סליחה על השאלהנטלי111
זה שאלות מאוד לא קשורותעל הר ה' ששמם
הקב"ה אין לו שיוך לחומריות ולכן אין לשאלות האלה שום היגיון כי הוא פשוט לא קשור למציאות כזאת
השאלות עליו עומדות במקומן וצריך לשאול אותם רב אבל כל השאלות הגשמיות עליו פשוט לא קשורות כי הוא מנותק מזה.
חוץ מזה יש איסור לשאול שאלות של מה היה לפני העולם ומה יהיה אחרי כי זה לא קשור אלינו יש לנו תפקיד בעולם שאותו אנו צריכים לעשות בלי להתעסק עם כל כל החכמולוגים שצצו בדורות האחרונים.
מותר לשאול הכל, זה שלא לכל דבר יש תשובה זה משהו אחר.חופשיה לנפשי
לא הכל מותרעל הר ה' ששמם
כל המסתכל בארבעה דברים, ראוי לו כאילו לא בא לעולם, מה למעלה, מה למטה, מה לפנים, ומה לאחור.
וכל שלא חס על כבוד קונו, ראוי לו שלא בא לעולם.
חגיגה ב,א
זה לא בא ממקום של סתום ת'פה ותעשה מה שאומרים לך אלא שזה פשוט שאלות שיכולות להפריע לנו בדרך למטרה
לא בהכרח, עדיף להשאיר את השאלות בראש ולהרגיש כופר מבפנים?חופשיה לנפשי
לא, נשאל אדם תורני שאנחנו סומכים עליועל הר ה' ששמם
יפה, אז אנחנו מסכימים שמותר לשאול, פשוט צריך לשאול מישהוחופשיה לנפשי
אסור לחקור כדאי שלא נגיע לשאלות אבל אם יש שאלות...ארי מש.
צריך לשאול
ניסוח טובהכול זה חסד
יש המון גישות באמונהחופשיה לנפשי
מותר לחקור בכל מידותיו ומעשיו של הקב"ה אבל לא ב...ארי מש.
בקב"ה עצמו. כי אין לנו בזה השגה ולא נגיע לתשובה חותכת.
ר' נחמן לאומת רבים אחרים...איל בצ
לדעת רבי נחמן לא ראוי לחקור (וכנראה שיש עוד הרבה שאמרו ככה) ולא צריך לזלזל בזה, מצד שני יש מלאאא שאומרים שצריך לחקור, המסקנה המטוטוטרפת היא שלא משנה מה תעשה יצאת צדיק (חוץ מהקטע הזה של החזרה בשאלה/ התנצרות/ התאסלמות שאז הקטע של הצדיק פחות רץ...
)
מותר לשאולהכול זה חסד
ברור שיש משהו/מישהו שברא את מי/מה שברא את העולם,השאלה מה...
לגבי השאלה שלך-אין לי מושגחופשיה לנפשי
בשביל להבין מיהו אלוקים, צריך להיות אלוקיםדת"י
ברגע שאנחנו מקטינים את הקב"ה למושגים שטחיים שהשכל שלנו מבין - שם בדיוק הטעות שלנו.
הזוהר כותב בפתח אליהו: "לֵית מַחֲשָׁבָה תְּפִיסָא בָּךְ כְּלָל" - המוח שלנו לא מסוגל לתפוס את הקב"ה.
בעיניים שלנו, כל יצור שנברא מעולם... יש אחד שברא אותו והיה לפניו.
אבל כשאנחנו מבינים שאי אפשר להשוות את הקב"ה לבשר ודם או למושגים שאנחנו מכירים,
הכל יותר ברור.
עד כדי כך שאפילו המלאכים בעצמם לא יכולים להכיל ולהבין מיהו הקב"ה.
רמב"ם ספר המדע הלכות יסודי התורה פרק ב הלכה ח':
"
וכל הצורות האלו חיים ומכירים את הבורא, ויודעין אותו דעה גדולה עד למאוד.
כל צורה וצורה לפי מעלתה, לא לפי גודלו.
אפילו מעלה הראשונה אינה יכולה להשיג אמיתת הבורא כמה שהיא, אלא דעתה קצרה להשיג.
"
לסיכום, ברור שמותר לשאול שאלות מהסוג הזה.
אך כל מי ששואל זאת, לא מבין מיהו בעצם הקב"ה ומנסה להשוות אותו לבשר ודם.
כי אם היה נולד או נוצר... כמו כל דבר בחיים בסופו של דבר הוא "נגמר".
אך כמובן שהקב"ה אינו כן. "הוא ראשון והוא אחרון".
דבר שטעות היסוד שלו - היא האמונה בו.
אשריך!על הר ה' ששמם
מותר לשאול הכול יש על זה תשובותמעריצה.
את חושבת בצורה של זמן... מה היה לפני ה'?yagel
ה' איננו תחת הזמן... ה' היה הווה ויהיה, לפני שהיה מושג זמן. כמו שאומרים בסליחות "בטרם שחקים..נמתחו(אין בריאה, אין שמש ירח, אין זמן)ולכן ה' מלך(בהווה) אין מרום להגיד מלך כי אין זמן..
אני לא חושבת שצריך לבקש סליחה על כזו שאלה..הכול זה חסד
יש פסוק שאומר:"לו ידעתיו,הייתיו"-ז"א שאם אתה מבין בדיוק מיהו/מהו אלוהים,אתה הוא בעצמו.
אפשר שאלה?😕השאלה הזו באה ממקום של ערעור בקיומו של בורא עולם או מרצון להבין איך הוא נוצר?
אני גם כן מצטרפת לשאלה ויש לי עוד שאלות זה בוער לי חזקמעריצה.
תעזרו לי איפה יש איזה אתר\ משהו או מישהו שיודע לענות על הדברים הללו???
תחפשי נושאים של על כשלארי מש.
הרב אהרן לוי הוא מומחה באל כשל יש לו שלוש הרצאות בנשא תורה מן השמים הרצאות מלאות בהוכחות שהתורה הי מסמך אלו-הי, בקיצור יש הרבה תשובות אבל לא כדאי להיכנס לדברים האלה.
ותיקחי בחשבון שלרוב המוחלט של הבני אדם אין תשובה לכך ואת לא גילת פה איזה שאלה עצומה כי כמו שכולם לא שואלים את זה ולא נוברים בזה אפילו שאין להם תשובה לכך כי הם מבינים שאין צורך לנבור בו.
תשובה מ"חברים מקשיבים" לשאלתךדת"י
אפוא שנגמר השכל שם מתחילה האמונה...ארי מש.
מדוע הקב"ה הסתיר את עצמו??? מדוע אנחנו לא יכולים לראות אותו בחוש??? אם זה היה כך כולם היו מאמינים, וכי יש יותר טוב מזה???
התשובה שבאנו לעולם הזה בשביל להאמין, ואם אני יודע אז אני לא מאמין, בדיוק כמו שאני יודע שאני כעת יושב מול מחשב ואני לא צריך להאמין בזה.
כל המטרה שלשמה באנו לעולם היא להאמין בהשם ואם אנחנו נראה אותו ברור ונבין מיהו ומהו אז מה החכמה להאמין כי זה הרי דבר פשוט, אז אם כך למה באנו לעולם?
וגם שניתן לנו את כוח הבחירה בין הטוב לרע, ואם היה פשוט וברור לכולם שיש ה' בעולם ואם מישהו היה עושה עבירה ישר היה נענש וכו... אז כולם יאמינו [ידעו] בהשם ותראה את כולם צדיקים וחסידים, אז מה החכמה זה לא יהיה בחירה.
בקיצור תזכור החכמה להאמין בלי לדעת כי אף שנגמר השכל שם מתחילה האמונה.
טוב תודה לכםמעריצה.
אחלה שאלה, לא המקום לשאול
קטורת
נראה לי שאם את שואלת שאלה כל כך עמוקה וחשובה את לא רוצה תשובות מאנשים שאת לא מכירה, לא סומכת על הדעות שלהם, לא יודעת על בסיס מה התשובות שלהם...
נראה לי יותר נכון לשאול רב גדול חכם וסבלני או לחפש בספרים
בהצלחה
ת'אמת בדיוק למדתי את זה השבת...עולה בשביל
באופן כללי הוא כותב שבשביל שיהיה מושג כזה אלוקים צריך שיהיה בריאה, שיהיה משהו שהוא "ישלוט" עליו והוא יקרא לו אלוקים... זה לא בדיוק עונה על מה ששאלת... אבל אהבתי את זה...

סתם בכללי מרושם ראשוני מומלץ מאד ללמוד את הספר...

ספר פנימיות ללימוד משיעור ד'(גיל 24) אחרי לימוד של מס' שניםyagel
חוץ משער ד' על לימוד התורה..
אממ...סביון
לא אני אמרתי..זה סתרי תורה(זוהר וכדו)yagel
יש גיאלאים מסוימים ותנאים מסוימים בהם אפשר ללמוד..
תנאים מסוימים - מסכים.סביון
והבנתי שלא המצאת את זה, ובכל זאת הבעתי את דעתי בעניין. בכל אופן, אשמח אם תכתוב מי אמר את זה.
כל רב שאני מכיר...וזה מס' גדול של רבניםyagelאחרונה
כולל רבנים בסדר גודל כמו הרבאבינר ועוד רבנים שיותר בעד לימוד פנימיות... לימוד עם רב אולי פחות.
זה די קשה להבנהחוני המעגל פינות
אני יכול כמעט להבטיח לך שגם אם תחשבי שהבנת אין אפשרות לשכל אנושי לקלוט דבר כזה...
טכנית ה' תמיד היה ותמיד יהיה ומעולם הוא לא נוצר ואין בו חומר
עכשיו נעבור לפילוסופיה:
כל חומר צריך שתהיה לו התחלה
אחרת על פי שינוי המסה שלו הוא פשוט מזמן היה אמור להתפוץץ
[תחשבי על הכוכבים שאת רואה אותם רק אחרי שהתפוצצו כי עבר עליהם מספיק זמן בהתפתחות
(מוזמנת לעיין במושג סופרנובה בויקי)
עכשיו אם לשמש נניח לא היה נקודת היווצרות ז"א שמאחוריה יש אינסוף זמן זה אומר שהיא אמורה כבר להתפוץץ
עכשיו תחשבי על כל היקום יש לו נקודת התחלה (אחרת הוא התפוץץ כבר)
נניח שהמושג זמן היה קיים לפני הווצרותו נכנסנו שוב לאותו ברוך...
לכן לפניו לא היה קיים בכלל מושג הזמן
אפילו לא היה מושג של מקום
(על פי המדע ההיוצרות הראשונית {מה שאלו שלא הכי מבינים בלשון המעטטה קוראים לו המפץ הגדול} היה היוצרות זמן ומרחב)
ואלוקים שלא שייך בו שום חומר כלל פשוט שהזמן לא שולט בו]
לכן
יצירה זה מושג תלוי זמן
לפני-זה לא היה
אחרי-זה כן היה
אבל ה' היה הרבה לפני כן [מונח מושאל כי לא היה אז זמן...]
הזהרתי אין סיכוי באמת להבין....
יש דברים שאנחנו לא יכולים להבין או לתפוסלשם שבו ואחלמה
זה מעבר ליכולת התפישה של המוח
לא חייבים להבין הכל
אנחנו רגילים למה שאנו רואים סביבנו...ארי מש.
אנחנו לא מכירים שום מציאות אחרת, אנחנו רגילים שכל בעל חיים מהאדם ועד החרק הקטן נולדים באיזשהו זמן ובסוף נפטרים, זה המציאות שאנו רגילים כי כך חיינו וגדלנו. אבל מעבר לעולם הקטן שלנו יש עוד עולמות על גבי עולמות ששם הכל זה נצחיות הקב"ה זה לא בן אדם שנולד ונפטר זה משהו עליון הרבה מעבר למושגים הגשמיים שלנו.
רק שתבין שהעולם בו אנו חיים זה סתם מציאות זמנית שאנו באים לתקן משהו וללכת, אבל נשמתנו גם היא נצחית היא הרי תישאר לנצח אין אצלה מושג של מוות, איך זה יתכן, הרי אני הורגלתי שלכל דבר יש סוף??? והתשובה היא שנכון לכל דבר פה בעולם הקטן שלנו יש סוף אבל בעולם האמתי, הנצחי אין סוף.
כי מה שאנו רואים ומכירים זה המציאות שסביבנו, אבל המציאות הזו מטעה אותנו.
עוד תשובה מהרב זמיר כהן שליט"אארי מש.
יש הסבר מופלא של הרב זמיר כהן מה זה בעצם זמן, והוא מוכיח שזמן זה בעצם דבר שמגיע מהאדם עצמו.
אבל במציאות אין כזה דבר זמן יש דברים שחולפים והם היו אז כאילו עבר זמן ומכיון שכל הזמן קוראים דברים הדם שלנו זורם וכדו'... אז כל הזמן אנחנו מרגישים שמה שהיה מקודם זה לא מה שעכשיו וזה בעצם חלופה של דברים [בקיצור תשמעו אותו תבינו הככל, אני פשוט לא יודע להסביר בדיוק את מה שהוא אומר]כ
ומכיון שבשמים אין את זה, אז אין שם בכלל את המושג זמן, זמן זה מושג שלנו הבני-אדם אבל באמת אין כזה מושג רק שאצלנו כל הזמן מתחלפים דברים, אבל שמה לא מתחלפים דברים לכן אין בלל כזה מושג מושג זמן.
בקיצור:
תשמעו אותו תבינו הכל...
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.