ארוך אבל שווה קריאהניגונא

לא יודעת מי כתב...

אני רואה אתכם כל הזמן, בכל מקום. אני רואה אתכם בקניון- מסתובבים מפה לשם, לבד או בקבוצה, לבושים טוב: נערים דתיים שיצאו לבלות.

אני רואה אתכם מסתובבים בקניון ואתם כמו כולם. אתם יצירי התרבות הזו ועבדים שלה.

אתם מסתובבים מוקסמים - פראיירים של העיצוב, שפוטים של המוזיקה, ילדים של הסרטים והפרסומות.

אשה מספרת לכם ברמקולים על משהו מיוחד בקומה מעליכם ואתם כולכם שלה.

כמו כולם... אבל לא. אתם לא כמו כולם; אתם דתיים, וזה די מעיק.

אני רואה אתכם מסתובבים עם כיפה על הראש והמבט המתרפס הזה בעיניים, מתחנן לחברה:

"תתעלמו מהכיפה, היא לא חשובה, הרי אתם יכולים לראות שאני אחד משלכם. אני שומע את אותה המוזיקה, רואה את אותם סרטים, לבוש טוב".

והכיפה מתה להיעלם; איזו באסה שנולדתי דתי.

אתם בכל מקום - במרכזים, בצמתים, בתחנות מרכזיות. אני רואה אתכם בעיר, יוצאים לבלות.

ושוב המבט הזה - ההתרפסות בפני כל דבר חילוני. העיניים נשלחות למקומות האלה, המושכים כל-כך, שבהם 'אסור' לבחור דתי להסתובב.

אני רואה אתכם בהופעה של שלמה ארצי, של 'היהודים', לא משנה.

אני רואה אתכם בישיבה, בבוקר אחרי התפילה, ראש הישיבה או אחד מהרמי"ם נותן איזו שיחה שלא ממש מעניינת והזמן מנוצל לשינה.

אני רואה גם אותם, את המחנכים שלכם - מדברים איתכם על יראת שמים ועל מסילת ישרים,

על כלל ישראל ועל עבודת המידות ואין להם שמץ של מושג מי אתם או מה מעניין אתכם בחיים.

אני רואה אתכם ברגעים של בדידות; בסך הכל תיכוניסט דתי, שלא מבין מה לעזאזל הוא עושה כאן ולמה הוא צריך להיות כל-כך לבד;

למה הוא לא יכול לדבר עם אף אחד על מה שמציק לו הכי בפנים; למה הוא לא יכול להיות אדם נורמלי ולעשות מה שמתחשק לו.

זה באסה וזה נאחס, ואני הולך לחדר שלי ונשכב על המיטה, פותח גלגלצ...

אני רואה אתכם בסניף. אתם שם בשביל הפגישה, בשביל החבר'ה, בשביל להעביר את הזמן, בשביל הבנות.

מדברים על ערכים, מעבירים פעולות על אידיאלים, על ארץ ישראל, על אמונה, על עזרה לזולת. זה לא דבר בעל תוכן,

זה לא דבר עם משמעות, זה סתם. ובשביל סתם לא שווה להיות דתי. פעם קראו לחילונים 'חופשיים', דבר שאולי ביטא יותר טוב את התקווה ש"אי פעם אני אהיה כמותם".

השם הזה כבר לא קיים, אבל ההתרפסות כן.

גם בצבא ראיתי אתכם; הרי הייתי איתכם שם. כאן כביכול ניצחתם: דתיים בכל מקום - מפקדים, קצינים, קצונה גבוהה וסיירות...

אבל גם פה אתם מתרפסים, ועושים הכל כדי להוכיח לחבר'ה במחלקה שאתם לא שונים, שאתם מעודכנים, שגם אתם יודעים לבלות, לצחוק, לקלל...

אתם יודעים - בצבא, אפילו יותר מבישיבה, אתם פטורים ממצוות. אין שם אלוקים... נכון, הדוסים שבכם יודעים לעמוד על 'זכויותיהם הדתיות', אבל בפנים אתם כנועים, רופסים...

לעיתים נדירות אני יכול לראות אתכם גם מול חרדים (אתם לא כל-כך מחבבים אותם).

גם להם תנסו להוכיח, ולהראות שאתם כן, ושגם הרבנים שלכם וכו' ותדברו בשם התורה...

זה לא נגמר כאן, בתקופת התיכון; גם בהמשך החיים הדת לא תמלא את חייכם. היא תמשיך להיות דבר מציק וחסר כל תוכן ועוצמה.

יום אחד תתחתנו, תלמדו מקצוע, תשתלבו בחברה, ולכל אחד יהיה את הבית הקטן שלו, עם אשה קטנה וילדים קטנים וגינה קטנה ואולי גם כלב קטן, כזה שלא נושך...

זאת דרך אחת לחיות, הדרך שכולנו בחרנו בה. אבל יש גם דרך אחרת. אנחנו יכולים להפסיק להיות כאלה מרוחים-נגררים-מבואסים, ולהתחיל לחיות חיים אמיתיים.

אם אנחנו דתיים - נלך עם זה עד הסוף, נהיה האנשים של הקב"ה בכל מקום, בעוצמה, בגדלות. נהיה אנחנו כמו שאנחנו: לא מתביישים בשום דבר, לא מקנאים באף אחד.

נאמין באורח החיים היהודי ונחיה אותו עד הסוף. אנשים יקנאו בנו, לא אנחנו בהם. נלמד לבוז לתרבות החילונית ולבילויים שלה.

העובדה שאנחנו יהודים, אנשים של ה', אנשים עם תפקיד למלא ועם עבודה לעשות, תמלא לנו את החיים, תיתן לנו מטרה שבשבילה שווה לחיות ולוותר על כל מיני דברים.

בטוח שאז לא נמצא את עצמנו מתביישים מאף אחד ובטח שלא נמצא את עצמנו שוכבים במיטה, מבואסים מהחיים שדפקו אותנו.

שכוייח שכוייח! ב"ה שאני לא דתי.....נחמיה17

אבל חו"מ- יש כאלה שלא יאמרו את המילים שלי בדיוק וחושבים כמוני......

לא כולם כאלה אבל הרבה כן, סביר מאוד שהרוב, למעשה- סביר להניח שכמעט כולם (יש שמנסים להבדל ונקראים "חרד"לניק חלקם- באמת א' א'....)

הנה תגובתי על "למה כולם צוחקים על דוסים" לפני מספר דק'...:"אני חושב ש"דתיים" הם בד"כ כאלה שגדלו בבית שומר תו"מ ונכנסו לעולם המודרני-חילוני,ככה סתם, בלי לבדוק מה זה ומה זה מול התו"מ, ואז נאלצו לבנות לעצמם מערכת השקפתית רעועה שאין בה הרבה ממש.

בעברית- הרבה דתיים הם חילונים בתחפושת מעשית.... (חילונים רק במסגרת הקהילתית/ביתית-דתית הכללית)..

אכן הציונות הדתית בכלל נעריה, על כ זרמיה צריכה לעשות בירור וסינון..."

אכן מה שכתבת יפייפה,שמרתי לעצמי!

בברכה,

וואי ממש יפה!~שירוש~

אהבתי. ממש נכון...קופקליפטוס

זה באמת קשה...

מזעזע.א"י זה קשה

האשמות חמורות חסרות ביסוס מספק.

תופעות של רדידות קיימות בכל חברה וגם אצלנו, אבל מכאן ועד הכללות כאלה נוראיות??

פשוט הוצאת שם רע איומה ונוראה.

לעיתים יש תופעות של קרבה לעולם התרבותי החילוני, והם לא נובעות מתוך שטחיות עלובה כמו שמתואר בטקסט הזה אלא בעיקר בגלל הבנת המורכבות שבמציאות. קל מאוד לברוח, אבל העולם ה'דתי' לא רוצה לברוח, הוא רוצה לחיות חיים מלאים ולא חיים 'דתיים גלותיים' כאלה. אנחנו שואפים לחיות חיים מלאים של קידוש ה' ולכן ממילא יש הרבה קשיים ביצירת הדבר המורכב הזה.

גם הפיתרון שנכתב במאמר הוא עלוב ומצחיק. כאילו הצהרת מחויבות שטחית להקב"ה תשנה משהו. צריכים פתרונות ודוגמאות איך לחיות חיי קידוש ה' ולא מספיק לזרוק סיסמאות כאלה לאוויר.

ועכשיו נתבטא בשפה שבה כותב הטקסט רוצה שנתבטא-

"אני לא מקנא בגיהנום של מי שכתב את ההוצאת שם רע הנוראית הזאת"

זה אולי יפה, מעורר...נער גבעות מצוי

אבל (!!!) בל נשכח שחצי אם לא יותר מהציבור הדתי חי חיים אדוקים! זו ממש אבל ממש ראייה חד צדדית! 

מה עם כל החבר'ה מהישיבות הקטנות, התורניות, התיכוניות-תורניות, וסתם חבר'ה "תיכוניסטים" שהם לא חייבים להיות חפיפניקים? אה, נכון. הם לא בקניון...

נכון, אני לפני מקלחת. מריחים עד אליך?נער גבעות מצוי

אני לא מבין איך אין לך בושהקמנו ונתעודד

בס"ד

בואו נלכלך על אנשים בלי להכיר אותם, רק בגלל שאורח החיים שלהם שונה משלנו. אבל יודעים מה? נזרוק להם עצם, אם יש אצלם כמה כאלה שעשו מספיק צעדים לכיווננו נקבל אותם בשעת הדחק וגם הם לא חפיפניקים (באמת? למרות שהם לא לומדים בישיבה קטנה?). אבל מי שלא-לא שווה כלום.

רק בבקשה כשאתם מלכלכים עליהם תיזהרו לא להכליל גם אותנו בטעות.

לא, זו טעות רצינית בהבנה! ממש מצטער אם לא הייתי מובןנער גבעות מצוי

וסתם חבר'ה "תיכוניסטים" שהם לא חייבים להיות חפיפניקים?

האם זה לא ברור שהתכוונתי לערער על כך שתיכוניסטים חפיפניקים?

נראה לי שאתה צריך לשרשר נכון או שאתה סתם לא מובן...נחמיה17

אבל גם @נער גבעות מצוי צריך לדעת: פתח ת'עיניים הרבה אם לא רוב אם לא 99% מנוער הציונות הדתית חי חיים כאלה בדיוק נפלא כמו מה שכתוב פה!

פפפ הוצאת ש"ר ברמות!!נער גבעות מצוי

99% מהדת"לים הנערים הם חיים טוב מאוד, ומכבדים מאוד מאוד, והם אינם רומסים את הדת ועיקריה!!

דיברת על הדתל"שים ודומיהם? ייתכן.....

לא! דיברתי על הדת"ל, ואף אחד לא אמר שהם רומסים!נחמיה17

הם פשוט מה שכתוב....

מצטער, מדובר ב 51% במקרה הרע, מניסיוןנער גבעות מצוי

הנסיון שלך הוא עורון משוע!נחמיה17

אתה יודע כמה אלפים יש ב"ישיבות התיכוניות" למיניהם? -אין לך מושג, כנראה אולי האנשים שדברת איתם היו באחוזים האלה, וכנראה מי שדברת איתו היו בסביבה של אנשים בערך כצוך שמה פגשת רבים וככה הגעת למסקנה שהרוב הוא כך... וחו"מ גם הרוב זה מספיק כדי לזעוק על זה!

חבר'ה חבר'ה, אל תהיו עוורים לרעה!!נער גבעות מצוי

אני רואה חבר'ה שלומדים בתיכונים חצי חילוניים, והתפילות שלהם- לא ראיתי כאלו מתוקות, ולא תאמרו אחד, אפי' עשרה, יותר מזה! וראיתי חבר'ה מישיבות תיכוניות, שלימדו אותי, כן, ממש ככה, לימדו אותי איך ללמוד!! 

ודווקא חבר'ה לא-רציניים, בהם מצאתי בישיבות תורניות! חבר'ה עם קללות, סרטים, דיבורים וכו'.

אז נכון, יותר קל לגדול לגדולות בישיבות תורניות והלאה (בכוונה לא כתבתי ולמעלה) מאשר באחרות, אבל זה לא שישיבות תיכוניות מחנכות לעזיבת התורה, ואפילו בשנה האחרונה מתחילים לחזק שם בקודש, אל תתחילו לחשוב רעות!! 

דווקא עם העיוורון שלי, אני מצליח לראות מציאות נכונה, ואולי גם ללמד זכות. אני לא מתכחש, יש בעיות, וזה לא ייגמר בכתב זה או אחר!

אני אפי' לא אענה עכשיו! אתה יכול לנחש כבר....נחמיה17

(אולי  אענה אח"כ בשביל השאר..)

יא- חמץ!!!!!!!!!!!!!!!!! (דמיין את שמך האמיתי מופיע במקום המילה "חמץ"....)

^^^^ !!הכל מאת ה'
אבל מצד שני,
איפה שאני גרה,זה בדיוק מה שכותבת השרשור כותבת,עצוב כן?
האולפנה והישיבה זה וכואב לי להגיד אתזה,אבל רובם יותר גרוע ממה שכותבת השרשור כותבת.אני מכירה אתזה יותר מידי מקרוב.
נכון לא כולם ככה,אבל לא הייתי רוצה שהילדים שלי יגדלו במקום כזה,לא בישיבה וגם לא באולפנה.
אני מכירה בנות,הדוסיות נקראות הן אלו שהולכות לבני עקיבא מעורב,ויש להם ידידים,סבבה,שומרים נגיעה,אני מקווה.
הן בנות באמת מקסימות.
אבל אלו שהם פחות מהם ? אלו שהגיעו ליותר גרוע ? אני אספר כי בכל מקרה,לא אגפת לי מה תחשסו אליי,אבל הלכתי פעם אחת לל"ג בעומר שהישיבה והאולפנה ארגנו,שירים אוכל והכל .
ססבה אמרתי נראה בטח שומרים על הגבולות,אמרתע ננסה נראה מב הולך שם,בהתחלה הלכנו לחברה,רק בנות,אבל לאחר מכן הלכנו וגם אני.
הגעתי לשם:ופשוט נורא ואיום. לא באלי לפרט אבל מגעיל.
היתה לי חברה טובה,שבאותו יום שהיא בעצמה שיכנע אותי ללכת לשם,היא באותו יום התחילה להכיר ובנים ומאז....
זה הייב נורא,הבנים היו משוגעים. הבנות גם.
ורובם דתיים עם כיפות!! חברות שלי!!
הרגשתי כמו עוף מוזר.זה הייה בתקופה שהייה לי הרבה שאלות על נפרד/מעורב..

וביום אחד,הייתי במקום הכי נוראי שיכלתי להיות ביום קדוש כמו ל"ג בעומר.
ראיתי דברים שאני מעדיפה למחוק מזכרוני.
אבל אני לא כועסת אלייהם,מי אני בכלל,ה' זה שמגיח פה..
עכשיו כל מה שאמרתי זה רק להראות לכם את מה שאני רואב בסביבה הדתית..
וחס ושלום אני לא חושבת על אף אחד שהוא אדם לא טוב או משהוא אחר,חלילה אם זה נשמע מדברי.
זה היצר הרע לעייני כל.

עכשיו,ברור שיש גם נוער בישיבה הזאת שאיכותי,וגם הרב שם.
ואני מרוד מסכימה שגם בישיסב או רולפנה שביא פחות.דתית גם שם יוצאעפ הטובים.הגל תלוי באדם עצמו!
תלוי כמה הוא שומר על עצמו ,אבל וודאי שבישיבה יותר דוסית יצאו יותר יראי שמיים.
אבל,זאת הכללה.כי גם בישיבה תורנית רגילה אדם יכול להגיע למקום גבוהה ולייראת שמיים.הכל תלוי בכם!
וגם בישיבה קטנה,דווקא אתם צריכים למשוך אלייכם אנשים שיראו שזה שאתם לומדים תורה יום וליל זה ברנת מתחבר עם ההתנהגות של האדם וכולי.
ואתה כנראה לא מספיק מכיר את הנוער הדתי ליייט של הציבור.
כמו שאני לא מספיק מכירה את הנוער החרדל"י.

אבל ככה זה,אבל אני בכלל לא כועסת,או מקפידה,או מדברת עליהם רע,זה גם כניין של חינוך,וגם היצר הרע שמנסה להוריד כמה שיותר.

והחשוב הוא,שלא משנה מאיפה באת!
גם מהמקום הכי דוס וגם מהמקום פחות דוס,החשוב הוא שבאמת תתנהגו כיראי שמיים באמת אמיתייים.

יפה מאוד. תודה על חלון המבט...נחמיה17

אני חושב שבאופן כללי יש יותר נוער דתי לייט וקרוב לזה מאשר נוער חרד"לי.... (ככה גם הגעתי למספרי האחוזים שציינתי...)

אתה יודע כמה רבהים עצומים יצאו מישיבות תיכוניות?yyl
אין לי כותרת טובה לזה, אז- תגובה!נחמיה17

א. כדאי לך להסתכל בהתכתבות שלי (עם @נער גבעות מצוי, אני חושב...) בעניין ישיבות תכוניות.

ב. כונתי היתה שהבחור הנ"ל לא מכיר מספיק את הנוער בציונות הדתית..... (הוא לא ראה הרבה אנשים החושבים, פחות או יותר, כמו מה שאחוז גדול מהנוער הנ"ל, היינו נערי הישיבות  התיכוניות המרובות תלמידים, חושבים).... לא היתה כונתי להחליט ישר וליקוב הדין שכל ילדי הישיבות התיכוניות חושבים כך ללא יוצא מן הכלל, חלילה לי מלשפוט כך בכזה חוסר שכל!

יש לי נסיון רציני איתםנער גבעות מצוי

*רבנים...נחמיה17

לא הבנתם!!!אבינו מלכנו

החברה האלה יכולים לקיים תרי''ג מצוות בדקדוק אבל התרבות...

החברה האלה שזה רוב הציונות הדתית רופסים לתרבות החילונית, רופסים!!!!

גיבורי התרבות שלהם הם שחקני כדורגל או זמרים חילונים(גם אם לא גסים, שלמה ארצי...)

כוכבי קולנוע... הם חילונים שמקיימים תרי''ג מצוות... התורה אינה דרך חיים בשבילם היא ספר חוקים ותו לא!!! הם מתלבשים כמו חילונים, מבלים כמו חילונים, שומעים שירים כמו חילונים...

מי מושא הערצה שלהם אייל גולן או הרב קניבסקי? שלמה ארצי או הרב ליאור? ערן זהבי או הרב אריאל? זה מאמר נכון ומדויק!! אתם בישובים בבועה לא יודעים מה הולך בעיר, תבואו לעיר כל המרכזי בילוי- הקניונים, הקולנועים, ההופעות, האיצטדיונים הכל מלא דתיים!!! דתיים רופסים!!!

אנחנו מכירים מה וקורה ובוחרים לא להכלילא"י זה קשה

יש כאלה. וגם הם לפעמים לא מה שאתה חושב. וגם לפעמים הם לא באמת באו מבתים כל כך דתיים. 

וכתו שכבר כתבתי יש בדרך שלנו משהו מורכב, ויש נפילות אבל מכאן ועד ההוצאת שם רע הנוראית שנכתבה שם- הדרך ארוכה.

זו המציאות בחלקה,אבל צריך לדון הרבה לכף זכות מהסיבה הזאתהכל מאת ה'
של החינוך בבית הספר הדתיים. בפרט בעיר.
ישלי מדריכה שהדריכה אותנו בביתספר,
והיא גרה ביישוב,היא אמרה שביא לא הכירה דתיים לאומיים בעיר כמו ביישוב שלה.
לפעמים,זה גם מהחינוך בבית!
הביתספר מאפשר אייפונים,חצאיות מעל הברך,חברה מעורבת.
לגבי החצאיות-הם אומרים מתחת לברך,בפועל רק 2 מכל השכבה באמת מקפידות.
(זה מה שקורה איפה שאני לומדת)
לא מאשימה תצוות,צוות מעולה,ותותח,ועם הרבה יראת שמיים,אבל זה מה שהם מאמינים והם גם לא יכולים לכפות על הבנות.
אבל צריך לדעת שהם לא אשמים!!
הציבור דתי לאומי לקח על הגב שלו,את הדתיים הליייט שזה נפלא.וקירב המון!!
אבל זה מה שקורה שמשלמים מחיר .
אבל כל צריך לקחת בלימוד זכות,שזאת החברה וקשה להם.
זה לא צריך להיות כך,אז יש הרבה יתרונות מאשר חסרונות.

אם רוצים עבודת ה', בבקשה לך לישיבת ביתאל ועוד..
קריית משה בירושלים..

זו באמת הכללה. אבל יש גם מציאות כזאת.

מי שיכול לקחת על עצמו את זה משלם מחיר,אבל גם מרוויח הרבה
וזה גם מכליל וממש לא הרובנער גבעות מצוי

יש לי חבר בעיר 99.9% חילונים, עולה להר הבית, שלא נדבר על הערצותיו.

עוד אחד, שאמנם גר בב"ב, אבל גם חשובה לו מאוד הדרך התורנית.

וסתם זכיתי להכיר עוד חבר'ה שלומדים במקומות שבהם התורה אינה פסגת השאיפות, וכן, הם מאוד חזקים באמונה ובדרך חיים טובה. לא ממש אדוקה, אבל באשר לשאיפתם, אין לי ספק.

קצת הגזמתי...אבינו מלכנו

לא יודע אם הרוב אבל חלקים נרחבים מאוד!!!מאוד!!!

^^^^^^^ מסכים לכל מילה, (כנ"ל לגבי התגובה "לא הבנתם!!!"נחמיה17

ממך לא ציפיתי... להפוך עלייה להר הבית בימינו ל"תראו הוא דוס"נחמיה17

זה, נגיד, ימבאאאא לגיטימציה.

מי שעולה להר בית אלהינו בימינו- לא אומר שהוא לומד בישיבת ניר 24/7 זה שזה מושג שהגיע דוקא מהציבור ה"דוסי" לא אומר שאנחנו עכשיו נביא את זה כסממן יהודי צדק מובהק!

שוב, זה מלאאאאאאאאאאאאאא לגיטימציה, אני מוחה!

לגיטמציה? לא קשור, הוא עולה להר הבית, והוא דוס.נער גבעות מצוי

אז העלייה לא קשורה ל"דוס" אל תשחק תמיםנחמיה17

הבאת את זה בשביל משהו.... (אתה יודע הוא גם אכל שניצל, ולא אמרת את זה)

אגב, כן! גם מי שעולה להר הבית רוב הפעמים-דוס..נער גבעות מצוי

או! אמרה כזו זו לגיטימציה, תגיד קראת את מה שכתבתי בכלל?נחמיה17

תקרא את התוכן, בבקשה לא ברפרוף...

כן, גם דוסים טועיםנער גבעות מצוי

אז מה אתם רוצים לעשות בנידון??הכל מאת ה'
מה עושים בשביל שאנשים לא יעזבו את הדת"ל ?? בנתיים,עוד ועוד עוזבים את הדתיות,בנתיים עוד ועוד דתיים עוזבים לחרדיות או לחילונים בגלל מה שכתוב פה,(אלה שעזבו לחרדיות,זה לא רע בכלל! )וזה עצוב,אני לא מדברת על הנוער החרדל"י..אני מדברת על אלו שבגללם משלמים את המחיר,אבל לכל דבר יתרונות וחסרונות כן?

בסדר,אני לא מאשימה אותם,אבל זה כואב שהחברה הדתית מאבדת אנשים יקריים ,שהיו יכולים לצמוח מתוכה לטוופ.
הלווואי שאלה שעזבו,היו נשארים והיו בתוך החברה מצליחים להרים אותה למעלה.
אבל כל אחד והבחירות שלו..
אני חושב שצריך להחדיר את התודעה הזו...נחמיה17

זו אחת הסיבות למה התחלתי לכתוב בפורומים פה (אינני מסיונר, אבל אם תרצו....סתאאאאאאאאאאם)

אכן עצוב, כ"ז בא מחוסר הבנה, צריך ללמוד את הדבריחם האלה. בעיקר לפני שמחליטים לעזוב. הציונות הדתית נמצאת עכשיו במצב הסברה נוראי..... וההשקפה החברתית רעועה וכ"ז עוד בשם מרן הרב קוק זצ"ל מבלי ללמוד באמת, שנזכה שהדור עוד יקום ויתבונן ויחכים ויבין המציאות המורכבת בתקופה זו, תקופת המעבר.....

אתה מבלבל בשכל אתה יודע?yyl
זה ממש שטויות
תודה על הפירוט וההסבר!נחמיה17

חחחח זה בעיה איך שהפורום מסדר את ההודעות...yyl
כוונתי הייתה להגיב על הטענות על הישיבות התיכוניות... מצטער על עוגמת הנפש זה קורה לי מלא
אה, בסדר, עניתי לך....נחמיה17

שום עוגמת נפש, זה קורה לי הרבה יותר, מחול מחול מחול מראש מקדם.

מדהים!ספר הספרים
חייבת להגיד לך שאני בדיוק בצומת הזה של החיים ועל הזמן יש את העניים הזה של לא להתרפס ולחיות חיים אמיתיים בקדושה ואמונה עם המון אמת ותורה!
באמת לא כולם ככה, אבל הרבה- כן... אפילו הרוב...קופקליפטוס

המציאות באמת מושכת...

זה באמת צומת קשה מאוד להחלטה, ולצערנו גם הרבה נופלים ועוזבים את הדת...

סתם שטויותיאירוש

הכללה זוועתית. התמקדות בחלק אחד של הציונות הדתית תוך התעלמות מצדדים אחרים.

אמנם הכללהרק בן אדם
אבל אי אפשר להתעלם מהנגע בציבור הדת"ל של חיפוף ויהדות מתנצלת כלפי הסביבה.
לצערי אני רואה את זה כ"כ הרבה עם חברים שאיתי בצבא.. תהיו גאים ביהדותכם!
חלאס!!!yyl
תגידו אתם בפלנטה אחרת?!?! אתם יודעים איזה אחוז אפסי זה החבר'ה שאתם מדברים עליהם?!?! וגם הם לא כמו שתיארתם...
מילא לא להכלילזקוק לגאולה

אבל להתעלם מהתופעה שכולם פה מסכימים עליה שהיא רחבת היקף??

באמת שכתוב ממש יפה! אבל זה ממש לא ככה!איש חשוב

זה ממש ממש לא ככה אולי מי שגר בעיר זה ככה 
אבל אנחנו,או החברה שלי לפחות עולם אחר מזה....

(Tתה רוצה אני יסביר לך באישי זה ארוך מידי פה וזה יסתבך)

לא קשור ללגור בעירyyl
די לסטיגמות
לא קשור סטיגמות...מספיק שהם גרים יותר קרוב לקניון...איש חשוב

לא הבנתי מה הבעיה ללכת לקניון?הכל מאת ה'
זה כמו רחוב.
רחוב- צריך ללכת אז הולכים. קניון- לא צריך ללכת אז לא הולכיםנחמיה17

אבל חו"מ, וזה "חו"מ" חשוב- בקניון יש הרבה יותר דברים ברחוב.

(כמו שאמרתי למישהו שלא הבין כ"כ אותי- "נמצאים שם כל העולם ואישתו, בעיקר אישתו....)חושף שיניים

זאת הגזמה.הכל מאת ה'
בןאדם רוצה ללכת לקניון עם חבר לאכול,לראות בגדים,לקנות..
מי אמר שהוא שם לא לצורך?!
בת, אולי, סבבה....נחמיה17

בן- שיעשה זאת בפיצריה וכד', ובאופן כללי קשה להסביר את זה לבנות....  הם לא באמת יודעות מה זה העולם הזה...

אייי להרגע!הכל מאת ה'
אנחנו יודעות מהזה העולם הזה,וכל אחד והנסיונות שלו.

אבל מוזר קצת,
כי כיאלו מה בןאדם יהיה עם הראש ברצפה כל היום? אשרייך,אבל זה קיצוני מדי.תלך ברחוב רגיל,גם לא להסתכל בכלל על עוברים ושבים? אני מבינה את העניין,אבל...טוב..

אבל עזוב,זה לא ענין שלי,ובטח שאני גם לא שופטת .
אז.. נסיים את הדיון..
תסיימי את!נחמיה17

סתאאאם רק רוצה לומר שאני לא באמת קיצוני כמו שאת חושבת. (אבל כן, לא מסתכלים על  עוברים ושבים, רואים אותם.....)

הסתבכת...לא אמרתי שיש בעיה ללכת לקניון....איש חשוב

מה שהתכוונתי- זה שזה לא נכון. אנשים גרים בערים ולא ראו קניוןyyl
כתבתי את התוכן בכותרת...
אני הולך לעשות על הקטע הזה- פעילות...קופקליפטוס

אני מדריך, ואני הולך לעשות על הקטע הזה דיון עם החברה...
יש למישהו אולי במקרה עוד קטע בסיגנון על הנושא:
דתי עם חברה, טוב או לא? וכדו'...

תודה.

תחפש את המכתבים של יאיר לפיד,חיים ולדר,ואורי אורבך(א"א טועה)איש חשוב

לא יאיר לפידזקוק לגאולה

הרב הלל מרצבך

יש באתר של אריאל.. משם גם הקטע הזה מובאניגונא
מדהים!!הכול זה חסד
מדבר על הכול בפתיחות,כתוב בצורה איכותית..
קצת מכליל מדי, אבל מסכים שיש תופעה כזאת.yagel

דתיים בלאי כאלה או חלקים מבנ"ע. מצער אבל יש המון חברה טובים וברוך ה' יש שיפור בעניין...

איפה אתה חי???עמנו אל

כמה דתיים יש שעבודת ה' היא לא עוד סעיף החיים שלהם אלא הם עובדים את ה' ברצינות?

לצערינו, לא רבים...

יש מגמת עליה, אבל א"א לומר שזה רק חלק קטן מהציבור שלנו...

^^^^ אבל חצי כוח בחריפות. סתם כי אני רוצה להנמיך בזה קצת...נחמיה17

עבודה אישית...חושף שיניים

עם המסר הרעיוני אני מסכים. אבל עם התוכן ממש לא.אני77

יש כאן ראיה מאד לא נכונה של המציאות.

קודם כל-הכללה גסה. וחוץ מזה-ניתוח לא נכון. רוב החבר'ה לא מתביישים בדתיות שלהם או מתנצלים עליה, רק מחפשים איך לחיות אותה בצורה יותר טבעית וזורמת.

לא מסכים.yagel

והרבה פעמים הם גם סתם חלשים, אבל מודעים לזה שמה שהם עושיםאני77

לא בסדר ויודעים יפה מאד שהדת זה הדבר הנכון, רק שקשה להם לחיות את זה נכון.

חבר'ה מחפשים קדושה, אבל לא יודעים איך באמת צריך להראות עולם תורני. יש חבר'ה צדיקים שיש להם חברה פשוט כי הם גדלו בבנ"ע וזה מה שהיה אצל כולם...

חבר'ה שרואים סרטים ומסתירים כשמגיע לא צנוע, ובאמת אכפת להם מאד לא לראות דברים לא צנועים, אבל בנורמות שאליהם הם רגילים-זו דרך ההתנהלות הכשרה להתמודד.

ויש עוד מלא דוגמאות וסיפורים.

ללא נושאהכול זה חסד
על החברה הזו שמדבר המאמר,הוא מאוד יפה..הוא לא מדבר על כלל הנוער הדת"ל..
תכלס כן זזה זה דיי הכללה, אבל לדעתיאולגאיסטית
זה ממש חילול ה שחילונים רואים בחורים לובשים כיפות ועושים פשוט הכל כמוהם מה שמבדיל זה הכיפה, יש המון שהם צדיקים אבל אותם פשוט לא רואים ככ...
וזה נוראי באותה מידה תודעה שיש גם בבחורות! (ואיך שהן הולכות)נחמיה17

המאמר לא כ"כ מדבר על זה....

אבל בנות גם חושבות כך ואפי' יותר גרוע....

נתנו לנו את זה בסמינריוןלא נשברים!

אחד הדברים הנכונים

חבלדרומממי
לא כל הציונות הדתית ככה אבל חלק גדול מאוד וחבל. ...
וואומעריצה.

נשמע חזק וכל כך אמיתי

ווווואוא"י לעמ'יאחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניקאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך