אכן כאמא לילדה החיים שלך לא יהיו כמו החיים שלפני...
מצד שני כל שלב בחיים מוביל אותך ומקדם אותך.
לא באמת היית רוצה להיתקע על גיל 18 כל החיים, נכון?
לכל אחת ואחד יש את המסלול שלו, ולכן את רואה את חברותייך כל היום מכייפות מבוקר עד ערב.
אבל גם להן זה יעבור מתישהו עם עומס לימודים, דייטים, מתחים זה כן זה לא?
מתי אני אתחתן?
על השאלה האם החיים לא חוזרים להיות לעולם כשהיו אני חושבת שהתשובה היא שאת רוב הדברים אפשר לעשות- גם אם קצת אחרת, יש דברים שלעולם לא יחזרו להיות כשהיו. (כמו למשל לצאת עם חברות בספונטניות ליומיים בצפון)
אבל האם הספונטניות היא זאת שתגרום לך להיות מאושרת?
אני חושבת שלא.
כמה זמן מתרגלים למצב החדש- לדעתי לפחות חצי שנה. תלוי מה בדיוק אתם מתכננים לעשות. טיולים למשל דווקא עדיף כשהילד קטן ונוח במנשא מאשר ילד בן שנתיים, מצד שני, לצאת להופעות, בית קפה וכד' אני אישית מעדיפה כשהילדים קצת יותר גדולים (מעל גיל שנה). כשהילד הקטן כבר הולך יפה בכוחות עצמו אפשר לעשות כמעט הכל.
אני עכשיו אמא לשני ילדים, הקטנה בת 2.5 ואני חושבת שאני יכולה לעשות מה שאני רוצה, לא חושבת שיש משהו שמגביל אותי (חוץ מזה שהחשק לישון באוהל בטבע כבר לא נשמע לי קורץ כלל וכלל, אבל אם הייתי רוצה זה היה אפשרי)
איך מתמודדים? חווים את ההווה, נהנים מהיתרון שלו ומסתכלים על העתיד שאפשר לצפות אותו ולא על העתיד שיש לנו רק "דעות קדומות עליו". כלומר לא לעבור את ההיריון הנוכחי בתחושה שככה הולכות להראות כל 20 שנים הבאות שלך. כי גם בהם יהיו תקופות ויהיו תקופות...
וגם ההחלטה על הריונות השני והלאה באה ממקום שלם יותר כי היריון ראשון לא בדיוק יודעים לקראת מה הולכים והיריון שני רוצים באמת על אף הקשיים ועובדה שרוב רובן של הנשים רוצות את זה בטווח של עד שלוש שנים מהלידה הראשונה אז כנראה שיש באמהות משהו שמטה את הכף למרות הכל שאי אפשר כ"כ להסביר אותו.