אז מה נגזר עליכם השנהאריק מהדרום
?
בעוד שנה נדע.mp3
מקווים שהתפילות נענו...
למה בעוד שנה?אריק מהדרום
כמה כסף אתה גוזר על עצמך להרוויח ומה תעשה בשביל זה?
כי זה סוף השנה ואז נראה מה קרה בה.mp3
אני גוזרת על עצמי מיליון דברים טובים.
מה אנחנו עושים בשביל זה?כל מה שביכולת שלנו.
יש דברים שלא בשליטתנו וביכולותינו ורק תפילה ונס יכולים לגרום להם לקרות.
הרוב ביכולת שלנואריק מהדרום
הכל ברצון שלנו.
לא מסכימה.mp3
זה יפה כמשפט לנתינת מוטיבציה אבל לא תמיד זה נכון.
אדם מאוד רוצה לקנות דירה אבל מסיים את החודש על השקל האחרון.והוא עובד ומתנהל בצורה חסכנית. אם יצליח לקנות דירה בשנה הקרובה זה נס גלוי.
רוב בני האדם שמסיימים את החודש על השקל האחרוןאריק מהדרום
עושים זאת כי הם רוצים בכך, כיום אין כמעט מצב שבו אדם ממצא את מלוא כושר ההשתכרות שלו וכם לא מוציא כסף על מותרות ולא מצליח לחסוך.
אני יכול להבין אנשים שנקלעים למצבים כאלה עקב גירושין ל"ע או חובות שמתגלגלים שנים אבל סתם אדם, יכול לעבוד במרכז הארץ תמורת 35 עד 40 שח לשעה, גם בלי תואר או הכשרה ארוכה מאוד,להחליט שהוא לא קונה מותגים באוכל ובגדים וכו'.
אז יכול להיות אדם שלא רוצה לעבוד במרכז או לא רוצה לותר על מותגים או רוצה להמשיך לעבוד כליצן רפואי או עוזר מחקר בשירה וספרות, כל זה בהחלט יתכן אבל תלוי בבחירה של האדם, אם אדם רוצה דירה בצורה חזקה יותר מכל אלו אזי הוא יוותר על קטשופ אוסם ויוותר על זה שעשה קורס ליצנות רפואית ועוד לא החזיר את ההשקעה ויתחיל לעבוד בQA בתל אביב או הרצליה.
זה תלוי בבחירה של האדם,איזה מחיר אמיתי הוא מוכן לתת בשביל דירה או שאר חלומות, לא רק במספרים.

(חוץ מזה שזה גם משפט יפה לנתינת מוטיבציה).
אם אתה מתכווןmp3
לאכול פת במלח ולישון על הארץ כדי לחסוך לדירה אז אולי אפשר להצליח.
אבל משפחה נורמטיבית שגרה בפריפריה שגם שם השכירות כבר לא ממש זולה והמחיה נהיתה יקרה ועובד בעבודה מכובדת ומשתכר 10k בחודש אבל התחילו את החיים מאפס וחיים בלי עזרה מההורים לא כספית ולא פיזית ומשתדלים לחיות בצמצום אבל בכבוד ולא להחסיר מהילדים דברים שיכולים לפגוע בהם ברבות הימים-חיסכון באוכל מתנקם בגיל הגדול יותר ומתנקם ביכולות הלימודיות של הילד וחיסכון בביגוד וצעצועים( ואני לא מדברת על מותגים ודברים יקרים!) יתנקם ביכולות החברתיות של הילד ובביטחון העצמי שלו.לא מדברת על חוגים ושאר קשקושים שהם מותרות לחלוטין ולא על חופשות באלפי שקלים מדברת על חיי היומיום.
לדעתי אין למשפחה הזו סיכוי הגיוני להצליח לחסוך ולקנות בית!!! אם זה יקרה זה נס וזה מעל הטבע!
אבל אני מאמינה בניסים ומאמינה בתפילות ויודעת שהכל יכול לקרות ושתפילה מכל הלב ואמונה אמיתית (כמובן עם השתדלות ולא לשבת בחיבוק ידיים) יכולה לגרום לטבע להשתנות.

אם יש לך השגות על מה שאמרתי או דרכים נוספות לחיסכון וליצירת כסף שלא חשבתי עליהם אני יותר מאשמח...
למשפחה כזאת בדיוק אני מתכווןאריק מהדרום
והכל תלוי במחיר האמיתי שאת מתכוונת לשלם בשביל הדירה, זה תלוי בך.
לא במחיר הילדים!!mp3
אם רק בעלי ואני במשוואה הזו אז בסדר.אבל הילדים לא בא בחשבון גם אם אצטרך לחיות כל חיי בשכירות.
כבר ראיתי משפחות שקנו בית וחיפשו שקלים בשביל מטרנה לתינוק או שחילקו קופסת טונה אחת בין 4 ילדים-מחיר כזה לא אשלם לעולם!!!
בסדר, אז מה.אריק מהדרום
לא רוצה די3ה השנה אז לא צריך...
אני לא מכריח אותך לוותרמעל איכות חייך רק אומר זה בשליטתך.
חח סבבהmp3
היה דיון.
שנינו ציינו עובדות.
כל מי שיאכל פת במלח יגיע לדירה השנה?+mp8
אתה בחור אופטימי.

בבית עם ילדים יש גבול לכמה שאתה יכול לדחוק את עצמך אל הקצה כדי לחסוך. והשאלה הגדולה היא ממה וכמה אפשר לחסוך.
כאמור לעייל יש מצבים מסוימים שזה בלתי נמנעאריק מהדרום
במקרה שלכם ספציפית, לפי הניק שלך, נראה שהחלטתם לבחור באושר על חשבון העושר.
גם זו בחירה שלכם אגב.
איך אתה יכול לדעת??+mp8
זה לא מדויקבתאל1

כי הרי ידוע שכל תינוק נולד עם כל מה שהוא צריך וכל הפרנסה שהוא צריך.

אני מבין שלא היית מעולםאריק מהדרום
באפריקה השחורה, בסין, נפאל, עיראק, סוריה, ונצואלה, יוון...
האמת שלא הייתי שם... לא יוצאת מהארץ.בתאל1

ואם הייתי בטוח לא הייתי מגיעה למקומות האלה.

אבל מה הקשר?

לא ממש התעניינתי בילדים של גויים... יותר מעניין אותי מה שכתוב במקורות שלנו.

וגם לא בדקתי אם זה רלוונטי לגביהם...אין להם ממש מצווה להביא ילדים לעולם...יש להם בדיוק 7.

אהאאריק מהדרום
אם כן הילדים שנולדו בשואה גם הם נולדו עם כל הפרנסה שהם צריכים או שפשוט היו ילדים גוים?
הם נולדו עם כל הפרנסה שנקצבה להם לשנהקייט מידלטון

וגם אם הם היו קוראים את השרשור היפה הנ"ל

ומחליטים איך לתכנן את השנה זה לא מאד היה עוזר להם ...

מה שנגזר נגזר

^^בתאל1

ציטוט מספר של הר' ארוש: 

"יש אנשים שטוענים שהם אינם רוצים להביא ילדים לעולם מחמת שאין להם מספיק פרנסה בשביל ילד נוסף.... כי הקב"ה נותן פרנסה לכל בריה וברכיה, וברגע שנולד ילד, הוא נולד כבר עם הפרנסה שלו".

הילדים של השואה נולדו עם הפרנסה שלהם, השואה זה לא קשור לפרנסה זו גזירה של מוות

כל מה שחסידות ברסלב אומרת על פרנסה הוא קשה לעיכולאריק מהדרום
זה לא רק הרב ארוש אומר דברים כאלה, שיהיו בריאים.

טוב יש לי הרבה מה להוסיף בעניין השואה אבל התשובה שלך מראה לי שאת אדם שאינני רוצה לדון בנושא איתו אם יש לך תשובה כל כך שלוות נפש, שאי ברכה.
מה הם אומרים על פרנסה שקשה לעיכול?בתאל1

לא חסידת ברסלב אז לא מכירה.

מה שנגזר נגזראריק מהדרום
יענו הכל מכתוב, אז למה להתאמץ? סעי לסיני, תנוחי על חושה וביום האחרון של השנה תמלאי כרטיס לוטו, בכל מקרה הכל יבוא אליך השנה, לא ככה?
זה לפי דרגת האמונהקייט מידלטון

אם באמת הייתי מאמינה שהכל יגיע אלי כשאני אשב רגל על רגל הייתי עושה את זה (למה לא?) 

אבל אני לא ברמה, וכן צריכה לעשות השתדלות ברמתי.

ולכן אני אעבוד, אבל לא אעשה שעות נוספות למשל ,  כי זה אני כן מצליחה להאמין שלא יוסיף לי פרנסה.

לא נכון יש אמונה ויש השתדלותבתאל1

אתה לא יכול להגיד לה'- תביא לי ואני אשב רגל על רגל....

נגזר עלינו (עליכם הגברים) בזיעת אפך תאכל לחם.

קצת מסובך להסביר את העניין בפורום...וגם אין לי זמן לנסח כרגע.

תקראו בספרים ..

אל תשלחי אותי לספרים כי ספרים אני קורא הרבה ב"האריק מהדרום
אז אני אחכה בסבלנות כשיהיה לך זמן לנסח כי העניין הזה לא ברור לי.
וכן אם אפשר תסבירי לי למה צריך השתדלות אם בכל מקרה נגזר מה שנגזר.
אני לא יודעתקייט מידלטון

אבל לפעמים אני תוהה אם הפורום הוא דתי, או שהתבלבלתי..

נגיד שכןאריק מהדרום
איך זה קשור לסוגיה?
הידע והאמונה לא מגיעים בגנים...צריך ללמוד את זה.בתאל1

ויש לזה גם כל מיני לימודים, לא רק שלך.ענבל
הגבתי לקייט. ראי לעיל. מעולם לא אמרתי שרק שליבתאל1

אני לא רב

אריק למד, גם אם נראה שהוא משדר שלאצריך עיון
הגבתי לקייט לא לאריק. אני משתדלת לשרשר נכון בד"כבתאל1

אוהו.. שאלה יפה שאלת. (אגב אני ממש לא מומחית בברסלב)בתאל1

אתה יכול להגיד את זה לא רק על פרנסה אלא על כל תחום בחיים.

למשל בריאות- אם אתה מאמין שהקב"ה הוא רופא חולים, אז למה לך ללכת לרופא? תשב בבית ותתפלל..

או שלא צריך גם את זה, אלא מה שנגזר נגזר..

וכן על זה הדרך בעוד תחומים.

אם ה' מביא פרנסה וקוצב לכל אחד סכום מסויים אז נשב בבית ונחכה שהיא תבוא?

אם ה' קבע את הזיווג שלי עוד 40 יום לפני שנוצרתי, אז לא אצא לפגישות ואעשה משהו אלא אחכה שבן הזוג פשוט יגיע? שזה פשוט יקרה?

ה' ציווה אותנו בעצם, להיות שותפים בבריאה. 

לכן אנחנו צריכים להשתדל. להשתדל במעשים ולהשתדל בתפילה.

ה' מצפה מאיתנו גם להתפלל אליו, למרות שהוא גזר כל מיני דברים בגלל כל מיני חשבונות שאנחנו לא מסוגלים להבין, אבל הוא מחכה לתפילה ולמעשים שלנו שישנו את זה.

דוגמאות מהתורה:

משה רבינו התפלל לקב"ה למרות שידע שנגזרה גזרה שלא יכנס לארץ, ובכל זאת התפלל וביקש..(עוד תפילה אחת והגזירה היתה מתבטלת...מה שאומר שהתפילה משפיעה והיא לא סתם).

בפרשה שלנו- נח- הקב"ה אומר לנח שהוא רוצה להביא מבול על העולם במטרה שנח יתפלל על העולם (וגם ינסה להחזיר אותם בתשובה).

כלומר- הקב"ה מלכתחילה מצפה מאיתנו להשתדלות ותפילה.

כנ"ל בעניין של פרנסה.

אני כרגע התחלתי לקרוא ספר של הר' ארוש על פרנסה (בגן האושר) ודווקא כל ההתחלה הוא רק מדגיש כמה חמור להיות בעל חוב וכמה אדם חייב ללכת לעבוד ולדאוג לפרנסה (מה גם שאם הוא נשוי הוא חתום על זה בכתובה, וממש 'נכנס' בבטלנים וכו') ושהוא חייב קודם כל לרשום את ההוצאות וההכנסות שלו כדי לראות שהוא לא מוציא יותר ממה שיש לו כדי לא להיות בעל חוב. 

פרה פרהאריק מהדרום
בריאות: באמת כשיש נבואה אסור ללכת לרופא כי זו כפירה ויש ללכת לנביא שיגיד לך מה במידות שלך אתה צריך לתקן, מה שהתירו ללכת היום לרופא זה כי אין היום נבואה ובכל זאת צריך מזור למחלות, אבל זה לא מצב אידאלי, וכן צדקיהו גנז את ספר הרפואות.

לגבי הזיווג, האגדתא הזו גם כן לא פשוטה בכלל, משאירה כמה שאלות נוקבות כמו אנשים שלא מתחתנים, אנשים שמתחתנים פעם שניה, אנשים עם נטיות הפוכות ועוד ועוד ועוד, אני עדיין לא שמתי עייני על הסבר מספק וגם כאן, כמובן שאלת הבחירה וההשגחה עומת בבסיס השאלה הזו.

(שמעתי מבחור חכם שפירש שארבעים יום קודם הולד מכריזה בת קול ואומרת בת פלוני לפלוני, אם כך ארבעים יום קודם הולד מכריזים על השווער של התינוק ולבחור נשאר רק לבחור איזו אחת מבנותיו הוא ישא).

ה' ציווה אותנו להיות שותפים בבריאה? איפה זה כתוב?

אנחנו לא צריכים להשתדל במעשים ותפילה, אנחנו צריכים לעשות ולהתפלל, לא להשתדל, אדם לא אמור להשתדל להניח תפילין אלא עליו להניח תפילין.

כל זה בהנחה שהוא מאמין בבחירה החופשית, אם הוא לא מאמין בה גם השתדלות לא תעזור.

הקב"ה לא מצפה מאיתנו להשתדלות לתפילה, הוא מצפה מאיתנו להתפלל ועובדה שמשה התפלל ולא השתדל להתפלל.

שאלת הבחירה וההשגחה בעודה עומדת יציבה מתמיד, אם אדם מאמין שנגזרה עליו גזרה משמים כמה ירוויח השנה הטוב ביותר שיקח הלוואה, ינוח במלון וימלא כרטיס לוטו בסוף השנה, אם הוא לא מאמין בבחירה החופשית אין טעם שיעבוד, קל וחומר שאין טעם שיקיים מצוות.

את הספר בגן האושר טרם קראתי אבל קראתי לא מעט ספרים של הרב ארוש וגם צפיתי בסרט "האושפיזין" שהיה לו בו חלק, אני רואה בסרט הזה סרט מתוק מדבש אבל לא חינוכי בעליל בגלל הנקודה שבה כשהשחקן מגלה ערב חג שאין לו כסף, במקום לעזוב את הישיבה ולצאת לעבוד הוא הולך למחוא כפיים על ספסל (והקטע העוד פחות חינוכי שזה גם מצליח לו מחיאות הכפיים האלה) לא כך חינכו אותי (והאמיני לי חונכתי בחינוך דתי משובח) ולא כך ארצה לחנך את ילדי.
עונהבתאל1

לגבי מה שכתבת: הקב"ה לא מצפה מאיתנו להשתדלות לתפילה, הוא מצפה מאיתנו להתפלל ועובדה שמשה התפלל ולא השתדל להתפלל.

- זאת בדיוק הכוונה שלי - שאדם צריך לקום ולעשות, קראתי לזה 'השתדלות' כי ככה קוראים לזה... לא הכוונה שאני אשתדל לקום בבוקר לעבוד אלא אקום לעבוד בפועל. קיצור דיברנו על אותו דבר.

לגבי הסרט של האושפיזין- זה בדיוק מה שהרב ארוש כותב שם - שמי שחסר לו כסף- ללכת לעבוד! ולא להתבטל ולהגיד- ה' יעזור. ומניין לך שה' יעזור למה הוא עובד אצלך? 

הוא נתן גם סיפור שם על אברך בכולל שפנה לרב שלו ר' בן ציון בן אבא שאול זצ"ל וטען שבגלל הלימוד שלו הוא לא יכול לקנות לאשתו שמלה חדשה מכיון שאין הפרוטה מצויה בכיסו. ענה לו הרב: סגור את הגמרא ולך לעבוד וקנה לאשתך מלבושים די צרכה! שהרי התחייבת על כך בשבועה ובתקיעת כף, ואין לימוד גמרא מצדיק לעבור על שבועה. 

שים לב הוא דיבר על שמלה לאשתו, אפילו לא על אוכל למשפחה שזה יותר בסיסי.

והוא ממש מדגיש שם בפרק הזה שאסור לתת הרגשה לאישה שאין לך מספיק כסף לתת לה ולקנות לה אז אם חסר משהו- חייב לצאת לעבוד..

אם ה' לא פותח לך את הפרנסה ויש לך קושי- תפנה לקב"ה בתפילה שיעזור לך ושימלא לך את חסרונך.

יוצא שיש לך פה עבודה בשני מישורים (אני כותבת לפי מה שהבנתי)- במישור המעשי- לצאת לעבוד ולהתפרנס. 

ובמישור הרוחני - להתפלל לקב"ה שיעזור לך בזה וגם שיהיה לך ברכה בכסף, תמיד טוב.

כתבת-"אם אדם מאמין שנגזרה עליו גזרה משמים כמה ירוויח השנה הטוב ביותר שיקח הלוואה, ינוח במלון וימלא כרטיס לוטו בסוף השנה, אם הוא לא מאמין בבחירה החופשית אין טעם שיעבוד, קל וחומר שאין טעם שיקיים מצוות."- לא הבנתי את הפסקה.

נניח ונגזר עליו כמה ירוויח מה זה משנה לו? בכלל איך הוא יודע כמה?

וחוץ מזה- יופי שנקצב לו סכום, השאלה היא איך הוא מוריד את זה אליו. אם הוא ישב רגל על רגל לא בטוח שהשפע הזה ירד אליו... הוא צריך איזה כלי כדי לרדת.

לגבי הזיווג שכתבת בהתחלה- 

זה שאלה קשה: מה עם אנשים שלא מתחתנים וכו'- אבל אולי הם כן היו אמורים להתחתן ולא עשו מספיק או לא התפללו מספיק? אין לנו שום דרך לדעת אם כך נגזר עליהם או שזה בגלל שלא עשו מספיק. ואם נגיד שכך נגזר, האם זה אומר שזה בלתי הפיך?

לא יודעת באמת מה לענות על זה כי זו סוגיה באמת מסובכת וגם כואבת למי שנמצא שם. וגם לא התיימרתי להיות רבנית או משהו.

לא דיברנו על אותו הדבראריק מהדרום
המושג השתדלות הוא הכשר לבטלה "אני השתדלתי אבל לא הצליח, פסדר זה מה יש" לכן אין להשתמש במילה זו כלל.

הפסקה השניה: יופי, מעולה שהרב ארוש לא מסכים לסצנה הזאת בסרט, ישר כח.

שתי הפסקאות האחרונות כאן: זה בדיוק העניין, על זה פתחתי את השרשור הזה מלכתחילה, על שאלת הבחירה וההשגחה בעניין זה.
סליחה שאני מתערבת בדיון , אבל...מנסה לעזור

בנ"א שמרוויח 10k בחודש ויש לו ילדים ומנסה להצטמצם ולחסוך-

למה הוא לא יכול לחסוך את הבסיס לקניית דירה בלי לפגוע באוכל של ילדיו וכד'?

אפשר בהחלט להצליח לחסוך לדירה ולהישאר בפלוס בבנק ואפילו לפתוח חיסכון קטן לכל ילד לעתיד.

מכירה כמה כאלה שעשו והצליחו!

זה לא קורה בחודש ולא בשנה אבל אם מתאמצים- אפשר ויכולים להצליח.

אפילו מהחיסכון הקטן של הכמה שקלים הבודדים...

אדרבה, הדיון נוצר כדי שיתערבו בואריק מהדרום
זה לא תמיד אפשר להגיד לאדם להצטמצם, זה לא תמידנהגיוני ולפעמים לא אנושי, צריך להכיר את האדם.

יותר מזה, כמה עשרות אחוזים מהעולם מתפרנסים מפחות מדולר ליום, מה הבעיה? שיצטמצמו.
אני לא מדברת על "העולם"מנסה לעזור

אני מדברת עלינו בארץ שלנו ועל החיים שלנו....

ואני מדברת ממש בסך הכללי שזה אפשרי ולא כמו שכתבו כאן שא"א וזה ממש נס למי שמצליח לקנות דירה בנ

בנתונים הנ"ל!

תנסי לעשות חישוב פשוטmp3
שכירות לפחות 3000
קניות של אוכל וכדו בסביבות ה4000
בית ספר וכל מיני כאלה עוד 1000
חשמל מים ארנונה ודומיו עוד 2000
והמעט שכן מצליחים לחסוך נעלם בתקופות החגים ובארועים ובתיקונים של האוטו ובטיפולי שיניים ובעוד מיליון דברים שמזמנים לנו החיים.
אז במה נחסוך?
מתחילים לחסוך בגיל 13, לא 30משה

אחר כך זה נהיה קל יותר. עם השנים והריבית.

----מנסה לעזוראחרונה

אני לא מגיעה ל-4000 ש"ח לאוכל...

ולבעלי היה כלל ש"קודם קונים בית ורק אח"כ רכב" כי הרכב באמת שואב הרבה כסף...

(ומרות שהיינו זקוקים לרכב ועם ילדים קטנים... והצלחנו להסתדר. בהנחה שאת לא גרה ביישוב מרחוק שחובה להחזיק שם רכב)

ושילמתי שכירות  3000 ש"ח

ובי"ס ומעון וכו' - יותר מ- 1000 ש"ח

והסעות לבי"ס עוד 550 ש"ח

וגמ"ח- פחות מ-2000 ש"ח

מה עוד?

אתה יודע באיזה משפט הפסקתי לקרוא?ה-מיוחד
35-40 שקל לשעה גם בלי תואר או הכשרה.
אני מרוויח ככה אבל אחרי 5 שנים אני יכול להגיד לך שהגוף שלי לא כמו שהיה פעם.
טוב אתה יכול תמיד לעשות הסבה לפועל בנייןאריק מהדרום
גם שם שמעתי מרוויחים לא רע בכלל.
אם זה נכון, אז צריך להתחתן בגיל יותר מבוגרמשה

או להתחיל לעבוד בגיל צעיר.

אני מעדיף את האופציה השניה. אבל רוב החבר'ה העדיפו את שנות התיכון שלהם לבזבז. זכותם.

בהחלט צריך להתחיל לעבוד בגיל הרבה יותר צעיראריק מהדרום
אבל החוק מאפשר להתחיל לעבוד בגיל 14 בלבד ובגיל 13 רק בחופש הגדול.
נכון, והחוק הזה נוראי ומעודד בטלה.משה

בטלה? אצל ילדים בני 11 שלפני רגע נולדו?בתאל1

בן כמה לדעתך צריך להיותאריק מהדרום
מחלר עיתונים של ישראל היום, מנקה שרותים, מוכר בחנות ממתקים, עוזר אינסטלטור...
מחלק עיתונים- מעל 15בתאל1

מנקה שרותים- מעל 17

מוכר בחנות- מעל 17

עוזר אינסטלטור- מעל 18

אני לא רוצה שהילדים שלי יסתובבו בעבודות מתחת לגילאים האלה.

זה אומר להיחשף ולהתמודד עם כל מיני אנשים שלאו דווקא בא לי שיפגשו איתם.

ואגב- יש עבודות שלא צריך להיחשף לאנשיםבתאל1

משלל סוגים

כמו למשל בייביסיטר על אנשים שאתה מכיר, מדריך בקייטנה בבי"ס וכו'

הילד שלך בן האחד עשרהאריק מהדרום
הוא הולך לבד ברחוב מידי פעם?
הילד שלי כשיהיה בן 11...בתאל1

ילך ברחוב, אבל לא יתעמת עם אנשים מסוגים שונים כמו שמתעמתים בעבודה.

כשאתה מוכר בחנות מגיעים כל מיני אנשים

כשאתה עובד בבתים- אפילו אין לך מושג מי הם האנשים האלה בבית שם

ילד בן 11 הוא עדיין ילד קטן...

זו דעתי.

בכלל לדעתי לא צריך לצאת לעבוד בגילאים כאלה... אולי חוץ מבייביסיטר אם מישהו מוכן לקחת ילד בגיל הזה.

מקובל עלי שהילד שלך לא יעבוד בגיל 11אריק מהדרום
אבל למה לאסור על הילד שלי לעבוד בגיל 8?
גם בהודו שולחים את הילדים הקטנים להרוויח כסף+mp8
כולם גם ממש מתעשרים מזה שם. אחלה מודל. מוזמן ליישם ולספר לנו איך בחרת בעשירות לך ולילדיך.
המודל של הודו עדיף בהרבה מהמודל של מערב אירופהאריק מהדרום
בכך קנה מידה, מיקרו, מאקרו, פסיכולוגי, הכל.
יופי. אז לך על זה!+mp8
אל תשכח לשלוח תמלוגים לעשירי הודו שילדיהם ברחוב, על הרעיון הנפלא.
הייתי מנסה לענות תשובה מתחקמתאריק מהדרום
אם ילדיהם של עשירי הודו באמת היו ברחוב, אבל מכיוון שזה לא נכון אני אפילו לא אתאמץ.

אגב ילדיהם של עשירי אירופה וגם ענייה אמנם בבית הוריהם ואוכלים להורים שלהם את כל הפנסיה כי טרם סיימו את הפוסט דוקטורט בךימודי מגדר ומאוד קשה להתפרנס מהתחום בלי פוסט דוקטורט בפרט כהאבטךה גואה ואף אחד לא טורח לקרוא את הקשקושים שאתה כותב, זו בעיה...
אז מה המודל המוצלח שלמדת מהודו?+mp8
דיברת על שליחת ילדים לעבוד מגיל צעיר כאידיאל, עניתי לך שתחתית האוכלוסיה בהודו גם עושה את זה- ולא נראה שזה נותן להם רווחה כלכלית. לא מצליחה להבין מה הלהיב אותך כל כך .
המודל של הודו נראה כמו כישלון.בתאל1

אגב הם חיים בעוני ונולדו לעוני , העוני שם זה הברירת מחדל ..אף אחד לא מנסה לצאת מזה.

אגב יש הודים שהופכים את הילדים שלהם לנכים כדי לקבץ נדבות .. מודל טוב?

לא אסרתי עליו. תעשה מה שאתה רוצהבתאל1

רק אל תצפה שאני כמורה שלו אח"כ אתחשב בזה שהוא הלך לעבוד אתמול ובגלל זה לא הכין ש"ב ולא עשה את המטלות שלו. ושהוא עייף אז הוא שם ראש על השולחן

או שאין לו כח לשחק עם החברים בהפסקה כי התעייף מהעבודה של אתמול..

ילד בן 8 הוא ילד.

המקסימום שהוא יכול לעבוד בו זה לאסוף צעצועים ולהכין שיעורים. לקפל קצת כביסה עם אמא...

אם זה עושה לך טוב על הלב- תבקש ממנו לעשות את זה ותביא לו על זה כסף (לדעתי זה לא חינוכי אבל יש שלל דעות בעניין).

אבל כן אוסרים עליוצריך עיון
לא את ספציפית, המדינה
טוב מאד.בתאל1

שהורים לא יעשו שטויות ויתעללו בילדים שלהם.

ילד בן 8 עוד צריך בעצמו בייביסיטר

אז כן אסרת עליוצריך עיון
שהורים לא יעשו שטויות עם הילדים שלהםאריק מהדרום
ויבעטו אותם מהבית שילכו לעבוד במקום לחנך לאבטלה ופרזיטיות.
לא מבין למה בגיל 14 ומעלה אי אפשר לעבוד בעבודות פשוטותמשה

אבל להתבטל וללכת למסיבות מותר.

(ובסוגריים - גם יחסים חוקיים מהגיל הזה בכמה הגבלות).

סתם צביעות. 

גם להתבטל וללכת למסיבות לדעתי אי אפשרבתאל1

בגיל 14 (כיתה ח' כמדומני?)

זה שיש כאלה זה עצוב מאד.

ועבודות פשוטות לגיל 14- סבבה. אבל לא 11. אתה מדבר על ילד שעוד לא סיים יסודי והופך אותו לילד רחוב שמחפש עבודה

אני לא חושב שצריך להחזיר את עבודת הילדיםמשה

אבל מכאן ועד בטלה מאונס עד גיל 18 יש מרחק אדיר.

לא אמרתי לך עד גיל 18בתאל1

דיברתי על הגילאים הקטנים שעלו פה (8,9,11,14) 

גיל 18 זה כבר אחרי י"ב בד"כ

הבעיה שלפעמיםmp3
החברה שבה חיים מעודדת צורת חיים מסוימת שעד שלא נופלים עמוק לא מבינים שהיא בלתי אפשרית.מי שחכם (כמונו 😏) מצליח להבין את זה לפני שנפל לבור של חובות והלוואות.
ואני ממש בעד להתחיל לעבוד מוקדם.זה שנים שאפשר להרוויח בהם המון-גם כסף וגם מוסר עבודה.
, וגם הבנה בסיסית באיך העולם עובדמשה

ונסיון פרקטי שאף בית ספר לא יודע לתת לך.

כנראה לשנות עבודה.. בעה.dora
אני מייחלת לברכה בכסף+mp8
כמאמר השיר- יותר מזה אנחנו לא צריכים.
אני התפללתי לדעת לנצל יותר את מה שישמשה

להרוויח עוד כמה אלפי או עשרות אלפי שקלים זה כנראה אפשרי, אבל הרבה יותר חשוב למקסם את מה שיש ולשלם כמה שפחות (על מס הכנסה ימח שמם, תיקונים, תרופות, דלק, אחזקת בית, מה שלא תרצו).

מה שנגזר נגזרקייט מידלטון

מה שנעשה עם זה - את זה אנחנו נקבע

מחפשת דרך להגדיל הכנסותלביטה

עובדת מעל משרה מלאה במקצוע שלי.

מחפשת סייד האסל נחמד.

יש למישהו רעיון או עצה?

זה תלוי הרבה מאוד במה את יודעת לעשותאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב בכסלו תשפ"ו 20:52

ומה את מוכשרת ורוצה לעשות.

1. שיעורים פרטיים (לבגרויות/מוזיקה) זה קלאסי

2. סדנאות

3. אם את גרה בישוב שסומכים על הכשרות שלך אפשר ליצור אוכל ולמכור

4. קורס גרפיקה בסיסית או צילום או אומנות באינטרנט יכול אולי גם להניב קצת.

5. תכנות ברמות שונות גם ניתן ללמוד מהרשת, כנל שירטוט, מנהלים לרוב ידרשו הספקים מהירים כך שעבודה צדדית אולי פחות מתאים אבל אולי תמצאי משהו.

6. פעם דובר על מתמללים שזו עבודה צדדית טובה, אני לא מכיר מישהו שעסק בזה והצליח אבל כיום בכל מקרה  AI מתמלל ברמה סבירה כמו תרגום.

7. לעשות קורס עיסוי שבדי ולפתוח קליניקה, כנ"ל אימונים אישיים, מנטורים.

אגבאריק מהדרוםאחרונה

אני מנהל של פורום עצמאים סגור אבל אין מה להכנס אליו כי ההודעה האחרונה בו נכתבה בט"ז תשרי תשפ"ב וההודעה הקודמת לה גם כן בערך אותו מספר שנים, עדיף להצטרף לקבוצות פייסבוק או ווצאפ רגילות של עצמאיים ולהתמרמר ביחד, תכף 31 לדצמבר וצריך להגיש דוחות 😫

במה את מוכשרת?זיויק
לפתח כישרון / נטיית לב לכדי עסק קטן
היי שבוע טוב אנשים!לגעת באור

אני רוצה להתחיל להשקיע כסף ואני לא ממש יודעת איך עושים את זה

אשמח לשמוע את דעתכם איך מתחילים להבין בכל נושא ההשקעות?

כיום אני משקיעה בקרן השתלמות וקרן כספית שקלית בבנק (או איך שקוראים לזה) 

אני עדיין לא עשירה, אבל כן רוצה להשקיע כל חודש כמה אלפים נחמדים.

חלק לטווח ארוך וחלק לשנה- שנתיים הקרובות.

אם תוכלו להחכים אותי אודה לכם מאד

אפילו לומר לי איפה לחפש מידע חוץ משיטוט עקר באינטרנט

הסולידיתאריק מהדרום

השקעות לעצלנים

עלילות זיק

ידע שווה כסף

האופטימית

עמית עשת

צביקה ברגמן

ציפור פיננסית

בהצלחה

תודה רבה 🙏לגעת באור
בגדול אריק הציע לך הרבה מקורות טוביםפצל"פ

שאפשר באמת ללמוד בהם הרבה

אני גם לא איזה מבין גדול בתחום (ובאמת אשמח שאנשים שכן מבינים יעירו אם טעיתי פה במשהו)

אבל מהטיפה שלמדתי יש לי 2 נקודות

א. לטווח קצר של השנה שנתיים הקרובות שציינת בגדול קרן כספית שקלית זה הפתרון הכי בטוח וטוב

מסוכן מידי להשקיע במניות או מדדים בטווח כזה קצר שיכול להיות שהם בדיוק יפלו

אז התשואה בקרן כספית שקלית באמת לא גבוהה אבל זה השקעה בטוחה שאת תוכלי למשוך את הכסף שלך ברווח כשאת צריכה

ב. לגבי טווח ארוך, אז קרן השתלמות זה כלי השקעה מטורף מבחינת מס, וכמה שיותר שאת יכולה להשקיע איתו במסגרת הפטור עדיף לך, כי אחרי 6 שנים יש עליו פטור מלא ממס, שזה משהו שאין בשום כלי אחר

מה שמעבר לקרן השתלמות נראלי הכי מקובל זה לפתוח קופת גמל, את צריכה לעשות חקר שוק ולבדוק מי יציע לך את התנאים הכי טובים *לך* (כי לכל אופי השקעה מתאים ומשתלם יותר תנאים אחרים)

אבל יש פה משהו שלא התייחסת אליו והוא חשוב, וזה במה את משקיעה בקרן השתלמות שלך (והקופת גמל שאולי תפתחי)?

פה באמת יש הרבה שיטות מה הכי כדאי

ואני לא רוצה להיכנס לזה כי אני לא מספיק מבין

מה שכן, אם אין לך כוח ללמוד אז הכי קלאסי זה להשקיע בקרן מחקת מדד s&p500

למרות שבזמן האחרון דווקא הבורסה פה בישראל רשמה עליות מרשימות, ואני מכיר אנשים שמתוך אידאל שחשוב דווקא להשקיע בארץ או שבארץ יש ברכת השם או אמונה שבסוף עם הגאולה אנחנו נהיה הכלכלה המובילה בעולם אז שווה כבר מעכשיו להשקיע, אז הם כן משקיעים במדדים של הבורסה בתל אביב

אבל בעיניים חילוניות באמת הכי קלאסי זה s&p500

שיהיה המון בהצלחה

וזה באמת נושא שממש חשוב ללמוד אותו

היה פה פעם מדריך כזה מפורט של @פשוט אני.. 

אם אמצא אותו אנסה לתת קישור

תודה על התגובה המפורטת, מעריכה!לגעת באור

אז ככה, בגדול אני רוצה לחלק את הכסף בין טווח ארוך לקצר.

פשוט אני מקווה להתחתן בשנתיים הקרובות בעז"ה ואז הגיוני ואצטרך למשוך חלק מהכסף.

כרגע מנצלת את מלא המסגרת של הפטור ממס, זה קרוב ל1800 בחודש, ואני על זה כבר שנתיים

קופות גמל באמת לא מכירה, אבדוק את הנושא לעומק.

ונראה לי שזורם לי להשקיע בs&p500 אחרי חקר שוק מעמיק איך בדיוק עושים את זה.

אז שוב תודה🙏

את עצמאית? איך את מפרישה לקרן השתלמות?צהרים
האמת שלא עצמאיתלגעת באור

פתחתי עוסק פטור זעיר וכתבתי שההכנסות המשוערות שלי לשנה זו זה 0 ש"ח או 1 ש"ח אני כבר לא זוכרת.

אם פתחת עסק אז את עצמאית,צהרים

גם אם הרווח הוא 0. את בטוחה שכדאי לפעול בצורה הזאת? צריך להגיש דוחות שנתיים על העסק וכו'.  אני גם לא בטוח שמס הכנסה לא יחשוד בהעלמת הכנסות או משהו

למה לא?לגעת באור

הגשתי דוח שנתי.

לא זוכרת כבר מה ואיך אבל הכל חוקי. בדקתי.

זה אולי לנצל קצת את החוק לטובתי אבל לא משהו לא חוקי😉

לא, בעבר זה היה ככה, היום עוסק זעיר לא צריך להגישהסטוריאחרונה
דו"ח
קופת גמל (להשקעה?)צהרים

בגדול זה מוצר יקר אז שווה לחשוב אם אפשר לפתוח חשבון מסחר אישי 

אעבור על זה, תודה!לגעת באור
זה לא משתלם.ספק

לבצע פעולה כ"כ מסוכנת זה לא דבר שעושים כדי להעלים רשלנות. 

פעולות כאלה עושים כדי להעלים פשע. 

בעז"ה בן 16 עוד שלושה חודשיםהתעורר!

עבדתי בחופש ויש לי כרגע באזור ה7000 ש"ח.
רציתי לשים את הכסף בbox בpaybox של ההורים ולהטעין ממנו מדי פעם לכרטיס נטען (במקרה הזה של max).
אני לא רוצה לפתוח חשבון בנק לפני גיל 16 כי האפשרויות בו מוגבלות מאוד.
אני מתכוון להשתמש בכסף אז אני לא הולך להשקיע במנייתי/חיסכון בבנק למשך ארבעה חודשים.
הקאץ': להורים שלי אין כרטיס אשראי של פייבוקס אז האופציה של הבוקס לא רלוונטית.

איפה הייתם שמים את הכסף במקומי עד שאני אהיה בן 16 (אז אפשר לפתוח חשבון "של גדולים")?

אם זה רק 3 חודשיםמשה

חכה 3 חודשים ותפתח חשבון בנק. אני לא זוכר מה הכללים לגבי תיק ניירות ערך לפני גיל 18.

לתקופה של 3 חודשים זה ממש לא משנהאריק מהדרום
אתה יכול פשוט לשים אותו בקופסת חיסכון פיזית ולחכות עד גיל 16, אם אתה צריך את הכסף נזיל בפרט.
אם תפתח חשבון בנק עכשיופשוט אני..
והוא יהיה יחסית מוגבל כי אתה עוד לא בן 16, כל ההגבלות האלה ישתחררו אוטומטית כשתהיה בן 16. כך שלא תפסיד מזה שפתחת ''לפני הזמן''
אולי בנק הדואר?זיויקאחרונה
פעם ראשונה שקניתי פתיחת ההיכל בשנה שעברהאריק מהדרום
ואחרי סיכום פיננסי שנתי אני יכול להעיד שהסגולה עובדת.

נסו בעצמכם.

חח כנראה שפשוט הולך לישיבהברגוע
מתלבטת אם רימו אותי...hodayab

שמעתם אולי על סוכן ביטוח בשם שלו יהב? התקשר לפני כמה שבועות והציע להעביר אותי מחברה לחברה, ועל הדרך לקח מספר אשראי.

מאז לא קיבלתי אישור שעברתי וגם כשהתקשרתי אתמול לברר אמר שיחזור ולא חזר...!

הייתי טיפשה שנתתי פרטי אשראי, בואו נדלג על השלב הזה.

מישהו מכיר אותו? מישהו יודע אם זו רמאות או סוכן אמיתי?

לכאורה מחיפוש ברשת נראה שיש אדם כזה והוא סוכן ביטוח, אבל הרשת לא אמינה במיוחד...

תבדקי אם חייב משהומשה

רוב הסיכויים שהוא פשוט העביר אותך מחברה א' לחברה ב' כד לגזור מזה את האחוזים שלו. אולי זה לטובתך ואולי לא אבל רוב הסיכויים שלא רימה אותך ישירות.

למה שהוא יצטרך פרטי אשראי בשביל זה?ברגוע
כי ביטוח עולה כסף...?פשוט אני..
חח אני רגיל כנראה רק לסוכני פנסיהברגוע
צרי קשר עם חברת האשראי ליתר ביטחוןאריק מהדרום
יש להם טלפון יחודי לזה פתוח 24/7
הוא שלח לך מסמכים לחתימה?ברגוע
שלח מסמכים לחתימה, ולא חייב כלום...hodayab
אז הוא לא נוכלמשה

הוא מציע לך לעבור מספק א' לספק ב' שמשלם לו עמלה. זכותו. זכותך לסרב.

לפני הכל לדווח לחברת אשראיזיויק
נראה לישלג דאשתקד

שהם עובדים הרבה ב"שיטת מצליח", משיגים מספרי טלפון ומנסים לדוג כמה שיותר לקוחות. כך שיש סיכוי שמדובר באדם ישר אך מבולבל, שפשוט שכח לבצע את אותה העברה שהבטיח לך

בכל מקרה הייתי עושה בירורים מול חברת האשראי, כי יש סיכוי שמדובר בנוכל, ולנוכלות יש פנים ושיטות רבות... (יתכן שהוא חייב אותך לא דרך חברת ביטוח אלא סתם לחשבון בנק של דודה שלו)

תודה רבה!hodayab

בדקתי כמה חודשים אחורה ולא ראיתי חיוב לא מוכר. 

מקווה כל כך שזו באמת הסיטואציה...

אישית הייתי מזמין כרטיס חדשבננה1234אחרונה

בשביל השקט הנפשי, גם אם קיים סוכן כזה באינטרנט (וכפי שאמרת, זה לא אומר שזה אמין), לכי תדעי אם זה באמת הוא.. אם אין קומוניקציה ואין ראיות, עדיף אקסטרה זהירות. זה ה-2 שקל שלי..

דירוג אשראיאריק מהדרום

אני כהר כמה שנים שואל את עצמי מה אמור לצאת לי מהמספר הזה אם אין לי כוונה לקחת הלוואה.

ניהול מו''מ עם חברות אשראי לכל מיני סיבותמשה
לפעמים רק מסגרת אשראי.
שיטה מיובאת מארהבבחור עצוב
רק שכאן היא רק משמשת לדפוק את מי שאין לו, ולא עוזרת למי שיש.

אני אישית לא משתף אותם בכלום ואם מכריחים אותי - נותן להם אישור לחודש ושיחפשו את החברים שלהם. 

שם זה באמת משפיע על הרבה דבריםפשוט אני..אחרונה

גם כשרוצים לשכור בית, בעל הבית יבקש לראות את דירוג האשראי לפני שהוא מתקדם עם החוזה

כלום, והכלJochaSchwartz

לא משנה לך כלום האם אתה 985 או 922.

אבל למי שלא כמוך, זה מהווה זרז מצויין לראות את הבעיות שלו, ואיפה הוא צריך לתקן את ההתנהלות (למרות שלדעתי את הסיבות לדירוג נמוך הוציאו לגרסת הפרימיום בקפטן)

הדירוג משפיע רק על הלוואותנפשי תערוג

אבל אתה לא יודע מתי ואם תרצה לקחת הלוואה ולמה.

(זה כולל מימון מכל סוג שהוא כולל משכנתא וכו)

לכן זה טוב לשמור על דירוג טוב. בכללי. גם כהתנהלות כללית נכונה.

מונית, יישובי קצה ("חורים"), ושיעור אחד חכםמשה

שיחה שעשיתי הבוקר הזכירה לי יום לחוץ מלפני כמה שנים. ומבט בדיעבד.

גרנו בבית אל.

עבדתי אז קרוב לבית וממילא הסתפקנו ברכב אחד. 95% מהזמן לא היה צריך את האוטו גם ככה אבל  לפעמים צריך שניים. הייתה פגישה שנקבעה לי וגם לה באותו זמן.

היא פשוט לקחה את האוטו ונסעה. נתקעתי. וממילא הייתי צריך לתפור כיוון אחר.

מה הייתי צריך לעשות? לקחת מונית. אם לא מבית אל אז פשוט מפסגת זאב.

מה שקרה היה זה שהתקדמתי באוטובוס פקוק  לירושלים ובסוף כמובן לקחתי מונית לת"א כי לא הייתה ברירה. והרגשתי בזבזן עם כיווץ בבטן וכל זה.

(וכעס גדול ברמה הזוגית, בהינתן העובדה שאני נסעתי לעבוד והיא נסעה לדבר שנחזה להיות עבודה אבל היה בעצם בילוי בתחפושת ושנינו ידענו את זה)

האמת?

קשקוש

שילמתי אז 1600 שקל שכר דירה חודשי. אם אני צריך לקחת פעם בחצי שנה מונית במאות שקלים במקום רכב שני, לא למצמץ לרגע. פשוט להכליל את זה בתקציב ולא לנסות להנדס את הרכב שיש.

איי, כישורי חייםנקדימוןאחרונה
מזכיר לי כמה קשה ללקט כאלה.

אולי יעניין אותך