"בוקר טוב חבר'ה, מה העניינים?"
פשוט יש לי מקלדת בערבית ואני די מתלהב עליה...![]()
http://gate2home.com/Arabic-Keyboard
פתאום אני יכול לחפש שירים ביוטיוב וכאלה, לפני זה לא יכלתי להקליד בערבית אז לא יכולתי לחפש דברים...
"בוקר טוב חבר'ה, מה העניינים?"
פשוט יש לי מקלדת בערבית ואני די מתלהב עליה...![]()
http://gate2home.com/Arabic-Keyboard
פתאום אני יכול לחפש שירים ביוטיוב וכאלה, לפני זה לא יכלתי להקליד בערבית אז לא יכולתי לחפש דברים...
כי ערבית היא שפה יפה ואנגלית שפה גועל נפש
ממש לא מפותחת, למדת 10 מילים וכבר למדת את כל השפה.
ערבית זה שפה מפותחת בטירוף, כמה שלא תלמד לעולם לא תסיים, מלא דקויות והטיות שונות, אין לזה סוף.
ולא שאני למדתי אנגלית, אבל קלטתי קצת מסרטים וכאלה וממה ששמעתי אני רואה שזה שפה מונוטונית רצח
ו'לשמוע' לא מספיק, תביני כמה מילים ואז תדברי.
סתם דוגמה לשפה מונוטונית:
אתה, את, אתן, אתם, אותך (זכר), אותך (נקבה), אתכם, אתכן, הכל מילה אחת... בערבית דבר כזה לעולם לא היה קורה.
יותר קשה מכל שפה אחרת
שלא לכל 30 דברים יש שם אחד, ולא אומרים את כל ההטיות של הפועל אותו דבר (הלך, הלכתי, הלכנו, ילכו, תלכנה,הלכתם וכו') אלא המילים שונות, ככה יש קצת יותר אקשן...
זה שאלה שמדברים בה אויבים שלנו, לא הופך את השפה עצמה למגעילה.
קצת מזכיר לי ילד קטן שכשהוא שונא מישהו אז הוא לא מוכן לקבל את זה שיש לו דברים שהוא טוב בהם. כשהוא שונא ערבים אז הוא בטוח שהערבים הם הכי טפשים, הכי פרימיטיבים, אין להם חכמים, הם פחדנים, אין להם שום דבר שהם טובים בו. הוא לא מוכן לקבל את זה שלפעמים יש אויב חכם, אויב אמיץ, אויב שיודע להלחם וכו'
מה לעשות שיש ערבים חכמים, כמה שנשנא אותם זה לא ישנה, יש לפעמים אויב חכם וזה לא הגיוני שמתוך שנאה לא נראה את האויב כמו שהוא.
ולמרות שהם אויבים שלנו ואנחנו שונאים אותם, יש להם אנשים חכמים, יש להם מחבלים אמיצים, וכן, יש להם גם שפה ממש ממש יפה.
אבל כמו שכשתשמע צעקות בגרמנית וזה יצרום לך (למרות שאתה ספרדי, כן!)
כך גם דיברו בערבית גורם לי בחילה (להבדיל בין הטמא ובין העוד יותר טמא...)
וחו"מ זה עברית רק בצורה של סטרא אחרא מעצבנת ודוחה!!! כאילו- עברית רק בחולין-שֵמיים.....
זה מגעיל, לא אמרתי שזה דבר מטומטם ורע..... (למרות שמטומטם בעיניי ללמוד שפה זרה "סתם בשיביל הכיף"... אפי' האפיקורס אליעזר יצחק "בן יהודה" הבין זאת!...)
ההוא גבראזה יפה המורכבות. לקחת שורת ולהלביש אותו על גוף ראשון, שני, עבר, הווה, עתיד, יחיד, רבים, בניינים שונים, פעל , פועל , התפעל... זה מה שיפה בעברית, אבל בערבית זה קיים באבו אבוה...
חלילית אלט
חלילית אלט
ההוא גבראאבל רק ילד קטן לא מסוגל להפנים את זה שיש צדדים מעניינים גם לאויב.
הערבים הם אויבים, זה לא אומר כלום על השפה!!!
היו גם המון יהודים שדיברו ערבית, הרמב"ם נכתב בערבית, הכוזרי, מלא פיוטים של ספרדים ועוד...
מזכיר לי את עצמי כשהייתי קטן והייתה מלחמת לבנון השנייה. הייתי בטוח שנסראללה טיפש ברמות על, הלוחמים שלו הכי פחדנים ולא מאומנים, לא יודעים להלחם, כולם סתומים, דוחים, פרימיטיבים. כששמעתי שצה"ל חטף שם הרבה אבידות לא האמנתי פשוט, כי הרי זה לא הגיוני שהאויב מנצח אותנו.
כשגדלתי הבנתי שיכול להיות אוייב חכם, עם חיילים מאומנים, צבא מקצועי ומצויד בנשק חדיש ומתקדם, יש לו אנשים חכמים (נסראללה לדוגמה) וכל זה אף על פי שהוא אויב.
שיש בצבא מעין סדרת חינוך כזאת בשביל להוציא מהראש את הסטיגמה שהערבים חלשים, מלמדים שם על היכולות של הערבים ועל הכח שלהם כדי שהחיילים יעמדו מול הערבים כמו מול אויב שקול ולא יכנסו לשאננות.
יש פווווול שירים יפים בערבית!!!
הנסיך הקטן.אל דאגה, אחים שלי וסבא חינכו אותי טוב בנושא הזה
בערך גדלתי על אום כל תום
ואני בימים האחרונם גיליתי את פריד אל אטרש
שירים שממש אהבתי חיפשתי תרגום שלהם או שפשוט סבא תרגם לי, אבל את הרוב אני לא מבינה
אני נזכרת שהיו ימים שאהבתי מוזיקה ערביתצהובהתיראש רש רש?
וכבדבד ?
תלתין יחביבי תליתי
סוף סוף מישהו ששואל |גנים פולניים|...
אפי' שזה בשפה נוראית....
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד