הי.. ת'אמת שהתלבטתי הרבה אם לכתוב אבל יאלה..Tal.

ישלי ידיד מאד טוב. בגיל שלי (15) והוא מעשן סמים.. ולא סמים קלים, אני מדברת איתו כבר שנה וחצי, בהתחלה הוא אמר שזה פעם בחודש וזה בקטנה והעדפתי לא להיכנס לזה כי מצד אחד, זה מסוכן מאד וזה סכנת מוות וכל זה. ומצד שני אנלו חיים קלים והוא במין דיכאון תמידי כזה וזה לא מה שחסר לו,  שיגידו לו שזה סכנת חיים ושלא ייקח. אבל בזמן האחרון זה קורה הרבה יותר, פעם בשבועיים וגם שאני מדברת איתו הוא לפעמים אומר "יאו אני חייב עכשיו" וכאלה אני לא רוצה להיכנס איתו לזה אבל אני מפחדת ממש ואני יודעת שאם אני יכנס לזה אז הוא כבר לא ירגיש בטוח לדבר איתי ..

קיצר צכה רעיון

תודה צדיקים, זכו למצוות

דברי עם מישהו גדול יותר..ריבתות

זה הכייי טוב!! רגע יודעים על זה חוץ ממך??

לא..Tal.

מי שעושה אתזה איתו רק

זה דיני נפשות ופיקוח נפש ממש! תמצאי איך ליידע הורים או מחנכילונצה

תדברי עם חברים מקשיביםתפוחית
שינחו אותך את מי לערב..
לא ידעתי מה לכתוב.ננסה (:הכל מאת ה'

אז את בעצמך אמרת שזה מסוכן לבריאות . אז למה לעשות משהו בידיעה שהוא מסוכן לך? נראלי שצריך קודם להבין למה לא כדאי להתחיל עם זה. ושאת בידיעה על הסכנות . ההתמכרות. הינה מול עייניך מראים לך שזה מסוכן וממכר ולא בריא ושצריך כמה שיותר להתרחק. זה ממכר.זה מספק.והסמים שולטים באדם! הם שולטים מתי הוא יקח מה יקח ולאדם יש כוחות להתשלט עלזה ולהפסיק. את בעצמך יודעת על הסכנות אז יפה יש כאלו שלא מודעים ועושים דברים בעל כורחם ..(: נכון לפעמים יש מצבים לא פשוטים בחיים שהאדם רוצה לעשות הכל בחופשיות  וגיל ההתבגרות ...ואז חלילה הוא עובר לרחוב או לסמים וכו. ואנשים לצערנו בורחים לדברים האלו.ובאיזשהוא שלב בחיים הם מוצאים את עצמם בלי שום חיות.ואיזושהיא מטרה ואז הם מוצאים את עצמם בלי שום התקדמות בחיים.

בן אדם שרוצה שיהיה לו חיים טובים מייצר אותם . נכון אז בגיל הזה לא הכל תלוי כי יש משפחה שלשם הוא נולד וחברים.

אבל הקב"ה נטע בנו כוחות להתמודד עם דברים. ולכולם יש כוחות והאדם צריך לעזור לעצמו.

לדעתי .את צריכה קודם כל להציל את עצמך ורק אחרי זה בשמחה לעזור לאחר.אשרייך שאת רוצה לעזור לאחרים אבל,

ושהעזרה לאחרים תהייה עם יד על הדופק שזה לא מסכן גם אותך.

כי גם אם חלילה ניסית והתמכרת וכו אז מה עשית בזה? גם את וגם הוא וגם היא וגם הן וגם הם וכולם נופלים להתמכרות ולסכנה ושאנו אנשים מאמינים אז אנחנו יודעים כמה צריך להזהר בעניינים של בריאות. הרי "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" הקב"ה נתן לך חיים ובריאות ויכולת ללכת ולדבר וכו. אז צריך להעריך על הדברים האלו. אז לקלקל עם סמים? הרי הגוף שלנו של ה' ואנו מצווים לשמר עליו פי שנתן לנו..

אני חלילה לא שופטת את המקרה,אבל חשוב גם להבין שאם בןאדם רוצה חיים טובים הכל תלוי אך ורק בו ובחיים שלו ולבחור למשהו גרוע לא עזר פה בכלום. להפך . זה יותר גרוע. אז צריך לדעת אייך לשמר על עצמנו. ולא חסר אנשים שיכולים לעזור לו.עם זה אנשים טובים/עם זה שיעור תורה ליד הבית\אינטרנט. אדם כן יכול למלא את החיים שלנו. ואם הבןאדם רוצה לברוח לסמים ? למה שלא יברח לשיעור תורה ? שינסה שיעור אחד מקסימום ישתעמם לבסוף זה חודר פנימה...

ברגע שיש רצון להפסיק אז הכל מתהפך לטובה.ובמינונים פעם בשבוע  להפסיק אחרי זה פעם בשבועיים וכל הלאה(לימדו אותי אתזה בעניין אחר .וזה עוזר בעוד דברים בחיים. להקציב ולמתן.)לפעמים גם אין שליטה בדברים  ואדם צריך לעשות סטופ. זה דורש מאמץ ורצון להשתנות ולכולם יש כוחות!

וכמו שרשמו פה . חברים מקשיבים ממש יכולים לעזור. ותמיד יש להם עצות טובות .

את יכולה לנסות להתקשר אלייהם מ9  בערב עד 1 בלילה . זה המספר- 1599-5000-54.

ובהצלחה רבה!

תספרי לו סיפורים מה זה יכול לעשות ו..גפן

ותגידי לו ותעודדי אתו שאם הוא בדיכאון זה לא הדרך לצאת וישלו את כל החיים שלו לפניו אני מכירה סיפורים מזעזעים שזה םפוט לבכות הוא לא יודע מה הוא עושה לעצמו...אם תעודדי אותו ותעזרי לו לצאת מזה תעשי מצווה אדירה!!!!! אשריייךךך!חיוך גדול

תקשיבי שאלו את השאלה הזאת שבוע שעבר והיה מלא תגובות...קטורת

אולי תמצאי שם תגובה שמתאימה לך

יש להם חוק חובת דיווח..Tal.

תנסי את זהיהודי פשוט 100אחרונה

יש סטטיסטיקה שאומרת שכל המכורים כמו בסמים (במקרה של ידיד שלך) או עישון וכדומה מצליחים יותר להיגמל פי 12 בקבוצה מאשר לבד. אני מציעה לך שתעשי איתו הסכם שכל פעם שהוא יהיה חייב לעשות סמים הוא חייב לדבר איתך על זה. לא משנה ארבע עניים או אפילו בטלפון רק שידבר כי  רק הדיבור עצמו איתך זה 90% מהפתרון. ואם הוא עשה סמים לא נורא שיסתקל על כל יום שהוא לא עשה סמים וככה הוא יתחזק וימשיך יותר זמן בפעם הבאה. ושיבין שה' סולח לו ואוהב אותו כי רק אם הוא יסלח לעצמו הוא ימשיך להתקדם .האמת היא שאני הייתי במצב די דומה וייצאתי ממנו בזכות משהוא אחר. ורק שתדעי שאת עושה שליחות ואת מצילה אותו ותזקרי שבדרך כלל הרצון שכל התמכרויות הם רגעים. ולא משנה עד הם חזקים ואם זה לא יצליח את חייבת לקשר אותו לאיזה קבוצת גמילה תודה רבה על הפתיחות שלך ותזכרי שהחובה שלך כידיה הוא להציל אותוקורץ   

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך