מה אתם חושבים על התופעה?
עד כמה זה מפריע לכם ובעיקר לכן?
האמת שאני השתדלתי להגמל מההרגל הזה אבל לפעמים פשוט יוצא...![]()
מה אתם חושבים על התופעה?
עד כמה זה מפריע לכם ובעיקר לכן?
האמת שאני השתדלתי להגמל מההרגל הזה אבל לפעמים פשוט יוצא...![]()
את יודעת.. בגד ים כזה...
כמו שגבר לא יכול ללכת ברחוב (אני לא מדבר אל ים ) בלי לעצום עניים
אז מה הבעיה שלכם?
לכם זה לא איסור תורה אז למה שאני לא היכנס כמו שנוח לי ?
אנחנו צריכים לשמור אל העניים וזה מאוד מאוד קשה לגבר לשמור
אל העניים אז שאני יוכל ללכת ברחוב בלי כול שניה לסגור את הענים
אז בבקשה לא לעוף אל עצמכם בבקשה
יומנים נשרפיםכמו שאנחנו כגברים משתדלים לשמור עיניים, וזה מפריע לנו מאוד ללכת לחוף מעורב, יש גם מציאות הפוכה שמפריע לבנות שבנים נכנסים למעיינות וכדו' בלבוש מנימלי. לפעמים זה סתם מביך מאוד ולפעמים זה פשוט ממש לא צנוע ובעייתי כשלעצמו.
וזו בדיוק הייתה שאלתי? האם זה מפריע לכן?

קפוטה- עם גרטל
וסנדלים כאלה לבנות שקופות
יומנים נשרפים
הכל מאת ה'

.אצלי בבית ועם חברים- סבבה בוקסר, בחוץ (מעיין וכד')- בגד ים ואפי' חולצה (ציצית מצמר שנרטבת מריחה לא טוב...)
באופן כללי לגבי קודי לבוש שונים בין בנים לבנות-
בנות מתלוננות וקשה לפעמים (לי לפחות, בתור בן) להסביר להן עד כמה הדבר רגיש וחשוב...
אבל-
ראוי לירא שמיים ללכת ברחוב עם שרוולים ארוכים ובטח עם מכנסיים ארוכות, וכן עם כיסוי מלא לרגלים...
[חברים שלי כשהלכו לר' חיים קנייסבקי- הוא בירך לפעמים "שלאבא שלך יהיה כסף לחולצה עם שרוולים ארוכים" או "כסף לנעליים" (הוא גם אומר שאסור לשים שעון יד, "לא ילבש" ("מה אתה בת?" כך אומר לעונדי השעון) וגם הוא מעביר להם את הפיאות לקדימה... וכן הוא מעיר אם יש סמל של חיה ,כמותג אפי', על החולצה..)]
זו הסיבה שתראו אותי בתקופת תמוז הלוהטת עם:
-כיפה שחורה (סרוגה, כך הגרש"ח אבינר כתב שכדאי שיהיה שחור, אפי' סרוג...)
-חולצה לא מכופרת אך עבה (צריך למצוא דומה אבל דקה, לוהט בחוץ!) עם שרוולים ארוכים (וצווארון, לא יודע עד כמה חשוב, אבל זה מה שמצאתי עם שרוולים ארוכים...)
-מכנסי דגמ"ח עד הסוף
-ובלנדסטון.... (אה, ציציות בחוץ, כמובן, אני אשכנזי...)
קצת מדאיג את אמא שלי (אמרתי כבר "בל"נ" , לפחות לגבי שרוולים ארוכים)... והיו לי כבר נסיונות (שכבר לא פעילים, ב"ה) בזה....
בבית אני עם טריקו....
אקיצער- בנות הן לא היחידות שיש להן ביגוד מלא בימים אלו....
כמובן- שהזכות של הבנות יותר גדולה- גדול המצווה ועושה משאינו מצווה ועושה...
אני כמובן- שמח במראה היהודי שיש לי ב"ה (לגבי פאות מקדימה, יש לי מ"מפרץ עליון, אבל אמא שלי לא מוכנה שאעביר קדימה, רעיונות לשכנוע??בנים?.... זקן- הצלחתי להוציא מאמא שלי הסכם שאני מגלח את השפם במכונת גילוח (כשרה, יש דעת יחיד בראשונים שקצות השפם הם מחמשת פיאות הזקן, וראיתי שהגר"ד ליאור ב"דבר חברון" התיר לגלח הלחיים שזו דעה יותר רווחת שזה מחמשת פיאות הזקן... במכונה כשרה כמובן, מדין "ספק ספיקא"... מצד שני הדעה היחידאית של השפם זה ר"ח... אז עדיין יש לי קצת ייסורי מצפון, אבל- כיבוד הורים......)
וואי, דברתי מלא, לא אתפלא אם @כבשה (לא מצליח לתייג..) תעיר לי על זה......
יום טוב. ובנות- חזקו ואמצו......
ולא חם בכלל זה אובד מניסיון
(חוץ מפוזה, אולי...)
ולגבי החום, זה לפעמים מפריע, לאו דוקא כי חם, אלה כי מזיעים שזה כבר עובר ת'גופיה ומגיע לטלית קטן......
פשוט אם תנסה את זה תבין אתה מזיעה קצת ואז זה נעפך לזעה קרה
ונעים לך
בלי להגיב(בכוונה למרות שיש לי דעה בנושא) אני רוצה להגיד משהו.
חוץ מניק אחד לא ראיתי אף אחד שהטיף לבנות!
הפוך! כל הדיון התנהל בצורה יפה ומכובדת...
בעניין צניעות לבושן...
סבבה
אן שום בעיה להיכנס למעין אם בוקסר
ב- לכא' כמו שבמקלחת מותר להיות ערום- (אא"כ אתה עם בגדקלחת....... חחחח...)
כך במעיין מדין "מקום שרגילים בו") מותר, אפי' הדוג' של המקלחת מובאת בשו"ע (או במשנ"ב... לא זוכר...) כ"נהר".....
בכלל, השאלה היא על "צנוע" ולא "מכובד", בבית לדוג' מותר ללכת עם פיג'מה, רק שתיהיה צנועה (מכסה חלק עליון כטריקו, וחלק תחתון- מח' אבל עדיף עד הברך ממש...... מדובר בבנים, בנות- לכא' עד המרפק...)
ואפי' מכיוון שכך הולכים בבית- מותר למתפלל בביתו ("ביתי- בית תפילה ייקרא"....) להתפלל בפיג'מה וכפכפים, כך שמעתי בשיעור מפורשות מהראשל"צ- הרה"ג יצחק יוסף שליט"א, (לגבי פיג'מה!).....
[אפשר גם להגדיר שבבית זה נחשב מכובד.. לא רואה נפ"מ.... אז אותו הדבר במעיין....]
יום טוב...
כמובן, בלי בנותנער גבעות מצוי
נער גבעות מצויאגב, אם זה ממש מפריע, אני אשתדל. ב"נ
נשמע לי יותר מגעיל מהתופעה עצמה..![]()
צהובהועפ"י זה להסיק מסקנות ואולי לעורר פה מודעות לבעיה.
כי זה מגעיל לשרשר על זה בפורום מעורב, יאללה חללאס,סגרו שרשור
(בניגוד אליי, שאני חסר רגש ומפלצת, ולא יודע "להדיין"...)
נראלי שהוא רצה להעלות נושא מביך זה אחת ולתמיד....
אבל בעקרון חושב כמוך, (רק לא כתבתי פה רגשות וכו' כתבתי דווקא דברים שבעינייי הם סבבה...הלכתיים וכו' אז אשמח אם לא ימחקו....)
פשוט כשאני רואה משהו שעובר את הגבול בעיני אני מעיר. וכיוון שראיתי שזה לא מספיק אז הערתי בחריפות מבלי לרדת עליך. מעולם לא כתבתי שאתה מפלצת. תקרא בדיוק מה כתבתי.
אגב אני (לא שאף אחד שואל אותי) חושב שיש לך המון מה להוסיף בפורומים רק חשובה צורת ההתבטאות.
(...יותר בצניעות- "איך צריך להתלבש במעיין..." אולי אפי' בתור הדיון הקיים אבל בניסוח כנ"ל (איך בן צריך להתלבש במעיין בחוץ, מול אנשים...ומה עם ההרגשה של בנות בעניין? מפריע?" אולי זה ניסוח סבבה,למרות התוכן , לא'יודע....)
[אגב הגרש"ח אבינר נתן שמו"ס ב"עטרת" לא ללכת מהמקלחת עם מגבת הכסה חלק תחתון בלבד.. והוא התייחס גם לזה שזה גורם אי-נעימות למזכירה (כאן המקום לתייג אנשים ובנות שאמרו שזה חריג ולא לעניין שזה מפריע לבנות "בלי חולצה"..).....]
יום טוב...
בישיבה שלי היה אסור לצאת מהחדר (לפרוזדור) בלי חולצה, גם אם אין בנות...
פני למנהל ונראה מה הוא יחשוב. אם זה באמת מוגזם אז נקבל את הגזירה.
הכל מאת ה'
אני לא רואה סיבה להימנע מלדון בזה בצורה מכובדת, בפרט שזה חשוב - אחרת איך ידעו מה דעתנו?
"אני, בתור בן-" זו התגובה שלי, היא סבבה, נכון? (ארוכה אבל סבבה... כן?)
מצד הצניעות וודאי שיש בעיה.
מצד ההלכה - ספק.
מצד חוסר הנוחות שזה גורם לסביבה - רע.
אני חושבת שצריך להימנע מזה.
העובדה שהצניעות של הבנים לא מעוגנת בהלכה כמו זו של הבנות לא מתירה להם להתפרע.
אני לא מצפה ללבוש מלא, אבל הייתי מצפה לגופיה ומכנסיים קצרים, כן.
גם חושב שזה בעייתי להיכנס עם בוקסר ובלי חולצה ליד בנות..
רק לפני זה- מצטערת מהאנשים והאנשות שחושבים שזה בוטה לדבר על זה בפורום מעורב, באמת מבינה... בעיני זה חשוב ממש! בשפה נקיה כמובן...
מבינה ומכבדת שלנו, הבנות, יש כללי צניעות יותר מוקפדים. עברתי תשלב של 'אם אני לא יכולה להכנס בלי חולצה את גם אתם לא' אני מדברת אך ורק בשם עצמי! לי לא מפריע בלי חולצה, אולי כי התרגלתי...אבל עם בוקסר, זה מביך. ומעבר.
פשוט במילא במעיין אני מרגישה חשופה, גם עם כל הבגדים...ואז גם לראות שהאנשים האלה שלא נעים לך מהם עכשיו הם לגמרי חשופים..(כמעט, אבל הבוקסר צמוד וחושף הכל) ואז אתה פשוט מוצא את עצמך שוחה באמבטיה, אולי גדולה אבל אמבטיה, במצב מאוד אינטימי...
בקיצור זה מצב מאוד רגיש ואיניטימי בשכלל לא אמור להיות ככה!לוידעת אם הסברתי טוב, מקווה...
ואם כבר פתחנו- בעייתי בעייני מעיין...אני שוקלת לאסור על עצמי לקפוץ במעיינות..מה אומרים?
ואני היזער בלשוני שלא יעשו אלי אמבוש
אבל כמו שלכם מפריע שבנים יושבים מחוץ למים ומסתכלים (ובצדק)
גם לבנים זה מפריע שבנות יושבות מחוץ למים ומסתכלות אז למה לא לתפוס
פינה לא אל המים ואז כל הדיון פה לא רלבנתי
זה אומר שאתה צריך להחליף בגדים
אז זה מסובך
לתפוס פינה בצד זה יותר כל
נער גבעות מצויאבל בתכל'ס, הולך עם בגד ים, קצת מעל הברך. ומאז שקראתי בעולם קטן שזה מפריע לבנות, אני משתדל לפחות...
ולכל הזועקים/ות, מה רע בדיון הזה? אדרבה!
תתפסו פינה לא אל המעיין בשביל שלא היה בעיות
ואתה לא יכל לטבול במעין זה באמת מעצבן
אני למשל לא הולך למעין בשביל הכף
אז אם אתם רואים בנים במעין בבקשה תתפסו פינה
פסידוניתבס"ד
אפפעם לא הבנתי את האנשים שפשוט אין להם בעיה להתפשט בחוץ
אשתדל בלי נדר תמיד לבוא עם בגד ים למעיינות וזה יהיה ברזל מבחינתי. בנוסף אני אשתדל גם לבוא עם חולצה או גופיה.
אגב היום בטיול משפחתי נכנסתי למים (בעקבות השרשור הזה) עם בגד ים וגופיה...
חוץ מזה ששלשום בגלל שלא רציתי להשרף נכנסתי לים עם בגד ים חולצה ובורקה (הרעלה של הערביות)...
אגב אני שמח מאוד שהעלתי את זה פה. מלבד העובדה שהיה קצת לא נעים לכמה, אני חושב שהשרשור הזה פתר לי ההתלבטות והעלה את המודעות להרבה אנשים.
בנוסף-
בנות! ![]()
כל הכבוד לכן שאתן מתלבשות צנוע! אנחנו מעריכים את זה ומחזקים אתכן בהתמודדות! חלילה לא מקטרים או שופטים אתכן. אנחנו מבינים כמה זה קשה לכן ומעריכים כל מאמץ!![]()

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד