היי לכםגישיין
לפני שנה + היה לי קשר טוב מאוד עם בחור מסויים, ויחסית ארוך. היינו מאוהבים לגמרי, היתה כימיה נפלאה וכו', ובסוף זה לא התאים מבחינה שכלית בעיקר, ונפרדנו. כל זה קרה לפני שנה...
אחר כך היו כמה נסיונות שלו לסמס לי, ותמיד דחיתי את זה בטענה שאני לא בקשר עם אקסים, כי אני חפצה בהתקדמות של שני הצדדים.
לפני כמה זמן נודע לי שהוא התארס - לא שלחתי לו מזל טוב, למרות שפירגנתי ושמחתי לחלוטין, כי לא רציתי להרוס להם.
והיום קיבלתי הזמנה + הקדשה בדואר לחתונה שלו.

כמובן שאני לא מתכוונת להשתתף בשום אופן.

כל מי שסיפרתי לו על ההזמנה, התגובה הראשונה שלו היתה "חצוף!!". וגם אני לא התחברתי לרעיון, ואפשר לומר אפילו שקצת התעצבנתי. ביחוד כשהוא מכיר אותי...

ההתלבטות נעה בין האם לשלוח לו מזל טוב או לא.

אשת מקצוע מסויימת שסיפרתי לה בדרך אגב על הנושא, אמרה לי שהוא "חצוף" ושבלי קשר, הוא עוד לא התגבר עלי כנראה...
אני מכירה אותו, ויודעת שזה מורכב מתמימות וחוצפה גם יחד...
אני לא חושבת שיש סיבה שהוא לא יתגבר עלי, וגם לא חושבת שזה נכון.
אבל אם הוא עוד לא התגבר עלי כמו שהיא אומרת, אז אולי כדאי לוותר על זה בשביל ה"שלום בית" שלהם, ואם מה שהוא עשה נובע מחוצפה, אולי גם לא מגיע לו יחס, אבל בוא נגיד שזה לא שיקול מבחינתי.

אבל סיימנו יפה מאוד, ואני מחבבת אותו ביותר (בתור בן אדם), ואני בין חוששת ליודעת שיפגע מהתעלמות מוחלטת, אז אני שוקלת מה לעשות וכיצד.

ופה אני צריכה את עזרתכם;
- הבנתי יחסית את התגובה של ה"חצוף!!" וגם הזדהתי, אבל אשמח אם תוכלו להסביר לי מה כל כך חצוף בזה... והאם זה באמת כך.
- מה עשוי להיות הגורם של מישהו לשלוח הזמנה לאקסית רצינית?
-מה הייתם עושים במקומי וכיצד?

(כבר ניסחתי הודעה שעוד לא נשלחה אליו כי אני מחכה לתגובות שלכם)

תודה רבה...
לא מכיר את הדקויות בסיפוריוני
אבל נראה דווקא שבשבילו שליחת ההזמנה באה לומר שהתגבר עלייך.
יכול להיות שבשבילו, עצם שליחת ההזמנה זה היה אקט סמלי לומר לעצמו שהוא לא שם ושהוא שלם במקום שבו או נמצא.
ויש בזה קצת חוצפה, כי בשביל לסגור את החשבון הזה עם עצמו הוא בעצם פונה אלייך ואומר שהתקדם בחייו
אז הפנייה אלייך יכולה להתפרש כחצופה.
אבל נראה לי שזאת דרך הגיונית, כי זה לא שהוא התגבר על חלק לא יגוע מהעבר שלו, הוא התגבר עלייך! ואת כנראה חלק מהתהליך הזה..

קיצר, אל תקחי קשה..
הוא מתחתן, המשיך הלאה בחייו, את גם כן..
אין סיבה שתחזירי לו מזל טוב וגם אין סיבה שתעשי מזה עניין, את רק רקע בסיפור שלו. בשבילו- את העבר. הסיפור הזה נסגר.

את מצד שני, נשמע שהתגברת עליו מזמן רק שהקפיץ אותך ההזמנה הזאת והחוצפה שלו. עזבי, הוא עבר...
הנה מה שאת חפשה, שני הצדדים התקדמו
למה שיחשוב עלי בכלל בשלב כזה של החיים שלו?גישיין
וככאלה שהיה להם קשר טוב, אני דווקא במקומו לא הייתי רוצה להכאיב לו כשאני לא יודעת באיזה שלב הוא.
אולי הוא מכיר אותי ויודע שאשמח ואפרגן, ובכל זאת, זה מעשה חסר טאקט בעיניי.
אני לא מתעסקת בו, אני רק רוצה לעשות את הדבר הנכון בסיטואציה הנתונה
תודה על התגובה...
לא הבנתי מה שאתה אומר...אביול

למה זה שהוא שלח לה הזמנה זה אומר שהוא התגבר עליה?

זה נראה באופן פשוט הפוך- שהוא עדיין לא התגבר עליה והוא עדיין חושב עליה- משהו ממש ממש נוראי בהתחשב בעובדה שהוא מתחתן עוד מעט!!!

כי זה המסמר האחרון בארון קבורה של העבר שלויוני
לפני שהוא עושה צעד משמעותי בעתיד שלו. סה טו.

כיאליפלא

אם הוא לא היה אז זה היה משהו מרתיע ולא שייך בעליל שהיא תהיה באירוע הענק הזה. אבל כשהכל רגוע לו בפנים בלי שמירה של דברים בלב אז זה הכי יפה שיש. כן. הוא הכיר אחלה בן אדם שהיה לו חלק בחיים אז שלח הזמנה. לדעתי הוא גם לא באמת מצפה שהיא תגיע. זה רק סמליות כזאת... 

דווקא יפה מאוד.

יפה ונשמע מציאותי ביותראליפלא

אני מבין ש"נפרדתם כידידים"...בחור כארזים
למרות שבסופו של דבר נפרדתם הייתם מאוד קרובים. אולי בגלל שנפרדתם בצורה יפה הוא עדיין רואה בך חברה קרובה, שהוא רוצה שתשמח בשמחתו.
זה לא נראה לי ראוי, אבל אני גם לא מכיר מקרוב את טיב הקשר ביניכם.
למה זה לא נראה לך ראוי?גישיין
אשמח להבין אם תוכל... לא בשביל לשפוט אותו חלילה, אלא בכדי להבין למה זה לא מרגיש לי ראוי בעיניי.
לא בדיוק מתחבר לרעיון שלגבר יהיו ידידיות, ועוד עם היסטוריהבחור כארזים

צריך להביןתפוח יונתן

שיש תרבויות מגוונות והתנהלויות שונות בתחום הזה אצל דתיים.

אני שמעתי על מקרים שהחתן הזמין את האקסית שלו לחתונה, והיא באה בכיף לרקוד עם הכלה.

אפשר להבין בכל מיני דרכים את ההזמנה שלו:

הוא רוצה להוריד את רמת המתח בינו לבינך, ע"י ביטול הרושם הדרמטי של עובדת היותכם זוג ופרידתכם בעבר.

הוא רוצה לשלוח לך מסר שאת חשובה לו בתור ידידה והוא מכבד אותך (כן, יש חברות במגזר הדתי לאומי שמקיים את המוסד הזה של ידידות, אני רק מציין עובדה, אפשר כמובן להתנגד לצורת יחסים כזאת).

הוא מנסה להגיד לך שהוא התגבר על הקשר שהיה לכם ומעודד אותך לרמוז לו שגם את התגברת.

אם את חוששת לשלום בית שלו אולי עדיף דוקא כן לשלוח לו מזל טוב. כי אם לא, זה יכול להתפרש אצלו שאת עדיין מעוניינת בו. הרי בכל מקרה, זה שהוא שלח לך הזמנה, ברור שהוא מצפה לקבל ממך את המזל טוב הזה.

אולי אפשר להתייחס ליחס שלו כחצוף (אני אישית לא הבנתי בדיוק למה), אבל גם בהתעלמות ממנו יש פן לא מנומס. אני הייתי במקומך לוקח את זה בקלילות כמוהו וכותב לו משהו בסגנון "לצערי לא אוכל להגיע, אבל שיהיה במזל!"

אין בנינו מתחגישיין
ואין בנינו שום סוג של קשר - בכוונה. והוא יודע שאני נגד ה"מוסד הזה של ידידות" בתכלית. דיברנו על זה כמה וכמה פעמים.
שוב, מדוע חשוב לו להגיד לי שהוא התגבר (אגו?) ומדוע חשוב לו לדעת את מצבי? מה אני מעניינת אותו...

יש אמת בדבריך, ומנגד, החשש נובע מכך ששיח אפילו קטנטן איתו, במידה שהוא לא התגבר עלי כמו שחלק מהסובבים שלי טוענים - הוא שבמקום להתמקד בארוסתו היקרה, הוא יחשוב על האקסית. וגם אם זה רק לכמה דקות, זה חבל (לי) מאוד בשבילם...

אתה חושב שיש סיכוי שהוא חשב שאשקול אם להשתתף?
אני לא בטוח שזה חשוב איך הוא ציפה שתגיבי.תפוח יונתן

מה שחשוב זה מה את רוצה לעשות במנותק ממה שהוא מנחש שיקרה.

אני לא יודעת אם להתייחס בכלל לזה שאניגישיין
לא אשתתף... לכן שאלתי.
אם הוא שלח לך הזמנה, אז...תפוח יונתן

כנראה שכן

לפי דעתי לא לשלוח הודעההשמחה שבלב
פשוט לנתק קשר ולא לחשוב על השתתפות בחתונה וגם לא שליחת הודעה. כך הוא ישכח מימך וגם זה יראה לו שאת לא מעונינת יותר בקשר.
אני אומרת את זה כי כך נראה לי שנכון לעשות וגם בגלל שאת אומרת שהוא יודע שאין את המושג הזה של ידידות מבחינתך
ממש הזוי...בהשתדלותי
לא מצליחה להבין מה גרם לו לעשות את זה.
אולי חוסר טאקט משןוע.
אולי בשביל להראות לך שהוא "הסתדר".
(זה לא נעים לקבל סירוב כמה פעמים אז זו יכולה להיות דרך להראות- הנה מצאתי משהי שכן רוצה אותי.. הסתדרתי גם בלעדייך. משהו כזה..)
אם זו הסיבה אז הוא אכן חצוף..

לדעתי על תגיבי פשוט. שימשיך בחייו, לא נראה לי נכון שיהיה בניכם שוב איזה קשר (גם של סמס).
הוא עשה טעות בכך ששלח לך הזמנה אבל את לא צריכה להמשיך את הטעות הזו..
בכל אופן זה מה שאני הייתי עושה.
אולי בשביל להראות לעצמו שהסתדריוני
למה דווקא לשלוח לה? כי היא זאת שהוא התגבר עליה.

אגב, בהרבה שיטות טיפוליות זה חלק מתהליך הטיפול.
כשמישהו רוצה להתגבר על משהו מהעבר שלו, ברגע שהוא מספיק חזק וכו', בשביל לדפוק את המסמר האחרון בעבר הזה שעליו הוא התגבר, הוא צריך ללכת ולעמוד מולו ולהראות לעבר שהוא באמת עבר.

אני לא הייתי עושה כזה דבר אבל אני יכול להבין שבשביל להיות שלם עם עצמו הוא הזדקף בחוצפה מול העבר שלו, הראה לו שהוא עבר והמשיך הלאה, שלם, לחתונה שלו ולהמשך חייו...

אבל את לא צריכה להיפגע מזה ולקחת את זה קשה, גם בשבילך זה כבר עבר
ואל תקשיבי למי שמנסה ללבות אותך
יכול להיות שזה מעשה חצוף, אבל תזרמי ותשקיעי בעתיד שלך. העבר אין...
גם אם הכל כחלק מתהליךבהשתדלותי
התגברות עם עצמו, זה לא נכון שישלח לה. אין סיבה לערב אותה בתהליכים שהוא עובר עם עצמו.

ככה אני מצליחה לפרש את זה.
אם כי, קראתי פה בשאר התגובות שאולי הנורמות שהוא מכיר הן שונות ולכן הוא הזמין אותה. (אבל הוא יודע שהיא נגד ידידות אז זה עדיין מוזר..)

בכל מקרה, בוודאי שלא באתי ללבות אף אחד. גם אם זה חוסר טאקט או אנערף זה עניין שלו וחבל לכעוס או להיפגע בלאו הכי.
הרבה סביביגישיין
הגיבו כמוך בדיוק
לא כזה הבנתי את הקטע של החוצפההשאלה.
סיימתם יפה, כידידים (?) אז מה הבעיה להזמין לחתונה, אתם אנשים לא...
ברוח חודש אלול, חסרה לי תגובה אחרתFrusciante

הנחת היסוד שלך היא שהוא או חוצפן או תמים חסר טאקט.

בכל מצב מהנחת היסוד שלך, הוא יוצא שלילי - או שהוא לא התגבר עליך או שהוא מנותק מהמציאות, או שהוא רשע (עשה את זה כדי להכאיב לך)

מה עם להשאיר אופציה לכך שאולי הוא התגבר עליך + חשב לעומק על הנושא (לא נעשה בגלל איזה תמימות או ניתוק מהמציאות) + נשארה לו סימפתיה לגיטימית לגמרי כלפי בחורה שהוא פעם מאד אהב?

יש מקום לדון כמה שיותר לכף זכות, וכדאי מאד שזה יהיה תוך כדי התייעצות דווקא עם בורא עולם (ולא רק אם בני אדם). לדעתי רק לאחר מכן, כדאי להגיב, והתגובה תהיה טובה לכולם

זה מעשה חסר טאקטגישיין
לא משנה איך אתה מסתכל על זה.
גם אם הוא לא התכוון לזה - מתוקף היותו תמים. ואני מכירה אותו ויודעת שהוא תמים, ותנחש, זה אחד הדברים שאהבתי בו. אתה זה שמפרש את זה כדבר שלילי

יכול מאוד להיות שהיתה לו כוונה להודות לי, והוא גם ציין את זה בהקדשה, אבל בגלל אוסף הנתונים, זה לא לגמרי אידאי, כמו שאתה מנסה לצייר את זה.

לדון לכף זכות, זה לא אומר שצריך להוציא את הכל קדוש וטהור.
זה, גם כשלא הכל קדוש וטהור, בסוף הוא יוצא זכאי...

והוא יוצא זכאי, ולא בו עסקינן, אלא במה שאני צריכה לעשות מול זה. ובשביל לדעת מה צריך לעשות, לא צריך לטהר, צריך להבין את האמת. אח"כ זמן הטהורים..
תודה בכל אופן...
לא בהכרח חסר טאקטFrusciante

האם אין אקסים שהוזמנו לחתונה?

זה כמובן לא נפוץ, בטח לא בקרב הציבור הדתי לאומי, אבל יש.

אני כמובן לא יודע מה עומד מאחורי הפנייה שלו. יכול להיות שהוא באמת חצוף, יכול להיות שהוא לא התגבר ויכול להיות שזה דווקא הכי לגיטימי בעולם.

אני רק מציע לך באיזה משקפיים להסתכל על הניסיון שלו(תתפללי הרבה לה' ותראי איזו ראייה תנצח),

התגובה שלך תהיה בהתאם להסתכלות.

אינסוף תפילה והמון הצלחה!

הכל בסדרגישיין
גם אם זה חסר טאקט, תמים וחצוף, אני בכלל לא כועסת עליו ואין לי שום מטרה לכעוס עליו... עברתי הרבה דברים מאז. והקשר הטוב שהיה בנינו, והאופי המיוחד והמקסים שלו - מנצח כל חוסר טאקט וחוצפה, גם אם היא קיימת. אתה יכול להיות רגוע בהקשר הזה

גם התגובה שניסחתי, מאוד חיובית ומפרגנת. אני רק תוהה אם זה כדאי, כי אם יש לו צורך להוכיח לי שהוא התגבר עלי, אולי הוא לא באמת התגבר עלי (אחרת, הוא לא היה סופר אותי), ואולי עדיף שיפגע מהתעלמות, ושגם אם יש אחוז קטן שזה יקרה, שלא אפגע להם אפילו לא במעט בקשר...
וזה בהכרח חסר טאקטגישיין
בהתחשב בעובדה שהוא לא מכיר את מצבי, ויתכן שיכאב לי מאוד... רק יתכן.
אנחנו נפגשנו בשביל מטרה מאוד מסויימת, וברור שלא שייך שאבוא ואראה אותו עם מישהי אחרת מתחת לחופה, גם אם שנינו נפרדנו בהשלמה שכלית מלאה.
מעבר לזה, שקרו מקרים של חתנים שראו את האקסיות בקהל, ו...
בקיצור, שוב, לו בו עסקינן... אז אם יש למישהו מחשבה כלשהי להזמין אקסית, שיחשוב יותר מפעמיים.
להבנתי בתחוםמעוף
אני חושב שזו לא חוצפה רק שלמרות הכל הוא איפה שהוא מחבב אותך ורואה את עצמו כידיד ובתור שכזה הוא עדיין ירצה לדאוג לך לשמוע עלייך מה מצבך וכ"ו ולהזמין אותך לחתונה שלו. זה לא שולל את העובדה שהוא השלים עם זה שלא יהיה לו עוד קשר רציני אתך, בכל מקרה אני חושב שלא כדאי אפילו להגיב, לטובתו, שזה לא יציף אותו בזיכרונות כלפייך, בזמן שהוא מאורס.
עדכון -גישיין
בסוף החלטתי לשלוח לו, למרות שהרוב אמרו לי לא להתייחס.
התנצלתי על הפניה ופירגנתי וברכתי אותו בכל לב.
ואפילו הוספתי משפט שאולי היה קצת שנוי במחלוקת בעיני חברות שלי - "תמסור לה בשמי שהיא זכתה בבחור זהב"
אני חושבת שהוא הבין את הצד שלי באופן מדוייק.

שמחה שעשיתי את זה, וחושבת שפעלתי נכון. ומסתבר שהוא אכן בחור זהב + כמו שתמיד ידעתי, וגם הפעם לא טעיתי.
הוא הגיב והודה לי על התקופה איתו ביחד, וסיפר שהקשר בנינו עזר לו מאוד בקשר הנוכחי וכו'.

אדם טוב, תמיד נשאר טוב. גם אם יש לו צדדים של אגו

מאחלת לכולן בחור טוב לב, מקסים וכנה כמותו ושיתאים להן גם מבחינה שכלית וגם לי כמובן לא יזיק להתברך באחד כזה.

בקיצור, תקשיבו לבטן שלכם, ותהיו סלחנים, ויהיה לכם הרבה טוב

תודה על התגובות...
יישר כוחך!Frusciante

כמה טוב לסיים ככה. 

עם חיוך בשני הצדדים!

עם ההחלטה שלך, זה לא יכול היה להיגמר אחרת

בהשתדלותי
(לימד אותי שיעור קטן השירשור הזה.. תודה)
אפשר לשאול מה?כמעין הנובע
זה מזכיר ליבהשתדלותי
שיש עוד סגנונות ונורמות של התנהלות ביחסי היא - הוא. שבמקום אחר הוא היה יכול לצאת ג׳נטלמן מהסיפור..
והשיעור מפה, לא לשפוט לשלילה מהר מידי. אנשים טובים סה"כ (:

(לא אומר שאני בעד זה בכלל..)
"משפט שאולי היה קצת שנוי במחלוקת בעיני חברות שלי" מוטיבציהאחרונה

ושמחה שיצא טוב, ב"ה.

סליחה למרות שבדרכ אתם אוהבים להיכנס בבחור בצדהפי
לא הבנתי למה הוא חצוף?!
שניכם בחרתם לסיים את זה.. מעולה.
הוא שלח לך הודעות ז"א אולי ניסה לתת לזה צאנס.. סבבה נחמד מצידו.. את לא ענית.
שלח לך הזמנה לחתונה אולי כי הקשר שלכם היה קרוב וארוך
איזה סיבה יש לך לכעוס עליו ?! אם לא נעים לך להיות בחתונה תמסרי מזל טוב ותבקשי סליחה
^^^^^^^ (באופן מפתיע אני מסכימה איתך )ענבל
בס"ד

ברור לי מאוד שלפחות לאקס אחד שלי אני אשלח הזמנה כי הוא היה חלק מאוד משמעותי מחיי ובחתונה שלי אני רוצה את האנשים שהשפיעו עלי.
אצלי כמובן זה אחרי שוידאתי איתו בפרידה כבר שזה בסדר
אבל לאקסים אחרים שלי לא אשלח כי אני באמת יודעת מה דעתם על העניין.

בכל מקרה, עניין של אופי בעיניי ואת לא חייבת לקבל. רק מראה כמה לא התאמתם כנראה...
חח ♥הפי
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?אחרונה

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?אחרונה

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?אחרונה

הייתי בורחת...

בהצלחה!

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך