ולשמוע ממכם עד כמה הוא חריג ו/או לא יעיל/טוב/הגיוני/אנעראף
(או לחלופין כמה הוא מגניב/מרתק/מפעים ואדיר
)
החלום שלי הוא לעשות חתונה נגישה לילדים.
אסביר: אני, הנקודה שלי בחיים, זה ילדים. אני באמת ובתמים מאמין שזה ה-דבר שאלוקים שלח אותי למענו כאן לאדמה (מלבד כמובן עשיית רצונו, שמירת מצוות, להיות יהודי טוב ולתקן עולם במלכות שדי וכו' וכו'...חחח).
לא אפרט יותר מידי בשל חשש אאוטינג (מי שיודע יודע) אבל זה בהחלט הכיוון שלי בחיים.
אז גם בהקשר של החתונה שלי זה החלום שלי. לעשות שהחתונה תהיה מקום נעים ורלוונטי גם לילדים להיות בו - ילדים שאני מכיר (מהמסגרות השונות שאני חבר/עובד בהן, וכן ילדים של מכרים וכן הלאה...) ואפילו ילדים שאיני מכיר כל כך (ילדים של חברי ההורים, וכמובן - של כל הצד השני שיהיה..).
מה זה אומר בפועל?
ראשית - חתונה מוקדמת, יחסית.
ילדים באופן כללי לא יהיה טוב וגם לא רלוונטי אם ישארו ערים עד שעה מאוחרת, ומצד שני אם הם יהיו בחתונה זה יכריח את הוריהם לחתוך מוקדם, מחר בית ספר/גן וכו'.. - בקיצור, חתונה שנניח החופה בה מתחילה בדיוק (אבל באמת בדיוק) ב6:30-7:00, ובדיוק של שעון, ב10:30-11:00 זה כבר שבע ברכות של אחרי האוכל.
כן, אני מודע לכך שזה יצמצם מעט את החתונה, בעיקר בזמנים אבל גם בכמות הריקודים, או להבדיל באוכל.
בזה, בלי שום קשר, אין לי שום בעיה אישית לעשות רק מנה עיקרית, ולאחר מכן סבב ריקודים יחיד, ובסוף קינוח, קטעים אומנותיים (בהמשך יופיע רעיון גם בהקשר הזה) וברכה...
לדעתי המוסד של "מנה ראשונה" הוא מיותר גם מבחינת זמנים, וגם מבחינת כסף.
זה לא שבאמת בנאדם יצא כל כך הרבה יותר שבע אם יאכל ג-ם מושט על מצע פירה בטטה, וג-ם סטייק על מצע תפוח אדמה אחד מחולק לשניים, עם כמה קישוטים ירוקים מסביב.
זה נוצר לדעתי בעיקר בשביל הרגשת ה"מכובדות" וה"מלאות" - שחלילה לא יגידו שלא היה אוכל בחתונה שלי, וש"מה זה רק מנה אחת של אוכל". זה שטויות, לדעתי.
במצב כזה אני מניח שיתבצע איזון הולם בין אי היכולת של אנשים לבוא מוקדם מידי לחתונה (עבודה, בתי ספר וכו'..) ומצד שני החלטה מראש שהחתונה לא נגררת לשעות מאוחרות מידי. זה יאפשר להורים להיות גמישים יותר, בהחלט, בהחלטה להביא את הילדים או לא.
שנית, יהיה חדר/מקום שמוקצה מראש לילדים ומותאם להם, לגילאים שונים (נניח, ג'ימבורי קטן, משחקים שונים מותאמים לגילאים שונים, כדורים וכו'..) וזה ייעשה תוך הקפדה על כך שזה לא יפריע לאורחים המבוגרים (כדור שעף בראש לדודה רבה זה לא נחמד וגם עלול להוציא אותך מהירושה שלה בעתיד
) . בנוסף, באותו מקום גם אציב מטפל/ת (ביחיד או ברבים, תלוי בכמות הילדים) שכל תפקידם יהיה לדאוג ולשמור על הילדים כשההורים לא רוצים/לא יכולים לשמור עליהם.
אופציה נוספת היא שבאותו מקום, או ברחבה יעודית לילדים באולם האוכל עצמו - יוגש להם אוכל שמותאם לגילם (והאוכל היום בחתונות, כולנו יודעים, לחלוטין לא מותאם לילדים ולפשטות שלהם) - דברים כמו נקנקיות/המבורגר/שניצל, וצ'יפס וקטשופ/אורז פשוט (ולא מתוחכם כמו של המבוגרים בחתונות) וכן הלאה - ואפילו גימיקים כמו ברד ו/או מכונת סוכר. דברים שישאירו את הילידם בעניינים וימנעו מהם להירדם תוך 10 דקות מאז שמגיעים לחתונה.
לאחר מכן בשלב הריקודים אני אישית ארצה לעשות גם ריקוד מיוחד עם הילדים, להעניק להם תשומת לב מיוחדת (ויהיו כנראה גם כל השטויות האלו שיש בחתונות - משרוקיות, כובעים מצחיקים, וכו' וכו'.. מניח שאתם/ן מכירים/ות).
ולסיכום - אבל זה כבר בהכנה מוקדמת ובמנותק מהחתונה עצמה - ארצה מאוד גם להפיק עם ילדים מסוימים (אאוטינג) קליפ ברכה/שיר (מהסוג הזה ששיר מתנגן וכל אחד מחזיק ביד שלט עם מילה מהשיר וכו'.. מאמין שרובכם/ן כבר נתקלו בזה בחתונות, של האחיינים/בני דודים/חברות הכלה וכו') לכלתי שתחייה.
ו..זהו, בערך, בנתיים (כמובן שעוד רעיונות/הצעות שיעלו לי/לאחרים/אפילו לכם כאן בשרשור - יתקבלו במחשבה ובברכה ואולי אפילו יאומצו גם).
כן, אני מודע לכך שיש גם צד שני לחתונה, ושלא כל חלום שלי יוכל להתגשם במלואו, כי יש גם הכלה וגם הוריה - אבל זהו רצוני האישי. בנוגע להוריי, אומנם לא שיתפתי אותם בחלום הזה אבל אני מאמין שהם יזרמו איתו. הם מכירים אותי ואת השגעונות שלי
.
ואחרי ככלות הכל - לחלום תמיד אפשר אבל קודם כל צריך למצוא את האחת...חחחח.
אשמח לשמוע אם יש לכם מה להגיד/להעיר/לתמוה על מה שכתבתי
(אם מישהו/י בכלל שרדו עד לסיום כאן כדי לספר
)
יש לי חלום. בטח ישמע לכם קצת מוזר. אבל סתם בא לי לשתף
?????????........

(למרות שאני לא בטוח עד כמה צריך שזה יהיה דווקא "חינוכי"