האם חיסון השפעת יעיל?( לא למי שמתנגד לחיסונים באופן גורף)אורי8
ראשית- בבקשה אל תהפכו את השרשור לדיון על חיסונים, מי שמתנגד לחיסונים באופן גורף , שלא יגיב כאן בבקשה, אני מחסנת את ילדי בכל חיסוני השגרה, אף פעם לא חיסנתי נגד שפעת, רציתי לשמע מנסיונכם ,האם מי שחוסן אכן לא חלה?
אני יודעת שהחיסון מכיל חומרים לא בריאים ,אך יש לי יחד בן שנה וחצי שמפתח קוצר נשימה בקלות והיה חולה הרבה בחורף הקודם( והוא יונק!), גם התרופות/אשפוזים בעקבות קוצר נשימה לא בריאים ולכן אם יאמרו לי שהחיסון עובד ברוב המקרים - אחסן אותו, אלא שאומרים לי דברים לא ברורים, אשמח לשמע ממי שחיסנה, האם אכן הילדים לא חלו בשפעת?
בבקשה אל תהפכו זאת לדיון העתיק על חיסונים כן או לא
הייתי מחסןהעני ממעש
ממה שאני מכירה זה 50% 50%ש.א הלוי
מכירה כאלה שהתחסנו ועזר ולהם וכאלה שלא
וכאלה ששנה התחסנו ולא עזר ושנה אחרי כן..

אז המסקנה שאני גיבשתי שזה 50% 50% פחות או יותר.

מי שלא התחסן ולא חלה אלו כאלה ששמרו על תזונה ולקחו תוספי ויטמינים נקיים (לא משהו עם סוכר וכו'.. )
או כאלה שבד"כ אין להם נטייה לחלות.

אישית, לא מתכוונת לחסן או להתחסן השנה כי לנו עזר תזונה.
אבל במקרה שתיארת הייתי שוקלת לחסן.
זה תלוי. בכל שנה בוחרים כמה זנים (שלושה) נגדם מחסניםספק

עפ"י הערכות של ארגון הבריאות העולמי. 
אם יגיע לארץ זן אחר, אז החיסון לא יהיה יעיל נגדו. 
לרוב, הזנים הצפויים הם אלה שמגיעים אבל לפעמים יש הפתעות. 

חיסון גם לא מעניק 100% חסינות ל-100% מהאוכלוסיה (אף חיסון לא עושה את זה). מצד שני, הוא יעיל גם במניעת סיבוכים של השפעת.

לפי האתר של ה-cdc (לא נכנסתי למחקרים שמראים איך הם קובעים את זה), החיסון מפחית את הסיכון לחלות ב-50% עד 60% באוכלוסיה הכללית. 

בנוגע לילדים עד גיל 5, הם נחשבים לאוכלוסיה בסיכון ומומלץ לחסן אותם. 

האם למישהו יש נסיון אישי?אורי8
אני מכירה את ההמלצה לחסן ,אבל כל הזמן שומעת דברים בסגנון שכתבת וזה לא משכנע אותי, אולי אלו שלא חלו, גם כך לא היו חולים? בשנה שעברה לא חיסנתי אף אחד מילדי, ו50% לא חלו בשפעת, זה לא מוכיח שהחיסון יעיל, האם מישהי חיסנה ואכן זה עזר?
נכון שזה לא מחקר סטטיסטי ובכל זאת אשמח לשמע
דבר נוסף שמעתי שאפשר לפתח מחלה מהחיסון עצמו, קרה למישהו?
אם אקח אותו לטיפול הומאופתי זה תחליף לחיסון? אולי כדאי בנוסף לחיסון?( מכירה הומאופת טוב שעזר לנו בעבר)
אני בא מעולם המדעספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ה' בתשרי תשע"ז 15:41

לא מעולם הרפואה, אבל ממדע אחר. 

אני סומך על המומחים בתחומם. 

את תמיד תשמעי על החריגים וזה נכון בכל תחום. מי שחיסן ולא חלה, לא יספר את זה כי זה לא מעניין. 

מעבר לזה, אנחנו גם לרוב נזכור את הסיפורים יוצאי הדופן, מאותה הסיבה. 
לכן, ניסיון אישי הוא די חסר משמעות.

אי אפשר לפתח מחלה מהחיסון כיון שהחיסון מכיל רק את חלבוני המעטפת של הנגיף ולא את הנגיף עצמו. לפעמים קורה שאדם נדבק לפני החיסון ותקופת הדגירה הסתיימה מעט אחרי החיסון, מה שגורם לאנשים לחשוב שיש קשר - אבל אין. זה בלתי אפשרי. 
לפעמים אפשר לפתח קצת חום אחרי חיסון. (בד"כ זה לא קורה). 

לגבי הומאופתיה, שוב, כמי שבא מעולם המדע, מדובר במים רגילים לחלוטין. 

מי שרוצה להאמין בזה, שיאמין - אבל בתור מי שקרא ולמד את הנושא, ההומאופתיה התחילה מאבחנה שגויה של רופא מהמאה ה-19, ואין לה שום ביסוס מדעי ולו הקלוש ביותר. 

לא מבינה איך הומאופתיה עובדת אבל עובדה אצלנו עבדאורי8
היתה לבן שלי אסטמה של העור בפנים( תינוק בן כמה חודשים) הפצעים עברו רק עם משחות המכילות סטרואידים וחזרו מייד כשהפסקנו להשתמש במשחה, לאחר טיפול הומאופטי זה עבר ולא חזר עד היום - הוא בן 5.5
בן נוסף שלי היה עם קוצר נשימה בתגובה לכל צינון- בגיל כמה חודשים , לאחר טיפול הומאופטי לא היה יותר עד היום- הוא בן תשע
בשני המקרים היה מדובר בתינוקות כך שאין כאן שום אפקט פלצבו, הם לא ידעו מה נותנים להם
וצריך קצת ענווה ,גם כאיש מדע לדעת שהמדע היום לא יודע הכל , לפני גילוי החידקים צחקו על מי שגילה אותם, יש גם רופאים קונבנציונליים שעוסקים בזה
אני לא רוצה להיכנס לכל הסיפור הזהספק

אבל מחקרית, הומאופתיה לא עובדת. 
יותר מזה, היה עד לא מזמן פרס של מיליון דולר לאדם שיוכיח שהוא בעל יכולות על טבעיות כלשהן - שאחת מהן, היא טיפול הומאופתי שעובד בסטנדרטים של מחקר מדעי.  
הפרס הוצע במשך כ-30 ואף אחד לא זכה בפרס. (בסופו של דבר, מציע הפרס החליט להוציא את הכסף מהפיקדון שבו הוא היה ולעשות איתו משהו מועיל). 

אסטמה של העור, כמו הרבה מחלות של תינוקות, עוברות עם הגיל בד"כ ללא שום טיפול. (כמו גם דלקות אוזניים, אסטמה וכו' - בדיוק כמו הילדים שלך - והפלא ופלא, אלו תמיד הבעיות שהם טיפול הומאופתי מצליח...). 

אגב, אפקט פלצבו קיים גם בתינוקות ואפילו בבעלי חיים. זהו הוכח בניסויים. אבלאצל הילדים שלך, גם לא אפקט הפלצבו, זה היה עובר להם עם הגיל. 

המדע לא יודע הכל - אם הוא היה יודע הכל, הוא היה נעצר ואומר: "חבר'ה, סיימנו פה" - אבל זה לא אומר שאפשר למלא את הפערים בכל שטות שעולה לנו לראש. 

מבחינה מדעית - הומאופתיה הוכחה כלא מועילה לחלוטין. מחקר אחרי מחקר אחרי מחקר שבדקו אינספור אספקטים של ההומאופתיה והמסקנה לא היתה יכולה להיות חד משמעית יותר. ככל שהמחקר היה איכותי יותר ונערך בסטנדרטים קפדניים יותר, כך גם התוצאות הראו שאין בהומאופתיה שום דבר מעבר לפלצבו. 

רופאים שעוסקים בזה זו בעיה. חלקם עושים זאת כי הם יודעים שאם הם לא יעשו זאת, אדם אחר שאינו רופא יטפל בהם ועלול לגרום להם נזק - אפילו בעצמו בעייתיות. 

באופן אישי, לא הייתי הולך לטיפול אצל רופא שעושה משהו כזה כמו שלא הייתי עולה על מטוס שבנה מהנדס שמאמין בקרני M. 

שוב, את רוצה להאמין? תאמיני. 

יש אנשים שמאמינים שכדור הארץ שטוח או חלול וחיים בתוכו חייזרים. מדעית, זו שטות גמורה, אבל יש אנשים שמאמינים בזה וזה לגיטימי. זכותו של כל אחד להאמין במה שהוא רוצה. אפילו של המורמונים... 

מחקרית, זה הוכח שזה לא עובד וכפי שכבר כתבתי, ההומאופתיה החלה בגלל טעות באבחנה של רופא מהמאה ה-19. 

הומיאופתיה אצלנו הצילה מניתוח כפתוריםאמא_מאושרת
עם דלקות אוזניים חוזרות

ומצטרפת לעניין עם הענווה..
שוב, כתבתי מבחינה מדעית.ספק

לא רציתי להיכנס לזה, אבל בכל זאת: 

מבחינה מדעית יש 2 דברים שחוקרים כשבודקים תופעה: 

1. האם זה עובד?, כלומר, תצפית. 

2. מנגנון פעולה. 

למשל, עוזבים אבן. היא נופלת על הרצפה. אף אחד לא חולק על זה.

עכשיו עוברים לשלב השני - לנסות להבין למה. 

אותו דבר עם טיפול רפואי - נותנים לאדם טיפול ובודקים אם הוא עובד. 

אם הוא עובד, מנסים להבין למה. 

אלא שבטיפולים רפואיים יש 2 בעיות:

1. ריפוי ללא טיפול במקרים מסוימים. 

2. אפקט הפלצבו. 

אז מה עושים?

לוקחים הרבה מאוד אנשים - ככל שיש יותר אנשים, זה יותר טוב - ומחלקים אותם ל-3 קבוצות: 

הראשונה, מקבל את הטיפול. 

השניה מקבלת פלצבו.

השלישית לא מקבל כלום.  

לאחר פרק הזמן שהוקצב לטיפול בודקים אם את התוצאות. 

אם הטיפול יעיל, אז בין חברי הקבוצה הראשונה יהיה יותר אנשים שהטיפול עזר להם מאשר הקבוצה שניה. 

מאוד פשוט. 

לגבי הומאופתיה, באלפי מחקרים שנעשו מטא-אנליזות שבוצעות על אותן מחקרים, נמצא שזה לא המצב והשיפור בקרב הקבוצה שטופלה היה דומה לזה שבקבוצת הפלצבו. 

כלומר, אני לא מדבר כאן על מנגנון ביולוגי, כימי או פיסיקלי לא ידוע - אני מדבר נטו על מבחן התוצאה. 

במבחן התוצאה, הומאופתיה לא מועילה יותר מפלצבו. 

לגבי הבן שלך - שאני לא מכיר את הסיפור שלו ואם מה שכתבת הוא מדויק ומה בדיוק אמר לך הרופא - אבל בהנחה שכן, הרופא פשוט טעה ואם היית הולכת לקבל חוות דעת שניה אצל מומחה אחר, כנראה שזה מה שהיו אומרים לך. 

אז קצת ענווה. 
אם לא מבינים במשהו, לא חייבים להגיב.

אני גם יכול לספק לך שורה של אנשים שנשבעים בכל היקר שלהם שאורן זריף הציל את חייהם, את בריאותם ואת הקריירה שלהם. 
אז עכשיו אני רוצה לשאול אותך: האם את מאמינה שטיפול של אורן זריף הוא יעיל? 

תודה וגמר חתימה טובה. 

וואוו עצבנת אותיאמא_מאושרת
סחטיין עליך עם ההסבר בסטטיסטיקה
למדתי את זה יחד עם יתר חבריי בשנה ראשונה ללימודי התואר הראשון בהנדסה
מאז הספקתי להוציא עוד שני תארים מחקריים בהנדסה
אז כנראה שענווה, גם במקרה שלך- לא תזיק.

אגב, רפואה, כמו כל דבר אחר שנשען על סטטיסטיקה- זה לא מדע מדויק. ושלא נדבר על כך שרב שם הנסתר מן הגלוי. בגלל זה יש לך עדיין עבודה אם אתה חוקר בתחום. מי כמוך אמור לדעת את זה..

סליחה על העצבים, אבל באמת שקצת ענווה לא תזיק מה גם שנראה לי יהיר לבוא ולהשמיץ בצורה כל כך נחרצת שיטת ריפוי שפועלת כבר מאות שנים.

גמר חתימה טובה ושנה מצוינת.

ד"א, מעניין על סמך מה קבעת שלא הייתי אצל רופא בחוות דעת שניה. או שלישית.
אל תתגאי בהשכלה שלך - שלי לא נופלת משלך...ספק

קצת ענווה לא תזיק לך. 

במקום לכתוב לעניין, את זורקת סיסמאות לאוויר. 

שוב, לגבי הומאופתיה, אנחנו אפילו לא הגענו לשלב של המנגנון הלא מוסבר - אנחנו בשלב של ה"זה לא עובד באף ניסוי או מחקר". 

את לא חושבת לרגע איך זה ייתכן שבכל מחקר איכותי שבוצע - הומאופתיה התגלתה כחסרת כל יעילות? 

אתה כ"כ שחצנית שאת חושבת שאת, מהנדסת (ה"אומפה לומפה" של המדע, כפי ששלדון קופר ניסח זאת בצורה אלגנטית כ"כ... אגב, גם לי יש תואר אחד משולב עם הנדסת חשמל...) - יודעת משהו שכל הניסויים הקליניים שבוצעו פשוט לא גילו? מחקר אחרי מחקר, מטא אנליזה אחרי מטא-אנליזה וכלום? נאדה? 
פרס של מיליון דולר הוצע למי שיוכיח איזושהי יעילות של איזשהו טיפול הומאופתיה בניסוי קליני מבוקר - ואף אחד לא התקרב אפילו לקבל את הפרס - אבל בגלל שיש לך סיפור על הילד שלך אז זה מוכח, פרוק בדוק ונצור? 
כי אני יכול להביא לך מקרים מתועדים של נשאי איידס שהנגיף נעלם מגופם ללא כל טיפול. סתם שתדעי.  

ואת מדבר איתי על ענווה? 

טלי קורה מבין עינייך. 

את, מול כל עולם הרפואה שחוקר את זה עשרות שנים. 

כן, ענווה... 

את בכלל יודעת למה בכלל סמואל הנמן החל את ההומאופתיה לפני 150 שנים? איזו שטות עמדה בבסיס של זה? יש לך מושג? 

אז קצת ענווה. 

ולפי הסטנדרטים שלך, גם טיפול אצל אורן זריף הוא יעיל... היי, אם מישהו מספר סיפור, אז הוא בטח נכון, לא? 

גמר חתימה טובה. 

אחי, שנה טובה וגמר חתימה טובה.אמא_מאושרת
גם לךספק

אשמח בכל זאת לשמע נסיון אישיאורי8
את המלצות משרד הבריאות אני מכירה, אבל משום מה לא שמעתי אף אחד שאמר- חיסנתי ולא חליתי, נראה לי שאולי מי שלא חלה ,לא היה חולה גם ככה, ומתלבטת האם החיסון מספיק בטוח ושווה את זה
יודעת שנסיון אישי הוא לא מחקר מדעי, ובכל זאת רוצה לשמע
איזה ניסיון את רוצה?קייט מידלטוןאחרונה

אני לא התחסנתי ולא חליתי

הילדה שלי לא התחסנה וחלתה פעמיים קלות

אחותי חיסנה את כל הילדים וכל אחד חלה לפחות פעם אחת קלות

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות
מגוריםמחפש_מקום

מישהו מכיר שכונות בירושלים ?

למשל קריית יובל,  איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?

הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?

אולי יעניין אותך