אמרת לנו להזכיר לך.
איך עובד הציטוטים משרשורים?
בתודה, מחלקת נסיו"פ.
@חלילית אלט @כישוף כושל @גיבעוננח @יהיה בסדר....@כל מי שרצה לדעת
אמרת לנו להזכיר לך.
איך עובד הציטוטים משרשורים?
בתודה, מחלקת נסיו"פ.
@חלילית אלט @כישוף כושל @גיבעוננח @יהיה בסדר....@כל מי שרצה לדעת
יונימבינה בתכנות. רק לא מכירה את כל השפות.
אני לא מוצא את המספור של internals שהתחלתי פעם.
אז אין לי איך למספר את הבא.
איך זה עובד.
למערכת הזו קוראים בפנים "דבר בשם אומרו" או בשמה האנגלי של הפונקציה, QuoteAndName
טוב, זה נתון שאנשים לא יודעים, אבל חלקכם אולי ניחשו:
בתוך המערכת יש לי טבלה של חברים.
מי שקצת מבין תכנות מתאר לעצמו שזה בטח נראה ככה:
מס' רציף | מס' משתמש | מס' החבר
ובכן זה לא מדוייק.
במציאות אני מחזיק קצת יותר פרטים
f_id (סתם מס' עוקב)
f_owner (בעלים)
f_user (החבר עצמו)
f_group (תכננתי פעם מנגנון של קבוצות. לא בוצע מעולם וכנראה גם לא יקרה)
f_status (סטטוס - פעיל, חסום וכו')
f_deleted (מחוק, אבל עדיין היה פעם)
f_status2 (סטטוס "הפוך" - לחסוך עוד בדיקה האם ה צד השני חסם אותך.)
והעניין המעניין באמת:
f_internalrank (ציון פנימי)
אחת לכמה שבועות רץ מנגנון שמנסה לתת "ציון" לכל קשר חברותי כזה. יש כמה וכמה מרכיבים שעל בסיסם מחושב הנתון הזה, אבל הוא מורכב מכמות התגובות בפורום אורכן ותדירותן, השיחות האישיות אורכן ותדירותן, המסרים שהועברו בניהם ועוד כמה נתונים כאלה.
אם ניקח אותי ואת אח שלי (@צחקן), זה נראה בערך ככה:
# f_id, f_owner, f_user, f_group, f_status, f_deleted, f_internalrank, f_status2
'377584', '1', '10', '1', '1', '0', '959', '1'
אחרי שיש לנו נתון בסיסי כלשהו, אפשר להמשיך הלאה.
ראשית נוציא מרשימת חברים את ה-X (מספר משתנה) החברים הטובים לפי המספר שחישבנו.
אחר כך נחפש באיזה שרשורים בפורום הם הגיבו, ואז נחפש באותו שרשור תגובה מעל אורך מסויים (כלומר כזו ששווה לצטט).
אחרי שמשכנו הודעה צריך לנקות אותה מראשי תיבות של דוסים (כמו בס"ד, ב"ה, ושליט"א), ויאללה, לשלוח לקרב על העיניים של הגולש.
אחד מהם - זה מה שהצגת.
וזה לא "מי שהגבת" ספציפית (זה היה ככה בעבר). זה שרשור שבו הגיב אותו משתמש. ההודעה לא חייבת להיות שלו.
אבל בגדול זה נכון.
חירטוטא דלעילאוואיי, לא תיארתי לעצמי שזה הולך ככה!
הנחתי שזה משהו שקשור לכמות אינטראקציות עם ניק מסויים, ככה שיהיו רק ציטוטים שעלולים לעניין אותי...
בהתחלה חשבתי שזה רק משרשורים שהגבתי עליהם, אבל היו ציטוטים שלא הכרתי אז זה לא היה זה...
ובהנחה שכל זה פועל אוטומטית בלי שאתם מתערבים, גאוני.
(מן הסתם יש בעוד כמה אתרים ומשם לקחתם את הרעיון, אבל אמרת שזה סקריפט מקורי שלכם.
בחייאת, לא חשבתי שמושקעת באתר כל כך הרבה עבודה!!!)
לפעמים המצאתי קונספטים לבד (ע"ע המערכת הזו), לפעמים העתקתי אותם ממקומות אחרים (ע"ע האייקון של "הקפצות" כשמגיבים בשרשורים/לך/מתייגים אותך).
אני עובד כשכיר בערוץ 7 בערך 12 שנים, מתוכן בערך 7 במשרה מלאה כשברוב השנים היו עוד אנשים איתי. עכשיו תחשבי כמה עבודה מושקעת פה.
Solomon
חשבתי שזו תבנית כזאת של מערבת פורומים...חירטוטא דלעילאכמו אתרים של wordpress כאלו, שנותנים לך את הבסיס ואתה משנה את הקוד איך שאתה רוצה.
מעריכה.
ובתור בעל מקצוע אני רואה בהן כמות הזויה של חסרונות (אם כי ללקוחות מסויימים זה מתאים).
המערכת פה נבנתה מאפס.
חלקה בשנות העבודה שלי בערוץ 7 , וחלקה עוד קודם בשנים הארוכות של אפיון, חשיבה, ביצוע, ודפיקת הראש בקיר במהלך פיתוח הפורומים של עזרא.
הפעם הראשונה שהייתה לי מערכת פורומים הייתה ב-2001 מתישהו (סביבות גיל 14, אגב), והפעם הראשונה שהמערכת הייתה עם עץ בדומה לכאן, הייתה קצת אחרי.
2003 לדעתי.
מאז אני רץ עם המערכת הזו, פחות או יותר. עברה שכתוב מאסיבי גדול ב-2004, ואחריה ב2009 ומאז שינויים קטנים לאט לאט כדי שתתאים לעולם המתחדש.

יוני
בצחוק נו.. תכתוב בכ"מ! וברצינות: הייתי דמות די דחויה חברתית אבל עם כישרון בסיסי בתכנות שהיה קצת קודם.
תוסיפו לזה חבר'ה שמאחרים כרוניים ששבת אחרי שבת השאירו אותי חצי שעה לבד עד שהם הגיעו.
הזמן באופן כללי במערכת החינוך הארורה שימש אותי לחלום על חברה שיהיה לי בה יותר טוב, הכרות בסיסית עם פורומים אחרים גרמה לי להבין שזה המדיום שאני אוהב.
הזמן הריק (בלילות שבת) שימש אותי לתכנון המערכת בראש, ושאר הזמן שהיה לי בחיים כדי לבצע אותה.
אני יכול לספר הרבה דברים על מה היה לי אז.
בגדול - הרבה אנשים היו אומרים שזה חיים דפוקים, אבל ניצלתי את מה שידעתי לעשות ובדיעבד גם למדתי מקצוע.
יוניאני בזמנו הייתי צריך לפתח הכל מאפס.
רק בשמינית היה לי אינטרנט בפלאפון, ורק ב שביעית בכלל נחשפתי לכל העולם הזה שהיה מכונה אז WAP (תכנות למכשירים טפשים).
הייתי צריך לפתח הכל! אפילו wapmail בגלל שלא היה פיתרון דוא"ל לסלולרי. חוץ מקצת אתרים עם ממשק לא נחמד ו-tjat שאיפשר להתחבר ל-ICQ ול-Messenger בצורה די פרמיטיבית, לא היה כלום.
כלום כלום.
היום כל מי שקונה סמארטפון ב-300 שקל מקבל את הכל מוכן. רק תשתמש.
איפשהו באמצע שביעית (2004) הבנתי שבקרוב אני הולך לצבא/לישיבה ולא יהיה לי מחשב צמוד, אז התחלתי ללמוד את מה שהיה אז פיתוח לסלולרים.
היה גם אמולטור מגניב של נוקיה 3510i כזה שאפשר היה להיכנס ממש למכשיר על המסך ולבדוק דברים.
אז פיתחתי את האתר לסלולרים ישנים (עובד עד היום, בגירסא אחרת קצת אם תיכנס לכאן מטלפון נוקיה).
)כל אחד זקוק לתחביב...
ועכשיו אתה עוזר לילדים אחרים עם בעיות ונותן להם מרחב וירטואלי חביב להכרת בני אנוש דומים.
סגירת מעגל, הייתי אומרת.
(מי שאמרה את זה הי"ד כבר לא בחיים, אז לא לדאוג)
היום זה נהיה נורמלי. 
חירטוטא דלעילאזה היה רמז עדין לא לומר לך אתזה???
אני חושבת שחברה וירטואלית, עם כמה שחסרים בה כמה אלמנטים חברתיים, היא חברה לכל דבר ועניין.
להיפך.
אנשים מרגישים בה יותר משוחררים וכנים עם עצמם.
ולכן אנשים שבוחרים לבלות פה ולא שם, זה מובן לגמרי...
אבל רוב הסביבה אז לא חשבה את זה, וגם היום רוב המורים והמחנכים נאבקים בסמארטפון במקום להבין שהוא הפיתרון והם הבעיה.
לגבי הרמז - לא
האומרת נרצחה בפיגוע ירי לפני כמעט שנה, כמעט עשור אחרי שאמרה את מה שאמרה.
הי"ד.
בלי להיכנס לכמה המערכת מיושנת ולא מבינה עניין, שזה דבר שמוסכם על כולם חוץ מעל המערכת,
לדעתי זה היה דבר טוב ובונה.
והעובדה- אנש רגילים למדו למדו, עשו צבא, פסיכו, אוני או מכללה, ועכשיו מחפשים עבודה.
לך יש עבודה מגיל 14 
הרבה יותר חשוב הרבה פעמים "לטעום" מהעולם הזה ולהתחיל לקבל כיוונים של מה שהוא מציע. שלא יהיה מצב שמגיעים לגיל 23-24-25 אחרי תואר שעשינו בשביל שלאבא ואמא יהיה בן אקדמאי.
ועכשיו מה עושים?
שיעשו שיעור נהיגה בבי"ס + תאורייה, שיעורי בנקאות ומיסים וכו'.
אבא ואמא שלי הם דוגמא מצויינת לזה. אמא עם תואר שני, עובדת ומשתכרת טוב ב"ה,
ואבא לא למד כלום, רק יודע לשבור מסגרות ולפרך סטיגמות. ב"ה, מרוויח יותר ממנה.
מצד שני, זה לא שמערכת היא מיותרת לגמרי, רק שהיא צריכה המון שינויים.
שלא יקרו בזמן הקרוב.
ובגלל שזה מעגל שלא נגמר עם מילון סיבות והסברים לכל צד ולכל כיוון, אמרתי שלא ניכנס לזה 
הנקודה היא, אתה יצאת נשכר מכל זה. תרתי משמע.
הייתי יכול להתקדם עוד יותר.
חירטוטא דלעילאהחל מחיילים לא דתיים שאין בהם דבר רע אבל לא רציתי את הסביבה הרדודה שלהם, עד למערכת חינוך מתועבת שאני לא רציתי להיות בה (אבל לא יכולתי, עד השמינית לפחות).
(זהירות חפירה כלכלית)
במקום לבזבז את הכסף על משרד החינוך והשטויות שלו פשוט צריך לעבור לשוברים.
לתת למורים ומנהלים להקים בתי ספר ולתלמידים לבחור מה שהם רוצים.
אם יהיה למשהו ביקוש - הוא יהיה. בית ספר ומורה כושל ילכו הביתה ולא יהיה רן ארז שיגן עליהם בפני פיטורים.
על הדרך תיפטר גם בעיית החרדים שלא רוצים ללמוד מקצוע (הם רוצים, אבל כפופים למערכת החינוך הארורה שלהם), וגם 12 שנות לימוד מיותרות כשאפשר להוציא בגרות בעשר.
אני כבר מחכה לראות את גדולי התורה של הציבור הדתי לאומי מארגנים מסלול של בגרות בכיתה י' ויאללה לישיבה גבוהה.
או הפוך - לכאלה שלא רוצים ללמוד הלאה אבל רוצים בגרות - אפשר לעשות מינימלית בי' ולא לגרור עד י"ב
או תיכוני ערב למי שרוצה לעבוד בבוקר
או בית ספר שלא לומדים בו אלא רק באים, משלמים, ונבחנים לבגרות למי שטוב בללמוד לבד בבית
או כל דבר אחר.
(סוף החפירה)
https://www.facebook.com/EdVouchers/?fref=ts
ועל כלכלה באופן כללי
https://www.facebook.com/groups/Israeli.Freedom/?fref=ts
ספציפית יש שני גופים פוליטיים שמקדמים את המהלך הזה היום:
הראשון זה הליברלים בליכוד, והשני זה "זהות" של פייגלין.
צרפי אותי לפייסבוק ונציף אותך עד שתגידי די די די.
רובם אנשים טובים ברמה האישית. הבעיה היא במערכת מאחוריהם ובתמריצים העקומים שלה.
מורה טוב באמת לרוב יפרוש תוך כמה שנים, או שיאמץ את הכללים של המערכת ויהיה דרעק כמו כולם.
משהלטובת קהל המתבגרים שעוד לא יצאו מזה ויוכלו להעזר 
בינתיים, המערכת ממש טובה ומתאימה לקהל היעד שלה.
(זה שבאתרים מובנים יש חסרונות? ברור, אבל זה חוסך עבודה לאנשים שלא מבינים בזה ולא אכפת להם להסתפק בהם.)
על הדרך גם פיצלתי ענפים אחרים שלה לכל מיני מטרות אחרות, החל מהתגובות פה באתר (שיש בהן סוג של עץ), ועוד קודם לכן - אתר היצירה פסיפס (שאגב שופץ אחרי ט' אב).
יש אפשרות שאני יוכל לראות תמונות שאני שולך לפסיפס לפני שהמנהלים מאשרים אותם??
יש לי סיכויאתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד