שאלה קצת קשה ודורשת מחשבה אבל למה בעצם אנחנו חיים??
סבבה,אנחנו עושים את מה שאנחנו אוהבים ובלה בלה אבל זה לא עד כדי כך חשוב...למה בעצם אנחנו מושכים את הזמן בשביל כלום?
שאלה קצת קשה ודורשת מחשבה אבל למה בעצם אנחנו חיים??
סבבה,אנחנו עושים את מה שאנחנו אוהבים ובלה בלה אבל זה לא עד כדי כך חשוב...למה בעצם אנחנו מושכים את הזמן בשביל כלום?
על זה סביבי אני תוהה לעצמי למה אתם חושבים שבהכרח יש משמעות? יש סיבה למה אני חי- כי ההורים שלי התחתנו והולידו אותי. אבל מי אמר שיש משמעות לחיים?
מי אמר שיש תכלית?
סתם ציינתי עובדה.
שיש סיבה ויש תכלית, והסיבה שאתה ציינת היא סיבה, ומה שהשרשור מדבר עליו הוא תכלית.
אני מבין מה את אומרת. למרות ש"למה בעצם אנחנו חיים??" זה שאלה דו משמעית.
מה זה בדיוק תיקון, זה דבר שמוסבר על פי הקבלה לברור את הניצוצות הקדושה בטומאה, בקיצור.... לא מבין בזה בכלל...
אבל מה שברור שלכל אחד יש מטרה שלשמה הוא בה לעולם משום שבגילגול קודם הוא לא תיקן את הדבר הזה.
כגון: אדם שבגלגול קודם לא כיבד את ההורים אז עכשיו הוא בה לתקן את זה והמטרה שלו היא לכבד את ההורים שלו ולתקן את מה שהוא עשה קודם, זה בגדול.
ואם תשאל למה זה בכללם התחיל שבני נבראו וחטאו ובאו לתקן והרי היה מוטב שלא יולדו בכלל, והתשובה היא על פי מה שמסופר במדרש על הקטע בפרשת בראשית שהקב"ה התייעץ עם המלאכים האם לברא אדם ומספר המדרש מה הם התייעצו ביניהם ואומר המדרש שהקב"ה אמר שהוא מלך אבל אין לו עם והרי 'אין מלך בלא עם' כי כל מלך צריך שיהיה לו עם, לכן הקב"ה ברא את האדם בכדי לעשות לו עם שישמרו את חוקיו ומצוותיו... ומי שישמור מצוותיו יקבל שכר וטוב אין סוף ומי שלא אז....
אומנם ההסברים הרציניים מוסברים בעיקר על פי הקבלה,
אבל אם אתה באמת רציני ואתה מחפש תשובות, אז יש הרבה הרצאות בנשא משמעות החיים וכדו' ניתן לחפש את זה בערוץ הידברות וכדו'... אבל יש לזה תשבות ממש יפות.
אבל זה בתאוריה ואם אני קמה בבוקר ומרגישה שאני לא קשורה ואזלו לי הכוחות ונמאס לי להשתתף ב"משחק"הז אז...?
הייתה מחלוקת אדירה בפסיכולוגיה 'מה האדם מחפש' \ 'אחרי מה הוא רודף' בתחילה אדלר חקר ומצא שאדם מחפש הנאות, לאחר זמן הפריכו את טענותיו מכל וכל וזיגמון פרויד הכריע שאדם מונע ע"י דחפים בדיוק כמו כלב שיש לו דחף לאכול ככה בדיוק גם לאדם ולאחר תקופה הפריכו גם אותו עד שבה ד"ר פרנקל וטען שאדם מחפש 'משמעות' ומאז [באזור תקופת השואה] ועד היום כל גדולי הפסיכולוגים מסכימים עם טענותיו.
[ניתן לעיין בספרו 'אדם מחפש משמעות']
ושימי לב שאפילו את מסכימה איתי [כאמור בהודעה שלך] שאדם שאין לו משמעות אין לו למה לקום בבוקר הוא מרגיש דפוק כי למה הוא קם??? לעבוד בשביל לאכול ולאכול בשביל שיהיה כוח לעבוד???
הכלל הוא שכול אדם צריך ואפילו חייב שיהיה לו משמעות [יכול להיות שבגיל צעיר הוא יהנה גם בלי משמעות אבל האסימון יפול לו רק כשהוא יהיה גדול ויבין שהוא סתם אדם חסר תכלית ותועלת].
ובגלל זה אנשים מאוד נמשכים לציונות [אפילו אנשים חילוניים שאין להם קשר ליהדות] או לכדורגל או לאתגרי ספורט משום שהדברים הללו הם אתגרים, משימות שיש סיבה לקום בבוקר בשבילהם,
לדוגמה: ציונות, אדם שנאמן לארץ ישראל הוא מרגיש שיש לו מטרה, כל בוקר הוא אומר לעצמו 'היום אני יעשה עוד משהו למען ארץ ישראל' או 'היום אני יגן בגופי על ארץ ישראל' בן אדם כזה יש לו סיבה לקום יש לו משימה להשלים, הוא מרגיש שבלעדיו יהיה חסר משהו בתיקון העולם.
ככה גם ביהדות אני מבטיח שכל שליח חב"ד שנמצא הי שם בקצה העולם שמאלה מאושר עד לב השמיים אפילו שאין לו טיולים, קולנוע, מועדונים וסרטים, איך הוא נהנה? כי הוא יודע שהיום יש לו מטרה להציל עוד יהודי להוסיף עוד טוב ואור בעולם.
בהצלחה
אם יש לך משהו שאתה מוכן למות עליו אז יש לך בשביל מה לחיות.
אנחנו חיים בשביל לעבוד את הקב"ה
כל אחד והשליחות שלו... בהצלחה!!
ואנחנו לא מושכים את הזמן בשביל כלום
זה לא כלום...הקב"ה ברא כל אחד ואחד לא סתם אומרים שביום שהאדם נולד זה היום שהק"ה לא יכול להייתקים בילעדיו!! תחשבי שניה איזה בר נדיר זה! ואם הקב"ה החליט שהעולם לא מיתקיים בילעדינו זה אומר משהו עצום שרק בישבילו שווה לחיות..! וגם לכל אחד ואחד יש את השליות שהוא צריך לעשות בעולם הזה. והרבה מאוד פעמיים שואלים ואיך אני יודע מה השליחות שלי? אז זהו אנחנו לא יודעים אבל כל מעשה טוב קטן שאת עושה וכל קידוש שם שמיים ופרסום שם השם בעולם...וכו..זה כבר שליחות מטורפת של כל יהודי ויהודי...וכאשר הקב"ה מחליט לקחת אותך אליו זה אומר שעשית את השליחות שלך בעולם.![]()
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים