אצל חברה אחרת,חושבים אחרת..
זה איך שהחברה שאת נמצאת בה תופסת את ההגדרה "דוס".
נכון,זה בדיוק אמור להיות ההפך,אבל את בחברה הדוסית.
אבל בחברה אחרת,מי שדוס זה דבר לא מקובל,לא בנורמה!
הבנת? מי שחרייג מהנורמה,הוא לא המקובל.
יש לחברה דעות,והם מאמינים בדרך שלהם,ושהם רואים מישהו שחושב אחרת,הם צוחקים עליו,שהוא לא נורמלי.
ולמה? כי הם חושבים שהם *הצודקים*
אה עכשיו שמתי לב שרשמת בין דוסים לדתיים. אני כותבת בלשון זכר,אבל זה מופנה לשני המינים כאחד..
אז... למה הם צוחקים עליהם? וואו אין לי תשובה מוחלטת..אבל..
הם צוחקים על הדוס,בגלל לחץ חברתי.
כי תמיד הדוס נחשב "החנון" .מי שקולי - זה זה שמתחיל עם בנות,וזה שמדבר כמו ערס וזה שמתחצף ומדבר איך שבא לו.. אותו דבר על בנות..
אלה שצוחקים על הדוס-הם אלא ששונים מהדוס,ושמשהו רוצה לפרוק עצבים או שכולם צוחקים אז גם אני ..או תסכולים,או שהוא רוצה להראות שהוא "גבר" או כל מיני סיבות.. יש לו דעות קדומות,לדוגמא מה שהייה בשואה שהגרמניים פרקו את כל התסכולים שלהם על מי? על החלשיים ! כי אין להם סיכוי נגד החזקים.
אותו דבר פה,שרוצים להתלוצץ על משיהו מתלוצצים על "החלשים" בעיינהם.
אבל לפי איך שזה נראה,שלא כל החברה הדתית ככה,אפלו לא אולי רק בודדים,וזה לא קשור לדת בכלל,כי בכל חברה ,גם בחילונים מישהו שהוא שונה הוא המנודה..אז בחברה החילונית,צוחקים על מישהו שהוא לא מתחיל עם בנות,ואצל על הדתיים זה על מי שדוס..
ולא צריך לשים לב,כי זה בכל חברה,ולא מכוון ספציפיי.
וזה גם לחץ חברתי,זה שצחק על הדוסים,יבוא יום והוא בעצמו יתבגר ויבין שהוא טעה כמו כל נער מתבגר..
וכל ההתלוצצות,זה זמני,ככל שבוגרים יותר מערכיים את אלו ששומרים עצמם,שמקפידים על המצוות!
רק מערייכים אותם!
שמתי לב גם,שהחברה הדתית,בגלל שהם מכילים,את השונה,את כל חברה,הם מורגלים להתייחס אדם השונה,לא משנה איזה שונה,שיש לו מגבלה או שמתלבש אחרת או אלו שיתייחסו בכבוד לשונה..
לפי מה שאני רואה בחברה,הדוסיות ולא דוסייות מסתדרות ובגדול!! העניין הדתי לא מפריע ביינהם,ולא גורם להם להפסיק חברות בין בנות בגלל רמה דתית בכלל,להפך,לא שמים לב מה את לובשת,מה את מקפידה,מה את עושה ,יש בזה היתרון