תהיות:
א. זה הקיר של החלון ויש לו בעיות של איטום.. ולכן כל הקיר בועות כאלה וקילופים. איך צובעים על זה בצורה נורמלית? צריך לגרד עם שפכטל/למרוח משהו על זה/אנערף מה?
ב. כמה שכבות אני אצטרך לכיסוי מלא? זה צבע לא כהה אבל הוא כן די חזק.. כאילו פסטלי-כהה..
ובין השכבות צריך לחכות?כמה זמן? (אני די גרה בחדר הזה
)ג. חשבתי אולי לעשות בורדר כזה בצבע טורקיז כהה. איזה צבע מתאים להשתמש? יעבוד עם אקריליק רגיל או שחייבים דווקא צבע ייעודי לקיר? ואיזו כמות צריך?(זה חדר לא גדול. נראלי 2*3 שקיר שלם מכוסה בארון ויש חלון סטנדרטי וכוורת שמחוברת לקיר)
ד. יהיו הבדלי צבע בולטים בין הקיר שאני אצבע בשמנת לקירות שצבועים כבר 3-4 שנים בשמנת? זה אותו גוון כי כשצבענו קנינו דלי גדול ממש ונשאר הרבה ממנו.. אבל השאלה שלי אם הקירות האחרים ייראו 'מלוכלכים' לידו..(זה לא חדר של ילדים קטנים אבל כן חדר שחיים בו ולא מוזיאון)
ה. טיפים וטריקים לצביעה לבד? יש לנו רולרים ומברשות והכל.. אבל טיפים איך יוצא טוב ונקי ומדויק..
ומשהו שקצת קשור:
ישלי שידה קטנה בחדר, ישנה מעץ מצופה בלכה שכבר די מתקלפת. חשבתי לצבוע אותה אולי גם בשמנת ואז לקשט בטורקיז שיתאים לחדר, או לצבוע בחום כהה.
הצבע של הקיר יעבוד על השידה?צריך לשייף את הלכה או משהו לפני? אם אני אצבע בחום כהה באיזה סוג צבע כדאי להשתמש? הטורקיז ייראה באותו צבע כמו על הרקע הבהיר?
די חפרתי. אשמח מאוד לכל תגובה שהיא ולכל רעיון!! יש לי חלום לשנות את החדר ואני לא ככ יודעת איך להגיע לביצוע...

תודה רבה!