האם ללמד את הילד לקרוא מוקדם?אמא ועוד...

שלום רב, כאן בעלה של "אמא ועוד..."

מאד התרגשתי לקנות ספר לימוד אותיות לילדים על מנת ללמד את בננו (כמעט בן 4) לקרוא. ב"ה הוא ילד מאד פיקח ואני נהנה מהמחשבה של לימוד משותף בינינו בשבת (ככל הנראה).

אבל אז התעוררה השאלה - האם אנחנו רוצים ללמד אותו לפני שחבריו לכיתה ילמדו (ידוע לי שרק בכיתה א מתחילים ללמד את הילדים)? התוצאה תהיה שהוא ידע יותר מכולם, לא יתעניין בשיעור ומעבר לחוסר עניין ואתגר זה יכול לגרום לדברים אחרים כמו הפרעות, או אפילו השווצות...

היו לי תלמידים כאלה בכיתה וגם ממבט המורה זה אתגר לא מבוטל.

מצד שני אני מרגיש שמאד חבל שלא לנצל את הפוטנציאל ולהתחיל כבר להתקדם איתו שיוכל כבר להתחבר וללמוד, ואני גם מרגיש את החובה שיש עליי כאבא, ו"מצוה בו יותר מבשלוחו".

האם יש עצות?

תודה

שלוםאמא ל6 מקסימים
יש לי ילדה אחת שקלטה את הקריאה מעצמה בגן חובה (אותיות הגננת לימדה) היא היתה קוראת בלי ניקוד (כי לא למדה אותו עדיין), וחששתי מאד ממה היא תעשה בכיתה א. בפועל, היתה מורה מצוינת בכיתה א, ולא זו היתה הבעיה, אבל הפריע לי שהיא לא קראה מדויק כשהיה ניקוד, שזו אגב בעיה נפוצה בקרב הישראלים, שלא יודעים לקרוא מדויק לפי הניקוד. .. אני מקשרת את זה לכך שהיא התרגלה לקרוא בלי ניקוד ובעצם לנחש את הניקוד, כמו שאנחנו בתור מבוגרים עושים, לפני שהיא למדה את הניקוד.
אני משווה לילדה אחריה שלא קראה לפני כיתה א, ואמנם קראה לאט מאד בכיתה א, אבל מדויק.
לדעתי זו נקודה מאד חשובה, קריאה מדויקת, במיוחד לבן, שבעז"ה יקרא בתורה, אבל גם לבת בשביל תפילה, ותהילים, ובכלל, לדעתי חשוב לקרוא נכון.
אני למדתי לקרוא בגיל ארבע ומאוד מדייקת בניקוד+mp8
מכירה הרבה מקרים הפוכים.
ובאמת אחרי חודשיים בכיתה א' הקפיצו אותי לב' כי זה היה סיוט.
כיום כבר פחות נוטים להקפיץ כיתה, והילדים שלי שקראו מוקדם קיבלו מהמורה דפי העשרה וקידום אישי.
^^גם הבן שלי ככה (לגבי הניקוד)אודי-ה
לימד את עצמו לקרוא ובגן טרום חובה כבר קרא ממש ספרים. לימדתי אותו את כל הניקוד כדי שלא ינחש ובאמת חששתי משעמום אבל הוא ילד סקרן ולכן לא היה מפריע בכיתה. המורים אתגרו אותו בדברים אחרים וגם היה קורא כשסיים את העבודה לפני כולם.
אולי יקפיצו אותולכיתה ב?.me.
הגיוני?
למה לא?ט'
מגיל ארבע ועד עשרים קראתי בלי סוף (לפעמים מעבר לגבולות הבריא והנכון, בגיל התיכון..).

כשעליתי לכיתה א' ההורים יידעו את המחנכת והיא דאגה לחומר מאתגר כשהכיתה למדה קריאה.
לא נרשמו טראומות או חסכים משום סוג, להיפך, זו היתה נקודה להעצים אותי לעומת דברים שהתקשיתי בהם.

נראה לי שזה פוטנציאל שחשוב למצות אצל ילדים קטנים בעיקר אם חומרי הקריאה שהם יקראו יהיו מעשירים.

יש את שיטת ברקאילטובה
שמלמדים לקרוא לפני בית ספר במכינה-מין חוג. מי שלא יודע מלמדים פרטי בכיתה א'. אחי היה במכינה אבל הלך לבית ספר אחר ובאמת היה לו משעמם בכיתה א' הביאו לו חוברות הבנת הנקרא להתקדם לבד. הוא טוען שדיברו סביבו על אופציה להקפיץ אותו אבל לא אמרו כלום להורי. כיום לדעתי בגן חובה מלמדים יותר מבעבר.
בתור מורה לכיתה אפה לקצת
חשוב לידע את המורה, אפילו לפני תחילת שנה, שהילד מתקדם ויודע לקרוא.
יעזור לילד ולמורה.
כך היא תוכל לדאוג לדפי העשרה ולקידום הילד בקצב שלו.

זה בהחלט מאתגר את המורה, אבל לא רואה סיבה למנוע מהילד להתקדם אם הוא מסוגל.
אני למדתי לקרוא בטרום חובהאנונימי (2)

ובסוף גן חובה כבר ידעתי לקרוא בלי ניקוד וגם אותיות בכתב יד ולא דפוס.

אני לא זוכרת שזה גרם לי למשהו מכל הדברים שאמרת, ולא זכור לי שלמדתי חומר מתקדם יותר משאר הכיתה. בהחלט קצת השווצתי בהתחלה, אבל מהר מאוד זה עבר לי. אבל מה שכן חשוב זה לא לדחוף אותו קדימה. אני זוכרת שהתקדמתי רק כי רציתי, זה היה סוג של משחק בשבילי, וככה זה רק הועיל לי. למשל קראתי המון זמן רק עם ניקוד, ואף אחד לא ניסה לדחוף לי חומר קריאה בלי ניקוד, אבל עם הזמן התעורר לי הרצון לקרוא בלי ניקוד, ואז פתאום כשציחצחתי שיניים הקראתי לאמא שלי את כל מה שהיה כתוב על משחת השיניים.

אני זוכרת שבכיתה א' אפילו לימדתי עוד בנות לקרוא (עד כמה שילדונת בא' יכולה ללמד) וממש נהנינו.

בקיצור זה מאוד מומלץ לדעתי. ילדים אוהבים אתגרים.

לא ללמד אותו כיוזמה שלך. אם שואל מה כל אות כמובן לענותפרפר לבן
אבל לא לשבת איתו וללמד אותו מיוזמתך.

ילד שמגיע בפער גדול לכיתה א' עלול למצוא את עצמו נופל בכיתה ב'

ושחבריו לכיתה ילמדו מה הוא יכשה בכיתה????אני84
ישתעמם???? ואז מה שיעמום גורם????
תן לו להנות מהמשחק יש מלא שנים שהוא ילמד....
הבת שלי קראה כבר באמצא גן חובה (כמה משפטים וספרונים קצרים ..אבני חן

כדי לידע את המורה שהילד יודע ..... שהיה יותר קל להעשיר אותו .

שאלה קשה שאלת...אמא ו7 גמדים

היתה לי את הדילמה הזו עם הבכורה שלי.

החלטתי שלא כדאי שתדע לפני כולם. היום אני חושבת שזה טפשי לחלוטין.

אם הילד נהנה מהלמידה, אוהב את המאמץ השכלי ורוצה ללמוד לקרוא - אין שום סיבה להפריע לו להתפתח, רק בגלל שאולי תהיה לו מורה שתסבול מזה... שתעבוד. למה להכניס ילד ל"מיטת סדום"?

חלק מילדיי הגיעו קוראים שוטף ביותר לכיתה א.

חשוב לשוחח עם המחנכת ולתאם ציפיות

ממליצה ביותר על ספר שנקרא "ספר המסורת" מלמד ילדים לקרוא עם ניקוד כבר מההתחלה (למען האמת הילדים שלי שכן התעניינו בקריאה כבר בגיל צעיר - למדו ממנו כמעט לבד עם סיוע מאיתנו, כשביקשו)

יש בתי ספר שמבקשים ילד יידע לקרוא לקראת כיתה א'l666

אבל אם אתם מתכוננים לשלוח לבית ספר רגיל זה מיותר ללמד את הילד לקרוא.

יש לי שכנה שלימדה את הבן שלה לקרוא וגם חשבון אז ילד שלה השתעמם גם בכתה א' וגם בכיתה ב' ובכיתה ג' הפך לילד מתקשה כי הוא לא למד להקשיב בשיעור ולא למד להשקיע ולא רכש מיומנויות למידה

לדעתי,ד.

עקרונית, אם הילד אכן בשל לכך ורוצה - לא לעכב.

וצריך לדאוג שהמורה בכיתה א יתן/תיתן לו משימות חלופיות כשלומדים מה שהוא כבר יודע.

אני קראתי עברית בגיל 3 וחצי ואנגלית קצת אחר כךבת 30

ולא זכור לי שעמום בכיתה א'.

קצת עזרתי לילדים שלידי, והמורה אכן נתנה לי חוברות עבודה שיקדמו אותי.

אני בעד ללמדענבל.ש

אם הוא מגלה עניין אני הייתי ממשיכה עם זה ומלמדת בקצב איטי וקליל ולפי ההבנה שלו

אגב ממה שאני רואה אצל חברותיי ילדים רבים מגיעים לכתה א כשהם כבר קוראים 

אל תעשה את השיקול הזה ש"הוא יידע יותר מכולם"אנונימי (3)אחרונה

תעשה מה שטוב לילד שלך. 

קודם כל, מן הסתם יש לו כבר מספיק חברים שיודעים לקרוא. 
דבר שני, הלוואי שחוסר אתגר ושעמום בכיתה יהיו הבעיות של תלמידים בבתי הספר.
כשהייתי בבית הספר גם השתעממתי בחלק לא מבוטל מהשיעורים - אז אחרי שמורה אחד אמר לאמא שלי שאני מפריע ומדבר ואמרתי לה שמשעמם לי, היא נתנה לי ספר ופשוט אמרה לי לשבת ולקרוא. 
זהו. ככה זה נפתר. זה לא אמור להפריע למורה או לאף אחד אחר. 

אני בעד לעזור לילד לממש את הפוטנציאל שלו. 

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך