מה אתם אומרים ?טיפה של אור

עולים להר הבית , או לא ? אם אפשר נימוק . 

שמעתי שאסור לעלות בכלל להר הבית מקדושתו של המקום , כי אנחנו טמאים שאנחנו נוגעים במתים לכן אנחנו טמאים ,משהו כזה בערך ...  

ביקשתם דיון ...הנה.פטיש

אני לא עולה...אבל אני ממש בעד שיעלואחת מהעם הנבחר

יש מקומות שמותר ללכת בהם גם כשטמאים. אז מסתובבים רק שמה...

אני יעלה בעזרת ה בעתיד...בעצם אני יעלה כבר לבית המקדש!!אמן!!

אני לא ממש יודעת את ההלכות לפרטי פרטים..צמאה לך נפשי!!

אבל אני יודעת שיש רבנים שאוסרים ורבנים שמתירים..

אני ממש בעד לעלות להר הבית בקדושה ובטהרה.

נשים יותר בעייתיחוני המעגל פינות

כי אם הן רוצות לעלות עליהן לטבול

ויש איסור לבת לטבול קודם החתונה

וזה בכלל מויקיפדיהטיפה של אור

ההלכה מתייחסת לדרגות קדושה שונות השורות בחלקים שונים של ההר. מתוך כך, בנסיבות מסוימות עשויה הכניסה להר הבית בכלל ולחלקים מסוימים שלו בפרט להיחשב כמצווה, אך בנסיבות אחרות, כמו כניסה בטומאה ללא היטהרות כדין, יכולה זו להיחשב לעבירה ובמקרים מסוימים אף לעבירה חמורה שעונשה כרת.

כך שאם זה כתוב בויקיפדיה שלכל אדם יש גישה לזה, איך אפשר להתעלם מזה ?!

לא בעד.Problem
כי המקום קדוש ואנחנו טמאים.
וגם כשיגיע הזמן לעלות, נעלה. אין צורך סתם להתגרות בערבים.
ואיך נדע מתי הזמן לעלות? וזה ממש לא להתגרות בערביםבוערתלארץישראל

זה לעלות למקום הכי קדוש לעמ"י!!!! אתה יודע איזה חשוב זה?! וחוצמזה ז ממש לא מתגרה בערים ואם הם מתעצבנים שיתמודדו גם אותי מעצבן שהם שם!!!

נעלה כשהמשיח יגיעטיפה של אור

כרגע אנחנו טמאים !! אסור לעלות!!

לא עולה,יאירוש

למרות שאין סיבה אמיתית לא לעלות. אפשר להזהר לא להגיע למקומות אסורים.

מה זה סיבה אמיתיתטיפה של אור
כתבתי למעלה בתגובות שאסור לעלות מבחינת טומאת האדם ...מקומות אסורים כמו..??
סיבה נכונה,יאירוש

ברור שאסור לעלות לכל מקום, אבל יש המון מקומות שמותר.

ממש לאמאמושיתת

אני הולכת לפי הרב קוק והרב קוק היה אחד המיתנגדים הגדולים...זה מקום קדוש ואסור לעלות אליו!!!! אנחנו לא במצב של לעלות אליו...

הרב קוקזקוק לגאולה

לא היה בקי בדינים של הר הבית (מחילה מכבודו. זה פשוט לא היה תחום ההתמחות שלו, כמו חשמל). הרב קוק אמר שאסור להכניס ידיים לכותל כי אז הם כאילו בהר הבית.

אבל זה מוכח שזה לא נכון. בנוסף הרבה מתלמידי תלמידיו (תלמידי הרצי"ה) מתירים לעלות, למרות שהרב אסר.

מההטיפה של אור

איך אפשר להתיר אם הרבב אסר??? מה יהיה עם כל ההתרות וההקלות האלו ?! 

מחילה ממך.. הרב קוק ידע את כל ההלכות בתורהאליהושלום
קצת יותר טוב ממך.. וכל הרבנים בדור הזה.. אז תיזהר לפני שאתה מדבר על חכמים ורבנים גדולי עולםם
הרב קוקיאירוש

ידע טוב מאד את ההלכות.

אפשר להגיד שבתקופת הרב קוק עוד לא נעשו כל החפירות הארכיאולוגיות שנעשו בימנו.

אבא שלי אמר לי שזה ממש אסור ואבא שלי תאמין לי שהוא איש ציבורמאמושיתת

גגדול שאם הוא אומר שהרב קוק כלכך היתנגד זה אומר משו...וגם אנחנו אמרנו לו אתזה והוא אמר שזה ממש א משנה...כי תחשוב שלאבנים של הכותל לא היה מכניס את אצבעותיו....ז לא סתם...אז בדיעבד שבדיעבד לא היהמסכים בשום פנים ואופן לעבור במקצת את אבני הכותל!

כמה מילים...oribz567

בס"ד

התלמיד של הרב קוק הוא הרצי"ה ורוב גדולי תלמידיו מתירים/עולים.

נפתח בכמה מושגים:

הר הבית: ההר שעליו נמצא המקדש 500 על 500 אמה. "הר הבית היה חמש מאות אמה על חמש מאות אמה..."

עזרת נשים: "עזרת הנשים הייתה אורך מאה ושלושים וחמש, על רוחב מאה ושלושים וחמש."

חיל: החיל הוא שמו של החלק שהיה בבית המקדש בין הסורג לכותלי בית המקדש.

לכל הדעות מותר שטמאי מת יעלו להר הבית (כבר כתוב בגמ'...) הבעיה היא רק טומאות היוצאות מהגוף שמהם אדם מיטהר אחרי טבילה כהלכה.

הבעיה מתחילה במקום מקדש שמתחיל מהחיל לכיוון המזבח ששם אסור למאי מת להיכנס.

עד כאן אין אף מחלוקת.

ישנם 101 סוגי מדידות בקשר להר הבית העלייה שעושים כיום מותרת על פי 99 מדעות המדידה ששתיהם מאוד ישנות ולכן לא בטוח שהממצאים שלהם נכונים כמו שהתגלה בהרבה מקומות אחרים.

זה רובד ההלכה הפשוטה.

ישנו רובד נוסף שהוא הלכתי בקשר לכלל עמ"י שאם רבנים יתירו אזי אנשים יעלו בלי טבילה.

טענה זו הגיונית אבל לא הגיונית, אם יכניסו למודעות שצריך להיכנס הטהרה אז זה יהיה כך, בכניסה לוותיקן ולסן פייטרו כולםמתלבשים ועוברים ללבוש ארוך, אם הנוצרים יכולים ברורו שגם אנחנו יכולים.

אלה הטענות המרכזיות.

אז מה זה מסכם שזה מותר או אסור?מאמושיתת

מה זה רוב גדולי תלמידיו??? תביא שמות ואל תמציא..אל ההרים

הרב צבי יהודה אסרנוריאל חיים
הרב צבי יהודה עלה בעצמו להר הבית...המקדש השלישי בדרך

אתה מדבר על מלחמת ששת הימים?חוני המעגל פינות
זה היה מדין כיבוש
שמעתי את הסיפר המלא של העלייה שלו מהרב ישראל אריאל.המקדש השלישי בדרך

אם אתה רוצה אשמח בפרטי לספר לך.

תספר לכולנו,זה נשמע מענייןפרקשית

אין בעיה.המקדש השלישי בדרך

ישבתי עם הרב ישראל אריאל שליט"א ודיברנו על ענייני בית המקדש והר הבית, ואז הרב סיפר לי את הסיפור שלא מספרים משום מה...

אחרי מלחמת ששת הימים הרב צבי יהודה והרב הנזיר הגיעו עם ג'יפ עד לפתח הר הבית. כשהגיעו הרב צבי יהודה אמר לנהג שלו לעצור ומכאן הולכים ברגל. הקטע פה שהעלייה של הרב הייתה יכולה להיות טובה מבחינה הלכתית אך הרב עלה בכל זאת.

אם היו נכנסים להר הבית עם הג'יפ זה היה מותר כי זה לא דרך הליכה. 

בנוסף, היה לרב נעלי עור והוא לא הוריד אותם. 

חוץ מזה היה לרב מקווה ברובע היהודי כמה צעדים משם והרב לא הלך לשם! אלא, למרות כל זה הוא הלך ברגל עם הנעליים ובלי טבילה במקווה. 

כך הם עלו להר. 

כשרצו לרדת הרב צבי יהודה שאל אם אפשר לרדת משער יפו. אך כידוע שער יפו עוד היה חסום ולא הייתה אפשרות לעבור דרכו.

מה אמר הרב? 

"טוב, אז נחזור דרך הר הבית" . את המילים האלו שמע במו אוזניו הרב ישראל אריאל שהיה מהצנחנים ששחררו את הר הבית. 

זו ההוכחה לכל מי שטוען שהרב צבי יהודה עלה בטעות- הנה לו שלא. 

הערות על הסיפור-אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך א' בחשון תשע"ז 00:35

1. הרצי"ה והרב הנזיר הגיעו לכותל המערבי דרך הר הבית תוך כדי מלחמת ששת הימים, לא אחרי המלחמה.

2. מי שהסיע את הרצי"ה והרב הנזיר, היה הרב מנחם הכהן. מהתיאור שלו, ממש לא נראה שהרצי"ה היה מודע שהוא נכנס להר הבית בדרכו לכותל. אני מצטט מתוך ריאיון איתו מעיתון מקור ראשון-

הג'יפ הצבאי, עמוס אמצעי לחימה, תול"ר ושני רבנים, עבר את הר הבית ומשם לכותל. "הרב הנזיר ניגש לכותל, נשען על האבנים ונותר קפוא". הרב צבי יהודה עדיין היה שרוי במצב תודעתי אחר. "באותם רגעים כלל לא תפס איפה הוא נמצא ומה קורה. לאט לאט הבין, תפס את עצמו והתחיל לבכות."

3. הרובע היהודי היה חרב אז, והלחימה עדיין לא נרגעה לגמרי, ובוודאי לא היה שייך לטבול במקווה ברובע.

4. מאחר שהלחימה באיזור עדיין לא נרגעה לגמרי, מסתבר בעיני שהרצי"ה הסכים לחזור דרך הר הבית מטעמי פיקוח נפש. (שהוא הבין שלא שייך שהוא יישאר שם כמה ימים באיזור הלחימה, וללכת בדרך אחרת הייתה סכנה).

5. כל הסיפור על הירידה מהג'יפ תמוה להחריד, ומסתבר שהוא המצאה. לא מסתבר מהתיאור של הרב מנחם הכהן שהרצי"ה ידע בכלל שהוא עולה להר הבית, ושהוא דיבר איתו בנסיעה [משמע מתיאורו שהוא היה שקוע במחשבותיו, מלפני שהוא נלקח לנסיעה, ועד קצת אחרי שהגיעו לכותל]. בנוסף, כשהרב מנחם הכהן נסע לקחת את הרצי"ה והרב הנזיר, הוא כמעט נפגע מפגז באיזור שער האריות. האם ייתכן במצב כזה ללכת את כל הדרך בתוך הר הבית עם שני רבנים זקנים ברגל?

כל הרבנים הראשיים אוסרים בתחלית לעלות!! ואנשים שמים על זה פסרותה תותה

כל הר הבית הוא בבחינת ספק קודש קודשים!!!

אנחנו לא יודעים בוודאות איפה היה קודש הקודשים ולעלות אולי לקודש זה דין כרת!!

וחוץ מזה שכל הרבנים הגדולים והחשובים, אוסרים לעלות אז איך אתה הקטן מסוגל להמרות את פיהם?!

וכולנו טמאים בטומאת מת אז גם לעלות לבית המקדש עצמו זה אסור... 

אז תנו לי תירוץ אחד איך מותר?!

הרב ברוך אפרתי תשובה לשאלה על עליה להר הבית:

ה"ר שד' ישלח רפואה שלימה לר' יהודה גליק, אשר מוסר חייו למען מטרה ששם לעצמו מתוך אמונה. פגיעה בו היא פגיעה בכיסופי העם להר קודשנו ותפארתנו, וכולנו מתפללים שאדם ישר זה יתרפא במהרה, ושייעשה גזר דין ראוי לרשעים שפגעו בו.

א. אסור לעלות להר הבית, מצד ספק הלכתי של כרת שיש בכך שאיננו יודעים בודאות גמורה את מיקום המקדש והעזרות, ואי אפשר להקל בספק בנושא חמור כל כך של דאוריתא עם כרת. אלה כללי הפסיקה המקובלים בידינו שספק דאוריתא לחומרא, וגם מחלוקת הפוסקים בדאוריתא לחומרא, ובייחוד שרוב מוחלט של הפוסקים בדורות האחרונים אסרו.

אמנם היו שמדדו וכו' אך מידי ספק לא יצאנו שיתכן מאד שכל מבנה ההר השתנה במשך הדורות כפי שכתבו הקדמונים, והרצי"ה הגדיר את המדידות הללו בכאב כדברים שלא יעשו, ואפילו לחריצים שבכותל לא הכניס ידיו מצד מורא מקדש.

סיבה נוספת היא העובדה שאנו רחוקים ממדרגת עבודת ד' שבהר המוריה, ויש להתישר ולהיטהר טרם העליה להר הזה כאומה. להר הבית עולים ככלל ולא כיחידים המנותקים מהכלל. לכן כשהכלל יהיה במדריגה זו- המקדש יבנה. צדיק פרטי ככל שיהיה, אין לו שייכות להר הבית השייך לרוממות שכינת ישראל הציבורית.

כל עוד יש מדיה בטלויזיה ואינטרנט של עריות ואלימות המסאבת את לבבות ישראל, ונוטים אחריה רבים, אזי אין מקום לראות פני ד' כשאנו מלוכלכים כל כך כחברה. יש להיאבק על התודעה והאמונה כך שהזהות הישראלית תינק מהקודש את כוחה ואת הגדרתה העצמית, ותוחלף התרבות הנוכחית לתרבות עליונה של התוה"ק- ורק אז יש לנו עסק עם המקדש.

בניגוד לציונות וישוב א"י, שקיומן אינו תלוי בטהרת הגוף או במידות עליונות אלא בעשיה של ירושת הארץ כפי ציווי התורה 'וירשתם אותה וישבתם בה' שכל עניין הירושה הוא ישיבה לאומית, הר הבית והמקדש מכוונים למדריגה רוחנית שבילתה אין לעלות, כדברי דוד 'נקי כפיים ובר לבב אשר לא נשא לשוא נפשי, ולא נשבע למרמה' הוא שיעלה בהר ד' ויקום במקום קדשו.

זאת משום שא"י היא ארץ ד' המיועדת לישיבתנו, בעוד שהמקדש הוא מקום הזהות של הקודש ולא לישיבה, אליו אנו באים להתקדש ולא להנות, להראות לפני ד' ולא להתיישב שם.

גישה אליו שלא מתוך זהות עליונה זו- היא עצמה חילול. לא מן הבית וההר אנו יראים אלא ממי ששיכן שמו בהם, ולכן מי שעולה להר וחושב שבזה הוא מתקדש וכו' ע"י המקום וההסטוריה וע"י החוויה וכד', אינו מבין כלל מהו הר הבית ומדריגת המקדש, שנגיע אליהם רק מתוך התקדשות האומה כולה, ולא כחוויה אלא כזהות עמוקה ומבוססת בתודעה הישראלית כלפי התורה. א"י מיועדת לישיבה, הר הבית מיועדת להשראת שכינה.

ועוד יש לדעת, שהמצב המבולבל בו הציבור הדתי נמצא כרגע, כשיש מגמות שונות גם לכיוונים שלא על פי ההלכה, וודאי אצל החילונים זה כך- אם תהיה עליה להר הבית כנורמה, רבים רבים יעלו לכיפת הסלע, ויש כאן כרת לרבבות ישראל רח"ל. בנוסף הרפורמים והפמיניסטים יכניסו נשים בנידותן למקומות הקודש ואנה אנו באים.

אמנם המקדש נועד גם לחוטאים לטהרם ולקדשם, אולם זה לאדם הפרטי לאחר שהמקדש קיים והאומה במדריגה הראויה. אם האומה לא ראויה עדיין, אזי אין מקדש, ואין מקום לכפרה לפרט בקרבנות וכד' כדבר טכני. על כך זעקו הנביאים שלא לתלות את העיקר במעשה הקרבן והמקדש אלא בזהות הפנימית באדם כלפי הקודש.

משלוש סיבות אלו, לא עלה מרן הרב קוק זצ"ל, ואנו כעפר תחת רגליו, עד שהאומה תישא עיניה לשמים ותביט בצור ישעה.

ב. לענ"ד יש מקום לעשות תיקון כרת של החיד"א, מצד הספק שבזה שמא נתחייב

ג. המלחמה על הר הבית אינה צריכה להיות בעליה אליו כאילו הוא עוד יישוב ביהודה ושומרון, אלא בהשלטת השלטון הממלכתי הישראלי על ההר, ע"י חיזוק הנוכחות הצבאית והמשטרתית במאות אנשי בטחון קבועים ומימוש החוק נגד מי שחופרים שם ומי שעושים בשטח כבשלהם מהערבים. ההר צריך להפוך למקום קדוש בלי משחקי כדורגל של גויים ובלי התפרעויות וכד', וכל זה באכיפה בכח רב, ולהניף סממנים ממלכתיים כגון דגלי המדינה בכל ההר.

הפסקת חילול השם ששמו ווקף כאילו יש להם נגיעה כלשהי בשלטון על ההר, ומעבר לשליטה מלאה ישראלית על כל השטח.

אך יש לחכות עם עליה אזרחית, עד שנזכה להגיע למדריגה זו כאומה קדושה ומודעת בס"ד, ובהוראת הרבנות הראשית לישראל וגדולי הפוסקים מכל המגזרים.

כל טוב.

מקורות רבותייעל הר ה' ששמם

חצי מהדברים לא נראלי נכתבו איפה שהוא

עולה ובעדשאג
הולך לפי המתירים (אפשר לדעת יחסית בקלות איפה מותר להיות)
וגם כדי לעשות דווקא לערבים

(עד עכשיו עליתי רק פעמיים)
חחחחח הצחקת אותימאמושיתת

סורי אבל אין יותר השפלה היום מלעלות להר הבית!!!!! אסור לך להתפלל שם ואפילו למלמל תפילה אחת! כל דבר קטן השוטרים עוצרים אותך וכשאתה עולה כולם מגדפים אותך וצועקים כמו משוגעים...סורי אנילא רואה בזה בכלל אבל בכלל להראות לערבים שזה המקום שלנו זה רק להרעות להם כמה הם הצליחו שיהודי צריך להיות כלכך מוגבל ומושפל!

זה מאוד תלוי ביום שעוליםשאג
עליתי פעם אחת ברמאדן והיה שקט לגמרי
ובפעם השניה היה את המקהלה הקבועה אבל בלי גידופים ובצד המזרחי אמרתי כמעט את כל שמונה עשרה
מי שיכול שיעלה!לא נשברים!

כרגע אני לא עולה, אבל תומכתניגונא

בעזרת ה' אחרי החתונה...

ממ נימוק? יש בזה מצווה.

לא מדויק מה שכתבת ("אסור לעלות בכלל להר הבית מקדושתו של המקום , כי אנחנו טמאים שאנחנו נוגעים במתים לכן אנחנו טמאים") כי גם אלה שעולים לא נכנסים לאיפה שאסור להיכנס אם אתה טמא מת.

@יהיה בסדר....

מה שכתבת לגבי טבילת רווקות - 

יש כמה דעות שמתירות טבילת רווקות, אבל רוב הדעות לא. (לא זוכרת לומר לך מי מתיר ומי לא, אולי היא תדע - @תהילה רבקה)

אני לא כתבתי במדיוק נכוןטיפה של אור
כתבתי ממה שאני זוכרת שאמרו לי אבל למטה בתגובות כתבתי מה שכן נשמע לי הגיוני ...שזה בכלל מויקיפדינ..
ראיתי עכשיו את זה.. מחילהניגונא
אני לפי מה שאני יודעת לפי הרב קוק זה אפילו לא קרוב להיותמאמושיתת

מצווה אלה ההפך הגמור...לא יודעת תעשו תכלס מה שאתם רוצים אבל אחרי הונים של בירורי בירורים זה מה שראינו....ואבא שלי בירר אתזה כי מלא אנשים שאלו אותו אם הוא מתיר להם לעלות והוא הראה להם את כל הוחכות שזה איסור והם באמת ראו אתזה בעיינים....אבל זה ברור שיש לזה חולקים...אבל כפי איך שאני חונכתי...זה איסור גמור

תומכת ממש בלעלותבוערתלארץישראל

לבנתיים אני לא עולה בעזרת ה' אחרי החתונה. למרות שרבנים מתירים לפני החתונה אבל ההורים שלי לא מסכימים... בעקרון חושבת שלעלות גם לפני חתונה (לבנות) זה מעולה!

זה מעולה כל עוד הן יכולות לעלות בלי לטבולניגונא

אם הן צריכות לטבול זה בעייתי.

למדת את זה?

נכדו של הרב קוק מתירoribz567

בס"ד

התלמיד של הרב קוק הוא הרצי"ה ורוב גדולי תלמידיו מתירים/עולים.

נפתח בכמה מושגים:

הר הבית: ההר שעליו נמצא המקדש 500 על 500 אמה. "הר הבית היה חמש מאות אמה על חמש מאות אמה..."

עזרת נשים: "עזרת הנשים הייתה אורך מאה ושלושים וחמש, על רוחב מאה ושלושים וחמש."

חיל: החיל הוא שמו של החלק שהיה בבית המקדש בין הסורג לכותלי בית המקדש.

לכל הדעות מותר שטמאי מת יעלו להר הבית (כבר כתוב בגמ'...) הבעיה היא רק טומאות היוצאות מהגוף שמהם אדם מיטהר אחרי טבילה כהלכה.

הבעיה מתחילה במקום מקדש שמתחיל מהחיל לכיוון המזבח ששם אסור למאי מת להיכנס.

עד כאן אין אף מחלוקת.

ישנם 101 סוגי מדידות בקשר להר הבית העלייה שעושים כיום מותרת על פי 99 מדעות המדידה ששתיהם מאוד ישנות ולכן לא בטוח שהממצאים שלהם נכונים כמו שהתגלה בהרבה מקומות אחרים.

זה רובד ההלכה הפשוטה.

ישנו רובד נוסף שהוא הלכתי בקשר לכלל עמ"י שאם רבנים יתירו אזי אנשים יעלו בלי טבילה.

טענה זו הגיונית אבל לא הגיונית, אם יכניסו למודעות שצריך להיכנס הטהרה אז זה יהיה כך, בכניסה לוותיקן ולסן פייטרו כולם מתלבשים ועוברים ללבוש ארוך, אם הנוצרים יכולים ברורו שגם אנחנו יכולים.

אלה הטענות המרכזיות.

הגבת לי במקום לפותח..ניגונא

מי אלה רוב תלמידיו???אל ההרים

אבל הרב ישראל אומר שמותר לרווקות לעלות...בוערתלארץישראל

ונכון זה עוד סיבה שאני לא עולה אני רוצה לעשות לימוד מעמיק לפני לברר בעצמי את כל הסוגייה אבל בעקרון הרב ישראל אומר אז מותר (הוא הרב שלי בכללי לא רק בזה שהוא בעד לעלות להר)

אה אוקיניגונא

גם בכללי בלי קשר לטבילה..

במדרגה השלישית בכותנה אני רועדת. אז לעלות...

אם הרב אריאל מתיר למה ההורים שלך מתנגדים?

אם את מעדיפה אז תשלחי בסמס

עשו מה שתעשו.... וויכוח שעד המשיח לא ייגמר....נער גבעות מצוי

חחחחח ווואי כלכך נכון!מאמושיתת

לפי דעתיפרקשית

וגם לפי דעת רוב הרבנים בדורינו,אסור לנו לעלות להר באיסור חמור,כי אנחנו טמאי מת (ואי אפשר להיטהר מטומאה זו עד שיבוא המשיח וימצא איפשהוא פרה אדומה)ואתם יודעים מה העונש של מי שעולה טמא מת לביהמ"ק...

תגובה קצרהאלי--

יש מקומות שמותר (וחייבים!) לעלות להר הבית גם לטמאי מתים , לכן גדולי החכמים כדוגמת הרמב"ם עשו את זה.

אלו מקומות שעליהם יודעים בוודאות שזה מקום שאין עליו איסור, ורבנים גדולים כגון הרב ליאור והרב אריאל מעודדים עלייה להר הבית.

הרמב"ם בהלכות בית הבחירה מציין "ומותר להכניס המת עצמו להר הבית; ואין צריך לומר, טמא מת שהוא נכנס לשם."

וגם באותו מקום : "בשעה שנכנסין הבנאים לבנות ולתקן בהיכל, או להוציא משם את הטומאה--מצוה שיהיו הנכנסין כוהנים תמימים; לא מצאו תמימים, ייכנסו בעלי מומין; אם אין שם כוהנים, ייכנסו לויים; לא מצאו לויים, ייכנסו ישראל.  מצוה בטהורים; לא מצאו טהורים, ייכנסו טמאים.  טמא ובעל מום--ייכנס טמא ואל ייכנס בעל מום, שהטומאה דחויה בציבור." 

כלומר , אפילו לתוך ההיכל בעת הצורך מותר להיכנס לטמאים אם אין אפשרות אחרת!

בנוסף אני ממליץ לעיין בספר שמואל ולקרוא על המגפה בזמן מלכות דוד (פירוש הרמב"ן) , והסיבות לה.

בקצרה: "הרמב"ן כותב שה' חרה על עם ישראל על שארון הברית עבר ממקום למקום ולא היה אכפת להם.כלומר הם חשבו שאם ה' רוצה בית מקדש, הוא יכול לבנות אותו בעצמו, והם לא צריכים לעשות שום השתדלות לזרז את בנייתו." (קרדיט לויקיפדיה)

ציווי מהתורה לדרוש את מקום השכינה : " כי אם אל המקום אשר יבחר ה' א-לקיכם מכל שבטיכם לשום את שמו שם לשכנו תדרשו ובאת שמה" (דברים י"ב).

להסבר מפורט (ומעניין יותר) אפשר לראות את הסרטון של ד"ר מיכאל בן ארי :

שבוע טוב!!!

המשפחה שלנו לא עולה פשוט כי הרב לא מסכים...חמודית!

המחלוקת היא לא הילכתית איפה אסור ואיפה מותר ..אל ההרים

אלא רוחנית ..  ולא כאן המקום והכוח.. [אולי אחרי החג..] 

יכולים לשמוע את השיחה של הרב טאו על הר הבית. 

בנוסף זה חוצפה ועזות לומר שהראי"ה זצ"ל לא הבין בהר הבית!!

oribz5  למה התכוונת כשאתה אומר רוב גדולי תלמידיו ???  ומאיפה הבאת שאלו הטענות העיקריות??

תן חיוךךך- תכל'ס אני לא עולה להר כי זה מה שרבותי אומרים , וכל הויכוח כאן אמור להיות אם הרב מסכים או לא ! זה לא פוליטיקה!!!   זה הלכה ואנו לא ניכנס בין שועי עולם.. 

נכוןטיפה של אור

בדיוק על העניין הזה דיברתי . 

תשובהoribz567

הרד ולדמן .הרב דרוקמן. הרב צפניה. הרב ישראל אריאל. זה נראה לי רוב גדולי תלמידיו כשמנגד עומדים מתלמידיו הרב טאו ורב' עמי.

ממהר אז בקצרהאל ההרים

ממהר .. אז 'מנגד' עומדים עוד חוץ מהרב טאו ורב עמי[ הרב מרדכי שטרנברג ,רב עודד , הרב אליקים הרב יעקב לבנון וכו וכו ] הרב דרוקמן לא אומר לעלות אלא בי שעולה הוא מחזק את ידיהם שיעלו בטהרה - אם תשאל אותו הוא יגיד לך לא לעלות .. [מדיבור איתו] ..

נקודה שמאוד הפריעה לי במה שאמרתסביון
"כל הויכוח כאן אמור להיות אם הרב מסכים או לא". אז זהו, שלא. יש דיון האם מותר לעלות להר הבית (צריך לדייק יותר את הניסוח, כי אין חולק שמותר הלכתית) וכל מי שלמד את הנושא יכול להביע דעה. הוא לא יכול כמובן להורות לציבור כי זה תפקידו של רב מוסמך, אבל להורות לעצמו ולהביע דעה משל עצמו הוא בהחלט יכול. אנחנו לא אמורים לעשות ספירת קולות ולראות באיזה צד יש הכי הרבה רבנים. הנושא בוער לך? חשוב? תלמד אותו כמו שצריך ותחליט לעצמך מה אתה עושה. לא בוער לך מספיק בשביל לשבת עליו בצורה רצינית? תשאל את הרב שלך.
לפי מי את אומרת את זה ??אל ההרים

הוא בהחלט יכול לעשות ברור משלו ובשביל עצמו ולהחליט לפי איזה רב הוא הולך . וכמובן שעדיף שקודם ידע מי הרב שלו בחיים[עשה לך רב] ושילך לפיו גם בזה לטוב ולמוטב[לפי דעתו ..] 

אבל להביעי דעה ?? להורות לעצמו??? מאיפה לו ההיתר?? הוא רב?  ואם הדיון היה פה על כשרות של פרה או על עניניי עגונות מסובכים , גם אז היית אומרת שיברר את הנושא ואז יוכל להביע עמדה ולפסוק לעצמו??

ובמיוחד בעיניין הזה שהרבה מהמחלוקת עליו הוא לא הילכתי נטו אלא קשור לקדושה ולקודש דברים שרק הרבנים מבינים ..

*אומרסביון
(אם אתה לא יודע אם הניק שמולך הוא בן או בת, פשוט תפתח את הגיבומאי - שלושה פסים בצד שמאל של ההודעה למטה - ותראה אם זה מחבר או מחברת)

כל אדם יכול להורות לעצמו אם הוא למד מספיק את הנושא, גם בענייני עגונות מסובכים ובדברים שקשורים לקודש. רק שכדי להגיד שלמדת מספיק את הנושא, תצטרך הרבה מאוד זמן... התפקיד של רב הוא להורות *לרבים*, ובשביל זה צריך מישהו שהסמיך אותו, שיכול לחתום על זה שהוא יודע להורות בכל נושא שאנשים נתקלים בו ביומיום. רב מורה לאנשים שלא למדו לעומק את השאלה שלהם, כי אין להם זמן לעשות את זה. אבל אם אתה רוצה ללמוד לעומק ולהורות לעצמך, אתה רשאי. וככל שהנושא יותר עמוק ויותר מורכב, יקח לך יותר זמן. בעגונות נניח ייקח לך כמה שנים טובות.

ולא "רק הרבנים מבינים". כל אדם שלמד הרבה את הנושא הזה, מבין. רבנים למדו הרבה נושאים לעומק וזה מה שהופך אותם לרבנים.
א. מצטער..אל ההרים

ב. זה מה שאמרתי עד שלא למדת מספיק אתה לא יכול להורות ... גם לא לעצמך . ולא נראלי שאני או כל אחד אחר כאן עשה בירור ולמד מספיק .. אלא אם כן יש כאן מישהו שהוא רב ..

והנקודה היאסביון
מה אתה צריך ללמוד מספיק? כדי להיות רב אתה צריך היקף רציני מאוד בכל תחומי התורה, ובנוסף גם כושר הוראה לרבים. אבל כדי להורות לעצמך בנושא מסויים, אתה צריך ללמוד את הנושא המסוים הזה לעומק. כשתסיים אתה ממש לא תהיה רב, אתה תהיה בסה"כ מומחה לנושא אחד. אבל תוכל להורות לעצמך בנושא הזה.
א. זה אולי ואני מדגיש אולי בעיניינים של הלכה טכנית ..אל ההרים

לדוג' האם השחיטה כשרה או לא/ האם מותר אסור לעשות בשבת. וגם אז הרבה פעמים אם זה לא ברור אפשר חס ושלום לטעות. בשביל זה יש רבנים פוסקי הלכה שמכירים את התורה יכולים לעשות השוואות וכו.

ב.כתבתי את זה מקודם הרבה מאוד מהמחלוקת כאן היא לא טכנית אם מתר לעלות טמא מת או איפה מותר ואיפה אסור אלא  מחלוקת של ויכוח בקדושות אם אנחנו בדרגא מתאימה , ויכוח רוחני ומחשבתי וכאן אין מקום של לימוד  זה אולי כמו נבואה אין דבר כזה ללמוד זה להגיע לדרגא מסוימת וזה לא אני ולא אתה הגענו ויכולים להתווכח בדברים כאלה . מסכים?:

>>>סביון
א. בשביל זה קוראים מאמרים שנכתבו בנושא ע"י רבנים שמסוגלים לעשות השוואות לדברים אחרים, ומקבלים רוחב מספיק. אבל לא תמיד יש מה לעשות השוואות. ברור בכל אופן שככל שבקיאים ביותר תחומים וביותר עמקות זה יותר טוב, אבל כל עוד ביררת "מספיק" אתה יכול לפסוק לעצמך. מה זה מספיק, שאלה טובה... נראה לי שזה תלוי באדם עצמו, אם הוא יכול לעמוד בכנות ולהגיד לעצמו שיש לו מספיק ידע כדי להביע דעה.

ב. גם בעניינים מחשבתיים יש הרבה מקום ללימוד, אבל אתה צודק שצריך בזה גם בשלות מסויימת. ולדעתי, המדד לבשלות הזו הוא כזה: אם אדם מצליח להבין בעניין מסוים את הסברות שחולקות על ההבנה הפשוטה שלו, ומתוך הבנה אמיתית לדחות אותן, ולא סתם להגיד "הכל שטויות" - אולי הוא הגיע לבשלות הזו. זה היה סתם רעיון שעלה לי עכשיו, צריך להיזהר עם זה.

בכל אופן, אני חושב שאפשר גם בעניינים מחשבתיים ללמוד ולפסוק לעצמך. וספציפית בעניין הזה, אני חושב שזה לא ייתכן להגיד שאסור לעלות להר הבית מסיבות מחשבתיות, כי פשוט אין איסור כזה בתורה וגם לא מדרבנן. אין מה לעשות, גם אם תחפש מתחת לבלטות לא תצליח למצוא את האיסור הזה. אז אפשר לומר שזה לא ראוי, לא כדאי, לא חכם וכדו' - אבל אי אפשר לומר שזה אסור. וזו אותה טעות שהחרדים עושים עם הסמארטפונים (להבדיל אלף אלפי הבדלות בין סמארטפונים להר הבית...)
עם א. אני מסכים איתך זה מהאל ההרים

שגם אני באתי לומר .. לדוג אם יש לך שאלה בהלכות שבת אתה יכול לפתוח ששכ ו'לפסוק'  לעצמך כי אתה בדקת 'מספיק' בשביל המקרה הזה.

אבל - יש דברים מחשבתיים שאדם יכול באמת לברר מספיק כדל להכריע לדו-דבר שהזכרת סמרטפונים - אם אני יעשה אם עצמי ברור מספיק עמוק ויחליט שאני צריך סמרטפון ושהוא לא יפגע לי ביראת שמיים  -אז מעולה [גם לפי רוב החרדים אם יש צורך והם בדקו את זה טוב הם יקנו סמרטפון , מדיבור עם חסיד תולדות אהרון בשמחת בית השואבה.]  לעומת זאת יש עניינים כלליים של קודש הרבה יותר עמוק מהפלאפון שלך ומה תעשה עם עצמך ! מדברים פה על בית המקדש , אני לא בטוח שאני מבין על הרמות שמדברים פה..  אז אתה יכול לברר לעצמך ?? אני לעצמי לא יכול ...

ןלכן , אני לא בא לשלול את העלייה חס ושלום , וגם לא את האי עלייה [אני לא עולה] אבל להתחיל להתווכח אם כן או לא ???  למה מי אנחנו ? הרב טאו ??הרב ליאור???  בוא ניכנס לפורפרציות 

נו באמת...סביון
לפתוח ששכ זה לא לפסוק (לכן כתבת את זה במרכאות...), זה פשוט לפתוח ספר ולעשות מה שהוא אומר, בדיוק כמו לשאול רב. ומה שאני אמרתי, זה שאתה יכול לקרוא מאמרים רציניים שמקיפים את הדעות ועושים השוואות, ללמוד בעצמך את המקורות, לראות את הסברות של כל הצדדים, ואז להכריע. קצת יותר מלפתוח ששכ...

ועלייה *שלך* להר הבית - מבחינה הלכתית היא עניין שלך עם עצמך, כמו סמארטפון (אגב, שאלת את אותו חסיד אם ככה עושים רוב החרדים?). וכמו שאין איסור דאורייתא בסמארטפון וגם לא דרבנן, כך גם בעלייה להר הבית (אא"כ אתה רוצה להגיד שהחלק שעולים אליו נמצא בתחומי העזרה, אבל אין טעם להיכנס לדיון הזה עכשיו).

אבל - מבחינה מחשבתית זה עניין ציבורי, בניגוד לסמארטפון - כי בד"כ מי שעולה להר מתכוון בין השאר גם לחזק בתודעה הלאומית את הקשר של עם ישראל להר הבית, ולהראות לערבים מי הריבון פה, ולכסוף לבניין בית המקדש שהוא דבר לאומי מובהק וכו'. ולכן כאן יותר חשוב שהרבנים יצאו בקריאה ברורה מה הם חושבים שנכון לעשות מהבחינה הזו, כי עיקר תפקידם של הרבנים הוא התעסקות בעניינים ציבוריים. ואם נניח שלא היתה מחלוקת על זה שאסור לעלות, באמת היה מאוד בעייתי לקום ולחלוק על כולם. אבל אם אתה למדת את הנושא טוב, אתה יכול להכריע לעצמך. כי למרות שאתה לא בדרגה של אף אחד מהרבנים האלה, אתה צריך שיהיה לך בסיס תורני מחשבתי. ואם אתה מחליט להרחיב אותו וללמוד לעומק נושא מחשבתי אחד (כאן צריך להיזהר כי הרבה נושאים במחשבה קשורים אחד לשני) - אז שוב אין בעיה שתכריע לעצמך. לא סתם אתה לומד הלכה ומחשבה, לימוד הוא על מנת לעשות!
ווואי.. בדיוק היום התווכחתי עלזה עם אבא שליי.א"י לעמ'י

אוקיי, הרב עובדיה אומר שאסוור.. והמשפחה שלי הולכת לפי הרב עובדיהה.. אבל זה לא נראה לי הגיוני. לדעתי חייב לעלוות! אבל בתכלס שחושבים עלזה.. בשביל מה באמת לעלות? בשביל לראות ערבים ערבים וערבים ולא לצייץ מילה ושמיליון שוטרים ילכו אחרייך.. ויבדקו כל שנייה מה את עושה..? וגם אצל בנות זה בעייתי ממש..

מה זאת אומרת "בשביל מה בדיוק לעלות?"??????בוערתלארץישראל

לעלות כי זה המקום הכי קדוש לעמ"י!!!!!!!!!!!!!!! ולבנות זה לא כזה בעיה, אני מכירה בנות שעולות זה לא כזה מסובך... ובדיוק בגלל שרואים ערבים וערבים צריך לעלות, שיראו יהודים ויהודים! וגם אם המון יהודים יבואו לעלות, בסוף יתנו למלא יהודים לעלות בזמן אחד, ואז יתנו לעלות בכל שעות היום ,ואז כל השבוע, ואז להתפלל, ואז להקריב קורבנות... (ברור שזה תהליך ארוך אבל בסוף זה מה שיקרה אם עמ"י בכללותו ידרוש את זהוכמובן רק בעזרתו של הקב"ה!) בקיצור מי שעולה גורם לכך שיהיה שינוי בהר הבית ומקרב את הגאולה... זה כמו שאני מכירה אנשים שאומרים "ברגע ש50,000 יהודים יעלו בשנה אני גם יעלה", אז זהו שלא! אנחנו צריכים לעלות ולשכנע אנשים לעלות ואז נגיע ל50,000 ואחר כך גם 500,000 ובסוף כל היהודים! ולא לחכות בבית שיבואו 50,000 ולהצטרף אליהם אלה להביא אותם!!! 

איך בדיוק מי שעולה מקרב את הגאולהטיפה של אור
אם אסור לעלות להר הבית שאתה לא טהור, לא רק בנות גם בנים!
מותר לטמאי מתים לעלות להר הביתאלי--

במקומות ספציפיים ותוך שמירה על כללי הקדושה (טבילה וכו'). הרמב"ם מבאר בהלכות בית הבחירה שאפילו את המת עצמו מותר להכניס להר הבית.

בקיצור ראוי לבדוק את הנושא לפני ששוללים ישר , לפירוט אפשר להסתכל בתגובה שלי למעלה.

מי שעולה להר הבית מקרב את הגאולה בכך שהוא דורש את מקום המקדש , כמו שכתוב בספר דברים "לשכנו תדרשו ובאת שמה". כמו שידוע בניין המקדש זה אחד המרכיבים של הגאולה , לכן עלייה למקום בטהרה מראה על רצון אמיתי לבניין המקדש , גם לממשלה ולאומות העולם , והכי חשוב לקב"ה. צריך להראות בצורה פרקטית ומוחשית לה' שאנחנו רוצים לעשות לו משכן במקום שהוא בחר בו לשום את שמו שם.

בואו נעשה סדר...משה אבואב

(כל זה ככל הידוע לי יכול להיות שיש קצת טעויות)

נגד: ישיבות הקו ראש המתנגדים- הרב צבי טאו שליט"א

טיעון- ככל ידיעתי הסיבה היא מחשבתית אני זוכר אותה במדוייק  

בעד: תנועת החוזרים להר שבראשה הרב ישראל אריאל שליט"א

טיעון- למה לא, מותר על פי המדידות שנעשו על ההר.

אשמח אם יוסיפו עלי אני לא יודע מספיק

תסביר סיבה מחשבתית ?טיפה של אור
היו פה כמה דעות
1 לא לעלות
2 לעלות אבל לאזורים מסוימים
3 ברור שלעלות .
כתבתי למעלה הססבר מפורט על למה אסור לעלות... שווה קריאהרותה תותה

נגיד ואנחנו לא יודעים את המקום המדויק...עובד ה'

אז למה לכותל מותר???

אולי גם שם יש חשש.

זה הבעיה של הרבנים מישיבות הקוו מחילה שכך אני אומר אבל הסבר הלכתי אין להם, והסבר השקפתי יש להם.

והשקפה=נצרות!!! 

הרב עובדיה למשל מביא הסבר מפורט למה לכותל אפשר להיכנס...

רבני ישיבות הקו לא נותנים על זה תשובה 

מה זא?רותה תותה

כי בכותל יש חזקה לעמי שזה היה הגבול

אז אם הכותל זה חזקה...עובד ה'

אפשר בקלות לעשות מדידות....

אם הכותל הוא הגבולירא ורך לבב

אז אפשר לעלות להר בטבילה, כי מותר להכנס להר הבית טמאי מתים, ובעל קרי אסור.

ברגע שמתירים לבעל קרי להגיע לכותל - משמע שהכותל הוא מחוץ להר הבית, כלומר, ממנו פנימה מותר לטמא מת להכנס עוד 11 אמות או יותר (במידה וההר היותר רחוק מהכותל).

מקוה שהצלחתי להסביר את עצמי.

מאיפה אתה לוקח שאחרי קיר הר הבית יש 11 אמה..אדם כל שהוא

שמותר לטמא מת להכנס?

לא זכור לי שהמרחק בין הכותל המערבי של הר הבית לחיל מופיע בחז"ל.

נראה לי שאתה מתבלבל עם ה11 אמה של אחורי בית הכפורת, שהם חלק מהעזרה, ואסור כמובן לטמא מת להכנס לשם.

למה השפקה שווה נצרות? לא הבנתי...רשפיה רשפי אש

ההשקפה הספציפית הזאת אתה מתכוון?

אם הבנתי נכון את דבריך...משה אבואב

ממליץ לך לחזור בך מהר מאד לא כדאי לדבר ככה על רבנים כל כך גדולים

אגב לתנועת חוזרים להר אין רב שאומד ברושהחנוך יאיר

מיתיאצים אים הרבע רבנים ליפני קול פאילות

*מתייעצים עם הרבה רבנים לפני כל פעילותרשפיה רשפי אש

אני אומר חד וסליחה מכבודם של הרבנים: כל מי שמורה לא לעלות..מלק ישראל חי

שותף לכמה עברות חמורות של לדוגמה איסור לא תחונם!!

יש חמישה מצוות לעלות להר:

1. מצוות 'לשכנו תדרשו ובאת שמה'

2. 'עבדהו במקדשו': להתפלל ולהשתחוות בהר הבית

3. 'מורא מקדש'

4. 'לא תחנם'

5. 'והורשתם את הארץ'

בהרחבה: http://the--temple.blogspot.co.il/2015/08/blog-post_10.html

ממליץ מאוד לשמוע:http://www.inn.co.il/News/News.aspx/332395 

"אלה שאומרים לא לעלות מחזיקים בהשקפת עולם שאנחנו עדיין בגלות, אבל אנחנו לא בגלות. הגענו לכאן אחרי 2000 שנה, שבנו לחצרות ה' כדי לבנות את בית המקדש השלישי. אם יש כאלה שחושבים שאנחנו עדיין בגלות ורוצים לחיות בתחושה כזאת, זו השקפת עולם פרטית. אבל היא לא אמורה לדחות מצוות מהתורה".

^^^^

אין שום קשרטיפה של אור
ההלכות שאמרת נכונות מאוד , בתקופת בית מקדש . אנחנו כרגע נחשבים טמאי מתים , שאין לנו בית מקדש כדי להיטהר ולעלות להר הבית .
עצם זה שאנחנו בגלות ,בלי בית מקדש זה אומר שאנחנו לא יכולים לעלות .
לפי דעתי,ודעתי בלבד כל האיסורים על היהודים שכן עולים להר הם סימנים מהקב"ה לכך שאסור לנו לעלות לשם !
'לא תחונם' ו'הורשתם את הארץ' זה רק כשהבית קיים??מלק ישראל חי

אנחנו נחשבים טמאי מתים ולכן אסור לנו לעלות לבית המקדש אבל להר הבית כן!!

ויש מדידות ברורות שרוב מי שעיין בהן יגיד לך איפה כנראה היה הבית..

ולדעתי הפוך בדיוק!! תראה, לפני שלוש שנים לא היה כמעט בכלל אפשרי לעלות והיום אפשר לעלות 40 יהודים ביחד!!(נשמע קצת אבל לעומת מה שהיה זה הטבה מטורפת) ונרשם שיא עולים בסוכות!! התנאים שם משתפרים ולא נגרעים!!

אחי. שים לב שאתה מדבר אל כמה מגדולי הדור..אל ההרים

ו.. הם לא חייבים במצוות?מלק ישראל חי

והם מבינים במצוות יותר טוב ממך! חצוףאל ההרים

אני יכול לחתום לך שרוב הרבנים שלמדו ובדקו בעצמם את העיניין..מלק ישראל חי

של הר הבית מתירים לעלות!!!!

בוודאי שלמדו ובדקו לעומק , ולכן הם רבנים וכל צד יכול לחלוק עאל ההרים

בוודאי שלמדו ובדקו לעומק , ולכן הם רבנים וכל צד יכול לחלוק על הצד השני ..

אתה יכול לפסוק כרבך , אבל אל תכתוב שכל מי שמורה שלא לעלות שותף לעברות!!!

מאיפה העזות הזאת ??? מי אתה חושה שאתה בכלל ליד הרב טאו?? ושאר הרבנים שפוסקים שאסור לעלות???? 

ברור לעלותאוהב אותך ה

למחנה לויה מותר לעלות טמא מת ,הר הבית(חלקו -לכן שעולים מבררים ליפני)הוא מחנה לויה לכן מותר לעלות ויש רבנים שעשו מדידות ושכל החים שלהם מיתעסקים בזה לדוגמא הרב ישראל אריאל והוא פוסק שמותר לעלות הוא גם עלהדוס

לא היה לי כח לקרוא את כל התגובות אבל...ירא שמים!

לדעתי זה וויכוח סרק... יש מחלוקת בין  גדולי דורנו שכל אחד יחליט לפי איזה רב הוא הולך ושיהיה לו בכיף אין שום עניין להסביר לי למה הרב שלי טועה...

הרבנים קובעים שלא אז לא. נקודה.תמיד בבטחה

יש אמון רבנים שאומרים שזה מיצבהחנוך יאיר

לא, 3 סיבות שעליהם חתומים איזה 60+ גדולי הדור הקודם...yagelאחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך