שיר של זמר חילוני, יש בעייה בזה?קופקליפטוס

שמעתי פעם ממישהו בשם הרב אבינר שאמר שמותר לשמוע שיר רק בתנאי שהזמר כשר, המנגינה ממקור כשר ונקי, והמילים- מילים טובות...

זה אמיתי? מישהו יודע מה המקור לזה?

מה הבעייה לשמוע זמר לאו דווקא דתי אם הוא עושה לי טוב? מרגיע, ומכניס אותי לנחת טובה... (לדוגמא, עידן עמדי וכדו'...)

המילים בסדר... רק הזמר לא כ"כ דתי...

יש בעייה בזה?

מצטרפת לשאלה...יבנה המקדש!

אני אוהבת את השירים של עידן עמדי, עידן רייכל וכו ולפני כמה ימים אמשלי אמרה לי שיש בזה איזושהיא בעיהעצוב לא הבנתי למה??

למה שיהיה בעיה באמת????ארץישראל השלמה

אף פעם לא חשבתי שיכול להיות בעיה שומעים לכיף..ארץישראל השלמה

כן, יש.נחל

"הניגון הוא קולמוס הנפש."

הווה אומר, שאדם שמלחין מנגינה כל שהיא, התוצאה הסופית בעצם זה מה שהנפש שלו מרגישה, זה התחושות שהאדם מרגיש. זה בעצם חלק מהמלחין, זה הצורה בה נפש האדם מתבטאת.

עכשיו, ברגע שהמלחין הוא לא שומר תורה ומצוות, או אולי בכלל לא יהודי..מן הסתם שההשראה שלו למנגינה נובעת ממקום לא טהור וטוב.

והמנגינה הזו, יש לה השפעה עלינו.

לכן. עדיף להמנע משירים שאין לדעת מה אותו מלחין התכוון בעת שהלחין. מה המהות..

ולשמוע שירים שהמקור שלהם הוא יהודי, דתי, טוב.

אחח. לא מצליחה להבהיר את עצמי, לבטא את עצמי.

אשמח אם משהו שיודע על מה אני מדברת והבין את מה שניסתי לומר

יסביר את דבריי בצורה ברורה יותר.

(אחמ אחמ אנשים חבדניקים. נראלי למדנו עלזה בתניא או משו שכזה

@ציף ציף

@יוני וכו).

אותו הדבר גם בכתיבה...ארי מש.

הכתיבה גם היא דבר רוחני, והיא חלק מנפש הכותב.

ואם נפשו טהורה אז גם הכתיבה טהורה, ואם להפך... 

וזו הסיבה שישנם הרבה רבנים האוסרים לקרוא ספרים של סופרים גויים וחילוניים אפ' אם הם מסוננים.

(אגב, עיקר הבעיה בשמיעת שיר חילוני זה לא המילים ולא המנגינה אלא הזמר)

כך כתב ה'פלא יועץ' רבי נחמן מברסלב והזוהר הקדוש ועוד ועוד...

ננסהציף
ההשפעה של חמשת החושיים על הנפש היא אדירה,לא תמיד אנחנו נדע עד כמה זה חזק לכן להשתדל שכל מה שנכנס אלינו יהיה ממקור טוב וטהור.
נגינה יש לה כח עוצמתי על הנפש וכשאדם מלחין שיר הוא מניח במנגינה את כל המהות שלו,וכשאני שומעת את המנגינה הנפש שלי מושפעת מזה
כשהאדם שהלחין את המנגינה הוא אדם ירא שמים אז זה מה שמשפיע עלי.
כמו שאני יאכל כשר וכמו שאני ידאג שהעיינים שלי יחשפו רק למראה צנוע ולתוכן נקי בספרים כך אני רוצה לדאוג שהאוזניים שלי ישמעו רק דברים שההשפעה תיהיה חיובית על הנפש שלי.ולא רק בתוכן אלא גם במי שעומד מאחורי המנגינה.

(לא זכור לי שיש על זה משו בתניא,זה דברים של הרבי הרש"ב והריי"צ על הכח של ניגון)
ואם זה מילים טובות ונקיות שעושות לאדם טוב?קופקליפטוס

זה אומר שאסור ?א"י לעמ'י
כדאי להמנע..נחל

וגם אם אננ שיאה המכורה לזה ?א"י לעמ'י
כן. ותזכרי, ככל שאדם מתגבר על משו שיותר קשה לו, הערך של זהנחל

שם בשמיים הוא יותר.

הקב"ה מעריך את אלה שקשה להם, והם מכורים..והם בכל זאת מתגברים.

כדאי, כדאי להמנע..

אסורכהנא צדק!
סתם, עדיף מאוד להימנע
כיוון לא טהור יכול לבוא גם מזמר דתי.. באמת אי אפשר לדעת...עם אחד!!

אם אתה שואל הלכהא"י זה קשה

הרב ליאור והרב מלמד מתירים. 

ואני לא מכיר שום סעיף שאסור, ככה שאין לי מושג מה הסיבה שהרב אבינר אוסר.

זו אולי הנהגה טובה.

---עד כאן הלכה---

בעיני השאלה יותר רחבה. והיא קשורה לשאלה- לאיזה תרבות אני שייך?

כשאני צורך מוזיקה אני לא סתם שומע אלא אני צרכן תרבות, אני מקבל מהערכים, אני מזדהה עם לא מעט. אני בוחר להיות חלק מהחברה. בעיני לשמוע מוזיקה לועזית או של זמרים חילוניים ממקם אותך תרבותית במקום שיכול להיות שאתה לא רוצה להיות בו. זה משפיע על ההתנהלות שלי, כי זה גורם לי לאמץ נורמות רבות של החברה המערבית. ולכן אני מעדיף לא להיות חלק ולא לצרוך את התרבות הזאת.

אבל בגלל שזו ההגדרה אז גם זה גורם שאפשר להיות יותר קליל. נגיד- אני מעדיף לא לשמוע לועזית אבל אם יש משהו שאני אוהב במיוחד, אז לא נורא, נשמע. כי שיר אחד לא מגדיר אותי כ'מערבי' (ע"ש תרבות המערב) אבל אם זה מה שאני שומע תמיד זה מאוד משפיע. 

את הדברים האלה בערך גם הרב אליעזר מלמד אמר בערך. הוא דבר על זה שמותר, ואז אמר שבכל זאת קשה לו לחשוב שהבן שלו ישמע לועזי, כי זה מאוד מגדיר את ההשתייכות התרבותית. (זה בערך מה שהוא אמר)

---עד כאן מה שאני חושב---

לגבי ענייני הנפש- מי שמרגיש את ההשפעה שיהנה ולא ישמע, אבל אני לא מרגיש. ככה שזו שאלה אישית שלך.

תודה, יישר כוח!קופקליפטוס

אני!! אני הייתי בשיעור הזה!!נער גבעות מצוי

ישנם שלושה תנאים, לרב אבינר:

1. מילים כשרות, צנועות. לא בוטות, ובוודאי שלא מדברות על נושאים שלא מתאימים לדתיים.

2. מנגינה שאינה אלימה, או גורמת לדברים אחרים (איך בודקים? שלוש שיטות:

א. מסתכלים בקליפ שעשו על השיר, ואפשר לדעת מה הוא משדר.

ב. שואלים מוזיקולוג.

ג. מסתכלים על אדם ששומע את זה, על התנועות שלו.)

3. זמר כשר, שאינו בעל עבירות בלשון המעטה.

אני הייתי בשיעור הזה, אז שלא יערערו עליי.

מה זה אומר שאינו בעל עבירות?עם אחד!!אחרונה

בלי להכנס לבעיתיות שבזהמושיקו

יש כל כך הרבה סיגנונת במוזיקה יהודית מיוצרים דתיים מבית או משלב כלשהו בחיים באותה רמה של מוזיקה לא דתית/יהודית.

אין מה לעשות, זה בכלל לא אותו דבר...קופקליפטוס

אז מהזקוק לגאולה

והאיכות של בשר לא כשר יכול להיות ברמה יותר גבוהה. אמנם ההשוואה אינה טובה כ"כ, כי בשר כשר אסור וזה אינו אסור (אך אינו מותר)

אם היית יודעת שהזמר הזה מפורסם כרוצח סדיסט ומושחת,אני77

היית מוכנה לשמוע אותו?

מה את משווה בין רוצח לבין יהודי לא דתי???ארץישראל השלמה

זה ככ לא אותו דבר!!!

לא השוויתי.אני77

רק הראיתי שכל בעל נפש בריאה מסכים שהזמר צריך להיות כשר.

ועכשיו לשאלה- מהי הכשרות הנדרשת?

לצערי, הרבה נוער בימינו מזדהה בעיקר עם המוסר המערבי, ופחות עם המוסר האנושי האמיתי שנמצא בתורה, ולכן הוא מזדעזע מרוצח ולא יזדעזע מכופר.

אני לא אומר שבהכרח רצח וכפירה הם באותה מדרגה, רק ששניהם שליליים ויתכן שהרבה דברים שהיינו נרתעים מהם בהקשר של רצח, אילו נפשנו היתה בריאה יותר ושלמה יותר עם הדת, היינו נרתעים מהם גם בהקשר של כפירה/שאר שקצים ורמשים.

סבבה אז אין לי "נפש בריאה"ארץישראל השלמה

אתה שומע שיר של זמר חילוני ו"מזדעזע"?

זה נשמע כאילו אתה מתייחס לחילונים כאילו הם חייזרים מעולם אחר / אנשים נוראים ופושעים שלא צריך להיתייחס אליהם כמו בני אדם(ככה זה נשמע). תתקן אותי אם אני טועה בהתייחסות שלך אליהם.

חילונים הם בני אדם בדיוק כמונו וכן, יש להם שירים יפים ולא תמיד התוכן שלהם "לא נקי".

הרבה מה"כופרים" שלך הם ככה כי ככה הם נולדו כמו שרובנו דתיים כי נולדנו דתיים וזה לא סיבה להתייחס אליהם ככה..

בכלל אני לא מבינה למה יש בעייה לשמוע שיר של זמר שהוא לא בדיוק נראה כמוך..

אפשר משו?נחל
עבר עריכה על ידי נחל בתאריך כ"ח באב תשע"ו 23:03
עבר עריכה על ידי נחל בתאריך כ"ח באב תשע"ו 23:02

לא. אולי פיזיית הגוף שלנו לא מזדעזע משיר לא דתי.

אבל הנשמה שלנו כן.

והעניין כאן זה לא שאני לא שומע זמר שהוא לא נראה כמוני

כי באלי לעשות דווקא או כי חושב שהוא לא בנאדם.

ממש לא.

באלך לשמור על הנפש שלך טהורה? תמנע משמיעה כזאתי.

זו לטובתך האישית.

חילונים הם אנשים בדיוק כמונו. ללא ספק.

בני אדם. נשמות אחד אחד.

לא סותר אתזה שאשתדל לא לטמא את הנפש שלי.

סליחה שנדחפתי

אני חושב שהעובדה שנתתי המחשה קיצונית בלבלה אותך.אני77

לא באתי להשוות בין חילונים לרוצחים.

רק באתי לומר שאנחנו משתדלים להתרחק מדברים שליליים בין אם יהיו שליליים מאד-כדוגמת רוצחים בזדון שהשחיתו את נפשם לגמרי, ובין אם יהיו שליליים באופן חלקי.

גם מינוס מאה וגם מינוס מיליון הם שליליים. אבל כמו שאת לא אוהבת לאבד מיליון שקל, את לא אוהבת גם לאבד מאה שקל. אני צודק?

אין בעיה לשמוע שיר של זמר שלא נראה בדיוק כמוני. בתנאי שהוא אדם כשר.

אני מבטיח לך שיש הרבה מאוד דתיים שלא נראים כמוני, אפילו נראים הרבה מאוד רחוקים ממני ומאד שונים ממני ויש ביננו המון חילוקי דעות, ובכל זאת אני לא אתרחק מהם בגלל זה. אני לא מתרחק ממישהו כי הוא שונה ממני, אלא כי לפי מה שלמדתי בתורת ה' הוא לא כשר, קרי- הוא לא הולך בדרך הישרה שה' רוצה שבני האדם ועם ישראל בפרט, ואני בתוכם, נלך בה. (ואני לא מרחיק בטענה הזו דתיים, כי הם לא דתיים כמוני, אלא רק חילונים. ואני מסכים שיתכן שיש חילונים שמאד קרובים לדרך ה' (לאו דוקא קרובים לדת, פשוט אנשים ישרים, שלא הזדמן להם להפגש עם המאור שבתורה), ואין הכי נמי, תהיה באמת פחות בעיה לשמוע אותם, אבל צריך לבחון זאת בשבע עיניים שהם אכן אנשים כשרים.

כמו שכשמגיע אדם זר ממקום שאופיו לא ברור את לא תשמחי לתת לו לחנך את הילדים שלך לפני שתעמדי על אופיו שהוא בסדר, חשש שלא יהיה לך במי שחי בקבוצה שאת מכירה, עם חוקים ותרבות שאת מכירה ובסך הכל מסכימה איתה.)

אני עדיין לא מסכימה איתך.ארץישראל השלמה

אני עדיין לא מבינה- מאיפה אתה יודע שזמרים חילונים הם לא "כשרים"?

מה אתה אלוקים שאתה תחליט פה מי "כשר" ומי לא?

בכלל אני ממש לא אוהבת את הגישה הזאת שילדים יחליטו לי מי "כשר" ומי לא..

אני מסכים עם האמירה שאני לא אלוקים,אני77

ולכן אני לא אחליט מי כשר ומי לא.

זו גם הסיבה שאני מתנגד כמעט לכל ניסיון להחליט על אדם דתי שהוא לא כשר. אני לא אלוקים, ואני לא זה שיגיד מי "דתי" ומי לא. (למעט אולי מקרים חריגים במיוחד, וגם בהם אני אנסה לעשות זאת בשיא הזהירות והרגישות. מתוך התעמקות בסוגיה ובירור אמיתי, ועמדה של-אני לא יודע, אבל אני מנסה לברר ולראות לפי הכלים שיש לי)

אבל מצד שני, אם הייתי אלוקים-הייתי יכול להחליט שהם לא כשרים? אז יופי. כי הסיבה שאני מחליט שהם לא כשרים היא-שהם החליטו שההגדרות של אלוקים לכשר לא מעניינות אותם וזה כבר הופך אותם לחשודים כלא כשרים. (אמנם לא אלוקים זה שדחה אותם, אלא הם שדחו אותו, אבל זה מראה שהם מנותקים מההגדרות שלו לכשר, וממילא אין להם ההגנות הטבעיות שיש לי מלהכנס לדרך לא כשרה.)

כלומר-הם עצמם החליטו שהם לא מעוניינים להיות כשרים עבור אלוקים. אז אני מעמיד אותם בחזקת לא כשרים...

אוקי...ארץישראל השלמה

פשוט מאוד צרם לי איך שדיברת על אנשים..

(ואני לא חושבת שבתכלס הגיל כזה משנה בעניינים האלה)

.....ארץישראל השלמה

שכתבתי ילדים התכוונתי ל"טינייגר".. אני לא יודעת בן כמה אתה...

...ארץישראל השלמה

אבל זה עדיין לא אומר. גם אנשים לא יכולים ליקבוע..

ולא זה ממש לא מפריע לי אם שאלת..

באמת יש שירים של זמר חילונים- טובים!קופקליפטוס

יש שירים של זמרים חילונים שאפילו יותר טובים משירים של זמרים דתיים!

נ.ב. אני מדבר על חילונים! לא גויים!

פה הוא עובר על אחת משלושת העברותכהנא צדק!
וגם כאן הוא עובר על אחת משלושת העברות החמורות.~
בעקרון זה מותר ואין שום בעיהלשם שבו ואחלמה
יש כאלה שסוברים שלפי הקבלה זה משפיע באופן שלילי ויש כאלה שחולקים על כך ואומרים שאפילו לפי הקבלה אין בזה בעיה אלא אם שומעים ישירות את הזמר מהפה שלו ולא בהקלטה.
בכל מקרה אני מניח שאת לא מקובלת ולא נוהגת לפי הקבלה...

בכל מקרה יש כאלה שמרגישים שזה מרחיק אותם מהרגשות של קדושה ומקרב אותם לחול, ככה שתהיי קשובה לליבך אם זה לא גורם לך לתחושת ריחוק מה׳.
הבנתיפתח האוהל

שר' נחמן אומר שזה מרחיק את הגאולה הוא כנה את זה כך''מנגן לא כשר''

ולפעמיםה מנגינה משפיעה הרבה יותר מהמילים

אני שומעת גם זמרים חילונים שאני אוהבת ונחמד לי, אין בזה שוםמעריצה.

אין בזה שום בעיה

שוב, זה על פי הקבלה ובטח לא איסור הלכתילשם שבו ואחלמה
ויש סוברים שזה רק כששומעים אותן באופן ישיר ולא דרך מכשיר
שלום לא נולדתי
אין לי יותר מדי מה להוסיף כי כתבו פה תשובות מפורטות ומגוונות.
רק מהצד שלי-
אני מרגישה שמה שאני שומעת בהחלט משפיע על המצב רוח, על תחושת הקרבה לה', לתורה ועל רמה רוחנית. אז אני כן מסננת את השירים ויוצא לי הרבה פעמים למחוק שירים שכבר הורדתי בדיוק מהסיבה הזו.
אבל ההגדרה שלי לשיר כשר היא שונה ממה שכתבו פה. למשל, רוב השירים של עידן עמדי כשרים בעיני (למעט הדכאוניים..). כי הוא יהודי, והוא מחובר למסורת, השירים שלו אמיתיים ולא "תרבות מערבית".
מה נגיד לא יכנס אצלי- שירים לועזיים בוטים, טראנסים כמובן, מה שנקרא " פופ זול", שבד"כ המילים שטחיות, המנגינה מגעילה וכדומה.
יוצא שאני בעיקר מסננת לועזי. אבל עברי בד"כ אשמע אם המילים נקיות וזה לא בוטה.
את אומרת דברים יפים, אבל עידן עמדי בחר לחיות עם גויה..הכל תפוס...

ממש מלחיץ אותי לחשוב שאדם כזה, שכפי שכתבו יפה- ההגדרות של אלוקים לאדם כשר לא מעניינות אותו,שהוא יחנך ויעצב את הנפש של הילדים שלי? של עצמי?

לא הוא לא.לא נולדתי
את כנראה מתבלבלת עם עידן רייכל.
וכן, עידן רייכל אני שומעת פחות. בעיקר השירים האחרונים שהם ממש דכאוניים, מבאסים ומביאים לתחושה של עצלות ופאסיביות (אצלי- לא חייבים להסכים איתי )
תודה על ההארה והתיקון!הכל תפוס...

לדעתי יש בכך בעיהמרדכי
בס"ד

אני מצרף דברים שכתבתי על כך לפני כמה שנים (ואוךי באמת הגיע הזמן לשדרג אותם)
ממה אנחנו מושפעים?! - נוער וגיל ההתבגרות
זה פשוט בגידה אני לא מסוגל לשמוע שירים כאלה...ארי מש.

תחשיבי שיש משהו שונא של אבא שלך ממרא את פיו בכל מקום שאפשר ועוד בפומבי, וכל דבר שאבא שלך אומר הוא עושה הפוך,

האם היית יכולה לעמוד מול אבא שלך להביא בוקסה ולהדליק שירים שלו? וכמובן שירים בלי שום בעיה? בכנות היית עושה כזה דבר או לא?

זה פשוט לבגוד באבא שלך, וללכת להזדהות עם השונא שלו.

באותה מידה זה גם עם אלוקים, למרות שאלוקים הוא לא שונא אף אחד מישראל, אבל זה פשוט בגידה שהוא מעניק לנו כזה הרבה טוב חיים אוכל הכל ואנחנו אולכים ומזדהים עם אותו אחד שממרה את פיו.

יפה כתבתהודי בודי
רק צריך לדעת שהם לא עושים את זה ממקום של להכעיס או שנאה ח"ו (אני מדברת על זמרים חילוניים) ובהקשר של זה נראה לי עדיף לשמוע לועזי נקי, שאין להם קשר ליהדות ואין להם שיכות אלינו.. בניגוד לזמר חילוני.. אבל זה רק דעתי לא שמעתי מרב
אממ אני יודעת שהרב עובדיה אומר שאסורלא נשברים!

השאלה לפי איזה רב את הולכת

אפשר מקור?א"י זה קשה

הרב עובדיה היה שומע אום כולתוםליכא
קשה לי להאמין שאמר כך.
אני לא יודעת, אני שומעת בעיקר לועזית ושירים של זמרים חילוניםחופשיה לנפשי
ורובם בלי קללות/מילים גסות/משמעות בוטה(הלועזיים, השירים בעברית פחות), אני כן זוכרת פעם אחת שבדקתי משמעות של מילים ואז הפסקתי לשמוע אותו כי זה מאוד הפריע לי שהוא מלא בקללות.
לשמוע שיר של זמר חילונינער גבעות גאה

רבי נחמן כותב בליקוטי מוהרן בתורה ג' "הִנֵּה מִי שֶׁשּׁוֹמֵעַ נְגִינָה מִמְּנַגֵּן רָשָׁע
קָשֶׁה לוֹ לַעֲבוֹדַת הַבּוֹרֵא.
וּכְשֶׁשּׁוֹמֵעַ מִמְּנַגֵּן כָּשֵׁר וְהָגוּן, אֲזַי טוֹב לוֹ

כְּמוֹ שֶׁיִּתְבָּאֵר
כִּי הִנֵּה קוֹל הַנְּגִינָה נִמְשֶכֶת מִן הַצִּפֳּרִים
כִּדְאִיתָא בַּמִּדְרָשׁ .
מִפְּנֵי מָה מְצרָע טָהֳרָתוֹ תְּלוּיָה בִּשְׁתֵּי צִפֳּרִים חַיּוֹת טְהוֹרוֹת ?
יָבוֹא קַלַּנְיָא וִיכַפֵּר עַל קַלַּנְיָא.
כִּי נִלְקָה מֵחֲמַת קוֹלוֹ שֶׁדִּבֵּר לָשׁוֹן הָרָע.
נִמְצָא, מִי שֶׁהוּא כָּשֵׁר
נִמְשֶׁכֶת הַנְּגִינָה שֶׁלּוֹ מִן הַשְּׁתֵּי צִפֳּרִים חַיּוֹת טְהוֹרוֹת
שֶׁהַשְּׁתֵּי צִפֳּרִים הַנַּ"ל, יוֹנְקִים מֵאֲתַר דִּנְבִיאִים יַנְקִין
לְכָךְ נִקְרָא הַמְּנַגֵּן חַזָּן מִלְּשׁוֹן חָזוֹן, הַיְנוּ לְשׁוֹן נְבוּאָה
כִּי לוֹקֵחַ הַנְּגִינָה מֵאֲתַר דִּנְבִיאִים יַנְקִין
וּכְשֶׁהַמְּנַגֵּן הוּא רָשָׁע
אֲזַי הוּא לוֹקֵחַ הַנְּגִינָה שֶׁלּוֹ מִצִּפֳּרִים אֲחֵרוֹת שֶׁבִּקְּלִפָּה

תשובה של הרב דוד חי הכהן בנושא:קופקליפטוס

שאלה ששאלו את הרב דוד חי הכהן:
שאלה:
שלום,
יש לי שאלה בנוגע לשמיעת שירים.
האם מותר לשמוע שירים של זמרים שאינם שומרי תורה ומצוות?
כמו כן, ישנם זמרים שומרי תורה ומצוות ששרים שירי געגוע וכדו’

מה מותר לשמוע ומה לא?

אני לא רוצה "הפרעות" בעבודת ד’.
אך זה דורש מאמץ ומחיקת שירים שאני יודעת שלא ראויים
אך יש שירים שאני מתלבטת לגביהם.
כי הזמרים שומרי תורה ומצוות אך התוכן בספק.

תשובה:
מותר לשמוע ובתנאי שאין תוכן לא ראוי וגם סגנון השירה הוא עדין ולא פרוע. ואותו דבר גם ביחס לזמר דתי- שאם התוכן או הצורה לא ראויים אין לשמוע.
ומה שמוטל בספק כדאי לא לשמוע כי אם אינך שלימה בשמיעת שירים אלו זה יגרום הפרעה בשלוות הנפש.

יישר כוחכהנא צדק!
הרב לא אומר שאסור... תלוי מה השיר...קופקליפטוס

איזה קטע כתבנו אותו דברהאש שלי

כן ,יש בעיהכהנא צדק!
מילים שלא קשורות לדברי קדושה בכלל ומילים של זמר חילוני בפרט לא טוב לשמוע מכיוון שזה לא עושה שום דבר טוב לנשמה ולנפש (ולא חסרים שירי קדושה שירגיעו אותך).
לשמוע שירים מהפה של בן אדם לא כשר יש בזה בעיה, איניני יודע מה הרב אבינר אומר בנידון, אבל רבי נחמן כותב שאסור מכיוון שזה מקלקל את הנפש.
יש לא מעט חילונים שמתנהגים בצורה יותר מוסרית מהרבה דתיים!אהלן2

ויש גם גויים שמתנהגים יותר מוסרית מהיהודיםמרדכי
בס"ד

וכן, אם יש זמר דתי שהוא לא מוסרי, אז לא שומעים אותו. אבל זה לא מכשיר את החילוני.
אני פעם התווכחתי עם חבר שלי על זהזקוק לגאולה

אני לפני שנה התחלתי להוריד לאט לאט את כל המוזיקה החילונית שהיתה לי (גם של גויים), ולאט לאט מילאתי את הנגן בשירים יהודיים איכותיים.

החבר שלי התווכח שהמוזיקה שהוא שומע יותר איכותית וכו', והוא מקשיב למוזיקה ישנה (שנות ה80) שלא היתה גסה, והוא גם אמר שהוא לא מקשיב בכלל לשירה אלא רק לנגינה.

אני התווכחתי שכיוון שיש שפע עצום כ"כ (ואי אפשר להתכחש לזה) של מוזיקה יהודית עם נשמה וקדושה וכו', זה פשוט מיותר וקצת טיפשי לברוח אל התרבות של הגויים/חילונים. מילא לפני עשרים שנה, אך היום עם העושר (שאמנם אינו ברמה הלועזית אך הרמה איכותית) של המוזיקה השורשית זה פשוט חבל לשמוע מוזיקה של גויים. כעת במקום רק לשמוע שיר יפה תשמעו שיר מחזק ומטהר

אני בעצמי שמעתי נראה לי לפי ההקשר שזה סוג של רוח ההלכהyagel

מי שכתב משהו האישיות שלו נכנסת ומשפיעה.. לכן זה משפיע באופן הייתי אומר קצת סגולי. אם חשוב לך להינקות מכל וכל למצוא שירים אחרים(הרב קרליבך למשל.. ישי ריבו, חנן בן ארי, אברהם פריד, שולי רנד וכו')

מותררון צת

וגם שירים של גויים אין שום איסור הלכתי אבל כמו שאמרו עדיף להימנע כי זו היא שפת הנפש

המקור זה הרב אבינר....משה אבואב

סתם אבל צריך קצת לסמוך על רבנים בימינו ותמיד אפשר לבקש מהרב שיפנה אותך למקורות כי את/ה רוצה ללמוד את הסוגיה לעומק...

אם יש פה כזה הרבה חבר'ה בעד שירים טובים אז...ארי מש.

היה בשרשור השירים הגדול כזה הרבה שירים חילוניים {ביניהם גם שירי אהבה}

לא מבינה מה הבעיה...ילדה גי'נגי'ת

אתם יודעים שיש הרבה מקומות בתפילה(בעיקר בימים נוראים) שאת המנגינות שלהם לקחנו מהגויים בעקבות הגלות.

אז לשמוע שירים של חילונים? אל תעשו מזה סיפור!!!.

יש בעיה...שיח סוד
כי כאשר מישהו מלחין שיר הוא כאילו מכניס את הנשמה שלו בתוך השיר. וכשאנחנו שומעים שיר של גוי אנחנו כאילו מתחברים דרך השיר עם נשמה שלי גוי, ולהפך ששומעים ניגון מתחברים למחבר השיר שהוא צדיק. ושמיעה משפיעה מאוד על הנפש,שתדעו.משיר לא טוב ונגיד לא צנוע יכולים להגיע מחשבות מסויימות ואפילו מעשים וכד'. הניגון הוא קולמוס הנפש. לכן צריך לחשוב לאיזה נשמה רוצים להתחבר... אם לשמוע שירים חילוני ולהתחבר למחשבות מסויימות או להפך...
רבי נחמן כותב בליקוטי מוהר"ןהאש שלי

שמי ששומע מנגינה ממנגן רע (מבחינה רוחנית)זה משפיע על עבודת ה' הפרטית שלו ומי ששומע ממנגן טוב זה מקדם אותו בעבודת ה'.זה אומר שיש בעיה כלשהיא לשמוע שירים מזמר לאו דווקא דתי,אבל להלכה לפי מה שבדקתי מותר לשמוע שיר אם המילים טובות והמנגינה ממקור טוב אפילו בלעז

אני לא חושבת שיש בזה בעיהסבתא זקנה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך