איך אני אמור להתמודד עם כך שיש לי אח שאינו מקפיד על קלהא-ל-ו-ל

כבחמורה?

אז ככה- אני בחור דוס (לפחות משתדל...), ויש לי אח תאום שפחות מקפיד על כל המצוות.

לדוגמא: לא אומר פסוקי דזמרא כל בוקר.

כשהוא לא בישיבה הוא לא מתפלל במניין.

מדבר עם בנות.

ועושה המון דברים לא לרוח ההלכה ולא מקיים הרבה מצוות.

ידוע שאם תוקפים, אז הוא יהיה עוד יותר קיצוני אבל אני לא מסוגל לראות כל מיני דברים שהוא עושה וכ"כ הרבה פעמים אנחנו מתווכחים. (כמובן שאני מנצח מכיוון שהמקורות שלי הם התורה, ושלא זה להתפלמס...)

וקבוע לאחר הוויכוחים אני מרגיש לא בסדר משום שאני יודע שזה לא משפיע עליו ולא מקרב ביננו.

אולי יש לכם עצות איך אני אמור לאכול את המצב השה? איך להתמודד? וכו1 תודה רבה.

הקב"ה מקבל אותו באהבהתפוחית
אז למה שאתה לא?
זה שזה מפריע לופתח האוהל
זה לא אומר שהוא לא מקבל אותו, אתה מתכון איך להשפיע עליו? שאלה קשה אולי תדבר אל ליבו ברוגע אבל בשום אופן לא לתקוף גם אם זה מאוד מפריע אחרת זה יכל להיות יותר גרוע!!
הקב"ה מקבל אותו באהבה אחרי שישוב בתשובהי.

ה' מקבל-שמחה-
אותנו...אנחנו הבנים שלו ה' תמיד אוהב אותנו! לא מקבל את כל המעשים אבל אותנו ה' תמיד אוהבמחכה לנו ומקבל בזרועות פתוחות.
לדעתי האישית
(( ה, בהנחה שאתם בתיכון, אתה חייב להבין שהגיל הזה שכולנוכי אין פיסבוק

נמצאים בוא משפיע.

אנחנו מחפשים את הדרך שלנו בחיים וגם הוא.

יכול להיות שאתה מצאת את שלך והכל אחלה אבל אח שלך עדין לא, ויכול מאוד להיות שהדרך שלך בחיים שונה משלו, גם הדרך בעבודת ה.

תן לו למצוא את דרכו, תהיה שם כשצריך אבל  לא בכפיה.

ותזכור שזה ממש שיא הטבעי...

ואל תיקח את זה בתור קשה, זה פשוט חלק מתהליך מצוין ב"ה

בהצלחה(אשריך שאתה מקפיד, בהצלחה)

אהמ...קשה זה טוב :-)
חושבת שלא להעיר לו, אני תאומה וכל אחד שונה..
לתת לו למצוא את דרכו גם אם מצדך זה קשה
אם יש שאלות בכיף
זה תלוי גם בני כמה אתם??? אבל באופן כללי...ארי מש.

לאהוב לאהוב ועוד פעם לאהוב. 

לרוב זה דבר שחולף עם הגיל... מניסיון...ארי מש.

פשוט לאהוב אותו איך שהוא והכל ישתנה לבד...ארי מש.

אל תעיר לא!! ל'משנה איךמשועמם...

זה רק יהרוס לכם את הקשר, אני יודע שאני שונא שמעירים לי על הלכת וכאלה, וגם אתה כתבת שזה לא משפיע עליו אז אין למה...

תהיה דוגמא טובה לסביבהמושיקו

לאו דווקא לו.

אם הוא נכנס לך לחיים זה סיפור אחר.

אבל אם לא תשתדל להיות בסדר כמה שיותר

לא בשבילו - בשבילך

תחפש בך מה לתקן...עולה בשביל
כשאני רואה מישהו שקרוב אלי שעושה משהו לא טוב קבוע ואני יודע שלא יעזור שאני יעיר לו... אני מחפש מה לתקן בי, עובד על להיות אדם יותר טוב, ובסופו של יום זה משפיע עליו חזק מאד!!
האוירה הכללית שאדם משרה כל כך משפיעה על הסביבה שלו, שכמה שאדם יהיה אדם יותר טוב (בעיקר בבין אדם לחברו...) הסביבה שלו בלי לשים לב תתנהג בצורה הרבה יותר טובה!!
אתה אומר כמה דבריםקוד אבל פתוח
א אתה מבין שאם תלחץ זה יגרום לאנטי
ב יש דברים שאתה לא מסוגל לראות אותו עושה, ואתם מתווכחים.
ג כשאתם מתווכחים הוא אתם לא מגיעים לעמק השווה.
ד אתה מרגיש שאתם לא משדרים על אותו גל.
ה אתה מרגיש לא בסדר כי הוויכוחים לא משפיעים עליו

לענ"ד:

א אני חושב שזה לא רק זה, אלא כמו שאתה לא רוצה שהוא ילחץ עליך, ככה גם אתה אל תלחץ עליו.
ב למה אתה לא מסוגל? למה זה מפריע לך שהוא ככה? אני מבין שהוא אח שלך וזה כואב לך לראות אותו ככה, אבל למה זה מפריע? ושים לב להבדל בין כאב מתוך אהבה ודאגה לאח שלך, ובין מפריע לך אישית.
ואם זה מפריע (שים לב שלא רק כואב) אז אולי תבקש ממנו כטובה שלא יעשה את זה.
ג המטרה בוויכוח היא לא להגיע לעמק השווה, אגב זה לדעתי מוציא את כל הכייף מהוויכוח.
ד אם זה המצב בוויכוחים, תנסו לרדת לשורש של הפער בינכם
ה המטרה בוויכוח היא לא להשפיע על הצד השני, המטרה היא להעשיר את הידע שלך, ולהבין למה הוא חושב ככה.

לדעתי מה שאתה יכול לעשות זה,
א לכבד אותו, ולכבד את הדיעה שלו, גם אם אתה לא מסכים בכלל
ב אם יש משהו שמפריע לך (לדוגמה שם מוזיקה לא יהודית), תבקש ממנו, כטובה ממש לא כאילו הוא חייב לך משהו...
ג אח"כ אם בא לך, תתווכח להנאתך, לא מתוך רצון לשנות אותו, ולא מתוך רצון להשפיע עליו, אלא מתוך רצון ללמוד, ומתוך רצון להבין למה הוא חושב ככה (כי לך זה נשמע לא הגיוני). אח"כ הוא אולי באמת ישתנה, אבל זה ממש לא המטרה.
תתמקד באיך לעבוד על עצמך ולא לנסות לשנות אותוביינישית
תהיה את מודל לחיקוי בשבילו..זה מספיק
מצידו הוא רואה אותי בתור בן אדם בעולמות עליוניםא-ל-ו-ל

הוא מגדיר אותי אצל חבריו:

צדיק יסוד עולם.

עילוי.

אחד מל"ו.

ועוד הגדרות שונות

נוו... זה מחמאות, אז תחמיא לו בחזרה.ארי מש.

[וגם אם לא תראה את זה כך] 

אולי-שמחה-
יש בו צד שמקנא בך שאתה מצליח והוא לא.
אולי הוא גם לא מודע לזה וזה בתת מודע שלו
בכל צחוק קיימת טיפת אמת.אז יכול להיות שבתוכו פנימה הוא מאוד רוצה אבל לא מצליח למצו את הכוחות שבו להיות חזק ולעמוד בנסיונות וקשה לו לראות את התאום שלו כן מצליח
תפנים שאתה לא בהכרח יותר טוב ממנולשם שבו ואחלמה
יכול להיות שאם היה לך יצר הרע גדול כמו שלו,
היית מקפיד הרבה פחות ממנו
ואם היה לו יצר טוב כמו שלך
הוא היה מקפיד הרבה יותר ממך

אתה לא יודע כמה קשה לו וכמה הוא מצליח למרות הכל
וכשהיצר הרע גדול העברות שעושים נחשבות פחות גדולות כי מתחשבים בקשיים של האדם

תאהב אותו כי הוא אחיך,
ותזכור שכשם שמצווה לומר דבר הנשמע כל מצווה לומר דבר שאינו נשמע

ושוב תזכור, יתכן שהמעט שהוא עושה בעבודת ה׳ שווה הרבה יותר ממה שאתה עושה אז תכבד אותו ואם אתה רוצה בטובתו תתפלל עליו.

בסופו של דבר תסמוך על ה׳ שנתן לו בחירה חופשית, שהוא (ה׳) יודע מה הוא עושה.
קודם כל היצר שלי גדול משלו בהמוןא-ל-ו-ל

אבל אני מתמודד בצורה שונה, אני פשוט חורש למה אסור לעשות עברות למיניהן  ואני פשוט לא עושה כי אני מבין מה ההשלכות...

אתה לא יכול לדעת מה הגודל של היצר שלולשם שבו ואחלמה
זה רק ה׳ יודע.
ואתה גם לא יכול לדעת כמה מההצלחה שלך להתגבר זה בגלל עזרה מה׳ וכמה זה בגלל המאמץ שלך ויכול להיות שלאחיך ה׳ עוזר הרבה פחות
למה אתה חושב שיש בעיה לדבר עם בנות?יערולה

אוי! היו על זה כ"F הרבה דיונים אין לי כוח לפרט. בכל אופן הרבא-ל-ו-ל

שלי אוסר לדבר סתם עם בנות

אשריך שאתה לא מרבה שיחה עם האישה.lala

אל תתערער בכך. רק לצורך שידוכין. הלוואי על כולם..

מה זה עניינך?יאירוש

היית רוצה שהוא ינסה לשנות אותך?

(ברור שאתה רוצה בטובתו, אבל לא צריך להכנס לו לחיים)

זה עבר כבר את הגבול.א-ל-ו-ל

רגע, אני אפתח עוד כמה חלקים מהסיפור.

אנחנו שלישייה הכי גדולים. אני הוא ועוד אחות.

אני- הכי דוס

הבת- לא נפלה רחוק מהעץ. (יעני די דוסית).

האח- "מזרוחניק" יעני מזלזל בה-מ-ו-ן מצוות בכל מיני תואנות שאני ביחס לחבר'ה הכי צדיק, או כולם עושים ככה, או זה כיף אז עושים.

וזה לא סתם רק הוא, אלא הוא משפיע על אחיי הקטנים:

מלמד אותם כל מיני שטויות כדוגמת כל מינימותגים, דברים שתעשה כשתהיה גדול ועוד.

והכי גרוע זה שהוא עבר מדיבור- למעשה, הוא סיפר את הילדים בבית ופשוט בהדרגה הוא הוריד להם מעובי הפאות עד שמילד שהיו לו גוזמבות השאיר לו כמה שערות, ואז גם אבא שלי נכנס לתמונה.

(וואי, אז פרקתי עליו- על אחי בצורה מטורפת, צעקתי עליו שמה שהוא עושה זה דומה למה שהנאצים והציונים עשו ליהודים אבל אז הוא נפגע עד עמקי נשמתו).

אז בעצם אני גם מפחד שהוא יגרור אחרי הרכבת שלו עוד אחים. 

היי- באמת התמודדות.לא נולדתי

גם לי יש אחות שהיא די פחות דוסית ממני ובכל זאת אנחנו מאד קרובות גם בגיל וגם נפשית.

היו לי תקופות בחיים שהייתי מעירה לה/ אומרת לה תוכחה בציניות- חצי צחוק כזה, וכדומה.

זה ממש לא היה טוב- לא בשבילה, לא בשבילי ולא בשביל הקשר בינינו.

לאט לאט אני מרפה, ומשתדלת לא להעיר כלום- ובמיוחד לא בצורה ״עוקצנית״.

אם אני מדברת איתה על משהו כזה, אז זה מתוך מקום של התמודדות של שתינו, מתוך מקום של חברה אוהבת (ולא מישהי ״מעליה״). אני בעצם פותחת את ההתמודדות שלי עם הנושא הזה (למשל צניעות) ואז שתינו משתפות קשיים ושאיפות- וזה עושה הרבה טוב ומחזק את שתינו!

חוצמזה למדתי בשנים האחרונות ש״מידת הדוסיות״ כפי שאנו מבינים אותה לא אומרת הרבה על המידות של אדם, על הקשר שלו לה׳, על ההשתדלות והמלחמות שלו. אז אני מעריכה אותה בלי קשר לזה שהיא פחות מקפידה ממני ב... , כי באמת יש המון מה להעריך בה ולאהוב אותה בלי קשר. 

ותמיד לזכור שאני לא אלוקים ולא אחראית כל הזמן לבדוק את מצבה הרוחני. אני לא ״השופט״ בנושא הזה.

ועכשיו ב״ה אפשר לומר שיש לנו קשר אוהב, מקבל ומצויין- שבו אפשר גם לשוחח ולשתף בהתמודדות ובשאיפות בתחום עבודת ה׳ חיוך

יש ביננו קשר טוב ביותר! בסך הכל גדלנו מהבטן עד שנה שעברה בא-ל-ו-ל

ביחד.

בהכל היינו היחד:

בבטן

במעון

בגן

בת"ת

בת"ץ אחה"ץ

ורק שנה שעברה נפרדנוו לישיבות שונות.

אז סך הכל עם כל המריבות אנחנו החברים הכי טובים...

מצויין ב"ה לא נולדתי
ותתפלל על זה אם זה חשוב לך
ב"הצלחה!! תפילות לה' עלייך עליו על הקשר שלכם ועוד תפילות-שמחה-
אח שלך אבוד וזקוק לחבר למישהו שיהיה שם בשבילו.אל תרחיק אותו ממך!
אתה אוהב אותו? אם כן תיהיה שם.

למדתי שכמה שנראה לי שלהוכיח ולהעיר לאנשים שאני הכי אוהבת וזה בא ממקום אמיתי יעזור זה פשוט לא נכון אולי בחלק קטן.כהצד השני רוצה מאוד לשמוע ופתוח לשמוע.
לא זוכרת איך הולך המשפט שלא להגיד מה שלא יקשיבו

מה כן?להיות שם בשבילו!נוכח מבין מכיל מקשיב מקבל.אממה יש גבול-אתה לא תעשה משהו שנוגד את העקרונות שלך בשבילו. אתה לא תקבל את המעשים שלו אבל תקבל אותו (דג- עבדתי עם ילדים שעישנו ואני מתנגדת לזה מאוד, אם הייתי כל היום אומרת להם שזה רע ולא בסדר הייתי מרחיקה אותם וחא יוצא מזה כלום. קודם כל לידי לא מעשנים, כשעישנו פשוט הלכתי.לא מנסה לשנות אותם (כן מאוד! אבל לא בכח) כשראיתי ילד מעשן פעם ראשונה הסתכלתי עליו בעצב ובעניים שלו יכולתי לראות-אני מצטער נפלתי אני לא רוצה להסתיר את זה ממך אבל אני רוצה שתדעי שזה משהו שאני עושה ובבקשה תמשיכי עדיין לאהוב אותי. הסתכלתי עליו במבט אוהב ועצוב שידרתי לו אני אוהבת אותך ולכן עצוב לי כי איכפת לי ממך כל כך ואז הלכתי כי לידי לא מעשנים. ובכיתי והתפללתי עליו. קיבלתי אותו ואניאוהבת אותו אבל לא את המעשה.ד"א- מאז פתחנו ביננו את הנושא והוא סיפר לי שהוא מנסה להיגמל וממש שיתף אותי בקושי ובתהליך.אם הייתי אז מגיבה לו בשוק ואומרת עלייך אני לא מאמינה ויעני מוחקת אותו הוא גם היה מוסיף מגננות גם ממשיך גם לא משתף אותי-נראה לי)

אל תשכח אתה לא אבא שלו ולא אמור לחנך אותו אז אל תנסה כי לא תצליח וזה לא התפקיד שלך.

תחשוב מה ה' רוצה שתיהיה בשבילו.

בקשר להשפעה שלו על האחים זה עסק של ההורים שלך ולא שלך.
תיהיה אדם טוב והאחים שלך יראו וירצו לגדול להיות כמוך ותנסה לקרב אותם באהבה.לא לכפות.
מקרבים באהבה, ואולי זה לא התפקיד שלך בסיפור...
אשריך צדיק!
וואיי אני תאומה רק בקשה אחת אלל תנסה לחנך אותו..בשמחה תמידד (=

מנסיון(=

שכל אחד בע"ה ימצא את הדרך שלו

וזה לא ככ קשור

אבל 

המלצה קטנה

אל תהיו באותו ישיבה/ביצפר אנערף

99% הצלחה חיוך

אני חושבת שלהבין שלא את זה שצריך לחנך אותו.me, myself& i
אז אתה יותר מקפיד, זה לא אומר שהוא גם חייב להיות ככה. וגם שלכל אחד יש את הבחירות שלו, וזכותו.
את החינוך תשאיר להורים שלך.

ועדיף שלא תתוכח איתו אלא תבלע את זה ותבליג; אבל אתה כן יכול להעיר להורים שלך על מה שקורה עם אח שלך שידעו ויטפלו.
אני לא יודעת מה כדאי לעשות במצב הנוכחי חוץ מזה שכדאי לשמור עאניייי

כדאי לדעתי לנסות כמה שיותר לשמור על קשר טוב ופתוח.

יכול להיות שהוא בתקופה של בירור וחיפוש ואם וכשבע"ה הוא ירצה לנסות להקפיד יותר על דברים מסוימים הוא ירגיש בנוח לבוא ולהתייעץ איתך על זה...וגם תנסה לקבל את זה שלא בטוח שבסופו של דבר הוא ירצה להיות כמוך. גם אם לדעתך הדרך שאתה בוחר היא הנכונה.  עוד טיפ חשוב-תשתדל להתמקד בדברים הטובים שיש בו.. כי מה שמתמקדים בו גדל (לטוב ולרע...)

בהצלחה!

תראה אתה אח ממש טוב אבל..גפןאחרונה

אתה תמיד צריך לזכור שיש בגיל הזה הרבה נטיות של להיות אנטי והרבה לישאול למה ואני אומרת לך את זה ממקום אמיתי כי גמאני מדברת עם בנים אבל ממש משתדלת להתקדם בדברים אחרים ולעבוד את ה' כמו שצריך....ואני רוצה להפסיק אבל לא כי זה ממש ממש קשה ליי...קיצצצ רציתי להגיד שהוא מתבגר וזה נורמאלי מאוד מאוד שיהיה לו את האנטי הזה ובאמת אתה צריך להבין אותו כי זה ממש קשה ואני חושבת שתוכל לעזור לו אם תדבר איתו מהלב באהבה בלי כעס ועצבים ובגובה העיינים ואולי תוכל לשנות משהו וגם אם לא, תמיד תראה כלפיו אהבה ושאתה מקבל אותו כמו שהוא..האהבה לפעמים והרבה פעמיים יכולה מאוד לקרב...זהו אני רואה אתזה על עצמי ועל חברות שלי ועל האחים שלי וזה הדרך היחידה שכולכך הצליחה..

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך