נכנסנו לדירה חדשה, והמרצפות ממש מלוכלכות,
ניסינו עם טינר , ועם סכין גירוד, ועדיין יש לכלוך קשה שלא יורד ונראה ממש חלק מהמרצפת.
מה יכול לעזור?
תודה!
נכנסנו לדירה חדשה, והמרצפות ממש מלוכלכות,
ניסינו עם טינר , ועם סכין גירוד, ועדיין יש לכלוך קשה שלא יורד ונראה ממש חלק מהמרצפת.
מה יכול לעזור?
תודה!
כשההורים שלי נכנסו לדירה חדשה הם הזמינו חברת ניקוי מקצועית. אני לא יודע מה הם עשו אבל כנראה שיש להם שיטות עבודה שלהם.
וכרגע הכל נקי חוץ מהרצפות.
כך שנראה לי בזבוז להביא חברה רק בשביל זה
אקדים אני שוכרת ומשכירה תדירה שלי ולכן זה צורם לי לשמוע את זה וסליחה מראש אם ההית קצת..... ,
איך אני שונאת לשמוע את המילה המשכיר התקמצן.[ולא אפרט כרגע למה כי יש לי תורה שלימה לרשום על זה]
מצד שני את רושמת שנראה לך בזבוז להביא חברה רק בשביל זה אז למה התקמצן כי על חשבונו זה קמצן ועל חשבונך זה בזבוז?
וכבר אדמין ענה ניקוי ריצוף זה שירות בפני עצמו...
ולשאלתך תנסי לאט לאט אם השטיפות כל פעם קצת לתת למים להשאר על הרצפה זה קצת מרכך את הלכלוך ואחרי כמה דקות תשפשפי שוב בעדינות עם סקוטש כלים [האדום /ירוק חדש] אם זה רצפה ממש ממש עדינה חדש חדש יכול אולי לסרוט ,
וכל פעם את תראי שינוי ואצלי אחרי כמה שבועות זה עבר...
ובעבר היה כאן שרשור עם כמה הצעות שונות שאני לא זוכרת אותם.
בענין זה התקמצן - לא רק על זה , אלא על כל הניקוי,הוא ואשתו הגיעו בעצמם לנקות, והתוצאות היו, איך לומר...
אנחנו אלו שניקינו את הניקיון היותר יסודי.
ובנוסף- אני חושבת שזו חובתו לדאוג שניכנס לדירה נקיה. והתשלום צריך להיות עליו, כך שאני מתקמצנת ומחפשת פתרונות אחרים , הוא חסך והפיל את זה על כתפינו.
בשאר הנתונים כמו במחיר ועוד .
בתמצות ....
לפעמים אנשים מפרסמים דירה נניח יותר זולה אפילו ב100 שח כי יש פגם כלשהו לדירה נניח כמו שלך לא מספיק נקיה ..אז אם זה מתאים לך תיקח לא מתאים לך תנסה להתמקח שווה לך בכל זאת תיקח..
ואני אתן לך דוגמא שכנה שלי עברה לירושלים היא רצתה להשכיר את הדירה שלה אז עשיתי לה טובה ונתתי לפוטנציאלים לראות את הדירה ,
היא שיפצה יפה אבל חפיף ריצוף אבטיה ושרותים ולא החליפה חלונות ועל סמך זה הורידה קצת במחיר כי עשתה את השיקולים שלה העלות הגבוהה שלהם וכמוכן לחלונות אפשר לשים וילונות וכו,
באה אשה לראות והתגובה שלה היתה איזה קמצנים הם לא יכלו להחליף את החלונות הם הציעו לה שאם יעלו את השכירות בסכום מסוים[סכום פעוט לעומת ההוצאה] יוכלו לשפץ לה גם את החלונות..
אז היא לא רצתה ולטענתה היא לא יכולה לשלם מעבר לסכום הנקוב ...
אז הם קמצנים לשפץ לה את החלונות אבל היא לא קמצנית?! להוסיף סכום פעוט כדי לגור בדירה עם חלונות חדשים...
אני גם יכולה לכעוס על הריצוף הפשוט מאד, והברזים הדפוקים , זו זכותו המלאה
לנקות את הדירה לאחר הבניה - זה מסוג הדברים שמקובלים בין שוכרים ומשכירים , והגיוני לצפות ממנו לזה.
אבל אני באמת לא יכולה לדרוש - כי אין הסכם כזה.
והוא אמר לי שהוא לא מנקה ואם אני רוצה שאני יקח ואם לא אז שלא .
ולקחתי כי היה שווה לי בכל זאת ורשמתי לך למעלה מה עשיתי..
אבל בגלל זה אני יגיד שהוא קמצן כי הוא לא הסכים לנקות לי?
נכון יותר מקובל והגיוני שהוא ינקה אבל בתנאים שלו היה ברור לו ולי שאם אני יגיד לא במחיר שלו הוא יסגור באותו יום עם שוכרים אחרים...ואני ימשיך לחפש דירה כזו...
ואם בכל זאת הסכמת לקחת את אותה דירה עם תנאים אלה אז לא בהכרח שהגיוני לצפות שהוא יעשה לך את זה כנראה שיש מספיק מעלות או במחיר או בדירה שיכול להוריד ממך במחשבה שניה לצפות שהוא יעשה לך את זה...
או את הדירה שלי אני לא צובעת לשוכרים שנכנסים אתם רוצים תצבעו לעצמכם כי זה התנאים שלי וב"ה תמיד אני מצאתי שוכרים .
אוי לא התכוונתי להגיע לכזה דיון...![]()
דירה עם לכלוך של בניה לא נחשבת לדירה נקיה למגורים.
זה ע"פ חוק וע"פ דין תורה.
סהכ היא דברה על לכלוך שדבוק ונראה כחלק מהמרצפת אני מצטטת את דברי הפותחת :
"לכלוך קשה שלא יורד ונראה ממש חלק מהמרצפת"
מה שעוד יותר מחזק את הענין שנראה כחלק מהמרצפת..זה אולי לא ממש יפה אבל עדין ראוי למגורים.
מדובר על לכלוך שחלק מהאנשים מביאים חברה שתעשה ניקוי יסודי וחלקם מחכים תקופה של כמה שבועות וזה עובר..[בזמנו אני התיעצתי עם הרבה וזה מה שאמרו לי שעשו..]
כך שגם שופט וגם דיין יוכלו להגיד לך שלמרות כל זאת מדובר על דירה נקיה למגורים אולי טיפה לא אסטטית...
ואני ממש ממש לא מבינה על מה הדיון וההסחפות אף אחד לא כופה עליך לקחת דירה כזו אחד שסוגר על דירה כזו דן עם המשכיר עוד לפני חתימת החוזה באשר לניקיון ואם מתאים לו יקח ואם לא אז לא ..
בדיוק כמו שבעל הדירה שלי אמר לי אני לא מנקה רוצה תקחי לא רוצה לא...
אבל באמת שהדיון הזה לא משנה.
אז בואו נענה על השאלה ולא נתפלסף על שוכרים ומשכירים.
אז מי שיש לה תשובה מוזמנת לענות.
אבל לעת עתה באמת סימתי עם הדיון ...![]()
יש שוכרים שלא ירצו לגור בדירה שהרצפות שלה מלוכלכות בלכלוך בלתי ניתן להסרה
ומעבר לזה- זה נכס שלו!! כל השקעה היא שלו, וכל השקעה מניבה רווח
יש שוכרים שלא ירצו לגור בדירה....
ויש שוכרים שכן אז ישכירו את זה לאלה שכן סהכ מחפשים שוכר אחד כמו שאני לקחתי וכמו שהיא מהסיבות שפרטתי למעלה.
ולידעתך אני גרה במרכז באזור שלי הביקוש גובר על ההיצע...שאנשים מוותרים על הרבה דברים...
והאימרה שלך שכל השקעה מניבה רווח שגויה ביסודה..
מעבר לזה יש מושג של עלות מול תועלת..
זו דירה שלו??
אז כל השקעה בה- היא שלו!
מאוד פשוט.
אני לא מתכוונת לחזור על כל התאוריה תראי את כל התגובות שלי אחורנית..
בטון?
מריחות של רובה?(נראה כמו אבק דבוק)
צבע?
אם זה מריחות של רובה תקחי סקוצ קשה (האדומים/ירוקים) ותשפשפי עם הרגל.
תשפשפי הכל עדיף לפני מגע עם מים כדי שתראי כי כששוטפים זה נראה נקי עד שמתייבש.
טפטופי צבע מסירים עם שפכטל.
גם הצעתי לה בהודעה הראשונה עם סקוטש" כליים אדום/ירוק רק שלדעתי כן ההיתי חושבת שכן כדאי עם מים היא רושמת שמדובר על ריצוף מאד פשוט ויש מצב שזה יסרוט,[יש את אחת מהחברות שהם חדשים הם ממש חזקים] לכן מה שאני עשיתי שטפתי נתתי לרצפה קצת השריה עם מים ואז עברתי מרצפה מרצפה ושפשפת ללא קשר למה שראיתי לקחתי בחשבון שעם המים לא רואים את זה.
הלכלוך הרציני ירד בהתחלה ועם הזמן עם השטיפות הכל עבר...
לגבי השפכטל גם היה לנו 3 שפכטל אחד גילינו שהוא סורט ואחד היה יותר בקושי להוציא ואחד בקליק הוציא אז גם כדאי לשים לב לשפכטל.
יש הרבה סוגי לכלוך,
בגדול הצבע ירד עם טינר
הלכלוך הקשה עם שפכטל
נשארו כתמים שאין להם מימד כמעט , מכל מיני סוגים
הם לא בולטים , אבל הריצוף נראה ממש לא כמו שאמור להראות
ב"ה
מניסיון!
ניקיתי כמה פעמים אחרי שיפוץ חללים שונים בביתי.
לכל דלי מים מוסיפים 1 כוס חומצת מלח ומשפשפים עם ברזלית. יורד מצויין.
להשתדל לא לגוע ברובה כדי שלא תתאכל.
במידה ומדובר במעט מאוד לכלוך אפשר להשתמש בחומצה 00 של שרותים, זה אותו חומר פעיל
במיוחד בדירה שכורה את עושה נזק ארוך טווח למשכיר.
אמנם בדיון הזה נראה שלא צריך לרחם על המשכיר יותר מדי, אבל בעיני זה פשוט גזל.
בהתחלה הכל נראה נקי ולבן אבל מכיוון שהחומצה אוכלת את הליטוש ושכבת ההגנה של מה שזה לא יהיה (קרמיקה, חרסינה, וכל דבר) אז בהמשך פשוט יצטבר לכלוך מהר יותר ויידבק יותר חזק כי המשטח שהיה פעם חלק ומלוטש הוא עכשיו שרוט ואכול ותופס כל דבר.
וזה חומר מסוכן, סכנת נפשות ועדיך שלא יהיה בבית.
כמו שכותבת ירושלמית טריה?
תודה !
אנסה באמת את הבייתי,
לא צריך כפפות ?
על ריצוף רגיל? קרמיקה?
ובאילו כפפות השתמשתם ?
תודה!
בכל מקרה נראה לי שאלך על הבייתי,
ומקסימום על חומרים אחרים .
מפחיד אותי...
יש חברה בשם hg יש לה גם חומרים מנקי מרצפות. (אין לי מושג מה ואיך וכו' ואולי זה יהרוס)
את צריכה יותר ידע לפני שאת מתחילה עם חומצות או בסיסים חזקים.
כי לפעמים הפגיעה באריח מתגלית אחרי שעה שעתיים ואז זה כבר אבוד.
אפשר גם לשאול מנקים מקצועיים כמה יעלה ניקוי עם אחריות בכתב.
לא קראתי את השרשור.
תנסי למצוא אריחים ספייר.
יש פורומים יותר מקצועיים ברחבי הרשת.
בכל מקרה על עצות באינטרנט אין אחריות ולכן צריך להזהר.
אמור להיות אותו גודל או משהו אחר שנכנס במקום שיש לך.
אני נגיד כן שיחקתי עם זה.
לקחתי מטבח שהיה לו ר' ועוד אי.
כשמובילים בכל מקרה מפרקים את השייש, אז את הר' פירקו לי, ושמתי במקום את שני הפסים את הר'-
את הפס הארוך ולידו במקום את הקצר (שהיה לי ארוך מידי) שמתי את האי.
ככה יצא לי יותר ו' וזה יותר מתאים לי לחלל פה.
צריך למדוד ולראות איך זה נכנס לך.
שימי לב שבאמת זה במצב טוב ולא עכשיו עץ מנופח ממים או מגירות לא נפתחות.
אחותי גם עשתה יד שניה, והתאים לה בול למטבח הר' איך שהוא היה בדירה הקודמת שלו.
משהו ממש יפה. יד שניה.
עלה גרושים לעומת חדש.
לא חייב שיהיה באותו גודל
מטבח מורכב מקוביות. אפשר לסדר בצורה אחרת.
שיש כמובן חייב שיהיה באותו צורה. אחרת קשה להתאים אותו למטבח החדש. אבל שיש זה הוצאה קטנה יחסית. מקסימום עושים חדש.
לשים לב שהמטבח שנקנה טוב ולא מנופח/מעובש
עזרתם לי מאד!
אני מחפש צילומים של רבנים מוכרים לצורך מכירת תמונות לאתר שלנו
היכן ניתן לרכוש תמונות עם זכויות יוצרים?
חשוב צילומים באיכות לצורך הדפסה.
תודה
שלום,אשמח להמלצות על מיטה יהודית באזור המרכז ודגשים מה חשוב,לשים לב וכל דבר שיעזור,
בברכת חלומות מתוקים
רציתי לשתף אתכם בהמלצה חמה לקניית מצעים למיטה יהודית.
לאחרונה גיליתי את אתר "מצעים בכפר" ונדהמתי מהמבחר העשיר שיש להם.
הם מציעים סטים מותאמים במיוחד למיטה יהודית, וגם מצעים למיטת יחיד ומצעים למיטה וחצי.
יש אפשרות לבחור בין מצעי סאטן למצעי פרקל, שניהם ידועים באיכותם הגבוהה ובנוחות שהם מספקים.
המגוון הרחב של דגמים וצבעים מאפשר לכל אחד למצוא את הסגנון המתאים לו.
אם אתם מחפשים מצעים איכותיים למיטה יהודית, אני ממליץ בחום לבדוק את האתר הזה.
אשמח לשמוע על החוויות שלכם אם תחליטו לקנות משם! מישהו כאן כבר התנסה במצעים שלהם? אשמח לשמוע דעות נוספות.
כמה זמן יש לך אותו? שמעתי שיש להם בעיה שהדלת מתפוצצת
מאוד אמין.
ב9 שנים התקלקל רק כפתור פיקוד ונורה שנשרפה.
חוץ מזה מתפקד אחלה
תלית חפץ כבד על קיר גבס ודיבל רוזטה חזקה יותר מתליה על קיר בלוקים, למרות שהוא עבה יותר ואפילו אם תשתמשו בדיבל אוניברסלי החזק ביותר המתאים.
אם אתם רוצים לתלות מדף בדיוק בתפר בין הגבס לבלוקים קחו בחשבון שהקיר מתעקם בנקודה הזאת והמדף יתלה עקום ולא חזק במיוחד