חייבת עזרהנוגה שחם

היי , קוראים לי נוגה ... אני בת 14

לפני חודש בערך הייתי  בקשר עם ילד בגילי , הוא גר באזור שלי וממש נקשרנו אחד לשני .

היינו בקשר בערך שבוע וחצי רצוף עד שההורים שלי גילו את זה ...

אני בעיקרון ילדה שמגיל אפס אני מספרת ה-כ-ל להורים שלה...

פשוט הדבר הזה היה לי כיף ממש , וידעתי שאם אני יספר את זה הם יעצרו את זה ולא רציתי שזה יקרה , אז.. לא סיפרתי...

קיצור- ההורים שלי גילו את זה ואמרו לי להפסיק עכשיו ת'קשר הזה - כי זה לא יהיה לי טוב להמשך החיים וזה יכביד עלי מבחינת הלימודים ושאני עוד ילדה וכל זה..

אז לא היה לי מה לעשות וכתבתי לו הודעה ארוכה על זה שזה לא מתאים עכשיו וזה..

והיה לי ממש קשה לעצור את זה.. ואחרי יום - התחלנו מחדש  את הקשר..

היינו בקשר רצוף עד לפני שבוע !

ואז... שוב ההורים שלי גילו את זה .. תכל'ס - לא הגיוני שהם לא היו מגלים .. אני ילדה שכ"כ קשורה לאבא ואמא שלה שהם ישר יגלו אם משהו עובר עליה.. 

ואז..אבא ואמא שלי באמת התעצבנו עלי

אמרתי לכם כבר שהאמון בי ובהורים שלי היה כ"כ חזק כל החיים שלי ופתאום- בבום- הרסתי את כל האמון שלהם בי

הם אמרו לי שהם לא מאמינים לי ש-אני הילדה שכ"כ שיתפה איתם כל דבר ושהם האמינו בה - פתאום מסתירה מהם את זה!

אז הם ממש כעסו עלי - ובצדק!

והם נתנו לי עונש שלקחו לי את הפלאפון - את זה אני מבינה .. כי אם הם לא יקחו לי אני ימשיך להיות איתו בקשר כמו בפעם הקודמת..

אבל מה שהכי העציב אותי זה שהם הוציאו אותי מתנועת הנוער שלי.. מסניף בני עקיבא..

הייתי באריאל הרבה שנים ועברתי לבני עקיבא מסיבות אישיות..הם הסכימו לי בשמחה לעבור אבל אחרי המקרה - הם לא מסכימים לי יותר.

ושלא תבינו אל נכון- הייתי איתו בקשר לפני שנכנסתי לסניף - אז זה לא קשור , והם לא מבינים אתזה..

דיברתי איתם על זה- אבל הם לא הבינו אותי - הם אמרו לי שאם אני ישאר בסניף זה יגרום לי ליותר צרות ושעדיף כבר לא להכנס אליהם.. כאילו..בגלל שאני ילדה רגישה אז אם בן משהבט "יתחיל איתי" לא יהיה נעים לי להגיד לו " לא" ואז אני שוב יכנס למצב הזה...

אבל אני יודעת שזה לא נכון!! אני באמת רגישה אבל לא עד כדי כך..

וכיאלו אני מרגישה שההורים שלי יותר מידי מחליטים לי דברים 

שלא תבינו  לא נכון - אין על ההורים שלי בעולם!!! כל חוג שאני רוצה הם מסכימים לי .. כל מה שאני רוצה לקנות , ה-כ-ל 

וגם אמרתי להם את זה !! אבל הם אמרו שהם לא מסכימים שהילדה שלהם תיכנס לצרות 

ו...דוגרי .. איזה צרות?! זה סניף , בני עקיבא... אני באמת לא מבינה כבר מה יכול להיות שם...

כ"כ כיף לי שם עם חברות .. עם מדריכות .. ופתאום בגלל מה שקרה  הם חושבים שזה קשור לסניף..וזה לא !!!

אז...נוגה שחם

אז מה לעשות?

קשה...נער גבעות מצוי

זה החינוך שההורים שלך רוצים שיהיה לך, אני חושב שאולי תשאלי אותם, בתכל'ס, מה מפריע לכם? או בסגנון... בהצלחה!

וואו לא יודעת מה להגיד לךהכל מאת ה'
רק דבר אחד-כל מה שההורים מציעים ומדריכים בחיים לא קרה שיצא הפסד מזה
זה דבר אחד, דבר שני ההורים כן צריכים לעיתים לקבל את ההחלטות שלנו .
אבל מנסיונם הם מבינים ובעלי נסיון יותר מאתנו.
אם את רוצה לשמוע את הצד שלהם אז תשאלי אותם מה הבעיה במה שאת עושה . ואז תראי אם הם צודקים.
או שתבררי את הנושא לבד בלעדייהם תבררי סתם כך לשקט הנפשי שלך שלפחות בררת ולא עשית מעשים ודברים מתוך פזיזות . זה סתם ככה לחיים.
תכנסי לשותי"ם כמו חברים מקשיבים-וואו ישם עצות שחבל על הזמן!
קצת לא אהבתי את מה שכתבת- ילדה רגישה אז אם בן משהבט "יתחיל איתי" לא יהיה נעים לי להגיד לו " לא" ואז אני שוב יכנס למצב הזה...
אבל אני יודעת שזה לא נכון!!-מצויין קודם כל את יודעת מה טוב בשבילך. יש אנשים שלא מוצאים את עצמם. אז שככויייח ענקק
אם את יודעת משהו שהוא הנכון? אז תשתדלי ללכת איתו עד הסוף..
אחותי אשרייך שאת רגישה זה תכונה טובה . אבל שזה לא יבוא על חשבון של" לא נעים" .
בנים שמתחילים איתך,ובמיוחד בגיל הזה שלא תמיד הקשר הוא לחתונה . הוא לא ירא שמיים אמיתי!!
להתחיל איתך?זה לא מתאים בכלל ליראי שמיים. מבינה את הגיל הזה. אבל לא לרצות אחרים ובנים בגלל התאוות שלכם.
לכולם יש פיתויים אבל איך לא נעיים??
מבני אדם לא נעים? מהקב"ה לא נעיים!!
סתם בכללי משהו חשוב-שיעור ששמעתי שרבנית חרדית עלתה על רכבת בצום תשעה באב האחרון.. ועלו משפחה חרדית.. והרבנית באותו זמן קראה עיתון של חילונים... והרבנית לא אכפת לה שהיא קוראת עיתון של חילונים..
אז פתאום היא שמעה שהאחת הבנות אמרה :זה לא תואם.. הבנת ..? זה לא תואם חרדית עם עיתון!!
עכשיו איך זה נוגע אלייך? שהרבנית אמרה ממלך מלכי המלכים לא פחדתי לקרוא את העיתון ומה שבו .. אז מבני אדם??
נשמה.תעשי מה שאת רוצה ואוהבת ולא אחרים.. הרגישות שלך מקסימה!! ותמשכי ככה. אבל לא בשביל בנים.. או דברים שלא באמת מתאים לבתמלך...אולי גלשתי מהנושא..
אבל בכל מקרה,כדאי שתשבי עם ההורים שלך לברור הנשוא מהתחלה ועד סופו זה ייתן לך הרבה על החיים ועל עוד נושאים שכתבת פה
בהצלחה רבה
אני חושב שכדאי לך לנסות להציע להם כך-אני77

תגידי להם שיעשו לך תקופת ניסיון של נגיד שלושה שבועות, ויראו אם את שוב מחפשת חבר או לא.

את יכולה גם להציע שאם תראי שאת שוב נכנסת לזה, אז את תדברי איתם מיוזמתך, ותעזבי את בנ"ע מתוך הבנה והסכמה.

ואולי את יכולה גם להגיד להם שמאוד לא נעים לך מכל הענין שאת מרגישה שאיבדת את האמון שהיה להם בך, וזו בעיה שלא תיפתר אם תעברי לאריאל, ולכן את מציעה שמתוך שיתוף פעולה-תעשו תקופת ניסיון ותראו אם זה יצליח.

והאמת, שבאופן כללי אני ממליץ לך לחזור לאריאל אלא אם כן יש סיבה ממש ממש טובה שלא. גם בלי קשר לבנים בנות, בני עקיבא תנועה קצת פחות יציבה, הערכים קצת פחות ברורים. וצריך לדעת שהחברה שהאדם נמצא בה משפיעה עליו מאד. אני יודע שאת חושבת שאת תעצבי את חייך לפי מה שנראה לך. אבל תזכרי שבסופו של דבר הבחירה של האדם היא מתוך מה שהוא מכיר, וככל שהוא מכיר דברים גבוהים יותר וחי אותם יותר-ככה התחום שבתוכו הוא צריך לבחור מתרומם.

בהצלחה בכל מקרה ושיהיה ה' בעזרך!

אריאל מפלגים תעם1234abcd
כל מה שאמרת על בני עקיבא ביבלבלת תשכל
אריאל בונים את העם גם בונים! בנ"ע משהו אחר...נער גבעות מצוי

שטויות1234abcd
שיתחברו חבני עקיבא..סתם משחקי כבוד
משחקי כבוד? הם מעורבים והם נפרדים....נער גבעות מצוי

נראה לך שאריאל נפרדים רק כי זה מביא כבוד?

יש גם בני עקיבא נפרד למי שרוצה1234abcd
זה גם חזון או רעיון אחר, בכל מקרה, גם בנ"ע "נפרד" זה לא נפרדנער גבעות מצוי

בודדיםאיל בצ

הכוונה של בודדים היא שיש סניפים בודדים נפרדים...איל בצ

הם מנסים שניםחוני המעגל פינות

ובני עקיבא מסננים אותם

ובתור מה החלטת את זה?ספר הספרים
מתוך אחת שהדריכה בבנ"ע והייתה חניכה, אני מסכימה איתך.מישהי=)

אין ערכים ברורים. כששאלנו את הרכז למה לא שואפים לגבוה יותר בסניפים שהם לא סניפי פיתוח

שאז המעורב כן נצרך לדעתי, רק מהעובדה שככה יבואו חניכים וזה ממש יכול לעזור להם, הוא שאל

למה אנחנו יושבות עם אחים שלנו באותו השולחן.

או למה אנחנו לא יושבים נפרד בסעודות יישוביות.

ופה עצרתי.

בנ"ע זאת תנועה מדהימה שעושה המון חיל,

אבל. 

אי הבנה1234abcd
לא הבנתי מה רשמת
אפשר לקרוא שובמישהי=)אחרונה

תגידי להורים שלך שלא איכפת לך..אם את באמת אוהבת אותואליהושלום
אבל כמובן בצורה מכובדת..
אני ממש לא מסכים איתך!yyl
בת 14 לא בקטע של להתחתן... צריך "לחשב מסלול מחדש" אם היא באמת רוצה את זה לעצמה. אם זה לא יהיה מרצון זה לא יהיה.
אבל אולי היא תתחתן כשהיא בת 16-17-18..אליהושלום
והם יהיו ביחד עד אז.. יש זוגות כאלה
זה גם לא מומלץyyl
ולא מחזיק בדכyyl
בד״כ את צודקת.. אבל לפעמים זה כן עובדאליהושלום
אולי תנסי להסביר להם שזהו, עברת את זה,ריבתות

ומבחינתך שהפלאפון יישאר אצלם, אבל קשה לך בלי הסניף והחברות הטובות,
אולי הם יבינו..
בהצלחה חייםם!!

תודה לכולם!נוגה שחם

תודה רבה לכולם על כל העצות שנתתם לי....

זה ממש עזר לי וחיזק אותי

אתמול דיברתי עם ההורים שלי והם הבינו אותי הרבה יותר מפעמים קודמות , ב"ה !

אז.. תודה לכולם ! אין עליכם  

תכל'ס מבין ת'הורים...נחמיה17

את צעירה, את תביני את זה, אני מקווה כשאת תיהי אמא. את תביני את זה...

אם ההיתי מבוגר ואת ההית הבת שלי- ההיתי מנהל איתך שיחה ארוכה....... ומרתק אתך לשבוע לפחות אחרי הפעם השנייה......
אני בשוק שיצאת בכזה זול.... (תודי לה', תביני ת'הורים...)
(אני מבין שאת גרה בעיר...)

בהצלחה בהמשך החיים יום נפלא ומצויין!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך