מה דעתכם על עבודה עברית \ ערבית \ קנייה מערבים וכו'..
מסכימים\לא מסכימים??
פירוט, נימוק, הסבר...
נא להגיב בנעם ולכבד כל אחד ודעותיו!!![]()
מה דעתכם על עבודה עברית \ ערבית \ קנייה מערבים וכו'..
מסכימים\לא מסכימים??
פירוט, נימוק, הסבר...
נא להגיב בנעם ולכבד כל אחד ודעותיו!!![]()
אני חושב שיש ערך בקניה מיהודים אבל לא דחוף לי ואם יש משהו זול יותר אצל ערבי נראה לי שאני יקנה ממנו כי הרי זה פסוק מפורש "ורעו זרים צאנכם"
ובכלל עדיף לפרנס אדם יהודי מאשר גוי
1. לא לתת להם חן. כנעני זה יפה.
2. לא לתת להם חנייה, היינו למכור קרקע וכדו'.
מלבד זה, קנייה מערבים מחזקת אותם בארץ, מה שאני מקווה לא מטרתנו. חזקו ואמצו.
כמובן שאם דווקא הבחירה ביהודי תגרום לעליית מחירים שתקשה על יהודים ליישב את הארץ אז צריך דווקא לקנות מגויים אפילו ערבים.
אבל אם זה יהיה יותר יקר אז מגוי.
דעת הרב זצ"ל (מסורת - לא בכתב) שמוסיפים עד שליש - הסברה לכאורה היא דעת הרמבם שמוסיפים עד שליש כהידור מצווה
וכן שם בשיטת הרב ישראלי - צריך לראות ששם מסייג את דבריו שזה רק אם לא יגרום לכך שהגויים "ישלטו" בתחום הזה ולכן לא רלוונטי להיום
צריך לזכור שגויים עובדים לעתים בהעלמות מס כך שלא אמורים לצפות לאותו מחיר
כנל לגבי העסקה
גם במצב שיש פער מחירים וכו
אם לא יהיו את הפועלים הערבים אז יהיו פחות יהודים מובטלים.
עדיף יהודי שעובד בזבל מאשר יהודי שאין לו איך להתפרנס.(וכל עבודה מכבדת את בעליה).
אם ערבים רוצים לעבוד אז לא פה, יש להם מספיק איפה לעשות את זה.
חוצמיזה שכל מי שבעד שלא יהיו בארץ ערבים אמור להיות גם נגד עבודה ערבית כי יותר קשה להזיז מישהו שיש לו עבודה.
ואני נגד קניה מערבים גם בגלל שאני בכלל נגד שהם יעבדו וגם בגלל שלא מפרנסים ערבים בעיקר כשזה אומר שאתה משלם לערבי במקום ליהודי.
כדי שאח"כ הטמאים האלה ילכו ויקנו בכסף הזה סכינים כדי לשחוט אותנו ברחובות?!
זה אחד הוויכוחים הכי גדולים עם ההורים שליייי. פשוט מתסכל אותי לראות שהם קונים רק "עציצים" אצל הרוצחים האלה!
שכל הערבים רוצחים ומחבלים?
ונכון, כשמסתכלים אחד אחד יש ערבים טובים ויש אפילו, לא תאמינו, יהודים שעושים דברים רעים! מפתיע..
אבל הקטע כאן הוא להסתכל בכלליות.
האומה הערבית, כל המטרה שלה בחיים זה לפגוע ביהודים
עם ישראל, בכללי, יש המון אהבת ישראל ורצון לעשות טוב בעולם
אני רוצה לעזור/לפרנס/שהכסף שלי יגיע למישו שיש יותר סיכוי שהוא יעשה עם הכסף שלי משו טוב ומועיל
שיוסיף חיים ולא יפגע בחיים
היהודים אחים שלי וברור שאני מעדיפה לפרנס אותם מאשר תערבים!
ולמה את קוראת לעצמך מחבלת??..
מחבלתחח סתם הדבר הראשון שקפץ לי לראש באותו רגע
מתישהו שהודיעו שניטרלו מחבל או משו ובדיוק פתחתי תכרטיס שלי
בעזרת ה' יפסקו בקרוב מאודדד
אני לא אוכלת פירות שאני לא יודעת שהם של יהודים. משתדלת.
ולדעתי כל ערבי הוא מחבל גם אלה שאוהבים אותנו אני מעדיפה לפרנס את אח שלי מאשר אותם
מאשר פחות ליהודי.
בעיקר כשעבודה של ערבים היא עבודה גרועה ברוב המקרים ואיזה אידיאלים בדיוק יש לבן אדם שמוכן לפרנס ערבי במקום יהודי?
אידאל זכויות אדם? שלום עכשיו? תנו לערבים לחיות בארצנו? מה בדיוק אתה אומר כשאתהמפרנס ערבי כאן בארץ הקודש במקום לפרנס את אח שלך? קודם אחים אח"כ בני דודים
אנחנו נגיד כבר שנים רוצים לשפץ ולא עושים את זה כי מי ששכרנו הוא יהודי עם פועלים יהודים אבל יש להם עומס אז עד שהם יסיימו ויגיעו אלינו
זה עוד סביר. אבל כשתרצי לשפץ את הדירה שלך הפער יהיה מטורף.
ההורים שלי גם מעדיפים
שלי (אני יודע שאני תמיד יוצא פה ססמולני אבל ההורים שונים..). זה לא הנקודה. הגיוני שבבית שלי יעבדו ערבים אם זה יהיה יותר זול. ואין בזה פסול כ"כ גדול.
גם תורם לארגון העם עם הערבים או משהו כזה?
זה ניראה שאת ממש בעד הערבים האלה.
ואתה יודע מה? אולי לא כל ערבי מחבל אבל לכל ערבי שחי בארץ הזאת יש קשר לפיגועים.
אם לא היו ערבים בארצנו ואם היינו מבהירים את הנקודה שזה שלנו ושילכו לעזאזל אז לא היו פיגועים.
אז בעקיפין: כל ערבי מחבל.
הערבים, ואני לא שמח שהם גרים לי מול האף ושהם נמצאים בכלל בארץ הזאת, אבל יש הרבה ערבים שסה"כ רוצים לחיות את החיים שלהם.
כל עוד הם פה(וזה לא כיף לי) אפשר "לנצל" אותם.
והטענה האחרונה שלך היא דו צדדית (אם לא היו גרים יהודים בארץ הזאת לא היה ברוך גולדשטיין, בוא נרד מהארץ)
ברוך גולדשטיין לא היה הורג אותם על זה חשבת?
אז לא היה מלחמות, על זה חשבת?
כן.
ואם לא היה עולם אז אתה לא היית כאן כדי לנהל את הדיון הזה.
ולא היה שום דבר, ראה ערך "תוהו ובוהו וחושך על פני תהום"
אז במקום להגיד מה לא היה אם לא היה עולם אולי תדבר על המציאות הקיימת?
וזה עושה רושם שאתה ממש שואף לדו קיום עם הערבים, את ממש יכול להיות מזכ"ל עבודה ערבית (לא הסדרה) רוצה שנעזור לך למצוא לוגו לחולצה?
"קנו מערבים דו קיום זה החיים!"
"אצל היהודים עולה יותר! על ארצינו לוותר!"
"קנו היום אצל ערבים ומחר אתם מתים!"
אתה יכול לשחזר כאלה של דרך חיים: "שנאת חינם האמיתית עבודה ערבית!"
יש לי עוד מלא אם אתה צריך.
לך שאת התחלת עם הקטע הזה של "ואם.. אז..." (אני מרגיש מטומטם לרדת לרמה של מי התחיל).
ואני לא רוצה שהם יהיו פה, אבל אם הם פה מה הבעיה לנצל את זה?
אם כבר יש לי חזיר מבושל על השולחן ואני רעב אז למה לא לנצל את זה?
מצד אחד אתה לא רוצה שהערבים יהיו פה ומצד שני אתה עוזר להם לבסס את הכלכלה של עצמם.
לא נכונה (בלשון המעטה). זה שאני קונה מהם לא גורם להם להישאר בארץ. גם אם אני לא אקנה מהם הם ישארו פה.
הדיון הזה חסר פשר ומשמעות, אתה תישאר בדעה שלך ואני בדעה שלי ושום דבר שאחד מאיתנו יגיד כנראה לא ישנה כלום אז הסוף!
אין לו עניין לקנות אצל ערבים!
הוא לא עושה זאת מתוך מטרה למות!
הוא בסך הכל בודק מה יותר זול, ואם ההפרש משמעותי הוא קונה אצל הערבי.
אבל, ופה ה"אבל" הגדול: הוא לא עושה את זה מאידאל לעודד ערבים לגור בארץ!!!
אז כל הציניות שבמשפט (אני מצטט) "את (השגיאה במקור. א.ב.) ממש יכול להיות מזכ"ל עבודה ערבית"
לא שיך!
כי (אני יבהיר את זה עוד פעם כי זה נראה שזה ממש לא הובן בשיחה הזאת) אין לא אידיאל לעודד עבודה ערבית!!
אז אתה בטח בא לכתוב שזה תכלס מה שהוא עושה (מעודד עבודה ערבית)?
נכון זה מה שיוצא אבל לא בגלל זה הוא בא לקנות! זה לא הכוונה שלו ו"העיקר הכוונה"!
אני לא אומר לא לקנות אצל יהודים! אני אומר פשוט שאני לא יתרושש בשביל לקנות אצל יהודי כשיש לי את אותו מוצר בחצי מחיר! אצל הערבי. אז אני יקנה אצל הערבי
מקווה שהובנתי .
אם לא אשמח להבהיר שוב
לא חשבתי שהוא קונה מערבים מאידיאלים אבל הוא חתיכת מעצבן והייתי צינית.

א. ברורר שעדיף לפרנס אח שלי..
ב. זה נותן להם פרנסה
ג. מנסיון העבודה שלהם ממש לא משו..
לפני כמה שנים הורים שלי עשו שיפוץ פעם ראשונה והעבודה לא הייתה ככ טובה.. וגם היה צריך לשמור שלא ייגנבו וכל זה..
הקבלן כן היה יהודי אבל הוא היה בבית שלנו רק 2 3 פעמים והעבודה, כמו שאמרתי לא הייתה כזה טובה....
אם המחיר היה אותו דבר והכל הכל, היית רואה שרוב רובו של עמ"י היו לוקחים יהודים. וגם היום הרבה לוקחים יהודים. שום קיצוניות. גם זה שלא לוקחים ערבים מאידאולוגיה, זה לא קיצוני.
בחלק מהדברים
דבר על זה..
יש אידיאל אז הוא מוכן לשלם בשבילו יותר
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.