למה צוחקים על דוסים??מישהי מהחלל

למה אנשים צוחקים על דוסים?

כאילו מי שהוא דוס יותר מהשאר נתפס כפרימיטיבי, מזלזלים בו והוא לא תמיד מקובל בחברה,

ומי שלא כ"כ דוס  הוא אהוד ומקובל בחברה...

ממש לא מבינה למה זה ככה. זה אמור להיות הפוך לגמרי.

אני לא מדברת על דתי בין חילונים אלא על דתי חזק בין דתיים...

מה אתם חושבים??

אני חושב-נחמיה17

ש"דתיים" הם בד"כ כאלה שגדלו בבית שומר תו"מ ונכנסו לעולם המודרני-חילוני,ככה סתם, בלי לבדוק מה זה ומה זה מול התו"מ, ואז נאלצו לבנות לעצמם מערכת השקפתית רעועה שאין בה הרבה ממש.

בעברית- הרבה דתיים הם חילונים בתחפושת מעשית.... (חילונים רק במסגרת הקהילתית/ביתית-דתית הכללית)..

אכן הציונות הדתית בכלל נעריה, על כ זרמיה צריכה לעשות בירור וסינון....

אז שיהיה בחברה של דוסים שאוהבים את ה'זריחה

זה לא פתרון.כבשה

מה שאת אומרת בעצם שאנחנו נסתגר בתוך חברה שבה לא יצחקו עלינו.. זה לא המצב האידאילי

אנחנו צריכים להיות חזקים ולהוציא את זה החוצה לא להסתגר בגלל שאנחנו חלשים.

אם נסתגר, פחות דוסים לא ידעו מה זאת עבודת ה' אמיתית בשמחה, לא יכירו דוסים שטוב להם וכו

רב העולם הפחות דוס בטוח שדוסים הם צולרים שלא טוב להם עם זה. וזה לא ככה! ואז אחרי שהם מכירים א. הם יותר מכבדים. ב. הם לאט לאט הם גם מתקרבים..

עוד נקודה שדווקא ההחישפות לחברה פחות דוסה שלפעמים צוחקת על דוסים הרבה פעמים זה דווקא מחזק.

נכון לפעמים נופלים אבל אם קמים עושים את זה ביותר כח. זה לא מתאים לכל אחד אבל זה אחד הדברים..

זה להבין באמת למה אני דוס ולמה טוב לי עם זה, ולהבין שלא צריך לשים על מה יגיד העולם. שיקפוץ בזיגזג...

אני עושה את רצון ה' וזה הדבר החשוב באמת...

שנזכה גבעוני 

@נער גבעות מצוי פתחו כבר שרשור אז לא צריך לפתוח

בואו נלך לבתי בושת לקרב זונות....נחמיה17

זה שטות! צריך לשמור על ההלכה בכל פרטיה ודקדוקיה, לא משנה מה החבר'ה אומרים או אם זה יחזק אותך עיין השירשור "ארוך אבל שווה קריאה" בנוג"ה.....

ההתחלה היא הבנה בעצם מהותי להית יהודי עובד ' בכל גופי נפםשי לבבי ומאודי.

והנפילה, ולו קלה שבכקלות לא שווה את ה"הפתחות" האוילית הזו....

הקיצער- אני חושב שאתה טועה....

בברכה,

..כבשה
הנפילה הקטנה כן שווה אם ממנה גדלים הרבה יותר. ככל שיש לאדם יותר נסיונות, הבחירה שלו בין הטוב לרע מתעצמת, והנסיון יותר גדול אבל אם עומדים בו מגיעים לנקודות חוזק שבן אדם שכל החיים גדל בחברה דוסית לא מגיע אליהם.
ד"א את ארוך אבל שווה קריאה אני הבאתי מפצלש ;-D
והכוונה שם זה שאנחנו לא צריכים להתבייש בדוסיות. לא שלא צריך להסתובב עם אנשים שפחות דוסים ממך
איזו שטות.....נחמיה17

"עדיף לחטוא אם יש התחזקות מזה"- זה נשמע ציטוט מכומר קתולי בערך! איזה שטויות!

זו לכה"פ איננה דעת התורה בכלל..... והלוואי והיה לי הכוח לכתוב יפה בצורה מרגשת כי זו לפחות האפשרות הכ משכנעת בפורום הזה, ממזמן זרקו בו את השכל.....

ראיות -אין צורך, יש את כל השולחן ערוך!

הדתיות שלך מחליאה אותי....

נ"ב- לגבי הארוך אבל וכו': מה שאת כתבת בכלל לא משמע ממה שכתוב שם! אני הבנתי שזה מדבר על התודעה שלי בתור אדם דתי- אני דתי, וזהו! לא נופל, לא צריך להתכופף כדי להפתח! אני דתי גאה! זה דתי כמו שצריך!

הדתיות שלך- מחליאה אותי ממש...

קודם כל תודה. ממש משמח לשמוע שהדתיות שלי מחליאהכבשה

דבר שני, אני מדברת מתוך ניסיון
כיום אין מצב של חברה דוסית לגמרי שכולם כולם עובדי ה' מתוך שמחה ורצון.
עדיף להיות בחברה ששונה ממך ולהרגיש את ההבדל, ושיהיו עדיין נפילות קטנות מאשר להיות בחברה שדומה לך, ושאתה מדרדר בלי לשים לב.
אני אגיד לך תאמת, אני מדברת מתוך נקודה של בת באולפנא. אתה מדבר מתוך בן בישיבה. אולי בישיבות זה שונה וכוולם מגיעים לישיבה כדי להתחזק ביחד וכו. מאוד הגיוני שזה ככה. באולפנות המצב שונה לחלוטין! אין היום אולפנא שכולן דוסות. אולי רק תהילה. זהו. תתפלא גם באולפנות שהכי נחשבות דוסיות ההלך רוח המון פעמים הוא לכיוון ההפוך. ( לא רוצה ח"ו להכליל אבל זה המצב) אתה לא מכיר את המציאות הזאת וכנראה בגלל זה אתה מדבר ככה.
תחשוב מה שאתה רוצה אבל לדעתי זאת הדרך הכי טובה, ליפול זה לא הרצוי אבל עדיף שזה יקרה במקום שתרגיש את זה ותעלה מזה מאשר שתפול עם כל החברה ביחד ולא תרגיש את זה.
אני אשמח לקבל תגובה בלי מושגים כמו "כומר קתולי" או "דתיות מחליאה" אני לא חושבת שיש לך את הזכות לזלזל בי או בדוסיות שלי. חוץ מזה שזה מוריד את הרמה לגמרי.
ומה לעשות בנות זה עם עם תגובות יותר רגשיות ופחות ציטוטים מהשו"ע. מחילה
אל תביני אותי לא נכוןנחמיה17

זה ממש מעצבן שאי אפשר שכל מיש שמגיב לי יראה את הדברים שהגבתי כמה דקות לפני.... בזמן האחרון יש לי מלא תגובות שמסבירות אחת את השנייה...

אבל:

א. החריפות שלי נובעת מרצון עז להשיב דברים למקומותיהם.

ב.אני חושב שזה שהפורום הזה מעורב (לא משהו שאני חושב שצריך להיות) זה מחייב שהבנים יוספו דברים שכליים לדברים הרגשיים של הבנות, מבחינתי זה לא חעניין להגיב כתשובה לשאלה בצורה של תשובה רגילה מהרגש, את רוצה? כתבי שיר...

ג.את לא יכולה לכתוב דעת תורה מתוך רגש....

ד. אם את מעריכה את הרב חזיזה תשאלי אותו לגבי מה שאמרת...

ה. אני מבין איך הגעת למסקנה שלך, אבל היא פשוט נגד דעתתורה, אז את צריכה להחליט - האם את שומרת תו"מ או רק כמה הלכות ואיך שבא לך בלי קשר אמיתי לתו"מ....

אני לא חושבת שאני כותבת את דעת התורהכבשה
או לא דעת התורה.
ובעז"ה אני אשאל את אבא שלי מתישהו כשיהיה לו זמן
הרב רונן זה קצת בעיה..
מוזמן להאיר מה דעת התורה אבל כולל ציטוטים לא באוויר..
אם זה עוזר באיזשהו אופן..א"י זה קשה

אני גם בייניש וגם בן, וחושב ש'נחמיה17' לא מייצג אף אחד. נשמע שהוא בחור מישיבה קטנה, שזה קצת עולם אחר מ99% מהציבור שלנו. וגם לא כל מה שבנות כותבות זה רגשי, וגם בנים הם לא תמיד פסגת השכל. מה שכתבת בסדר גמור ואין סיבה להתייחס לדיבורים המזלזלים של נחמיה.

לגופו של עניין, יש צד שהשוני רק מעשיר ומאפשר עבודת ה' כללית מיוחדת. לא אומר שצריך לחפש צרות, רק שצריך איזון בין הדברים. בעיקרון יש להתרחק מחברת רשעים אבל אני מניח שלא על זה אנחנו מדברים. קצת שוני בחברה לא נקרא 'רשעים'.

תודהכבשה
ואתה צודק לגבי ההגדרה האחרונה. זה מסביר יותר טוב את הדברים שאמרתי
אני גם חושבזקוק לגאולה

שזה לא נכון מה שכתבת שטוב נפילות קטנות אם יוצאים מזה יותר מחוזקים.

זה כמו שאני אגיד שאת צריכה לשבור את כל העצמות שלך כי אחרי שהם מתאחים הם יותר חזקים.

למרות ש"במקום שבעלי תשובה עומדין אפי' צדיקים גמורין לא יכולים", "תשובה מהפכת זדונות לזכויות" וכו' (שאלו דברים שאני מאמין בהם וחושב שהם נכונים וראוי לכל אדם להעמיק בהם בספר אורות התשובה), את לא תראי צדיק אחד שמקנה בבעל תשובה על הנפילות שלו - רק על החיזוק, והוא לא מתאווה ליפול אפילו בשביל הסוף הטוב.

בסך הכל נחמיה17 סובר שהפתיחות מביאה כמעט בהכרח לנפילות, שזה די נכון ונראה לי שאת מסכימה איתו בזה, ולכן צריך להסתגר.

אני אישית חושב שלהסתגר זה לא טוב, אך מנגד המציאות הוכיחה שהפתיחות גרועה עשרות מונים.

צריך למצוא את האיזון הנכון מבחינה ציבורית, וכן מבחינה אישית. אני אישית מאד מתקשה בזה.

מקווה שהובנתי.

חושב די כמוך....נחמיה17

א- אשמח אם כשמציינים את הדעה שלי "יזכירו אותי" (ע"י שרושמים תו לפני שמי "@", כזה- @נחמיה17 , צריך לבחור באפשרות הקלה להוספת היפר קישור, תיפתח תיבה  קטנה מיד כשרושמים באופן הנ"ל....)

ב- אני חייב לציין שאהבתי את החתימה, שואף למצב הסתכלות כזה....

אבל אתה לא דתי!חוני המעגל פינות

לאפוקי מדתיות כשלנחמיה17

@כבשה....

וכן!   יש לזה קשר הדוק עם המושג דתי וה"דתי" שהגדרתי כבסדר הוא בעצם עם פחות  "דתיות" ואם תרצה-  אז אה"נ, הוא אינו דתי כ"א שומר תו"מ....

ועכשיו הסבר רשי לראביי רפורמית שכמוני שלא הבינהכבשה
?
את רבה רפורמית? |המום| |אך לא מופתע מדי|נחמיה17

אז את ההסבר של הדיבורים האלה שלי אני חייב להרבה אנשים....

אענה אולי מתישהו כשיהיה לי זמן....

(אולי אפי' היום)

.....

[איך אפרסם את זה? -אולי שירשור בפורומים העיקרים שאני משתתף  בהם, אולי בכ"א. בכ"א- מומלץ להסתכל בכ"א שלי (הוא לא מייגע כמו של אחרים, אהמם, אהמם....)  ובתגובות שלי על כ"מ נושאים מרכזיים באמונה וביחס לדור ולציונות הדתית בפרט בכדי להבין את דעותיי בנושאים אלו....]

זה היה ציני. זאת בחירה שלך אם להיכנס לכאכבשה
של אחרים. אז משמע זאת גם בעיה שלך אם הוא מייגע אותך.
נראה לי רב הדברים בכא שלך אני לא יאהב אז למה סתם להתעצבן?
דרך אגב, משהו שרציתי להעיר, תפסת את הדתיות שלי סלש הדוסיות שלי לפי השרשור הזה בלבד.
ממליצה לך להסתכל בכא המייגע שלי ולהבין משם שהדתיות שלי לא מחליאה
את צודקת, אבל...נחמיה17

אכן, כל מה שכל אחד כותב זה רק לפי איך שהוא עכשיו במקום שהוא נמצא ובמצב הנפשי והשכלי שבו הוא שרוי (א"ת- עש"ן שלו) אבל זה עדיין "חלק ממה שהוא" שאמוחר לבוא בצורה שאינה סותר את שאר חלקיו.

דבר ב'- את צריכה לזכור שגם אצלי זה ככה, אז תסתכלי במה שאני אמרתי, ובכ"א שלי.

ודבר הג'- הסתכלתי בכ"א שלך,  אני עדיין חושב ככה... (מודה, לא הסתכלתי בעיון כ"כ. מתישהו נמאס לראות רק דברים כמו שירים "מרגשים" ו"אולפנת מירון כבוד",  ממה שהתרשמתי, זה שחסר להתפרצויות שמה קצת  מנה של דיבור שכלי... בלשון נקייה..... מחילה מכבודך...)....

מקווה להבנה (שכלית ואולי אפי'  בינה דלב)....

בברכה,

אוקי רפרפת בלמעלה. וזה לא הכל.כבשה
יום אחד יהיה לי עצבים לערוך אותו.
לא חושבת שהכל חייב להיות שיכלי
אמרתי, שהכל?נחמיה17

אבל עדיין רק עם שכל אפשר באמת לשכנע..... (אפשר לגרום לאנשים  להרגיש אולי...)

גם השכל וגם הרגש הם חשובים בעבודתו ית' אבל השכל- מעל הכל, והוא החלק השולט בשאר החלקים. 

(רמב"ם בתחילת שמונה פרקים, ועייני שם משמואל פרשת "לך לך" שנת תרע"ד כמדומני "ר' יצחק פתח... הנה פירט בכאן ג' דברים", זה ממש חלק חשוב בתפיסתי בדברים הזכורי מעלה... ובדרך למציאת תפיסה בהם.)

כנס עוד פעם לכא שליכבשה
אולי הפעם תראה גם דברים עם שכל
בדיוק כבר סיימתי לקרוא בעיון...נחמיה17

ו................................לא.

לא ראיתי משהו עם יותר מדי שכל, אולי מימרא חרדית(-ספרדית?) כבדה.....

מה שתגידכבשה
בכל מקרה הדיון איבד את נקודת הפואנטה שלו.
אפשר להגיד הוא בכלל לא דיון,
יותר ירידות ציניות.
סבבה, סליחה אם נפגעת....נחמיה17

רק באתי להציג דעה בצורה ברורה. שבת שלום!

כנל סליחה.כבשה
נאאאאאאאאאאאאא, את לא פגעת!נחמיה17

זה היה התפקיד שלי

בעזרת ה' אני אנסה למצוא את זהכבשה
קראתי קצת מהדו שיח ביניכם וקצת זיעזעת אותיהלב והמעין.
@נחמיה17
אני לא באה להגיב על תוכן השרשור אלא רק על האופן בו הדו שיח הזה התנהל
@כבשה חברה שלי, אני מכירה אותה, והוצאת אותה ממש גויה!! זה הציק לי ביותר..
אז בא אני אספר לך עליה כמה דברים:
הלב שלה לב ענק, התפילות שלה זה משהו שלא רואים כל יום, בכל הזדמנות שתהיה לה היא תעלה לרשב״י, היא פועלת הרבה מאוד למען עם ישראל וארץ ישראל, היא עובדת את השם באהבה ואמונה שבאמת גורמת התפעלות. (אם לשוב לך גם מראה חיצוני אז הנה: היא הולכת רק עם חולצות ארוכות, חצאיות ארוכות, וגרביים) בקיצור היא באמת צדיקה!!
אז מילים כמו לא מתפלא שאת רבה רפורמית או דתיות מחליאה זה ממש לא במקום ובמיוחד לא נכון, אתה לא יכול לכתוב דברים כאלה על בן אדם שאתה מכיר רק מהיאנטרנט, כדי לשפוט בן אדם צריך להכיר אותו באמת וגם אז לא כדאי לשפוט.
זהו.
סליחה עם הייתי קצת תוקפנית או העלבתי או משהו כזה, זה באמת לא היתה הכוונה. השתדלתי לכתוב בצורה עדינה.
שבוע טוב!!
מעיין נשמה שליכבשה
עבר עריכה על ידי כבשה בתאריך י"ז באב תשע"ו 12:16
עבר עריכה על ידי כבשה בתאריך י"ז באב תשע"ו 12:16

נשיקה את צדיקה בעצמך..

אם כבר מדברים על מישהי שבאמת מחזקת בנות זאת את!!

ואשריך לגמרי!!! 

ואני ממש רוצה לשמוע את הדעה שלך. כי אם מישהו שיודע להסביר את הדברים האלו זאת את.

אני לא...

כשאני אתחיל לצאת אני אתן לבחורים את המספר שלך.. בוכה/צוחקאוהב

חחח שתהיי בריאה. אבל אני לא רוצה להתחתן בשמינית ;)הלב והמעין.
ואני לא עושה כלום, ובטח שלא צדיקה.

אגיב בעז״ה שאהיה ליד מחשב נורמלי ושיהיה לי כח..
את צדיקה וחצי!! ואת עושה המון. את לא רואה את זה אוליכבשה

טוב בסדר, לא שכנעת אותי. וחוץ מזה עם אני צדיקה אז מאתהלב והמעין.

וחוץ מזה עם אני צדיקה אז מה את?! (שאלה רטורית) כאילו מוציא לשוןנשיקה

אוף אני ככ לא. זה רק אולי חיצוניתכבשה
ואנשים ככ שופטים חיצונית
כפרות!נחמיה17

א. תקפתי את הדעות שהציגה "זה נשמע כמו..."

ב. אני מאמין שהיא צדקת וכונותיה טהורות, דוקא זה א' הדברים שכן שמתי לב אליהם מהאינטרנט....

ג. ב' לא סותר את דבריי! אדרבה, אני אשמח לעשות שיחות לליעבוןן דברים כאלה עם צדיקים וצדקניות! משום שאני רואה משהו שחשוב לי להביע דוקא בציבור התורני!

ד. התוקפנות אכן לא היתה כ"כ במקום (אגב- הרבאיי רפורמית היה בצחוק, וזו היתה בדיחה שהיא סיפרה על עצמה...)... מודה

ה. למרות שכבר ביקשתי את זה ממנה (לא זוכר אם באישי או לא...) כמה פעמים- סליחה סליחה ואלף המחילות, האם חוזרני בי מדעותיי? לא! מצורת הדיבור? כן! לפחות על חלק ממה שאמרתי,.

לא פגעת שום דבר, באת לחזק, בתור חברת אמת.

תבורכי בכל טוב!

לא הפריע לי התוכן אלא הצורה שבה נאמרהלב והמעין.
ומכיוון שראיתי שאכן הצטערת על זה אין לי מה להגיב עוד, רק לשמוח..
(וסתם ככה, לא אמרתי שאתה אמרת על הרבה הרפורמית אלא שאמרת שאתה לא מתפלא)
ישר כח וכל טוב!!
בבחינה היסתוריתyyl
לענ"ד הרב צבי יהודה היה מאוד פתוח כי לא גרם לו לכלום חוץ מעליות וחיבור
לענ"ד רוב תלמידיו מכל הזרמים דוגלים ביותר הסתגרות כי אנחנו לא בדרגת הרצי"ה
אוי אנשים מתי תבינוחוני המעגל פינות

העולם לא שחור ולבן

לא לכולם מתאים אותו דבר

צריך למצוא איזון

אתה סתם מוציא מההקשרyyl
יש הבדל בין לחזק לא דוסים לבין לחטוא
נ"ל שצריך להבחין בין "נפילה" שפירושה ירידה פורתא,אני77

ל"נפילה" שפירושה עבירה על ההלכה, שברור שהיחס בין שניהם שונה לחלוטין.

אני כשכתבתי, התכוונתי רק לירידה לא ללעבור על ההלכהכבשהאחרונה
...כבשה
הי אני אשמח לשמוע מה אתן חושבות על זה
@מעין=)
@הדסי שושה
יוווווו יש לי המון מה לכתוב על זה...הדסי שושה
צריכה למצוא זמן...
אגיב שיהיה לי זמן וכח בעז"ה...הלב והמעין.

זה ממש לא חייב להיות ככהכבשה

אנשים לא צוחקים על דוסים כי הם דוסים. הם צוחקים על דוסים כי הם מתביישים בדוסיות שלהם.

ברגע שדוסים יפנימו את זה, וכבר לא יתביישו לא יצחקו עליהם יותר.

אנשים מכבדים דוסים שבטוחים בדרך שלהם, ולא מתביישים בה...

נכוןdvirm1

יש בזה משהו...נחמיה17

נכון מאודאחת מהעם הנבחר

מניסיון

וואלה נכון! מי שבטוח בדרך שלו- לא מתבייש...קופקליפטוס

אמת.אני77

צוחקים עליהם כי הם  חריגים, ויש נטיה לצחוק על כל דבר שהוא חריג,

עד לרגע שבו מבינים שבעצם הוא הרבה יותר נכון ואמיתי ושפשוט זה שהוא דוס הוא יותר בוגר וחי.

אי, לחץ חברתינער גבעות מצוי

כן, זה קשה. אבל שתדעו, אנשים הכי הכי הכי מעריכים את מי שדתי ולא מוותר על העקרונות שלו. חזקו ואמצו.

חח אמן...יבנה המקדש!

מאז שאני באולפנה אני נקרעת כי אני כאילו חיה בשני עולמותעצוב אחד באולפנה ואחד בסניף...

אז למדתי לבחור מה אני רוצה להיות ולהיות מי שאני כולזמן בלי קשר לאיפה אני, אבל זה לפעמים ממש מעצבן להיות החייזר

זה לפי נקודת מבט..הכל מאת ה'
אצל חברה אחרת,חושבים אחרת..
זה איך שהחברה שאת נמצאת בה תופסת את ההגדרה "דוס".

נכון,זה בדיוק אמור להיות ההפך,אבל את בחברה הדוסית.

אבל בחברה אחרת,מי שדוס זה דבר לא מקובל,לא בנורמה!

הבנת? מי שחרייג מהנורמה,הוא לא המקובל.
יש לחברה דעות,והם מאמינים בדרך שלהם,ושהם רואים מישהו שחושב אחרת,הם צוחקים עליו,שהוא לא נורמלי.
ולמה? כי הם חושבים שהם *הצודקים*

אה עכשיו שמתי לב שרשמת בין דוסים לדתיים. אני כותבת בלשון זכר,אבל זה מופנה לשני המינים כאחד..

אז... למה הם צוחקים עליהם? וואו אין לי תשובה מוחלטת..אבל..
הם צוחקים על הדוס,בגלל לחץ חברתי.
כי תמיד הדוס נחשב "החנון" .מי שקולי - זה זה שמתחיל עם בנות,וזה שמדבר כמו ערס וזה שמתחצף ומדבר איך שבא לו.. אותו דבר על בנות..
אלה שצוחקים על הדוס-הם אלא ששונים מהדוס,ושמשהו רוצה לפרוק עצבים או שכולם צוחקים אז גם אני ..או תסכולים,או שהוא רוצה להראות שהוא "גבר" או כל מיני סיבות.. יש לו דעות קדומות,לדוגמא מה שהייה בשואה שהגרמניים פרקו את כל התסכולים שלהם על מי? על החלשיים ! כי אין להם סיכוי נגד החזקים.

אותו דבר פה,שרוצים להתלוצץ על משיהו מתלוצצים על "החלשים" בעיינהם.

אבל לפי איך שזה נראה,שלא כל החברה הדתית ככה,אפלו לא אולי רק בודדים,וזה לא קשור לדת בכלל,כי בכל חברה ,גם בחילונים מישהו שהוא שונה הוא המנודה..אז בחברה החילונית,צוחקים על מישהו שהוא לא מתחיל עם בנות,ואצל על הדתיים זה על מי שדוס..
ולא צריך לשים לב,כי זה בכל חברה,ולא מכוון ספציפיי.
וזה גם לחץ חברתי,זה שצחק על הדוסים,יבוא יום והוא בעצמו יתבגר ויבין שהוא טעה כמו כל נער מתבגר..

וכל ההתלוצצות,זה זמני,ככל שבוגרים יותר מערכיים את אלו ששומרים עצמם,שמקפידים על המצוות!

רק מערייכים אותם!
שמתי לב גם,שהחברה הדתית,בגלל שהם מכילים,את השונה,את כל חברה,הם מורגלים להתייחס אדם השונה,לא משנה איזה שונה,שיש לו מגבלה או שמתלבש אחרת או אלו שיתייחסו בכבוד לשונה..
לפי מה שאני רואה בחברה,הדוסיות ולא דוסייות מסתדרות ובגדול!! העניין הדתי לא מפריע ביינהם,ולא גורם להם להפסיק חברות בין בנות בגלל רמה דתית בכלל,להפך,לא שמים לב מה את לובשת,מה את מקפידה,מה את עושה ,יש בזה היתרון

אצלנו זה הפוך ב"ה.מייחלת לה'
כי לפעמיםיאירוש

הם חנונים מרובעים ומסריחים. אז אנשים מכלילים וחושבים שככה כולם.

למה שלא יצחקו?דת"י

דוס אף פעם לא יהיה חלק מהחבר'ה.
למה? כי הוא דוס.

דוס זה אחד שקבע לעצמו חיים על פי תורה.
דוס זה אחד שלא מדבר או שומע אפילו "אבק לשון הרע".
דוס זה לא אחד שמדבר על חיי האהבה שלו עם בנים אחרים.
דוס זה לא אחד שכל פעם שכואב לו הוא פולט קללה מהפה.
דוס זה לא אחד שיצחק על מישהו אחר אפילו לא בצחוק.
דוס זה לא אחד שיודע כמה נגמר המשחק אתמול.
דוס זה לא יום כן יום לא.

אנשים לא אוהבים להיות קיצוניים. 
דוס הוא קיצוני? בגלל זה צוחקים עליו?

דוס זה אחד ששם בראש שהמטרה שלו בעולם הזה... להיות כמה שיותר טוב.
כבר לימדו אותנו חז"ל: "אין טוב - אלא תורה" (אבות, פרק ו', ג').

צריך להבין שהדוס לא יכול "לזרום"/"להתפשר"/"רק פעם אחת"...
לצערנו החברה שלנו כיום (דהיינו הדת"ל) רוב הפעמים שהם לא פה או שם, אלא באמצע.
מי רוצה להיות באמצע? רק ח"מור (חכמינו מורינו ורבינו).

מי רוצה להיות בינוני?

אדם שהוא קבע לעצמו שהוא 100% דתי לא יכול לשחק עם זה.
החברה לא מקבלת אנשים שונים.

דוס הוא שונה?
שונה זה לא... מיוחד?

אנחנו תמיד מדביקים את המילה "קדוש" להרבה דברים בחיים אבל לא כלכך מבינים את המשמעות.
קדוש = נבדל = שונה = מיוחד.

אם אני דוס, זה לא אומר שאני צריך להתרחק מכולם "כי אני קדוש!".
פשוט יש גבולות. אפשר לשבת עם חברים שונים ומשונים לדבר ולעשות הכל.
אם הגבולות נפרצים, אז מה עשיתי בזה?
לא קראתי לעצמי דוס לפני רגע?

דוס לא חייב להיות אדם בעל פאות ארוכות ומסולסות עם כיפה גדולה וציציות עד הרצפה.
דוס זה אדם שהולך עם האמת שלו עד הסוף.

אסיים בדבר אחרון, הכי קשה להיות דוס ליד חברה פחות חזקים ברמה הרוחנית שלך.
למה? "הֱוֵה זָנָב לָאֲרָיוֹת, וְאַל תְּהִי רֹאשׁ לַשּׁוּעָלִים..." (אבות, פרק ד', טו').

אני חושב שי"ל...נחמיה17

"דוס זה אחד שלא ...  וכו'" ולא "דוס זה לא אחד ש ...וכו'"

אבל הבנתי את הרעיון לא יודע אם ירדתי בדיוק למה שאתה מתכוון, אבל אני אופטימי ואומר שאתה מתכוון למה שאני חושב שאתה מתכוון, אז- שכוייח!

ואי בהתחלה כתבת מלא שטויות...אחת מהעם הנבחר

גם דוסים לפעמים בטעות פולטים קללה...וגם הם מותחים תחברים שלהם....ותופתע לדעת יש דוסים שרואים כדורגל....בקיצור תצא מהסטיגמות דוסים זה פשוט אנשים שעושים את רצון ה ומשתדלים לא ליפול בדרך בדברים שהעולם שלנו מפתע....

ויש דוסים שבטוחים במה שהם עושים וזה לא מפריע שיהיה להם חברים לא דוסים כי כולנו עם ישראל אז לא צריך להגיד דוסים,חרדים,נערי גבעות,לייט,חילונים וכולי כולנו העם הנבחר ש ה בחר בנו אז נכון כל אחד עושה את זה בצורה שונה אבל גם כל אחד מבין את זה בצורה שונה ויש המון המון דרכים לעבוד את ה (רפורמים זה משהו אחר...)

לא ממש...נער גבעות מצוי

דוסים בחיים לא פולטים את הקללות ששאר האנשים מקללים, אולי את דיברת על יותר "רגועות", מניסיון ומהיכרות טובה אני אומר.

ונכון, בבין אדם לחברו ובבין בנ"א למקום כולם טועים, אבל יש דברים שפשוט לא מתאימים, ביישוב שלי בחיים לא שמעתי על דוס שראה כדורגל או בסגנון. מתיחות עושים קצת, לא ברמות.

סתם כי ביישוב שלך מי שדוס- דוס כמו שצריךנחמיה17

ומי שלא הוא ככתבה, (ברור שזה לא בדיוק ו"פחות או יותר"...)

פשש חזק ביותרחוני המעגל פינות

*הגה: ויש אנשים שקל להם להיות דוסים ליד 'סתם' דת"ל

משום לחץ חברתי הפוך וע"ש

וואו, ממש יפה, אשריך...נער גבעות מצוי

נראה ליyyl
שאנשים צוחקים על דוסים כדי להוריד מעצמם את המצפון שהם לא כאלה
צודק, גם אני חשבתי על זה...מישהי מהחלל

מי שצוחק על דוסים, כנראה קשה לו להיות כמוהם למרות שהוא מאמין באותם דברים שהם מאמינים בהם. 

לכן הוא צוחק עליהם וכך משקיט את המצפון שלו..

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך