שאלה-הכל זה לטובה

איך אומרים שה' טוב ורחום וחנון??!! 

אני מבינה שצריך לעבוד את ה' וכל מה שמסביב לזה.. אבל שאומרים בתפילה מלא פעמים טוב ורחום וחנון.. זה פשוט לא נכון.. הוא לא חנון ורחום... אולי הוא עשה את זה לטובתינו אבל למה מלכתחילה הוא ברא את הרוע?

(ועכשיו אני מרגישה כופרת..מטורלל)

מה הקטע של עולם בלי רוע???ארי מש.

בשביל זה באנו לעולם ללחום בין הטוב לרע? עולם בלי רוע ובלי יצרים המושכים אותנו לרוע הוא מיותר, כי למה צריך את העולם יש לקב"ה אינסוף מלאכי ושרפים שאצלם אין שום רוע, רק הקב"ה ברא את האדם עם כוח בחירה שיבחר בטוב ועי"ז שיבחר בטוב הקב"ה יתן לו שכר וטוב אין סופי בעולם הנצח.

גם עצם הניסיונות והרוע זה לטובתנו, וגם העונשים זה לטובתנו (לכפר על עוונות שעשינו בכדי שנבוא לעולם הבא זכים וטהורים, ויש עוד הרבה סיבות ניתן לעיין בספרי אמונה, מומלץ מאוד)

בבקשה לא להרגיש כופרת,כי את ממש לא.את בנאדם שרוצה תשובות וזהמדענית
אם לא היה רע לא היית יודעת מה זה טוב,כי לא היה לך למה להשוות אותו.לדוג:איך את יודעת שחשוך?כי כיבו את האור,זאת אומרת,היה קודם אור ככה את יודעת שחושך.אם לא היה רע לא היית יודעת מתי טוב רשום איפשהו בבראשית ניראלי"כי טוב"ואז "טוב מאוד"רשי אומר טוב-טוב.טוב מאוד-רע.
עד כאן מה שיש לי להגיד אם רוצה יותר ספציפי מוזמנת לאישי
זאת לא שאלה לפורום..בעוצמה

זאת שאלה עמוקה שצריך עיון בספרים, אני ספציפית לא יודע להפנות אותך אבל בכז

טוב... אני אשמח שמות של ספרים! למי שיש להביא לי... תודה!!הכל זה לטובה

הגות והשקפה ביהדות של נתן צולמן95200
דע מה שתשיב לעצמך של הרב זאב קרוב.
הגות והשקפה ביהדות של נתן צולמן.
(הסכמות מהרב נריה, הרב שפירא, הרב עובדיה, הרב אליהו ,הרב לאו )

למתקדמים יותר:
מכתב מאליהו של הרב דסלר.
ספריו השונים של הראי"ה.
רחום וחנון הם מושגים יותר מורכבים מאשר סתם "טוב"סביון
ולמעשה גם "טוב" הוא מושג מורכב. הקב"ה ברא את הטוב והרע כדי להביא לטוב המוחלט, האלוקי. אותו קשה לנו להשיג, ולכן אנחנו בעולם שלנו רואים בעיקר את הטוב והרע היחסיים, כלומר מה שביחס אלינו נראה כטוב או כרע. אבל זה שדבר הוא רע, לא אומר שהוא לא מוביל בסופו אל הטוב. אלא שאף אחד לא הבטיח שאת תראי אותו בעצמך. ובכל מקרה, הוא משפיע עלייך גם כשאת לא רואה אותו. (כאן צריך לבוא משל כלשהו כי זה רעיון קצת מסובך, אבל לא עולה לי רעיון למשל...)

ואם את לא רואה את הטוב ושואלת שאלות, זה ממש לא אומר שאת כופרת. לשאול תמיד מותר. ההבדל הוא שכופרים שואלים כדי להתחמק מחובות, ומאמינים שואלים כדי לקבל תשובות אמיתיות.
תלמדי תניא..ותביני שהרע בא ממקום הרבה יותר נעלה, וזה לטובתנוצ'וקלייט
מסכים וגם לגמרי לא מסכיםyyl
לפי מה שאני הבנתי יש 2 גישות לרע: רע שמתוכו יצא טוב (כמו אם תהיה שואה [רע מאוד מאוד מאוד] אז מלא אנשים יעלו לארץ ואז נגאל!! [טוב מאוד מאוד מאוד]
גישה שניה והרבה יותר קשה לתפיסה: הרע הוא העצם כל כך טוב שבשביל שנקבל אותו הוא חייב לבוא בצורה של רע. אבל זה מדרגה גבוהה מאוד של אמונה והבנה אז עדיף להתמקד בגישה הראשונה ולנסות לעלות ממנה לגישה השניה
כמו שסביון כתב, ואוסיף -בן-ציון

אל תשכחי שהתורה לא כתובה בעברית מדוברת, לכן כשאת חושבת על "רחום" זה במובן של רחמים אנושיים בצורה המוכרת לנו. 

אנסה להסביר מעט. בתורה מידת הרחמים מבטאת את השילוב בין מידת החסד ומידת הדין. (חסד במובן של נתינה ללא התחשבות בכך שזה מגיע או לא מגיע למקבל, ודין במובן של התנהגות לכל אחד כפי מעשיו, כפי המגיע לו בדיוק עפ"י התורה.)

כך שיוצא שהרחמים הם נתינה תוך התחשבות במעשים, אך לאו דווקא במצב הנוכחי אלא בעתיד (ומכאן כפרה על חטאים).

אז "א-ל רחום" ה' נוהג איתנו ברחמים ולא מעניש מיד על כל חטא אלא נותן אפשרות לכפרה.

(בקצרה)

חידוד קל :95200

ה"עונש" הוא פשוט תוצאת מעשיך כמו גם השכר:
תאכל-תהיה שבע; לא תאכל-תהיה רעב;
**זוהי מציאות!**

אותו הדבר גם עם המצוות :
נקיים מצוות-יהיו גשמים בעיתם ומטר על האדמה= כלומר זוהי דרכו של עולם, בצורתו הטבעית.
לא נקיים ח"ו= ישללו ממנו הזכויות ותהיה ח"ו שנת בצורת.
מקווה שהובנתי יצא קצת מבולבל
חידוד נאה בן-ציון

(זה מתייחס למידת הדין בלבד, כן? כמו בפיוט "יגדל א-להים חי" - "יותן לרשע רע" במקום "נותן לרשע רע" )

זה מתקשר באירוניות משהו לניק שלך;)מדענית
קודם כל, איך אפשר שיהיה עולם טוב אם אין רוע?צמאה לך נפשי!!

הרי אין מתוק בלי מר, אין פלוס בלי מינוס, אין צדיק בלי רשע, אין אמת בלי השקר.

אם לא היה רוע הכל היה לגמרי בנאלי. פשוט בסדר. תמיד בסדר. נראת בסדר, מתנהגת בסדר, צנועה בסדר, עובדת את ה' בסדר, בסדר עם החברות, בסדר עם המשפחה, בסדר עם העולם, פשוט חיה בסדר.

זה נראה לך בסדר??? כי לי זה ממש לא נראה בסדר!! זה נראה לי עולם בינוני להחריד, ריק מתוכן.

ריבונו של עולם ברא עולם ומלואו כדי להיטיב עמנו - לעבוד אותו!! לעבוד אותו בשמחה, באהבה, ביראה, בהתלהבות, בהתחדשות. ריבונו של עולם לא ברא עולם כדי שהכל פשוט יהיה "בסדר"!

אם מטרתו של העולם היא להיות בסדר, אין טעם לעולם. 

אין אדם מושלם, אבל תמיד צריך לשאוף הכי גבוה שאפשר. רק לעלות מעלה מעלה, לדעת שיש את ה"פחות טוב" ואת ה"יותר טוב" ולסמן בתור מטרה את היותר טוב. דווקא בגלל שיש רע - אני בוחרת בטוב.

חוץ מזה, אם לא היו דברים רעים, איך היינו יודעים להעריך את הטוב??

איך היינו יודעים מה זה טוב בכלל?? הכל היה לנו כ"כ מובן מאליו, ואז כל הערך ב'טוב' היה נעלם כלא היה.

וה' הוא אבא טוב רחום וחנון!!! 

תמיד צריך לראות את הטוב שבכל דבר, לסמוך על ה' ולדעת, שאם ריבונו של עולם ברא אותך (שאת עולם ומלואו) ועוד מליארדים של בני אדם, ועוד מליארדי יצורים אחרים, כנראה הוא מספיק חכם כדי לכוונן את חייך בצורה המושלמת לך ובשבילך - בדיוק אלוקי. כל מה שנותר לך זה לעשות את הטוב ביותר שלך, לכוון את כל הכוחות שלך כדי להמליך את שמו בעולם, לנטב את כל היכולות שלך למקום הכי טוב וגבוה שאפשר, ולזכור, שגם אם דברים נראים בעינינו, יצירות בשר ודם - לא טובים, יש על מי לסמוך שהכל רק לטובה.

לריבון העולמים אין אינטרסים להרע לנו - הוא נקי לגמרי...

שנזכה להכיר ולו בקצה חוטו של גדלותו, ושנתקרב אליו באמת.

גמר חתימה טובה לכל עמחה ישראל!! (ככה כותבים??קורץ)

טקס ארוך קצת,לא?פרקשית

אבל קראתי,ואתה ממש צודק!!!

אשרייך שקראת למרות הקושי הרב;)צמאה לך נפשי!!

ואני בת..כאילו מוציא לשון

למה ה' לא ברא עולם מתוקן?קופקליפטוס

כי זה התפקיד שלנו בעולם, "לתקן עולם במלכות ה'..." עלינו ליצור את הטוב בתוך הרוע, ולהשפיע טוב על העולם, זהו העניין של עם ישראל, להשפיע על שאר העולם, ולהילחם ברוע, ולעשות וליצור טוב...

אחרת- לא היה צורך בקיומנו בעולם... ובעצם לא היה צורך בקיום כל העולם כולו...

המטרה של כל העולם זה להיות יותר טוב ויותר מתוקן, לאט לאט עם הזמן...

שנזכה!

כדי שנתקן אותוצמאה לך נפשי!!

ככה נשמע לי הגיוניחושף שיניים

חח סתם.. 

למי שיש שאלות גדולות באמונה, שדורשות העמקה רצינית - מוזמן לפנות לרב \ תלמיד חכם \ לקרוא ספר מומלץ בנושא.

פורום זה לא נדמה לי מקום לבירור אמוני. כמובן שזה בונוס, זה מדהים וזה נחמד - אבל חשוב לזכור שאנחנו לא המענה הנחוץ לכם.. 

לא אני ולא אף אחד פה יוכל בתוך כמה הודעות מסכנות (עם כל הכבוד- ויש כבוד!) לענות לכם על הקושיות הענקיות הללו. 

למשל, למה העולם נברא? 

האם יש אלוקים?

האם היה את המפץ הגדול?

האם יש עולם הבא? 

וכו'... 

שאלות ממש גדולות, שאפשר לתת עליהם תשובות של אלפי עמודים.. 

ברור שבכיף אפשר לשלוח לפה שאלות שמטרידות אתכם, אבל לא שייך להפוך את הפורום למענה יחיד\ עיקרי.

מקווה שהבנתם ולא נפגעתם חלילה!

מסכים לגמרי עם זה... אבל מותר קצת לדבר על זה...קופקליפטוס

אבל באמת אי אפשר לקבל כאן תשובות מלאות על שאלות כאלה גדולות...

אויי חחצמאה לך נפשי!!

המחשב שלי נתקע אז זה הראה רק את הכותרת לשאלה שלך.. חשבתי שכתבת את השאלה בתור שאלה בפני עצמה..

אה...קופקליפטוס

אבל זה באמת נכון שאי אפשר לקבל להכל תשובות כאן...

בעניין השאלות ששאלת-א"י זה קשה

1. ככה

2. 'יש' אלוקים למרות שהוא לא ישות כי הוא לא נברא.

3. יתכן, סביר להניח שכן.

4. כן

אז אפשר לענות עליהם בפורוםחושף שיניים

די,גאוןפרקשית

זה לא ענה לי על כלוםמבולבל

ענה על הכל. אם צריך פירוט- זו כבר משהו אחר שדורש זמןא"י זה קשה

וגם לא תמיד ניתן להעברה בין אדם לאדם.

ח"ו.. ה' הוא מאוד רחום וחנון....נער גבעות מצוי

למרות שהוא ברא רוע, וציווה עלינו מפורש לא ללכת אל הרוע, הוא מוותר לחוטאים וסולח שלא מובן מאליו!!!! הוא רחום ברמה שלא תיאמן!!! אין אחד בעולם בדורנו שמצליח כל חייו לעשות 100% את רצונו, ולכולם הוא סולח.

כי אז לא ההינו יודעים להעריך את הטוב!מאמושיתת

יש כזה קטעמתה על חופש

שאני לא אכתוב את כולו חס ושולם אבל זה שמרצה אחד מקשה ואומר הוכחה חותכת שאין א-לוהים שיש רוע וא-לוהים הוא טוב. אז קם אלברט איינשטיין ואמר (זה היה כנס מדענים) שמדעית קור לא קיים אלא זה העדר של חום, יעני טמפרטורות זה חום, ואם הטמפרטורות נמוכות- אז קר....

ככה גם אלוקים: איפה שהוא פחות נמצא יש רוע, איפה שיש היעדר של חום יש קור ואיפה שיש היעדר של אלוקים אז יש רע....

הבנת? 

יש ספר "מכתבים לטליה", מהמממם שוווה קריאה, ושם דב (המממ... כזה בערך גיבור ראשי אם אפשר לקרוא לזה כך) כותב לטליה (כאילו הספר זה ההתכתבויות ביניהם) שאמונה באלוקים מוסיפה טוב ומוסריות, ואיפה שיש פחות אלוקים ואמונה יש פחות ערכים ומוסר, ולאט לאט נמשכים לחומרניות ותאוות...

ברגע שאדם מאמין שה' רואה אותו ומחובר אליו הוא נהיה טוב יותר....

לעניות דעתי

אהבתיארי מש.

לא קוראים לספר הזה"iBeleive"?פרקשית

לא יודעת, הביאו לנו את זה בפעולה בתור קטע...מתה על חופש

אין כזה דבר רועזריחה

הכל טוב ויש טוב שמחופש לרע

ואני לא אומרת את זה כאחת שהחיים שלה תותים

לא נכון בן-ציון
יש רוע, ובאמת לא הכל תותים.

זה משנה באיזה בחינה מסתכלים על זה- לכתחילה או בדיעבד.
לא הכל טוב, אבל הכל לטובה, כלומר:
יש רוע בעולם, אך מטרתו היא לטובה, בצורה זו או אחרת.
לכן כאשר מסתכלים במבט לכתחילה - יש טוב ורע, וצריך לבחור ביניהם.
במבט לאחור (דיעבד) הכל לטובה, כי ה' רוצה להיטיב לנו ולכלל הבריאה.
זה בערך אותו רעיוןזריחה

לא, זה הבדל עקרוני בן-ציון
כשאומרים שאין רוע אז בעצם שוללים את המשמעות מהבחירה שלנו, והופכים כל איסור וחטא לאידאל. כמו שבתאי צבי.
לא התכוונתי לזהזריחה

יופי, אז תיזהרי בניסוח.בן-ציון
אלו שאלות חשובות, אז התשובה צריכה להיות בהתאם
ממה שלמדתי מהרב שרקיחן הכתב

בבאורו לספר שמונה פרקים לרמבם, מסביר, שהרע זה באמת רע, והוא נוצר בעקבות זה שהוא מנותק מהטוב, כלומר יש סקלה של טוב, ואם יצאנו מהסקלה אז זה נהפך לרע, עד שהוא יחזור למקומו הראוי, 

לדוגמה, הצרות בגלות זה רע כי עם ישראל יצא מהטוב גם התנתק מה' וגם מארץ ישראל, אז המצב באופן טבעי נהפך לרע, ולא משום שה' הוא רע חס ושלום, אלא כיוון שיצאנו מהטוב אז נהיה רע.    

וואו, גם לי זה היה קשה אבל...הישראלית הגאה

שאלתי את זה פעם בשו"ת, והסבירו לי שמה שנראה לנו הרבה פעמים כרוע זה בכלל לא רע במושגים שדי מעלינו. זה כמו שתגידי לילד קטן שירצה לאכול הר של סוכריות שאת לא מרשה לו, והוא ייכנס להיסטריה ויגיד לך "את רעה" ואת יודעת שאת בעצם עושה לו טוב, כי את מצילה אותו מיום שלם של טיפולי שיניים במקרה הטוב, ובמקרה הפחות טוב משטיפת קיבה (זה כואב בטירוף...). בסיטואציה הזאת לילד זה נראה רע אבל באמת שזה טוב בשבילו. ככה גם אנחנו. אנחנו לא תמיד מבינים מה זה טוב בשבילנו (למרות שלפעמים קצת קשה לקבל את ההסבר הזה בסיטואציות שכואבות לנו בטירוף..) אני לא אומרת עכשיו לקבל את ההסבר הזה ושהוא פשוט יתיישב על הדעת, כי בתכל'ס כשאת רואה הספד של אחות כשאח שלה נרצח בפיגוע, או ילד קטן שנפטר מסרטן את ממש לא יכולה להבין איך זה יכול להיות שסיטואציה כזו היא טובה, אבל עצם הידיעה שדברים כאלה הם הרבה יותר מעל ההבנה שלנו בתור בני אדם עוזרת לפעמים... מאחלת שתמצאי הסבר שיניח את דעתך...חיוך

אף אחד לא אמר שאין רע. רק ביררנו את מטרתוyyl
יש כאלה שרצו להגיד הרע הואחן הכתב

בעצם לא רע אלא הוא טוב וזורים חול בעיני הציבור , אלא הרע הוא רע, אלא שהוא רע בגלל שהוא יצא מהטוב ועתיד בעזרת ה' להתחבר אליו שוב בימות המשיח 

וואופרקשית

לא הבנתי כלוםמתיתוש בעין מטורללמבולבלהמום

לגמרי... כיףשלוגלוגית
צריך לדעת לשאול...נחמיה17

ובכן- אין אנו יודעים מחשבות הבורא אנו יודעים דרכיו.
הוא רחום וחנון. הרוע מגיע מצד דין אבל המידה של ההנהגה הכללית היא חנינה ורחמים והדינים הם ממש כאין כי לא יצדק לפניו כל חי.
ואת מחשבותיו איננו יודעים אבל ידוע שכבר חקרו בזה גדולי ישראל.

אין לנו לא משלות הרשעים ואף לא מישסורי הצדיקים (מסכת אבות)

בלי הרע לא היה הבדל בין צדיק לרשעאיש השקים
אם שניהם יקבלו אותו שכר איפה הצדק והאמת?

לכן חייב להיות רע בעול, השאלה למה צדיקים סובלים, לזה יש כמה תשובות (עניני גילגולים קודמים, ה מדקדק עם חסידיו כחוט השערה וכו )
את לא צריכה להרגיש כופרת...מישהי מהחלל

אם יש שאלות באמונה, עדיף לשאול מאשר שהן ינקרו כל היום בראש...

בקשר לשאלה שלך, את יכולה לבדוק באתר הידברות. מנסיון יש תשובות לכל השאלות...

עדיף שתשאלי מישהו מוסמך..

חג שמח(:

יינג וינגקורא ממעמקים
להבדיל אלפי הבדלות זה כמו יינג וינג
רוע זה לא דבר, זה פשוט חוסר בטוב זה כמו שחושך זה פשוט חוסר באור,
לא מדויק.בן-ציון
"יוצר אור ובורא חושך, עושה שלום ובורא רע, אני ה' עושה כל אלה" (ישעיה מ"ה, ז').

הרע הוא העדר טוב כמו שחושך הוא העדר אור. אבל את הדבר הזה היה צריך לברוא,
את האפשרות שלא יהיה טוב.
לרוע אין קיום מצד עצמו, אבל הוא כן "דבר". יש הרבה דברים רעים ("הנה אנכי נותן לפניך את הטוב ואת הרע") אבל כמובן לרע אין עמידה לבד אלא כתלות באור (לשקר אין רגליים).

חברה!! תודה לכל העונים..ממש עזרתם לי..הכל זה לטובהאחרונה

וגם כיף לדעת שיש פה אנשים כ"כ משכיליםצוחק

ובאמת אני גם ממליצה (מישו כתב על זה הודעה..) לכל מי שיש לו שאלה שיפנה גם לרבנים, חברים מקשיבים וכאלה... אני שאלתי ועזר..

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך