חיושה יקרה, נשואים (לא הכי אמפתיים בעולם, יש לציין) יקרים,
יש שוני גדול בניסיונות ברווקות וכאלו שבנישואין.
לא מתלוננת חלילה ובכלל כל מה שאכתוב כאן ממש לא בא להיות כפויית טובה כלפי שמיא, אני מודה לה' על כל דקה החיים שלי הם מתנה אחת גדולה.
אבל, ובתור רווקה שכל חברותיה נשואות, לקרוא את המילים שלך בהודעת הפתיחה.. איך נאמר- כאב.
אמרו חז"ל, "כל השרוי בלא אשה – שרוי בלא שמחה, בלא ברכה, בלא טובה, בלא שלום, ובלא תורה, ובלא חומה. ולא נקרא "אדם" כלל, שנאמר: "זכר ונקבה בראם, ויקרא את שמם אדם""
אין מה להוסיף על המשפט הזה. הוא מכסה כל כך הרבה ממה שאני מרגישה.
את הרצון הגדול הזה לצאת לעולם ולבנות את החיים שלי- אבל את אי היכולת לעשות זאת לבד. בלי תמיכה, בן זוג, משפחה.
את הרצון הגדול כל כך לדבוק בה' ית' אבל את אי היכולת, את ההרגשה שאני חצי נשמה. את ההרגשה שחלק עצום מסודות התורה בכלל לא נחשף בפני, מבחינה רוחנית, וגם מעשית.
את הדמעות שמלוות את חיי הרווקות. ומנגד את הרצון הכל כך גדול לדמוע דמעות של התרגשות. מבינה את דברייך שלא רק של התרגשות, יש לי הורים. יש לי חברות נפש נשואות. אבל גם של התרגשות. גם.
את החשק הגדול להוציא לפועל את המהות שלי. של הרחם שלי. את הטבע של היותי אישה שבקושי זכיתי להיחשף אל סודותיו עדיין. את הכאב שלי בכל הגוף מן הרצון להיות כבר אמא.
והכואב מכל, "שרוי בלא חומה.. "
להיות חשופה ,בלי מטפחת וטבעת, למבטים ברחוב.
חשופה, באתרי הכרויות לכל מיני משפטים, מותרת לכל העולם.
חשופה ליצר, אי אפשר שלא להזכיר, ששרוי אף הוא בלא חומה גם אם רק בגדר מחשבה.
חשופה. לכל משפטי או מבטיי ה"בקרוב אצלך" ה"איך אף אחד עוד לא חטף אותה". חשופה.
חשופה לחיים האלה, לעולם הזה. בלי הגנה של בית. רגשית- מקום בלב של אדם האוהב אותי ורק אותי. וגם פיזית- קורת גג, מקום משלי, בעולם הגדול.
חשופה לייאוש. לבדידות. לאכזבות.
אנחנו מתקיימים על אהבה. זה אנרגיית החיים של בני האדם. ככה ה' ברא אותנו.
רוב רובן הגדול של חברותיי נשואות (אני בת 23, ב"ה לרובן יש כבר ילד)
כן. יש לי חברה שאני יודעת שהיא רבה עם בעלה . והרבה.
וכן, מכירה בחורה מקסימה שהילד שלה נולד עם ריאה אחת לא מפותחת.
וזוג שחוו מוות בעריסה.
ויש לי בת דודה שהיתה לה לידה קשה ביותר שהתפתחה לניתוח מורכב.
ואחרת שעברה הפלה.
וחברה שממש לא מסתדרת עם חמותה.
וחברה שלא מצליחה ללדת כבר כמה שנים.
וזוג שהתגלתה מחלת נפש אצל הכלה אחרי החתונה.
אני יכולה להמשיך.
מכירה את העולם על כל מורכבויותיו, ומתפללת שה' לא יביאנו לידי ניסיון ולא לידי ביזיון.
תראי איזו רשימה.
ועדיין, כל אלו יסכימו איתי ש-
אין
מה
להשוות.
"השרוי בלא אישה.. לא נקרא אדם כלל".
נ.ב- ואני מבינה שכוונתך המודעת היתה להיטיב- נקודה למחשבה בשבילך. אם את מרגישה שקשה לך ,בחייך, עד כדי כך שבחרת להגיע לכאן, למדבר הרווקים ולהטיח בפנינו, הכואבים, את כאבייך- אולי כדאי שתלכי לייעוץ. באמת באמת . ברכה והצלחה אחות!
פעם ראשונה שאני כותבת כאן. השירשור נפל על תקופה לא קלה וטוב לפרוק קצת...