שאלה קצת מוזרהחופש גדול

אם הייתם יודעים על חבר שלכם שמעשן סמים קלים (דגש על הקלים) מה הייתם עושים?

בן כמה החבר?מעריצה.

רק אל תציק לו על זההאש שלי

זה בחירה שלך אם לזרום ולהמשיך ככה או להתנתק ממנו

מה זה להתנתק ממנו?? אם תעשה את זה, זה רק מראה איזה סוג חבר..רותה תותה

איזה סוג חבר אתה שעוזב אותו ברגעים שהוא הכי צריך אותך שם...

מי אמר שהוא צריך אותו שם?האש שלי

יכול להיות שאם חופש גדול ימשיך להיות חבר שלו גם הוא בסוף יהיה מסומם וזה לא משהו שאי אפשר להתחשב בו.גם לי יש חבר שמעשן סמים וסיגריות ולפעמים אנחנו מעשנים ביחד(סיגריות)ולא עזבתי אותו למרות הסמים

אז אני מרחמת עליך מאוד מאוד!!רותה תותה

ולי מגיל 14 ועד היוםקוד אבל פתוח
גם היה חברים שעישנו

סגריות!!!!!!
וכן, זה יותר גרוע מסמים קלים.

בכמ זה לא משנה כל כך מה הם עושים, התפקיד שלך הוא לא לחנך אותם, הם פוגעים בך? תתרחק מהם. הם לא? תהנה איתם, גם אם אתה לא מסכים איתם הם יכולים ליהיות חברים טובים.
זה לא מיותר כל הרווח הזה?מ"ג
ממש לא!!!!!!!!!!!קוד אבל פתוח
השאלה היא בשבילך או בשבילו?סביון
עבר עריכה על ידי סביון בתאריך י"ג באלול תשע"ו 17:02
כלומר, אתה שואל בשביל לדעת אם כדאי להתרחק ממנו, או בשביל לדעת איך לעזור לו?
אם יש ביניכם דיבור חופשי, תנסה להבין מה מניע אותו. זה גיל שבו אנשים מתחילים "לגלות את העולם" ולבדוק את כל האפשרויות העומדות בפניהם. אם זו הסיבה שהוא מעשן סמים אז אין לך יותר מדי מה לדאוג, סביר להניח שהוא לא יתמכר. אבל אם יש סיבה יותר רצינית, הוא יצטרך לדבר עם אדם מבוגר, עם קצת ניסיון, שהוא סומך עליו. במקרה הזה התפקיד שלך יהיה לעזור לו למצוא את המבוגר הנ"ל, ולשכנע אותו ללכת ולדבר איתו. כנראה שגם תצטרך "להיות שם בשבילו" כשיהיה זקוק לך.
אם השאלה היא בשבילך - אל תתרחק ממנו, כל עוד הוא לא מזיק לך או משפיע עליך לרעה. אין שום סיבה לתת לזה לקלקל את החברות ביניכם.
ועוד משהו - הוא מעשן לבד או עם חברים? יש הבדל מהותי בין שני המקרים, וזה יכול גם להצביע על הגורמים.

בעקבות תגובות אחרות שראיתי כאן - תעשה כל מה שאתה יכול בשביל שלא תצטרך למעול באמון שלו ולערב מבוגרים מאחורי הגב. קודם תנסה את כל הדרכים האפשריות לשכנע אותו לדבר בעצמו. אם זה המקרה הקלאסי של גיל ההתבגרות נראה לי שאין הרבה סיכויים שישתכנע, אבל במקרה כזה לא בטוח בכלל שצריך לערב מבוגר.
מוצאים חברים אחרים בהתאם להדרכת חז"להדרכה
קודם אומרים לו שעולם ורוד רואים רק דרך עיניים אדומות ונותניםרחלולו
לו בעיטה על זה שלא דאג לי גם.סתם לא.הולכים לדבר עם מישהו מלמעלה..המורה או מה שזה לא יהיה ומעדכנים אותו במצב.בכל אופן נמצאים שם ליד אותו חבר ואומרים שאתה תמיד פה בשבילו..כי כנראה עובר עליו משהו
תעשה לי טובהמשה שליזיגמן

מי שהמציא את המשפט "עולם ורוד רואים דרך עניים אדומות" מת בדיוק מהדברים האלה! [הלוא הוא זוהר ארגוב] 

צ י נ י ו ת אחי.ציניותרחלולו
חח יפה על השליטהקטורת

פיי זוהר וזה ...Solomon

תגובה לרחלולומדענית
לא תמיד להגיד למישהו מלמעלה,זה טוב..הוא יכול להבהל ולדווח לגורמים ביטחונים,אני בטוחה שלא היית רוצה לעשות את זה לחבר/ה
חופש גדול:תשאל אותו אם הוא מסכי לדבר על זה ותדברו,יכול להיות שזה סתם כי מעניין אותו איך זה מרגיש והוא גילה שזה עושה לו טוב..
יכול להיות שזה גם ממשו אחר ואז כבר אתה יכול לדבר איתו כמו שנא' כבר,תעשה לו/לך תובה ואל תעביר את זה לגבוהה,ברוב המקרים-לא יצא מזה טוב וגם זה רק יוציא אותך חלש,בהצלחה
אני רוצה להוסיף על השאלהלא נשברים!

חברה שמעשנת סמים (אני לא יודעת להגיד אם זה קל מאמינה שכן) ההורים שלה יודעים.. ולא ממש אכפת להם.. היא לא רואה בזה בעיה או משהו כזה..

לא נשברים:מדענית
בעיה שלה,כל עוד זה לא מפריע לייחסים בינכם,תני לה להמשיך,בשלב כלשהו זה יגיע ממנה והיא תפסיק..
לא בטוח בכלל שתפסיק..תפוחית
ואם תמשיך?
לא יודעת מה הייתי עושה במקומך
לדעתי כן צריך להתערבקטורת

יכול להיות שהוא ישנא אותך על זה או רק לא ירצה להיות בקרבתך.... השאלה מה יותר חשוב לך החברות שלך איתו או הוא בעצמו.

סמים *אפילו קלים* פוגעים ממש בגוף ובמוח וזה נזק בילתי הפיך ומסוכן ויכול להידרדר

קיצור להתערב לדעתי

בטח שלהתערב!! מה השאלה!! מדובר בחיים ומוות!! זה רק יכול להידרותה תותה

לא סיפור גדוללשם שבו ואחלמה
בואנה אתם דור של ילדי כאפות מושפעים.מזגן כתום
אם הייתי אבא שלו או אחיו הגדול הייתי מפרק לו את הצורה
חח חי בסרטנשברלי

אני מעשן סמים ואבשלי יודע 

אז גם אתה ילד כאפות מושפעמזגן כתום
ואבא שלך לא יודע לחנך
במקום להיות בסטלה, תקחו אחראיות על החיים שלכם.
כע ממשנשברלי

אם אתה חושב שבמכות פותרים הכל אז אתה ילד כאפות מושפע אני ילד בן 17 למה שאבא שלי ירביץ לי?

אני בן 18 ואם אני יעשן לידו סמים אני מצפה ממנו שירביץמזגן כתום
מזה החוסר כבוד הזה?
ואני ילד כאפות? אם הייתה רואה אותי הייתה* משתחווה ובוכה לאבא
לאנשברלי

שלא תבין אותי לא נכון..אני למשל מעשן סמים קלילים מה שנקרא [קנאביס] 

ולאותו ילד ששואל על החבר שלו. אם זה לא מוצא חן בעניו [מה שאני בהחלט מבין] 

הייתי מציע לו להתרחק ממנו. אבל בחיים לא להפליל אותו או משהו..אם הוא לא רוצה להרוס לו את החיים! 

לא אמרתי להפליל או לספר להורים בכללמזגן כתום
פשוט פרקתי עצבים על הדור הזה
מזה לעשן סמים בגיל הזה? ועוד ליד ההורים?
אני מבין שהרוב עושים את זה מקשיים חברתיים וכאלה, וחבל כי במקום לבכות כמה החיים שלהם גרועים, שיעשו משו עם עצמם, תלכו לחדר כושר, תלמדו איגרוף תאילנדי, תלכו לשיעורי תורה. פשוט דור של ילדים נאכסים
חח שיעורי תורהנשברלי

אתה מתחיל להזכיר את אמא שלי...מה שכן אני מתאגרף..חצי חיוך

מעשן? סמים?משה שליזיגמן

למה לעשן? לא חבל על הבריאות שלך? למות בגיל צעיר? 

חיים פעם אחתנשברלי

זה לא חוזר עיוני ננה-בננה

חחח אתה לא רוצה לחזור...קוד אבל פתוח
בגילגול חס וחלילה...

<צ>
תלך לסיור ברוטרנו ותשמעתפוחית
שבעיות של סמים * אפילו סמים קלים* לא פותרים במכות אלא באהבה..
ולהם דווקא יש ניסיון בעניין
תתקשר לרשות למלחמה בסמים, יפנו אותך למי שמייעץחלושששש
מה לעשות.
אתה יכול להציע לו לגשת אליהם מרצונו.
בהצלחה!
אתה חבר אמיתי! ישר כח!!
לנסות להבין את שורש הבעיה.סתרי המדרגה
למה הוא מעשן?
יש לו קושי בנפש?
בעיות כלשהן?
פוזה?
לחץ חברתי?

ברגע שתבין מה המניע שלו תוכל יותר לסייע לו.
ולענ"ד אם זה הסיבה רצינית/ העישון כבר קבוע/ גם וגם יש לערב מבוגר אחראי שהחבר סומך עליו. עדיף לשבור לו את האמון ושיודה לך אח"כ. התמכרות לדבר הזה זה ממש סכנה גדולה. וכל קושי שהוא חווה שמוביל אותו למצב של עישון סמים דורש טיפול ויעוץ אם מקצועי ואם לא. הבנאדם צריך עזרה.
הייתי מדווח להורים בלי שידעו מי אני.א. מלוד

הייתי מדווחת ליועץ/ת של האולפנה/ הישיבהרותה תותה

מה זה הדבר הזה?! לעשן זה כבר נורא ומזעזע לנער בגיל 14 אז סמים?! ומה זה הדבר הזה רק להתרחק ממנו? מה אתה? משוגע?? חברה שלי חתכה לעצמה את היד כל פעם שהייתה בדיכאון וטיפלתי בזה בהכי החומרה שיש!! זה אשכרה הורס לבן אדם את החיים!! תאמין לי שאחר כך הוא יודה לך!

קלים פעם ב.. לא ממש הורסים חיים.השתיקה שלי.
אפילו ממש לא
לא נכון!רותה תותה

בהתחלה זה לא מזיק אבל אחרי שמתמכרים זה נהיה ממש ממש מסוכן כי לא יודעים גבולות. גם ההלכה לא מסכימה :"ושמרתם מ א ו ד  לנפשותיכם". וגם המדינה לא סתם אוסרת על נערים מתחת גיל 18. זה לא סתם.

הכי טוב זה ש...nany
תגיש נגדו תלונה במשטרה
מה טוב בזה?מ"ג

ככה הוא יפסיק ותכלס זה יהיה מצחיק לסבך אותוnany
זה מגעיל לסבך אותו!מדענית
לאוו דווקארותה תותה

לא. זה באמת יהרוס לו את החיים. אתה צריך לדבר עם המנהל או איש מקצוע מתאים

הכי גרוע זהה להגיש נגדו תלונה במשטרה! הוא יחשובקטורת

שאתה נגדו!

מגיע לוnany
הוא עבריין והוא יתדרדר וידרדר אחרים
לא נראה לי שנוער ממעשן עושה את זה מרוע...קטורתאחרונה

יותר ממקום של מצוקה

הייתי מספרת לו סיפורים על אנשים מה שזה עשה להם...ועד כמה ..גפן

ועד כמה שזה  שזה מסוכן לנפש ולגוף ולעתיד שלך...ואם זה מתחיל עכשיו זה ממקר ומאוד מאוד קשה לגמור עמזה...אם תרצה דומאות לסיפורים...מוזמןן..

בחייאת מה קרה??? אני בת 13 וחצי ואני מעשנת אז מה?נסימי

מה הבעיה?????????? לא קרה כלום??????? זה דווקא כיף:}..........חחחחחחחח סתאםםםםם נראלכםצוחקתקשיב זה תלוי איזה סוג של חברים אתם אם אתם חברים עמוקים בלב ובנפש וגם אתה יודע שיש סיכוי שיקשיב לך  תנסה לעשות איתו שיחה רצינית אתה והוא במקום מבודד {לא בבית קפה או במסעדה וגם לא סתם באיזה רחוב גם אם הוא שקט} תשתדל שזה יהיה בערב כזה שיהיה דרמתיבוכה/צוחק 

חיה בסרט Solomon

תלוי במצבtito

שאלה ראשונה היא האם החבר הוא מכור או לא. אם הוא נהנה מסמים וכאשר יהיה לו סיבה מספק טובה להפסיק יפסיק אין צורך להתערב חוץ מלהעיר לו באורך ידידותי שסמים קלים אינם בריאים ופוגעים במהלך החשיבה, בשינים ובפוריות אצל גבר בלי להטיף לו דבר.

אם מדובר בהתמכרות, אל לך ללחוץ להפסיק, צריך להבהיר לו שאוהבים אותו, תומכים בו, אך לא בכל תנאי. מכור לא ירצה להפסיק עד שיחבוט בתחתית חבטה כואבת ויבין שאליו להפסיק להשתמש ולבקש עזרה מאחרים. מה שניתן זה להזכיר לו שהתמכרות היא מחלה מתקדמת וקטלנית ויש דרך לצאת מזה, כמו למשל תוכנית של 12 צעדים של NA:

http://www.naisrael.org.il/

להזכיר לו את טיב הבעיה ומה הפתרון ולתת לו זמן לעכל בלי ללחוץ עליו עד שידיעה זו לאט לאט תחרחר ותביא אותו לידי חיפוש אחרי הפתרון.

מה חיה בסרט??? צחקתי......נסימי

תשמע תשתדל ליתקרב אליו עוד יותר תצאו למקומות ביחד תבלו בערבים ולאחר זמן מה שממש ירגיש כמו אח שלך אז תדבר איתו על העניין שאתה מספר על האנשים שעישנו וזה גרם ל.......... תחזק אותו ומי יודע אולי זה יעזור................במידה וזה לא יעזור תערב מורה מבין קרוב או לא יודעת מי מי שאתה יודע שהוא בעל השפעה על אותו חבר

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך