לא באתי להשוות בין חילונים לרוצחים.
רק באתי לומר שאנחנו משתדלים להתרחק מדברים שליליים בין אם יהיו שליליים מאד-כדוגמת רוצחים בזדון שהשחיתו את נפשם לגמרי, ובין אם יהיו שליליים באופן חלקי.
גם מינוס מאה וגם מינוס מיליון הם שליליים. אבל כמו שאת לא אוהבת לאבד מיליון שקל, את לא אוהבת גם לאבד מאה שקל. אני צודק?
אין בעיה לשמוע שיר של זמר שלא נראה בדיוק כמוני. בתנאי שהוא אדם כשר.
אני מבטיח לך שיש הרבה מאוד דתיים שלא נראים כמוני, אפילו נראים הרבה מאוד רחוקים ממני ומאד שונים ממני ויש ביננו המון חילוקי דעות, ובכל זאת אני לא אתרחק מהם בגלל זה. אני לא מתרחק ממישהו כי הוא שונה ממני, אלא כי לפי מה שלמדתי בתורת ה' הוא לא כשר, קרי- הוא לא הולך בדרך הישרה שה' רוצה שבני האדם ועם ישראל בפרט, ואני בתוכם, נלך בה. (ואני לא מרחיק בטענה הזו דתיים, כי הם לא דתיים כמוני, אלא רק חילונים. ואני מסכים שיתכן שיש חילונים שמאד קרובים לדרך ה' (לאו דוקא קרובים לדת, פשוט אנשים ישרים, שלא הזדמן להם להפגש עם המאור שבתורה), ואין הכי נמי, תהיה באמת פחות בעיה לשמוע אותם, אבל צריך לבחון זאת בשבע עיניים שהם אכן אנשים כשרים.
כמו שכשמגיע אדם זר ממקום שאופיו לא ברור את לא תשמחי לתת לו לחנך את הילדים שלך לפני שתעמדי על אופיו שהוא בסדר, חשש שלא יהיה לך במי שחי בקבוצה שאת מכירה, עם חוקים ותרבות שאת מכירה ובסך הכל מסכימה איתה.)