אתמול בערב...פיצ הפצלש

עמדתי בטרמפיאדה  מחוץ לתחנה לבד 

אחרי שתי דקות של המתנה פתאום(לא ידעתי שיש שם מישהו) יוצאת מהתחנה איזה מישהי

והתחילה לשאול אותי כל מיני שאלות על הא ועל דא ואני משתדל לענות לה רק תשובות עינייניות, (ובראש שלי רצות מחשבות: אני דוס אני לא מדבר עם בנות, אני דוס אני לא מדבר עם בנות, אל תרבה שיחה עם האישה)

אחרי כמה דקות הגיע טרמפ ולקח אותה ואני נשארתי עם המחשבות...

כי היא דוקא מצאה חן בעיניי. ועכשיו אני מתלבט עם אולי היה נכון לזרום איתה ולפתח שיחה ולראות עם יצא מזה משהו. או שעשיתי בשכל ששתקתי וה' ישלח בדרך אחרת.

אנשים  יש לכם עצות למקרים כאלה?

אולי זאת הייתה כבר הדרך האחרת, מי יודע...תפוח יונתן

נראה לי שאין לך כ"כ אפשרות להשיג אותה..במהרה ייבנה
פשוט תשמח שעמדת בזה.. אשרייך שאתה לא מדבר עם בנות אלא רק על נושאים עייניניים
לעניות דעתילא נולדתי
אם זה לא היה רלוונטי מבחינתך היית באמת צריך לענות רק ענייני. כך עם כל אשה.
למעט אם מבחינתך זה יכול להיות רלוונטי, ואז דווקא "תלך על זה" יותר.
לא יודעת מה ההלכה אומרת אלא זה רק לפי תחושתי
^^^ כנ"ל... ויישר כח על צניעותך! ירבו כמותך!זהב שב"א

אולי היא פשוט פחדה ורצתה לדבר כדי לא לפחדחייזרה

בטרמפיאדה, בערב, לבד?

לא אומרת שאני פותחת בשיחה עם אנשים בטרמפיאדות- אבל גם אני בד"כ מדברת בטלפון. יכולה להבין אותה.

^^^לגמרי נכון!חלושששש
לא כל פנייה, דיבור, שאילת שאילה פירושו עניין בקשר גם אם זה בין דתיים..
אם היה חשוך/מאוחר/מפחיד יש מצב שגם אני הייתי מדברת עם מי שנמצא כדי להפיג את הדממה והשקט הלא נעים.
צודקת, על כל שיחה נדמיין שידוך???ארץ השוקולד
תופעת לוואי של המצאות בפורום הזה כנראה..חלושששש
לענ"דמעוף
אני חושב שיש הבדל גדול בין שיחה לבין התכתבות כזו. לא מרגיש שונה?
לא בטוח לאיזה כיוון...ארץ השוקולד
אבל האמירה היא שזה מוזר שכל שיחה בין בת לבן בגיל מסוים בא למטרות חתונה...

מה הוא יעשה באוטובוס עם נהגת, בעבודה, עם חברות של אשתו בעתיד?
זה לא כ"כ קשהמעוף
תראה אין לי ניסיון רציני בתחום, אבל להיות עיניני מכוון מטרה (כל שהיא, לאו דווקא חתונה אבל תועלתית ולא כצורת העברת זמן) ולא להרבות, כמובן שלא בצורה שיצטרכו רש"י ותוספות בשביל להבין אותך.
אל תרבהעוד סתם אחד
ואל תתפלא...
אם היא מצאה חן בעיניך, טעית...ארץ השוקולד
כפי שתפוח יונתן כתב, אולי זו הייתה הדרך האחרת...
אנחנו לא מבינים את דרכו של הקב"ה, תן צ'אנס למי שיכול להיות שליח או שליחה.

לגופם של דברים ביחס לצניעות, אני לא אוהב את הרעיון של דיבור עם נשים רק אם יש סיכוי לחתונה...
אבל מקבל שיש כאלה, אני רק אפנה לגמרא בבבא בתרא בדברי רבי יוחנן הבוכה על כך שפעם נער ונערה יכלו להסתובב יחד בשוק בלי לחטוא. כנראה שזה אומר שיש מצב אידילי בה רווקים ורווקות סתם נהנים יחד, אבל לא תמיד זה חכם.

אודות "אל תרבה" כתב הרב יצחק וייס זצ"ל (אב בית הדין של העדה החרדית לשעבר) בשו"ת מנחת יצחק (חלק ח סימן קכו) שמותר "כדרך ההמון" ואסור דיבורים המביאים לידי חיבה, אז בטוח אין עניין להחמיר יותר.
בשורה התחתונהמעוף
באופן כוללני תבחן אם אתה מסוגל באמת לקחת את זה לכיוון של חתונה ע"י החלפת מספרים וכ"ו( אם יש לך את הנכונות ואת האומץ) אם כן אז נראה לי תקין לדבר יותר באריכות כחלק מבירור. אבל באופן כללי אני לא חושב שזה בריא לדבר על דא והא עם סתם מישהי, אשריך שהתורה חשובה לך!
סתם בשביל ההבנה.היועץ
הרי אתה דן כאן לגבי אולי היא הזיווג שלך.. איך תוך שתי דקות שיחה היא כבר מצאה חן בעיניך ברמה שאולי היא הזיווג שלי?
אני הבנתי אחרת. הוא כתב שהיא בסך הכל מצאה חן בעיניו.תפוח יונתן

ואם במקרה היא הזיווג שלו (הוא לא מתיימר לדעת את זה, רק במקרה אם) אז ה' ישלח אותה בדרך אחרת.

עשית את הדבר הראוי והנכון!מכלליסטית

קודם כל אל תצטער על 'הזדמנות' שפספסתאמבא
פעלת בשכל ולרוב זה הדבר הנכון לעשות..

כמובן שלפעמים הבאות תחשוב אם זה שייך אז אולי כן כדאי לענות מעבר ל'ענייני'..
ואם לא, אז אשריך ונגישה היא לעמוד על שלך..
אני לא מבינה למה כולם פה אומרים לו שהוא עשה את הדבר הנכוןאהבה בתענוגים
במיוחד בפורום שבו הרוב מעודדים שנשים תתחלנה עם גברים.

•אם• היא התחילה איתך (וכן, זה נקרא התחלה גם אם היא לא מציעה לך לצאת איתה), קודם כל, היא עשתה את הדבר הלא נכון. והיא התייבשה בהתאם. מקווה שהיא תלמד להבא שלא מתחילים עם גברים.

אם קלטת שהיא התחילה איתך, והיא מצאה חן בעינך, ובגלל שאין להרבות שיחה עם האישה, לא זרמת עם זה, סליחה ממש ממש על מה שאני אומרת עכשיו. אבל ממש. אבל זאת האמת, אתה קצת חסיד שוטה. לא נורא, תמיד אפשר להתאזן

אם היא לא התחילה איתך, ולמרות זאת הבנת את זה ככה, זה אומר או שאתה גבר (כי גברים מפרשנים כמעט כל דבר בקטע כזה אז תתלהב בזה שאתה גבר לפחות) או שאתה דוס שלא קולט קומונריות מבני עקיבא שמדברות עם כל דבר שזז. סתם .

בכ"מ אשריך על זה שאתה לא מרבה שיחה עם האישה... מאחלת לך אישה צדיקה כמוך.
ועוד משהו, אני מקווה שאתה מבין שהדיון לא ממש רלוונטי. כלומר, הוא רלוונטי רק לגבי העתיד, ואין שום עניין להרגיש שפיספסת. זה כבר קרה. וכל מה שלא בידיים שלנו, זה רצון ה'.
חחח אהבתי את הפסקה השניה מהסוף...אמבא
אעלק כל דבר שזז...
כנ"ל רחפת..

אני אמרתי שהוא טועה...ארץ השוקולד
או שאותי כבר לא סופרים???
אותך אף פעם לא סופרים ענבל
כנראה שאתה שקוף ;)אהבה בתענוגים
אגב, לא התחברתי לזה "אני לא אוהב את הרעיון של דיבור עם נשים רק אם יש סיכוי לחתונה..."
למרות שאני חוטאת בזה די הרבה, זה ממש לא אידאלי. כן כדאי שכשאין מטרה להתחתן, הדיבורים יהיו אך ורק ענייניים.
ואני לא דוסית בכלל. מבטיחה. זה לא נובע מדוסיזם.
את פותחת תיבת פנדורה, היזהרי ענבל
גם אני, פשוט בדרך שונה...עוד סתם אחד
ממתי לא מתחילים עם גברים? תהתה ענבל בקול...ענבל
מאז ומעולם.אהבה בתענוגים
מממ עניין של גישות.ענבל
בס"ד

אישית אם מישהו היה מוצא חן בעיניי לא הייתי מחכה בשילוב ידיים שהוא יקלוט אותי.
אני מבינהאהבה בתענוגים
ואני חושבת שזו טעות באופן די נחרץ... אבל זכותך לחשוב אחרת כמובן...
אכן. סתם מסקרן אותי למה..ענבל
זו תורה שלמהאהבה בתענוגים
ואני לא טובה בלומר תורות שלמות על רגל אחת.

(סליחה אם לא אדון בזה, אין לי כח, אז אני רק אנסה להניח את זה בכמה משפטים)

בגדול, הקב"ה ברא את העולם באופן שבו ה•איש• ביקש אישה ולא להפך.
וכדי שמאבד יעריך את האבידה, צריך ש•הוא• •יחפש• אותה.

זה חסר מאוד, ואין לי ממש כח להרחיב, אבל ניסיתי בשבילך
מממ אוקיי.. תודה ענבל
הקב"ה ברא את העולםעוד סתם אחד
כך שכל מי שרוצה למצוא אהבה - יחפש אותה.

ואיך אני יודע? כי עובדה שזה קורה...

(אדם הראשון היה אנדרוגינוס לפי חז"ל, ולא גבר; והוא חיפש זוגיות בגלל שחצי בזוגיות עדיף על שלם בודד - כאשר זה נכון לגבי כל אחד מהחצאים)

סתם אומר, כדי להסביר מה חושבים החלוקים עלייך...
כולם מחפשיםאהבה בתענוגים
אבל החיפוש הוא בעל אופי שונה בין המינים.

וזה שקורים דברים אחרים, זה לא אומר שזה אידאלי.

ואני יודעת מה חושבים החלוקים עלי ;) ר
אבל תודה

יאללה 1 פרשתי לישון... לילה טוב...
ברצינות - לא הבנתי איך זה ענה ליעוד סתם אחד
אם אדם הראשון לא היה גבר, אז מאיפה את לומדת שהקב"ה ברא את העולם כך שהגבר הוא שצריך "לבקש" את האישה?
ובכלל - איפה כתוב שהוא "ביקש" אישה? ומאיפה את מסיקה שיש קשר בין זה לבין "להתחיל" עם מישהו/י?

(לצורך העניין אמירת חז"ל על חיזור אחר האבידה לא רלוונטית כאן, כי בתקופת חז"ל לא יצאו לדייטים, ובטח שלא "התחילו" עם בחורות. מדובר שם על דאגה שהחתונה תצא לפועל אחרי שכבר הוחלט על כל הצדדים להתחתן - אז הגבר צריך לעשות את המאמצים כדי שהעסק יתקתק).

אשמח להסבר. אפשר גם בבוקר

לילה אור
אנסה לענות לךאהבה בתענוגים
תוכ"ד הרבה דברים שאני עושה...

א. אני מודה שאני לא מכירה את הדעה הזאת בחז"ל.
ב. אני יותר נוטה ללמוד "הלכה למעשה" מפשוטו של מקרא. ומה שהבאת (בלי מקור ) רחוק מלהיות פשוטו (ולמרות שזאת אמת, היא עומדת בכבודה ובמקומה)
ג. אדם הראשון היה הגבר הראשון (וזה לא משנה מה הוא היה), כמו שחווה היתה האישה הראשונה.
ד. בבראשית ב כתוב שהוא קרא שמות לכל החיות, ומיד פסוק לאחר מכן מגיע כביכול נושא לא קשור, שהקב"ה הפיל עליו תרדמה וכו...
(ורש"י (שמבחינתי הוא פשוטו) מסביר שם שהוא ראה שלכל חיה וחיה יש בת זוג, ורק לו אין מישהי שתשלים אותו. משו כזה)
אני מסיקה מזה שהוא ביקש אישה, בלי קשר לרש"י.

[ואח"כ הוא אומר משהו די "מזעזע",
" זאת הפעם"- שהוא בא על כל חיה וחיה, עד שהוא בא על חווה והגיע לסיפוק שלו. משו כזה. שכשהיא "עצם מעצמי......." ]
(לא יודעת כמה אתה "סופר" את רש"י, אני כן )

הסתכל באורייתא וברא עלמא
גם אני מסתכלת שם, ולומדת מה הכי נכון.
תשובה לשאלה שלך "מאיפה את מסיקה את הקשר"...

עכשיו, למה לא כתוב את כל זה בפשט הכתוב באופן ברור?
כדי שיהיה לחלוקים עלי פתחון פה
וזה בסדר.
כנראה שזה לגיטימי גם אם לא אידאלי...

(וזה לא הדבר היחיד שיש לי לומר בנושא, פשוט כמו שאמרתי זו תורה שלמה, ואין לי זמן וכח להיכנס לזה בימים אלו)

שמחתי לנסות להסביר...
כנראה שלא אספיק היום לקרוא תגובות למקרה שתהינה...
כמה דבריםעוד סתם אחד

דבר ראשון, להגיד שאת לומדת הלכה מפשוטו של מקרא ואז לרמוז ש*אני* לא סופר את רש"י - לא הוגן. 

דבר שני - לטעון שזה פשט, אבל זה לא כתוב כמו שאת רוצה כדי שיהיה מקום אפילו לאפיקורסים כמוני לחלוק עלייך - זה בטח לא הוגן. 

דבר שלישי - בטח שאין זה הוגן כשאת אומרת בעצמך שאפילו את דבריו של רש"י את משלימה באופן שיתאימו לטענתך ("אני מסיקה מזה שהוא ביקש אישה, בלי קשר לרש"י"). 

דבר רביעי - כל זה טוב ויפה, אבל לא קשור ל'להתחיל' עם מישהי, אלא לחיפוש. וכפי שכבר הסכמת, כולם - כולל נשים - מחפשים את החצי השני. כך שאין כאן באמת הסבר לסוגייה הספציפית הנידונה כאן. לשאלתך - אני מכיר היטב את רש"י הזה, הוא אכן קרוב לפשוטו של מקרא, אבל כל זה איננו רלוונטי לסוגיה הספציפית הנידונה כאן (מלבד זאת, אני מקווה שאת לא טוענת שמותר לאדם בימינו לבוא על חיות עד שהוא מוצא את זיווגו, אפרופו 'פסיקת הלכה' מפשוטו של מקרא...). 

דבר חמישי - בראשית רבה פרשה ח: "אמר רבי ירמיה בן אלעזר: בשעה שברא הקב"ה את אדם הראשון, אנדרוגינוס בראו; הדא הוא דכתיב 'זכר ונקבה בראם'". מצאתי את זה באמצעות גוגל הנפלא, אני בטוח שגם את יודעת להשתמש בכלי הזה

חחחחחאהבה בתענוגים
לגבי הדבר הראשון שני שלישי, לא הבנת אותי. חחח

לא רמזתי שאתה לא סופר את רש"י, הלכתי כביכול על בטוח. ואמרתי "גם אם" כביכול.
(האמת הכרתי שני גושניקים, והם אמרו לי שהם לא מחוייבים לרש"י לעומת חז"ל שכלפיהם יש להם מחוייבות. לכן אמרתי את זה, באמת לא יודעת איפה אתה בעניין הזה)

גם לגבי האפיקורסות, ממש לא זו היתה הכוונה שלי.
להפך. זו דעה לגיטימית, גם אם לא אידאלעת. (מבחינתי)
(וזה היה גם בסוג של צחוק, אבל לא חשוב)

מה שאמרתי על דבריו של רש"י, התכוונתי שגם אם רש"י לא היה אומר את זה, הייתי מגיעה לאותה מסקנה.
כשלמדנו את זה בתיכון, המורה ביקשה להקשות על הפרק, וזה היה אחד הקושיות והתרוצים שלי. עוד בלי לקרוא את רש"י. ולזה התכוונתי

(אין לי זמן להיכנס לזה ביישוב הדעת, אבל מבחינתי זה קשור להתחלה. (וגם אם לא, יש לי מספיק "מקורות" אחרים ללמוד מהם את המסקנה).

וכשאני אומרת "הלכה למעשה", זה כל עוד זה לא סותר את ההלכה.
וכשמדובר בבראשית, תמיד זה יותר רעיונית מהלכתית. במיוחד בכל מה שקשור למה שקרה שם בגן עדן.
וה"הלכה למעשה" הוא השלכה של הרעיון ולא כפשוטו.
מה שאני כן מסיקה מזה שהוא ניסה את כל החיות, ואח"כ אמר "זאת הפעם", זה שיש ערך לחיפוש ועוד כמה דברים שלא ארחיב עליהם עכשיו...

ותודה על המקור
(יש לי מה לומר בעניין, אבל קודם אלמד אותו בעיון)
ביי בינתיים...
מכירה אביגיל אשת נבל?קמנו ונתעודד

לא אבל שמעתי שאהיא אמרה פעם לדוד "וזכרת את אמתך"קמנו ונתעודדאחרונה

הכל מהקב"ה! מה ששלך שלך ויגיע בזמן הכי מתאים... אל ייאוש!לב טהור:)

עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?אחרונה

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?אחרונה

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?אחרונה

הייתי בורחת...

בהצלחה!

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך