האם חיסון השפעת יעיל?( לא למי שמתנגד לחיסונים באופן גורף)אורי8
ראשית- בבקשה אל תהפכו את השרשור לדיון על חיסונים, מי שמתנגד לחיסונים באופן גורף , שלא יגיב כאן בבקשה, אני מחסנת את ילדי בכל חיסוני השגרה, אף פעם לא חיסנתי נגד שפעת, רציתי לשמע מנסיונכם ,האם מי שחוסן אכן לא חלה?
אני יודעת שהחיסון מכיל חומרים לא בריאים ,אך יש לי יחד בן שנה וחצי שמפתח קוצר נשימה בקלות והיה חולה הרבה בחורף הקודם( והוא יונק!), גם התרופות/אשפוזים בעקבות קוצר נשימה לא בריאים ולכן אם יאמרו לי שהחיסון עובד ברוב המקרים - אחסן אותו, אלא שאומרים לי דברים לא ברורים, אשמח לשמע ממי שחיסנה, האם אכן הילדים לא חלו בשפעת?
בבקשה אל תהפכו זאת לדיון העתיק על חיסונים כן או לא
הייתי מחסןהעני ממעש
ממה שאני מכירה זה 50% 50%ש.א הלוי
מכירה כאלה שהתחסנו ועזר ולהם וכאלה שלא
וכאלה ששנה התחסנו ולא עזר ושנה אחרי כן..

אז המסקנה שאני גיבשתי שזה 50% 50% פחות או יותר.

מי שלא התחסן ולא חלה אלו כאלה ששמרו על תזונה ולקחו תוספי ויטמינים נקיים (לא משהו עם סוכר וכו'.. )
או כאלה שבד"כ אין להם נטייה לחלות.

אישית, לא מתכוונת לחסן או להתחסן השנה כי לנו עזר תזונה.
אבל במקרה שתיארת הייתי שוקלת לחסן.
זה תלוי. בכל שנה בוחרים כמה זנים (שלושה) נגדם מחסניםספק

עפ"י הערכות של ארגון הבריאות העולמי. 
אם יגיע לארץ זן אחר, אז החיסון לא יהיה יעיל נגדו. 
לרוב, הזנים הצפויים הם אלה שמגיעים אבל לפעמים יש הפתעות. 

חיסון גם לא מעניק 100% חסינות ל-100% מהאוכלוסיה (אף חיסון לא עושה את זה). מצד שני, הוא יעיל גם במניעת סיבוכים של השפעת.

לפי האתר של ה-cdc (לא נכנסתי למחקרים שמראים איך הם קובעים את זה), החיסון מפחית את הסיכון לחלות ב-50% עד 60% באוכלוסיה הכללית. 

בנוגע לילדים עד גיל 5, הם נחשבים לאוכלוסיה בסיכון ומומלץ לחסן אותם. 

האם למישהו יש נסיון אישי?אורי8
אני מכירה את ההמלצה לחסן ,אבל כל הזמן שומעת דברים בסגנון שכתבת וזה לא משכנע אותי, אולי אלו שלא חלו, גם כך לא היו חולים? בשנה שעברה לא חיסנתי אף אחד מילדי, ו50% לא חלו בשפעת, זה לא מוכיח שהחיסון יעיל, האם מישהי חיסנה ואכן זה עזר?
נכון שזה לא מחקר סטטיסטי ובכל זאת אשמח לשמע
דבר נוסף שמעתי שאפשר לפתח מחלה מהחיסון עצמו, קרה למישהו?
אם אקח אותו לטיפול הומאופתי זה תחליף לחיסון? אולי כדאי בנוסף לחיסון?( מכירה הומאופת טוב שעזר לנו בעבר)
אני בא מעולם המדעספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ה' בתשרי תשע"ז 15:41

לא מעולם הרפואה, אבל ממדע אחר. 

אני סומך על המומחים בתחומם. 

את תמיד תשמעי על החריגים וזה נכון בכל תחום. מי שחיסן ולא חלה, לא יספר את זה כי זה לא מעניין. 

מעבר לזה, אנחנו גם לרוב נזכור את הסיפורים יוצאי הדופן, מאותה הסיבה. 
לכן, ניסיון אישי הוא די חסר משמעות.

אי אפשר לפתח מחלה מהחיסון כיון שהחיסון מכיל רק את חלבוני המעטפת של הנגיף ולא את הנגיף עצמו. לפעמים קורה שאדם נדבק לפני החיסון ותקופת הדגירה הסתיימה מעט אחרי החיסון, מה שגורם לאנשים לחשוב שיש קשר - אבל אין. זה בלתי אפשרי. 
לפעמים אפשר לפתח קצת חום אחרי חיסון. (בד"כ זה לא קורה). 

לגבי הומאופתיה, שוב, כמי שבא מעולם המדע, מדובר במים רגילים לחלוטין. 

מי שרוצה להאמין בזה, שיאמין - אבל בתור מי שקרא ולמד את הנושא, ההומאופתיה התחילה מאבחנה שגויה של רופא מהמאה ה-19, ואין לה שום ביסוס מדעי ולו הקלוש ביותר. 

לא מבינה איך הומאופתיה עובדת אבל עובדה אצלנו עבדאורי8
היתה לבן שלי אסטמה של העור בפנים( תינוק בן כמה חודשים) הפצעים עברו רק עם משחות המכילות סטרואידים וחזרו מייד כשהפסקנו להשתמש במשחה, לאחר טיפול הומאופטי זה עבר ולא חזר עד היום - הוא בן 5.5
בן נוסף שלי היה עם קוצר נשימה בתגובה לכל צינון- בגיל כמה חודשים , לאחר טיפול הומאופטי לא היה יותר עד היום- הוא בן תשע
בשני המקרים היה מדובר בתינוקות כך שאין כאן שום אפקט פלצבו, הם לא ידעו מה נותנים להם
וצריך קצת ענווה ,גם כאיש מדע לדעת שהמדע היום לא יודע הכל , לפני גילוי החידקים צחקו על מי שגילה אותם, יש גם רופאים קונבנציונליים שעוסקים בזה
אני לא רוצה להיכנס לכל הסיפור הזהספק

אבל מחקרית, הומאופתיה לא עובדת. 
יותר מזה, היה עד לא מזמן פרס של מיליון דולר לאדם שיוכיח שהוא בעל יכולות על טבעיות כלשהן - שאחת מהן, היא טיפול הומאופתי שעובד בסטנדרטים של מחקר מדעי.  
הפרס הוצע במשך כ-30 ואף אחד לא זכה בפרס. (בסופו של דבר, מציע הפרס החליט להוציא את הכסף מהפיקדון שבו הוא היה ולעשות איתו משהו מועיל). 

אסטמה של העור, כמו הרבה מחלות של תינוקות, עוברות עם הגיל בד"כ ללא שום טיפול. (כמו גם דלקות אוזניים, אסטמה וכו' - בדיוק כמו הילדים שלך - והפלא ופלא, אלו תמיד הבעיות שהם טיפול הומאופתי מצליח...). 

אגב, אפקט פלצבו קיים גם בתינוקות ואפילו בבעלי חיים. זהו הוכח בניסויים. אבלאצל הילדים שלך, גם לא אפקט הפלצבו, זה היה עובר להם עם הגיל. 

המדע לא יודע הכל - אם הוא היה יודע הכל, הוא היה נעצר ואומר: "חבר'ה, סיימנו פה" - אבל זה לא אומר שאפשר למלא את הפערים בכל שטות שעולה לנו לראש. 

מבחינה מדעית - הומאופתיה הוכחה כלא מועילה לחלוטין. מחקר אחרי מחקר אחרי מחקר שבדקו אינספור אספקטים של ההומאופתיה והמסקנה לא היתה יכולה להיות חד משמעית יותר. ככל שהמחקר היה איכותי יותר ונערך בסטנדרטים קפדניים יותר, כך גם התוצאות הראו שאין בהומאופתיה שום דבר מעבר לפלצבו. 

רופאים שעוסקים בזה זו בעיה. חלקם עושים זאת כי הם יודעים שאם הם לא יעשו זאת, אדם אחר שאינו רופא יטפל בהם ועלול לגרום להם נזק - אפילו בעצמו בעייתיות. 

באופן אישי, לא הייתי הולך לטיפול אצל רופא שעושה משהו כזה כמו שלא הייתי עולה על מטוס שבנה מהנדס שמאמין בקרני M. 

שוב, את רוצה להאמין? תאמיני. 

יש אנשים שמאמינים שכדור הארץ שטוח או חלול וחיים בתוכו חייזרים. מדעית, זו שטות גמורה, אבל יש אנשים שמאמינים בזה וזה לגיטימי. זכותו של כל אחד להאמין במה שהוא רוצה. אפילו של המורמונים... 

מחקרית, זה הוכח שזה לא עובד וכפי שכבר כתבתי, ההומאופתיה החלה בגלל טעות באבחנה של רופא מהמאה ה-19. 

הומיאופתיה אצלנו הצילה מניתוח כפתוריםאמא_מאושרת
עם דלקות אוזניים חוזרות

ומצטרפת לעניין עם הענווה..
שוב, כתבתי מבחינה מדעית.ספק

לא רציתי להיכנס לזה, אבל בכל זאת: 

מבחינה מדעית יש 2 דברים שחוקרים כשבודקים תופעה: 

1. האם זה עובד?, כלומר, תצפית. 

2. מנגנון פעולה. 

למשל, עוזבים אבן. היא נופלת על הרצפה. אף אחד לא חולק על זה.

עכשיו עוברים לשלב השני - לנסות להבין למה. 

אותו דבר עם טיפול רפואי - נותנים לאדם טיפול ובודקים אם הוא עובד. 

אם הוא עובד, מנסים להבין למה. 

אלא שבטיפולים רפואיים יש 2 בעיות:

1. ריפוי ללא טיפול במקרים מסוימים. 

2. אפקט הפלצבו. 

אז מה עושים?

לוקחים הרבה מאוד אנשים - ככל שיש יותר אנשים, זה יותר טוב - ומחלקים אותם ל-3 קבוצות: 

הראשונה, מקבל את הטיפול. 

השניה מקבלת פלצבו.

השלישית לא מקבל כלום.  

לאחר פרק הזמן שהוקצב לטיפול בודקים אם את התוצאות. 

אם הטיפול יעיל, אז בין חברי הקבוצה הראשונה יהיה יותר אנשים שהטיפול עזר להם מאשר הקבוצה שניה. 

מאוד פשוט. 

לגבי הומאופתיה, באלפי מחקרים שנעשו מטא-אנליזות שבוצעות על אותן מחקרים, נמצא שזה לא המצב והשיפור בקרב הקבוצה שטופלה היה דומה לזה שבקבוצת הפלצבו. 

כלומר, אני לא מדבר כאן על מנגנון ביולוגי, כימי או פיסיקלי לא ידוע - אני מדבר נטו על מבחן התוצאה. 

במבחן התוצאה, הומאופתיה לא מועילה יותר מפלצבו. 

לגבי הבן שלך - שאני לא מכיר את הסיפור שלו ואם מה שכתבת הוא מדויק ומה בדיוק אמר לך הרופא - אבל בהנחה שכן, הרופא פשוט טעה ואם היית הולכת לקבל חוות דעת שניה אצל מומחה אחר, כנראה שזה מה שהיו אומרים לך. 

אז קצת ענווה. 
אם לא מבינים במשהו, לא חייבים להגיב.

אני גם יכול לספק לך שורה של אנשים שנשבעים בכל היקר שלהם שאורן זריף הציל את חייהם, את בריאותם ואת הקריירה שלהם. 
אז עכשיו אני רוצה לשאול אותך: האם את מאמינה שטיפול של אורן זריף הוא יעיל? 

תודה וגמר חתימה טובה. 

וואוו עצבנת אותיאמא_מאושרת
סחטיין עליך עם ההסבר בסטטיסטיקה
למדתי את זה יחד עם יתר חבריי בשנה ראשונה ללימודי התואר הראשון בהנדסה
מאז הספקתי להוציא עוד שני תארים מחקריים בהנדסה
אז כנראה שענווה, גם במקרה שלך- לא תזיק.

אגב, רפואה, כמו כל דבר אחר שנשען על סטטיסטיקה- זה לא מדע מדויק. ושלא נדבר על כך שרב שם הנסתר מן הגלוי. בגלל זה יש לך עדיין עבודה אם אתה חוקר בתחום. מי כמוך אמור לדעת את זה..

סליחה על העצבים, אבל באמת שקצת ענווה לא תזיק מה גם שנראה לי יהיר לבוא ולהשמיץ בצורה כל כך נחרצת שיטת ריפוי שפועלת כבר מאות שנים.

גמר חתימה טובה ושנה מצוינת.

ד"א, מעניין על סמך מה קבעת שלא הייתי אצל רופא בחוות דעת שניה. או שלישית.
אל תתגאי בהשכלה שלך - שלי לא נופלת משלך...ספק

קצת ענווה לא תזיק לך. 

במקום לכתוב לעניין, את זורקת סיסמאות לאוויר. 

שוב, לגבי הומאופתיה, אנחנו אפילו לא הגענו לשלב של המנגנון הלא מוסבר - אנחנו בשלב של ה"זה לא עובד באף ניסוי או מחקר". 

את לא חושבת לרגע איך זה ייתכן שבכל מחקר איכותי שבוצע - הומאופתיה התגלתה כחסרת כל יעילות? 

אתה כ"כ שחצנית שאת חושבת שאת, מהנדסת (ה"אומפה לומפה" של המדע, כפי ששלדון קופר ניסח זאת בצורה אלגנטית כ"כ... אגב, גם לי יש תואר אחד משולב עם הנדסת חשמל...) - יודעת משהו שכל הניסויים הקליניים שבוצעו פשוט לא גילו? מחקר אחרי מחקר, מטא אנליזה אחרי מטא-אנליזה וכלום? נאדה? 
פרס של מיליון דולר הוצע למי שיוכיח איזושהי יעילות של איזשהו טיפול הומאופתיה בניסוי קליני מבוקר - ואף אחד לא התקרב אפילו לקבל את הפרס - אבל בגלל שיש לך סיפור על הילד שלך אז זה מוכח, פרוק בדוק ונצור? 
כי אני יכול להביא לך מקרים מתועדים של נשאי איידס שהנגיף נעלם מגופם ללא כל טיפול. סתם שתדעי.  

ואת מדבר איתי על ענווה? 

טלי קורה מבין עינייך. 

את, מול כל עולם הרפואה שחוקר את זה עשרות שנים. 

כן, ענווה... 

את בכלל יודעת למה בכלל סמואל הנמן החל את ההומאופתיה לפני 150 שנים? איזו שטות עמדה בבסיס של זה? יש לך מושג? 

אז קצת ענווה. 

ולפי הסטנדרטים שלך, גם טיפול אצל אורן זריף הוא יעיל... היי, אם מישהו מספר סיפור, אז הוא בטח נכון, לא? 

גמר חתימה טובה. 

אחי, שנה טובה וגמר חתימה טובה.אמא_מאושרת
גם לךספק

אשמח בכל זאת לשמע נסיון אישיאורי8
את המלצות משרד הבריאות אני מכירה, אבל משום מה לא שמעתי אף אחד שאמר- חיסנתי ולא חליתי, נראה לי שאולי מי שלא חלה ,לא היה חולה גם ככה, ומתלבטת האם החיסון מספיק בטוח ושווה את זה
יודעת שנסיון אישי הוא לא מחקר מדעי, ובכל זאת רוצה לשמע
איזה ניסיון את רוצה?קייט מידלטוןאחרונה

אני לא התחסנתי ולא חליתי

הילדה שלי לא התחסנה וחלתה פעמיים קלות

אחותי חיסנה את כל הילדים וכל אחד חלה לפחות פעם אחת קלות

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך