הרי אין מתוק בלי מר, אין פלוס בלי מינוס, אין צדיק בלי רשע, אין אמת בלי השקר.
אם לא היה רוע הכל היה לגמרי בנאלי. פשוט בסדר. תמיד בסדר. נראת בסדר, מתנהגת בסדר, צנועה בסדר, עובדת את ה' בסדר, בסדר עם החברות, בסדר עם המשפחה, בסדר עם העולם, פשוט חיה בסדר.
זה נראה לך בסדר??? כי לי זה ממש לא נראה בסדר!! זה נראה לי עולם בינוני להחריד, ריק מתוכן.
ריבונו של עולם ברא עולם ומלואו כדי להיטיב עמנו - לעבוד אותו!! לעבוד אותו בשמחה, באהבה, ביראה, בהתלהבות, בהתחדשות. ריבונו של עולם לא ברא עולם כדי שהכל פשוט יהיה "בסדר"!
אם מטרתו של העולם היא להיות בסדר, אין טעם לעולם.
אין אדם מושלם, אבל תמיד צריך לשאוף הכי גבוה שאפשר. רק לעלות מעלה מעלה, לדעת שיש את ה"פחות טוב" ואת ה"יותר טוב" ולסמן בתור מטרה את היותר טוב. דווקא בגלל שיש רע - אני בוחרת בטוב.
חוץ מזה, אם לא היו דברים רעים, איך היינו יודעים להעריך את הטוב??
איך היינו יודעים מה זה טוב בכלל?? הכל היה לנו כ"כ מובן מאליו, ואז כל הערך ב'טוב' היה נעלם כלא היה.
וה' הוא אבא טוב רחום וחנון!!!
תמיד צריך לראות את הטוב שבכל דבר, לסמוך על ה' ולדעת, שאם ריבונו של עולם ברא אותך (שאת עולם ומלואו) ועוד מליארדים של בני אדם, ועוד מליארדי יצורים אחרים, כנראה הוא מספיק חכם כדי לכוונן את חייך בצורה המושלמת לך ובשבילך - בדיוק אלוקי. כל מה שנותר לך זה לעשות את הטוב ביותר שלך, לכוון את כל הכוחות שלך כדי להמליך את שמו בעולם, לנטב את כל היכולות שלך למקום הכי טוב וגבוה שאפשר, ולזכור, שגם אם דברים נראים בעינינו, יצירות בשר ודם - לא טובים, יש על מי לסמוך שהכל רק לטובה.
לריבון העולמים אין אינטרסים להרע לנו - הוא נקי לגמרי...
שנזכה להכיר ולו בקצה חוטו של גדלותו, ושנתקרב אליו באמת.
גמר חתימה טובה לכל עמחה ישראל!! (ככה כותבים??
)