צניעות בתשרי?חייזרה

קודם כל שלום, אני יצור די חדש בסביבה... תמיד רק קראתי פה שרשורים בלי להיכנס.

דבר שני, 

אני טסה לרבי כל שנה ב"ה, אבל הבעיה של הצניעות ממש מציקה לי... ברור שלהיות אצל הרבי זה נהדר והכל אבל עדיין...

בתפילות פעם הייתי מתפללת מקדימה (זה נחשב חסידי לעמוד בשורה ראשונה...) אבל כל הבנים מסתכלים למעלה כל הזמן. ובחורים חסידיים גם... (אני תמיד פותחת להם עיניים עצבניות כאלו והם מורידים מבט, אבל החלטתי לא לעשות אתזה יותר.)

שמחת בית השואבה, שלא נתחיל לדבר, זה דבר כזה עילאי וכולו וכולו אבל יש מטר שמפריד בין הבנים לבנות.

ברחוב יש דבר שנקרא "הליכת קינגסטון" שזה ללכת כמו לוליין, גם מהר וגם לא להתנגש חזיתית בבחורים...

מה עושים? עיצות מישהם?

תשריציף
א.יכולה להגיד לך שבתשרי הכי קל לשמור על פרופיל נמוך,כמויות האנשים והנשים מאפשרת לך לא להתבלט בקלות. בזמנים אחרים הרבה יותר קשה.

ב.יופי שיש לך את המודעות שיש עיניים מלמטה,באמת צריך לדעת איך להתנהג גם בתוך העזרת נשים אבל לקחת בפרופרציה. שאלתי על זה כמה בחורים (יותר נכון התלוננתי בפני אחים ובני דודים באחד מסעודת שבת) ממה שהבנתי רוב הבחורים לא מסכלים לשם הסתכלות.. העיינים שלהם מטיילות והופ נתקע להם לרגע ללמעלה..(פסיכים תמיד יש,אבל אצל רובם זה לא ממטרה מכוונת) החלונות לא שקופים ורק אם מכירים מזהים פרצוץ (ככה הם אמרו)..אם זה היה איסור היו שמים לנו חלונות אטומים עם עיגולים לעיניים. בחור מסתכל? אוקי..להזיז תעיניים ולדון לכף זכות שזה טעות..אין צורך בגלל זה לא להתקרב לחלון.

ג.הרבי מזכה אותך להגיע אליו,הרבי שמח שגם נשים מגיעות לתשרי! אין מה להתחבא,צריך פשוט טיפה רגישות כשהולכים ברחוב אבל לא לרוץ את כל קינגסטון בבהלה כי בדיוק נגמר א.ערב בפורטין וכל הבחורים יוצאים..בנחת,עיניים למעלה (לא נעים להתנגש בבחור בגלל ששניכם עם עיניים בריצפה) את לא חוטאה ולא מחטיאה,את סהכ הולכת ברחוב..כל עוד את צנועה בלבוש ובהתנהגות הכל בסדר..

יש דברים שבחורות לא שמות לב-לא ללכת למשולשים בלילה.גם בקבוצה זה לא צנוע! לא לעבור ליד הפתח של הגברים,לא להתחיל לרקוד על הפלז׳ה.לא להתחבק וכל מה שנלווה לזה בקינגסטון.

את מוזמנת לכתוב לי באישי בכיף אם מציק לך עוד..
תודהחייזרה

נשמע לך בעייתי? סעי לכ"ב שבט. זמן נשי מובהק שם.+mp8
אם כבר לחנוכה...חייזרה

כ"ב שבט זה הכינוס של השליחות, ובאמת יש הרבה בנות שם, אבל שום דבר בעולם לא ישתווה לתשרי... התוועדויות עם רבנים מכל העולם, תפילות בחיות, שמחת בית השואבה, חגים וזה... 

הנקודה היא לא להתעלם מהבעיה ולברוח ולטוס בזמן אחר, אלא לפתור אותה וכן להנות ממה שיש.

מי אמר שיש בעיה?מושיקו

לכל אחד יש את הנקודת מבט שלו..

שבחרוים עומדים צפופים ומנסים להרים את הראש לנסות לתפוס כיוון אויר  של מזגן, זה לא אומר שהם מסתכלים לכיוון עזרת נשים  - שאין מה לראות חוץ מחלון שחור..

שמחת בית השואבה יש הפרדה ראויה

וללכת על קינגסטון גם גם בכ"ב שבט ובכל תאריך חסידי שהרחוב מלא..

לא אומר שהכל מדויק אבל יש כמה נקודות מבט לכל דבר.

הפתרון זה להתייעץ עם משפיעה ולהשתדל להיות הכי בסדר שאפשר.

וליסוע מתי שנראה הכי נח ובטוח..

צודקחייזרה

גם חנוכה זה זמן מדהים באמת!חיה רוז

ויש מלא קבוצות של בנות בחנוכה. יש גם גברים, בשונה מכב' שבט שהם צריכים להתחבא... אבל זה עדיין זמן מדהים בשביל בנות.

אף פעם לא טסתי לתשרי אבל....פה לקצת
נראלי הזוי שבחורים יסתכלו למעלה כדי לראות בנות.
עם הצפיפות שם לא נראלי שהם באמת מצליחים להתעמק בפרצופים.
אולי יש בודדים שכן מחפשים את זה. אבל מאמינה שהרוב הגורף ממש לא מסתכל בכוונה למעלה.
ונראלך שמישהו באמת קולט את העיניים העצבניות שלך בתוך מאות העיניים שמולו?!
קשה לי להאמין.

וכל מה שציינת יכול לקרות גם אם תלכי לבית הכנסת ליד הבית שלך.

אנחנו צריכות לעשות את ההשתדלות מצידנו.
אנחנו נשתדל למשוך כמה שפחות מבטים, ואם בכל זאת הם יבחרו להסתכל- לא בידיים שלנו.
כתבת מנקודת מבט של בתיוני
אני יכול לומר לך שכמעט ולא רואים שום דבר בעזרת נשים אבל כשאתה מרים את הראש רגע וקולט בחורה בוהה בך זה גם כן לא נעים.

אבל שוב, יכול להיות שזה סתם טיוס רגעי או משהו.

שמחת בית השואבה, חוץ מכמה בנים ובנות בודדים שמתערבבים קצת באזור למעלה, למרות הקרבה הפיזית אין התערבות ובטח שהבנים שרוקדים לא עומדים ומסתכלים על הבנות. יש כל כך הרבה אנשים שאת יכולה פשוט להעלם בקהל הנשי ופשוט להעסיק את עצמך בשמחה עצמה.

בקינגסטון את יכולה ללכת נורמלי, לנסות לא להתנגש בבחור ישיבה בדיוק כמו שאת לא רוצה להתנגש בסתם בנאדם. עד יוניון יש גדר שמפרידה את המדרכה, לא?
בכל אופן, לא שמעתי בנות שמתלוננות על צפיפות הבנים בטיים סקוור ורחובות מנהטן העמוסים.. קצת פרופורציות.

כשאת יוצאת לנשום אוויר אל תתקרבי בשעות העומס לסביבון ואל תצחקקי בקולי קולות ברחבה העליונה מעל הראשים של הבנים, כל הספסלים בשדרה מול שלוחים אופיס ריקים גם בעומס..

אני רוצה לספר את זה לבנות כבר שנים ובגלל שזה שרשור בנושא צניעות אני מרשה לעצמי להוציא את זה.. לא משנה כמה את חסידית וכמה צנוע את מתלבשת, אם תנעלי מגפיים גבוהות את נתפסת אצל הערסים כבחורה זורמת.

*אני לא מצדיק שום דבר ולא אומר לאפחד איך להתלבש או להתנהג ואלו רק עצות להתמודדות עם השוליים (שיש בכל מקום) כי ביקשת עצות.
חחח. תסביר לי ת'עניין של המגפיים הגבוהות??+mp8
מעולם לא הייתי בתשרי/ נעלתי מגפיים בכל גודל שהוא- אבל בשביל להסביר לדור הבא...
אממ בשפה ברורה:יוני
מגפיים שיותר גבוהות מהשוק
לא משנה אם החצאית מעל הברך או מתחת לברך או ס"מ לכאן או ס"מ לשם
ולא משנה אם את בת יעקב או אישה נשואה צנועה וחסודה, מגפיים כאלה ממתגות אותך אצל הערסים.
רק מגפיים???חייזרה

יש עוד מליון דברים. למה נתפסת דווקא לזה?

שיער פזור וכו'...

לא נתפסתי, אני לא מדבר על צניעות סתםיוני
זה מעבר לזה
זה דבר שיכול להיראות לך צנוע ואת יכולה להתלבש צנוע והכל, אבל אצל 'ערסים' זה נתפס ככה
יש עוד דברים כאלו שלא יודעים עליהם והם נתפסים ככה?חייזרה

לא שעולה לי לראשיוני
חשבתי שהתכוונת לעקבייםציף
אז רוב הבחורות הולכות עם כאלה מגפיים,זה מה יש בחנות ניראלי..או שעדיין לא הבנתי לאיזה מגף התכוונת.
(אני באופן אישי לא אוהבת מגפיים ,סתם סריטה ישנה אצלי,לא קשור לצניעות)
בת ישראל כשרה. מה לה ולבחור?מושיקו
)מקובץ הלימוד השבועי 'דבר מלכות'

לא הבנתי את ההקשרציף
טעות בשרשורמושיקו

(הועלה מהטלפון)

יש הרבה מגפיים בגובה של בלנסטון או קצת יותריוני
ולא כאלה...
מעטות הבנות שהולכות כךציף
באמת שבחיים לא חשבתי על זה.
עקביים כן,מגף שעולה מעל הברך כן אבל מגף פשוט עד הברכיים?? טווב.
נקודה מעניינת.
מדובר גם על מגף שמגיע עד הברך?פה לקצת
נסחפתם
אל תהרגי את השליחיוני
אומנם באמת גם לי יש סלידה מהאביזר הזה אבל אני מכיר מספיק בנות מעולות שהולכות ככה בשביל שלא תהיה לי סטיגמה כזאת
ברורחייזרה

ברור שצריך להתלבש צנוע! וברור שכל אחת שמתלבשת בצורה כזו אנשים רואים אותה כזורמת... 

אני מדברת בכללי. מנקודת מבט של בת, זה לא נעים.

ותודה שהבהרתם את הקטע של העזרת נשים אין לי אחים שטסו לשם אי פעם אז אין לי דרך לדעת מה הולך שם חוץ ממה שאני רואה, וסיפורי זוועות של בנות (בנות הם עם מגזים).

בנות שהולכות למנהטן וטיימס סקוואר זה בדרך כלל בנות שלא אכפת להן להתנגש בבנים. בלי להכליל, אבל לרוב.

אני לא יודעת למה יש לי בראש שבנים זה עם חייתי ומפחיד אבל ככה הראש שלי עובד משום מה, ולכן כל פעם שבן מסתכל עלי או אלי זה מפחיד אותי. ובקינגסטון ממש אבל ממש צפוף ללכת, בעיקר בערבי חג ושבת.

אוקי דבר ראשון את בבעיה רצינית בלי קשריוני
אם גברים מפחידים אותך
את חייב לצאת מהסרט הזה דחוף
לא אומר לא להיזהר אבל בטח לא לחיות בפחד.

אני לא צוחק, את בהעיה רצינית אם יש לך בראש שבנים זה עם חייתי.

ויש מלא בנות חסידיות שמנצלות את זה שהן כבר שם בשביל לקנות דברים בין לבין ואפילו לראות עולם קצת על הדרך. לא חושב שזה ביג דיל.
תודה על הדאגהחייזרה

אני יודעת שזו בעיה ואני עובדת על זה.

לא יודעת אם יש בעיה בלראות עולם אבל בנות באמת חסידיות לא יוצאות מקראון הייטס בכלל. רק למבצעים אולי.

נשמע מטריד משהו....פה לקצת
למה בנים נתפסים אצלך כדבר חייתי ומפחיד?!
דמיון מפותחחייזרה

נו נומושיקו
לפי זה בגאולה או ברחוב ירמיהו/בר אילן בירושלים המצב יותר גרוע..

בלי קשר לתשרי או לא, פעם הייתי נדחפת בשורה הראשונהחיה רוז

עד שהבנתי איזו שטות זו.

אני עולה 2 מדרגות מעל ואני יכולה להסתכל בסידור, להשתחוות בשמונה עשרה ולחשוב על כמה מילים בתפילה...

סתם הייתי חלק מעדר....

לפני ג' תמוז אנשים נדחפו כדי לראות את הרבי. עכשיו אני במקום של הרבי, מתפללת ב770, אבל למטה מה שרואים זה באמת בחורים... מה חסידי בלהדחף לראות אותם?

כשעליתי כמה מדרגות גיליתי שגם שם יש הרבה מאוד בנות חסידיות ומיוחדות. בסגנון אחר. 

בדיוק חייזרה

בתשרי הראשון שכנעו אותי שזה מה שהכי חשוב... כי ככה אפשר באמת להתפלל עם הרבי... שטויות.

איך אפשר להתפלל עמידה כשאת מתחילה בחדר ראשון וכשאת גומרת את בחדר שלישי?

אולי לא להפתלל על הרביאלעד

אבל כן לזכות בזיווג הגון..

שמעתי שזו אחלה תצפית

גם נכון יש סיפורחייזרה

יש סיפור ממש חמוד על הטבחית הזקנה של הישיבה שבשבת היתה מחלקת אוכל לחלק מהבחורים ולחלק היתה אומרת שנגמר.

אז כששאלו אותה למה היא עושה אתזה היא ענתה שהיא עומדת בשורה הראשונה, ורואה מי מגיע מאוחר, מי מגיע מוקדם, מי מפהק כל התפילה וכו'...

זה קורה לא בזמן התפילות..ציף
במיוחד שאחת הרגליים נשארה בחדר הראשון חיה רוז

מכירה שנופלת לך נעל ואין איך להרים?חייזרה

ואם הולכים לצלול צריכים לסתום את האף

חחח... שלא תדעיחיה רוז

נפלו גם דברים רציניים יותר

את חייבת לספר אלעד

שיניים תותבות יוני
«צ»
^^ציף
מכירה מכמה בודדות שזה באמת בוער להן בהרגש,לא יודעת,אולי בתשרי הראשון זה היה לי ההרגש הזה.
הגיוניחייזרה

יש ענין להדחף ויש ענין שלאמושיקו
העיקר לא להפיל סידור על הגבר שלמטה.

ובנימה טיפה רצינית,ידוע שהדחיפות היא כמו הכביסה שמנקה.

אחרי שמתנקים כבר נמצאים במעמד ומצב שאפשר לעמוד מאחור ולהרגיש..
למה? אם אני הולכת היום לאיזו הפגנה ונדחפת זה מנקה?חיה רוז

הדחיפות והצפיפות מורידים קצת מהאף של הנפש הבהמית כאני מגיעה למטרה קדושה ומה לעשות שהמטרה כרוכה בצפיפות, אז אני לא נבהלת מזה ולא עושה מזה עסק, כי הרוחניות העיקר.

אבל היא אפשר להפוך משהו שאני לא נותנת לו להפריע לעיקר.

מה הקטע? למה לעמוד בצפיפות לא אנושית שאי אפשר לראות בה מילה בסידור או לחשוב שנייה בתפילה אם 3 סנטימטר אחורה אני יכולה להתפלל כמו שצריך?

במקרה הזה אני אומרת, לעזאזל הרוחניות, התפילה וזה. אני יהיה מהשפיציות בשורה הראשונה.

בנות לא חושבות על זה ככה, הן לא שמות לב. אבל אין מה לעשות בשורה הזו!

יש שיחה של הרבי שהוא מתבטא על זהמושיקו

שמישהו שהתלונן על הדחיפות אז דחפו אותו בכוונה.

ובכל מקרה בענינינו, המטרה זה להיות קדימה וקרובים כמה שיותר .

כלאחד מבטא את זה בצורה אחרת

נכון שלא צריך לעשות מזה עיקר.

אבל מי שלא מבטא את זה אלא נשאר בצד לא יבטא את זה בשום צורה

הוא התלונן על הדחיפות שהיו כורח המציאותחיה רוז

כשיש 10 מטר וקבוצה שלמה מחליטה להצטופף על 2 מטר מתוכם ולהשאיר 8 מטר פנוי זה... 

זה עדר, זה מצחיק, זה לקחת שטות ולהפוך אותה לעניין חסידי ועכשיו אם מישהי אומרת אחרת אז היא כנראה לא תבטא את זה בשום צורה... נו באמת...

כשעזבתי את העדר הזה גילית מאחורה בנות שמתפללות בכוונה, לומדות שיחות, נכנסות לחדר של הרבי ביראת קודש, ועומדו באוהל ברטט ובזיע. (ובזי"ע )

אה, וגם בנות משיחסטיות מצוינות שגם הצליחו להבין שלא ה20 סנטימטר האלה יקשרו אותן לרבי, אלא תפילה אמיתית. 

אז על זה אני לא מדברת.חייזרה

מדברת על זמנים שבהם באמת אי אפשר להתפרס על עוד מקום... כמו יוה"כ.

אני אישית מתפללת בחדר שני או בקינגסטון. אבל בתשרי הראשון שלי הייתי בחדר ראשון כל הזמן, ועד שלא קלטתי כמו שאת אומרת, איזה שטות זו- עמדתי בדביקות (תרתי משמע) בשורה הראשונה.

קיצער, לקחת בפרופורציה... 

את טסה השנה?

צודקת. אכן לא דברתי על יוהכ וכדומהחיה רוז

ביום כיפור אין מנוס מדחיפות, אז שמים את הגוף בצד. וכמו שכתבת, מחפשים מעט שפיות בתוך זה כדי להתפלל ולצום..

לתשרי השנה לא.

בשנה האחרונה הייתי פעמיים ב"ה.. בחנוכה ובג' תמוז...

מה יהיה שנה הבאה? ה' גדול...

ידוע שיש 3 עזרות נשיםמושיקו

אמריקאיות ישראליות וצרפתיות.

כל אחת עם הסיפורים שלה.

(בלי לפגוע באף אחד)

וכו וכו

אי אפשר לתקן את העולם

צריך לנסות לדעת ולהבין את המציאות

ולנסות להסביר אותה ולהנות ממנה

הרבי אמר אתזהחייזרה

מישהו התלונן שהביאו לו מכות בהתוועדות ויש דחיפות וזה... והיה בטוח שהרבי יסכים איתו

הרבי אמר לו שלהשתפשף בין חסידים זו מעלה, וזה מנקה את הגשמיות...

כמובן שאם זה מפריע להתפלל אין קטע. אבל בהתוועדות שמח"ת למשל, כשזה לא תפילה וכן מצטופפים, לדעת שיש עניין.

אין עניין לחפש להצטופף. יש עניין להיות איפה שצריך גם אםחיה רוז

זו צפיפות. ואז יש בזה מעלה עצומה

אני נהניתי מאוד לגלות שזה שעומד לידי במכבסהיוני
זה שליח של הרבי, רב עיר בעל קהילה וכו'

לא יודע איך זה אצל הבנות אבל אצל הבנים יש תחושה של אחדות חסידים שמרוממת בפני עצמה

וכן זאת גם סיבה למה נוסעים לרבי, אחדות
ברורחייזרה

אצל הבנות אין ממש נשים חשובות שבאות לתשרי כי הרוב שליחות שנשארות בבית ואחר כך טסות לכנס השליחות. אבל פוגשים הרבה בנות מכל הארץ וברור שזה מאחד ומעצים

ניצלו"ש, ומדוע אף אחד לא מוחה על ה'צניעות' באוהל?מושיקו

לכל הדעות זה מקום קדוש.

בלי להכנס מה זה מבטא אצל כאו"א

והצניעות שם בקושי עומדת בסטנדרט של צניעות נוסח ארה"ב..

לא מסכים עם הטון של הכותרתיוני
אבל בהחלט זה מקום של ערבוב נוראי ואי סדר

וול, בית קברות...
מי אמר שאף אחד לא מוחה? ב"ה שבזמנים עמוסים זה מסודרחיה רוז

ושבנו שם כבר עזרת נשים מסודרת ששם אני יושבת להתכונן ולהתפלל וכו לפני הכניסה. יש עוד מה לשפר ביום יום.

כי לא באים לשם להמון זמןחייזרה

באים להתפלל וחוזרים... אז זה פחות מפריע כי אומרים, נתפלל זריז ונלך... זה לא כמו במקומות אחרים שמבלים שם ימים ושבועות.

ויש שכן מבלים שם הרבה, ולדעתי כן מפריע להם, ובאמת אין לי מושג למה מי שאחראי על המקום לא עושה משהו... 

באים לשם להמון זמן.חיה רוז

ואנשים דיברו

האחראי על המקום כבר שיפר הרבה.

יש עוד מה לשפר

אז ב"ה.חייזרה

אני אישית מגיעה לקצת. אבל טוב לשמוע שמסדרים שם!

ובכללי בזמן האחרון כל נושא הצניעות בחב"ד משתפר. סופסוף

מוחים על זה בהחלט. בינתים בלי תוצאות+mp8
אמריקאים..מושיקו

אני לא מסכימה שבלי תוצאות. ועדיין צריך להמשיך למחותחיה רוז

עזרת הנשים בטענט הראשון זו תוספת שאני נהנית ממנה כבר כמה שנים.

ואי שם בתחילת שנות הסמך נדחקנו בערב ראש השנה גברים ונשים...

היום בכל התאריכים העמוסים- ערב ר"ה, י' שבט, ג' תמוז ועוד התור מסודר. נכנסים בקבוצות נפרדות.

יש עוד מה לשפר. ברור. 

אבל תוצאות יש, גם אןם הן חלקיות בלבד

כנראה שבחבדרחל=)
מי שהכי יודעים לעשות רעש ולשנות דברים זה המשיחיסטיים היותר קיצוניים
שלצערנו לא הולכים לאוהל חייזרה

לעשות רעש, יכול להיות... לשנות? שינו הרבהחיה רוז

לשנות זה בראש,לאו דווקא במקום.מושיקואחרונה

ולשנות ראש אמריקאי ולהסביר לו מה זה צניעות הרבה יותר קשה..

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך