בני אובחן כסובל מהפרעת קשב. איך לעזור לו?אתי ב
בן שמונה, עולה לג'. התקשה מאוד בלימודים השנה, ולא הייתה לו טיפת מוטיבציה. עשינו אבחון מוקסו ואבחון דידקטי, וגילינו שהילד סובל מבעיות קשב. יש לו יכולות מעל הממוצע לבני גילו, ולכן מצליח להסתיר את הבעיה. המורה אפילו לא חשד, טען שהריכוז שלו מצויין וסבר שהוא סתם מתעצל...
לילד קשה מאוד לכתוב (מצייר את האותיות במקום לכתוב אותן ומתעייף מהר). הזיכרון השמיעתי שלו גרוע. יש לו קושי באיסוף ובארגון מידע. לעומת זאת, קורא מצויין, הבנת הנקרא שלו מעולה ויש לו זיכרון חזותי נהדר. המאבחנת טוענת שאם יתרגל לכתוב את התשובות ולשנן אותן כשהוא לומד למבחנים יהיה לו קל יותר.
איך מתרגלים כתיבה בכיף? איך מעודדים לשנן? הוא מאבד עניין ברגע, ויש לו סף תסכול נמוך. גם הדימוי העצמי שלו גרוע (קצת בזכות המורה), והוא בטוח שהוא טיפש. איך משפרים דימוי עצמי?
בנוגע לריטלין - לדעת המאבחנת יהיה צורך לקחת ריטלין במשך כמה שנים, כדי להקל עליו, עד שייפתח אסטרטגיות למידה שנכונות לו. מכיוון שהוא ילד מוכשר מאוד ויש לו מנגנוני פיצוי נהדרים, הוא יצליח להתגבר בסוף על הקושי גם ללא סיוע תרופתי. טרם דיברתי על כך עם רופאת התפתחות. מישהו נתקל בהמלצה כזו? יישם אותה?
אני רק רוצה להגיד לך..א..א..
שגם הילד שלי שנה שעברה אובחן עם בעיות קשב וריכוז, המאבחנת נתנה ריטלין, בהתחלה נתתי למרות שהילד התנגד וגם זה עשה לו לא טוב, החלטתי להפסיק ולנסות לפתור את הבעיה בצורה אחרת.
לקחתי אותו לרכיבה טיפולית, הידוטרפיה, מאוד השקעתי בו והתוצאות לא אחרו לבוא, ב"ה היום ילד אחר עם בטחון עצמי גבוה מוכשר מאוד.
מאוד חשוב לפתח לו את הכישרונות שיש לו, לא לוותר זה מה שנותן לו את הביטחון, וכשהבטחון העצמי גבוה הרבה יותר קל להסתדר בחברה בבי"ס ובכלל בחיים.
תודה!אתי ב
אני אמא לחמישה כאלה.אנונימי (2)

נושענו בעזרת הומאופתיה ושיטת נילי רביב.

אם תרצי, תכתבי ואצור איתך קשר באישי.

ריטלין מציל ילדים+mp8
עוזר להם להתפקס, לחוות הצלחות,מעלה להם את הביטחון העצמי.
תופעות לוואי? קורה בכל דבר, יש הרבה סוגים של ריטלין וצריך לנסות עד שיימצא הטוב ביותר.
גם קנאביסיוני
וקנאביס לפחות טבעי ולא מלא כימיקלים
אז מי שצריך- שייקח.+mp8
הרחובות מלאים ילדים שמבורות ודעות קדומות- מנעו מהם את מה שיכול היה לשנות את חייהם.
החומר הפעיל בקנביס הוא בהחלט כימיקל לפי כל הגדרה - THC.אנונימי (5)

"טבעי" זה לא אומר שזה לא כימיקל. מים הם מאוד טבעיים והם כימיקל. 

הויטמינים הם גם כימיקלים. 

ומישהו חייב להסביר לי מה הקטע הזה של "טבעי": 

מהי בדיוק ההגדרה של "טבעי" ולמה אנשים חושבים ש"טבעי" זה בריא? 

ארסן היא מאוד טבעי וגם ציאניד - ושניהם יהרגו אדם בזמן מאוד קצר בכמות מאוד קטנה. 

לא מבין את זה. 

חוץ ממקדם מכירות - מה המשמעות של "טבעי"? 

בדיוק ^^+mp8
אוי באמתיוני
הבנת למה אני מתכוון..

ומה ההבדל?
יש הבדל בין ההשפעות לוואי של כימיקל מהטבע להשפעות לוואי של כימיקל מעבדה..
באמת באמת. לא נראה לי שגם אתה הבנת למה אתה מתכווןאנונימי (5)

כימיקל, בהגדרה, הוא חומר בעל הרכב ידוע ותכונות קבועות וידועות. זה חלק מההגדרה של המושג 'כימיקל'.

זה לא משנה איך מייצרים אותו, הוא נשאר בעל אותן תכונות ואותן השפעות בדיוק.

אם תסנתז THC במעבדה או שתמצה אותו מפרחי קנביס, לא יהיה שום הבדל בין החומרים בשום צורה שהיא, כולל תופעות הלוואי. 

כפי שכתבתי, ארסן וציאניד הם כימיקלים טבעיים לחלוטין - והשפעות הלוואי שלהם היא מוות בייסורים.. 

כמו עוד כל מיני פטריות רעילות הקיימות בטבע+mp8
ללא תוספות וללא חומרים משמרים.
וכמו קורנפלקס וטחינה הנסיךיוני
אם אנחנו כבר סוטים בצורה מפגרת מהנושא רק כי אנחנו מפחדים פחד מוות מהמילה סמים
אתה מנסה להיות פולני כבד בכוחיוני
אתה הבנת למה אני מתכוון, לכימיקלים שיוצרו במעבדה מול כימיקלים טבעים (טבעי- הטבע מיצר אותו ולא בנאדם).

ופה אתה טועה כי ברור שיש שוני בתופעות לוואי.

שוב, זו ההגדרה של המושג "כימיקל".אנונימי (5)
תוריד רגע את החלוק הלבן והמשקפיים פרופסוריוני
מדברים איתך פה בני אדם
לא צריך להתעקש על פרטים כאלה, במיוחד שאני מסביר למה התכוונתי.

נראה שאתה עושה את זה סתם לדמגג את טענת ה'קנאביס עדיף מרטלין', כנראה שסתם יש לך פחד בעקבות דעות קדומות וכי רטלין מצוי בבית מרקחת

(אם זה לא היה ערוץ7 הייתי שואל אם אתה נציג של חברות התרופות כי כידוע בפייסבוק מצאו שלכל וויכוח כזה מסתננים מגיבים בשכר של חברות התרופות והופכים את הויכוח לקרב דמגוגי וחסר משמעות וגורמים לכך שהדיון יפסק. הייתה על זה כתבה שנה שעברה)
לא דמגוגיה ולא קשור לשום חברת תרופותאנונימי (5)

סתם הייטקיסט וחוקר (לא בתחום הרפואה) שמנסה להבין. 

אין שום טענה שקנביס עדיף מרטלין במה שכתבת. אם כן, אז אני מנסה להבין את הטענה. 

אין לי שום פחד ושום דעות קדומות - כפי שכתבתי, אני בעד לגליזציה ואפילו עישנתי קצת בעברי (היום אני לא יכול מסיבות כאלו ואחרות, אבל לו הייתי יכול הייתי מזמין אותך לגלגל ביחד...). 

דעתי באופן כללי להקשיב לאנשי מקצוע, ובמקרה הזה, מדובר על רופאים. נוירולוגים, ליתר דיוק. 

אם נוירולוג יגיד שהילד צריך קנביס, אז סבבה - אבל אם הוא יגיד את זה, זה לא יהיה בגלל שזה "טבעי" או "טבעי", אלא בגלל שזה עוזר או לא עוזר. 

רוב מה שאתה יכול למצוא בטבע, הוא רעיל אפילו בכמויות קטנות. (כולל צמחים רנדומליים). 

אוקייוני
אז אולי כדאי שתחזור לעשן כי אתה כבד פצצות.

לפי התגובות שלך הבנת למה אני מתכוון כבר מההודעה הראשונה אבל החלטת להתפלסף
אם הייתי יכול...אנונימי (5)

אני פשוט מנסה להבין מה זה אומר "טבעי" ולמה אתה חושב שזה יותר טוב. 

אני פשוט נתקל המון במשפטים כאלה, ואני אף פעם לא מבין את זה. 
חשבתי שתוכל להבהיר את הענין. 

זה הכל. 

אוקייוני
טבעי: חומר שכל מה שבני אדם עשו זה רק לאסוף אותו
לא טבעי: חומר שבני אדם הרכיבו אותו.

גם ברזל הוא טבעי ונפט טבעי, אבל בית מברזל ופלסטיק לא יקרא טבעי כמו בית מעץ ואבן.
סתם אתה נתפס לטרמינולוגיה.
אז כל מזון שבושל\נאפה\טוגן - הוא לא טבעי?אנונימי (5)

אני פשוט מנסה להבין את ההגדרה ל'טבעי'. 

ולא הבנתי במה ברזל שונה מאבן? 

חפרןיוני
היי אם כבר מדברים על הנושא הזה - לקראת נישואין וזוגיות

לך תשאל אותה מה זה אומר טבעי יותר ולא שדכנים. מה, שדכן הוא לא חלק מהטבע?
תשמע, אתה פשוט נורא מאמין במשהו ואין לך מושג במהאנונימי (5)

זה לא נראה לך קצת מוזר? 

למה שלא תענה לעניין?יוני
או שאין אפשרות להגיב אנונימי בלנ"ו אז אתה מעדיף לשתוק?

תראה שם! כולם מבינים על מה היא מדברת ואף אחד לא מטריל אותה על טרמינולוגיה בצורה חופרת.
מתי לא עניתי לענין? אתה זה שמתחמק: מה זה "טבעי"?אנונימי (5)

שאלה פשוטה. 
אתה מאמין מסיבה כלשהי ש"טבעי" זה בריא. 
אבל אתה לא מסוגל להגדיר מה זה "טבעי". 

זה לא נראה לך טיפה מוזר? 

אסביריוני
מקודם: לקחת דברים ש*אמרתי* והשתמשת בהם בצורה דמגוגית כשבמקום לתוכן דברי התעקבת על טרמינולוגיה. לא נעים אבל טבעי..

עכשיו: אתה לוקח דברים ש*אתה אמרת* והופך את זה למה שאני מאמין בו ועוד מקשה על זה.

זה כבר לא טבעי.
מתי עשיתי מה שאתה טוען שעשיתי? ולמה אתה לא מסוגל לענות?אנונימי (5)

פירה, תפוח אדמה שבישלו וריסקו אותו, הוא טבעי או לא? 

האם בישול או ריסוק הופכים משהו ללא טבעי? 
מה לגבי צ'יפס? טיגון? 
אפיה? 

סינון? 

מה כ"כ קשה לך לענות כבר 30 תגובות? לא שאלתי אותך שאלות בפיסיקה גרעינית. זו שאלה פשוטה. 

אתה מאמין שטבעי זה בריא - אז מה זה "טבעי"? 
נראה לי אלמנטרי. 

אתה כזה קשה הבנה, אה?אנונימי (6)
הי לא צריך להגזיםיוני
אני לא מגזים! למה אתה מגיב לו בכלל?!אנונימי (6)
^^ למה אתה מגיב לו?אנונימי (6)
לא משנה מה תענה, הוא ימשיך בדמגוגיה הזולה שלו וינסה להגחיך את הטענות שלך
אתם אמיתיים? אני שואל "מה זה טבעי"? מה ההגדרה?אנונימי (5)

ושניכם לא מסוגלים לתת תשובה כבר יום שלם. 

אני רוצה להיות בריא כמוכם. אני רוצה שאתם תהיו הגורו שלי ולאכול רק טבעי כדי להיות בריא וחזק. 

אז מה מותר לי לאכול? מה זה "טבעי"? 

מה כ"כ מסובך כאן? 

כנראה.אנונימי (5)

אבל לא אני זה שמאמין במשהו ולא יודע להגיד במה...אנונימי (5)

לפחות מי משלם לך אתה יודע??אנונימי (6)
או שהתלוש שכר שלך גם כן אנונימי?
אתה חושב שאד-הומינום יעזור לך להתחמק?אנונימי (5)

לא אמרתי את זה, אתה מכניס מילים לפהיוני
"אתה מאמין שטבעי זה בריא", איפה אמרתי את זה?

זהו, בזה הסתיימה התשובה שלי לשאלתך "אתה מאמין שטבעי זה בריא - אז מה זה "טבעי"?"

עכשיו להתעקשות שלך להיתפס לטרמינולוגיה, מה יש לך לומר לאותה אחת שמבקשת להיפגש באופן טבעי ולא ע"י שדכן או אינטרנט, מה אתה אומר?
"וקנאביס לפחות טבעי ולא מלא כימיקלים"אנונימי (5)

כלומר, אתה חושב ש"טבעי" בריא יותר מ"לא טבעי". 
זו הקשה מתבקשת. 

(ונעזוב לרגע את הטעות שלך בנוגע למושג 'כימיקלים'). 

אז למה קנביס עדיף על ריטלין? למה הוא עדיף בגלל שהוא "טבעי"? 

אז למה קנביס הוא טבעי יותר מריטלין? 

אהה... אז כנראה שהבנת אותי לא נכוןיוני
לא אמרתי שטבעי יותר בריא מלא טבעי, אמרתי שרטלין מלא כימיקלים לא טבעיים (מעבדה) לעומת קנאביס (טבע)

יש הבדל בין ההשפעות לוואי של כימיקל מהטבע להשפעות לוואי של כימיקל שנוצר במעבדה..

(אה גם מעבדה זה טבע כי הנירוסטה של הכלים מגיעה בסופו של דבר מהטבע וגם הזכוכית של המבחנות מגיעה מהטבע ואפילו המדענים הם בני אדם שמסתבר שהם חלק מהטבע... )
אז נשאלת השאלה: מה זה כימיקל טבעי?אנונימי (5)

למשל, אין בטבע דבר כזה "מים מזוקקים" - ומים מזוקקים הם כימיקל לכל דבר וענין. 
האם מים מזוקקים הם כימיקל טבעי או לא? 

שאלה שניה: 
למה כימיקל טבעי עדיף על כימיקל לא טבעי? 
כפי שכבר כתבתי, גם ארסן וציאניד הם כימיקלים מאוד טבעיים. (ויש עוד המון כימיקלים טבעיים שיהרגו אדם אפילו במגע). 

אז אני מבין שאתה לא מעוניין לענותיוני
אין לי בעיה לענות על שום דבר - מה בדיוק שאלת?אנונימי (5)

לא שזה קשור, אבל אני מניח:אנונימי (5)

שמדובר על היכרות שלא באמצעות שידוך כזה או אחר - אלא במקרה. 

איך זה קשור לעניין? אני לא יודע. 

עכשיו, אתה מוכן לענות על השאלה שלי?
מה זה כימיקל טבעי? האם מים מזוקקים הם כימיקל טבעי או לא? 

כמו כן, מה גורם לך לחשוב שתופעות הלוואי של כימיקל לא טבעי גרועות מתופעות הלוואי של כימיקל טבעי? 

נתתי לך דוגמאות של כימיקלים טבעים מאוד מאוד מסוכנים ורעילים. 

אז אני לא מביןיוני
מה לא טבעי בשדכן? למה מקרה זה כן טבעי ושדכן זה לא טבעי?
אני לא יודע - תצטרך לשאול את כותבת השאלה. לא אותי.אנונימי (5)

אוקייוני
כי לפי הלוגיקה שלך היא מאמינה במשהו שהיא לא יודעת מה הוא

ונראה שהמגיבים שם דווקא כן הבינו על מה היא מדברת, אולי כי הם לא ניסו לדמגג בכוח את מה שהיא כתבה?
אני לא יודע. לא שאלתי אותה.אנונימי (5)

אני פשוט לא מבין למה אתה לא מסוגל לענות על מה ששאלתי. 

אני בטוח שאם אשאל אותה, היא תיתן לי תשובה ברורה וישירה למה היא מתכוונת. 
למה אתה לא מסוגל לעשות את זה? זה לא מטריד אותך? 

ואגב, אם זה עושה לך טוב, אז אני חושב שהמינוח שלה אכן שגוי.אנונימי (5)

מה חשבת שיקרה? כתבתי את זה קודםאנונימי (6)
לא משנה מה תכתוב הוא יחזור על אותן טענות שוב ושוב כאילו לא אמרת כלום!!
כי אתם לא שואלים כלום ולא עונים על מה שאני שואל. פשוט.אנונימי (5)

אני לא שואל כלוםאנונימי (6)
מוגש כשירות לציבור:אנונימי (5)
ורק כדי לסגור את הפינה - אם מדובר באותו כימיקלאנונימי (5)

אחד שסינתזו במעבדה ואחד שזיקקו מטבע - פלואוריד, למשל - אז אין שום הבדל בין הכימיקלים בשום צורה שהיא. 
כימיקל לא יודע איך יצרו אותו - יש לו הרכב כימי זהה לחלוטין ותכונות זהות לגמרי. 

וזו לא טרמינולוגיה - זה הרי המהות של מה שכתבתאנונימי (5)

טבעי זה טוב ולא טבעי זה רע. 

אני פשוט מנסה להבין מה ההגדרה של טבעי. 

מה זה בעצם אומר? 

נו זה הטרול הנחמד.אנונימי (2)

ועוד איך מגיב מטעם.

חברת תרופות משלמת לו כדי לצעוק שטבעי זה כדי לקדם מכירות, בזמן שהיא עצמה מגלגלת מיליונים בלי בושה.

או אולי משרד הבריאות?

אני מבין שאתה טרול של איגוד הנטורופתים הישראלי...אנונימי (5)

לא מאכילים טרול.אנונימי (2)

אתה חושב שחברות תרופות ישלחו מישהו לפורום הזה?אנונימי (5)

באמת נראה לך? 
כי במקרה הזה, אני ממליץ על כובע אלומיניום כדי שהחייזרים לא יצליחו לקרוא את המחשבות שלך... 

בכל מקרה, אני בסה"כ שאלתי: "מה זה טבעי"? 
תרצה לנסות לענות על זה? כי יוני לא הצליח. 

שוב, זו ההגדרה של המושג "כימיקל".אנונימי (5)
חומר בעל הרכב כימי ידוע יתרונות ידועות שכדי לפרק אותו יש צורך לשבור קשרים כימיים.
כך זה מוגדר.

לא משנה אם יצר אותו "הטבע" (ומה זה בכלל אומר? מדובר על תהליכים שניתן לחקות במעבדה), האדם או פיקאצ'ו.
לאותו כימיקל יש את אותן תכונות בדיוק ואין שום דרך להבחין ביניהם בשום צורה שהיא.
זו ההגדרה.

שלא תבין לא נכון - אני לא מתנגד ל"כימיקלים'. מי שלא צורך תמיסה המכילה את הכימיקל "מים", יתייבש וימות.
גם אין לי שום דבר נגד מריחואנה. אני לגמרי בעד לגליזציה למרות שהיא מכילה כימיקלים (כמו כל דבר אחר על פני כדור הארץ).

אני פשוט לא מבין את כל הקטע ה"טבעי":
1. איך מוגדר משהו טבעי? תפוח אדמה הוא טבעי? ואם הוא מבושל? מטוגן? מומלח?
מז זה " טבעי"?
2. ונניח שיש לזה הגדרה כלשהי - למה נראה לך שזה יותר בריא/טוב?
להיפך, ההגיון אומר שמוצרים שיוצרו על ידי בני האדם אמורים להיות בטוחים יותר כיוון שהם יוצרו למטרה מסוימת ובפיקוח.
נגד ריטליןבחרתי בחיים
סליחה אבל אני כל חיי סבלתי מהפרעת קשב וריכוז ואני סיימתי תיכון עם בגרות מלאה בהצטיינות וסיימתי תואר ראשון. אני לא מסכימה איתך שצריך לתת ריטלין. זה עושה ילדים טפטים ואדישים לסביבה. צריך פשוט ללמד את המורים איך להתנהל נכון מול ילדים כאלה. לא חכם לתקוע בפה ריטלין וזהו!!
אז מה? אפשר לסיים גם דוקטורט עם בעיית קשב+mp8
השאלה כמה אנרגיות זה סוחט ממך ומה המחירים שאתה משלם בדרך.

וחוצמזה- יש הרבה ילדים שהגלל בעיית הקשב בקושי צולחים 8 שנות לימוד.
צריך להתייחס גם לזה.
אגב, ייתכן שגם אני סובלת מהפרעות קשב....אתי ב
אתמול שוחחתי עם בעלי ושיחזרתי את תקופת לימודיי בבית הספר, בתיכון ובמכללה. הקשבתי למורים רק כשסיכמתי את דבריהם. כשאיני מסכמת - אני מרחפת (בשונה מבעלי, שזוכר כל מילה מהרצאה ששמע). עם זאת, סיימתי שני תארים בהצטיינות, וכעת מתחילה שלישי... אך הילד במצב שונה לגמרי - מתוסכל מאד ועם דימוי עצמי נמוך. כנראה יהיה קשה לו עד שיתרגל לקרוא, לכתוב ולסכם. גם המסגרת שלומד בה (תלמוד תורה) לא ממש מותאמת למי שאינו מקשיב בשילוב ידיים.. כך שבהחלט שוקלים ריטלין כפתרון זמני. מחכים לתור אצל רופאת ההתפתחות.
זה בדיוק העניין+mp8
עבר עריכה על ידי +mp8 בתאריך י"ז באב תשע"ו 21:39
יש ילדים רבים שמנת המשכל הגבוהה שלהם עוזרת להם לשרוד גם ככה, אבל אסור לשכוח את אלה שלא.
יש רמות שונות של בעיות קשב וריכוזקוד אבל פתוח
בנוסף יש לפעמים יכולות אחרות שמחפות על זה.
יש המון אנשים שיש להם בעיות קשב וריכוז קלות, ומצליחים בלימודים, זה לא אומר כלום על אלה שקשה להם יותר. ובכל דבר יש יתרונות וחסרונות.
לפותחת הסיפור של הבן שלך מזכיר לי קצת את הסיפור שלי, אשמח לשתף אותך, אם מעניין אותך הצד של הילד בפקרפקטיבה לאחור בגיל (כמעט) 23. אבל עצות אין לי כל כך, לדעתי לקחת את העצה של המאבחנת.
עריכה: תיוג של הפותחת @אתי ב
קודם כל להפריד בין 2 האבחונים. הפרעת קשב היאחמסה עלינו
דבר אחד שבהחלט ניתן לטיפול ע"י ריטלין.
החיסרון של ריטלין הוא טיפול קצר טווח. ז"א הוא עוזר כשלוקחים אותו ולא מטפל בבעיה. (שזה גם ייתרון) מומלץ עם ריטלין לספק טיפול רגשי לשיפור הדימוי העצמי שנפגע ומעקב אחר מצבי רוח.

לגבי האבחון השני- כאן צריך ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, הוראה מתקנת (תבררו זכאות בבי"ס) לתגבור ולמידת אסטרטגיות שונות להתמודדות והתגברות על הקשיים.

הריטלין יעזור לילד להיות יותר מרוכז ופנוי ללמידה עם האסטרטגיות שילמד.

ופשוט עצוב איך מורים ממהרים לשפוט-הילד עצלן ולא בודקים אם יש קושי או חושבים שכדאי לבדוק אם יש איזה קושי אובייקטיבי😞

ועוד משו- ילדי הקשב וריכוז זקוקים לעזרה שלנו המבוגרים - הורים ומורים לתיווך רב. כללים וגבולות ברורים, תיווך חברתי (לרוב הם רואים סיטואציות באופן שונה מאיתנו. הם לא קולטים את כל התמונה השלמה בגלל הקשב) לא כולם ככה אבל הרוב. והרבה חום, אהבה, הכלה, העצמה

שיהיה בהצלחה רבה!

נראה לי שבימינו כבר יש אובר מודעות לעניין+mp8
והביטוי תלמיד עצלן די חלף מן העולם...
לצערי, עדיין נתקלתי בביטוי באופן אישי חמסה עלינו

דווקא היום הביטוי עבר מן כעולם יש רק בעיות קשב וריכוז.44444
הנפגעים הראשונים מזה הם בעלי בעיות קשב וריכוז אמיתיים שבמקום שמשאבים יופנו אליהם הם מופנים לעצלנים.
כסטודנט לחינוך מיוחד.me.
זה לא 'הפרעה'!

הוא לא מופרע.
והוא בטח לא עצלן או חסר מוטיבציה.

ברוך ה יש לו כשרונות אחרים שלא מתאימים למערכת החינוך. או יותר מדוייק מערכת החינוך לא מתאימה לבעלי כשרון קשב וריכוז.

למה כשרון ?
עם "ההפרעה" המורה טוען שהוא מעולה..
מממ.. סתירה פנימית <צ >

לעבוד על הנקודות החזקות.
להתיעץ עם מומחים בתחום.
לפנות לגישה של הרב פוירשטיין.

בהצלחה.
אינשטיין אם היה נולד היום היו שמים אותו בכיתה מקדמת של חינוך מיוחד.. היתה לו דיסלקציה.
לגבי השורות האחרונות שלך-+mp8
ייתכן שהוא יצליח גם ללא הטיפול התרופתי, אבל כמה אנרגיה זה ייקח ממנו?? כמה זמן תצליחי לגרום לו להשקיע את כמות האנרגיה הזו בלי להתייאש??
מי שסובל מבעיית קשב משקיע כ"כ הרבה כוחות בריכוז, אז את בעצם דורשת שיעבוד פעמיים: גם לרכז ולפקס את עצמו- וגם לתרגל את כל האסטרטגיות למידה החשובות לו.
רוב הילדים לא שורדים את זה.
זו דרישה מוגזמת עבורם ודי מהר מייאשת.
לא ניסחתי נכון. המאבחנת אמרה שיצטרךאתי ב
טיפול תרופתי זמני, לדעתה, וברגע שייפתח אסטרטגיות למידה נכונות, יסתדר בלי ריטלין. זו דעתה.
הגיוני מאוד. בהצלחה!+mp8
תודה!אתי ב
הפרעת קשבאנונימי (3)
היום יש עודף איבחונים,והמון טיפולים שלא בהכרח נצרכים.צריך לתפור לכל ילד את החליפה שלו,יש תלמידים שצריכים רטלין אחרת הם אבודים.לא ממצאים את הכישרונות שלהם ומפתחים דימוי עצמי ברצפה.
לא כל מורה מנוסה או מודע להפרעות קשב ודרכי הוראה.קודם כל צריך להעצים את הילדים במקביל לטיפול הכולל בילד,שצריך להעשות בבית ובבית הספר במקביל,בשיתוף פעולה.
רוב הילדים שסובלים מהפרעת קשב הם בעלי אינטליגנציה גבוהה/ואפילו מחוננים.
ילד שסובל מהיפר אקטיביות הוא מאתגר מאוד בבית ובבית הספר.לכן צריך למצוא את האדם הנכון שההורים יקבלו הדרכה ממנו.
אני כותבת כמורה לח"מ וכאמא לבת שאובחנה בגיל 9 ,כסובלת מ A.d.h.d.
היום היא פסיכולוגית אירגונית..
דר' חנ קטן כתבה פעם בבשבע,שהיא אובחנה בגיל מבוגר שסובלת מהפרעת קשב וריכוז..
בתור הידרותרפסטיתהודי בודי
ארבע שנים בתחום ורואה פלאים עם ילדים עם קשיים כאלו ואחרים.. ממליצה לך בחום ושיהיה ךבהצלח
קודם כל אם הוא רואה טלוויזיה וכאלה תגמלו אותוסנה בוער
זה מטמטם את המוח...אני גם עם קשיי קשב וריכוז ולדעתי זה אחת הסיבות בגלל הטלוויזיה בזמנו...

טלוויזיה זה צבעוני...הרבה תמונות רצות מגרות את המוח...אין מאמץ מחשבתי מיוחד לצופה...ואז הוא מגיע לדף גמרא ומתחרפן מהשחור לבן...אם יש לו בטעות אייפון או משהו אז תחליפי לו לנוקיה
תודה! ב"ה אין טלוויזיה ואין אייפוןאתי ב
מדי פעם צופה קצת בסרטים במחשב, אך לא בכל יום ולא יותר משעה-שעתיים.
לדעתי טיפול רגשי - תרפיה כלשהילטובה
וחוג ספורט יכולים לעזור... בנוסף ברור גם לעודד קריאה בבית זה הבסיס. ללכת לספריה.
תודה! יש לו חוג כדורסל ובעבר היה בחוג mmaאתי ב
משתדלים לעודד קריאה. ננסה טיפול רגשי.
תודה רבה לכולם. קיבלתי מידע חשוב מהתגובות.אתי ב
נסכם את הנאמר:
הטיפול הקונוונציונלי - ריטלין
טיפולים רגשיים - רכיבה טיפולית, הידרותרפיה
טיפול אלטרנטיבי - הומאופתיה, שיטת נילי רביב
ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, הוראה מתקנת
גישת פוירשטיין
ספורט
וחשוב מאוד - עידוד קריאה, העצמה, קבלת הדרכה ממומחה, חום, אהבה, הכלה, כללים וגבולות, חיזוק הנקודות החזקות, מניעת התמכרות למסך.
תודה רבה למי ששיתף מניסיונו! אכתוב תכנית פעולה ונתחיל לבדוק ולעבוד.
גם מח אחד יכול לעזור מאוד!עובד
מומלץ על יוסי גולד שמטפל בתחום 20 שנה והוא ברמה גבוהה מאוד-
תודה!אתי ב
הבן שלי עם נתונים דומים לשל בנך, טיפול במוח אחדבתנועהאחרונה

עזר לנו באופן משמעותי. ב"ה.

לדברי המטפלת רוב בעיות הקשב יושבות על משהו רגשי ולא פזיולוגי.

בעיניי זה כלי מדהים ששווה לבדוק, אם תרצי ארחיב.

בהצלחה

אצלנו זה עניין משפחתיאנונימי (4)
וחשוב לי לומר לך את מה שלמדתי כבר מילדות.
ריטלין מכבה ילדים.
ולדעתנו וזה פשוט לא שווה את זה, והחלטנו לנצח אותו.. אצל אח שלי הם ראו שהולך להם הילד, לא אוכל ולא משחק וכבר לא.. אז הם העדיפו להשקיע פי כמה משהיו משקיעים אם היה לוקח ריטלין.
ואצלו זה גם היה משולב עם בעיות התנהגות והיפר. אמא שלי הייתה יושבת איתו שעות שיכתוב עוד אות ועוד אות וככה כל היסודי וטיפה מהחטיבה.
להגיד שזה לא היה קשה? זה היה.. אבל הם החליטו שזה שווה את זה.

ואני כבר לא קיבלתי ריטלין בתור ילדה, אבל בתיכון החלטתי שלבגרויות אני רוצה לקחת. היה לי קשה ללמוד ורציתי להצליח. אז לקחתי אבל הייתי בת 17.. שלטתי בזה. וידעתי שזה יגרום לי לכמה שעות של דכאון וחוסר תיאבון וכו. וזה שונה לחלוטין
ה"כלל" הזה אינו נכון.ד.

ראיתי ילדים שריטלין הועיל להם מאד - ולא "כיבה" להם כלום. ואכלו ושיחקו וכו'.

צריך לבדוק כל אחד לגופו, לבדוק סוג ומינון, לבדוק מה האלטרנטיבות.

הפרחת דברים כאלה כסיסמה, עלולה להזיק מאד לכאלה שזה היה יכול לעזור להם בהחלט.

מה..א..א..
שהאנונימית כתבה מעליך
על הילד שלי זה היה בהחלט נכון, כיבה אותו לגמרי. לא שיחק לא אכל כמו שצריך היה בהרגשה של דיכי, ממורמר, הרגיש שהוא ילד שונה מכולם כי לוקח כדור. התביש בזה לא רצה שאף אחד ידע. כשראיתי שהוא סובל החלטתי שזהו הדבר הזה לא נכנס לגוף שלו יותר. וכמו שכתבתי בתגובה הראשונה הילד עבר שינוי פלאים
לא אמרתי שזה לא יכול לקרות לאף אחד..ד.

הרי גם היא כתבה אמת על אחיה.

וכמובן אם הצלחת לפתור פלאים את הבעיה (ביטחון עצמי לא בהכרח אומר שבעיית קשב נפתרה), מעולה. בגלל זה כתבתי לבדוק מה האלטרנטיבות.

אבל ה"כלל" לכיוון השני, אינו נכון.

לפי מה שכתבת, גם אתם כנראה לא ניסיתם כמה מינונים, כמה סוגים (יש כאלה שs.r גרוע להם, וl.a עובד טוב, יש אחרת, וכו'). ריטלין מסוג נכון ומינון נכון, לא אמור לגרום הרגשות כאלה אצל חלק חשוב מהילדים. והאוכל צריך סידור נכון - לפני השפעת הכדור ואחריה.

ומה שילד "מרגיש שונה מכולם כי לוקח כדור", זה דבר שקל לא להגיע אליו, בהתייחסות נכונה לענין. תלוי מה גיל הילד.

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך