בס''ד
צהריים טובים,
ילד בן 4 וילדה כמעט בת שנתיים ב''ה. כל בוקר לפני היציאה למסגרת הם אוכלים פרוסה ולפעמים גם פרי/ירק. לפני היציאה מהבית, מצחצחים שיניים. הם אוכלים ארוחת בוקר נוספת במסגרות סביב 9:00-10:00.
לאחרונה עולה בי המחשבה להחליף את ארוחת הבוקר בבית עם ארוחת בוקר בדרך לגנים. הדרך קצת ארוכה כך שאמור להיות להם מספיק זמן לאכול. זה יאפשר לי להביא אותם יותר מוקדם ולהתחיל את היום שלי יותר מוקדם. אולי בעתיד זה גם יעזור לי לקבל החלטות יותר משמעותיות כגון לאסוף אותם יותר מוקדם מהמסגרות (אם יום העבודה שלי יתחיל יותר בכיוון 8:00 [ולא באיזור 9:00 כפי שזה המצב היום] אז גם אוכל אולי לסיים אותו יותר מוקדם). אבל הם יפסידו את צחצוח השיניים וישאר רק הצחצוח של הלילה. מה אתם אומרים?
א. בהנחה שאוכלים מחוץ לבית את הארוחה הראשונה - האם שווה בכל זאת לצחצח שיניים בבוקר בגילאים האלה? שואלת מבחינת בריאות השיניים.
ב. עד כמה זה נראה לכם חשוב לאכול בבית דווקא ולא בדרך? בתפיסה שלי זה הרבה יותר 'בריא' לשבת כמו בן אדם ולאכול מסביב לשולחן. אבל עד כמה לדעתכם זה צריך להיות שיקול? הקטנה תוכל לאכול בעגלה והגדול בעמידה על טרמפיסט (פחות אידיאלי).
ג. עד כמה זה נראה לכם נורא שהם יפסידו את צחצוח השיניים הנ''ל? זה אומר שישאר צחצוח שיניים משמעותי אחד בלבד - לפני שאולכים לישון...
זה אולי לא הנושא המשמעותי ביותר שרץ בפורום כעת אבל הבדל קטן בסדר יומי יכול אולי לחולל הרבה דברים טובים. אשמח לתגובות ולתובנות שלכם
! תודה רבה!
)