צריכה עצות איך לכוון בתפילהאנונימית__
מצטרפת אליךתפוחית
אשמח גם
לכוןן מה ?א"י לעמ'י
כוונה= תשומת לב והבנה מה אנחנו מוציאים מהפה.נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ז באב תשע"ו 19:30

את יכולה להשתמש בסידור "כוונת הלב"
או של הוצאת אשכול [עריכה- זה נקרא "יסוד ומלכות"] שיש שם את ההסבר מתחת לכל מילה.

בהצלחה!

"יסוד מלכות", לא "יסוד ומלכות", ולגוף הענייןdvirm1

"יסוד מלכות" יכול להיות לא מתאים לחלק מהאנשים.

כי יש כאלה שלא מתאים להם לאכול בכפית פירושים שהם מבינים אוטומטית (למרות שחלק מהפירושים לא כאלה).

זה סידור על דרך הפשט, אז לפעמים הפירוש יכול להישמע קצת מיותר ומעיק.

בכל מקרה, אם מתחילים להשתמש בו, מומלץ לעיין לפני התפילה בפירושים, כדי שהתפילה לא תלווה בעיונים חוזרים בפירוש.

אני הייתי ממליץ יותר על "כוונת הלב", סידור מעולה.

הבעיה ששניהם מגושמים ומסורבלים ולא נוח לסחוב אותם לכל מקום.

בהצלחה!

נתנו לי פעם עצה טובה.עובד ה'

אבל היא רלוונטית יותר למי שעולה להר הבי.

מי שעולה להר הבית מבין את הרצון העז להתפלל, אבל אסור.

ויש שם(לפחות פעם) מלא ערביות שצועקות אללה אכבר.

אז הוא אמר לי תחשוב שאתה בהר הבית ויש את הערביות שצועקות.

לי זה ממש עוזר להתכוון בתפילה.

צריך לפתור בעיה שורשית יותר, וע"י זה, זה יבוא..סתמישוו
נראליי לפחות שעיקר הבעיה שקשה לנו להתרכז בתפילה זה כי אנחנו לפעמים פשוט לא מבינים מה אנחנו אומרים ..
אם היינו מבינים, בצורה פשוטה.. לא צריך להתפלפל באמצע שמונה עשרה..היינו יודעים מה צריך בכלל לכוון.
מפה כבר צריך להתעמק יותר על פירוש המילים

חוץ מזה..אחד מהדברים שבאמת עוזרים זה לדמות שאתה נמצא מול מלך. תגיד לעצמך כל פעם ש"שויתי ה' לנגדי תמיד", שה' נמצא ממש פה ומסתכל עלינו ובמיוחד בתפילה. במקום שבו אנחנו מתפללים לקב"ה, לא נעים לחשוב מחשבות אחרות תוך כדי..
אני לא יודע אם מותר להמחיש את זה למלך בשר ודם, נראליי יש על זה מחלוקת.. שתתאר לעצמך כאילו אתה עומד לפני מלך בשר ודם ותבין מהי היראה, אז ק"ו מול מלך מלכי המלכים..

עוד שיטה, לא הרבה משתמשים בה.. גם לא לכולם זה נוח, אבל תמיד אפשר לבדוק.. זה להגיד שמונה עשרה עם האצבע, לקרוא כשהאצבע כל פעם זזה עם המילים..
ללמוד על זה. ולהתבונן למי את מתפללת...נער גבעות מצוי

(לא שאני מושלם בזה, אבל בכל זאת כמה דברים שעוזרים.)אני77

א'-לזכור שאת מתפללת בשביל כל עם ישראל. ממש לכוון לזכות כל ישראל. זה עוזר.

ב'-לדעת מה הנושא של הברכה. למשל-בברכה הראשונה- ההנהגה שה' מנהיג את העולם ואת אבותינו ושומר עליהם.

ג'-לא להגיע לתפילה בלחץ. להיות עסוקה כבר קצת לפני זה בדברים בעלי ערך. עדיף לימוד כלשהו.

ד'-לחשוב על החשיבות והמשמעות של הדבר שאת מתפללת עליו. למשל בברכת רפואה, לחשוב על אנשים חולים שהתרפאו, על כמה טוב זה שגם לאנשים שחלו יש תקוה. איזה פלא זה שלאדם יש מערכות מתוחכמות שמסוגלות להלחם באויבי נפשו הפנימיים, ושבעזרת כלים הוא יכול עוד הרבה יותר מזה. וכן הלאה. ואז לחשוב כמה טוב שה' עשה לנו את כל זה וגם לבקש ממנו שיעזור לנו בזה עוד. רצוי להשקיע בזה מחשבה לא רק בשניות של הברכה, זה עוזר להיות מוכנים.

ללמוד את פירוש המילים וערך התפילה! עוזר, מניסיון..קופקליפטוס

הי זה פעם ראשונה שאני מבינהתפוחית
ברור את המילים בשיר הזה
* ב- ברחתי ממךתפוחית
לפני שנה בערך כתבתי כאן הרבה יחסית...תהילה רבקה
אני צריכה לשפץ אותן ואז אשלח בע"ה. אשתדל בלי נדר לעשות את זה בקרוב...
אשרייך ממש על הרצון!!
אם תוכלי,לשלוח לנו גם!הכל מאת ה'
כן כןתהילה רבקה
התכוונתי שאשלח אותן פה בע"ה
הכוונה המחייבת בתפילהyagel

היא ההבנה שעומדים מול ה', זו הכוונה הבסיסית גם בלי להבין כל כך מה אומרים... אחרי זה לקרוא מתוך הסידור מילה במילה(עם אצבע) ולזכור נגד מי עומדים ממש לחווש זאת(עפ"י תפילת ישרים של הרב אלי אדלר)

והכי חשוב ללמוד מה זה תפילה בכלל... ממש ממליץyagel

על הספרים "תפילת ישרים" של הרב אלי אדלר ו"צמאה נפשי" של הרב דרוקמן. בהצלחה

לחיות באמתמעוף
כשמבינים את החוסר ומבינים שיש למי לפנות שיכול לעזור אז יותר קל לכוון.
לעולם לא נצליח לכוון על "בונה ירושליים" "מצמיח קרן ישועה" אם לא נבין מה חסר לנו בלעדיהם, אם נבין והחוסר יגע בנו במישורים שמתחברים אלינו יהיה לנו יותר צורך לבקש וממלא לכוון, שיהיה לנו מטען נפשי כלפי המשמעויות שמסתתרות מאחורי מילות התפילה יהיה חיבור.
בכללי ככול שהאדם מפותח יותר תורנית ונפשית ורצונית הוא יותר מתכתב עם התפילה היא יותר מדברת אליו ויותר קל לו לזהות את עצמו בין מילותיה.
למעשה: הכר את עצמך רצונותיך כאביך תשוקותיך. הכר את החסרונות שישנם בלא אותם הדברים המובעים בתפילה תחיה במקום הזה באטמוספרה הזו והתפילה תקבל משמעות.
תכווני בברכה אחת במשך חודשאיש השקים
בחודש הבא תוסיפי עוד אחת וכל שאר התפילה תזרמי עד שתתרגלי לכוון בכולם
גם לי זה עבד ממש טובמשתדל...

רציתי לכוון בתפילה ולא הצלחתי ואז התחלתי לעשות בערך כמו שאמרת, רק פחות מחודש לכל ברכה. באיזשהו שלב לא רק שמצליחים לכוון, אפשר ממש להנות בתפילה. הרב קוק אומר איפשהו שתפילה זה התענוג היותר כשר שבתענוגים, תפילה טובה היא חוויה טהורה, מרגישים אחריה ממש קרובים לקב"ה ולא רוצים להפסיק להתפלל.

עצותיהדות=דרך חיים

ר' אהרון ראטה בעל השומרי אמונים שממנו לעתיד לבוא קמו חצי מהחסידויות של ירושלים  המליץ באחד מספריו

להדביק מנגינה למילים של התפילה ובעצם לשיר אותם בתוך המוח שלך, לפעמים זה ממש עוזר להתכוון יותר. יש כל מיני לחנים שמתיישבים טוב כמעט עם כל חלק בתפילה נניח ניגון קראקוב של הרב שלמה בחלק השמח של הניגון או איזה ניגון של ויזניץ חסר שם שממש געוולאד וכו...

רבי נחמן כתב שאם בני אדם היו באמת מאמינים שה' יתברך בעצמו  שומע ומקשיב לכל מילה ומילה שאנחנו אומרים בתפילה אז בכלל לא היה לנו שום בעיה לכוון בתפילה. אז העצה שלי היא פשוט לעבוד על זה ולהבין שה' באמת מקשיב לכל מילה ומילה שאנחנו מוציאים מפינו!

לבוא כמה דקות לפני התפילה ואז יש שני דברים שאותי לפחות מעוררים או ללמוד או לשיר איזה ניגון, זה מכניס ממש לאוירה של דביקות בה'

שבת שלום!

חצי מהחסידויות בירושלים?צריך עיון
תולדות אהרון ותולדות אברהם-יצחק במא"ש והשומרי אמונים בבני ברק, להערכתי ביחד הם אלפים מעטים.
(יש גם את המבקש אמונה שעושה טישים ברחבי הארץ, אבל אין לו חצר ממש)
לענ"ד...badihi6
עיקר התפילה זה מיראת שמיים. הקריאה בספרי מוסר ואימוץ הלב וההכנעה אלו הדברים שמביאים לענ"ד לכוונה לשיעבוד הלב והמוח והחרטה ווידוי וכו.
נשמע חסר תועלת אבל זה רציניחוני המעגל פינות

תתפללי על זה

להבין שאת חיה בשביל לעבוד את הקדוש ברוך הואכהנא צדק!
אז למעשה רוב היום את- עובדת, לומדת, נוסעת, משחקת וכו׳ אבל כל זה בשביל שתוכלי לעבוד את הקדוש ברוך הוא. ודווקא עכשיו בשעת התפילה את לא מכוונת?מ! (זה מה שאת אמורה לחשוב), אני מעריך שזהה יעזור לך לכוון. עוד משהו, ברגע שאת קולטת שאת לא מכוונת- תחשבי, עכשיו אני מבקשת דברים ממי שהוא כל יכול, אם הייתי לדוגמא עכשיו מול מלך שאומר שיש לך 3 משאלות- ברור שהייתי מכוון, פה על אחת כמה וכמה מלך שנותן לי לבקש כמה משאלות שאני רוצה.
עוד עצה- תלמדי התפכות הנפש שם רבי נחמן מסביר על מעלת התפילה.
לימוד חסידות לפני תפילה! בעיקר שחרית!סנה בוער
וצדקה לפני...(מבוסס על פרק ל בתניא בעיקר)...בטח יש גם עצות ספציפיות לנשים(טבע שונה וסוגי עבודה שונים..) אבל כרגע לא ידוע לי...אם תאהבי אץ העצות ותרצי לשמוע עוד בכיוון הזה אני יכול לברר...
לשמוע שיר קודש טובחיוך-כוח י'
שיר טוב שנוגע בנשמה ומעיר את הרגש והשכל. לי זה הכי מחזק, לפעמים מספיק פשוט לשמוע שיר אחד טוב והלב נפתח ומ מרי א לשמיים. לא סתם אומרים בחסידות שהיכל הנגינה הוא אחד מההיכלות היותר גבוהים שבשמים.
גם הגר"א מאוד העריך את חכמת המוזיקהמשתדל...

לא רק בחסידות.

ציטוט מהגר"א (דברי הימים א כג ד): "לנצח"- ע"ש שבכח השיר מנצחים ליה"ר...

שמעתי בשם הרב עמיטל זצ"לצריך עיון
בראשית החסידות היו שקרנים שהיו מתחזים לאדמורים בשביל כבוד וכסף. פעם באו לאדמור אחד וביקשו ממנו סימן להבדיל בין צדיק לשקרן, הוא אמר שצריך לבקש סגולה לכוונה בתפילה, מי שנותן הוא שקרן...

תנסי ללמוד לפני את המשמעות, להתפלל מתוך סידור ולהתפלל על זה
צריכה עזרה! אני גם לא יודעת מה לעשותגאה בעם שלי

אני גם לא יודעת מה לעשות. הבעיה שלי היא לא שאני לא מבינה מה המילים אלא שאני לא מבינה מה העניין של התפילה להגיד כל יום אותו דבר זה ממש קשה וגם לא להכל אני ממש מתחברת.

לתפילות של שבת נגיד שהם מיוחדת, פעם בשבוע ועם שירים וכאלה אני אוהבת וגם מתחברת אבל לתפילות ביום חול אני ממש לא מתחברת וזה קצת מבאס אותי בעיקר בגלל שאני חייבת לעשות את זה. 

עצות.. (אבלי להתחבר לזה בתפילות בשבת ובחגים אני ממש מתחברת וממש נהנת בהם)

גם אני הייתי במצב דומה...איסי
גם אני הייתי ככה ממש אחרי הבר מצווה...3 תפילות ביום עם אותם מיליםיאותו ניסוח והכל...והייתי ממש בבעיה...
ואז הלכתי לשיעור על תפילה, ומה שהרב אמר שם זה היה מדהים! הוא לא דיבר על ההתמדה והחיוב, הוא דיבר על הקשר שאמור להיות לנו לתפילה...
ו...הוא נתן לנו עצה: תגידו את התפילה, ותשתדלו לכוון במילים, אבל הוא אמר שבסוף שמונה עשרה, אחרי 'אלוקי נצור' יש קטע 'פתוח' שבו אפשר לבקש הכל! את יכולה לנסח את הבקשה שלך, ובעזרת זה ממש להתחבר לתפילה!
בהצלחה!
מעט עצותזקוק לגאולה
עבר עריכה על ידי זקוק לגאולה בתאריך א' באלול תשע"ו 20:47

וגם לא מסודר בכלל לפי הסדר. קיבצתי פה כמה דברים שעוזרים לי, ואני מקווה שיעזור לך או לכולם....

בחובת התלמידים מביא עצה שעזרה לי המון: לכוון מאד במילים "אתה" (ברוך אתה וכו'), ולדמיין ממש כאילו את לפניו. זה ממש עוזר.

גם חשוב לזכור שצריך מדי פעם למצוא משמעות אחרת לכוונה, כדי שתוכלי להחליף מדי פעם וכך לא להיתקע, כי אפילו כשיש כוונה טובה, אחרי שבועיים+ הכוונה כבר לא כ"כ מועילה... (אך אפשר לחזור אליה)

נגיד "חונן הדעת":

"ה', אתה נותן לנו כ"כ הרבה מכשולים ונסיונות בחיים. תן לנו את היכולת להתגבר עליהם: דעה - שנדע מה צריך לעשות, בינה - שנבין איך לעשות את זה, השכל - שנצליח להתחכם וליישם את זה בפועל חונן הדעת - כל החכמה אך ורק ממך".

ככל טוב שלכל ברכה תצליחי למצוא איזה בקשה שאת מתחברת אליו בברכה (וקבצנו יחד - גם מבחינה אידיאולוגית, שכל עמ"י יצליח לשים את המחלוקות בצד ולהתקבץ סביב העיקר וכדו') אך אל תתני לבקשה/כוונה הזאת למחוק גם מהמשמעות הפשוטה של הברכה...

בעיה נוספת שיש - שקשה לכוון תמיד בכל התפילה, ולפעמים פתאום שמים לב שאנחנו ב"עושה שלום" ולא שמנו לב... (כמו בגמרא על הרב שאמר שהוא מחזיק טובה לגוף שלו שיודע מעצמו לכרוע במודים... (אגב שמעתי על זה פירוש יפה מאד מהרב דוד אמיתי)) לכן חשוב מאד להתרגל להתפלל קצת יותר לאט, להתבונן במילים. מתישהו את כבר לא תוכלי להתפלל לאט, ואפילו אם הדעה שלך מוסחת בתפילה את לא תפספסי את כל התפילה...

מקווה שעזרתי, בהצלחה. גם חשוב שתביני שזה מאבק יומיומי, לא משנה כמה את מצליחה לכוון, יכול להיות פתאום שיבוא שבוע שבו לא תצליחי לכוון, אך אל תתני לזה לייאש אותך ותמצאי דרך חדשה. התפילה היא עבודה תמידית שבכל פעם צריכה להיות בלי קשר לפעם הקודמת. כשאת מתחילה להתפלל תחשבי: התפילה הזאת לא קשורה לתפילה שהיתה פעם שעברה. העולם השתנה בינתיים, וכך גם אני. אני נפגשת עם ה', ולא משנה כמה פעמים אני נפגשת זה לא אמור לשנות כלום. תחזרי על עניין המפגש עם ה' כמה שיותר.

וכמובןזקוק לגאולה

לשהות מעט לפני התפילה, ליטול ידיים (לפי הרמב"ם ור"י החסיד זה מעכב!), לחשוב על מה שאת הולכת לעשות

עצה שבעלי נתן לייש בי אהבה ו..
הוא אמר לי שכשאני מתפללת אני צריכה לשים את נפשי בכפיי. כשאני מתפללת אני עומדת מול הקב״ה והנפש שלי בחוץ גלויה לפני ריבונו של עולם, לי זה עוזר
אז כמה עצות...תהילה רבקה
עבר עריכה על ידי תהילה רבקה בתאריך א' באלול תשע"ו 10:56
1. לקרוא בקול את התפילה - לשמוע את עצמך אומרת את המילים. אם גם תקראי את המילים מתוך הסידור וגם תקראי אותן בקול הריכוז יהיה יותר גדול ותהי פחות מוסחת מדברים אחרים...
2.המורה שלי פעם הציעה: לדמיין את מה שאת קוראת. למשל בפסוקי דזמרה "הללויה הללו את ה' מן השמים" - לדמיין איך כל אחד מהלל את הקב"ה. יכול ממש לעזור... ניסיתי.
3. ללמוד על משמעות התפילה. יש הרבה ספרים נגישים שאפשר ללמוד אותם לבד ויכולים להעצים את התפילה שלנו  (אם את רואה שקשה לך לבד, יותר קל עם חברותא ואז זה יותר מחייב. ככה יש זמן קבוע ולא מחפפים. אם פנים אל פנים קשה אפשר גם בטלפון אבל להתמיד...)
4. לדבר עם הקב"ה על זה - לשתף אותו שקשה לך ואת רוצה להצליח להתכוון יותר וגם לבקש ממנו עזרה בכוונה. אז נכון, הוא יודע את זה, אבל כשמשתפים זה הרבה פעמים עוזר...
5. להוסיף בקשות משלך בחלקים בתפילה שזה אפשרי כמו "רפאנו", "אלוקי נצור"... אם תוסיפי לתפילה דברים מהחיים שלך (גם הודאות לקב"ה על דברים שאת רוצה להודות לו עליהם), את תיקשרי יותר לתפילה ויהיה לך יותר קל לכוון לענ"ד.
6. אם יש קטעים שלקחת על עצמך להגיד מעבר למה שאת רגילה או שמתפללים באולפנא, תורידי אותם. עדיף תפילה קצת יותר קצרה עם יותר כוונה מאשר תפילה עם כל הקטעים ופחות כוונה.
7. להתפלל בקבוצה - אם זה במניין בבית כנסת ואם זה עם חברות באולפנא.
בבית כנסת זה אמנם קשה יותר אבל יש לך שעות קבועות של תפילה, לפעמים שירים ויותר אווירה של שכינה -ארון קודש וכו' (אני לא מדברת רק על שבתות. גם בחופשים...) כנ"ל לגבי האולפנא. 
8. לעשות לעצמך הכנה לתפילה של כמה דקות. להכין את עצמך לדבר הגדול שאת עומדת לעשות - לדבר עם הקב"ה! זה יכול להיות שקשור, לימוד קצר וכו'..
9. אם מדובר בחופש - כדאי מאוד להתלבש כאילו את יוצאת מהבית גם אם את לא ולא להישאר עם פיג'מה. זה יכול מאוד להפריע לכוונה כי לא יצאת לגמרי ממצב שינה...
10. להתפלל במקום שאת אוהבת - נוף יפה, בחוץ... לי ממש עושה טוב להתפלל במקומות כאלה.. זה ממש משנה אווירה.
11. להתפלל במקום שקט - בלי דיבורים, רעש מסוים ודברים שיגרמו לך יותר להסחת דעת. ככה תצליחי יותר להתרכז ופחות לחשוב על דברים אחרים שאת שומעת או רואה. 
12. עצה יותר כללית: להבין שהתפילה היא בשבילנו. כדי לשנות את הרצון שלנו. הקב"ה נתן לנו את התפילה כדי שיהיה לנו קשר איתו, שנוכל לדבר ולבקש ולכן אם מתכוונים יותר או מרוכזים יותר זה יותר בשבילנו וקצת פחות בשביל ה'...

חלק מהדברים פה עזרו לי... מקווה שבע"ה יעזרו גם לך... אשרייך!
יש ספר שנקרא "שפתי תפתח"נתנאל.סדן

חיבר אותו יהודי שלמד בכרם ביבנה והוא עוסק בפרוש מילולי על התפילה, ספר מקסים שווה לנסות הוא עולה 40 שקלים מי שרוצה אני יכול להסיג לו 0586208289

חיייייי זה סתם המחשב שלנו די נתקע...גאה בעם שלי
עבר עריכה על ידי גאה בעם שלי בתאריך ב' באלול תשע"ו 20:14

אפשר לקרוא ספרים בנושאמעריצה.

עצות משלייהודיה מישראלאחרונה

לי אישית קל יותר להתפלל מהזיכרון (עם סידור ביד ש"מחזיקה" בקטע התפילה) אתה חייב להתרכז בשביל זה כדי לזכור את המילים הבאות.

זה אומנם לא קל לזכור בעל פה אבל אחרי שהתפללנו שנים אפשר לזכור הרבה קטעים בעל פה.

אם את מכירה שירים עם מילות התפילה את יכולה גם לשיר.

עוד טיפ שהוא ממש חובה לבטא את המילים בשפתיים את המילים.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך