קשה עלינו !Tvus12
זהירות פרוסוקציה בדרך...
נאמר ש-קול ,שיער, טפח , ושוק באישה- ערווה.
אז רציתי לשאול על מה מסתמכות נשים בציבור שלנו ששמות כיסוי ראש חלקי או מגלות שיערות מקדימה..(באופן כללי יותר)
ובאותו המטבע גם לשאול לגבי כיסוי כל הרגל ..(ואם לא אז צריך לשמים גרביים ..)
בעוד שבציבור החרדי כן מקפדים על זה באופן גורף יותר..

צפה שירשור ארוך.danielo

יש פוסקים שאומרים שמותר לגלות 2 ס"מ בקדמת הראש,ועל זה מסתמכים..אני מניח.

על הרגל על כבר שנינו פה רבות שהמשנ"ב פסק שברך ומטה מותר.

ועכשיו אומר את דעתי.

תראה,צניעות אצל אישה זה חלק סופר משמעותי בעבודת השם.

ויש דברים שראוי להחמיר בהם.

כמובן שיהיה מי שיביא את הפסיקות שאף אחד לא סומך עליהם על מנת להתיר כיסויי ראש שלא מניחים את הדעת,וזאת בעיניי לא שיטה.

כי אם למשל 80% מהפוסקים בסברה מסויימת ,ורק פוסק אחד הביא דעה שצריך גם לבדוק באיזה מציאות פסקו אותה ,אז בוודאי שלא סומכים על זה.

אני חושב שכל מי שרציני בעבודת השם שלו מבין שיש דברים שצריך להחמיר בהם,פשוט שזה כך.

ואפילו עמוק יותר,תחשוב כמה נחת רוח זה עושה להשם שבת ישראל הולכת בצניעות.

ותראה איך אנשים עושים מסירות נפש היום בשביל להצליח בתחומים כאלה ואחרים בחיים.

ואנחנו?בנים של השם.

לא מן הראוי שנעשה מסירות נפש?בוודאי שיש פה הרבה כאלה שעושים (: זכותם תגן עלינו.

בעניין החרדים,אני לא יודע יש הרבה עם גרביונים דקים ומתחת 40 דנייר.

אבל ראוי להקפיד בזה ולכן יש הרבה שהולכים כך.

אבל אני לא חושב שזה צריך להעסיק אותנו בתור ציבור..

מה שצריך להעסיק אותנו זה איפה אני בעבודת השם האישית שלי.

אתה אומר דברים ממש קשיםבהשתדלותי
נשים כגברים היום מתמודדים מאוד מול ענייני צניעות.
כשבת מצליחה שוב ושוב להתגבר על עצמה ולא לקנות חצאיות שיפות עליה רק בגלל אורכן, אבל כן היא מסתמכת על המשנה ברורה, זה מאוד קשה לראות את הזלזול בזה.
קשה להאבק בכל החזיתות.
אם מצליחים להתמודד מול הרבה עניינים לא פשוטים, צריך לשים לב לזה ולחזק את זה מאוד. שלא יצא שבת שכ"כ משתדלת והולכת עפי ההלכה מרגישה חפפיניקית שכנראה לא רוצה לעשות מספיק את רצון ה'.

(ואם המשנה ברורה פסק על אורך מסויים שהוא צנוע, מי אנחנו שנגיד שלא..?)
לא התכוונתיdanielo

לומר שבנות מחפפות,ולא דנתי אותם אם הם הולכות שלא בדרך ההלכה, או כן.

אני בוודאי לא שופט אף אחד,או אחת וזה ממש לא תפקידי.

גם לא אמרתי שמי שהולכת על פי המשנה ברורה היא לא בסדר.

בוודאי שהיא בסדר,פשוט הסברתי לפותח הפוסט שיש דברים שנכון להחמיר בהם בהתאם לשאלה שלו.

בנוסף,הסברתי שיש סברות בהלכה שלא הולכים על פיהם.

כי אנשים שקוראים פה,בוודאי נכנס להם לתודעה מה עיקר הדין ומה לא,ואיך בסדר ללכת ואיך לא בסדר ללכת.

ואם מישהו בא ומביא סברה שלא הולכים על פיה,נמצא שאנשים למדים מזה הלכה שהיא לא נפסקה.

ונוצר מצב שאדם שטועה,חושב שהוא צודק..ולכן הדגשתי את העניין הזה.

כי יש כללים בפסיקת הלכה.

למשל,יחיד ורבים,הלכה כרבים.

אבל,אם הרבים היה במקום שהיה כורח לפסוק כך לא הולכים כמותם.

ואם נשמע מדבריי שמישהי שהולכת על פי המשנה ברורה היא לא בסדר,אז אני חוזר בי.

מצטערתבהשתדלותי
אולי לא הבנתי אותך נכון, ובכלל על הנימה התקיפה..

כך פרשתי את "80% מהפוסקים בסברה מסויימת ,ורק פוסק אחד הביא דעה שצריך גם לבדוק באיזה מציאות פסקו אותה ,אז בוודאי שלא סומכים על זה." ואולי לא לזה התכוונת..

[פשוט מרגישה שמה צריך בעיקר זה לחזק את כל הבנות שמצליחות ללכת עפ"י ההלכה. כי זה לא פשוט בכלל! ושמי שמצליחה תהיה שמחה בזה ולא תרגיש שזה לא נחשב כי זה לא עפ"י כל הפוסקים...]
סתם משהו שעלה ליהשמחה שבלב
רוצה רק להדגיש נקודה קטנה- כשאת אומרת שצריך לחזק את הבנות שהולכות עם חצאית אחרי הברך..זה נכון!! אבל זה קצת נשמע (לי לפחות )כמו 'זה קשה לנו ותגידו תודה' ,צריך קצת לשנות את הגישה שלנו לכל הנושא הזה. זה שאנחנו הולכות עם חצאית אחרי הברך זה מבורך ולא צריך להרגיש שזה לא נחשב אבל כן צריך לעודד לצניעות שבאמת נדרשת ולא צריך לפחד מלהגיד לבנות ללכת עם גרביים ( חוץ מזה שרק אשכנזיות אם כבר יכולות ללכת בלי גרביים לפי המשנה ברורה אבל הרבנים הספרדים לא התירו) ולכן אני רק באה ומחזקת שזה מבורך כל מי שהולכת בצניעות עם חצאית מתחת לברך כי זה באמת לא פשוט אבל יאללה בואו נתקדם! שנזכה
מסכימה איתך.אמונינוש

אני בכלל חושבת שאם זה הדרישה ממנו- אני מתכוונת למינימום לא להידורים... אז נכון, זה קשה ונקבל על זה שכר, ואפילו המווון שכר, ובהחלט מגיעה הערכה. אבל- מה זה הגישה הזו 'תגידו תודה שאנחנו עושות את זה'? נגיד תודה שבכלל ה' החזיר לנו את הנשמה הבוקר ושהוא ממשיך להנשים אותנו ולפחות נעשה את המינימום הזה מתוך שמחה והכרת הטוב לאבא!

אני אומרת את זה מתוך זה שהצניעות קשה לי והייתי במקום הזה, ושיניתי גישה ועדיין עובדת על זה...

סתם ככה- מניסיון, כשמעבירים את הניסיון למעל המינימום הרבה יותר קל לעשות את המינימום, וכשנופלים בד"כ לא מגיעים לחוסר בהלכה הבסיסית.

נכון!!השמחה שבלב
אשרייך! אני חושבת שבאמת התפיסה הזאת צריכה להשתנות. שהמינימום יהיה ברור מאליו ושרק נתחזק אבל זה באמת תהליך לא קל!
ובאמת כמו שכתבת בדבר שהכי קשה לך בעבודת ה' אתה תקבל על זה שכר כפול!!וזה באמת עוזר בעבודה שלנו על כל דבר מול הקב'ה
יש כמה פסיקות הלכה בנושא הזהבהשתדלותי
כמו שכבר פרטו בשרשור הזה.

כשמישהי הולכת אחרי הברך ללא גרביים יש לה על מי לסמוך והיא הולכת לגמרי עפ"י ההלכה.
מי שרוצה להדר וללכת לפי הפוסקים המחמירים יותר, זה מבורך. (שולחת את חיזוקי הכנים לא פחות..!)

לא ביקשתי (או רמזתי לכך) שיגידו לבנות תודה אלא עדיף שלא להיכנס לנושא בפורום מעורב מלכתחילה. לדעתי.
כמו שעדיף שלא להיכנס פה להלכות צניעות הנוגעות לבנים. זה שייך אליהם ומי אנחנו שנשפוט.

אם יוצאים מנק' הנחה שמי שהולכת לפי הנ"ל היא בסדר גמור, אפשר לדבר על להוסיף בצניעות. אדרבה. (מזמינה אותך לפורום 'בנות בוגרות' )
לא חלקתי על שום פסק הלכה רק חיזקתי נקודההשמחה שבלב
לא התכוונתי ללהחמיר..התכוונתי להלכה הפשוטה שהיא צריכה להיות ברורה לנו.
דיברתי על זה שקצת צריך לחזק את ענין הצניעות אפילו במובן הפשוט של איך אנחנו מתייחסות לזה. ומי שרוצה להחמיר שתבורך
מי שיש לה היתר אז סבבה לא אמרתי משהו לגבי זה.
לא חשבתי שאת אומרת או רומזת את זה אבל כן היה לי חשוב לחזק את הנקודה הזאת
ואחלה לא התכוונתי עכשיו להיכנס לנושא..
חזק ונתחזקבהשתדלותי
אלוףTvus12
תגיד, בא לך שנתחיל ללכלך על חרדיםאריק מהדרום
לראות איפה הם לא מקפידים יותר מאיתנו? אתה יודע שמי שהולך עם כובע עם שוליים רחבות יותר מטפח בשבת, לפי השולחן ערוך והרמב"ם הוא עובר על איסור חילול שבת משום אוהל?

ואני עדין כאן, אם תרצה אני אפתח את כל החטאים של הציבור החרדי, לא חסר.
חצוףאסתיאסתי

הוא מהציבור שלכם ושואל שאלה אז אתה עם הפיוז הקצר שלך ישר מתנפל על החרדים? השק איגרוף שלך!

חצוף תקראי לשולחן ערוך ולרמבם גברת.אריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך כ"א באב תשע"ו 11:28

ולא ממש אכפת לי שהוא מהציבור שלי או לא.

החרדים אינם שק האגרוף שלי, יש לי חברים קרובים מאוד חרדים, נו אז מה? אבל עכשיו בא בן אדם שואל שאלה מטופשת הוא מקבל תשובה באותו מטבע.
לא, חצוף אני אקרא לךאסתיאסתי

שבגלל גאון אחד שכותב משהו שלא מתאים לך אתה יורד על ציבור שלם שלא עשה לך כלום. אתה ממש לא מחזיר לו באותו מטבע בכך שאתה משמיץ ציבור שבכלל לא קשור אליו. משום מה חשבתי שאתה יורד חכם, חבל שלא.

והטענה האווילית שיש לך חברים חרדים לא מורידה מהחוצפה של ההשמצה שלך

טענה אווילית, נו נו.אריק מהדרום
הקשקשן המנותק מהמציאות הזה גאון, אני יש לי טענות אויליות ואני יורד על ציבור שלם וחצוף, זה לא עושה לי חשק לדבר איתך, צר לי.
גם לי אין חשק לדבר איתך אז רק אתקן אותךאסתיאסתי

שכיוון שאינך מבין ציניות אסביר שגאון הכוונה בלשון סגי נהור.

אל תרביץ לי אריק..Tvus12
שאלתי..מותר לשאול...בטח שלא על מנת להתריס ולקטרג...
אני יודע שלא התכוונת להתריסאריק מהדרום
ואתה צודק, מותר לשאול, בהחלט הפורום נועד בין היתר כדי שישאלו שאלות.
אני חריף לא בגלל שצריך להרביץ לך חלילה אלא בגלל שצריך למגר את התופעה הזאת.
הציבור הדתי לאומי כציבור איננו נופל בצידקותו ובמסירות נפשו על התורה וההלכה מאשר הציבור החרדי.
זה עניין שצריך להבין, להפנים ולעמוד עליו ואתה נפלת לסטיגמה שגויה, זה כל הסיפור.
בחייכם!בהשתדלותי
בואו נתעסק כל אחד בעבודת ה שלו.
אתה לא רוצה שנפתח פה שירשורים כגון על מה אתם מסתמכים כשאתם לא שומרים עיניים. כל אחד והתמודדויותיו. שאו ברכה.
^^^געוואלד

בשביל מה הדיון הזה טוב?

תפתח ספרי הלכה ותראה מה מותר ומה אסור.

למה לא כולם מקיימים את ההלכה? - מה זה קשור לציבור ספציפי?! רוב העם היושב בציון לא מקיים הלכה.

למה אנשים מקילים בדברים מסוימים? כי כך הם חושבים שצריך לנהוג/קשה להם/אחר.

אין צורך ללכלך. מיותר לחלוטין.

בהשתדלותי- פשוט צודקת!!!ארץ השוקולדאחרונה
אין סיבה שידונו פה בפורום על חוב במצוות של אחרים או אחרות, זה פשוט לא ראוי.

@Tvus12
קל וחומר לדון בצורת הלבוש של אחרות, למה אתה צריך לומר לשכנה כימצד להתלבש?

לגופו של עניין, אם מישהו רוצה לדעת על מה סומכים במגוון נושאים כאלו- יש המון על מה לסמוך וחבל שהרמה ההלכתית בכתיבות פה נמוכה מערכים בויקיפדיה, כי שם כנראה אנשים שכותבים יותר יודעי ספר. אז אם אתה רוצה לדון לכף זכות, תלמד ספרים-
הפניות בודדות:
1. רש"י על הסוגיה של שוק.
2. תוספות ראש על הסוגיה של שער.
3. שיח נחום חלק א אבן העזר סימן קו אודות זרוע.

תמיד כשאנו שואלים שאלה הלכתית, ראוי לבחון האם אנחנו מחפשים להראות כמה האחר "לא בסדר" או כמה הוא בסדר. אנא חשבו על זה לפני שאתם דנים פה!!!
באמת מרתיח אותי אנשים פה שכותבים על שיש שאינם מקפידים על מגוון דברים, כמו שלא נהוג להקפיד על לשון הרע, אבל תמיד זהעל השכן והשכנה ולא על עצמם!!!

אגלה לכם סוד, כמעט כל דבר מקובל בבתים דתיים או חרדים יש להם על מי שיסמוכו, אם אתם חושבים שהם נוהגים שלא כדין, סימן שלא למדת מספיק...

מי שרוצה לראות על מה בנות ישראל הצדיקות סומכות מוזמן לאישי ובמגוון נושאים הלכתיים שעם ישראל נוהג כדין...
יש פוסקים שמתיריםטוביה2

ככלל זה תלוי מאוד גם במנהג המקום

(נ.ב. אני נגד ההשוואות האלו אבל הציבור החרדי (כציבור) בזה הוא די פרוץ. הולכים על גדת יחד יחיד של המ"ב בנוגע לשוק, הבגדים צמוגים ומיועדים להבלטה, הרבה תכשיטים)

חשוב לי להעיר..שאילתא מקוננת
הציבור החרדי שמדובר עליו ככ הרבה לגבי צניעות (צמוד, גרביים וכל השאר..) מוגדר כ *חרדי מודרני*
ויש הבדל די משמעותי בינו לבין החרדי הרגיל..
טוב, עוד יקראו לי שוב חצוף....אריק מהדרום
על מה המהומה? על זה שמישהו שאל שאלה? ועוד נכונה...אמונינוש

יש לנו מה ללמוד מהחרדים, ולחרדים יש מה ללמוד ממנו... 

אנחנו לא צריכים לבדוק במה החרדים לא טובים- מה ששנוא עליך... פשוט לראות מה אנחנו צריכים לשפר ולעבוד על זה.

המהומה היא על הנחיתות - שפשוט מיותרתטוביה2

אני בטוח שרוב הבנות כאן לבושות בהתאם להלכה ושרוב הבנים כאן לא יצאו עם בחורה שלא לבושה צנוע

אם יש שאלה על ההכלה בציבור לדברים מסויימים וכו - יש דרך לשאול

בנוסף למה שטוביה2 כתבאריק מהדרום
פותח השרשור מראש כתב שיש פרובוקציה בדרך, אז הוא מה שנקרא הרים להנחתה.
זה שיש לנו מה ללמוד מהחרדים זה נכון, לאו דווקא בתחום הזה אבל בהחלט יש מה ללמוד מהם אבל הנחיתות הבלתי נסבלת שגם היום דתיים לאומיים מכים על חטא "הציבור" כלומר כולם בציבור חוץ ממני זו הלקאה עצמית נאלחה ובזויה שצריך למגר.
ממש לא.שאילתא מקוננת
לא התכוונתי לקרא לך חצוף וגם לא מתכוונת (התנצלותי אם זה מה שהשתמע מדברי..).. זו היתה רק הערה קטנה שלדעתי חשוב שידעו...
מבחיה הלכתיתmatan

כתוב שקול, שיער ושוק באישה - ערווה.

עכשיו- שוק- מדאורייתא, וקול ושער מדרבנן(הוסמכו לשוק).

וצריך גם לדעת באיזה שיעור תיקנו.

ההגדרה טפח באישה ערווה מגדירה בדיוק מה מה הגדר המינימלי של שיער או שוק.

לכן אם יש פחות מטפח שיער גלוי, זה מותר, לפי לא מעט פוסקים.

כיסוי שיער חלקי(שיש בו יותר מטפח גלוי)- אני לא חושב שיש מי שטוען שזה לכתחילה וכשר לגמרי...

שוק- מה זה שוק? חלק מהפוסקים אומרים ברך ומעלה, חלק ברך ומטה- לפי המשנ"ב, ברך ומעלה,

ועליו סומכות בנות ישראל שהולכות עד אחרי הברך ובלי גרביים(שכן, החלק שמתחת לברך לא הוזכר)

בעניין טפח- טפח ממקום שרגילה לכסות או שרגילות בנות המקום לכסות, ולכן מתחת לברך שהרגילות

היא לא לכסות בא"י(בטח כרגע) אין צד של טפח.

על מה סומכות הבנות שהולכות לא לפי ההלכה? זה כמו לשאול על מה סומכים אנשים שאומרים לשון הרע-

מי שהולך שלא לפי ההלכה מתוך מודעות לזה- עושה את זה בגלל יצר הרע וקושי לקיים את ההלכה.

לרוב הוא לא טוען שככה צריך לכתחילה.

בקיצור- מי שהולכת עם שיער מקדימה בחוץ וחצאית אחרי הברך בלי גרביים היא מספיק לפי ההלכה למשנ"ב,

שמספיק גדול בשביל להגדיר.

וגם אם היה יפה שאנשים יקפידו יותר- זו החלטה שלהם ועבודה שלהם שאין לנו זכות להיכנס אליה.

תגובה יפה.dora
כל אחד יפסוק כרבותיו והאמת והשלום אהבו.נפש חיה.

מה המטרה של השאלה?אהבה בתענוגים
אתה בטוח שאתה מ"הציבור שלנו"?
אני לא כ"כ.

הציבור החרדי ב"ה מקפיד על מצוות של בין אדם למקום (חיצונית בטוח... פנימית אני לא יכולה לבדוק) ויש מה ללמוד מהם.
בבין אדם לחברו יש להם הרבה מאוד במה להתקדם ולא רק בזה. (ויש להם מה ללמוד מאיתנו)
אז מה המטרה של ההשוואה הזאת?

סליחה מכל החרדים שקוראים את זה, זו דעתי ואני לא מתנצלת עליה.
(השקפה זה עניין בחירי, ומותר לי לדבר על כל דרך בדיוק כפי שאני חושבת. ואין טעם להעלב!)
ותבדילו בבקשה בין חרדים לדרך החרדית.

הציבור שלנו מורכב מכלל ישראל, וכל מי שבא ברוך הבא.
אין כללים ברורים של צבע חולצה, מכנסיים, אורך פאה ומטפחת, חצאית ועובי גרביים, ואינטרנט בבית.
אין ועדת קבלה למגזר.
לכן, זאת שאלה מצחיקה. תיגש לאותם אנשים ספציפים ותשאל אותם, מה אתה רוצה מאיתנו כ"ציבור"?!

ציבור זה מי שמגדיר את עצמו ומבדיל את עצמו מהכלל. (כמו עמ"י שמבדיל את עצמו מהעמים)

אז ציבור זה מי שמתבדל, תיגש למתבדלים והם יענו לך כציבור.

וכל הפורש מהציבור (יעני מכלל עמ"י) אינו רואה בנחמת הציבור.
סליחה...
דברי חכמים בנחת נשמעיםTvus12
אין צורך בבהלה ומהומה..
יש פה שאלה על הנהגה מסוימת ו או נקודה למחשבה..
אני אגב נשאלתי את השאלה הזו והפנתי אותה לפה..
התשובה הזו מופנת לכל ההיסטרים..
אין פה היסטריםאהבה בתענוגים
אתה שואל שאלה שהמטרה שלה לא ברורה...

אז עניתי לך שאני, בתור נציגת הציבור לא יודעת לענות לך. תיגש לאנשים הספציפיים שבציבור שלך, ותשאל אותם על מה הם סומכים, ואיך קיבלו אותם לציבור...

בתור אחד מאיתנו, אתה יודע שלא תמיד מי שעושה מה שהוא עושה, עושה את זה כי מישהו התיר לו את זה.
זו שאלה מיותרת.
סליחה אם זה קצת תקיף...
זה לא אישי. זה נגד השאלה...
אין שום הסטריהטוביה2
אני פשוט לא מקבל את גסות הרוח של השאלה - ואתה מוזמן להעביר את הנזיפה הלאה

נ.ב. אני איני מגדיר את עצמי כד"ל או כחרדתי. משפחתי הקרובה גם לא ברורה והרחוקה חילונית. תהיה בטוח שלא נזעקתי להגן על בני דודים למחצה של אימי (הקרובים הדלים שיש לי - דרך אגב הם דוסים ובהחלט לא זקוקים להגנה בזה)
דווקא בתחום של בין אדם לחברו יש לנו הרבה הרבה מה ללמודאריק מהדרום
מהחרדים.
המון.
תלוי במהאהבה בתענוגים
ואנחנו כנראה מדברים על דברים שונים.
אני מדבר על האתגר המעשי של בין אדם לחברו בימינואריק מהדרום
להתעקש ללכת לבית דין רבני ולא לבית משפט.
אין משהו יותר בין אדם לחברו מזה.
האמנם?הגולש האחרון

ללכת לבית דין רבני זה שיקולים של דת (וגם חוסר ציונות), זה לדעתי פחות קשור בבנאדם לחברו..

אין ספק שבדברים רבים החרדים עולים עלינו, אך בנאדם לחבירו זה לא אחד מהם

זה שיא בן אדם לחברו שבעולםאריק מהדרום
אם זה לא בן אדם לחברו אז אין מצוות בין אדם לחברו בכלל.
גם אני לא הבנתי. סדר העדיפויות הוא שהתורהרחפת..
ולומדיה במקום הראשון. ולכן בית דין רבני הוא המקום להישפט בו. מה הקשר לבן אדם לחברו?
זה בין אדם לעצמואהבה בתענוגים
לא יודעת אם הוא ציני, בכ"מ כמו שיש דברים שא"א לקחת להם, יש דברים שגם א"א לתת להם בכח.
וזה (בית דין רבני), לא קשור לבין אדם לחברו. במיוחד לא כשזה בא משם. (גם אם הם צודקים)
ומה ש"הגולש האחרון" אמר.

וגם זה (זה שיש להם במה להתקדם מבחינת בין אדם לחברו), זה בגלל המבנה האישיותי הכללי שלהם.
אני מנסה להבין את אריק. מאמינה שיש היגיון איפשהו.רחפת..
מה זה 'מבנה אישיותי כללי שלהם'?
הם מתבדליםאהבה בתענוגים
ויש סיבה להתבדלות שלהם.
אבל הנכדים של אלה שהתחילו עם זה, לא ממש מודעים בכלל לסיבה הזאת. (למה הם התבדלו)
הם רק יודעים שלאלה ולאלה אסור להתקרב.
שאלה ואלה מקולקלים...
שהרבנים שחושבים אחרת מהם, טועים...
ושמותר לזרוק על הרב שלהם עגבניות ואבנים, כי הוא אמר שלא להשתתף בעצרת שלהם.
(ובכלל, גן במגזר שלהם, הגיוני להוציא שמות אחד על השני בעיתונות. וזה כמוהן לשם שמיין ובשם התורה)
ורק הם צודקים, ואין להם מה ללמוד מאיתנו. כי האמת המוחלטת אצלם.
ואז הם עליוניים, ומגיע להם יותר מכולם, כי הם מחזיקים את התורה. וכל השאר בגללם יש פיגועים ובעיות. או בגלל הצניעות של הנשים.
ויש לזה השלכות. רבות.
ואין לי כח לכתוב דברים גדולים על רגל אחת. ואולי זה גם יפגע בכמה אנשים.
זה רק בגלל ששאלת.

השבוע פגשתי 3 חרדים... יום אחרי יום. והם היו מקסימים באופן אישי. לגמרי. וזה המיס אותי.
כל אחד שם כמו בכל מגזר אחר, הוא מתוק.

אבל כדרך, היא מולידה המון בעיות...

ואני בוחרת בחסרונות של החברה התורנית לאומית, מאשר בחסרונות של האחרים.
אני לא ציני.אריק מהדרום
אז תסבירהגולש האחרון
נשמע שיש לך מקור כלשהו, או איזשהי דרך חשיבה סמויה שאנחנו לא מכירים
אני לא טורח להסביר את עצמי בדרך כללאריק מהדרום
כי תמיד צגיע ניק אחר ועושה את זה טוב ממני אז אני לא מתאמץ.
מאחר ואף ניק לא טרח הסביר אותי אז אני אאלץ לעשות זאת בעצמי.
מצוות דינים היא מצווה של בין אדם לחבירו, עד כאן אתם איתי? אוקי, אז אז בין אדם לחבירו זה לא רק איך להיות נחמד אחד לשני זה גם איך לנהל מערכת חיים נורמלית על פי המשפט העברי, סבבה?
אוקי, אז במצוות דינים היא מצווה שתלויים בה הרבה מאוד מצוות אתם יכולים לבדוק בספר המצוות הקצר, ספר החינוך, הרמבם ועוד, שימו לב כמה מצוות בין אדם לחבירו תלויים בה.
אוקי, אז עכשיו אני מניח ומקווה שכולכם מבינים על מה אני מדבר.
אז חוץ מזה אתם חושבים שבין אדם לחברו זה להתנדב בשלוה/ קו לחיים/ וואטאבר? בואו נראה אתכם שולחים למישהו שתובע אתכם במאה אלף שקל מכתב עם הצעה ללכת לבוררות לבית הדין הרבני במקום התביעה שלו בבית המשפט, אני לא אגיד שהתנדבות בשלוה זה שטויות לעומת זה אבל זה גם לא מאוד רחוק, עד כאן הסבר על מסירות נפש במצוות בין אדם לחברו.
גם אם זה יפה מאודאהבה בתענוגים
וזה יפה מאוד ונוגע בהחלט בבין אדם לחברו,
אבל וזה אבל גדול, זה לא נובע שם מבין אדם לחברו, כי אם מבין אדם למקום.

את אומרת את זה מידיעה?אמונינוש

אפשר שניה?בהשתדלותי
שניכם יצאתם כנגד השאלה של הפותח אבל למרות זאת הגענו לדון בזה..
בואו נפסיק טוב?
מה שאהבה בתענוגים אמרההגולש האחרון

ואני אפרט-

כמו שאם אני אוכל גמבה אתה לא יכול לקבע לפי זה שאני אוכל בריא, כי אולי הסיבה לזה שאני אוכל

זה שטעים לי? ואולי אני נמשך לאוכל אדום? ואולי אני עני וגמבה זה הדבר הכי זול כרגע?

אז נכון שמצוות דינים היא מצווה של בין אדם לחבירו, אבל היא כוללת בתוכה עוד הרבה נושאים,

כלומר-אם מישהו הולך לדין תורה לא נוכל לקבוע לפי המעשה הבודד הזה מה מניע אותו,

כי אולי הוא רוצה לחסוך בכסף? ואולי הוא פשוט נגד המדינה וממילא נגד מערכת המשפט?

ואולי החברה שסביבו מאלצת אותו ללכת דווקא לדין תורה?

ונכון שמצוות דינים זאת מצווה שתלויים בה עוד הרבה מצוות, אבל אני לא בטוח שמי שהולך

לדין תורה מקיים גם את המצוות שמסביב..

בין אדם לחברו* לא בן אדם לחברו...אהבה בתענוגים
צודקת. התפספס לי.רחפת..
כתבתי את זה לגולש חחאהבה בתענוגים
סתם כי גם לי התחשק לכתוב בנאדם לחברו, וראיתי שהקיצור הזה לא נכון... והיתי צריכה להשקיע בעוד כמה תווים...
חח אפילו לא שמתי לב. ישר בדקתירחפת..
מה קורה אצלי..
חחחחהגולש האחרון
גם לי התחשק. וגם אני ראיתי שהקיצור לא נכון,
אבל החלטתי שזה לא מספיק חשוב בשביל להשקיע עוד כמה תווים
מאמר מסכם של דיני הצניעות.ספקן

http://woland.ph.biu.ac.il/?download=882

שווה קריאה!יכול בהחלט לענות לך השאלה...

למרות שאני לא חושב שהם מסתמכים על מה שהבאתי.ספקן

תודה,החכמתי!Tvus12
לפני שאתה קורא אותוdanielo
קח כלל איתך אח יקר מעתה ועד עולם.
לא כל דבר שפרסמו קוראים אותו כי זה נכנס.
ולא כל מי שכתב דבר מה מתייחסים לכך.
תריץ נדב שנרב בגוגל ותראה מי הוא ומהו ומהם דעותיו.
כי ממה שאני מבין מויקיפדיה יש פה דרשני לא קטן.
ומה שאמרתי זה נכון לגביי כל ספר שאתה פותח שקשור בהלכה או יהדות.
תבדוק מי כתב ומה טיבו ודעותיו והאם יש הסכמות לספר שלו.
אני חושבספקן

שהוא ביסס את הטענות שלו די טוב,ככה שהייתי ממליץ להתייחס לטענה ולא לבטל את זה בגלל אי הסכמה או דעותיו בנושאים אחרים.

כמובן שאפשר(ורצוי!)לברר כל מקור/טענה , לא לקבל את הדברים כנתינתם בסיני.

שמחתי לעזור.ספקן

במחילה, אני לא ממליץ לקרוא את המאמראש לבנה

עסקתי רבות בנושא ההלכתי הזה בעבר, וה' אנה לידי גם את המאמר הזה.

אמנם הוא חשף בפניי כמה מקורות מעניינים בדיני צניעות, אבל פרשנותו ודעותיו מחוץ לקונצנזוס ההלכתי, וחלקן אבסורדיות, עד ששאלתי את עצמי האם הוא 'באמת' מאמין במה שהוא כתב??

מן הראוי שתביא גם את מאמר התגובה שנכתב על מאמר זה (באותו גליון), שסותר הרבה מדבריו בטוב טעם.

רבנים נוספים כתבו נגד דעותיו ב"המעין", בגיליון האחרון שיצא.

אשמח לקישורספקן

קישוריםאש לבנה

אקדמות כט, הרב שמואל אריאל

20160826015528.pdf

ותגובת פרופסור נדב 20160826015807.pdf 

המעין תשרי תשע"ו, הרב יהושע ענבל

20160826015630.pdf

ותגובת פרופסור נדב 20160826015915.pdf

הרב ענבל הגיב לגם תגובה זו שם.

אשרייך!סידרתי לי אחלה עונג שבת.ספקן

מחמת העייפות אפרוש לישון עכשיו...

המשנה ברורה-חשוב מאוד להבהירהליה

בעניין פסק המשנה ברורה, הלא הוא בעל החפץ חיים הקדוש, זכותו תגן עלינו, כדאי מאוד לעיין בקישור הנ"ל http://www.ateret4u.com/online/f_01943.html#HtmpReportNum0036_L2 ב"פרק ד' - האם ישנם חולקים בדבר" ולהבין כי המ"ב לא חולק על דברי שאר הפוסקים, הסוברים כי השוק נמצא בין כף הרגל לברך, אלא רק מביא דעה המתייחסת לעניין, ואף היא לא מתירה. וכן מובא כראיה כי בפסקיו התייחס ל'שוק' כחלק התחתון של הרגל.

ואולי נודה בענווה שלא הבנו כראוי את דברי המשנה ברורה, כי הרי מובן וברור לכולנו כי אשתו ובנותיו של המ"ב הקדוש, לא הלכו בשוק גלוי.

וכן, ישנה משנה מפורשת במסכת אוהלות שמונה את עצמות האדם: "שלושין בפיסת הרגל, ששה בכל אצבע, עשרה בקרסל, שנים בשוק, חמשה בארכובה (ברך), אחד בירך "(אהלות א ח). אם כן, ברור ששוק הוא תחת הברך, גם לפי הסדר, וגם בגלל שכולל שתי עצמות.

בנוסף, הגר"מ אליהו זצ"ל וכן הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל הקפידו שבנות ישראל תלכנה עם גרביים, ונתנו מקום להקל אך ורק אם החצאית מגיעה עד הקרסול.

וואו באמת דורש עיון בדברי המשנ'ב..אמבא
'זה שאשתו של החפץ חיים לא הלכה עםחצאית מתחת לברך' זה לא ראייה הכי טובה.. אבל כן זה דורש לימוד מעמיק ב'היתר' המפורסם שלו..

(מצד שני אולי עדיף לא להחמיר בדבר הזה, כי זה גזרה שאין הציבור יכול(ות) לעמוד בה..)
בכל מקרה, זה לא התפקיד של מועצת חכמי התורה והפורום לפסוק,אבל בהחלט צריך עיון..
המ"ב אולי מקל בחצאית אבל מחמיר בשמירת הלשון....נפש חיה.
+1...אמבא
(למרות שלפי הליה הוא גם לא מיקל בחצאית, אס אולי הוא גם לא מחמיר בלשון הרע ;) )
חצאית עם גרביים זה כמו שני שומרים ללשוןנפש חיה.
לילה טוב!נפש חיה.
תגובההליה

נכון, זו לא ראיה. ישנן ראיות מדויקות ומבוררות בקישור המצורף. זו רק עוד זווית התבוננות מעמיקה יותר בעניין. כי הרי אם אשתו ובנותיו של המ"ב בעצמו לא חשפו את שוקן, נכון לומר כי אולי ההיתר דורש עיון נוסף. בדיוק כפי שנכתב בתגובתך. זו הייתה כוונתי.

ומדוע אמרת שעדיף לא להחמיר בכך?

הרי רוב פוסקי כל הדורות לא ראו בעניין החמרה כלל וכלל, אלא עיקר הדין. ולא ראו שום מקום להתיר.

וכי למה לא ללמד זכות על בנות ישראל? ו"בזכות נשים צדקניות".

יהי רצון שנזכה ליראת שמיים אמתית.

אמן, אבלאמבא
אני בתור בן יודע שלבנות קשה עם ההלכות של אורך החצאית, ואני לצערי לא בטוח שאם לא היה אף רב שמתיר אז הם היו מאריכות את החצאית אלא לרוב היו נשארות על המצב הקיים..
(ראי ערך בנות דתיות שמסתובבת עם חצאית מעל הברך, שלזה אין שום היתר למיטב ידעתי)
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?אחרונה

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?אחרונה

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?אחרונה

הייתי בורחת...

בהצלחה!

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך