למה? מה הסיבה שאת\ה חושבים ככה?
דיון מעניין, אז מה את\ה חושב\ת עדיף? סמארטפון\ פלאפון פשוט?קופקליפטוס
עדיף פלאפון פשוט למרות יש לי סמארטפוןהכל מאת ה'
טוב לא כזה,אבל אני הרבה פה.
עדיף פלא פשוט,כי זו איכות חיים!!
מי שיש לו סמרטפון-לרוב הוא מכור,הקשר עם החברים/משפחה לא כמו קשר של פנים אל פנים ואמיתי יותר.קורא מצבים שצדברים איתי ואני באמצע לכתוב,וזה לא מתאים שיושבים לך מול הפרצוף עם פלאפון..
וגפ.לפעמים זה עושה לי לחץ לראות מה כתבו.
אפשר להיות מעודכן משיחת פלאפון יותר מבינים את הבןאדם שמדר איתך.,
לפעמים גם קשה להגביל את עצמך.
למה כי סמרטפון זה טלויזיה+מחשב+פלאפון .
הכל במקום אחד. איך אי אפשר להתמכר.
וזה סוחף.בווצאפ,לפעמים יש דברים לא כאלה וואו.ולפעמים אפשר להתחזק בדסרי תורה וכו.
אבל זה לא תרוץ אפשר להתחזק גם בללכת לשייעורים/לצפות.
ופשוט זה איכות חיים אין רדיפות מה כתבו,מה אמרו,חיים שקטים.
למה אני לא מחליפה?כי כשאני אהיה שלמה עם עצמי אני אחליף בלינדר.השאיפה שלי לפחות ב זה להחליף כל רגע. ואולי בקרוב ממש..ואם לא אז אין ספק עתיד איכות חיים הרבה יותר טובה.
ובעיקר בסמרטפון יש בזבווז זמן!!!
להכניס את עצמך לנסיונות באינטרנט,סבבה.אם יש סינון.
כל אחד שקוע בעצמו. אייפה השמחת חיים בגנים הציבוריים? הקביעה עם החברים/משפחה? איפה כולם בחופש? איפה החברים?
כולם שקועים בתוך מקום שסוחף וסוחף..
אבל להחליט ולדעת מתי להפסיק.
אבל הגענו למצב שאנשים ילדים/מבוגרים/בני נוער רוב היום בפלאפון.
זו פשוט איכות חיים אחרת,הקשר אחר.
כך הזמן יש את.הלחץ על הכתבו ואמרו,ולפעמים יש גם לשון הרע ורכילויות..
עכשיו אין ספק שיש גם דברים טובים:
ווצאפ בקבוצות לחיזוקי תורה,להעביר תמונות מהר,הכל נגיש ומהיר.
וכל אדם צריך להסתכל ההאם הייתרונות גוברות על החסרונות או להפך.ומה יעשה לו יותר טוב.
ב הצלחה!!
זה לא כ"כ פשוט..קופקליפטוס
היה לי סמארטפון, והחלפתי לפלאפון פשוט, ואני חושב שככל שמתרגלים לסמארטפון , אחרי זה יותר קשה להתרגל לפלאפון רגיל... לכן, אם את בתכנון להחליף, כדאי לך לפני שאת מתרגלת...
אני החלפתי בגלל שראיתי שזה ממש ביזבוז זמן, ואנשים מנותקים מהעולם, הולכים עם הפלאפון בידיים ברחוב, במקום להתסכל מסביב, באירועים משפחתיים, יושבים עם הפלאפון במקום לדבר עם הבן דוד... זה פשוט ניתוק מהחיים! ולא יעזור לזה חסימה! חסימה זה לא פיתרון זה רק עזרה לאחת מההתמודדויות...
משהו שהרב אבינר כתב על זה:קופקליפטוס
סמארטפון - עסקה עם השטן
הרב שלמה אבינר
הסמארטפון הוא מכשיר רב עוצמה: גם טלפון, גם מחשב, גם אינטרנט, גם מצלמה, גם רשמקול, גם משחקים, גם טלוויזיה ועוד. לכן אין זה פלא שהוא כבש בסערה יותר מ50% של תושבי ארצנו.
אך עליו נאמר, כמו על דברים דומים: ישרים דרכי ד', צדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם. יש בו שלושה מראות נגעים הפוגעים בעמודי החיים שהם: צניעות, חירות ומשפחתיות.
א. צניעות. סרטי תועבה ושיחות תועבה. איסור חמור מפורש בשולחן ערוך (שו"ע או"ח שז טז). כל נפש נקיה מבינה, גם בלי הלכה, שזו תועבה. וכבר כתוב בספר מסילת ישרים שגם אלו אופנים של גילוי עריות (פרק יא). שלא לדבר על הבנות העניות, העלובות, המסכנות, המנוצלות בצורה מחפירה ואנוסות לעסוק בזה, ד' ירחם עליהן. היצר הרע הוא חזק מאוד מצד עצמו, אוי ואבוי לסייע לו, ולכרות במכשיר הזה הקטן ברית עם השטן.
ב. חירות. יותר מ-50% מהמשתמשים דבוקים למסך הקטן ללא מרפא, מחוברים כמו לאינפוזיה, אינם מסוגלים לחדול, ואם אבד להם המכשיר, זה עבורם כמו למות, והם יוצאים מדעתם. יש אפילו שתוך כדי שמדברים עם בן שיח, ממשיכים להתעסק במכשיר מתחת לשולחן. אכן מכרו נפשם לשטן.
ג. משפחתיות. זה המכשיר הוא תכנית התנתקות ניידת וקבועה מן המשפחה. המשפחה הפוסט-מודרנית של הסמארטפון, מאופיינת בניכור הדדי קשה. אחת הלוחמות נגד ההשתעבדות למכשיר כתבה ספר בשם ALONE TOGETHER, כלומר - ביחד לבד.
הילד מרגיש בודד, מרגיש שהאייפון אהוב יותר ממנו. משדרים לו שהוא מפריע ומעצבן. הוא לא זוכה לתשומת לב. מפתח תסמין נטישה. מרגיש תסכול ומצוקה. גם ההורה חש מצוקה של ייסורי מצפון. גם זו עסקה עם השטן.
משפחות שהשתחררו ממנו דיווחו על אינטימיות, הקשבה, שיחה, נוכחות, התקרבות.
*
נכון שוויתור על מכשיר זה אינו פשוט. אך כלל גדול בענייני העולם הזה: אי אפשר הכול בבת אחת. כל דבר בא על חשבון דבר אחר. יש רק להחליט על מה אדם מוותר.
לכן בוודאי צדקו הרבנים הגדולים ששללו בכל תוקף את הסמארטפון. ולכל יהודי ישר, דתי או חילוני, אם אינו מגיבורי עולם שאינו נכשל לעולם, יש כמה אפשרויות:
דגם סלולארי ישן החסום לאינטרנט.
ספק סלולארי החוסם אינטרנט.
זכור: להחזיק סלולארי לא חכם - הוא דבר חכם ביותר.
עוד שיעור של הרב אבינר על זה:
תודה רבה!הכל מאת ה'
אני נקראת כבר "מכורה" לסמרטפון
אז פתאום..
וגם מה שאני עושה בסמרטפון זה:ערוץ7,שותי"ם ,ווצאפ,שעון מעורר,תמונות ושירים.
אז מצד אחד אני מאוד מאמינה בפלאפון הפשוט.
אבל אני מתמכרת, אז..
ואם אני אתחרט?
לכן אני צריכה לברר הרבה לפני שאני מחליטה החלטה כזאת.
אני באמת לא יודעת בדבר הזה אני 50% כן 50% לא.
טוב,נראה מתי שאני באמת יהיה שלמה עם עצמי.כרגע אני לא..אבל אולי בע"ה
(:
עוד משהו על הסמארטפון של הרב אבינר..זויתן
האם זה נכון מה שהרב טאו אמר שאין להחזיק סמארטפון?
לא צריך הרב טאו. הרי לו אברהם אבינו היה חי בדור הזה, היה לוקח פטיש ושובר את כל הסמארטפונים. היו אומרים לו: חבל! יש דברים יפים! והוא היה זורק אותם לאש.
סמארטפון הוא אויב המין האנושי. הוא לא רק האויב של עם ישראל אלא האויב של כל המין האנושי.
היתה כתבה במוסף עיתון הארץ (1 בינואר 2016 למינינם עמ' 23-22) בכותרת "הילדים שלנו הרבה פחות אנושיים מאיתנו" מאז נכנס הסמטארטפון.
כתוב שם: "… בחייו האישיים הוא אלים, הוא עצלן, הוא שוביניסט, אין לו באמת חברים טובים, ההסתכלות שלו על החיים היא מאוד מטריאליסטית ושטחית. לא באמת אכפת לו מאף אחד, גם לא מהמשפחה שלו".
יש נתק מהבית, "לא עולה בדעתו לעזור לאמא שלו כשהיא עולה הביתה עם שקיות קניות כבדות". "צומח לנו מול הפנים סוג חדש של בן אדם". "הוא שטחי, אלים, נכה רגשית, אין לו באמת חברים או יכולת לקיים אינטימיות רגשית עם משפחתו הקרובה. ספק סוציופת…".
ואמנם זה נקרא סמארטפון, חכם פירושו "סמארט" באנגלית, אך האדם שמשתמש בו "הוא גם לא חכם".
"תוצאות מבחני וקסלר המודדים אייקיו היו בעלייה מתמדת. בכל כמה שנים עולה ממוצע האייקיו בכמה נקודות. בעשור האחרון העלייה נעצרה, ואפילו מתחילים לראות ירידה".
הוא גם ציין שבעבר אצל החרדים לא נמצאו התופעות האלה, אבל עכשיו שהסמארטפון מתחיל להיכנס לשם, רואים את אותן התופעות.
היום כבר אין תרבות נוער, הנוער בארץ מבלה 9 שעות מול המסך ביום. הסטודנטים של היום אמפתיים ב-40% פחות מהסטודנטים בעשור הקודם ובזה שלפניו.
שמא תאמרו, אבל אם נסדר סינון וחסימה ,מה טוב? לא נכון, כי אי אפשר לחסום את הכל אלא רק חלק של הדברים הלא צנועים. גם תמיד אפשר לעקוף ולמצוא. וגם אם אפשר לחסום דברים לא צנועים, יש עדיין אלימות, לשון הרע, שקרים, בזיונות וביטול זמן אדיר. אדם נעשה עבד למכשיר הזה, הוא שקוע בפנים והוא לא יכול להשתחרר. הוא כל הזמן באותו מקום טעון. הפסיכולוגים קוראים לזהFOMO – Fear of Missing Out, הפחד שמשהו קורה בלעדיך.
אצל החרדים יש תכנה עם סינון, ו-150 אפליקציות באישור רבנים. אבל לרבים מהם יש שני סלולרים, אחד כשר ואחד נוסף לצפייה בזימה, שהיא נגישה יותר מאשר במחשב עם אינטרנט, כיוון שהצפייה באינטרנט הסלולרי יכולה להתבצע בפרטיות בכל מקום נסתר.
ומה דין סמארטפון בלי אינטרנט? גם רע! אנשים רואים שיש סמארטפון לאנשים יראי שמים ולתלמידי ישיבות,אז הם לא נכנסים לפלפולים אם יש אינטרנט או חסימה, אלא חושבים שזה כשר.
לצערנו משרד החינוך הדתי שולח חומר דרך סמארטפון. תלמיד לא יכול ללמוד בלי סמארטפון. יש כמה אולפנות צדיקות שאין, והן מפסידות חלק מהחומר. כלומר, משרד החינוך אומר: ממילא יש, זה מאבק אבוד, ולכן נשתמש בזה.
המכשיר הזה הוא בדיוק מה שכתוב בספר אורות על התרבות הזמנית הבנויה על יסוד ההנאה. יש להנות הכי הרבה והכי מהר, בלי שום מגבלות.
לכן לומר את זה בשם הרב טאו, זה בזבוז הרב טאו. צריך אותו להבין פיסקות עמוקים בספר אורות.
הכי חכם להשתמש בטלפון טיפש.
אין על הרב אבינר בעולם!!!!!!!!!!yagel
תלוי במי מדובר.יאירוש
מי שידע להשתמש בו בצורה נכונה, אז מאד מומלץ.
ומי שלא ידע לשלוט בעצמו ויסחף (לרוב בני נוער) אז לא כדאי.
ממש ממש מסכימה!קטורת
לדעתיי..א"י לעמ'י
עדיף סמארטפון.. הוא יותר נגיש היום..ויותר נוח.
וגם עובד יותר מהר..
אבל שיהיה עם גבולות
קשה מאוד לשים לזה גבולות....קופקליפטוס
זה לא משנה... רק להיות ממוקדים במה שצריך ולא להתמכרקשה זה טוב :-)
מה זה אומר להיות ממוקדים?קופקליפטוס
יש בזה שימוש יומיומי, קשה להיות ממוקד...
עדיף פאלפון פשוטאחת מהעם הנבחר
דבר ראשון בפאלפון פשוט אין אינטרנט(גם אם יש הוא בקושי עובד)ואז כשאתה מחוץ לבית אז אתה רואה מה יש מסביבך ולא תקוע בפאלפון...
תכלס גם סמרטפון זה טוב אבל חייב שיהיה לו הגנה...
ובכללי אם יש במילא מחשב בבית אז לא צריך טלפון עם מחשב בפנים...
אני בעד סמארטפוןמאיר.
כי יש לי אותו ואני לא מרגיש הרבה שינוי
עד שאני אצטרך, זה מיותר...נער גבעות מצוי
פלא' פשוט להערכתי האישית! בינתיים, אני לא צריך את זה. אחרי הצבא נראה...
עד אז המשיח יבוא כבר!אמונינוש
אמן!! ולמה "עד אז"? שיגיע עד השעה הקרובה!!נער גבעות מצוי
תלוי למי...אחיה רווח
ברור: הכי נח זה סמארטפוןמעריצה.
פלאפון פשוטתפוחית
זאת שאלה אישית!סביון
כמובן שמי שיודע שיתמכר עדיף שלא יקנה, למרות שיהיה עוד יותר טוב אם יצליח לעשות עבודת המידות ולהתגבר על עצמו כך שלא יהיה מכור, ככה גם הרווחנו על הדרך בן אדם מתוקן יותר. כי אדם שמכור לסמארטפון יש לו חיסרון שגורם לו להתמכרות הזו, ואם הוא יזרוק את הסמארטפון במקום להשלים את החיסרון הזה, חבל.
אין אדם מתיר עצמו מבית האסורים...yagel
אם הוא יעשה את השיקולים והוא באמת מכור, אז הוא יחליט שזה טוב לו
ומה עדיף, להסתמך על אחרים בלי לחשוב בעצמך?סביון
ואם מישהו מכור ולא יודע את זה, אז הוא צריך להתאפס מהר, ולזרוק את הסמארטפון לא יפתור את הבעיה הזו. זה חוסר מודעות עצמית.
להיסתמך על תורה שבעל פה שמדריכה אותי בחייםyagel
המופיע ע"י תלמדי חכמים. לא חסרים רבנים שאסרים... ובודדים שמתירים לכתחילה
א. בתושבע"פ לא כתוב אם מותר או אסור.סביון
ולמה אתה אומר שמעטים מתירים לכתחילה? בישיבה שאני לומד בה לראש הישיבה ועוד אחד מחשובי הר"מים יש סמארטפון, ור"מ שאין לו אמר לי שמי שחושב שזה עוזר לו שיעשה את השיקולים שלו. גם יש הרבה רבנים בכללי שיש להם סמארטפון. רוב הרבנים שותקים בעניין (פחות או יותר כמו שהיה בתחילת דרכה של הציונות - עשרה אחוז תמכו, עשרה אחוז התנגדו, ושמונים אחוז שתקו), והרב אבינר הוא מהבודדים שמתנגדים. ופשקווילים שמתפרסמים כל שני וחמישי לא שווים כלום כי רובם מזויפים והרבנים שמצוטטים שם בכלל לא שמעו שהם אמרו את מה שכתוב שם
יש הבדל עצום בין ציונות לסמרטפונים
תפוחית
את משתמשת בשעון שלך רק לקודש?סביון
ואת לא מכירה את הרבנים בישיבה שלי... הם בחיים לא היו עושים דבר כזה. הם אומרים שמי שזה מועיל לו ויודע שלא יסחף אין בעיה שיקנה. כמעט כל אחד עוזב את הישיבה באיזשהו שלב, ולכן עדיף שיקח אחריות על עצמו בזמן מאשר שיתחיל להידרדר ברגע שיעזוב את הישיבה כי אף אחד כבר לא יושב לו על הראש (וזה קורה הרבה, לצערי).
מבוגרים זה עולם אחרזקוק לגאולה
גם אבא שלי קנה סמארטפון בגלל שבעבודה שהוא עובד לא היו מקבלים אותו אם לא היה לו. הוא כמעט לא נוגע בו, כל הוואטסאפ מושתק, וכו'. אדם שיודע שהוא מוכרח לקנות (ולענ"ד "אני צריך וואטסאפ להתעדכן" זה תירוץ גרוע, שא' - אין שום הכרח להתעדכן כל הזמן, ואם יש לו פורום שהוא צריך לדעת ממנו אז שידאג שיעדכנו אותו, וב' - יש פלאפונים פשוטים עם וואטסאפ)
שזה בדיוק מה שאמרתי שלאסביון
ואחזור שוב על מה שאמרתי, אין שום בעיה שגם מי שלא "ממש חייב" סמארטפון יקנה אחד כזה, כי הגישה הנכונה לנושא הסמארטפון היא ככלי שיש בו הרבה פוטנציאל, לטוב ולרע, וצריך לדעת איך לנצל אותו נכון. ולא "יש כאן מפלצת איומה שרק אם ממש אין ברירה אז נשתמש בה". לכן אין צורך להשתדל להשתמש בו כמה שפחות, כמו שתיארת, וגם לא הפוך - אלא לפי התועלת. אני מניח שאבא שלך פשוט לא ממש צריך אותו ולכן הוא כמעט ולא משתמש בו.
פלאפון פשוטכבשה
קל יותר להתנתק ממנו, אין אינטרנט,
לא מבזבזים זמן..
סמארטפון מטעמי נוחות בלבדהאש שלי
פלאפון פשוט כי בסמארטפון (גם חסום) הכל הרבה יותר נגישחיספיקלה
ואדם דתי לא צריך אתזה ונער בכלל לא צריך אתזה
סמארטפון. הרגיל זה ישןחסויה בריבוע
פלאפון פשוטשירה אייליאחרונה
אתה משתמש בו רק שאתה צריך ולא מבזבז זמן
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.