מהו גבר?הייזל
טוב, זה קל. גבר: חזק, יציב, רגוע מאוד, גבוה (סתם כי זה יפה), בעל חוש טכני (פנצ'ר וכו'), אחראי, מכיל.
מה עוד אני צריכה בעצם? בעיקרון זהו. שגם יהיה חכם וטוב לב. ועם כיפה. ציציות בחוץ הן בונוס. עכשיו באמת זהו.

כל חיי חשבתי שזה פרופיל האיש שלי, ואותו חיפשתי. אבא שלי כזה, שני האחים שלי כאלו. לזה אני רגילה, וזה מה שאני מדמיינת.
אבל. אבל.

ובכן, בחודשיים ומשהו האחרונים אני יוצאת עם מישהו חמוד ומקסים. נבון ורגיש ומכיל וטוב לב וצדיק. אבל לא "גבר". או לא גבר באופנים שבהם התרגלתי כל חיי למדוד גבריות. לא היה בשלדג, לא חרש את שביל ישראל, חוש הכיוון שלי עולה על שלו (ופעם חשבתי שנולדתי בלי חוש כיוון...), לא יודע לחנות ברוורס. זה נשמע קטנוני ומטופש כשאני כותבת את זה ככה, אני יודעת. מה לעשות.
ובכל זאת אנחנו ביחד, כבר יותר מחודשיים. כי הוא פשוט מקסים. באמת. מעולם לא פגשתי מישהו כל כך קשוב וחד אבחנה וסבלני, מעולם לא פגשתי מישהו שכל כך רצה אותי... והוא קם בכל בוקר בשש לחברותת דף-יומי, והוא אח כל כך טוב לאחים שלו, וכשקיבלתי ציון מעפן באיזה מבחן הוא נסע עד אליי עם בן-אנד-ג'רי בננה-קרמל, וחוץ מזה העיניים שלו זוהרות כשהוא מחייך... אני מרגישה איך ככל שאני מקלפת מעצמי את שכבות הפחד ומעזה להיות אתו, מעזה להתאהב בו (הו המילה המפורשת), אנחנו מתרוממים. יש כאן משהו.
ועדיין ממשיך לנקר בי הקצין-ומאמין שדמיינתי תמיד. יכאב לי מאוד (...) להיפרד מן הבחור, אבל אני לא מצליחה לשחרר את החלום. לא סתם זה החלום שלי, אני חושבת שאני צריכה גבר בסטייל הגבר-גבר; חוץ מזה שהבחור סותר לחלוטין את המחשבה שזה מה שאני צריכה, ומגדיר לי מחדש גבריות אחרת שבכלל לא ידעתי שקיימת.

בינתיים אני משגעת אותו ומשגעת את עצמי. חיכיתי עד עכשיו שיקרה משהו שיכריע לכאן או לכאן, אבל לא קיבלתי שום הארה עד כה... ואני לא יודעת מה לעשות, לא יודעת איך לדעת.
תובנות? הגיגים?

נ.ב - עוד מחשבה קטנונית ומטופשת: ומה אם יעקמו לי את האף כשאביא אותו הביתה? ולמה זה בעצם אכפת לי כל כך?..
נ.ב.ב - תהיו עדינים אתי, טוב?..
רק יש לי להגיד לךנפש חיה.

גב"ר- גומל חסד, רחמן, ביישן.

אדם- ניכר בכוסו, כיסו וכעסו.

יש לי מלא חברות שהתחתנו עם בנים שלא יודעים לתקוע מסמר בקיר [טוב, הגזמתי...אבל לא הגבר הכל-יודע כמו שתיארת.]- אבל הם טובים בשביל האישה שלהם- וביחד הם בונים משהו יפה .
אולי זאת הזדמנות לשמוע מההורים או קרובים או מכרים אחרים- איך הם רואים אותך איתו ומה דעתם. ולבחון הזווית שלהם. 

אני חושבת שאם הוא טוב בשבילך - המידות שלו מקרינות החוצה.
כדאי להביא אותו הבייתה לשמוע מההורים את חוות הדעת שלהם.

ובע":ה תשרה ברכהה.

אל תפחדי.
את בסדר!

בהצלחה רבה!

נראה שיש לך את הדבר האמיתי בידייםאוריה,
אל תוותרי עליו!
ומה יגידו/יחשבו לא מהווה שיקול
בהצלחה ממש
היי ימתוקה!אהבה בתענוגים
מבינה אותך.
ובכ"ז, תשאירי רגע את החלומות בצד ותחשבי צלול.
יש ערך לחלומות, אבל......

סדרת שאלות שיעזרו לך בחיים.

את מעריכה אותו?
אוהבת אותו?
נמשכת אליו?

נישואין זו עבודה משותפת.

חושבת שיש עם מי לעבוד?
רוצה לעבוד איתו?
יכולה לעבוד איתו?

תשאלי את עצמך את כל השאלות האלה.
אולי זה יתן לך קצת כיוון לגביו.

חשוב שתתייעצי עם מישהי אובייקטיבית לגבי הקשר הזה.
אובייקטיבית = ביחס אליך, ואחת שיודעת לייעץ בלי קשר להעדפות הפרטיות שלה.

אני חושבת שכדאי לך לחשוב על זה ברצינות, כי הוא נשמע בחור טוב.

בכ"מ הרגת אותי עם ה"חוש הכיוון שלי עולה על שלו (ופעם חשבתי שנולדתי בלי חוש כיוון)" חחח גדול.
^^^^^ מצטרפת לכל מילה.הקולה טובה

טוב לך איתו?

את נמשכת אליו?

אוהבת אותו?

אז מה אם הוא לא דומה לאותו חלום דמיוני שבנית לעצמך?

הוא גורם לך להרגיש אשה? אז הוא גבר.

זה הכי גבר שיש.

(ורק שתדעי לך שיצאתי פעם עם בחור, שהיה קצין ביחידה מובחרת, שרירי, מוערץ, גאון, מסודר בחיים, חלומה-של-כל-אשה כזה - אבל הוא לא גרם לי להרגיש אשה על ידו. הוא לא גרם לי להרגיש משהו חברי או הדדי. אז מה זה שווה? איזה מן גבר הוא?)

אממ. כן וכן וכן.הייזל
וכן ולא יודעת ולא יודעת...
כשאת אומרת "לעבוד אתו" את מתכוונת לוותר על החלום, נכון? אז זה בדיוק מה שאני לא יודעת, מה שאני מפחדת להחליט.
כי אם אחליט שאני רוצה להתחתן אתו, אני רוצה לבחור בו לגמרי, בכולו. אני לא רוצה שיקרקש לי כל הזמן בשיפולי המוח שויתרתי על דברים מהותיים שרציתי תמיד. זה לא פייר כלפיו ולא פייר כלפי עצמי.

@הקולה טובה - הוא לגמרי גורם לי להרגיש אישה ב"ה...
לפני שתחליטיפה לקצת
קודם תנסי לשנות את ההסתכלות שלך עליו
תפסיקי להשוות אותו ל'גבר' שתמיד היה לך בראש
תנסי לראות אותו, כגבר החדש והטוב ביותר עבורך.

ואז אם תראי שאת מצליחה ונמצאת איתו וחושבת עליו בלי שאוטומטית עולה לך המחשבה שהוא לא א-ב-ג כמו הגבר שתמיד רצית- אז תתקדמי הלאה לכיוון ההחלטה.

בהצלחה נשמה!
אני חושבתאהבה בתענוגים
שברגע שענית על כל העליונים לחיוב.

השאלות האחרות קלות יותר.

לעבוד איתו, זה אומר שכשיש איזשהו אתגר, אתם פותרים אותו ביחד.
את צריכה גם פרטנר, גם רצון וגם יכולת.
פרטנר נראה שיש לך, רצון (אם הבנתי נכון, כרגע לא לגמרי ברור) אבל הי, יש הערכה, אהבה ומשיכה.
מתרגשת בשבילך

את חושבת שזה מהותי? (באמת שואלת)

ואם את מרגישה לידו אישה. זה לגמרי לגמרי לא ברור מאליו.

אבל תהי שלמה עם ההחלטה שלך.
ותתייעצי.
וקחי את הזמן. אני חושבת שבמקרה כזה מותר לקחת את הזמן. (לא יותר מידי, אבל כן חשוב שתעשי צעדים חשובים בנחת)
וואהו יקרה!!מכלליסטית

קודם כל, זה משמח לשמוע שאוב לך!! איזה יופי את שמה לב לדברים הקטנים האלה..והחשובים באמת!!
נשמה, אני חושבת שאת צריכה לחשוב, למה תמיד חלמתי על המודל הזה של ה"גבר"?
האם זה צורך מסויים שאני צריכה למלא?
תנסי לחשוב למה זה קיים..
אני ממש מבינה את ההרגשה שלך ואת הצורך הזה!! עם זאת, כשאני קוראת את מה שאת כותבת, אני חושבת- וואי איזה גבר הוא!
בעיניי, זה מדהים שהוא ככה מכיל ושם לב לפרטים הקטנים, את משמעותית לו, הוא גבר שהוא בא עד אליך..על ציון במבחן, הוא הבין שזה חשוב לך!! זה לא דבר שמובן מאליו..
ושהוא ושהוא אוהב את אחים שלו וכו'..
כמובן שאת זו שצריכה להחליט, אבל בעיניי אלו התכונות הכי חשובות שיהיו בקשר, בבית ובמשפחה!! נתינה, הכלה, השקעה! 
לפי מה שאת מספרת עליו ועל הרגשות שלך בעניין, זה נשמע מאוד טוב!!
לדעתי צריך לעבוד על המחשבה, בגלל מה שחלמת תמיד..
וואי נשמה, מלא מלא סייעתא דשמיא!!
תתייעצי עם מישהו מבוגר לדעתי..

תובנות? הגיגים?ענבל
בס"ד

הדבר היחיד שיש לי לומר במקרה הזה זה- שחררי.
שחררי מהדמיון, שחררי מהחלום. יש כ"כ הרבה סוגי גבריות,יש כ"כ הרבה סוגי אנשים בעולם שזה פשוט לא ריאלי לצמצם אותם להגדרות כ"כ טכניות.
אני לא מכירה את המקרה שלך אחד לאחד אבל אני מכירה אותו מבחימת דמות שיושבת במוח ומגיע פתאום מישהו שמערער הכל.
אני גיליתי ששווה לשחרר מהעבר ומהחלום כדי להיפתח לחלום חדש שיש בו משהו ברמה מסוימת מרתק יותר.

לא הייתי מוותרת על מה שאת מתארת בעד שום הון שבעולם.
ובסיטואציה שאני בה כיום זה כל מה שאני רוצה, לשחרר מהעבר ולהיפתח למה שמגיע עכשיו..
וב"ה אני מרגישה שזה שווה כל רגע.
מבינה אותך.בצי.ג

נראה לי שהשינוי שאת מחכה שייקרה הוא פחות בו או בהתקדמות של הקשר אלא משהו שיבוא מתוכך.

פעם דברתי עם שדכנית שהרבה בנות מתייעצות איתה, בקשר לאיזה בחור והיא אמרה לי תדעי שרוב הבנות שמתייעצות איתי השאלה שאת שואלת זו גם השאלה הראשונה שלהן- הוא לא מספיק גבר בשבילי, הוא לא כמו הגבר שדמיינתי לעצמי בראש.

והיא אמרה לי שאני צריכה לפתוח פתחים "פתחי לי אחתי רעיתי". מה ז"א? להתבונן ולהרגיש ולהדגיש לעצמי את הדברים שהוא באמת גבר בשבילי, לצורך העניין משפיע עליי, מעצים את הכוחות שלי- בהקשר שלו. של הגבר שהוא. זה משהו שקורה גם ברגש, לשים דגש על הרגשות שהוא מעורר בי כאשה בהיותו גבר (בדרך שלו).

ובנוסף הפתיחת פתחים היא גם כלפי חוץ. לאפשר לו להיות הגבר שלך. זה יעצים מאוד את היחסי גבר אישה בינכם. זה משהו שאפשר לעשות בפועל במעשים ודיבורים שגורמים לו להרגיש את זה וגם משהו שקורה ממילא מתוך השינוי הסתכלות שלך בתוכך כלפיו.

וגם עוד משהו. איזה דבר גדול זה שיש לך מישהו "כל כך קשוב וחד אבחנה וסלחני", הלוואי על כולנו למצוא. אלו תכונות ממש חשובות בקשר זוגי אמתי ומתוקן וטוב, אולי יותר מהתכונות שבהתחלה דמיינת לעצמך!

ועוד דבר אולי מובן מאליו, ובכל זאת- קבלי אותו כפי שהוא, אל תנסי להשוות אותו לציור שלך אלא לראות אותו כציור שונה, חדש, מיוחד וצבעוני יותר

נ.ב לגבי יעקמו את האף- שמתי לב בחיים שלי שכשאני חושבת מה אנשים אחרים יחשבו על, זה בגלל שמשהו בי מזדהה עם המחשבה הזאת ופשוט שם אותה בראש של מישהו אחר. כשתהיי שלימה עם עצמך לא רק שזה יגרום לזה שהמחשבות האלו לא יהיו לך כ"כ, אלא גם ישפיע על הסביבה.

ברכה גדולה!!

חולה עלייך בצירוני בלילה

מקסימה... נורופן.
לא חושבת שאני יודעת משהו בענייני שידוכין והתאמות אבל

כשהמציאות שלי רחוקה ממה שדמיינתי- אני מכניסה את עצמי למוד של הרפתקנות וקבלה והכלה והתחדשות.
יש בזה משהו קסום ומרגש.
גם אני לא ידעתי לחנות כמו שצריך כשהתחתנתימשה

ויש גברים שאין להם רשיון נהיגה בכלל.

זה לא העיקר בחיים. חלק מהדברים אפשר להשלים אחר כך, ועם חלקם אפשר לחיות למרות שהם חסרים.

מקסימום אח שלך יבוא לעזור לכם.

לכי על זה בעדינות ותוודאי שאת אכן מסוגלת לוותר, בהצלחה !

היי. מחקתי, כי פתאום נבהלתי שאולי יזהה את עצמו אם הוא כאן.הייזל
תודה בכל אופן על התגובה. חיממת קצת את לבי...
הספקתי לקרוא פה לקצת
אני רק רוצה לומר לך שהוא נשמע אחלה גבר!

ונשמע לי שחבל להפסיד כזה קשר.

אולי איתו יהיה לך יותר טוב מהגבר שחלמת עליו?

אם את מרגישה שהכל בסדר והבעיה היא רק שהוא לא עונה למה שציפית וחיפשת- לדעתי תני לזה עוד הזדמנות.
תמשיכי, אבל עם ניסיון לשנות את נקודת המבט שלך עליו ולראות בו את הדברים הטובים בלי להשוות ל'מהו גבר' שבראש שלך.

שיהיה המון בהצלחה!
ושיהיה לכם רק טוב
הייזל
חן חן!
(אתם עושים לי חשק לכתוב מחדש את ההודעה הפותחת..)
אולי תכתבי אותה עם שינוייםפה לקצת
ועם דוגמאות שלא קרו
הייזל
תודה. כתבתי שוב...
תדברי איתו על זהלמהתגייסתי
אמרת שאת חברה שלו, אז למה שלא תדברי איתו על זה? והוא נשמע גבר שבגברים, גבר זה ממש לא דווקא קרבי, יש לוחמים וקרביים שלדעתי הרבה יותר קרובים להיות בחורות מהגבר שלך.
תודה על התגובה.הייזל
לא חושבת שיש כאן על מה לדבר. זה מי שהוא, נקודה. אם מתאים לי, יופי; אם לא, חבל...
נראה ליפה לקצת
שלדבר איתו על זה יכול לתת לו הרגשה לא נוחה

זה מי שהוא.
מה יעזור שהיא תגיד לו שהיא חלמה שהגבר שלה יראה אחרת?!

זו דעתי.
לא הספקתי לקרואתפוח יונתן

אבל לפי התגובות נראה שאת מתלבטת אם לצאת עם בחור שלא עשה קרבי ולא יודע לחנות

ומה אתה ממליץ? ;)פה לקצת
עכשיו קראתי את השרשור החדשתפוח יונתן

אני כבר הגעתי למסקנה למה אנחנו מפנטזים בראש שלנו דמות מסויימת וננעלים עליה.

בהתבגרותנו אנחנו מזהים דברים שמושכים (או דוחים) אותנו במין השני, וצורבים את התכונות האלה בתודעתינו

כדי שאם נזהה את התכונות האלה במיועד/ת, נוכל להימשך בקלות לאותן התכונות חיוביות (או לפסול בזמן על סמך התכונות השליליות) כדי להקל על התקדמות הקשר (או להיפרד בלי התלבטויות מייסרות).

זו בעצם המטרה של רשימת המכולת הזאת, וככל שהיא כוללת יותר פריטים שמושכים אותנו, כך טוב יותר, כי יש יותר סיכוי שיותר פריטים חיוביים ממנה יתגלו בבחור/בחורה שאנחנו נפגשים איתו/ה ויהיה לנו יותר דרכים להימשך אליו/ה.

הבעיה מתחילה כשלוקחים את זה צעד אחד רחוק מדי, וחושבים שלא רק קיומן של תכונות שליליות, אלא גם העדר התכונות החיוביות מרתיע אותנו ושוכחים למה בכלל יצרנו את הרשימה הזאת ומעוותים את המטרה שלה עד שחושבים בטעות שכל הרשימה של התכונות החיוביות היא תנאי סף.

כדי להשתחרר מהקיבעון הזה צריך פשוט להזכר מה הייתה המטרה של הרשימה הזאת מלכתחילה.

ומה אתה מציע בעצם?כמעין הנובע
אני מציע להביןתפוח יונתן
שלא כל תכונה רצויה חייבת להיות אצל המיועד, אלא מספיק שיהיו מספר תכונות שיהיו מסה קריטית שתכריע את הכף.
זה גבר מהסוג הקסום והמתוק (רצינית לגמרי)חופשיה לנפשי
מהסוג שהייתי רוצה בעצמי (מינוס הקטע עם חוש הכיוון, כי אני חסרת חוש כיוון לגמרי), וגם אם יעקמו את האף, כל עוד יכבדו אותו ואותך, אז הכל טוב העיקר שלך טוב ולבחור טוב.
באמת חבל שכך את תופסת גבר636

יש רצוי ויש מצוי.

למה, אין גברים כאלה?פה לקצת
אולי יש כאלה636

יכול להיות, אבל הייתה פה הקצנה. בטח אחרי חודשיים של קשר שמתואר כקשר ממש טוב.

וואו, תודה לך.הייזל
אכן, מה שמנקר בי זה "אוף לא לכך התכוונתי מראש" ו"אולי יכול להיות מישהו גם וגם וגם". ובתוך בליל המחשבות האלו, אני מנסה להבין האם אני מוכנה לקבל אותו כמו שהוא, בלי להצטער בעתיד על כל מה שהוא לא, פשוט להחליט שהוא האיש שלי ודי. (את עצמי אני מקבלת כמו שאני? לא יודעת. מנסה, משתדלת, עובדת על זה...)

[ואני לא מפחדת להיות ה"גבר" בבית. בכל אופן אני האישה בסיפור שלנו, וב"ה בוטחת בנשיותי...]
אמן!..הייזל
לא להרגיש שהתפשרת.אלא מבחירה.רק אמונה

איזה שרשור יפה פסידונית

השאלה והתשובות.

את צודקת-ואני נשואה.נכנסתי מהראשירק אמונה

קשה להוציא משהו מהראש.

מנסיון פשוט

גם אני שיניתי את החשיבה שלי

ועשיתי הפסקה בקשר בשביל זה.

אחרי שהחלטתי שאני רוצה

דמינתי איך אני מביאה אותו לאנשים הקרובים אלי והם נהנים ממנו.

וכך היה.

אני לפעמים מרגישה את הרגשות הללו צפים לי שנית בזמן קושי

אבל החלטתי ובלי לחץ עלי ומרצון.

ולא מצאתי אף אחד מושלם כמוהו.

ישבתי עם דף של מעלות וחסרונות והוא היה כמעט בלי חסרונות..

משמע אני מעריכה אותו..

לא אגיד לך שההפסקה לא עשתה לא נעים..דחיה כזו.

אבל זה גם גרם לו להרצין ולהבין שקשר זה דבר רציני.

ולא רק בילוי ביחד..

נשמע אחלה גבר.הלוי
מכיר כמה נשים שחיפשו את גבר ״החלומות״ שלהן, אבל אחרי שהתחתנו איתו הן גילו שהחלומות האלה הכו בהן כמו בומרנג... אחלה גברים, אבל הן היו שרויות בחלומות ולא מחוברות למציאות.

התשובה לבלבול שלך נמצאת בשאלות האחרונות ששאלת בנ.ב.
אהיה ברור וישיר- האם את מתכוונת ללכת על מה שטוב לך? או שאת מתכוונת לתת לסוג של דעות קדומות ודעתם של אחרים להגדיר לך מה טוב לך?
תנחתירב מג של מילים

וזריז.

תשובההעני ממעש
חלוםצ'יק עלול לפרוץ ביום בהיר

יפה ששמת לב שזה" כאילו לא נכון"
ומצד שני" יושב עלייך"

אם לא תתנקי מהדימוי זה עלול לעלות ביוקר
אם תתנקי זה עלול לייצר חוויה גבוהה
התלבטתי אם להגיב ובסוף החלטי שכןגרוש טרי
מה שאמרת לא יודע להחליף פנצר וכן זה בקטנה ממש.
רפילו שזה מה שאת חולמת... בסוף בבית ובזוגיות יקבע המידות הטובות או לא טובות.
אם הוא יודע לתקוע מסמר בקיר או להחליף פנצר זה בונוס.... זה לא העיקר בכללל....

וסתם שתדעי רוב האנשים לא התחתנן עם מה שהם/ן חלמו.... והם נשואים וטוב להם...

תבדקי את הדברים האמיתים מידות סבלנות יראת שמים הבנה נתינה לב טוב וכוד...

הרבה הצלחה!
לא אומרת שכל הגבריים ככה אבלאמאשלהבייבי
אני נשואה לגבר גבר..גבוהה משדר גבריות חתיך בין היתר..איך שהגדרת פלוס מינוס..אבל הוא עף על עצמו וצר לי לומר.מידות טובות זה לא הצד החזק שלו..הוא האכיל אןתי מרורים..וכמובן כלפי חוץ הוא גברי וג'נטלמן..אני הרבה פעמים מדמיינת אותנו מתגרשים..מפחיד אותי לומר ככה את האמת אבל אני מוצאת את עצמי מקנאה ופוזלת לגברים עם הלב הטוב והמידות הטובות..שיהיה פחות גבריות...אם זה המדדים המטופשים...כנראה שאין מושלם בדיוק..ולרוב הגברים האלה עפים על עצמם.שזה קללה אמיתית לאישה...
ריגשת אותי.מאדעוזיהו
ובאמת שאני רוצה לבכות...לא בכיתי אולי שנה כבר?
לא בכיתי על אחי שנפטר ולא על סבתא שלי שנפטרה למרות שרציתי,אבל כנראה לא מספיק.
למה?!אמאשלהבייבי
או שזה נאמר בציניות?
אני לא ציני הפעם ולא בדרך כללעוזיהו
עבר עריכה על ידי עוזיהו בתאריך י"ח באלול תשע"ו 22:38
עבר עריכה על ידי עוזיהו בתאריך י"ח באלול תשע"ו 21:16
עבר עריכה על ידי עוזיהו בתאריך י"ח באלול תשע"ו 21:11
עבר עריכה על ידי עוזיהו בתאריך י"ח באלול תשע"ו 21:10
עבר עריכה על ידי עוזיהו בתאריך י"ח באלול תשע"ו 21:09

אני רוצה שיקחו אותי ברצינות,לכן אני לא ציני...

אני רואה את זה ככה:

אם אני ציני כלפי הישיבה שלי כשיגיעו נושאים רציניים אז יכול להיות שאהיה ציני אפילו בלי לרצות את זה וזה לא מכבד את הנושאים הללו...

לא אשקר ולכן אומר שאני בהחלט מצחיק את הכיתה,אם זה בגלל היציאות שלי הכי לא קשורות לתלמידים ולמורים כמו נגיד המורה להלכה אומר ''בסוף שנה אתם תיבחנו על שערים...א,ב,ג,ו,ז'' ואני מדגיש ממש חזק את הקול שלי ודואג לא להישמע רציני ולומר ''בעזרת השם''-לנשק את היד ולהצביע למעלה,אם זה לומר אחרי עבודה הגשת מול הכיתה בספרות או בכל דבר אחר ''חתימות אחר כך'' או אם זה לומר בתודות על דברים מפגרים ''ותודה אחרונה...אני רוצה להודות לההוא שיושב במרומים,משגיח ושומר עלינו מכל רע צרה וצוקה-בודהה''אבל זה כבר לא שלי אישי-גם ''חתימות אחר כך'' זה לא שלי אבל מי שאמר את זה לא התכוון לומר את זה בבדיחה לבין האמונות המטורפות שלי שעדיף למות מלוותר,האמת...שבקטעים האלו חלקם צוחקים וחלקם רציניים..אבל גם אלו שצוחקים-אני יודע שהצחוק שלהם מזויף והם פשוט לא רוצים לדבר על הנושא הזה...לא מוכנים להיפתח מספיק

למה ריגשת אותי,או למה לא בכיתי כשאח שלי וסבתא שלי נפטרו?

ריגשת אותי מפני שאחד הדברים שאני ממש לא מאמין בהם זה יופי...אני מתכוון לכך שלא אכפת לי איך מישהי נראית,אם אני אתאהב בה זה יהיה אך ורק בגלל האופי...אני בכלל לא מסתכל על הצד הזה של המראה החיצוני,כשאתה מתאהב אז היא יפה בעיניך...לא אכפת לך אם בעיני אחרים או לא...לא משנה כמה מכוערת היא בעיני אחרים...אותך היא עושה מאושר ולא משנה כמה מטורף זה נשמע-זה נכון.לפחות מבחינתי.

הטענה שלך אומרת את מה שאני מאמין בו בנושא הזה..ציינתי שלא אכפת לי מראה חיצוני ואכפת לי אך ורק האופי ואת כתבת שבעלך הוא ג'נטלמן מבחוץ אבל הוא גאוותן.זה לא חדש...מי שחזק מבחוץ הוא חלש בפנים,זאת לא סתם קלישאה...אלו שבאמת לא אכפת להם מה יגידו להם או מה חושבים עליהם הם אלו שילכו לעשות את מה שהם רוצים לעשות בפנים של כולם,הם בכלל לא מתייחסים למה שאומרים עליהם...והם לא מפחדים להיכשל...אני חושב שאלו האנשים והנשים שתמיד מנצחים,אלו שמרימים את היד אחרי התחרות...

יש איזה ילד בכיתה שלי שאנחנו תמיד הולכים מכות בצחוק וזה תמיד נגמר בתיקו...לפי מה מכריעים?מי שמוותר או נופל ראשון על הרצפה..אף אחד מאיתנו לא מוכן לוותר,וכשאחד מאיתנו רואה שהוא הולך ליפול הוא יעשה הכל בשביל לא ליפול...הוא יהיה מוכן לעשות הכל רק בשביל לא ליפול...מגיעים למצב שכל רגע אחד מאיתנו מצמיד את השני לקיר ומצווה עליו להיכנע וכמובן שזה לא עוזר אז מנסים להפיל ואז שנינו נופלים,וככה זה נגמר..זה העניין.הוא מוכן לעשות הכל על מנת לא לוותר..לא אכפת לו מה אומרים עליו ומה חושבים עליו,הוא עושה את זה כי הוא מרגיש שהוא צריך לעשות את זה..אבל מי שאומרים לו מילה והוא מחזיר זה כי הוא חזק מבחוץ אבל הוא חלש מבפנים..זה העניין.

את צריכה לשים לב אל מה שאת רוצה,את צריכה לחיות אתו,אל תחשבי על מה תהיה התגובה מהצד האחר...תשבי עם עצמך ותעשי רשימה ל''למה כן'' ו''למה לא'' וחשוב שהרשימה הזאת תהיה רק מבחינתך-כלומר,מה את מרוויחה או מה את מפסידה?לא מה שהחברה תגיד,זה לא עניינם,כל כך הרבה אנשים ונשים שופטים אחד את השני בלי להכיר...וכשהם מתחילים להכיר את אותו בן אדם/בת אדם הם מבינים שאין להם מושג מהחיים שלהם על אותו בן אדם/בת אדם.

אל תוותרי לעצמך,תעשי מה שאת רוצה,מה שטוב לך.

למה לא בכיתי כשאח שלי וסבתא שלי נפטרו...הסיבה לכך היא:

אח שלי נפטר לפני שנולדתי,אני לא הכרתי אתו,ולכן אין לי סיבה לבכות ולהתאבל-בנוסף לכך וזאת גם הטענה לגבי סבתא שלי היא שאין לי שום סיבה לבכות ולהתאבל מפני שזה כבר נגמר...אם אני אבכה ואתאבל,אם אני אשב עם עצמי ואבכה שוב ושוב ושוב על זה שהיא נפטרה,אז זה יחזיר אותה?לא.אין לי שום סיבה לעשות את זה,המורה שלי לספרות בכיתה י' אמרה לי שיש לי בעיה נפשית מפני שהיא ראתה אותי כמעט מאבד את עצמי על מנת לא להפסיד,תלמידים אמרו לי את זה ובעצם שאלו מה אני חושב על זה...אמרתי להם שזה לא אכפת לי מה שהיא חושבת,כי המורה הזאת לא מכירה אותי,לא מכירה את הלב שלי,היא לא יכולה להגיד לי מה אני או מה אני לא.חיים זה משהו שעובר...ובסופו של דבר אנחנו נצפה בהם...אז...כדאי לוודא שהם יהיו שווים צפייה...נכון?לבכות ולהתאבל לא יתן לי כלום חוץ מקצת פריקה...אבל יש לי דרכים אחרות לפרוק,הכתיבה.

מציע לך באמת לפנות למישהו שאתה סומך עליו שתוכל לשתף איתונפשי שמתני
את כל מחשבותיו והרגשותיך..
פורום זה לא מקום שבו תוכל לקבל מענה אמיתי. אתה צריך 4 עיניים.
נשמע שאתה בחור מקסים שצריך מקום לפרוק כמו שצריך ולקבל חיבוק ועצה..
בטוח שיש מישהו שאתה סומך עליו ומחובר אליו מספיק כדי שתוכל לפנות אליו ולקבל מענה אמיתי.
אתה חייב את זה לעצמך, לטוב שבך.
בהצלחה!
חחח אני בסדר.עוזיהו

אני לא מרגיש מבואס או משהו,אני מרגיש נפלא ואני מודה לה' יתברך על זה.

אני לא סומך על אף אחד ולא רוצה לסמוך על אף אחד...אבל תודה!

שמח לשמוע שאתה בסדר!נפשי שמתני
אבל זה חלק מהעניין.. אם אתה לא סומך על אנשים סימן שמשהו אצלך התכהה.. ואתה צריך לרפא את הנפש שלך.
מציע לך בכל זאת למצוא איזה דמות אצילית ורצינית שכן תוכל לפתח בטחון כלפיה,וממילא להתפתח, לרפא ולחזור לתם שבך..
למה אתה חושב ככה?עוזיהו

אני לא רוצה לעשות את זה.

אני מרגיש נפלא כמו שאני,הרבה יותר מלפני איך שהרגשתי כאשר סמכתי על אנשים ונשים..

שניכם צודקים...אהבה בתענוגים
(אתה צודק בזה שאתה לא בוטח באנשים, והוא צודק בזה שאם איבדת אמון בסיסי, כדאי להשיב אותו.
לא בטוחה שהוא צודק בזה שאיבדת אמון בסיסי).

סליחה על ההתערבות...
סתם שואלנפשי שמתני
ומה יקרה כשתצטרך לסמוך על אשתך? ועל הילדים שלך? ועל הקב"ה? תוכל?
ההכרה שטבעם של אנשים הוא טוב ושהם רוצים להיטיב לדעתי חשובה מאין כמותה ומראה חיבור, שלמות ובטחון בעצמי ועם העולם הסובב אותי.
מובן שיש אנשים רעים שצריך להתרחק מהם! אך כנגדם יש עוד הרבה אנשים טובים שלסמוך עליהם רק יועיל ויטיב לנו ולעולם וייצור חברה הרמונית הבנויה על אחווה, נתינה ושלום אמיתי.
סתם נקודה למחשבה..
הקב''ה זה משהו אחרעוזיהו

מפני שהוא לא טבעי-הוא מעל הטבע וגם אם לא הייתי רוצה לסמוך עליו אין לי ברירה הוא כל הזמן רואה מה קורה אתי,ויודע מה קורה בתוך הלב שלי,למה שאני ארצה לא לסמוך עליו?הוא באמת יודע עליי הכל ויודע את כל מה שיקרה לי לפני..

אהבה בתענוגים
חייבת לומר שאתה נשמע ילד. אבל ממש ממש חכם ועמוק. בקטע משמח.
לא עם הכל אני מסכימה איתך, בעיקר לא עם הדרך שבה אתה מגיב פה לפעמים לאנשים,
אבל אתה מגיע לתובנות מאוד יפות ועמוקות. ח"ח.
ביום שאני ארצהעוזיהו

לקבל דעות מאנשים ונשים על איך אני מתנהל אני אפנה אלייך,בסדר?בלי נדר.

זה לא אישי,אני שונא שמבקרים אותי.עוזיהו

אתה דווקאאהבה בתענוגים
צודק...
טעות שלי.
היא דווקא מאוד החמיאה לך!נפשי שמתני
והסיבה שבגללה ראית רק את הביקורת נובעת ממה שאני מנסה לגרום לך לראות.
מצטער שאני נופל עליך כבד, פשוט חבל לי שאתה במצב של "ברוגז" עם העולם, ולא מוכן לנסות לרפא את המקום הזה.
ושוב, זה בגלל שאתה נשמע בן אדם מדהים שיכול לשנות ולהשפיע על העולם מלא! אבל לדעתי זה יקרה רק כשתהיה ב"שולם" איתו..
ברכה והצלחה!
תודה.עוזיהו

היי... מברכת אותך בהרבה שמחה ונחת.הייזל
ותודה על תגובתך.
אותי מעניינת שאלה אחרתתפוח יונתן

למה אני אף פעם לא שומע בנים שאומרים שהם מחפשים מישהי "אישה אישה"

אבל כל כך הרבה בנות מחפשות "גבר גבר"

ברצינות, נראה לי בנות נעולות על דמות מסוימת יותר מאשר בנים.

למה לא? אני מכירה כאלה..רק אמונה

אולי בגלל שבאופן משונה יש בנות שחושבות שעדינות=נשיותחופשיה לנפשי
דבילי לדעתי ובכל זאת.
ועכשיו יש לי חשק לשרשור "מהי אישה לדעתך? "
חחחעוזיהו

האמת אני לא חושב שיש הבדל גדול מדי בין גבר לאשה.

אני מתכוון-מן הסתם צורת החשיבה של גברים שונה מנשים...יש איסור של ערווה באשה,שגבר אסור לו לשמוע אשה שרה(יש הקלות במקרים מסוימים)אז למה לאשה מותר לשמוע גבר שר?מפני שדרך החשיבה של גברים ודרך החשיבה של נשים שונות.

אני דוקא שמעתי לא מעט.הקולה טובה

כאלו שמחפשים "אשה נשית"

או "עדינה ונשית"

או "אשה אמהית"

או כאלו שננעלים על דמות מסויימת לפרטי פרטים- כן גם כאלו שמעתי.

(שתהיה ספרדיה, אבל בלונדינית עם עיינים ירוקות, ושתהיה נשית ואמהית, אבל לא פחדנית ורגישה מדי שנעלבת מכל שטות... וכו' וכו' וכו')

אהבתי במיוחד את הבלונדינית..רק אמונה

אהובה!כמעין הנובע
דבר ראשון, תדעי שקראתי את השירשור הזה בבוקר והתרגשתי מאוד.
חשבתי עלייך דיי הרבה. שמחה לדעת שבגלל זה נעלמת לנו כאן ושטוב לך ואת מרגישה את המקום שלך בקשר ושטוב לך.

מה שמפריע לך, אני לגמרי לגמרי מבינה. כאילו אני כתבתי.
ענו תשובות נפלאות ומעולות כאן לפניי.. אין לי כ"כ מה להוסיף אבל כן אכתוב -
שבסופו של דבר, למה אנחנו מחפשות את ה"גבר גבר"? כי בעצם, כל הדברים הקטנים שרשמת שנותנים יחד תחושה של גבר אמיתי לצידי (רוורס וכד'), הן בעצם מבטאות את הצורך שלנו שמישהו שיהיה חסון וחזק, שיהיה גבר, יתן לנו תחושת ביטחון, ישמור עלינו וידאג לנו.
ובעצם, אם ננתח את הדוגמאות שנתת (ובאמת נותנות את התחושה הזאת), נראה כי בעצם מאחורי זה הכל ריק. הרי הגבר האמיתי הוא מי שיהיה רגיש וקשוב אלייך שצריך, שיהיה ג'נטלמן אמיתי מהלב ולא כי הוא פשוט פותח דלתות.
וזו באמת הרגשת הביטחון הנכונה, הבריאה והאמיתית ליד גבר. נקודה.

אז איך תגיעי לזה בעצם עם הבחור שלך כרגע?
לדעתי, נכון שתשבי עם עצמך ותחשבי אילו מעשים ודברים הוא עשה שגרמו לך תחושת ביטחון והרגשה שבאמת עומד לידך גבר גבר ואת מוגנת. אילו מעשים הוא עשה? מתי הרגשת שאת צריכה ביטחון והוא מילא את זה?
תפענחי עם עצמך את היציאות שלכם ותגיעי לרשימה של דברים. כשתגיעי אליהם - תעצימי אותם ותלמדי את עצמך באילו דברים שהוא עושה לחזק את ההרגשה אצלך של ה"גבר גבר" ותחושת הביטחון ותראי איך זה משפיע עלייך בפגישות הבאות.

בהצלחה רבה רבה אהובה.
שמחה בשבילך מאוד ותמיד כאן.
תקציר של ההודעה של עדן,הגבר הוא האלהים בשבילך.עוזיהו

התגובות שלךפה לקצת
משו משו
עדן...הייזל
תודה לך, אהובה שכמותך. את מרגשת אותי.
כמעין הנובע
בעז"ה שתבחרי בהחלטה הכי טובה ונכונה עבורך.
אל תלחיצי את עצמך.. תחשבי בנחת
אכן תגובה מבינה ולענין..רק אמונה

ואללהתפוח יונתן
לא ידעתי שבנות בוחנות קשר לפי איך הבחור מספק להן צרכים, איך הוא גורם להן להרגיש והאם הוא מה שנקרא "עושה להן את זה". כי זה נשמע לי כמו תרבות צריכה.
חשבתי שמה שחשוב לשים אליו לב זה האם יש תקשורת טובה, האם יש פוטנציאל לבנות משהו מיוחד ביחד, והאם הם רוצים לקשור את גורלם אחד עם השני ויהי מה. במילים אחרות משהו קצת יותר הדדי.
לא מבינה אותךרק אמונה

אתה רוצה שאשתך תהיה יותר ממך?

שאם יהיה מקק היא תהרוג?

שתכוון אותך ברכב?

שתרגיש פחד לידך אבל כשאבא שלה ואחיה יהיו תרגיש מוגנת?

זה מעליב מאוד 

הגבר רוצה שיסמכו עליו

אם היא לא יכולה למה לגרום לצער?

הלואי שהיא תהיה יותר ממניתפוח יונתן
אין מקום לקנאה בין בני זוג.
לדעתי המחשבה שגבריות זה להרוג מקק ולנהוג טוב זאת מחשבה רדודה וצרת אופקים. גבריות זה כל כך הרבה מעבר. אני אשמח שאשתי תהיה קצת גברית ואני קצת נשי כדי להוכיח לעצמינו שאנו מעבר לכל הסטיגמות האלה ומתעסקים בדברים יותר חשובים.
אחרת זה נשמע כמו שוביניזם.
טוב אזרק אמונה

אם ככה בהצלחה .שתדע שזה לא רגיל לדעתי

אבל בטח רגיל זה עלבון בשבילך.לא?

ובקשר לפותחת היא כן רוצה גבר שיודע לנסוע אז זה לא עוזר לה-

הדעה שלך..

יכול להיות שאתה באמת טיפוס שוויוניעובד
יש אנשים כאלה.
הם אנשים מורכבים
פתוחים וגמישים בנפשם.
יש לי בת דודה מהנדסת שעובדת
בתעשיית הבטחוניות ובעלה אותו
הדבר בדיוק.. מהנדס שעובד בתעשיית
הבטחוניות.. והם חיים חיים שויוניים
וזה מה שטוב להם.
אבל בא תתחתן קודם ואז נדע...
מברך אותך בזיווג נכון ברגע הנכון!
העיניים שלו זוהרות, אנחנו מתרוממים , מעולם לאבירור
עבר עריכה על ידי בירור בתאריך י"ט באלול תשע"ו 05:24

יש כאן משהו וכו וכו.

ה'חלום' = כנראה דמיונות.

וואו!מה עושים
לא קראתי את התגובות אבל ממש ממש אל תוותרי!!
זה נשמע כ"כ מיוחד מה שיש ביניכם אז באמת תשימי הכל בצד ופשוט תחיי את הקשר את הזה!
שה' יכוון אותך לראות את הטוב ולקבל החלטה טובה!
בהצלחה
אולי באמת תביאי אותו הביתה-ותראי מה הם אומרים?רק אמונה

זה הולך דבר כזה ?

לא מבינה במקובלות..

ממש לא!עובד
היא צריכה להחליט איך היא מרגישה ואם היא מקבלת אותו כמו שהוא, ואז להביא אותו הביתה מתוך ביטחון בהחלטה!
למה להסתכל מה אחרים אומרים?
בגין פעם אחר שמי שמעקם את האף,
שיהיה לו אף עקום ..
למה?כנסרק אמונה

היא כ"כ מפחדת מזה.

שפשוט תעשה את זה

וכנראה תופתע .

ואז יהיה קל להחליט..

הפוך! בדיוק הפוך!עובד
אם היא תביא אותו לפני שהיא התחזקה בהחלטתה,
היא יכולה לקבל פידבקים קרים, ואפילו עוינים ולהפסיד הרבה..
הכל מתחיל ונגמר בראשה.
ברגע שהיא תעשה את הבירור,
והיא תקבל החלטה,
אז אפשר יהיה להמשיך הלאה-
הפידבק היחיד שהיא יכולה לקבל
בינתיים הוא ממישהו שמחוץ למעגל הקרוב
לדוגמה רבנית שהיא קשורה אליה,
זוג שהיא מכירה ורוצה בטובתה וכאלה-
אולי.אבל לדעתי רוב הסיכויים שיאהבו אותו...רק אמונה

או שכן או שלא-הסיכון לא שווהעובד
והמהלך במהותו לא נכון..
אתה לא עושה דברים ומחפש
את תגובות הסביבה. אתה
עושה מה שאתה רוצה-חושב
מרגיש מחליט מאמין
ואח'כ ממשיך בדרך-
בנישואין ליגיטימי לגמרי שהמשפחה תביע דעה..רק אמונה

לגיטימי זה לא בהכרח כדאיעובד
ובטח לא בשלב שהיא מתלבטת בעצמה-
אישה צריכה את המשפחה יותררק אמונה

שתי שאלות מכווינות:בחור כארזים
א. האם את באמת צריכה שיהיו בו את הרכיבים מהרשימה שלך כדי לתת לך בטחון, יציבות ואמון?
ב. האם יהיה יותר קשה להפרד מהבחור האמיתי או מהדמיוני?
אהבתי את השאלה השניה...אהבה בתענוגים
^^איזה מח חריף!רק אמונה

א. נראה לי (...) שכן. אבל עכשיו אני כבר לא בטוחה.הייזל
ב. אאוץ'.
אופס, קרתה תקלהבחור כארזים
נשלח פעמיים
סליחה על הבוטות.קלמן זלמן
אבל חשבתי שהפנטזיות הילדותיות על הגבר-גבר עוברות בגיל 20..
ואל תמרחי אותו אם את מקבלת אותו כפי שהוא אז סבבה אם את מנסה להתאים אותו/לעמת אותו עם הפנטזיה שלך אז שחררי אותו.
בהצלחה!
מותר לעלות קומה ולהתחיל לבקש עומק.לשם שבו ואחלמה
את מחפשת איש שיהיה לצדך ולא חבר להנות ממנו,
וככל שהווב שבו עמוק ומשמעותי יותר מסתם גבריות חיצונית כך לך יהיה טוב יותר.
מותר להרפות מחלומות ישנים ולצמוח.
נכון...הייזל
אבל מה אם אני רוצה גם וגם? אולי זה לא חייב להיות גבריות חיצונית או עומק, אולי אפשר הכול?
שאלה קשה. לדעתי עדיף לבקש את הדברים החשוביםלשם שבו ואחלמה
ולהניח לדברים שאינם חשובים.
זה לא אומר שזה לא יהיה חסר לך
אלא שהבחירה שלך תהיה להשלים עם זה ולהתמקד בטוב
כי תמיד תמיד יהיו חסרונות בבעלך, ותמיד תהיה לך עבודה לבחור בו שוב ושוב ולראות בו את הטוב,
זו עבודת הזוגיות שתתרחש בכל מקרה...

בדרך כלל מגלים את החסרונות אחרי החתונה ואת קיבלת את האפשרות לראות ולבחור בהם עוד לפני.
נכון.לעשות סדר עדיפויות .רק אמונה

תשמעי, את עושה השוואה לא הוגנת!עובד
מה את יודעת על גברים קציניים?
את מכירה גם את הצד הפחות זוהר שלהם?
את יודעת אם הם גם מקבלים? נותנים מקום?
מכבדים? קשה לחיות ליד אדם "מושלם"..
אחרי לא מעט שנות נישואין, אני יכול לומר
לך שהמידות זה דבר ראשון!
אם יש לו מידות טובות, וטוב לך איתו
לפי שלבי המלך, מח לב כבד,
זכית במתנה משמים!
הוא מרגש אותך ורגיש אליך?!
הרבה פעמים גברים קציניים הם לא רגישים
אלא מחוספסים ולא ממש מתאימים לזוגיות..
נדירים מאוד האנשים שהם גם גברים-גברים
וגם רגישים ומרגישים(רועי קליין, צביקה קפלן
עמנואל מורנו הי"ד.. אבל כולם נפלו, וגם היו תפוסים... )
אני מציע לך להכניס למשוואה גם אמונה ותפילה.
תתפללי אל ה' שיעזור לך לראות נכון וטוב,
ותפתחי את העיניים באמונה לראות את
ההשגחה הפרטית עלייך שפגשת אותו..
לענ''ד הוא נשלח ממש משמים כי הוא מתאים לך
ואת צריכה לנפץ בראש ולהפרד לשלום מדמויות ותובנות הישרדותיות שבנית לך-
הרבה יותר חשוב איש מרגיש מאשר עושה רוורס יפה..
עדיף אוטו שרוט מכל כיוון אבל לב שלם...
טוב פת חרבה ושלוה בה, מבית מלא דמיונות וזבחי ריב..
זה יכול להגיע ממש לעבודה זרה.
כל מיני תפיסות מוטעות שאנחנו חיים על פיהן ובסוף נשארים בלי כלום ביד...
הדמיון על גבר גבר לא ידוע שכזה,
הוא אפילו לא ציפור על העץ, כי מי אמר שבאמת יתאים לך ותתאימי לו?!
לעומת זאת, יש לך ביד וואחד ציפור שהתפללת עליה ואת מתרגשת ממנה...
והכי חשוב, רגיש, צנוע, מידות טובות!
רק מי שנשוי לפחות כמה שנים,
יודע שהכל מתחיל במידות-
כל השאר זה בונוס-
וכן, אני יודע שהוא יהיה שלך,
אם רק תזכי לתקן ולקדש את המחשבה.
איך אני יודע?
כי הוא פשוט נגע בליבך!
יש אדם אחד שיכול לעשות את זה,
והוא עשה זאת...
וואו. תודה יטבתה

על מה?עובד
כתבת ממש יפהלשם שבו ואחלמה
תרשי לי לא להצטרף לפסטיבל המחולות פהkly3
לדעתי הבעיה היא לא בזה שזו הפנטזיה שלך, כי אין שום דבר פנטזיונרי בלרצות גבר כמו שתיארת. זה לגיטימי לחלוטין.

הבעיה מתחילה כשתגיע השגרה. העיניים שלו לא יהיו נוצצות כל החיים. והחיוך שלו לא תמיד יהיה מתוק. ואז תהיי בבעיה. את עלולה למצוא את עצמך מחפשת חוזק ועוצמה שתהיה חסרה.

אני כמובן לא מדבר על גברים כמו שכמה תיארו ש"עפים על עצמם". זאת קיצוניות לא רלוונטית.
אם את רוצה גבר גבר קרבי קרבי ויחד עם זאת גם טוב לב, חכם וכולי לא חסרים כאלה.

אני לא אצטרף לכל מי שמנסה להראות לך כמה הוא טוב. כי אין לי ספק שהוא אדם מקסים, אבל לא לכל אחת זה מתאים הקסם הזה שבא על חשבון חוזק.
היי... תודה לך.הייזל
אני חושבת על השגרה היומיומית; זה בדיוק מה שמעכב אותי מלהחליט להתחתן אתו. אני מנסה להבין האם זה מתאים לי. עד לפני חודשיים הייתי עונה בבירור שזה לא מתאים לי, ועכשיו אני פתאום מתבלבלת. כלומר אני עדיין חושבת שזה לא מתאים לי, אבל עובדה שהוא מצליח לגעת לי בלב.
תראי זה יהיה נורא לא אחראי מצידי לייעץ לך לחתוך או לא לחתוךkly3

רק אני יכול להעלות לך נקודות שאולי יהוו שיקול מסוים.

מצד אחד כמו שאמרתי, את יכולה למצוא את עצמך, אחרי שהשגרה תהיה מנת חלקכם, בחיפוש אחר מישהו חזק, מוביל, מנהל וכדומה והרכות שלו והעדינות שלו פתאום תראה כחיסרון.

מצד שני, אם תמצאי מישהו חזק, מוביל, דומיננטי את יכולה למצוא את עצמך אחרי שהשגרה תהיה מנת חלקכם במקרה הזה, פתאום צריכה איזון של עדינות ורכות, מישהו שיקשיב ויבין אותך. בדרך כלל גברים כאלה נוטים פחות לרגש ואמוציות ולפעמים זה יראה לך שהוא לא מבין אותך או אפילו טיפה מזלזל בך או בדיעות שלך, כשלמעשה הם פשוט גבריים מידי מכדי להביע רגשות, אבל יש להם איזון מסויים בהיבטים אחרים.

השאלה, איזו סוג של אישה את רוב הזמן? האם את יכולה לחיות עם גבר שלא תמיד עומד על שלו רוב הזמן, מוותר הרבה ועושה כל מה שתגידי לו? או שהאם את יכולה לחיות עם גבר שלא תמיד יעשה מה שאת אומרת לו, לפעמים לא יבין למה את עצובה או בוכה, אבל הוא עומד על שלו, לוקח עניינים לידיים ומזיז דברים?

כשתדעי איזה מהתכונות את צריכה(לא מעדיפה, צריכה) כדי לחיות איתו חיים שלמים, תחליטי.

עצור.ה-מיוחד

השגרה שאתה מדבר עליה היא בדיוק הורסת את הפנטזיות על הבן זוג המושלם.

המדד של חוזק, מובילות ודומיננטיות מתאפשרות גם בגבר (שלא צריך להיות בנאדם גדול פיזית או אחד שנלחם בכל מלחמות ישראל או אחד שיודע לנווט באונייה לפי הכוכבים ובלי מצפן) וגם באישה שיודעת לתת לבעל את ההרגשה שהיא סומכת עליו בעיניים עצומות ותלך אחריו לכל מקום.

היא לא הזכירה שהוא לא עומד על שלו והוא עושה כל מה שאומרת לו.

ב"ה הבחור החלטי ויציב ועומד על שלו...הייזל
ותודה על התגובה למטה, המיוחד. הצחקת אותי קצת וגם חיממת את לבי...
כיף לדעתה-מיוחד

יש לך מזל שכתבת נ.ב.במלכישוע
עבר עריכה על ידי מלכישוע בתאריך י"ט באלול תשע"ו 22:17

אילולי השורה הזאת הייתי נכנס בך...
ברור שללכת על זה
כל גדולי השדכנים/מומחי הזוגיות למיניהם מתריעים כל הזמן מציור נסיך בראש
נסיכים יש רק באגדות, ואפילו הם לא מושלמים... (קלישאה...)
הבעיה הייתה בעצם זה שציירת לך משהו בראש, עכשיו שהתגברת על זה (חלקית) למה לא??
היה לך שטויות בראש, תודי לה׳ שהתגברת עליהם...
נ.ב. ומה אכפת לך שמישהו מעקם את האף שלו?

יש עצה טובה של מכון עומק הקשר-אביול

והיא אומרת שמאחורי כל דבר שאנחנו חולמים שיהיה בבעל שלנו, מסתתר משהו עמוק יותר.

את רוצה מישהו שיהיה גבר? קודם כל, זה טוב שאת יודעת לדייק מה בדיוק את מחפשת ב"גבר" הזה, ולא סתם הגדרה ערטילאית. 

אבל מעבר לכך, כדאי לך לשבת ולחשוב למה את רוצה דווקא את התכונה הזאת. מה היא עושה לך.

הם מספרים שם שמישהי חלמה על גבר שיהיה לו רישיון נהיגה. לא פחות ולא יותר. היא ניסתה לדייק למה היא מחפשת דווקא אחד ע רישיון נהיגה, והגיעה למסקנה שהיא רוצה מישהו שיהיה עצמאי, אחראי ודברים כאלה. (לא באמת זוכתר אבל זה לא מה שחשוב). בסופו של דבר היא מצאה גבר שענה על הדרישות האלה, אבל לא היה לו רישיון נהיגה.

מאחורי כל דבר שאנחנו מחפשים מסתתר משהו עמוק הרבה יותר. לא סתםת את מחפשת גבר. למה? מה זה עושה לך? מה בדיוק את רוצה שיהיה?

ומעבר לכך- הקשר שלכם נשמע מצויין. אחרי שתנסי להבין מה העומק שמאחורי הרצונות שלך, הגיוני שתמצאי בו את הדברים האלה, ואז תהיי יותר רגועה. וגם אם לא מצאי בדיוק את כל הדברים- אם מבחינת השכל והרגש זה מתאים, תנסי לעבוד על עצמך ולהכיל גם את הדברים האלה.

המון בהצלחה!!

בואי נעשה בדיקה ונראה אם הוא עונה לדרישות שלךה-מיוחד

1. חזק- לא יודע פיזית (תמיד יש את האופציה של מכון כושר קורץ) אבל לקום כל בוקר בשעה שש לחברותא באמת צריך חוזק מנטלי

2. יציב- הוא נראה לך בחור שיודע מה הוא רוצה מעצמו ומהבית שהוא יקים בע"ה ??

רגוע- גם נראה ככה בנאדם קשוב וסבלני שאחים שלו אוהבים אותו נראה לי בחור באמת רגוע

3. גבוה- מה הגובה שלו? מספיק גבוה בעיניך? (גם אם לא אז את רשמת שזה סתם. יענו בלי סיבה אמיתית)

4. חוש טכני- טוב אולי זה החיסרון שלו אז בשביל לתקוע מסמר בקיר ילכו לו שתי אצבעות... אז מה? זה לא שלך חושף שיניים וגם תאמיני לי סה"כ בוהן, אל תעשי סיפור חיוך

5. אחראי- נראה לך שיש לו את המידה הזאת?

6. מכיל- לפי מה שרשמת בהחלט נראה לי כזה

נ.ב. אני יכול להבטיח לך שאף אחד לא יעקם את האף. אל תתפלאי אם אחים שלך יאהבו אותו כמו חבר

נ.ב.ב אני בטוח שאת בחורה חכמה עם ראש על הכתפיים, כמובן תתפללי לה' שיתן לך חכמה לעשות את הדבר הנכון שהכי מתאים לך וגם אם כן תחליטי שאת רוצה להמשיך וגם אם לא מחזיקים לך אצבעות

נורמלי בהחלטאכפת לי

כמעט כל אישה רוצה גבר-גבר. ולמה? כי טבע העולם שהאיש מוביל.

אבל- לא תמיד הדמיון שלנו מה אנחנו רוצים הוא טוב לנו ולכן טוב שאת מתייעצת.

אני למשל אומר לך שאל תחשבי על עכשיו שאתם צעירים ויפים. לכי על עוד 20 שנה. לצד מי את רוצה לחיות? את מוכנה לוותר על כל המעלות המהממות שכתבת פה בגלל שהוא לא גבר באופנים שלמדת למדוד? אולי זה בא לתת לך סולם מדידה שונה?

הכי חשוב זה שיהיה לו מידות טובות, שתהיה בינכם התאמה בקשר לשאיפות ודרך בחיים, שיש לכם רצון ונכונות לצעוד ביחד, כי נישואין זו דרך, דרך יפה אבל דרך ולפעמים קצת קשה ואז הגבריות שלו לאו דווקא עוזרת אלא הרגישות, האכפתיות, הלב הטוב, הטקט, הרצון לשפר הרצון להתקדם גם במידות.

אני יכולה להגיד לך שיש הרבה בנות שהרגישו בדיוק את מה שאת מרגישה.

וחוץ מזה, גם אנחנו לא מושלמות.. גם הצד השני לא.

בחרי לך עם מי את רוצה לצעוד בדרך החיים ואל תפריעי להבלי העולם הזה (כסף כח יופי) להשפיע לך על החלטה ככ חשובה.

בהצלחה..

אני התחתנתישירה515
עם איש שמתקשה לחנות ברוורס, וגם חוש הכיוון שלו טוב פחות משלי. ועוד כמה תכונות ׳גבריות׳ בהן אני עולה עליו.
והוא רגיש יותר ושכלי פחות ממני.

אבל עדיין הוא גבר. לגמרי. ואני אישה. וכל התכונות האלה לא גורעות מהקשר בינינו, שמבוסס בעיקרו על נתינה של גבר וקבלה של אישה (במובן העמוק!).

יש פעמים בהן אני מצפה ממנו להיות החלטי ויציב יותר, או לעשות יותר דברים טכניים, כמו שאני רגילה מהבית.
אבל יש תחומים אחרים, חשובים לא פחות, בהם הוא ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שהכרתי ושיכולתי להעלות על דעתי.

מאחלת לך שתהיי שלמה עם הבחירה שלך.
תזכרי שגם לבחירה ב׳גבר גבר׳ יש מחירים, ובכל מקרה אף אחד לא יהיה כמו אבא שלך.

אגב, זה שהוא בא לפנק אותך בגלידה זה מצויין, ומעיד על חיזור גברי. אל תצפי שזה יימשך לאורך זמן, זה עובר להם...
בתור נשואה אני אגיד לך-מנסה לעזור

שלבחור הזה יש הרבה מאוד דברים טובים וחזקים בשביל לבנות בית טוב ולבנות זוגיות טובה וכו'.

תקראי את מה כתבת עליו ותפנימי את זה הלאה....

אין את זה להרבה בחורים.

תשבי עם דף ועט ותרשמי לך בסדר יורד אלו דברים היית רוצה שיהיו בבן זוגך.

ת'אמת שהיית צריכה לעשות את זה לפני כן... כי עכשיו הראש שלך תפוס בו... אבל תנסי...

ותחשבי על מה את מוכנה לוותר ועל מה!

**** דברים פנימיים כמו מה שהזכרת שיש בו הרבה יותר חשובים מהדברים החיצוניים שאין בו, לפי דעתי!

ד"נ: לגבי המשפחה שיעקמו את האף או לא-

את צודקת שזה יפריע לך אם הם לא יהיו מרוצים במבט ראשון מהבחור שתביאי הביתה!
אבל זה נשמע שכל הפנימיות הטובה שבו תתפרץ החוצה עם הזמן והם יכירו בו ויעריכו אותו כמו שצריך ויותר מימה שאת חושבת!! 

הייזל היקרה,ריבוזום

כתבו לך דברים יפים ונכונים. אני יכולה רק להצטרף למי שייעץ לך לשחרר את המשא המיותר של הדמיון וה"מודל" הזה שיושב לך בראש. 

ולהוסיף (ואולי יש מי שכתב גם את זה, אבל לא קראתי ממש ממש הכל) - תתפללי על זה חזק. תתפללי שהקב"ה יאיר לך לבהירות ושמחה ובטחון, לדרך נכונה. 

מאחלת לך את כל הטוב! באמת ריגשת אותי

שלום לך, כלה!הייזל
תודה. תתפללי עליי גם כן?..
אל תפחדישירה456

הי הייזל,

יכול להיות שאולי את קצת פוחדת ללכת על משהו לא מוכר? משהו שלא דמיינת לעצמך ולא מתאים לציפייה ההתחלתית שלך ולרשימה שלך מבחור.

אין ספק שההחלטה להתחתן היא גם מאוד מאוד מרגשת ומשמחת אבל גם מפחידה, כי בעצם זה משהו שאנחנו מחפשים לכל החיים בעז"ה, מישהו לבנות איתו בית משפחה וילדים.

בתור אישה נשואה, אני יכולה להגיד לך שהתכונות של אותו בחור שכתבת הן יקרות מפז. בסופו של יום, הדברים שהכי חשובים בין בני זוג זו התקשורת, ההקשבה, ההבנה, הנתינה ההדדית, והכי חשוב האהבה.

והאהבה רק מתעצמת וגדלה ככל ויש יותר נתינה אמיתית בין בני הזוג. 

לכי עם הלב שלך, ואל תחשבי על ציפיות של החברה, או המשפחה ומה יגידו. בסופו של דבר, את זו שתחיי איתו ותבני איתו בית, והוא צריך להיות טוב בשבילך ולא בשביל אף אחד אחר.

נראה לי שזה חלק מהלחץ שאת מלחיצה את עצמך. בגלל שבאת ממשפחה שבה האחים ואבא שלך הם "גבר גבר" כפי שרשמת, את חוששת שאולי לא יקבלו אותו? קודם כל מי אמר? אני חושבת שיהיה להם יותר חשוב להסתכל על הלב שלו ועל היחס שלו כלפייך. ודבר שני, וכפי שרשמתי, הכי חשוב זה מה את מרגישה כלפי הבחור.

כל עוד את נמשכת אליו, מתאהבת בו ומעריכה אותו, כל עוד התקשורת ביניכם, ההבנה, הסבלנות האחד כלפי השני, הנתינה, טובה בקשר שלכם, זה הדבר הכי חשוב. מישהו שאת יודעת שתוכלי לסמוך עליו בעז"ה כשתקימי בית ושיהיה לצידך- זה גבר. 

ובכל מקרה, בכל מה שתחליטי, לכי עם הלב. הרבה פעמים כשאנחנו מבקשים מהקב"ה עזרה, הוא מכוון אותנו דרך הלב שלנו

שיהיה המון המון המון בהצלחה!!

מסכימה לגמרי..nana

כן

גם לי ככה היה!!nana

תמיד דמיינתי שבעלי יהיה קרבי 3 שנים (במשפחה שלי זה מוערך..מאוד..מאוד..)
יהיה עם ידי זהב כמו של אבא שלי..
שיראה גבר גבר..
ועוד ועוד..
ובעלי..
עשה בסוף רבנות.. (בגללי! מצדו לעשות קרבי הסדר..(לא 3 שנים)
ידי זהב? אין לו..
בעלי, המקסים והמתוק
פשוט זכיה בלוטו!
בעלי עם נשמה עדינה מצד אחד ובעיני הוא הכי גבר גבר (למרות שבעבר היה ניראה לי בעיני הילדותיות חנון.נגיד את זה ככה)
נשמה גדולה! האכפתיות, השמחה האהבה!
בחור צדיק שיושב ולומד תורה!
אבא שלי- מורעל על הצבא והיה לו מאוד קשה שלא עשה קרבי. אבא שלי מאוד מעריך עבודה ובעלי יושב ולומד.. מה אני חושבת על זה? האם זה קשה לי? ממש לא! למה?
כי אני כל כך שמחה בנישואים שלי איתו אני רואה איך אורח החיים שלי הוא המושלם מבחינתי ומבחינתנו..
אני רואה את המעלות בלחיות ככה.. לעומת החיים של ההורים שלי או האחים שלי.. אז לאבא שלי קשה..לי לא מזיז כי אני בטוחה בדרך שלי..

(אבא שלי כן אוהב אם נשמע שלא.. התכוונתי רק מצד ההערכה בדרך חיים)
זכיתי זכיתי זכיתי ואני מאושרת!
כל יום מגלה כמה עוד..
מקווה שהצלחתי לעורר כיוון למחשבה..

כמה עצות שאולי יועילו..אנונימוס84

הי הייזל,

קודם כל אני חייב לומר שכתבת מאד יפה ומאד כנה.

רבים פה כתבו לך דברים מאד נכונים. אוסיף כמה דברים קטנים:

- לפני שאת נכנסת לעניין הגבריות (קצין ומאמין וכד'), תחשבי טוב טוב אם את באמת שלמה עם המראה החיצוני שלו. כלומר אם הוא נראה טוב בעינייך. אם זה לא מישהו שתתביישי להסתובב איתו בגאווה ברחוב ו/או באירועים משפחתיים.
התחושה של "התאהבות" (שכמדומני שמשפט כמו "העיניים שלו זוהרות שהוא מחייך" מבטא אותו) - שלפי החוקרים נמשכת בין שתי דקות לשבועיים - בד"כ חולפת, ואת תישארי עם רגש, שהוא עדיין רגש אהבה חזק, אבל הוא יותר רציונלי והרבה יותר יציב ועמוק.
אין ספק שההתאהבות מהווה בסיס מצוין לבנייה של משהו עמוק ויציב על גביה, אבל גם יכולה לסמא את עינינו מלראות פגמים, שיצופו מעל לפני השטח ברגע שהניצוצות ייעלמו. 
הסוד לדעתי הוא לנסות לשלב את רגש האהבה הסובייקטיבי בתחושות אובייקטיביות ורציונליות, שהן מטבען יציבות יותר ופחות נתונות לשינויים בעתיד.

אם לדעתך הוא נראה טוב באופן אובייקטיבי, והעיניים שלו יישארו זוהרות בעינייך גם בימים אפורים, אז ניתן להתקדם הלאה.

- לגבי החוסר של "גבר-גבר":
א) אולי תנסי להעלות את הנושא יחד איתו, כמובן בשיא הטאקט ובצורה מאד חלקית, ולראות מה יש לו לומר בנושא. יש סיכון שהוא ייפגע וזה ייצור מרחק ביניכם, אבל יש גם סיכוי - אם תציגי את זה בצורה הנכונה, ובמיוחד אם הוא אדם רגיש שמלמד זכות וגם מאד רוצה אותך - שזה מאד יועיל לקשר שלכם ולהעלים את החששות שלך. זה יכול גם לגרום לו להבין אותך, וגם לגרום לו לפעול בנושא - אם זה לנסות להכיר יותר מסלולי טיולים, לעשות כושר וכד'.
ב) יש גם דברים מעשיים שניתן יהיה לעשות בעתיד (אבל כמובן שאל תבני על זה..), כמו למשל אם תגורו בישוב ביו"ש וכד' אפשר לשכנע אותו לקנות אקדח, מה שייתן לך תחושת ביטחון והרגשה ש"הנה הבעל שלי הוא (קצת) פייטר" (אם הוא גם יצטרף לכיתת כוננות היישובית, אז בכלל, יהיה לו גם אם-16.. (: ).
לשכנע אותו ללכת לחדר כושר (להסביר לו שהיית ממש שמחה אם הוא קצת יפתח את הגוף שלו וכו', ושזה משהו שמאד מושך אותך וכו'), מה שגם יוסיף לביטחון שלך וגם לתחושה של "הנה הבעל שלי הוא גבר-גבר".
ועוד ועוד, כיד הדמיון הטובה.

מקוה שעזרתי קצת,

המון בהצלחה

לא כ"כ מסכימה איתך "אנונימוס 84"מנסה לעזור

זה ידוע שלא הולכים לנישואין במטרה לשנות את בן הזוג!!

זה הוא וככה הוא! ואם זה לא יצליח לה העצות שנתת לה אז זה אומר שהיא נכשלה בבחירת בן הזוג שלה?

ממש לא!!

אולי הוא יוכל לבוא לקראתה בכל מיני דברים אבל אלו דברים שממש לא אמורים להשפיע על הקמת בית טוב.

אפשר לבקש את אי אפשר לדרוש/לצפותעובד
אם הוא ירצה לעשות בשבילה דברים, למה לא?
אם לא מתאים לו, אז צריך לשחרר את הציפיה.
כשאומרים שלא מתחתנים כדי לשנות בן זוג,
מתכוונים שלא משנים בכח!
אבל ללמוד אחד מהשני דברים טובים,
זה מצויין. לנסות להשתפר בשביל השני
זה מבורך, לעבוד על המידות זה מעולה-
הכונה היא לא לכפות נגד רצונו.
מסכים, לכן כתבתי במפורש -אנונימוס84

"...יש גם דברים מעשיים שניתן יהיה לעשות בעתיד (אבל כמובן שאל תבני על זה..) ..." 

צודק/ת שאולי הייתי צריך להדגיש את זה יותר, פשוט זה היה לי מובן מאליו שלא מתחתנים בתקווה לשנות את הבן זוג וכו'

תודה לך.הייזל
אני חושבת שיהיה הכי נכון מבחינתי לקבל אותו בול כמו שהוא בלי להתחיל לחשוב איך הוא ייראה כשהכתפיים שלו יהיו רחבות יותר והשרירים משורגים יותר ורובה יהיה תלוי לו באלכסון... לא אתנגד לזה כמובן () אבל לא מרגישה שפייר מצדי לדחוף אותו אל מקומות שלא שייכים אליו. זה לא הסרט הזה, מבין? זה סרט אחר. ואני צריכה לבחור (או לא לבחור) בו.
התחברתי למה שאמרת לגבי שילוב ההתאהבות הסובייקטיבית בהערכה האובייקטיבית. אני צריכה לחשוב על זה קצת...
שוב תודה.
אם את אוהבת אותו שימי פס על כל העולם ותתחתני איתוא"י לע"מי

אני חושב שהחברה שלך  ומה שהתרגלת תשחחרי את עצמך מזה

לחצי מהילדים שלך יהיו התכונות שלו. לטוב ולרע.בת 50 אמא ל-6

תחשבי על זה. זה חשוב מאוד.

כן...הייזל
אני יודעת שזה חשוב מאוד. וחושבת על זה לגמרי.
תודה לך...
רק משו קטןטוב בסדר

אצלי היה חלום של גבר גבר

קיבלתי גבר  מטר תשעים גובה,חתיך הורס, בלונדיני כל מה שרציתי היה בו.

אבל הכל היה בחיצוניות.

בפנימיות - כלום. אפס אחד גדול. שום דבר גברי לא היה בו. וכמה שהוא היה חתיך וזה היה שיקול בשבילי אם להישאר אתו או לא, ויתרתי עליו ועכשיו אני עם מישו לא חתיך בכלל אבל הפנימיות שלו מחפה על החיצוניות.

ואגב, היה לו חוש כיוון מעולה קורץ

אז לא תמיד הדברים החיצוניים מראים על הפנימיות!!! בחיים מה שחשוב זה דווקא הגבר העדין והמתחשב ולא זה הקשוח! כשקשה לך ואת בוכה או משהו כזה את צריכה מישהו שיבין אותך ולא אחד איזה חתיך שיבקש ממך להפסיק לבכות...

לענ"ד הדמוניזציה שאת עושה לגבוהים הבלונדיניים היא לא בריאהאנונימוס84

אני מכיר לא מעט כאלה שהם גם גבוהים, גם נראים טוב וגם עדינים ומתחשבים. לא כדאי להתחתן מתוך תחושה של דמוניזציה כלפי הבחורים האלה, ואז פתאום לפגוש אחד כזה (שהוא גם גבוה ושרירי וגם נחמד, עדין ומתחשב) בעבודה או בלימודים או בישוב ולהתחיל להתחרט על החלטות ישנות.... 

צודקת בהחלט!מנסה לעזור

מנסיון דומה- צריך לשקול היטבנהורא

זה לא כזה פשוט כמו שכולם פה דוחפים אותך לכיוון ה-כן.

במיוחד אם האחים שלו ואביך הם המודל שלך ואת תמשיכי לראות אותם בעז"ה עוד שנים טובות וארוכות.

דיברו פה על לקיחת אחריות, האם הוא אחראי?

איך תוכלי לבדוק את זה:   יש לו מקצוע? הוא במסלול חיים מאורגן כלשהוא? יודע מה יעשה שיהיה 'גדול'? תעודת בגרות/ תואר?

איך החפצים שלו- מבולגן/ מסודר?

התנהלות כספית?

אחריות כלפי אחים קטנים? אופן הקשר עם האחים?

יכול לבצע מטלות טכניות תוך כדי התגברות על חוסר החוש הטכני? כלומר ע"י התארגנות מראש/ בעלי מקצוע/ תיאום וכו' תוכלי לסמוך עליו שיבצע דברים או שכל המטלות והארגונים יפלו עליך בלית ברירה (ואל תגידו לי שיש זוגות כאלו! לא קל לאשה שמטופלת בילדים בעז"'ה להיות אחראית לכל הצדדים הטכנים של הבית.

התכוונתי לתגובה של "טוב בסדר"מנסה לעזור

הוא אחראי ב"ה.הייזל
לומד "תואר של חכמים", שכלי ומסודר בהתנהלות שלו. בקטע הזה אני סומכת עליו לחלוטין.
ובקטע הטכני... תשמעי, לא תהיה לו ברירה אם הוא יהיה אתי. הוא יהיה חייב לתפוס אחריות גם על הצד הזה, לפחות באופן כלשהו. אבל כן, הוא יזמין טכנאי על כל שטות שאני רגילה מהבית שמתקנים לבד...
היזל יקרהרק אמונה

אני ממליצה לעצמי ולכולם לקחת פסק זמן מהשרשור

ולתת לך לחשוב לבד.תקראי פירוט בתגובה הראשונה שלי .לגבי לקחת פסק זמן

מה את אומרת?מקווה שלא פגעתי

זה החלטה חשובה וקשה.או שתתיעצי עם אחד שמקובל עליך או לבד ברוגע בים

כמו שנאמר תשני על זה לילה ואולי לא רק 1?

תודה לך, שוב.הייזל
אכן, אני זקוקה לקצת זמן. אבל גם טוב לי לקרוא אתכם, את כולכם. חכמת ההמונים וכו'...
----מנסה לעזור

גם לבעלי אין חוש טכני בבית ואין חוש התמצאות כמו שלי יש...

וגם אני רגילה מהבית שאבא שלי כלבויניק ויודע לתקן כל דבר ולסדר כל דבר...

ואני אגיד לך סוד שאפילו שעוני שבת הוא לא יודע לסדר! ואני זאת שמסדרת אותם!

אבל שטויות! היום זה כבר פחות מפריע לי!

העיקר הוא במה שזכיתי!

שהוא נמצא שם כשאני צריכה!
שהוא מכבד ואוהב ומעריך אותי כמו שאני וגם אני אותו!
שהוא מקל עליי בכל הזדמנות...

שהוא למד לעשות הרבה דברים שהוא לא ידע לעשות קודם החתונה (כמו לנקות, לגהץ, לשטוף כלים) והוא למד לעשות אותם רק בשביל להקל מעלי ולעזור לי...

והוא תומך ומפרגן ונותן ויש לו לב טוב!
וזה מה שחשוב!

(ויש עוד דברים אחרים טובים כמובן... אבל זה לא עצם הענין...)

(ולהדליק גז הוא גם לא יודע... ומצידי זה בסדר גמור! כי תמיד התפללתי שאני אהיה בלעדית במטבח. לא אהבתי שמתערבים לי בבישולים. ואני אןהבת לבשל ומבשלת נהדר ב"ה!) 

אם הוא "גבר-גבר" לא צריך לבדוק את זה?ה-מיוחד

אז אין לו חוש טכני. אבל אם יש לו אופי טוב ומידות טובות תאמיני לי שכל מי שמכיר אותו ישמח לעזור לו בדברים הקשים (שקניתי ארון משומש והייתי צריך להרכיב אותו חבר מהבית כנסת בא אליי לדירה החדשה והרכיב אותו (נסיעה 45 דקות)

אל תעשי טעותאלמונית 123

גבר אמיתי זה אחד שיהיה שם בשביל אשתו בכל פעם שהיא תצטרך אותו. רק טיפשה גמורה תזרוק גבר אמיתי כמו זה שתיארת.

תנסי לחשובmp3
איזו תכונה תוכלי להסתדר בלעדיה.
בלי חוש כיוון?ידי זהב?כוח פיזי?רגישות?הבנה?הכלה?
ולגבי איך יקבלו אותו בבית-אפשר אולי לשאול אותם וכך לצאת מהספק.
השנקל שלי - לא ממליץ להמשיךשורש וגרביים
ישנה סיבה ביולוגית לעובדה שנשים נמשכות לגברים עם טסטוסטרון גבוה (מה שנקרא גבר גבר) והיא שיש להם סיכוי גבוה יותר לשרוד ולהביא צאצאים בריאים.

מכיוון שזו סיבה ביולוגית היא ככל הנראה לא הולכת להשתנות בקרוב. (אולי לאחר לידה)
לא הייתי ממליץ לך לבחור לחיות בתחושת פספוס וחוסר ביטחון. בהצלחה.
הגיע הזמן להשתחרר מהדמיונות הילדותייםמוטי113

את קולטת? כל כך טוב לך, נעים לך, את רוצה את הבחור, אבל דמיון דתי-לאומי טיפוסי לבני נוער בני 16 הוא זה שחוסם אותך. ברמה העקרונית, ללא הכרות עם הנפשות הפועלות - לדעתי הגיע הזמן להמשיך הלאה ולהתנתק מההבלים האלה. 

גבר הוא גבר גם אם הוא לא בדיוק שרת ביחידה הכי מובחרת בעולם ולא טיילן גדול. בסוף את לא מקימה בית עם נהג ולא עם טכנאי מחשבים, את מקימה בית עם אישיות.

שימי לב למה שכתבת - רוב גבוה של המאפיינים הם חיצוניים בדמיון, רוב גבוה של המאפיינים (הטובים) של הבחור שהבאת - הם פנימיים יותר ואישיותיים יותר.

תעשי את השיקול לבד. האם את מסוגלת להתרומם למה שאמיתי לך.

מצד שני - ודאי לא לפסול את המחשבות שלך על הסף. יכול להיות שמאחורי התפיסה החיצונית יש תפיסה אמיתית שכדי להבין אותה צריך לקלף את כל האלמנטים החיצוניים שדבקו בה.

תאמיני בעצמך שאת מסוגלת להגיע פנימה באישיות שלך ולהבחין באמת מה טוב לך, ולעשות את התהליכים הנכונים לך כדי להחליט.

התשובה בתוכך. 

נ.ב. השתדלתי להיות עדין. אם את מרגישה שהייתי קצת אגרסיבי - נטו כלפי התודעה ולא כלפייך. הקושי שלי הוא כלפי התודעה השקרית שנדבקה לנקודות האמת הקיימות ומאירות במגזר הדתי-לאומי.

בהצלחה רבה

בתכלס בסופו של דבר,הלוי
מה שתחליטי, את צריכה להיות שלימה עם החלטתך.
תודה לכולכם.הייזל
תודה על החיבוקים, על הניעורים, על כיווני המחשבה החדשים, על הדיוקים. הופתעתי מכמות התגובות, כאן ובפרטי, ובירכתי על כל אחת מהן.
אני מסתובבת באתר כבר שנתיים, וביומיים האחרונים הבנתי פתאום מה זו קהילה וירטואלית... ואני שמחה ששיתפתי.
תתפללו עליי שה' יפתח לי שערי בהירות ושמחה, טוב?..
ה' יפנק אתכם!
הייזל

נ.ב - במוצ"ש הוא יגיע אליי הביתה בפעם הראשונה בעז"ה.
מתפלליםיטבתה
שיהיה בקלות
בשמחה ובבהירות הדעת
מתוך סיעתא דשמיא עצומה
בהצלחה במפגש במוצ"ש
^^^ריבוזום

שבת שלום, נחת והצלחה!

בהצלחה יקרה ♥כמעין הנובע
שה' יעזור לךmp3
לדעת ולהבין מה צריך לעשות.
ושיהיה בהצלחה במוצ"ש.
וואו בהצלחה במוצשרק אמונה

איך היה????\רק אמונה

תודה לך. את מתוקה...הייזל
ידעתי מראש שכך יהיה, וגם הכנתי את עצמי. אז נראה לי שאני בסדר...
אמרו עליו שהוא בחור טוב וביישן, שיש לו עיניים טובות... וגם אמרו שהוא בחיים לא היה נכנס תחת הקטגוריה "האיש של הייזל" לו היו רואים אותו ברחוב, והאם אני בטוחה שזה מה שאני רוצה, ואני צעירה וכו', זכותי לא לוותר על שום דבר וכו' וכו'.
בקיצור, הם אוהבים אותי... ברגע שאהיה שלמה, הם יקבלו אותו לגמרי. אבל כל עוד הם קולטים ממני שאני מתלבטת, הם מצדם מעצימים את ההתלבטות...
אז את מתחרטת ?רק אמונה

לא. אני שמחה שהיה בבית. ב"ה...הייזל
יופי.רק אמונה

גם עלי ועל בעלי בזמנו ועדיין לפעמים לא מאמינים..(.רציתי מישהו יותר מסודר ואדוק..

וזה קשה וגם מאתגר..)

לפי התגובות שלך אני חושש שאת טרולעוזיהו

ואת עושה את זה בכדי לעצבן.

אולי אני טועה,אבל מה שכן,אני מתעלם ממך.

לפני שכותבים דברים כאלה מומלץ להכנס לכ.א.צריך עיון
תראה ממתי היא רשומה לערוץ וכמה הודעות יש לה, זה ברור שהיא לא טרול.
באופן כללי, כדאי להכיר טוב את הפורום הספציפי לפני שאתה חושד במישהו, יש כאלה שפעילים רק במקומות מסוימים ולכן אתה לא מכיר אותם.
אההה.אני נשואה בכלל...אבל ראיתי מהראשי ובאתי לעזור..רק אמונה

הגבתי לעוזיהוצריך עיון
לא קשור.והיא כתבה שהיא לא מוכנה לדמיין שיסתכלועוזיהו

על הבחור הזה ויגידו ''זה האיש של הייזל''-אם היא לא טרול,זה סתם בשביל לעצבן,אין לי ספק שמשהו פה מסריח.

מה?היזל כתבה את זה! לא אני!...רק אמונה

זה מה שכתבתיעוזיהו

מנסה לברר איתה מה היא מרגישה!חרטה או אכזבה?רק אמונה

לה זה לא מפריע!אז למה לך?

שיחת בנות אל תתערב!

סליחה.עוזיהו

התקבל. וואי זה היה מלחיץ..רק אמונה

מה היה מלחיץ?עוזיהו

שאתה חושד בי על כלום!!!רק אמונה

אף פעם אל תילחצי מהחברהעוזיהו

הם לא יותר טובים ממך.

א. היא לא כתבה את זה, הבנת הנקראצריך עיון
ב. גם אם היתה כותבת את זה זה לא היה הופך אותה לטרול
א.הבנת הנקרא..חחח למה לא?בוא תנסה להעליב אותי..עוזיהו

ב.מאיפה לך?זה שהיא פה תקופה לא אומר שהיא לא טרול

הרמתי ידייםצריך עיון
כפרה עליך, צריך עיון...הייזל
אני יכולה להעיד שהיא לא טרול.כמעין הנובע
ומאיפה הבאת את זה?

היא הכי עדינה בעולם.
שתזכה לטרולית כמוהה.
לא מקבל את העדות שלך,וכבר כתבתי למה אני חושב ככה.עוזיהו

תודה עדן!רק אמונה

רק אמונה, אף אחד לא חשב שאת טרולצריך עיון
תסתכלי למי שרשרו בדיוק, תראי שלא דיברו עליך
למי הוא כותב להיזל?רק אמונה

אתם לא מכירים מהפורום?לא מבינהרק אמונה

תעשי טובה, תראי את הסרטון הזהצריך עיון
מה? ריבוזום
אה?
ה-מיוחד
מצחיק אתה. יש לך עוד כמה בדיחות?
איזה יופי פסידונית

נשמע שההתלבטות היחידה שיש להם היא אם את תרצי אותו.

אני ממש מקווה שימשיך טוב הוא נשמע בחורה נהדר וגם את. 

תודה, מקסימה שכמותך!הייזל
כמה התפללתי עלייך!כמעין הנובע
איך היה? איך הלב שלך עכשיו?
את מרגישה שירד לך מעמסה או שמרגישה אותו דבר ועם אבן על הלב שאת כבר צריכה להחליט?

שמחה שהמשפחה איתך ושטוב לך
זה נותן תחושת ביטחון.

בהצלחה רבה אהובה.
שתשכילו לבחור במה שטוב ונכון לשניכם.
חושבת עלייך לא מעט..
תמיד כאן.
עדן... את פשוט מהממת.הייזל
הלב שלי בסדר, נראה לי. היה לי טוב שהוא בא. אפשר ללמוד עליי הרבה כשפוגשים את המשפחה שלי, והיה לו מעניין. ולי, עם כל החששות, גם היה חשוב שהם יפגשו אותו, בכל זאת אני מסתובבת אתו כבר תקופה...
תודה, מותק. את מחממת את לבי.

נ.ב - אולי תקפצי הנה מתישהו?..
כמעין הנובע
אולי באמת בקרוב.

שמחה מאוד לדעת שעשה לך טוב! ב"ה
קודם כל, בהצלחהנפתלי הדג
והרבה הערכה על הנכונות והאומץ: לנסות, לברר.
בתור גבר 'כזה', יש לי כמה נקודות להאיר.

- גבריות מהסוג שתארת (לא חוסר גבריות, גבריות אחרת), מציעה בטחון אחר מהסוג הנוסחתי של 'יש לנו על מי להשען'. מטבע הדברים, יש לו את היתרונות והחסרונות שלו, אבל עיקר העניין פה הוא להתרגל לשינוי המחשבה, להפתח לדבר החדש.
נדמה לי שהעניין הזה הוא גם אבן הבוחן בסיפור שלך: האם את מסוגלת לוותר על הבטחון שציפית לו בשביל הבטחון החדש? האם הוא ממלא את הצרכים (הלגיטימיים, הבריאים) שלך?

- שוב, זאת לא חוסר גבריות, זאת גבריות אחרת. אני חושב ששינוי המחשבה הזה יכול לעשות רק טוב – בייחוד ביחס שלך לכל העניין הזה.

- בבקשה בבקשה – כשאת מדברת איתו על העניין הזה (ואם זה יישאר כדאי לעשות את זה), תזהרי, בבקשה תזהרי.
האמת אני לא רוצה לגעת בצורה ישירה בדברים.שואף למעלה
אני אפתח לרגע קטן את הלב ואומר לך שאני מרגיש שאני מהסוג של הבחור שאת נפגשת איתו כרגע. לפעמים יוצא לי לחשוב - האם הצורה והדרך שלי הם סמל לגבריות אמיתית או שעליי להיות סוג של חוטב עצים מאצ'ואיסט שמשדר גבריות לכל עבר.
אני קצת מתבייש לומר, אבל גם אני נוטה לפעמים להתחקות אחרי הגינונים של הגבר גבר עליו את מדברת. וכשאני עושה את זה, אני מרגיש שאני בוגד בעצמי ובאופי שלי. לעיתים אני אפילו פוסל את עצמי בגלל זה, וזה פשוט לא נכון. אז אם זה לא נכון מחשבתית או מהותית מהצד שלי, אז זה לא אמור להיות נכון גם מהצד שלך. במילים אחרות - ההגדרה של הגבר גבר היא זאת שפוגעת באנשים עם גבריות מעט שונה, זה לא אומר שהם פחות טובים, לפעמים הם אפילו יותר טובים לזו שמולם, אך היא עוצמת את העיניים מכל הטוב ונמשכת אחרי תארים ורשמים חיצוניים.

אם לאחר כל זה עדיין אותם רשמים תופסים אותך חזק, אז אל תנסי בכח כי זה מתכון לכשלון. המלצה - תנסי, זה לטובתך..
תודה לך על פתיחת הלב.הייזל
ותודה גם לך, @נפתלי הדג. כמובן, אזהר מאוד...
נזכרתי- חברה שלי פעם נתנה לי סימןאהבה בתענוגים
להאם את מרגישה בטוחה ליד גבר מסויים.

תחשבי שאת עם צירים, יולדת... בא לך שהוא יהיה שם או לא?

נראלי זה חזק. לא? אני אהבתי.
רעיון מעניין- למרות שקצת קשה לדעת מראשנהורא

הוא לגמרי יכול להפתיע לטוב או למוטב...

אבל באופן אישי לא הייתי פוסלת על סמך תפקודו בלידה בהכרח- כי זו משימה שהמון גברים היו נכשלים בה. לפחות בלידה הראשונה/ שניה.  אבל אפשר בהחלט לחשוב על אירועי קצה שכאלו: נסיעה בכביש מסוכן, תפקוד בזמן לחץ, ארגונים לחתונה והתנהלות מול המעורבים בעניין כשיש מחלוקות.

לא על חוש טכני (וגם לא רק על טוב לב לדעתי האישית) יקום ויפול דבר- יש עוד כ"כ הרבה שיקולים ופרמטרים, והמכלול הוא הרבה מעבר. אך כן צריך להזהר לא להסתחרר רגשית יותר מדי עד לאחר קבלת ההחלטה- כי האהבה מקלקלת את השורה ושיקול הדעת נדחק הצידה בגלל ההורמונים.

סימן נוסף לדעתי:  האם הוא האדם שתרצי שיגדל ויחנך את ילדיך

וגם:  האם תשמחי ותרצי שבנך יהיה בצלמו ודמותו מצד התכונות, היכולות והאישיות.

תפקודו=אהבה בתענוגים
מתרגש / מנחם / תומך / דואג / מסתלבט על הספה / עושה סלפי / מלקק ארטיק.

תכלס נראלי שלרוב אפשר לראות בנאדם ולנחש מה הוא יעשה שם

כמובן שאין שום אפשרות לפסול על סמך זה. מאחר וזה קורה אחרי שהחלטת לא לפסול.
זו רק שאלה של הרגשה וביטחון...
הכי לגיטימיהורות משמעותית
הכי לגיטימי לרצות שחלומות יתגשמו, זה החלום של כולנו, לכל אדם יש תמונות בראש ולפעמים הן הופכות לסרטים, כולנו הגענו מחברה מסויימת, משפחה שהחדירה לנו תובנות. יפה שאת לא מתביישת להניח את הדברים בהכי גלוי על השולחן, יש כאלה שהיו מתביישים, כי לומר את מה שאמרת זה נשמע שטחי וכו' אבל זה כל-כך אמיתי כי זה מה שאת מרגישה והחששות הן אמיתיות, בהחלט ישנה אפשרות שבעתיד המחשבות הללו יצוצו שוב ולכן אסור להתעלם מהן. זה לא רק לקבל החלטה להתחתן איתו למרות...אלא זה גם לחיות עם ההחלטה הזאת.
גם החשש שמא יעקמו את האף הוא אמיתי, מי מוכן שהאנשים הכי קרובים אליו יקבלו בדיעבד את האדם שהוא אמור לחיות איתו.
ראשית אני חושב שאסור לו לדעת שאלו הן המחשבות שלך, זה ממש יכול להזיק.
שנית, אל תנסי לכפות את עצמך ולהתחתן איתו רק מתוך שכל, חייבים להגיע גם להשלמה רגשית וזה לא ייעשה רק ע"י רשימת יתרונות וחסרונות וויתור על החלום אלא יותר ע"י הבנה שאין חסרונות, והתעלות על החלום. אני מציע שתקראי סיפורים על זוגיות, משפחתיות, לא הדרכות וכד' שזה יותר שכל אלא ממש סיפורים, אמיתיים ושיכולים להיות אמיתיים, זה עובד, מעבר לכך שזה מכניס לפרופורציות זה גורם לנו להמשך ולרצות את מי שהוא באמת עם המידות הטובות, היכולת להעניק, הרגיש והאוהב ללא גבול. סיפור, שיקוף של מציאות, מגיע למקומות עמוקים יותר מתובנות שכליות, הוא עובד על הרצון באופן פנימי יותר , כעין ההבדל שבין לימוד תורה ותפילה, ששניהם עובדים על הרצון אולם באופן שונה ולכן בשילוב של שניהם הרצון גם משתנה ומתעלה וגם נשאר קבוע, גם כאן, ההבנה שיש לו מידות וכו בשילוב של הפנמה דרך הרגש, החיים, המציאות תחולל שינוי פנימי, מהותי קבוע וללא הרגשת ויתור.
בע"ה שתגיעי להרגשה שלא רק שלא ויתרת על החלום אלא בעלך הביא אותך בעצם ההמצאות שלו איתך לחלום טוב יותר שגם מתגשם....
יש לי מישהו בשבילך!! בדיוק מה שאת מחפשת!מלכישוע

נהג משאית, גבוה, שעיר, עם שרשרת מגן דוד.

הוא אלוף בלחנות ברוורס, מצוין עם כלי עבודה.

חוש כיוון מפותח מאוד - מגיע לכל הארץ

<צ>

עכשיו תשמחי עם מה שיש לך...כן

מנסיוני...פרה

החיים בפועל לא מתאימים לחלומות שלנו. אולי לצערנו, אבל זו המציאות.

מה שחשוב בבן זוג אלה המידות שלו.  זה מה שגורם לנישואין טובים.

מישהו עם מידות טובות ולב טוב, יהיה בן זוג טוב ואבא טוב לילדים.

מסמר אפשר ללמוד איך לתקוע בקיר או להזמין בעל מלאכה.

טיולים אפשר לטייל גם בלי ידע מוקדם או עם הידע שלך.

ואיך שהוא נראה - אם את נמשכת אליו, אז זה מה שחשוב.

ותאמיני לי שבגילי כבר לא נראים כמו שנראנו בגיל 20.

ומה אכפת לך מה אחרים חושבים???   וזה נכון לכל דבר בחיים.

תחשבי מה יותר חשוב איך שהוא נראה - מאצ'ו או איך שהוא מתנהג.

אם את בסדר עם איך שהוא נראה ועם האישיות שלו (בנטרול החלומות שלך),  תנסי לוותר על החלומות ההוליוודים שלך.

תנסי ללכת ליעוץ מקצועי לפני שאת מחליטה לחתוך את זה.

הרבה הצלחה

שנה טובה

הוא מגדיר לך מחדש, אבל נשמע שהוא מגדיר היטב DvorW

קשה לוותר על הדמיונות, אבל במדדים האמיתיים נתת כאן כמה דברים אמיתיים שאפשר לבנות עליהם.

וחוץ מזה שהוא גם רוצה אותך (איזה כיף!)

אז אולי שווה לוותר על דמיונות עבר, לטובת קשר שמרגיש אמיתי.

קפצתי רק לרגע..מיליון דולר

לא קראתי את כל השרשור, אבל רוצה לציין שהתגובות שכן הספקתי לקרוא כאן הן פשוט מדהימות.

היה לי טוב לקרוא את זה גם בתור נשואה...

קרה לי פעם...בת הים הקטנה

גם אני תמיד דמיינתי את הבחור שלי גבר גבר. כל הגברים במשפחה שלי היו בסיירות מובחרות ותמיד חשבתי שגם הבחור שלי יהיה. ואז הגיע אותו בחור ששינה את התפיסה שלי... 

הוא היה חמוד ורגיש ועדין... וכן ידעתי לחנות יותר טוב ממנו, נרבה יותר טוב ממנו. ויכולתי לתקן דברים יותר טוב ממנו וכשהיינו בסיטואציות מורכבות בדרך כלל אני זו שהייתי פותרת אותן.  ואני מבינה אותך וכמה שזה נשמע מטופש.. אבל זה קשה לשחרר את מה שתמיד דמיינו וחלמנו

והתלבטתי מאוד כמה זה מפריע לי וחברה אמרה לי משהו ממש נכון. הוא יהיה גבר, אם תתני לו להיות גבר.

אז נתתי לו,נתתי לו להרגיש שאני מרגישה בטוחה כשאני לידו ושאני סומכת עליו. ונשברתי לידו והוא הרים אותי כמו שאף בחור גבר גבר לא הצליח... ואז קרה מקרה מורכב ואני פשוט לא רציתי להתמודד איתו והוא קם וטיפל בעניינים והיה גבר. בדרך שלו אבל הכי גבר שיש. 

ממליצה לך לבדוק את זה ולא לחתוך בגלל זה.

וואו, יפיפה כמעין הנובע
אחת התגובות.
שרשור מרתק!!אביול

בגללכם אני לא עובדת על הסמינריונית חושב

החיים האלו מעניינים, הא?..הייזל
מה שבטוח- יותר מעניין מהסמינריונית....אביול

זה לא חוכמהפסידונית

כל גבר יותר מעניין מסמינריונית.

*דבר!פסידונית

איזו שגיאה מביכה מסמיק-מוציא-לשון

סליחה...צריך עיון
אבל זו באמת טעות משעשעת🙊
זה בסדרפסידונית

לא באמת נפגעתי.

זה הצחיק גם אותי

זהבא במקום ולכן הצחיק אותינפש חיה.

חחח באמת תהיתי לגבי האמירה הזאת אתמול פה לקצת
אוי ואבוי... חשבתם שהתכוונתי ברצינות? פסידונית

חחח ולכן בחרתי להתנהג כאילו לא ראיתי פה לקצת
סתם.
זה פשוט היה משעשע
כן!כמעין הנובע
ותהיתי לעצמי מה את מפרסמת חולשות ככה ברבים
וואי וואיפסידונית

אלו בושות שייזכרו לדיראון עולם מסמיק-מוציא-לשון

אחלה בושה כמעין הנובע
זה בסדר.שמן פשתן

איתך בסירה

??פסידונית

פירוט נימוק והסבר בבקשה.

בענין הפדיחות...שמן פשתן

זה ברור פסידונית

בדיוק לגביהן ביקשתי פירוט, נימוק והסבר (לא באמת חייבים הסבר או נימוק. זה פשוט נגרר באופן טבעי אחרי פירוט )

זה לא כזה עמוק שמן פשתן

התכוונתי בעניין מה שהתכתבנו בש''א... 

אה פסידונית

עזבי, לא מתקרב לשלי

וסיכמנו בכלל שזה בסדר.

שמן פשתן-חתימה יפהעוזיהו
ויש רגשות שלא מתים
חבל שלי לא אמרו את זה אבל אני אגיד לך :אין יותר טוב ממנויראת שמיםאחרונה

זה גבר לחיים שיידע להכיל אותך ואת מה שאת שיכבד אותך תמיד ולא רק בהתחלה הוא יהיה אבא טוב ובעל מושלם אל תוותרי כל שאר המחשבות שלך זה שטויות החיים האמיתיים זה לא חלום ואת מתארת אותו כבחור מושלם

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

צודקת..בנות רבות עליאחרונה

מי שנראת טוב וזה יכול לתרום לה להתקדם.... למה לא.

רק חשוב שזו תהיה תמונה משקפת.. לפעמיים יוצאות תמונות ממש טובות שלא תואמות למציאות.

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfbאחרונה

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך