אשמח לעצה, חיזוק וכל דבראחיה רווח
קצת ארוך אבל בבקשה תקראו הכל

לפני כמה זמן התחלתי עם חבר התנדבות חדשה, והחבר'ה שהגיעו באמת יצרנו קבוצה (של בנים ובנות) באמת חזקה ויחסית מגובשת.
לאחר כמה זמן הצטרפו חברים אחרים מהשבט עהקבוצה קצת איבדה את הגיבוש שלה, הייתה הרגשה לחבר'ה הישנים שכאילו התבגרנו, סיימנו שלב בחיים עכשיו הבאים בתור.
והקבוצה נפרדה אבל עדיין אנחנו ממשיכים להתנדב ביחד, בקיצור נוצרו להם קשרים בין כל מיני בנים ובנות חדשים/חדשות/ישנים/ישנות, ונראלי שכאן הבעיה.....
החברים שלי, הם קצת מתלהבים משיחה עם בנות (למרות שאם תשאלו אותם, הם יכחישו ), בקיצור החופש הזה וזה עדיין ממשיך, הבנות נגשו אלי ושאלו כל מיני שאלות, לא בהכרח חשובות פשוט סתם ליצור שיח, ושאר החבר'ה מיד הגיעו (אין לי בעיה עם זה, בכלל) וגם דיברו, תוך כדי דיבור עשו דברים מוזרים בשביל למשוך את תשומת ליבן, כמו לקחת את התיק/פלאפון שלהן, לזרוק עליהן דשא ורגבי אדמה ואפילו מעשים ממש פזיזים כמו ''להוריד'' כמה בעיטות לחבר אחר שלהם! הזוי!
עכשיו, החברים ממש מעוניינים בשיחה כזו (כפי שכתבתי למעלה) והמון פעמים הם נשארים איתן ולוקח להם זמן עד שהם באים לשאר החבר'ה שרוצים ללכת, וזה פוגע ב"ביחד" שלנו.
יש עוד קבוצה בחבורה, של מתנגדים, שהם לא ממש רוצים שישבו עם הבנות וזה.... תמיד מקניטים את הבנות בצורה שאני חושב שזו לא דרך לדבר, במיוחד שאותן בנות אמרו לי שהן נפגעות מהדיבור הזה.
אני ברוך ה' למדתי ''להסתדר'' עם אותן בנות ולא.ממש מזיז לי כל העיניין הזה של בנים בנות ואנימלא מתרגש מזה בכלל!
בזמן האחרון, הם גם מנצלות קצת את החברים שלי, הם ממש תמימים וזה משגע אותי בקטע מטורף, כי הם כאילו ממש שפוטים שלהן.
אם יש לך רעיון איך לנסות ולהפסיק את המצב הזה או לפחות לפחית אותו כמה שניתן, תודה
מחילה.שאין לי איך לעזור.באמת בעייתי העניין.הכל מאת ה'
בכל מקרה,יש לך חשיבה מאוד בוגרת.
בטוח יענו פה תשובות טובות בהצלחה!
בני כמה החברים האלה?צמאה לך נפשי!!

לא ממש גדוליםאחיה רווח
זה תווך גילאים של 15-14
welcome לגיל ההתבגרותאיסי
מבין אותך וזה הכי לגיטימי בעולם ( לא סותר את זה שזה לא טוב.. ) זה יעבור וזה קורה לכולם
הרבה אנשים אמרו לי את זהאחיה רווח
אבל משום מה זה רק הולך ומחריף, לא ממש יוצא לדרך אחרת....
חשבת שזה קסם??איסי
אנחנו נגיד כמעט שנתיים בזה
לא קסםאחיה רווח
וואו! זה ממש המון זמן!
בא ותרגעאיסי
הכל בסדר (או שלא... ) אם יש לך עוד שאלות מוזמן לפרטי
אחיה.. אתה מכיר אותי ויודע מה הגישה שליyagel

אז יעוץ שלי, הבנים בנות הזה לא טוב ,ומבלבל מכיר תעסק. 

לתפוס אנשים לשיחות אישיות על זה שנסחפתם ולפרק את העסקמשה אבואב

מהר. כל ההתנדבות לא שווה את זה

לא, זה יותר קורה מחוץ לזמן ההתנדבות...אחיה רווח
וגם את זה ניסיתי, הם פשוט אומרים לי "עזוב אותי מהשטויות ש'ך, כל אחד והחיים שלו!"
דבר ראשון רוגעחוני המעגל פינות

לחץ לא יעזור

אין ספק שזו לא מציאות מושלמת

אבל היא [לצערינו] נורמלית לגמרי

דבר שני 

לא לתת לגיטימציה לחברויות!

[אם יש זוג אז שישמרו זאת לעצמם בלי לשתף את כולם ונאחל להם עוד ישמע...]

איך?

כל קונוטציה של חברות תקשר לשידוכין [ואז הם ילחצו ויברחו...]

דבר שלישי

כשמתפתחת שיחה 

[משל אצלי בשבט כיתה ג'! תנועת נוער אריאל ה' ישמור]

לא להתפלפל בסוגיות עמוקות

יש שתי שאלות ששואלים והכל מסתדר באורך פלא:

1. נניח אתם זוג, מה תעשו?

[אני מעריך שאם הוא בן הוא לא יענה נשתחנש עד השעות הקטנות של הלילה או כתף לעת משבר...

אם הוא יענה את זה תתיאש אין לך מה לעשות איתו...]

2. אם אתה רוצה שלאישתך לא יהיו חברויות קודמות

איך אתה מעיז לעשות את זה?

[בהנחה שהוא מתחיבס לך ואומר אנחנו נקים בית נאמן בישראל 

אכלת אותה תתחיל לחפור... ועל זה נאמר על טעויות משלמים...

דוגמא לחפירה: אם ההורים יגלו אין סיכוי שזה יתממש

אז פשוט תקבעו להפגש בשמינית/שיעור א/שיעור ב (תלוי סיטואציה...)

ואם הוא יאמר ברוב חוכמתו שמא יבוא אחר ויקחנה

אז תאמר לו ואז ב"ה תינצל מבחורה לא אמינה (דמיין שזה היה קורה תוך כדי הנישואין)

ועוד כהנה וכהנה]

מקווה שעזרתי בחפירות

ותמיד מוזמן לאישי

מזדההרותה תותה

טוב, אני יגיד לך ככה: אני ממש מבינה אותך כי זאת הסיטואציה שבה אני נמצאת כבר חצי שנה. מה שאני עושה זה אני פשוט באה למפגשים עם הבנים אבל אני לא מדברת איתם/ מתקשרת איתם/ יוצרת קשר וכדומה... אני באה אך ורק בשביל חברות שלי. ואני יושבת בצד ומדברת עם החברות שלי...

לדעתי אל תתיחס להתנהגות של החברים שלך הם פשוט מתרגשים שהם גילו משהו חדש. בעז"ה זה יעבור להם. (אשריך שאתה שולט בזה...)

בקשר לבנות אתה לא חייב לשבת ובאמת לדבר איתם שיחות נפש. אתה יכול לבוא להתנדבויות ולא להישאר לסוף... אתה לא חייב לאפאחד כלום....

בהצלחה!!

זהו שאצליאחיה רווח
זה פשוט מאוד
אני לא יושב עם הבנות (ולא שהשבט שלי יושב, רק מדברים בווצאפ לא יותר אבל לפעמים יש ילד שניים שיוצאים עם ילדה או יותר)
זה ממש נכון אבל אני לא חושבת שיש פיתרוןקטורת

מה כבר אפשר לעשות? אני חושבת על זה המון אחרי מפגש  שאני רואה התנהגות כזאת (ובלי להתחסד גם אני לפעמים קצת נגררת) אבל אני לא מוצאת שום דבר שיכול למנוע את "התופעה" הזאת.... אז

א. אי חושבת שזה שאתה רואה בכלל שיש בעיה וזה שאתה רוצה לתקן פה משהו זה כבר חצי מהפיתרון

ב. המליצו לי ללמוד ולהעמיק בנושא הזה (ספרי הלכה אמונה וכו) ואז עולה המודעות וזה משפיע...

בהצלחה ומי שיש לו רעיונות טובים יותר שיגיד 

הגעתי למצב כזה כבראחיה רווח
ובאמת הבנתי לפי מה שאמרו לי גגולים מנני ומה שהבנתי שזה עניין של זמן ושאינו פתיר בצורה רגילה.
באמת הלכתי ועיינתי בספרים העוסקים בנושא שאלתי אנדי חינוך ורבנים ועדין....
kl khaui tjhvyagel

לך לישוןyagel

זה מתסכלקטורת

הקטע הוא שהבנים אצלנו הם דוסים.... רותה תותה

הלוואי שאצלינו זה היה ככהאחיה רווח
רק בצד של הבנות
..קטורת

והכי מעצבן זה שיכולות להיות בנות שפציות על וחכמות וצדיקות וכו וכו אבל כשמגיעים בנים...אפאטי

👆👆👆אחיה רווחאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך