למה החיים כאלה קשים?א"י לעמ'י

מןן תקופה כזאת.. שהכל מסתבך לך..

שאין לך כוח לכלוום.. המחשבה הראשונה שעולה לך לראש זה רק למות..

הכל ניהיה יותר ויותר קשה..

למה אלוקים? אני באמת שואלת..

מה עושים? אוופ. נמאס כבר

אם אין קשיים, בשביל מה את בעולם?!עולה בשביל
הקב"ה לא הוריד אותנו לפה בשביל שנשב רגל על רגל או בשביל לפרוק את השעמום שלנו על הפורומים של ערוץ 7.
אדם ירד לפה בשביל לעבוד!! לא סתם לעבוד, לעבוד קשה!!! יש לכל אדם שליחות למלאת.. אם הוא מת והוא לא עשה את השליחות, וואלה באסה לו...
אז מה את מתפלאת שקשה לך?! אם את באמת רוצה לעשות רצון ה' בעולם, אז תתגברי על הקשיים, יהיו בלי סוף נצחונות על היצר, והופ ישר לגן עדן... יעשו קבלת פנים יפה, "הגיע מישהו שמילא את השליחות שלו!!!!"... ואפילו לא תצטרכי לחזור לפה בגלגול...
קיצור, הקשיים נועדו בשבילנו לקדם אותנו, להביא אותנו למילוי השליחות בעולם, וגם לפעמים לעורר אותנו שלא נשכח את טעטע...
פשוט לנסות להיתקדםיערולה

אני מכירה את ההרגשה וגם אני שונאת אותה.

פשוט כשזה קורה לי אני חושבת שזה ניסיון ושיצר הרע גורם לרצות למות, ואני אומרת שאני לא אתן לו לנצח. אני יותר חזקה, ה' מנסה אותי.

אני לוקחת נשימה ומחייכת וזה עוזר עצובאפאטיחצי חיוךקורץכאילו מוציא לשוןחושף שיניים

יום טוב

רק אמונה...ארי מש.

לדעתי הכל סובב סביב אמונה, כי כשאדם מאמין שה' פה איתנו ורוצה בטובתו ועוזר בכל מצב וגם מה שכביכול נראה לנו רע זה תכלית הטוב (לצורך הרבה דברים, גם לצורך התיקון שלנו בעולם כמו שהקדימני בוזגלו#)

גברת הכול לטובתך את בת של מלך.

בשבילי ספרי אמונה (בפרט של הרב ארוש) זה כמו סמים, אני נהייה מסטול מרוב שמחה 'שיכור ולא מיין' חושף שינייםחושף שיניים

מת על הקב"ה אוהב אותו.

רק תזכרי שהכול ניסיונות והכל לטובתך...

אבל בינינו החיים שלך קשים או ש...???ארי מש.

או שאת סתם מכניסה את עצמך למצבים כאלה??? הרי אם תתבונני כמה את מאושרת את תגלי שאת הבן-אדם המאושר ביותר בעולם, יש לך משפחה חיים אוכל מי צריך יותר מזה ואם יש לך עוד אז זה כבר בונוסים בקיצור מיליארדרית.. 

כדאי שתקראי את 10 עיוותי החשיבה שפיתחו ד"ר דיויד ברנס וד"ר אהרון בק (זה יסוד עצום בתורת הפסיכולוגיה ונפש האדם)

אבל מניסיון כל הפסיכולוגיות למיניהם הכל כבר כתוב בספרי אמונה למיניהם והם הדברים שהכי עוזרים (תלוי גם איזה ספרי אמונה)

העיקר לקחת את החיים לא לעשות סיפור מכל דבר לזרום ולהתפנן

תסתכלי אחרת על המציאות. נגיד אני במצב לכאורה קשהכהנא צדק!

ומדכא בהמון משלך ועדיין אני שמח וצוהל. כי אני אומר- הכל מהקב"V! הכל לטובה!

באמת למה?אחיה רווח
אבל עדיין הם לא כאלה קשים, אם ה' הביא את זה סימן שאנו יכולים לעמוד בזה
חיזוק קטןשואף למעלה
את אינך מכירה אותי, אבל אני יכול לומר לך שבחיי האישיים עברתי הרבה התמודדויות שונות ומשונות, וגם אני צעקתי לכל עבר - "למה ה' עושה לי את זה?". ראש הישיבה שלי אמר שכאשר מסתכלים על המציאות הקשה בעולם ושואלים את מילת השאלה למה (עם קמץ בלמ"ד), אז לא מקבלים אף פעם תשובות, כי למה זו מילת שאלה שמלאה בהתרסה. אך אם האדם שואל למה (עם שווא או צירה בלמ"ד), ז"א - לאן זה מוביל אותי, אז הוא ימצא את התשובות לכל שאלה ושאלה.

זה בדיוק ההבדל בין "הכל טוב" ל-"הכל לטובה". קשה להסתכל על העולם ולומר שהכל טוב כי יש הרבה קשיים ורוע, אך בפרספקטיבה רחבה יותר מתגלים ניצוצות של אור הבוקעים דווקא מתוך החושך הגדול.

אתן לך דוגמא קטנה מחיי - סבי (מצד אמא) וסבתי (מצד אבא) נפטרו שבוע אחרי שבוע, אני לקחתי את זה מאוד קשה. לאורך כל השנה שלהם העברתי שיעורים לעילוי נשמתם וככה הבנתי שהייעוד שלי בחיים קשור בחינוך והוראה. אילולא המוות שלהם לא הייתי מגלה בי את הכוחות ואת היכולות הללו. כמובן שהייתי שמח לגלות זאת מבלי שהם יסתלקו מן העולם, אך אין ברירה ורצה ה' לגלות לי את ניצוצות האור מתוך החושך הגדול. על אותו העיקרון אפשר להסתכל על השואה האיומה - באותה נקודה זמן היא הייתה קשה ומייאשת, אך כיום (לאחר שנים) אפשר להבין שאילולא השואה לא הייתה לנו מדינה עצמאית.

לסיכום - יש דברים קשים, אך אם יודעים לצפות לדברים טובים מתוך כל קושי, אזי הרבה יותר קל להתמודד.

תאמיני בעצמך, למרות הכל החיים שווים את זה!
הכל מזימת היצר לייאש את האדםיהודי אמיתי 87

"אמר ר' שמעון בן לקיש: יצרו של האדם מתגבר עליו בכל יום ומבקש להמיתו, שנאמר, צופה רשע לצדיק ומבקש להמיתו (תהילים לז, לב) ואלמלא הקדוש ברוך הוא, שעוזר לו (לאדם), אינו יכול לו, שנאמר ה' לא יעזבם בידו ולא ירשיענו בהישפטו (תהילים, שם).

ואין רשע כמו מלאך המות שתמיד מחפש היכן אפשר להפיל אותך לשאול.

והוא גם יצר הרע שיש לו את כח ההתמדה שכל עוד שהאדם חי הוא לא מרפה.

אך אל לנו להתייאש זהו כל התחליט לכבוש את היצר ולהשתמש בו לדברים טובים.

לכבוש זה לא להרוג את היצר, יש לשים לב להבדל!

לכבוש זה לשלוט בו ולנתב את הכוחות לצד הטוב, ואת זה עושים ע"י התורה הקדושה שהתורה מורה לנו את הדרך.

שנאמר בגמרא בקידושין דף ל: "אמר להם הקדוש ברוך הוא לישראל, בניי, בראתי יצר הרע ובראתי לו תורה תבלין, ואם אתם עוסקים בתורה אין אתם נמסרים בידו, שנאמר: 'הלא אם תטיב שאת', ואם אין אתם עוסקין בתורה אתם נמסרים בידו, שנאמר: 'לפתח חטאת רובץ', ולא עוד אלא שכל משאו ומתנו בך, שנאמר: 'ואליך תשוקתו', ואם אתה רוצה אתה מושל בו, שנאמר: 'ואתה תמשל בו'"

אין שום יאוש בעולם כלל! ועדיין יש תקוה כי אין סוף לרחמים של הקב"ה וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן.

יש מספיק רבנים ורבניות, מספיק ספרים והרצאות שניתן להתחזק מהם ולקבל מהם עצה.

אנחנו עכשיו בימי אלול בהם הקב"ה יותר קרוב מכל שאר השנה וזה הזמן להתקרב אליו ולזעוק לבקשת עזרה

בהצלחה!

וואלה נשמה, הכל זה ראייהקשה זה טוב :-)
ותאמיני גם שה קשה שמה שהקב״ה הקושי שהוא הביא לך מתאים רק לך ! ואת בנאדם אדיר!! שמסוגל
באסה לךnany
דווקא החיים שלי דבש
תסבוך של גיל ההתבגרותהכול זה חסדאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך