חשוב חשוב! מקסימום חמש דקות.. שכוייח (:שמחה גדולה

שלום וברכה,

בימים אלה, מתחילים הרפורמים בקמפיין אגרסיבי  להפעלת לחץ כבד על הממשלה (באמצעות מיילים) שתיישם את החלטת הממשלה להקמת רחבה לרפורמים בכותל. (כדאי להיכנס לקישור(

ההשלכות של דבר כזה הם משמעותיות ביותר.

קודם כל זה פגיעה עצומה בקדושתו של הכותל, ודבר שני זה נתינת הכרה מטעם הממשלה לרפורמים כזרם לגיטימי ביהדות- דבר שמוביל לנתינת זכויות גם בעוד נושאים כגון: גיור, כשרות, טהרה וכו'.

יש דרך להשפיע!

מטרתנו כרגע היא להפעיל לחץ כבד על הממשלה כנגדם ולהגיע ל2000 מיילים שיישלחו לראש הממשלה ושרים בממשלה שקשורים לנושא. (מנסיון בפעולות קודמות זה משפיע ועוזר!)

בשביל זה אנחנו צריכות את עזרתך!

מצורפים פה המיילים של שרים וראש הממשלה שאליהם צריך לשלוח מייל עם אמירה ברורה שהכותל קדוש לכל ארכו והקמת רחבה של רפורמים זה פגיעה נוראית במקום קודשינו. צרפנו דוג' לנוסח. (צריך לכתוב את השם לכל אחד עם התואר שר/ ראש הממשלה). כמובן שאפשר גם לכתוב מכתב מעצמכם.

אנחנו מבקשים ממכם לעשות מאמץ קטן עם השפעה גדולה ולשלוח להם מייל. מי שיכול/ה לבקש גם מסביבתו הקרובה- יבורך.

כדי שנדע כמה מיילים נשלחים, אנא שלח/י הודעה עם המילה: "שלחתי" למספר 0547120223.

ראש הממשלה בנימין נתניהו- bnetanyahu@KNESSET.GOV.IL

השר יריב לוין- ylevin@KNESSET.GOV.IL

השר זאב אלקין- zelkin@KNESSET.GOV.IL

השרגלעד ארדן- gerdan@KNESSET.GOV.IL

השר אורי אריאל- uria@KNESSET.GOV.IL

השר יעקב ליצמן- ylitzman@KNESSET.GOV.IL

השר אריה דרעי- aderey@KNESSET.GOV.IL

ח"כ משה גפני- mgafni@KNESSET.GOV.IL

השרה איילת שקד- ASHAKED@KNESSET.GOV.IL

יו"ר הקואליציה דוד ביטן- davidbi@rishonlezion.muni.il

מעוניינים להצטרף לפעילות? צרו קשר עם אמונה 058-4999334, אחינעם 054-3441396 או נחמה 054-7120223

דוג' לנוסח:

לכבוד השר (למלא את שם השר/ ראש הממשלה).

פורסם לאחרונה באמצעי התקשורת כי בכוונת ממשלתך לתחום מקום ממלכתי לזרמים רפורמיים בסמוך לכותל המערבי, מקום קודשינו.

כבנים גאים לעם ישראל אנחנו מזועזעים עד עמקי נשמתנו, כיצד אדם יהודי ולאומי כמותך איננו מבחין בהרסנות ובפלגנות שזורעים זרמים אלו בקרב החברה בישראל?

וכי איננו רואים את ההתבוללות הנוראה שמכלה כל חלקה טובה בעמנו היקר בתפוצות, וכל זה בעידודם הנלהב של אחינו הטועים – המשתייכים לזרמים הרפורמיים?

אנו מפצירים בכבודו כי תגלה אחריות לאומית ותמנע את המתיחות הנוראית שעשויה להיווצר במקום כל כך רגיש וקדוש. הרי כל אדם שיש לו לב יהודי חם לא יוכל לעמוד מנגד ולראות כיצד הרפורמים מבזים את קדושת הכותל, דורסים בקרבתו ברגל גסה את הלכות קדושת המקום, מבזים ספרי תורה ומארגנים טקסים שאינם קשורים כלל וכלל לקודשי ישראל.

ימי החגים אלו ימים של אחדות ורוממות, אנא ממך, דאג שגם בשנה הקרובה יעברו ימים אלו בשלום ולא במתחים ותגרות מיותרות.

(כתבו את שמכם)

ואווו חשוב חשוב !טיפה של אור

בע"ה בלי נדר אשלח השבוע , מקפיצה !

מחילה אבלתהילה רבקה
"פגיעה נוראית במקום קודשנו"? יש מקום לפני הכותל שהוא מקום קודשנו האמיתי וזה הר הבית. את יודעת מה קורה שם? איזה עוולות יש שם? המצב הרבה יותר גרוע ממה שקורה בכותל! תשלחו מיילים לשרים שיטפלו בערבים שמשחקים שם כדורגל, באפליות ההזויות שיש על יהודים בהר - בזה שאסור להתפלל, להשתחוות, למלמל, לבכות, לברך, לשתות, להתפלל, ובעצם הכל כי אז תיעצר ותורחק מההר! שיטפלו בבידוק המשפיל, בהתרפסות לוואקף, בהגבלה בכניסות, בקבוצות ובדרכי הכניסה! בואי תראי מה הולך שם ותביני כמה מה שרוצים לעשות בכותל בעתיד הוא בעדיפות פחותה הרבה יותר מהעדיפות לטיפול במה שקיים כרגע בהר הבית ועליו צריך למחות.
מסכימה עם תהילה רבקה...בוערתלארץישראל

הר הבית הוא מקום הרבה יותר קדוש מהכותל שלו... והמצב שם הרבה יותר מזעזע... אז צריך לטפל בזה הרבה לפני שמתפלים בכותל...

זה לא צריך לבוא אחד על חשבון השני..רנה בנה

צריך לטפל הענין הר הבית, צודקת לגמרי. אבל לשלוח מייל, 5 דק' לטובת הכותל שגם בו יש משמעות וקדושה, והרבה סמליות יהודית שיש בה גם חשיבות לא אמור לבוא על חשבון פעילות למען הר הבית.. 
למה לטפל בזה "לפני" אם אפשר במקביל..? 

[לא מנסה לפגוע ח"ו. מקווה שזה לא נכתב בצורה ביקורתית מידי ושהדברים יובנו איך שהתכוונתי.. שום מטרה לפגוע!! ]

שנזכה לגאולה שלמה במהרה בימינו!! אמן

התחרפנתם לגמרייוני
אתם כל כך מנותקים מעם ישראל שזה צורם
תרדו לקרקע ותפסיקו לזלזל בכותל (עם כל הכבוד להר הבית).
וואיי ה יעזורר מה הקשר הר הבית?!!שמחה גדולה

מה הקשר הר הר הבית??

מה את חושבת שאני לא בעד עליה להר הבית ושהוא יהיה שלנו??

מה את חושבת, שאני אומרת- הכותל שיהיה שלנו והר הבית תפאדל?!!

ככ ככ לא!!

אבל מה שאת לא מבינה זה שאם יתנו בכותל מקום לרפורמים-

מעכשיו ייתן להם לגיטימציה גם לעוד תחומים ביהדות!!

וכן, גם בהר הבית!

אם עד עכשיו זה אנחנו והמוסלמים-

אחרי זה גם הרפורמים ייכנסו לתמונה!!!

הם רוצים שנכיר בהם כזרם לגיטימי ביהדות!!

ואם אנחנו לא נמנע את הרחבה בכותל כל דבר עכשיו גם הרפורמים ייכנסו לתמונה!!

תקחי לא עלינו ח"ו בנאדם חולה-

יש לו גידול גדול בראש, מרכז החיים שלו,

ועוד גידול קטן ביד.

אם הרופאים יגידו- בוא נטפל בראש קודם, הוא הכי חשוב, והכי גדול, ביד לא נתחיל עדיין-

בזמן הזה הגידול יתפשט ויתפשט עד שכבר יהיה בלתי הפיך!!

ואז- זה לא יעזור שהרופאים טיפלו בראש!!

ולכן-

צריך שני רופאים שיטפלו במקביל!

והם לא סותרים כלל אחד את השני.

וכך נוכל לרפא את האדם באמת!!!!

יודעת מה?

אני בטוחה שאת מה"רופאים" הגדולים.

אני מהרופאים הקטנים.

כולה ביקשנו 5 דקות שתשלחי כמה מיילים,

נראלי שאת לא עד כדי כך עסוקה בהר הבית בשביל לעשות את זה.

(לא מזלזלת בכלל!!)

בשורות טובות וגמר חתימה טובה חיוך גדול

את כנראה לא הבנת את העניין..תהילה רבקה
ונשמע שאת כן מזלזלת..
בגדול מה שבאתי להגיד זה שיש התמקדות ככ גדולה בכותל, שהרבה פעמים שוכחים את הדבר החשוב באמת - הר הבית. לאנשים לפעמים נראה שהר הבית רחוק, לא קשור ולא כזה נורא מה שהולך שם. אומרים שיש לנו כותל מלא בקדושה ואם עכשיו הרפורמים יקבלו חלק ממנו זה יהרוס את הקדושה שלו ויגרום לחילול שם ה' (צודקים), ועדיין, צריך לזכור שהכותל הוא רק חלק מהחומה של החומה של בית המקדש ולכן עם כל חשיבותו, הר הבית חשוב יותר, קדושתו גבוהה יותר ובעקבות זה גם נדרש טיפול רציני ודחוף יותר.
סבבה אזשמחה גדולה

את אומרת בואו לא נשכח מהו הדבר הגדול באמת- מסכימה לגמרי.

אבל לבוא ולהגיד הכותל זה בזבוז זמן- לא נכון בכלל.

גמר חתימה טובה חיוך

לא מסכים בכללoribz567

בס"ד

אני עולה להר הבית.

צריך רק לזכור שלכותל יש גם קדושה מצד עצמו , זה לא צריך להיות במקום, לכותל יש קדושה מצד זה שעמ"י קידש אותו למקום תפילה ולא רק בגלל שהוא קיר תמך.

2. יש מחלוקת כ"כ גדולה בקשר לעלייה להר הבית ולכן המלחמה שם היא הרבה יותר שורשית, קודם צריך שתהיה דרישה למקום ורק אח"כ טיפול בבעיות.

ונסיים בדברי הרב חהן פורת: (אם) לשכנו תדרשו (אז) ובאת שמה.

חולקת עליך.תהילה רבקה
גם אם לכותל יש קדושה מסויימת מצד עצמו, עדיין צריך לטפל קודם במצב הנוכחי בהר הבית.
חלק לרפורמים בכותל הרבה פחות נוראי בעיניי מאשר הר הבית שלם למוסלמים (המצב העכשווי).
לכן הטיפול צריך להיות בהר לפני שהוא בכותל. ונכון, זה תהליך יותר מורכב ויותר שורשי אבל צריך להתמודד איתו ולמצוא לו פיתרון. אם נחכה עד שכל עמ"י ידרוש את המקום כדי לטפל בבעיות הקיימות נמצא את עצמנו חס וחלילה במצב עוד יותר גרוע...
הבנתי מהחתימה שלך אחרת...תמרונת

טוב לחלום חלומות גדולים, ולפעול להגשמתם, אבל להיזהר לא להזניח בגלל זה את המציאות הקיימת, הפרקטית יותר. ואם היא צריכה טיפול, זה לא תמיד נכון לדחות אותו עד להגשמת החלום הגדול.  אני מתכוונת שכדאי לפעול למען שני הדברים, גם אם אחד מהם חשוב בעיני יותר...

ובכלל, אני מאמינה שאם נשתדל ונשדל את עמ"י לדרוש ולכסוף לבנית ירושלים (לא לחכות בחיבוק ידיים, ח"ו), יחד, לא יתכן שנגיע למצב גרוע יותר...!  

נכון שצריך לא להזניח את המצאות הקיימתבוערתלארץישראל

אבל הרבה יותר חשוב לפעול למען הר הבית. אם יש בעיה בכותל ויש כוחות ואנשים שיפעלו למען זה אז אפשר לטפל גם בזה אבל שזה לא יהפוך להיות העיקר מה שהרבה פעמים קורה. לדוגמה זה שיש את הסטיקר "לב לא מחלקים על הכותל לא מתפשרים" מראה עד כמה הופכים את זה ללבו של עניין ושוכחים את הלב האמיתי. 

איזה קדושה יש לכותל????עובד ה'

חוץ מזה שעם ישראל התפלל שם הכי הרבה 500 שנה.... וזה קדושה גדולה, וחוץ מזה איזה עוד קדושה יש לו???

תגיד לי אתה רואה מה אתה כותב?!?!רותה תותה

איזה מזעזע!! הכותל זה השריד האחרון של עמי!!

זה חלק מהמקדש!! איך אתה מדבר?! אני ממש בהלם...

סליחה שזה הובן כך מדברי...עובד ה'

מה שאת אומרת זה נכון מאוד...

אבל הר הבית הוא שריד יותר קדוש מהכותל.

אני התכוונתי איזה קדושה הכותל קיבל?(חוץ מזה שהוא שריד)

את אומרת האחרון לעם ישראל זה לענ"ד גם מזעזע הר הבית זה השריד של עם ישראל גם לאלה שלא עולים.

לגבי המקום האחרון שאפשר להתפלל בו -תהילה רבקה
אפשר להתפלל בשערי ההר, בכותל הקטן, במחכמה... לא חסר ב"ה. ועוד משהו, הכותל הוא לא החומה שהקיפה את בית המקדש, אלא הוא החומה של החומה שהקיפה אותו והר הבית זה באמת המקום שבית המקדש עמד בו אז ברור שהכותל לא השריד האחרון ולא יותר קדוש ממנו (גם אם זה מה שנשמע בשיח הכללי בנושא..)
קראתי את הספר של הרב גורן...עובד ה'

וזה היה נשמע אחרת...

קדושה של בית כנסת ענק..תהילה רבקה
אגב, באמת, בסופו של דבר הוא שריד של בית המקדש רק שהוא ממש לא האחרון וממש לא יותר קדוש מהר הבית.
הכותל הפתוח זה מחלוקת גדולה האם יש לו דיני בית כנסתעובד ה'

אבל למנהרה יש דיני בית כנסת.

ואמרתי שלגבי השריד אני מסכים, אבל הר הבית הוא שריד יותר גדול.

אה. מעניין.. איפה יש מקורות בעניין?תהילה רבקה
בדיני בית כנסת...עובד ה'

הנקודה היא:

לאלה שאומרים שאין דיני בית כנסת: בית כנסת צריך להיות מוקף במחיצות וגג(בגלל שיהיה אפשר להתרכז)

לאלה שאומרים שיש דין בית כנסת(וזה השיטה המקובלת): שמספיק אפילו קיר אחד.

אפשר להסתכל בספר של הרב מלמד הרב(אם זכור לי נכון) מביא את הסוגיא שם.

הבנתי.תהילה רבקה
אם זו מחלוקת זה אומר שכן יש צד שיש בו קדושה מסויימת לכותל, רק שהיא נמוכה מקדושת הר הבית ולכן יש עניין בלשמור על הכותל ללא רפורמים אבל הר הבית קודם וחשוב הרבה יותר...
זה ממש לא נכוןytsswis

כל העניין של הכתל הוא שכל עם ישראל הולכים לשם ואם תפתחו רחבה רפורמית אנשים שלא מבינים את בעיית הרפורמים יכנסו לשם ויהרסו את האנשים האלה לכן עדיף לטפל קודם בכותל שהוא הבסיס

שלחתי (אין לי פלאפון)שחר אורן

מה יש לעזור חוץ משלוח הודעה?אנונימי12343
שאמרו שמי שרוצה לעזור שיצור קשר
להיות פעילים בתנועה (ליב"ה) גם חוץ מהרחבה בכותלשמחה גדולהאחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך