משמעותמתהווה

שאלה קצת קשה ודורשת מחשבה אבל למה בעצם אנחנו חיים??

סבבה,אנחנו עושים את מה שאנחנו אוהבים ובלה בלה אבל זה לא עד כדי כך חשוב...למה בעצם אנחנו מושכים את הזמן בשביל כלום?

תמיד כשמדבריםיאירוש

על זה סביבי אני תוהה לעצמי למה אתם חושבים שבהכרח יש משמעות? יש סיבה למה אני חי- כי ההורים שלי התחתנו והולידו אותי. אבל מי אמר שיש משמעות לחיים?

זה ההבדל בין סיבה לתכלית.פסידונית

ו?יאירוש

מי אמר שיש תכלית?

לא נכנסת לזהפסידונית

סתם ציינתי עובדה.

שיש סיבה ויש תכלית, והסיבה שאתה ציינת היא סיבה, ומה שהשרשור מדבר עליו הוא תכלית.

סבבה,יאירוש

אני מבין מה את אומרת. למרות ש"למה בעצם אנחנו חיים??" זה שאלה דו משמעית.

השאלה כן, הכוונה לא.פסידונית

לכל אחד יש תיקון בעולם...ארי מש.

מה זה בדיוק תיקון, זה דבר שמוסבר על פי הקבלה לברור את הניצוצות הקדושה בטומאה, בקיצור.... לא מבין בזה בכלל... 

אבל מה שברור שלכל אחד יש מטרה שלשמה הוא בה לעולם משום שבגילגול קודם הוא לא תיקן את הדבר הזה.

כגון: אדם שבגלגול קודם לא כיבד את ההורים אז עכשיו הוא בה לתקן את זה והמטרה שלו היא לכבד את ההורים שלו ולתקן את מה שהוא עשה קודם, זה בגדול.

ואם תשאל למה זה בכללם התחיל שבני נבראו וחטאו ובאו לתקן והרי היה מוטב שלא יולדו בכלל, והתשובה היא על פי מה שמסופר במדרש על הקטע בפרשת בראשית שהקב"ה התייעץ עם המלאכים האם לברא אדם ומספר המדרש מה הם התייעצו ביניהם ואומר המדרש שהקב"ה אמר שהוא מלך אבל אין לו עם והרי 'אין מלך בלא עם' כי כל מלך צריך שיהיה לו עם, לכן הקב"ה ברא את האדם בכדי לעשות לו עם שישמרו את חוקיו ומצוותיו... ומי שישמור מצוותיו יקבל שכר וטוב אין סוף ומי שלא אז....

אומנם ההסברים הרציניים מוסברים בעיקר על פי הקבלה, 

אבל אם אתה באמת רציני ואתה מחפש תשובות, אז יש הרבה הרצאות בנשא משמעות החיים וכדו' ניתן לחפש את זה בערוץ הידברות וכדו'... אבל יש לזה תשבות ממש יפות.

אוקימתהווה

אבל זה בתאוריה ואם אני קמה בבוקר ומרגישה שאני לא קשורה ואזלו לי הכוחות ונמאס לי להשתתף ב"משחק"הז אז...?

ד"ר פרנקל אבי אבות הפסיכולוגיה כתב:ארי מש.

הייתה מחלוקת אדירה בפסיכולוגיה 'מה האדם מחפש' \ 'אחרי מה הוא רודף' בתחילה אדלר חקר ומצא שאדם מחפש הנאות, לאחר זמן הפריכו את טענותיו מכל וכל וזיגמון פרויד הכריע שאדם מונע ע"י דחפים בדיוק כמו כלב שיש לו דחף לאכול ככה בדיוק גם לאדם ולאחר תקופה הפריכו גם אותו עד שבה ד"ר פרנקל וטען שאדם מחפש 'משמעות' ומאז [באזור תקופת השואה] ועד היום כל גדולי הפסיכולוגים מסכימים עם טענותיו.

[ניתן לעיין בספרו 'אדם מחפש משמעות']

ושימי לב שאפילו את מסכימה איתי [כאמור בהודעה שלך] שאדם שאין לו משמעות אין לו למה לקום בבוקר הוא מרגיש דפוק כי למה הוא קם??? לעבוד בשביל לאכול ולאכול בשביל שיהיה כוח לעבוד???

הכלל הוא שכול אדם צריך ואפילו חייב שיהיה לו משמעות [יכול להיות שבגיל צעיר הוא יהנה גם בלי משמעות אבל האסימון יפול לו רק כשהוא יהיה גדול ויבין שהוא סתם אדם חסר תכלית ותועלת].

ובגלל זה אנשים מאוד נמשכים לציונות [אפילו אנשים חילוניים שאין להם קשר ליהדות] או לכדורגל או לאתגרי ספורט משום שהדברים הללו הם אתגרים, משימות שיש סיבה לקום בבוקר בשבילהם,

לדוגמה: ציונות, אדם שנאמן לארץ ישראל הוא מרגיש שיש לו מטרה, כל בוקר הוא אומר לעצמו 'היום אני יעשה עוד משהו למען ארץ ישראל' או 'היום אני יגן בגופי על ארץ ישראל' בן אדם כזה יש לו סיבה לקום יש לו משימה להשלים, הוא מרגיש שבלעדיו יהיה חסר משהו בתיקון העולם.

ככה גם ביהדות אני מבטיח שכל שליח חב"ד שנמצא הי שם בקצה העולם שמאלה מאושר עד לב השמיים אפילו שאין לו טיולים, קולנוע, מועדונים וסרטים, איך הוא נהנה? כי הוא יודע שהיום יש לו מטרה להציל עוד יהודי להוסיף עוד טוב ואור בעולם.

בהצלחה

משפט חזק מאחד הפילוסופים הגדולים.ארי מש.

אם יש לך משהו שאתה מוכן למות עליו אז יש לך בשביל מה לחיות.

מזאת אומרת בישביל מה אנחנו חיים??אחת מהעם הנבחר

אנחנו חיים בשביל לעבוד את הקב"ה

למלאת את השליחות.עולה בשביל

כל אחד והשליחות שלו... בהצלחה!!

*אנחנו לא חיים כדי לעשות מה שאנחנו אוהביםשִׁירָה

ואנחנו לא מושכים את הזמן בשביל כלום

למה כל הזמן אנשים פותחים שקשורים כאלה?האש שלי
אתם לא מבינים שלנשמה יש תפקיד שאותו היא צריכה למלא בעולם הזה?תחיו עד שתגמרו אותו ותמותו!מי שרוצה שיתאבד!(צ)
זה אפילו לא כיוון רציניספר הספרים
זה לא כלום הקב"ה..גפן

זה לא כלום...הקב"ה ברא כל אחד ואחד לא סתם אומרים שביום שהאדם נולד זה היום שהק"ה לא יכול להייתקים בילעדיו!! תחשבי שניה איזה בר נדיר זה! ואם הקב"ה החליט שהעולם לא מיתקיים בילעדינו זה אומר משהו עצום שרק בישבילו שווה לחיות..! וגם לכל אחד ואחד יש את השליות שהוא צריך לעשות בעולם הזה. והרבה מאוד פעמיים שואלים ואיך אני יודע מה השליחות שלי? אז זהו אנחנו לא יודעים אבל כל מעשה טוב קטן שאת עושה וכל קידוש שם שמיים ופרסום שם השם בעולם...וכו..זה כבר שליחות מטורפת של כל יהודי ויהודי...וכאשר הקב"ה מחליט לקחת אותך אליו זה אומר שעשית את השליחות שלך בעולם.חיוך

מי אמר שזה כלום?חיי תורה\הלכה הם חיים מלאי משמעות...הכל מאת ה'אחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך